PDA

Pogledaj cijelu verziju : Dopunsko zdravstveno osiguranje i trudnoćahrdaro
20.07.2006., 23:39
Cijenjene forumašice i forumaši,
u 12. sam tjednu trudnoće i dosad sam uvijek uplaćivala dopunsko zdravstveno osiguranje. Ono mi istječe za 20 dana i već sam dobila ponudu od HZZO-a za ugovaranje još jedne godine. Zanima me, zna li itko, treba li mi dopunsko tijekom trudnoće i porodiljnog dopusta. Koje zdravstvene usluge plaćam, a koje ne ukoliko sklopim ili ne sklopim novi ugovor? Naime, pitam to jer sam čula da mi u ovom razdoblju nije potrebno dopunsko zdravstveno osiguranje. Vaša iskustva i spoznaje?!

bruni
21.07.2006., 07:34
ja nemam dopunsko i kad sam zatrudnila sam ga htjela uplatiti, no nije bilo potrebno jer u mi rekli da sam svega oslobođena. za sad još nisam ništa platila ali nisam baš ništa posebno ni radila, tako da se nadam da je info točna.

Andi
21.07.2006., 08:00
U trudnoći ti je sve besplatno, kao i u rodilištu, sve što je vezano za porod dok ne izađeš s bebom iz rodilišta. Zato ti u tom razdoblju ne treba dopunsko zdravstveno osiguranje. A ako inaće nisi boležljive prirode dopunsko ti uopće ne treba, jer kad zbrojiš mjesečne uplate, shvatiš da ti se sve to skupa ne isplati.

hrdaro
21.07.2006., 08:37
U trudnoći ti je sve besplatno, kao i u rodilištu, sve što je vezano za porod dok ne izađeš s bebom iz rodilišta. Zato ti u tom razdoblju ne treba dopunsko zdravstveno osiguranje. A ako inaće nisi boležljive prirode dopunsko ti uopće ne treba, jer kad zbrojiš mjesečne uplate, shvatiš da ti se sve to skupa ne isplati.

Da li to znači da su mi svi pregledi (ne samo ginekološki) besplatni?
I da li to znači da ta "besplatnost" prestaje danom izlaska iz rodilišta i da se tada vraća sve na staro, tj. tada, ako hoću, mogu uplatiti dopunsko?
Čujem da danas u "Večernjaku" piše da od rujna dolaze neke novosti u vezi dopunskog. Pošto ga nisam u mogućnosti fizički kupiti , a u njihovom www izdanju nema ništa, molim, ako je nekome pri ruci, da vidi što piše.

martinaP
21.07.2006., 09:02
U trudnoći si oslobođena plaćanja participacije samo na stvari vezane za trudnoću i porod. Ostalo plaćaš kao i prije. Kad rodiš, mislim da se sve vraća na staro, osim ako imaš neke komplikacije u porodu, pa kao posljedicu poroda trebaš neke lijekove (npr. za antibiotike poslije carskog ne plaća se participacija).

martinaP
21.07.2006., 09:32
Evo link na današnji Večernji.http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/595442/index.do

stella
29.07.2006., 19:17
Želim napisati nešto oko tog dopunskog što se mojoj poznanici dogodilo.Ona je uplaćivala dopunsko neko vrijeme,pa je onda raskinula ugovor.Onda je obolila i trebalo joj je ponovo,pa joj je rečeno da će morat platiti i sve ono vrijeme u koje nije uplaćivala kako bi joj ponovo odobrili policu zdrastvenog.Možda se to promijenilo,ali svakako bi trebalo provjeriti.

sikica
27.08.2006., 11:42
Trebam informaciju.
Je li tko pratio trudnoću u privatnoj poliklinici i ostvarivao prava iz police dodatnog zdrastvenog osiguranja?
Ako imam dodatno zdrastveno osiguranje imam pravo na "tri pregleda kod različitih odabranih specijalista po izboru, te dva kontrolna pregleda po obavljenom specijalističkom pregledu".
Dakle to je pet kontrolnih pregleda, a za cijelu trudnoću mi je potrebno više...


Da li se samo praćenje trudnoće nešto ekstra naplačuje?
Kad prijeđeš limit od tih pet pregleda, onda plačaš punu cijenu?
Znam da je preko addende bilo da plačaš neki postotak.
Kako je sad kad je preuzelo Zagreb osiguranje? Ili kod Croatiae?

Gemini
27.08.2006., 12:46
Ja imam policu L u Suncu(1700kn godišnje) i tamo vodim trudnoću. Uplatila sam policu u 11om mjesecu, ne zbog trudnoće, trudnoća je došla poslije, ali sam pitala da li mogu pratiti trudnoću tu, rekli su da.

Oko 15-og tjedna su se počeli nešto predomišljati, kao imat će oni pakete za trudnice, ali još nemaju, tako da bih svaki daljnji pregled trebala placati 100kn, ali da ne duljim s pričom i detaljima.... nakon mojih negodovanja i dopisivanja uspjela sam da ipak ništa više ne plaćam(policu sam uplatila jednokratno na početku), a na pregledima sam dosad bila "miljun" puta, buduci su blizanci i bila je jako problematična trudnoća prvih par mjeseci. Sad sam pred kraj, pa sam na pregledima svakih 10 dana.

Vidi možda su sad uveli te pakete za trudnice.

snjež
27.08.2006., 23:15
Mi smo preko firme sklopili ugovor s "nesretnom" Addendom, s tim da je većina ženskog svijeta sklopila SB2 policu koja je nešto skuplja,
od prvog dana sam kod privatnog ginekologa (s kojim sam jako zadovoljna), a polica pokriva 3 spec.pregleda godišnje, s tim da je sklopljena na tri godine i sve preglede iz tog perioda možeš iskoristiti kada ti trebaju što znači 9 spec.pregleda, tako da mi je upravo izašla ta kvota. Znači 9 pregleda kod gin.+besplatan UZV, besplatne krvne slike, urini i sl. Polica ne pokriva urinokulturu i CTG, bakterijske pretrage (npr.klamidiju).Također imaš i bolnički nadstandard, što znači da u slučaju boravka u bolnici možeš tražiti apartman(ukoliko postoji i slobodan je), te plaćaš samo 20% cijene po danu.
Zaboravila sam reći da kad ispuniš kvotu pregleda npr.u trudnoći plaćaš samo 20% tržišne cijene pregleda (npr.pregled 150kn, ti plaćaš samo 30,00kn)i to ti pošalju račun doma kao za KK.
Pošto je Addenda preuzeta od Zagreb Osiguranja možeš se raspitati koje su njihove ponude polica...
U svakom slučaju, mislim da mi je ta polica super.