PDA

Pogledaj cijelu verziju : Što danas kuhate? (32.dio)



ms. ivy
14.08.2006., 11:58
mahune na provansalski i riža sa češnjakom

jučer cannelloni s tikvicama

kolač: mrvice s breskvama a mama je poslala i kremšnite, mmmm...

snorki
14.08.2006., 12:51
mahune na provansalski i riža sa češnjakom

jučer cannelloni s tikvicama

kolač: mrvice s breskvama a mama je poslala i kremšnite, mmmm...

gdje kupujete cannellone :? ja vec danima trazim, ali nigdje ne mogu naci. A brat i njegova djevojka su ih cak u Sarajevu kupili, pa su nam napravili super veceru. Bas bih voljela sama nesto napravit od njih.

ms. ivy
14.08.2006., 12:55
snorki, ovdje ima barillinih. uglavnom ih se nađe u hipermarketima, ja kupujem u mercatoru - mali dućani ih rijetko drže. valjda su im preegzotični. :roll:

jučer mi sestra priča da ih je punila smjesom mljevene puretine, gljiva i sira - e, TO mora da je bilo fino!

bucka
14.08.2006., 13:01
varivo od 10-ak vrsti mahunarki(po 1 x)!!! ;)

Mrki
16.08.2006., 14:51
cure dajte neji dobar recept za cannellone. Nisam ih nikad radila, a baš bi voljela.

lola24
17.08.2006., 12:25
Danas kelj varivo!

apricot
17.08.2006., 13:01
žute mahune

lola24
17.08.2006., 13:17
cure dajte neji dobar recept za cannellone. Nisam ih nikad radila, a baš bi voljela.

ja sam ih punila mljevenim mesom (kao za bolognese zdinstano)složila u vatrostalnu,zalila s bešamelom i zapekla!Njami.....
Ali mogu se puniti i sa sirom,gljivama,dinstanom piletinom i slično.

Mrki
18.08.2006., 14:14
lola a jesi stavila i paradajz u to dinstano meso?

lola24
18.08.2006., 14:36
Da da,sve normalno i začini i peršin ali na gušće malo.

MalaSirena
18.08.2006., 16:22
Jučer su bile špagete bolonjez, ali za promjenu sam ih stavila u vatrostalnu posudu, zalila smjesom vrhnja i jaja, posipala naribanim sirom i zapekla u rolu. Uz to zelje na salatu.

Danas sam skuhala varivo od žutih mahuna koje mi je mama poslala iz vrta :)

aleta
18.08.2006., 17:04
leća s povrćem za prilog i pečena piletina uz to.

Sanjica
18.08.2006., 17:14
Grah s pancetom i suhim rebricama... Skuhao MM, dok sam došla s posla sve je već bilo pri kraju. Grah je bio super, al kad je objašnjavao šta je sve u njega strpao, sasjeckao i umješao - nema šanse s tim se zafrkavati. To mogu samo muški koji kuhaju jednom u mjesec dana... :lol:

Nego, spomenuo netko gore neke breskve, mrvice.... Mogu se ogrebati za neki fini desert s breskvama, imam ih tonu, a moraju se trošiti. :P

Viky_7
19.08.2006., 01:18
Jučer grašak sa poprženim šniclama, (mi kažemo na lešo), a danas rižoto s morskim plodovima

ms. ivy
19.08.2006., 11:44
andrej i ja smo skuhali saft od puretine i poriluka (nabacala sam svakakva čudesa unutra) i pire s parmezanom.

ms. ivy
19.08.2006., 12:12
sanjice, nemam pri ruci recept za mrvice ali ovo je još puno bolje, a gotovo za čas:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=14327

gore umjesto šlaga možeš opet kekse, ili: keksi, pola kreme, keksi, ostatak kreme, keksi ili šlag.

MalaSirena
19.08.2006., 12:19
Bolonjez (od prekjučer) i tjestenina, neka salata; mališi špinat i pire.

Sutra pileći file a la roštilj, grah+luk+zelje+paradajz salata. Mališi vjerojatno opet špinat. Vrlo sam maštovita ovih dana dok se oporavljam od operacije nožnog palca :roll:

narednica
19.08.2006., 12:57
Rostilj( mjesano meso),dinstani grasak i pomfri,a za sutra bude ostalo rostilja pa samo dodam rizu i mjesanu salatu. :)

andrea
19.08.2006., 12:58
grašak s noklecima :)

Maxime
19.08.2006., 13:09
Surlice sa domacom salsom koja kao 'tajne dodatke' ima kapare, crne masline i slane ribice

aleta
21.08.2006., 13:45
leća, grašak i tikvice na gusto i uz to bučnica.

kinder
21.08.2006., 15:09
Pureći dan juha od purećeg zabatka , pečena puretina , crveni i bešamel sos i naravno, pire od krumpira. :)

Nice
21.08.2006., 16:31
Danas krastavci čušpajz i čevapčići + paradajz salata, a sutra čušpajz od buće (ak ju nađem na placu) i kranjske kobasičke :mrgreen:

apricot
21.08.2006., 16:52
Kako se radi cuspajz od krastavaca?

lola24
24.08.2006., 11:17
Ja sinoć napravila čufte a danas samo napravim pire krumpir i salata!
Sutra nešto brzinski (omlet npr.) jer se putuje na GO :D

Nice
24.08.2006., 12:56
Kako se radi cuspajz od krastavaca?

ja zdinstam malo luka (ali ne moraš) i onda na to stavim naribane krastavce da se dinstaju dok ne omekšaju, malo vegete, vode i vrhnja za kuhanje (ovisno koliko gusto voliš) ili ga zgusnem sa malo brašna i vode (ako nemam dosta krastavaca) i to je to ! :D

MajaMajica
24.08.2006., 13:38
ja od prošlog petka samo spremam i kuvam za 3 rzl. fešte, 2 rođendana (jedan mojoj kraljici) i jedan važni obiteljski skup..

od pepvaog izdavajam:
pašteta od tunjevine, hladna manistra, razne salate, 3 torte, 4 vrste kolača itd..
od jučer ne kuvam..srićom imam vridnu svekrvu koja će to riješit.. :mrgreen:

Deja2
24.08.2006., 16:40
Punjena paprika i mađarice.

Nice
24.08.2006., 17:39
Punjena paprika !!! Njam ...hvala na podsjetniku...to se uopće nisam sjetila kuhati (kad sam koza)
Suta trčim na plac po meseko i papriku !!! :D

Vanchy
24.08.2006., 20:54
Ja danas pravim cobanac. Dolaze nam neki prijatelji pa zele kusati nesto sto mi jedemo u HR. Meni se jeo cobanac, pa rekoh... ajd da probaju.

apricot
24.08.2006., 21:23
Zaljuti im, Vanchy!
Neka Ameri vide kako se kod nas jede.
I reci im da smo zato svi lijepi i pametni 8)

Vanchy
24.08.2006., 21:52
Zaljuti im, Vanchy!
Neka Ameri vide kako se kod nas jede.
I reci im da smo zato svi lijepi i pametni 8)

Da znas da sam ga zaljutila. Sve tjera suze na oci. :)

apricot
24.08.2006., 22:44
Neka, neka plaču!

Vanchy
29.08.2006., 21:28
Ja danas pekla domaci kruh. Za rucak juha i piletina u umaku od povrca.

Janoccka
29.08.2006., 21:56
Aaaaaaaa..... Znala sam ja da ćeš ti prokuhati na veliko :lol:
Neka, nek se nije džabe oženio i tri put po tebe dolazio :namig:

Vanchy
29.08.2006., 22:55
Aaaaaaaa..... Znala sam ja da ćeš ti prokuhati na veliko :lol:
Neka, nek se nije džabe oženio i tri put po tebe dolazio :namig:

Pao je i burek. Rece MM u telefonskom razgovoru da se pozelio bureka sa sirom, a ja pozurila da ga napravim.... vi`s sta je ljubav.... :P

Janoccka
29.08.2006., 22:59
Ajme... pa mogla si meni tako kuhati dok si bila tu :P

Deja2
29.08.2006., 23:13
Mahune čušpajz, jako fino.

apricot
30.08.2006., 09:47
već danima ne kuham, nemam vremena. muž jede u firmi, dijete u vrtiću i kod bake...

wewa
31.08.2006., 11:48
juce smo jeli domacu buraniju s domacim krompirom i domacim zacinima (sve mojom rukom sijano i zaljevano). ne trazim nista, samo se hvalim :D

dolazili gosti pa sam pravila i palacinke: tijesto nesto izmijenjeno, jedna kasika integralnog psenicnog brasna, cimet i vanilin secer, fil sam pravila od jabuka: oguljene jabuke izreckala na listice i proprzila na prethodno napravljenom karamelu, dodala sok od narandze i zacine za savijacu od jabuka (kotany).

veceras opet dolaze gosti, a posto imam banana, mislim da cu praviti muffine ili frape.

za rucak - pooooooojma nemam.

Romina
31.08.2006., 12:57
jučer vinski grah :mrgreen: , a danas nekaj legero......još nemam pojma kaj

ivonna
31.08.2006., 13:02
juhica i pecena teletina s krumpirima + salata....jos nemam ideja za desert, a dolazi nam frend na rucak :/

Romina
31.08.2006., 13:08
zamuti puding ili napravi palačinke

wewa
31.08.2006., 13:11
Ivonna, a da napravis vocnu salatu? posto je rucak prilicno kalorican ;)
ili kompot?

ivonna
31.08.2006., 13:38
kompot it is!! :D

wewa
31.08.2006., 14:29
kompot it is!! :D
mljac!

Vanchy
31.08.2006., 18:02
Kod nas danas l-e-f-t-o-v-e-r party. ;)

Dijana
01.09.2006., 10:10
Jučer pravila ovakve palačinke i bile su genijalne, dijete je pojelo tri, a bile su velike (u tavi za palačinke):
polubijelog brašna, kiselog vrhnja, jogurta, mlijeka, vode, malo soli i mrvicu šećera pomiješati (mjere odokativne) i peći na putru.
Pečene posula kraš expressom.

haribo
01.09.2006., 10:59
danas kruh i voda...nemam ideja :P

haribo
01.09.2006., 11:00
nadoci ce kad ogladnim! ;)

Mirta30
01.09.2006., 21:57
nadoci ce kad ogladnim! ;)

i meni ali obično to završi kao danas --- PIZZA

Vanchy
01.09.2006., 23:36
Ja bila s prijateljicom i sinekom u meksickom restacu na rucku. Bilo je mljac... Muza ceka sataras za rucak.

snorki
08.09.2006., 14:43
Grah :D
Sinoc ga namocila kao sto ste me savjetovali i ovaj put je trebalo dva sata da se skuha, a ne sedam :lol: kao prosli put, kada smo na kraju, umjesto graha jeli sendvice :lol:

Sta stavljate u grah? Prijateljica mi kaze da ona nabaca raznovrsnog povrca, a da zna metnut i jednu papriku. To nikad nisam cula. Mozda isprobam

dolega
08.09.2006., 19:01
Grah :D
Sinoc ga namocila kao sto ste me savjetovali i ovaj put je trebalo dva sata da se skuha, a ne sedam :lol: kao prosli put, kada smo na kraju, umjesto graha jeli sendvice :lol:

Sta stavljate u grah? Prijateljica mi kaze da ona nabaca raznovrsnog povrca, a da zna metnut i jednu papriku. To nikad nisam cula. Mozda isprobamluk,češnjak,peršin,mrkvu,lovor.ubacim i cijeli paradajz i komad celera,ali to izvadim kad se skuha.

Vanchy
08.09.2006., 20:06
Ja jucer skuhala graha kao da nas je desetero u kuci, pa cemo ga jesti i danas. :mrgreen:
I ja u grah stavim sjeckanog povrca - mrkva, persin, 1 krumpir... + suho meso i bude mljac...

MalaSirena
08.09.2006., 20:11
S obzirom da smo ovih dana leteći, takvi su nam i ručkovi - ultra brzinski.
Prekjučer sam radila mesnu štrucu, pire krumpir, dinstane grašak i mahune, zelje salatu i za desert bregovsku pitu.

Jučer špagete bolonjez i zelenu salatu te za desert spašenih par komadića bregovske pite od dana prije.

Danas smo kasno i gladni došli iz grada pa je bilo ekstrabrzo - juha od paradajza s rezancima i zapečena tjestenina sa sirom.

snorki
12.09.2006., 14:08
ne kontam???
Skuhala sam supicu. Prvo iskuhala brokule i mrkvu, izmiksala jer ova moja Edi zeza, dodala malkice vegete, malo soli, te Rama vrhnje za kuhanje i ispalo mi je nekako bljutavo :roll:
Zaboravih napisat da sam u to stavila domacu tarhanu.
Ma sto mi je ovako bljutavo. Evo sad sam malo dodala soli, ali je okus opet los :x

wewa
12.09.2006., 14:10
ne kontam???
Skuhala sam supicu. Prvo iskuhala brokule i mrkvu, izmiksala jer ova moja Edi zeza, dodala malkice vegete, malo soli, te Rama vrhnje za kuhanje i ispalo mi je nekako bljutavo :roll:
Zaboravih napisat da sam u to stavila domacu tarhanu.
Ma sto mi je ovako bljutavo. Evo sad sam malo dodala soli, ali je okus opet los :x
a da nisi trudna, moja ti? :mrgreen:

snorki
12.09.2006., 14:14
nema sanse :mrgreen:

doduse, meni je brokula uvijek bljutava sama od sebe...

wewa
12.09.2006., 14:16
nema sanse :mrgreen:

doduse, meni je brokula uvijek bljutava sama od sebe...
al kad se obari pa pohuje, mljacccccccccc!

snorki
12.09.2006., 14:52
nema sanse :mrgreen:

doduse, meni je brokula uvijek bljutava sama od sebe...
al kad se obari pa pohuje, mljacccccccccc!

kako pohujes. Umaces u brasno, ili???
Prijateljica koja je nekada radila ovdje u Austriji u kuhinji pokupila je jedan recept sa brokulama, pa nam rekla. Oni ovdje brokule pohuju samo u griz i malkice preprze. Meni nije nesto, ili ja to ne znam napravit kako treba. :roll: (prije ce da je ovo drugo)

Boga mi, Edi i Sami se nakusali supe od brokulija :mrgreen:

MalaSirena
12.09.2006., 14:53
Danas je Belgijska salata.

snorki
12.09.2006., 15:08
kakva je to salata :?
Uvijek imas interesantne recepte, pa me sad zainteresova sa belgijskom salatom :D

wewa
12.09.2006., 15:15
nema sanse :mrgreen:

doduse, meni je brokula uvijek bljutava sama od sebe...
al kad se obari pa pohuje, mljacccccccccc!

kako pohujes. Umaces u brasno, ili???
Prijateljica koja je nekada radila ovdje u Austriji u kuhinji pokupila je jedan recept sa brokulama, pa nam rekla. Oni ovdje brokule pohuju samo u griz i malkice preprze. Meni nije nesto, ili ja to ne znam napravit kako treba. :roll: (prije ce da je ovo drugo)

Boga mi, Edi i Sami se nakusali supe od brokulija :mrgreen:
ma napravis obicnu poh-smjesu, umutis jaje, brasno, nekog zacina koji koristis i malo jogurta, nagusto. u to umaces komade brokule i przis u malo dubljem ulju.
;)

Deja2
12.09.2006., 17:37
Krpice sa zeljem, mljac

MalaSirena
12.09.2006., 17:43
kakva je to salata :?
Uvijek imas interesantne recepte, pa me sad zainteresova sa belgijskom salatom :D


Radi se ovak:

SKuha se 2-3 jaja i paket špageta, što tanjih (po mogućnosti br.1) i to se ohladi.

Napravi se 'umak' od 0,5 l vrhnja za kuhanje, 1 majoneze, žlice senfa, malo bibera i 40 dag sitno nasjeckane kvalitetnije šunke (po želji se može sve ubaciti u blender tak da se skroz usitni, ali meni se više sviđa da se vide komadići šunke u umaku).

U neku tepsiju ili posudu slaže se red špageta, prelije dijelom umaka, na to se poslažu jaja narezana na ploškice i posipa parmezanom i opet red špageta, umak, jaja, parmezan. Zadnji sloj se samo prelije umakom i posipa parmezanom.

Na vrh se poslažu komadići kiwija ili ananasa, a kako moji baš nisu ljubitelji egzotike, jeli smo to s kiselim krastavcima i fino je.

Bolje je kad se sve napravi par sati ranije pa se ostavi da špagete skroz upiju umak.

knatkaj
12.09.2006., 19:23
Ja sam se ovaj tjedan bacila malo internacionalnu kuhinjicu (naravno za nas odrasle). Radila sam grah (vatreni),savršeno, a jednostavno, grah, a opet nešto drugčije. Ako je tko zainteresiran javite se!

white_musk
12.09.2006., 19:46
kad pravite chili con carne stavite ,u toku kuhanja,kockicu-dvije cokse za kuhanje i uzivajte ;)

Ana :-)
12.09.2006., 19:48
Knatkaj brzo daj recept :*

Ja za večeru radim špagete sa mljevenim mesom.

sanis
12.09.2006., 20:53
brokulu na lešo i batake pecene u vinu

anchi pp
12.09.2006., 21:44
Evo i ja sam radila grah. Skuhala sam mladi grah + proso + zelena soja + grašak + kukuruz, pa rajčica i začini. Sve sam stavila u express lonac i na vatru, pa je sve lijepo zagorilo. U 1 centimetar zagoretine ostala je sva zelena soja, a ovo drugo sam pretovarila u drugi lonac i dovršila kuhanje. Ništa nije ostalo. :mrgreen:

Ana :-)
12.09.2006., 22:28
Cure vi stalno spominjete taj proso, a ja nemam pojma šta je to.... :oops:

Samoborka
12.09.2006., 22:48
Da ne bi otvarala novu temu, moram pohvaliti coolinarika. com. :D
Evo nakon dužeg vremena izbacili su novu stranicu, a tokom kraćeg vremena će je i pokrenuti. Meni se jako dopada, ali nisam stigla u kratko vrijeme sve pogledati. Ako želite pogledajte: http://NOVA.coolinarika.com.

Bolji su receptima neg ja... :saint:

Mama Natasa
13.09.2006., 08:28
Ponedjeljak smo imali šnicle na naglo + mahune sa vrhnjem i pš. klicama,
jučer riža sa piletinom i povrćem (kineski), danas ne kuhamo a sutra grašak sa noklicama i kobasama...

anchi pp
13.09.2006., 10:02
Ana, evo prosa

http://www.advent.hr/proizvodi/proso.htm

Inače je poznat po tome da se njime hrane kanarinci i ostale krletkirane ptičice.

Maxime
13.09.2006., 13:08
Mi smo danas na telecim sniclicama sa souffle-om od svjezeg spinata i salatom od rige, zutih sherry paradajzica, rotkvici (s umakom od vlasca) ...

Romina
13.09.2006., 13:10
Mahune i malo debrecinka sa senfom....dijetalno nema kaj :P

knatkaj
13.09.2006., 13:22
Ana evo recepta za vatreni grah

1limenka smeđeg graha
1 žličica tabasca
1 žličica mljevene slatke paprike
1 žlica vegete
2 žličice narezane metvice (kupila sam ju u hipermarketu u bočici)
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žličice škrobnog brašna - gussnela
3-4 žlice ulja
200 ml pasirane rajčice
1 glavica luka
1 limenka slatkog kukuruzan u zrnu
1/2 žličice papra

priprema:
1:na ulju kratko prepeci luk narezan na ploškice

2:Posudu makni s vatre te na luk dodaj crvenu mljevenu papriku i zalij to sa oko 100ml vode, pa kuhaj još 10 minuta

3:Nakon toga umješaj ocijeđeni grah, kukuruz, pasiranu rajčicu, škrobno brašno koje se razmuti s malo vode, i Vegetu. Sve dobro promješaj i zajedno dkratko prokuhaj.

4:Na kraju dodaj papar, mentu, nasjeckani peršin i tabasco i po potrebi dodaj još 100ml vode. Dodaješ vodu ako ti je jako gusta smjesa.

5:Pripremljeni grah stavi u vatrostalnu posudu i zapeci u pečnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta

Uz ovakav grah možeš još poslužiti kuhane kobasice,safaladu ili hrenovke i naravno salatu po želji.
Ovo su sastojci za 4 osobe ali mi nismo jeli uz to ništa drugo osim salate pa smo nas dvoje to slasno potamanili.

Dobar tek!

anchi pp
13.09.2006., 13:22
Maxime, gdje stanujes? :roll:

tatek
13.09.2006., 13:25
Ana evo recepta za vatreni grah

Nisi napisala da li se uz ovo posluzuje i aparat za gasenje ili makar slauf sa prikljuckom na najblizi hidrant? :lol:

knatkaj
13.09.2006., 13:28
Nisam jer stvarno nije potrbno samo mu je naziv vatren.

tatek
13.09.2006., 13:32
Nisam jer stvarno nije potrbno samo mu je naziv vatren.
A tabasco? :?

knatkaj
13.09.2006., 14:58
Tabasca ide 1 mala žličica. Ja inače ne volim baš ljuto ali ovo sam morala probati. i nije jako ljuto. Ti možeš tabasco izbaciti pa neka si ga oni kojima paše stavljaju sami dodatno u tanjur.

haribo
13.09.2006., 15:40
juce krumpirusa, nista nije ostalo

danas sataras

koji smo mi biljojedi :mrgreen:

tatek
13.09.2006., 16:43
Tabasca ide 1 mala žličica. Ja inače ne volim baš ljuto ali ovo sam morala probati. i nije jako ljuto. Ti možeš tabasco izbaciti pa neka si ga oni kojima paše stavljaju sami dodatno u tanjur.
Ja sam jednom probao 1/10 zlicice tabasca u jelo ... i poslije je nas nekoliko "normalnih" imalo fajer cijelu vecer (i ujutro na WC-u :shock: ), samo su ljutojedci rekli da im je bilo OK>
Od tada tabasco diram samo sa zastitnim rukavicama i gas maskom ... :lol:

Ana :-)
13.09.2006., 17:48
Knatkaj hvala, javim ti kako je ispao kad ga napravim.

knatkaj
14.09.2006., 13:34
Bit će mi drago!
Ana da li je prinova stigla? Pitam jer po datumu tvog pridruženja forumu jako je blizu datumu kada sam ja rodila mog Dominika.

knatkaj
14.09.2006., 15:10
nikad nisam pripremala raviole, voljela bih to probati znali tko nešto o tome?

bucka
14.09.2006., 15:13
i kod nas danas grah!

Ana :-)
14.09.2006., 15:23
Knatkaj nije još stigla beba, stiže nam krajem 1.mj :D

MalaSirena
14.09.2006., 15:29
Jučer su bile zelene tagliatelle u umaku od piletine, luka, crvene paprike, rajčice i vrhnja.


Danas je varivo-kelj i mesno-zobena štruca.

Sutra vjerojatno poriluk na ćušpajz.

white_musk
14.09.2006., 15:33
pileci paprikas

aleta
14.09.2006., 15:46
Riža s porilukom, prženi mali oslići i pečena crvena paprika.

anchi pp
14.09.2006., 15:59
Blitva s krumpirom i pečena jaja.

Deja2
14.09.2006., 18:19
Skuhala karfiol i brokulu, skuhala jaja, naribala ih, pomiješala sa prezlima i peršinom i malo rastopljenog maslaca, stavila preko brokule i karfiola i sve to prelila sa kiselim vrhnjem koje sam posolila i popaprila. Zapekla u pećnici.
Klopali smo sa zelenom salatom.

lola24
15.09.2006., 09:07
Danas kod svekrve lignje pržene i blitva!

sanis
15.09.2006., 18:35
bili toc od piletine i manistra
mjesana salata

anchi pp
16.09.2006., 16:00
Dinstane mahune s prosom, pire-krumpir, pohana cikla

Mima
16.09.2006., 16:05
Maneštru od tikvica a sutra će biti ćufte.

alias
16.09.2006., 18:47
Nikad nisam jela pohanu ciklu , jel to fino? i kako ju pohaš , dodaš što u brašno i jaje?

Deja2
16.09.2006., 22:43
Mahune, nojetina na grilu, štrudl od sira slatki i slani

Mama Natasa
17.09.2006., 00:52
Danas - juha, njoki sa bolonjezom i tikvicama, za večeru pituljice
Sutra - opet juha, filetino crispy i kuhani krumpir, zelena salata i mahune na salatu i desert ekleri.

Maxime
17.09.2006., 10:43
Stir fry s povrcem i piletinom u woku, kisela kineska salata ...

Devotion
17.09.2006., 11:00
Danas - Salata s tunjevinom (pasta, kuhana jaja, kiseli krastavci, majoneza, tunjevina i zacini)

anchi pp
17.09.2006., 12:16
Pohana cikla nam je vrlo fina, naravno, ako je fina sama po sebi. Lošu ciklu pohanje ne bude spasilo. :mrgreen:

Samo se uvali u ono gusto tijesto za palačinke (ne solim ga).

Danas smo kod mame na ručku - pa šta bude.

white_musk
17.09.2006., 13:31
OT je ali mozda neko ko je redovito na ovom topicu prodaje domace,hladno cijeđeno maslinovo ulje.
Ja sam zainteresovana JAKO, samo bi mi trebao neko ko bi to htio poslati u Sarajevo )busom ili preko nekog)
Hajte molim vas, ako je neko zainteresovan, nek se javi na pp ;)

Janoccka
19.09.2006., 15:10
Da se i ja malo vratim u ove vode... :mljac:
Pečem zeca sa bijelim lukom, krumpir na crvenom luku i zelena salata!

wewa
19.09.2006., 15:23
ja ni danas ne kuham, ostalo od vikenda :)
a nesto mi se jedu gljive...

snorki
19.09.2006., 18:44
ja danas pravila tortilje

Maxime
19.09.2006., 18:45
Divljac u crnom vinu i povrcu, surlice, pecene jabuke punjene s orasima/suhim grozdjem i medom i Nizozemsko crveno zelje. Nesto me puklo na kuhanje ovih dana :mrgreen:

snorki
19.09.2006., 18:49
Ja sam se ovaj tjedan bacila malo internacionalnu kuhinjicu (naravno za nas odrasle). Radila sam grah (vatreni),savršeno, a jednostavno, grah, a opet nešto drugčije. Ako je tko zainteresiran javite se!

sta bi vatreni grah :? da mi je nekaiko da grah podvalim djeci. nikako ga nece...
I po 100 put pitam sta su krpice sa zeljem :?

i gdje nam je Apricot? Nema ni Ivancice 1001 godinu :?

mommy_plesačica
19.09.2006., 18:52
Krpice sa zeljem = tjestenina s dinstanim kupusom.

alias
19.09.2006., 23:54
Anchi daj mi samo reci da li se dobro prokuha , pa pohuje?! Cikla je puna vitamina i zdrava , a ja je nikad kao dijete nisam jela , jer mi je sestra svašta napričala o njoj ,valjda zbog boje (asocijacije:krv) .Zato je sada volim!

Mima
20.09.2006., 00:11
Jučer i danas cušpajz od leće. A sutra smrzute ćufte od nedjelje. Počela sam raditi pa se snalazimo :mrgreen:

sunce
20.09.2006., 00:21
Ha, mima!
Sad si me sjetila. Imam pol kile crvene leće doma. Kaj da radim s tim??? Help, svi.

Danas smo jeli špagete bolonjez, jučer govedinu+pire+paradajz sos, sutra su mahune na cušpajz

anchi pp
20.09.2006., 10:03
Od crvene leće sam jučer radila bolonjez - umjesto mesa ide namočena leća. Leća se i inače može kombinirati s varivima, a nekad je pomiješam i s rižom.

alias cikla se skuha kao i za salatu. Skuham cijeli lonac cikle, od dijela napravim salatu, a nekoliko komada ide u pohanje.

Očajnički nam nedostaje smajlić koji se oblizuje ili barem onaj koji navaljuje na jelo 8)

aleta
20.09.2006., 10:12
lignje i krumpiri na saft. (sigurno postoji neko ime za ovo jelo, al ga se ne mogu sjetit), zelena salatojka.

Mama Natasa
20.09.2006., 11:17
Jučer špinat, krumpir pire i jaja.
Danas kelj čušpajz i pohani kruh.

lola24
20.09.2006., 12:09
Danas dinstano kiselo zelje i kuhana suha rebrica+kobasice.
To naravno kod svekrve papamo :D
Danas za sutra ću napraviti pripremu:grašak varivo,pa samo ukuham noklice sutra.

MalaSirena
21.09.2006., 15:55
Jučer je bila juha francaise i bilo nam je super, a brzo gotovo. Za desert pečena bundeva.


Danas su krpice sa zeljem i za desert zobeni muffini s ribizlima.

knatkaj
21.09.2006., 16:24
sta bi vatreni grah :? da mi je nekaiko da grah podvalim djeci. nikako ga nece...
[/quote]

Vatreni grah nije za djecu , mogu ga jesti jedino ako ne staviš tabasco.
Inače to ti je mješaima graha , kukuruza, luka i pasirane rajčice, bude dosta gusto, vrijedi probati.

knatkaj
21.09.2006., 16:25
snorki prethodana poruka je za tebe

wewa
21.09.2006., 16:29
Knatkaj, to dodje kao chilli con carne, samo bez chillija i mesa :mrgreen:

Ja ni danas ne kuham, klopamo ostatke sarme! a za sutra vjerovatno imam jos buranije, nisam vidjela koliko je prezivjelo napad MM-a juce.

devet_mjeseci
22.09.2006., 07:36
Očajnički nam nedostaje smajlić koji se oblizuje ili barem onaj koji navaljuje na jelo 8)
Kako nedostaje? Imaš ga pod ostalim smajlićima :mljac: (mislim da ti je peti red (tamo gdje su teletabisi), treći s lijeva...) Malo OT - jeste li probali ulje? :)

Danas ću vjerojatno pohati sir, pa uz to tartar umak i restani krumpir... Već dugo to nisam radila, mmmmmmmmmmmm :klap:

bera
22.09.2006., 09:30
begov čevap i pire krompir sa salaticom, moj MM je veliki mesožder pa imam problema sa povrćem

lola24
22.09.2006., 10:41
Danas papaline i slani krumpir.
Sutra kuhana junetina+juha,riža i paradajz sos.
Nedjelja...još se razmišlja,možda lazanje!

Janoccka
22.09.2006., 10:50
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?p=585245#585245

Da... to mi bude ručak, i večera.... A ionako ne doručkujem! U stvari... za doručak ću lizati šerpu :D

MalaSirena
22.09.2006., 10:53
Danas je lovački ručak - tko što ulovi :mrgreen:

anek
22.09.2006., 13:53
ja napravila krem juhu od celera i karfiola, gulaš sa sojinim komadićima, još ću kad sođem doma nabaciti pire krumpir + salatu i to je to! ;)

anek
22.09.2006., 13:53
sođem

dođem, dođem :roll:

mamma san
22.09.2006., 14:00
anek kako si napravila juhu od celera i karfiola? :)

Maxime
22.09.2006., 15:33
Arbune frisko iz mora na gradele za rucak a za veceru riblja juha od skarbine ...

aleta
22.09.2006., 15:38
srdele i krumpir s kupusom na lešo.

alias
22.09.2006., 15:49
A -devet mjeseci- kako pohaš sir i koji je najbolji za to? Jela sam ga samo u restoranima , obožavam ga!

dolega
22.09.2006., 22:17
mm spremao oradu u pećnici sa povrćem.


baš mi se sad jede pohani sir...

dolega
22.09.2006., 22:18
A -devet mjeseci- kako pohaš sir i koji je najbolji za to? Jela sam ga samo u restoranima , obožavam ga!bilo koji sir,klasično pohanje.

ja poham i zdenka trokutiće-to mi je još bolje,pogotovo ako su s dodatkom paprike ili šunke :mljac:

Vanchy
22.09.2006., 23:52
Mi danas imamo juhu od persina i zapeceni karfiol u umaku od sira (recept od white musk). Mljaaaac

devet_mjeseci
23.09.2006., 07:41
A -devet mjeseci- kako pohaš sir i koji je najbolji za to? Jela sam ga samo u restoranima , obožavam ga!
Nisam sigurna jesam li prava osoba za odgovoriti na to pitanje. I ja ga obožavam pa se zanemari to što je malo (hm :roll: ) raspadnut.... Jučer smo ga potamanili.
U principu uzimam podravec, taj je među tvrđima i režem ga na komade debljine jednog prsta. Paniram isto kao meso (bašno, jaje, mrvice) ali s time da najprije sir umočim u mlijeko. Najvažniji dio je pečenje - ulje mora biti vruće i svaku stranu ne pohaš duže od minutu-dvije koliko je potrebno da mrvice porumene. Kad poham prvu stranu nema problema, ali kad ga dovršavam... Naime, uvijek ga zakasnim izvaditi na vrijeme, pa se primi za tavicu. :evil: Kad usavršim tehniku, javit ću se. :)

Mima
23.09.2006., 09:08
Ajme dođite kod mene u firmu na gablec - pohani sir je jedan od glavnih specijaliteta kuće :roll:

Ja još ne znam što ćemo danas za ručak - trebam potrošiti bundevu pa onda vjerojatno nešto od bundeve.

anchi pp
23.09.2006., 09:58
Jučer blitva + krumpirt + maslinovo ulje, oslić.

(devet_mjeseci - odlično je ;) )

Danas popečci od blitve i kus-kus.

ms. ivy
23.09.2006., 11:55
da konačno navratim malo :P

zapečene mahune u bešamelu (s mrkvom, žutom mrkvom i celerom) by me i sojini popečci (u pšeničnim klicama) by mm.

anek
23.09.2006., 12:47
kod nas danas: juha od rajčice, knedle sa šljivama :mrgreen:

devet_mjeseci
23.09.2006., 13:39
anchi, baš mi je drago. :)

Joooooj anek, ubi me spominjanjem knedli od šljiva... :/ Moj dragi ih ne voli, pa ću ja sebi skuhati bar one smrznute od Leda za večeru. :mljac:
A za ručak radim juneči gulaš... Nije ni to loše. :)

Deja2
23.09.2006., 13:56
Mi ćemo danas raditi roštilj. Samo da se dočepamo vikse...
I buhtle. To sam napravila, a peći ću na odredištu! :D

dolega
23.09.2006., 19:38
kod mojih na ručko-večeri:

roštilj,mix pirjanog povrća(karfiol,brokula,grašak),domaće krpice sa umakom od šampinjona zapečene u pećnici,grah salata.

orehnjača i oblatne. :mljac:

alias
23.09.2006., 23:18
Eto mene mima , koja je to firma? Šteta što sad nemam sira , baš bi ga pravila ,taman mi dite spava.

haribo
24.09.2006., 01:57
ja se nocas mislim sta cu sutra tj .danas za rucak

najvjerojatnije punjene paprike, mljac

Devotion
24.09.2006., 12:26
Jučer blitva + krumpirt + maslinovo ulje, oslić.

(devet_mjeseci - odlično je ;) )

Danas popečci od blitve i kus-kus.

Popecci od blitve?! Njam!!! Mozes li napisati kako ih radis?

anek
24.09.2006., 13:09
danas ću pofrigati moliće, uz to kuhanu blitvu i krumpir, salatu i povrtnu juhu.
a bit će i nekih kolačića... ;)

snorki
24.09.2006., 14:03
begov čevap i pire krompir sa salaticom, moj MM je veliki mesožder pa imam problema sa povrćem

uh, kako ti se da pravit begov cevap (ili cevab) :cekam: