Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: prestanak dojenja..povratak na krasno radno mjesto

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Post prestanak dojenja..povratak na krasno radno mjesto

bok

uskoro (u 5 mj) se moram vratiti na posao. Radim svakako i u svaka doba tako da će mi biti teško nekako otprilike tempirati dojenje.
    Sada smo uglavnom na sisi, a 1 obrok dnevni je na AD i navečer prije spavanja je na boci.
    U startu smo imali problema i poslje nikako nadokanditi tu potrebnu količinu. Iskreno, kasnije kako je vrijeme odmicali nisam se baš tome ciljano niti mogla posvetiti jer sam od njegovog rođenja položila 5 ispita na magisteriju, i u tom periodu isto tako dosta izbivala iz kuće, pa su mu davali taj jedan obrok na bocu kada mene ne bi bilo.
    Uglavnom, zanima me sljedeće, šta i kako sada kada krenem raditi? U opciji da kompletno prestanem dojiti šta trebam napraviti, i sa mlijekom i sa bebom? Kakav je postupak?
    Odnosno ako ostanem ovako, ima li neka varijanta pa da ga barem podojim navečer ili po noći i ujutro? Jel to može tako nekekako funkcionirati, tj.hoću li uspjeti tako imati uopće mlijeka?

Thx

p.s.hvala krasnoj državi na krasnom zakonu, koji je vrlo stimulativan za ostanak kod kuće za bebom do 1 g..........6 mj ćemo živjei od zraka i naravno one krasne naknade koju bi trebali dobiti
    M - 04.11.2011.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam savjet oko dojenja i ne želim se pravit jako mudra ... ali mislim da je u toj dobi bitan svaki mjesec koji beba provede s mamom
    Ja bih ostala još dva mjeseca na roditeljskom i onda iskoristila cijeli GO, tako bi bila još tri mjeseca s bebom i savladala bi barem jedan obrok dohrane. Uz svakakve poslodavce možda ti je to nažalost nemoguće, ali eto, jedna je od opcija.
    prvi 16.12.1998.
    missed ab 2003.
    drugi (AIH) 18.08.2004.
    ups, treći 23.05.2011.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Možeš ga podojiti ujutro, popodne, navečer i/ili noću. Imat će šest mjeseci i osoba koja ga čuva moći će mu dati i jedan obrok dohrane i bočicu.

Bebe su prilagodljiva bića. Iako im je najvažnija mama (i cica) ne mora biti 24 sata na dan ako nije moguće. Uopće ne moraš prekidati dojenje, dok god vam bude pasalo. Uvijek će biti vremena za dva-tri obroka, zar ne? A tvoje cice će se prilagoditi isto takvom režimu.

A naravno da bi bilo najbolje da si još s njim, ali ako moraš raditi-moraš.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Sa L sam počela raditi kad je bila stara 8 mjeseci. Tad je već imala jedan obrok dohrane koji je jela dok sam bila na poslu (istina, nisam izbivala dulje od šest sati, a i posao mi je blizu). Dojila je kad sam bila kod kuće, dok me nije bilo, nije ni pomišljala na cicu.
    kao što Beti3 reče, oni su vrlo prilagodljiva bića.
    Dok te nema, neka papa obrok dohrane i bočicu, a kad si doma, neka cica. Šteta bi bilo prekinuti dojenje ako ti i beba još želite dojiti.
    Zmajica 12./2008.
    Štrumf 11./2011.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne znam da li znaš da možeš koristiti stanku za dojenje. Imaš na pravnim savjetima o tome. Radiš 6 h. Hzzo plaća 2 h - 831,50 kn/mjesec

I ja sam se ranije vratila na posao. Rad u smjenama. Dojila je kad sam bila doma. Tu je muka sa prepunjenosti bila. Ali išlo je.

paulina55 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

morati ću vidjeti za stANKU za dojenje, samo što je naravno problem uvijek poslodavaca koji nažalost imaju malo razumijevanja za takve stvari. Trebala bi raditi dnevno po 8 sati, pa radim po 9-10 i vikende.....naravno bez naknade pod izlikom SEZONA JE MORAMO POVUĆI!!!
    M - 04.11.2011.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •