PDA

Pogledaj cijelu verziju : Porodiljna naknada i dozvoljeni minus u bankama - pitanjekuruza
13.09.2006., 22:56
Imam jednu dvojbu vezanu uz dozvoljeni minus na tekućem i porodiljnu naknadu.

Naime, banke odobravaju dozvoljeni minus na temelju prosjeka plaća tj. stalnih prihoda, pa me zanima da li ću i nakon odlaska na porodiljni za koji mjesec imati pravo na taj minus kada mi počne sjedati porodiljna naknada umjesto plaće?

Odnosno da li se to računa isto kao plaća - stalni prihod, ili će mi automatski ukinuti dozvoljeni minus? :?

Konkretno radi se o Raiffeisen banci gdje inače imam tekući na koji mi sjeda plaća, pa ako netko ima iskustva... :?

sanjam71
13.09.2006., 23:09
Nazalost neznam za Raiffeisen ali u Zagrebackoj meni nisu ukinuli minus, cak mi ga nisu niti smanjili iako mi se priliv drasticno smanjio kod prelaska s place na porodiljnu naknadu.

Frida
14.09.2006., 10:05
Meni je u Hypo banci minus ostao isti. Vjerujem da se i u RBA možeš dogovoriti.

buby
14.09.2006., 10:47
ja sam ZGB - potpisah formular i priložih presliku otpusnog pisma i ostavili mi isti minus
(na tom formularu stoji da je za "služenje vojnog roka", "porodiljni", možda još nekaj, ali toga se sjećam)

pale
14.09.2006., 10:54
A meni na HZZO- u rekli kad budem išla na porodiljni ( sad sam na komplikacijama ) moram otvoriti račun u nekoj drugoj banci a ne u Hypo gdje sada imam račun i minus naravno.

buby
14.09.2006., 11:15
pale, od kud hzzo-u takva info?

Frida
14.09.2006., 12:06
A meni na HZZO- u rekli kad budem išla na porodiljni ( sad sam na komplikacijama ) moram otvoriti račun u nekoj drugoj banci a ne u Hypo gdje sada imam račun i minus naravno.

Ako ćeš biti na bolovanju zbog komplikacija ta naknada će ti sjedati na račun u HAAB, nažalost porodiljna naknada ti nemože ići preko njih. Meni su na HZZO-u otvorili knjižicu u Hrvatskoj poštanskoj banci tako da ti sama ne moraš nigdje drugdje otvarati račun.

Dalm@
14.09.2006., 12:27
nažalost porodiljna naknada ti nemože ići preko njih.
A zašto ne? Na formularu HZZO-a ima rubrika gdje se upiše broj tekućeg na koji želiš da ti sjedne rodiljna naknada i to je to. Nitko me (u Jurišićevoj u ZG) nije pitao u kojoj sam banci.
Zar su HAAB i HZZO u svađi? :P

lidia
14.09.2006., 12:39
Sorry malo cu uzurpirati toipc.

ali u Zagrebackoj meni nisu ukinuli minus, cak mi ga nisu niti smanjili

ja sam ZGB - potpisah formular i priložih presliku otpusnog pisma i ostavili mi isti minus
(na tom formularu stoji da je za "služenje vojnog roka", "porodiljni", možda još nekaj, ali toga se sjećam)

Cure jeste jos na porodiljnom ili ste bile nedavno?
MM je bio drugi dio porodiljnog, prekinuo porodiljni s 01.07.o.g. kad je otisao na g.o. i sad (znaci 2 mjeseca nakon prekida porodiljnog) je dobio obavijest da mu smanjuju minus za 1/4 uz objasnjenje da je imao smanjenje place.
Buby kakav formular si potpisivala?
MM bi sad trebao ispuniti neki zahtjev za kredit, priloziti nemam pojma koliko zadnjih placa, potvrdu od HZZO-a o porodiljnom i ne znam kaj jos sve ne...

buby
14.09.2006., 14:33
Buby kakav formular si potpisivala?
to sam sve obavila u matičnoj poslovnici; dobila info, donijela otpusno pismo (moje, iz rodilišta; preslika) i teta je to od nekud izvadila van, ispunila moje podatke i meni dala na potpis
tako sam vidjela da je to formular, a ne da se nekaj piše vlastoručno ili sl.
znači, to je poslovanje banke, najnormalnije, kao i sve ostalo

Ivček
14.09.2006., 14:38
Ja sam na porodiljnom i primam preko svoje banke naknadu, u hzzo-u sam ispunila formular gdje sam upisala svoj broj tekućeg i naziv banke. Znam da je nekad sve išlo preko poštanske banke. U Erste banci porodilje imaju pravo na isti minus do njegovog isteka, a onda duplo od naknade.

kuruza
14.09.2006., 21:56
Evo, rekla mi je službenica danas u mojoj Rajfici kad sam ju za ovo pitala da kad odem na porodiljni samo donesem od firme potvrdu da sam i dalje njihov zaposlenik, ali na porpodiljnom dopustu. I da neće bit nikakve frke s minusom.


Malo mi ej čudno da moram nositi takvu potvrdu, al okej.

Inače, kako u Rajfici računaju minus na temelju prosjeka plaća u određenom peiodu, vjerujem da će mi se minus smanjiti jer će mi porodiljna naknada biti znatno manja od plaće. na to sam se već spremila, ali me brinulo da baš preko noći ne ostanem bez čitavog minusa.

martinaP
15.09.2006., 09:12
Kuruza, mislim da će ti minus ostati isti. Tako su meni rekli u RBA, donesem tu potvrdu i ispunim kod njih nekakv zahtjev, i minus ostaje kakav je i bio, idućih 6 mjeseci. Ja to sada neću nositi jer mi je zadnja plaća prošla u 7. mjesecu pa će mi se minus neznatno smanjiti, što mi i nije tako bitno.

Zeko1
15.09.2006., 14:09
što se tiče HAAB oni nemaju ugovor s HZZO-om pa porodiljna naknada ne može ići preko računa u HAAB, meni su objasnili da HAAB nije vidjela interes u potpisivanju ugovora!?

Astralis
15.09.2006., 14:43
Zna li tko šta je sa PBZ-om?

ninni
15.09.2006., 23:45
hmmm, ne znam kako je u pbz-u sada, ali prije tri godine su mi prijetili tužbama i maltretirali me jer nisam mogla odmah nadoknadit minus koji su mi oduzeli zbog porodiljnog :x
sad sam u RBA, i minus mi ne diraju (tzv. okvirni kredit), samo treba potvrda da si na porodiljnom i idućih 6 mjeseci minus ostaje isti.

paws
16.09.2006., 01:23
I ja imam račun u PBZ-u.Što se tiće minusa nemaš brige ostaje ti isti kao do sada, ne moraš potpisivati nikakve zahtjeve ni ništa,naravno ako ti HZZO isplačuje i dalje na taj račun.
Jedino ga malo smanjiti u onih drugih 6 mjeseci kad će ti i nanada biti manja.

Zvrk
17.09.2006., 00:33
Kad sam primila obavijest ( uz izvadak) o smanjenju dozvoljenog minusa nazvala sam Zgb i rekla da im zahvaljujem na poslovnosti te da ću promijeniti banku zbog nepoštenog ponašanja prema meni tijekom porodiljnog, onda su mi ponudili formular i ostavili minus, čak su mi i povisili nedavno - nisam imala pojma da to postoji. Ali - eto, zbilja sam bila nabrijana ... fajt, fajt!!!!

@n@
22.09.2006., 12:30
Je, sve za klijenta... sve za njegovu lovu... :roll:
Banke, banke...

bobaibeba
22.09.2006., 23:59
Ja imam tekući u PBZ i primam porodiljni preko istog i od kada sam na porodiljnom već su mi 4 puta povećali minus :shock: !Sad imam duplo veći minus nego kad sam tek otišla na čuvanje trudnoće i porodiljni,i to je strašno.Oni izgleda imaju jako puno povjerenja u mene.Samo me strah da mi ga odjednom ne ukinu,kako ću onda sve to vratit...grc,grc...u dugovima...