Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Mala zločestoća

  1. #1
    Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015
    Postovi
    183

    Početno Mala zločestoća

    Pozdrav, imam dvije cure , jedna ima 18 mjeseci, druga će uskoro 5. Starija je dijete za poželjet, od prvog dana s njom nikakvih problema, vrištanja, grčeva , uvijek je spavala cijelu noć , i preko dana isto bez problema. A mlađa je totalna suprotnost. Otkad smo došle iz bolnice prvih par dana je bilo sve ok , spavala, dojila. E onda su počeli grčevi sa nekih 2 tjedna , koji nisu prestali do 4.mj. Znači konstantno vrištanje koje bi trajalo cijeli dan , ali dobro to se moralo proći. Nakon što su grčevi prestali , bio je mir par dana i onda opet raspašoj. Ali ovaj mu put ne znam razlog. Ujutro se probudi , ciki , stavim ju u kolica i bude mir kojih desetak minuta. Onda počinje plač, vrištanje , okretanje po kolicima. Kad ju primim u ruke , sve ok. Stavim ju u baby gym, okrene se par puta na trbuh i obrnuto i opet plač. Dam joj neku igračkicu , zabavlja se 2 min , opet plač. I tako cijeli dan. Dnevno spavanje sve skupa 2 sata i to jedva. Navečer prije spavanja isto vrištanje dok ne zaspi ( a hvala Bogu spava cijelu noć uz jedno dojenje ).Uopće nemam vremena poigrati se sa starijom curom koja je isto još mala i nije joj se zanimljivo sama igrati , pa se penje , pa uzima čašu , prolijeva vodu , pa padne , pa hoće jesti itd.... Uglavnom , od nje ne mogu stvarno ništa napraviti , da ne govorim da na wc idem dva puta dnevno , ujutro i prije spavanja ! Ne znam da li ju nešto muči , možda zubići (imam dentinox i jantarnu ogrlicu-nula bodova za sad) ili je ona jednostavno takva beba , kojoj je potrebno 24 h dnevno 100% pažnje. Da napomenem, isključivo dojena.Da li vi imate kakav savjet kako da to uskladim , možda mame koje isto tako imaju malu razliku među bebama ?

  2. #2
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    staviš je u baby gym ili kolica i plače...logično,hoće ti biti bliže...imaš li sling ili mei-tai?
    nosiljke bi ti omogućile prazne ruke za obavljanje kućanskih poslova te igru sa starijom a sve bez plača mladje...kud ćeš bolje...

    napisala si da ti spava cijelu noć uz jedno dojenje, a zamisli da ti se (kao većina) još i po noći budi bar 3-4x?
    budi sretna što je spavač,nabavi si neku nosiljku i uživaj!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jul 2015
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    522

    Početno

    Ah, te divne bebice... Kao da moju stariju opisuješ, smo nadodaj i 20-ak noćnih buđenja, ma milina... Srećom, proštlo je, jednostavno je bila takva beba. I dan danas ima neki svoj film i filozofiju, ali je i beskrajno draga, nježna, savjesna... Dobro ti skulirana kaže, jesi li probala neku takvu nosiljku? Vidjela sam puno mama koje su se time doslovce preporodile.

  4. #4
    Banned
    Datum pristupanja
    Aug 2015
    Postovi
    183

    Početno

    Imam klokanicu , mei tai i sling. Mei tai i klokanica nula bodova , ne želi se u tom uopće nositi, stalno se vrpolji, nema mira i sva je vražja, hoće van :@ a sa slingom ja imam problem jer ga nikako ne znam upotrebljavat, nekak ju stavim unutra i onda mi je sva skvrčena jadna, znam da ima sto položaja u koje ju mogu staviti i gledala sam filmiće na youtubeu o tome, ali ma kakvi , očito sam ja preglupa za to , da tak moram reć. a baš mislim da bi mi taj sling bio savršen i puno od pomoći.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •