PDA

Pogledaj cijelu verziju : skidanje madežaninni
30.11.2006., 12:26
trebala bi skinut nekoliko madeža koji su mi u trudnoći narasli, preružni su mi, a i beba ih stalno čupa... uglavnom, koliko sam shvatila iz drugih topica, lokalna anestezija nije štetna za bebu koja doji? i drugo pitanje -di je najbolje ići na skidanje?

Bambi
26.12.2006., 20:23
trebala bi skinut nekoliko madeža koji su mi u trudnoći narasli, preružni su mi, a i beba ih stalno čupa... uglavnom, koliko sam shvatila iz drugih topica, lokalna anestezija nije štetna za bebu koja doji? i drugo pitanje -di je najbolje ići na skidanje?

Ja sam odstranila jedan madež u Merkuru (Zajčeva) kad je beba imala 4 mjeseca i rekli su mi da nije štetno za dojenje. Potpuno bezbolno, dođe se s uputnicom i doktor pregleda i naruči termin. "Operacija" traje 15-20 min. dobije se injekcija i to je samo površinsko odstranjenje ne ulazi se duboko u tkivo. Nakon tjedan dana mislim, ode se kod svog doktora opće prakse na skidanje konca i to je to. Skidanje konca niš ne boli, al je moj muž nakon 7 izvađenih madeža rekao da boli, a ja njemu: a tek da vidiš porod, ti bi umro od bola! :lol:

anjica
26.12.2006., 21:05
ja sam skinula na Institutu za tumore u Ilici

martinaP
26.12.2006., 21:12
Ja na Rebru, ali kod plastičnog kirurga (normalno, s uputnicom) a ne kod dermatologa.

zebra
28.12.2006., 00:26
ja bih voljela da si netko da vremena i pregleda sve madeže na meni(gomila) pa onda odmah skine par komada koji stalno za nešto zapinju, a ostalo ako dok misli da treba. kamo bi mi preporučile otić?

nana
28.12.2006., 08:19
Ja sam pregled obavila na Šalati, tamo i skidaju madeže određene vrste, kak je moj bio "dubinski" poslalil su me u Vinogradsku na dermatološku kirurgiju, i jako sam zadovoljna.

anavi
28.12.2006., 10:08
Ja na Šalati, u ambulanti za male kirurške zahvate.

Vrijeska
28.12.2006., 16:12
ja sam skinula na Institutu za tumore u Ilici

i ja

VIPmama
29.12.2006., 08:37
ja nisam išla (a trebala bih), ali sam čula da je neka dr. Kakarigji u zvonimirovoj jako dobra .
ponavljam, ja nisam išla

Sandra028
30.12.2006., 17:37
ja u kb dubrava,dodješ s uputnicom,i odmah ti ih skidaju-nakon pregleda.nakon 7-10 dana skidaju konce,izmedju sam imala kontrolu u bolnici kod dr.koji mi ih je i skidao,a i konce su mi vadili u bolnici.

mommy_plesačica
31.12.2006., 15:54
ja bih voljela da si netko da vremena i pregleda sve madeže na meni(gomila) pa onda odmah skine par komada koji stalno za nešto zapinju, a ostalo ako dok misli da treba. kamo bi mi preporučile otić?

Ovo i mene zanima, ja bih poslala MM-a, ali on nema zdravstveno pa može isključivo privatno. Prijedlozi?

daddycool
31.12.2006., 16:13
ja sam preko socijalnog skidao u institutu za tumore, ali oni nisu baš skloni to raditi ako madeži nisu rizični. privatno sam to radio kod doktorice Lesić na Britancu i bio sam jako zadovoljan. s time da sam kod nje skidao i izbočene (bez rezanja i šavova) i plosnate (s rezanjem)

mommy_plesačica
01.01.2007., 15:16
Dedi, hvala! Uputit ću dragog.

Zorka
15.01.2007., 09:27
evo i mene...
problemi...
ja bi htjela skinuti madež. pošaljite mi bilo kakav info o mjestima na kojima se skidaju madeži.
vidim da je dosta postreply-a skinuto, valjda radi zabrane reklamiranja, pa mi možete poslati i pp.
hvala vam

Tessa
16.01.2007., 15:03
Mene zanima da li su vam ostali ožiljci?
Moja prijateljica je išla kod privatnog i još po preporuci mame doktorice i ostali su joj ružni ožiljci.

mamazika
16.01.2007., 15:56
Jesu. Čak i od onog kojeg mi je skidao plastični kirurg, šivao u slojevima... krasta je bila tanka kao vlas i u par mjeseci ispao 3 mm široki ožiljak.
A oni koje je šivao dermatolog su se skroz razišli, sad su lećastog oblika - izgleda da je ožiljak popunio cijeli izrezani prostor.
Al zato od carskog - ko vlas :mrgreen: a još i dobro skriven ispod prelivenog trbuha :roll:

zebra
16.01.2007., 15:57
ono što sam ja vidjela, ostanu mali ožiljci
ja još nisam stigla otić, narafski.....

Tessa
16.01.2007., 16:04
Pa ti ožiljci me muče. Imam par komada koje bi morala ukloniti jer ih žuljam s doljnjim vešom. A nikako da pristanem na tako nešto. Tražim alternativni način.... ili "divnog, suosjećajnog doktora" koji će to napraviti kao da radi sebi. (he!he! moš si mislit)

VedranaV
16.01.2007., 16:11
privatno sam to radio kod doktorice Lesić na Britancu i bio sam jako zadovoljan. s time da sam kod nje skidao i izbočene (bez rezanja i šavova) i plosnate (s rezanjem)

Daddycool, kako se radi skidanje izbočenih bez rezanja i šavova?

nana
17.01.2007., 09:23
Ja sam skidala dva izbočena na glavi, bez šivanja, a sada točno neznam ali mislim da su mi prvo skinuli to kaj je izbočeno i onda kao da su palili ostalo, ali niš se ne osjeti jel sam bila pod lokalnom anestezijom, a na leđima su rezali jel je bio dubinski i tu imam ožiljak koji se već pomalo smanjuje, koristim jedan gel baš za ožiljke i time mažem svaki dan.

Zorka
17.01.2007., 12:11
ja upravo sa šalate. prošla prvi pregled kod dermatologa.
08.02. idem vaditi 3 komada madeža.
moja sestrična je pred par godina na licu micala jedan madež i to na dermi na šalati i nikakav ožiljak nema. istina da je ona dosta dugo ožiljak tretirala nekim kremama, ali ipak...
mislim da je stvar u koži svake osobe da li će ostati i kakvi će biti ožiljci...
moja iskustva sa ožiljcima su dosad dobra. ovi koje ću micati su na leđima pa me nije previše briga za ožiljke.

ninni
17.01.2007., 12:25
a ja 13.02. idem u dubravu, naručila se. o ožiljcima čak i ne razmišljam jer su mi madeži toliko mrski da bi radije imala ožiljak. ali vjerujem da će i oni nestat uz te kremice. izvjestit ću kako je prošlo.

daddycool
17.01.2007., 12:32
privatno sam to radio kod doktorice Lesić na Britancu i bio sam jako zadovoljan. s time da sam kod nje skidao i izbočene (bez rezanja i šavova) i plosnate (s rezanjem)

Daddycool, kako se radi skidanje izbočenih bez rezanja i šavova?

znam kako izgleda naprava ali nemam pojma na kojem principu radi
najbolje ti je kontaktirati tamo pa će ti oni sve objasniti

što se tiče ožiljaka, to uistinu najviše ovisi o koži osobe
meni su ostali mali ožiljci ali to je zanemarivo u usporedbi s potencijalnim problemima koje su mi madeži mogli donjeti

ina33
17.01.2007., 12:53
Evo da i ja opišem svoje iskustvo. Sve madeže rezala tj. palila privatno kod ermatologice Ceković, jedan sam rezala u Splitu u bivšoj Vojnoj bolnici.

One jako izbočene tamne madeže koji su više kao bradavice u boji sam rezala. Kod Ceković sam rezala jedan mali takav na trbuhu jer sam ga bila ozlijedila i ostao mi je gotovo nevidljiv ožiljak (bio je rel. mali madež) i ožiljak je onako vodoravan i tanak. Ostala mislim 4 takva sam rezala na leđima, 2 su bila velika tipa 1 cm promjer, ostala 2 manja. Na sva ta 4 mi je ostao dosta veliki ožiljak koji izgleda malo u frankenštajn stilu tj. ima onako vodoravni rez i preko toga okomite male reziće pa mi se baš ti ožiljci ne sviđaju much, iako sam ih dugo mazala contratubex gelom itd. Meutim, nije mi ih žao jer su bili na leđima i guzi gje su velike mogućnosti ozlijeda, ali nisam ni sama sigurna jesam si prije ili sad bila ljepša. Kad se ne gledam, nego samo pipam - onda je sad bolje. MM-u sam više lijepa ovako. Sve mi je rezao isti plastičnjak koji radi kod Ceković, ovaj 2. put je valjda bio drugi konac i drugi "bod" koji mojoj koži možda ne paše.

Da, rekla mi je da dva izbočena koja su slična tima što sam rezala, a na dekolteu su, mogu ići bez rezanja, pretpostavljam da to onda ide ovako kako sam "palila" laserom brojne, ali fakat brojne ispupčene i tamne virusne madeže na gotovo cijelom trbuhu i ispod grudiju koji su meni izgledali slično kao i ove izbočene bradavice kjoe su mi rezali, ali očito nisu bile slične. To sam dolazila kod dr. Ceković više puta na polsatne tretmane i taj bi mi laser pecnuo mjesto na kojem je taj madež (izbočeni, ali plosnat, ne kao kuglica, nego elipsoidan i plitak) i ostala bi krastica koja bi otpala. To mi je ispalo predivno, a bila sam osuta kao palačinka - ništa se ne vidi, jedva možda malo svijetlija koža na mjestu madeža - mogla bi fakat na reklamu - prije / poslije. Dr. mi je rekla da ti madeži nastaju znojenjem ispod grudiju (imam malo jače prsi) i da onda ta oznojena koža, ako se izlaže suncu, zna tako reagirati.

Ja sam stvarno izrazito sklona madežima i primjer sam osobe koja ne bi smjela na sunce pa se redovito kontroliram, ali na sunce ipak idem jer mi diže raspoloženje a i zbog D vitamina, samo nastojim to raditi pametno koliko mogu.

Ostalo mi je sad dosta izbočenih kugličastih na licu, ali se zasad ne usudim, jer su mi ljepši ovakve smeđe točkice nego ti rezovi kakve imam na leđima. Iako, dr. mi je rekla da bi prvo započeli s manje vidljivijima.

Moj savjet svima da se ide u to oprezno jer nema garancija kako će koža reagirati, tj. prvo treba probati na malom i manje vidljivom mjestu.

Dobila sam i preporuku za dr.-a plastičnog kirurga koji radi u petrovoj, rekli s mi da je on isto dobar - zaboravila prezime, možda je Borić..

ina33
17.01.2007., 13:03
I da, ništa ne boli, lokalna anestezija, mogla sam i zaspat komodno dok su me rezuckali. Ali, ispao doktor neki štosan pa smo se zapričali.

zirafic
12.04.2007., 08:33
ja sam skinula izbočeni madež prije 4-5 mjeseci. imala sam dva šava.

ožiljak je prvo bio gotovo neprimjetan a onda se lagano rastegnuo kako to već ide. uglavnom ne smeta mi izgled ožiljka jer je to na trbuhu i ne vidi se.
prije 2-3 tjedna na ožiljku se pojavila točkica, mala sitna, smeđa. i sad me muči što je to.
moglo bi se protumačiti da izgleda kao sitni podljev krvi (otprilike je na mjestu gdje je bio šav pa kao da je sad taj sloj kože došao na površinu) ili da je npr. novi madež (ali ne ispupćen nego onaj najobičniji).
čitala sam da se novi madeži stalno javljaju pa da li je moguće da se baš tu pojavio, na mjestu ožiljka, sada nakon 4-5 mjeseci od operacije?

ima li tko možda slično iskustvo?
da li je moguće ijedno od ovoga o čemu ja razmišljam? da li se trebam zabrinuti?

ina33
12.04.2007., 09:15
Moguće je. Meni se isto pojavilo smeđe na jednom velikom madežu koji je morao hitno biti izrezan jer je bio povrijeđen - meni se to čini kao da je izbio ostatak onog starog madeža, ali nije ispupčen (prije je bio), nego ravan i stopljen s ožiljkom. Sve sam to radila na trupu, a sad sam nedavno ozlijedila jedan veliki na licu i ne znam šta da radim. Rezati ili ne, dilema je sad. Moja teta ima identične madeže kao što je veliki broj mojih na licu, ali im je "korijen" bio tanji, tj. malim dijelom su se držali za kožu lica i nije joj ostao doslovno nikakav ožiljak, a radila je to u svojoj 60-toj u Splitu u bolnici. Meni je sad taj koji sam povrijedila nasred lica, i iskreno, rađe bi imala madež, a ne ožiljak kakav imam na mjestu madeža na leđu - veliki ožiljak koji je još veći od madeža. Na leđima me baš briga jer su madeži (ti izbočeni) fakat smetnja i uvijek misliš hoćeš li ga povrijediti li ne, za lice me uvjeravaju da to rade plastičnjaci s nekakvim dobrim koncem itd., ali kako da ne ostane poprilično velik ožiljak na mjestu madeža koji je ispupčen i "dubok" i koji ima gotovo 8 mm u promjeru - nema šanse, mislim si ja. Ali, mislim da ću ih ipak na kraju poskidat, "nosim" ih već kojih 25 godina, ali uvijek tako neki nenadani zez s njima. I naravno, rastu mi i novi, tako da je to kontinuirana borba.

niccoleta
12.04.2007., 12:04
evo malo mog iskustva.
Ja sam skidala na vratu dva madeža i savjetovala bih svima da koji režu madeže da to ovaljaju po zimi, recimo 10/11 mj.
Naime ja sam svoja 2 skinula početkom drugog mj. još uvijek se to crveni, a sad kad dođe u dodir sa suncem još je gore kako to iritira i ta toplina... doc mi je preporučila da kad idem na sunce koristim najveći mogući zaštitni faktor za njih.

Ovako, s obzirom da su na vratu išla sam na odjel Uho-grlo-nos, ove ispod vrata skidaju na kirurgiji, a ove što se kao vide i trebaju estetski biti ljepše ide se na taj odijel... i tako...
ja sam za svoj na vratu par puta zapela i prokrvarila, ali sad da mi je to netko znao reći išla bih na zimu.... navodno da se oni inače skidaju u zimskim danima... i sad kad sam to obavila vidim da je i bolje...

ina33
12.04.2007., 12:21
Da, meni moja dr. Ceković to uvijek govori - sve se intervencije na koži rade na zimu, sad samo nešto što je hitno - tipa ozlijeđeni madež itd. i meni su se moji isto crvenili prošlo ljeto, mislim da sam ih skidala tipa u 2.-3. mjesecu. Najbolje je svakako tako - 10.-11.-ti.

ina33
13.04.2007., 08:22
Dragi svi, je li netko skidao madeže kod prof. Džepine (ako sam to dobro napisala) - navodno radi na Rebru, a i privatno kod Glumičića?

zirafic
17.04.2007., 14:12
ina 33, a da li si razgovarala s liječnikom o toj smeđoj točci (moguće madež) na mjestu odstranjenog ožiljka?

zirafic
17.04.2007., 14:14
ina 33, a da li si možda pitala liječnika što misli o toj smeđoj točci na ožiljku odstranjenog madeža?

ina33
17.04.2007., 15:19
Jesam, ta mi je točka tu već uh... a nekih 20 godina, ne mijenja se. Ne misle ništa posebno - bitno je sve to skupa pratit i da se ne mijenja u zloćudnom smislu. Nikad se ne zna kako će koja koža na što reagirat, sve ti je to lutrija, i takav nekakav rizik treba prihvatit. To di je meni to smeđe ispod ožiljka je bio baš jedan big one ispupčeni - crni madež / bradavica - koji je morao hitno bit izrezuckan jer je bio jako povrijeđen. Looking back, ljepši mi je taj ožiljak nego taj madež, ali za lice, di nisu toliko veliki, nisam sigurna da bi mi bio ljepši ožiljak nego madež/bradavica (svi ti moji koje ja režem su tamni i ispupčeni). Kako sam ja "blagoslovljena" madežima, savjet svih je da ako bi se krenulo na lice, treba krenut s onima koji su manje vidljivi (uz vlasište, kraj uha itd.) pa ako bude dobro, work the way up to usta i područje oko bora. Vidit ćemo, eventualno ću opet u madež-extermination akciju oko 10.-11. mjeseca ove godine, i to možda fakat kod dr. Džepine kod Glumičića, ako bude sredstava i vremena (jer ja još "budžetiram" i IVF-ove uz madeže).

Roza
17.04.2007., 15:34
privatno sam to radio kod doktorice Lesić na Britancu i bio sam jako zadovoljan. s time da sam kod nje skidao i izbočene (bez rezanja i šavova) i plosnate (s rezanjem)

Daddycool, kako se radi skidanje izbočenih bez rezanja i šavova?

Riječ ti je o laserskom skidanju madeža koje je pogodno samo za određene vrste madeža (recimo, one smeđe, izbočene). Npr. crni madeži se nikako ne skidaju tom metodom, jer ih treba slati na PHD analizu. PHD nakon laserskog skidanja nije moguć.

ina33
17.04.2007., 15:49
BTW, ja sam izlaserirana doslovno super - tih izbočenih sam imala na trubhu, ali ti su bili virusni - ništa nije ostalo, doslovno za uslikat prije i poslije. Ali, za neke izbočene se kao može laserirat, a neki pak moraju bit izrezani. Nisam skužila na temelju čega mi dr. za neki madež tj. bradavicu kaže ova može na laser, ova ne - meni izgledaju slično. Onako baš flat, flat, totalno neizbočeni madež nisam nikad tretirala, takvih imam najmanje.

Roza
17.04.2007., 15:57
Nije stvar samo u izbočini, već i u stupnju boje madeža. Smeđkasti madeži su apsolutno bezopasni ali oni koji su crni su uvijek sumnjivi. Nijedan razuman doktor neće skidati crni madež laserom, jer može biti potencijalni melanom, pa je phd obavezan. Još ako crni madež ima nepravilne rubove...ili je promijenio oblik, boju, krvario - tu laser nema što raditi, a često privatnici takve slučajeve ne žele niti primiti, već šalju u blnicu.
Ja imam crni, neizbočeni madež na dlanu ruke (već i samo mjesto im je turbo sumnjivo), koji raste. Dr. pretpostavlja da sad raste zbog hormona u trudnoći (kaže da su faktori rasta tijekom trudnoće skroz različiti nego inače). Kad rodim, idem hitno kod kirurga za šaku da mi ga skine.

ina33
17.04.2007., 16:39
Hvala na pojašnjenju. Ja sam imala jedan crni veliki (tipa promjer 1 cm, pravilni rubovi, blago izbočen), - skidala operativno kod Cekovićke, slali mi na analizu. Uz taj sam još 4 na leđima, onda su svi otišli ipak na analizu. Oni što izrežu šalju na analizu, što spale, naravno ne šalju. Za taj me baš rekla da mora bit tretiran, ovi drugi se vode kao estetika tj. kao prevencija da se ne ozlijede itd. Drugi mi nisu crni, nego samo smeđi, ali su gnjavaža jer sam ja kao palačinkica s njima pa pazi ovoga, pazi onoga....

TeddyBearz
17.04.2007., 17:37
Smeđkasti madeži su apsolutno bezopasni

Ozbiljno? :shock: Samo su crni opasni? :?

Roza
17.04.2007., 18:13
Gle, ja to kažem na temelju svog (ograničenog) iskustva. Nisam dermatolog. Madeže kontroliram već 10 godina i na ove smeđe nitko ne obraća pažnju. Skidala sam ih samo ako su bili na mjestu iritacije (npr. kopča grudnjaka). Crne madeže odmah svi pregledavaju pet puta duže...

ina33
18.04.2007., 07:49
Potvrđujem - crne treba dobro pazit, a najbolje je skinit. Ne znači da su automatski opasni, ali ne treba ih izlagat suncu i treba ih pratit - znači kontroliravat kod dermatologa i sam gledati je li se mijenjaju ili ne.

snorki
18.04.2007., 13:35
Potvrđujem - crne treba dobro pazit, a najbolje je skinit. Ne znači da su automatski opasni, ali ne treba ih izlagat suncu i treba ih pratit - znači kontroliravat kod dermatologa i sam gledati je li se mijenjaju ili ne.

i ja sam prije godinu dana skinula 10 madeza. I izgledali su :shock: katastrofa. I citav zivot su mi smetali.
Kada sam to odstranila, osjecam se rastereceno. Grozno su izgledali (vecina ih se razvukla u trudnocama, a neke sam i povrijedila), ali patoloski nalaz je pokazao da nisu bili opasni.

I meni je lokalana anestezija bila super. Jedino boli kad ubode oko madeza anesteziju :shock:

mamasch
18.04.2007., 18:27
Samo mali komentar - nijedan madež nije bezopasan. Svaki, i onaj svijetlosmeđi i potpuno ravan potencijalni je melanom, pogotovo ako ga se ogrebe i raskrvari. Naravno da su ozljedama podložniji oni izbočeniji i veći, koji su obično i tamnije smeđi, ali vjerujte svijetli i nježni samo su naizgled bezopasni. Ne dižem paniku, samo želim podsjetiti da osobe koje ih imaju svega nekoliko trebaju posvetiti jednako pažnje i kontrolirati ih pred ogledalom i mazati UV kremama isto kao i osobe koje ih imaju puno i koje imaju već iskustva sa ozljedama i odstranjivanjima istih.

Ja sam operirala tri madeža prije nekih 12-13 godina u Dubravi, uzorci su nošeni na analizu na inicijativu doktora (iz opreza), sve dobroćudno. U trudnoći su mi 4 madeža na trbuhu jako potamnjeli i povećali se pa se spremam i njih operirati, samo još ne znam u kojoj bolnici. Dat ću uzorke na analizu, čisto radi mirnijeg spavanja.

ina33
18.04.2007., 19:57
Naravno. Ja svoje sve kontroliravam min 3x godišnje kod iste dr., koja ih već toliko poznaje da bi mogla nacrtat moju kartu madeža :). Netko je turbo sklon madežima, i koliko ih napr. ja skidala, rast će novi. A taj najopasniji je recimo bio na dijelu koji ni ne vidi sunce. Sve to ovisi o genetici, tj. i moja pokojna none, nikad se nije sunčala, je bila prekrivenima madežima, sve je bilo OK. Ali, pazit treba.

mamasch
19.04.2007., 08:17
Slažemo se, ina33. ;)
Ovi moji na trbuhu isto nisu baš izloženi suncu, osim na plaži, ali su dva baš na rubu hlača, a dva baš na rubu grudnjaka i eto ti vraga, non-stop su izloženi trenju i pritisku, da i ne govorim koja su opasnost dva kikača koja se bacaju i pentraju po mami. Već su ih nekoliko puta malo potegnuli, nisu ih raskrvarili ali je bolilo ko sam vrag. Sad smo i Stelinu operaciju riješili pa ću se ja posvetiti svojoj.
Planiram na Šalatu, bilo bi super kad bi mi netko dojavio svoje iskustvo! :*

zirafic
19.04.2007., 13:24
ja tako ponekad razmišljam o svemu tome. i sama stalno gledam i pazim sve te madeže, MM mi je već nebrojeno puta rekao da ću poludjeti od svega toga.
onda gledam na TV te sportaše koje se grebu, štipaju... pa zamislite samo vaterpoliste koliko izgrebu jedni druge na utakmicama...

ina33
19.04.2007., 13:27
Je, je, challenging je bit blagoslovljen madežima. Ali, koji put sreća glavu čuva, a koji put ipak koji mora nastradat. Evo moje epizode (a imam ih ko palačinka točkica svugdje) - bila s MM-om negdje na sjevernoj strani Korčule, 8.-mi mjesec kišni dan i onda odjedanput grane sunce, a mi na trekingu (bez kupaćih i ručnika) i odlučimo se okupat goli (nigdi nikoga). Uzeli flis dekice iz auta da glume ručnike, ja se tako poklizla na jednu (a ono sike) tako da sam gola napravila kolut naprijed i pala u more (krcato ježinaca). Sva se izgrebala, ali nijednom madežu ništa - unbelievable :lol:. A onda doma nešto išla rukom ugasit i ko' malo djete što pogriješi di su mu usta zagrebala jednoga...

sunflowers
14.06.2007., 17:52
Zna li netko koliko košta skidanje madeža privatno (kod dr. Lesić ili Mateša)? Naplaćuje li se to po madežu ili dolasku? :mrgreen:

ina33
14.06.2007., 23:17
Ne znam, ali meni je drugdje bio princip - po madežu, a i nekako mi je tako logično (na žalost).

diči
14.06.2007., 23:30
Super da sam naišla na ovu temu jer i sama već neko vrijeme razmišljam otići na skidanje nekoliko madeža!
Jedan sam još kao dijete raskrvarila, u trudnoći mi ih se nekoliko stvorilo pa mi smetaju. Dakle u 10 mjesec po uputnicu pa pravac laser!
tnx cure na temi
:)

daddycool
15.06.2007., 14:01
Zna li netko koliko košta skidanje madeža privatno (kod dr. Lesić ili Mateša)? Naplaćuje li se to po madežu ili dolasku? :mrgreen:

informacija je samo telefonski poziv udaljena od tebe :mrgreen:

sunflowers
16.06.2007., 10:59
Kao i većina sličnih... :)

lunahor
26.07.2007., 17:12
a gjde ici skidat madeze s lica? dermatologiju ili ?

ina33
26.07.2007., 22:01
Meni je opća dr. savjetovala estetske kirurge, zaboravila sam koga mi je rekla - mislim da čovjek radi i privatno i u bolnici. Inače, mojoj teti u ST-u identične madeže tj. ispupčne tamnije madeže skidali dermatolozi u ST bolnici i ispalo je - fantastično - bez ikakvog vidljivog reza, bolje nego iti jedan moj madež. To ovisi o puno faktora - od doktora do tipa kože.

we&baby
28.09.2007., 02:16
skinula sam 3 velika madeza. doktorica koja ih je rezuckala, rekla mi je da ne napinjem tu kozu ( ne rastezem) dok ta ranica zarasta. naravno ova dva nisam pazila , jer su na takvom mjestu i ostao oziljak, ovaj jedan koji se nije "rastezao" super - nevidljiv je. konce povadila sama.

meni je to maknula doc opce prakse :/

Ava M
28.09.2007., 18:52
Cure koje ste već micale madeže, što mislite dali mogu i dali je uopće pametno micati madež sa dojke dok dojim?
Kakva je ta lokalna anestezija? Injekcija? U dojku?
Imam jedan dosta ružan madež na jednoj dojci i poprilično sam sigurna da će ga htjeti micati, a na drugoj jedan koji sam dva puta gulila. Možda i on spada pod "kritične".
Sad ne znam dali da čekam prestanak dojenja ili da idem bez bojazni?
Što vi mislite?

we&baby
28.09.2007., 18:56
ja sam ga maknula, a dojim ( mjesec dana poslije poroda). rekli da anestezija nista ne smeta dojenju, dobit ces samo malu pikicu oko madeza, to ti je to.

uzimala sam paracetamol, i njega smijes dok dojis, znaci sve 5.
mene je bilo strah da mi to beba jednog dana ne bih rucicom capila ili otkinula, zato sam ga makla ( kad vec nisam prije...)

we&baby
28.09.2007., 18:58
(isto je madez bio na ciki...)

Ava M
28.09.2007., 19:12
we&baby Hvala ti! :*

Meni madež nije masivan, već nejednakih rubova i boje a to me još više brine zato bi htjela što prije to riješiti.

tea2
15.03.2008., 13:46
Evo podižem ovu temu jer se i ja uskoro spremam na pregled.
Dobila sam uputnicu i nazvala kliniku za tumore u ilici (kirurška ambulanta).
Prvo sam ih išla zvat pa mi je sestra rekla da bi prvo bilo bolje da odem u vinogradsku kod dermatologa i da onda ako oni procjene da je neki opasan šalju njima. I sad ja moram ići ponovo mjenjati uputnicu jer mi je doc baš napisala kliniku za tum.
Imali tko iskustva kava je točno procedura da ne šećem bezveze?

Roza
15.03.2008., 14:23
tea, mislim da ti ni jedan kirurg neće ići odstranjivati madež ako nema povjest bolesti od dermatologa.
prvo zovi vinogradsku (dermatologiju) i naruči se. termin se čeka minimalno mjesec dana, ovisno o gužvi. tamo obaviš pregled. ako imaš nešto za odstraniti naruče te tamo (ne očekuj samo da su brzi). ako oni nisu u mogućnosti odstraniti madež, već je to posao za plastičara (kirurga), tada tražiš plastičara. prepručujem rebro.
ako imaš madež na licu, u kosi ili na gornjem dijelu vrata, onda se naručuješ na ORL u vinogradskoj za pregled.

tea2
16.03.2008., 21:45
puno, puno hvala Roza! :)

the bee
18.03.2008., 12:45
ja imam na stomaku jednu mkao nakupinu , bijeli madež, bila sam kod dermatologa pa me pitao jesam li probala podvezat jer visi na jednom bataljku. kako se to radi? ja mislim da bi otpao stvrno jer je baš neki visuljak i on kaže da nije opasan,samo kak se to podveže?

Tessa
25.03.2008., 14:09
uzmeš vlas kose i zavežeš oko njega, što bliže koži/tijelu.
napravi 3 čvora, da se ne odveže, višak kose odreži.
i onda čekaš da se posuši :)

maza36
25.03.2008., 17:47
Postoje i kapi rosopasa koje možeš kupiti u svakoj ljekarni. Njima se mažu takvi viseći madeži i bradavice - to ih posuši...

monax
28.03.2008., 19:31
tea, mislim da ti ni jedan kirurg neće ići odstranjivati madež ako nema povjest bolesti od dermatologa.
prvo zovi vinogradsku (dermatologiju) i naruči se. termin se čeka minimalno mjesec dana, ovisno o gužvi. tamo obaviš pregled. ako imaš nešto za odstraniti naruče te tamo (ne očekuj samo da su brzi). ako oni nisu u mogućnosti odstraniti madež, već je to posao za plastičara (kirurga), tada tražiš plastičara. prepručujem rebro.
ako imaš madež na licu, u kosi ili na gornjem dijelu vrata, onda se naručuješ na ORL u vinogradskoj za pregled.

Ja bila sinoć kod doktorice opće i tražila uputnicu za skidanje mladeža i nije mi htjela dati za dermatologa već za plastičnu k.

Imam ogroman na vratu i jedan na leđima i bradavičasti su :/

Sad sam ovaj post pročitala i nadam se da me neće vratiti da idem dermatologu.

Jel neko skidao bez mišljenja dermatologa?

tornadomum
26.04.2008., 13:00
A jeli vrjedi uputnica doktora opče prakse za plastićare? jeli mogu s njegovom uputnicom direktno na rebro kod plastićara :?

možete mi preporućiti nekog doktora na rebru - gdje uopče nazvati za termin i naručivanje :?

monax
26.04.2008., 13:38
Ja sam dobila od opće za plastičnu kirurgiju, nisam još bila na pregledu.

Jel zna neko koliko vrijedi uputnica?

Prije je bilo 1 mjesec, ali sad na ovim nema datuma :/

Roza
26.04.2008., 20:28
ne znam što bi vam rekla, moje iskustvo je ovakvo kakvo sam napisala. možda to i nije pravilo...
ipak, ako idete direktno plastičaru na rebro, mislim da prvo morate ići na pregled (i za to treba uputnica), osim ako nemate nekakvu vezu (direktno kod doktora) jer vas na šaltere neće htjeti (ili moći) naručiti direktno za amb. zahvat već za pregled. nakon pregleda se dogovara s doktorom za ambulatni zahvat, znači doktor kaže kada ima vremena i da vam termin.
na uputnici za ambulantni zahvat mora pisati i phd (znači: a.z + phd). inače ne primaju. nakon zahvata idete za 10-12 dana kod njih na pregled i eventualno vađenje konaca, opet treba uputnica.
sve uputnice izdaje dr. opće prakse.
i za pregled i za amb. zahvat vam je čekanje cca mjeseca dana. mislim da su svi doktori ok, ja sam osobno kod dr. veira, on ima ambulantu srijedom a zahvate radi utorkom.
plastična kirurgija se preselila u bijelu novu zgradu, prvi kat, a prostor za zahvate im je svemirski.

rinama
27.04.2008., 09:13
Ja sam dobila od opće za plastičnu kirurgiju, nisam još bila na pregledu.

Jel zna neko koliko vrijedi uputnica?

Prije je bilo 1 mjesec, ali sad na ovim nema datuma :/
Ak nema datuma izdavanja vrijedi ti sve dok se koristi takav obrazac uputnice. Sa datumum vrijedi i dalje mjesec dana od dana izdavanja.

ninni
28.04.2008., 11:22
ja sam se svojih madeža uspješno riješila prije mjesec dana na sv. duhu i prezadovoljna sam, nikakvi ožiljci nisu ostali :).
procedura - kod dr. opće prakse po uputnicu za plastičnog kirurga, tamo se dogovori pregled (čekanje kako kad - prvi put sam se uspjela naručit za tjedan dana, ali je dr. tad bio bolestan pa me odgodilo za narednih mjesec dana), a na pregledu termin za zahvatić. i za to, naravno, treba uputnica od dr.opće prakse. nakon sedam dana se vade konci i to je to. da, treba još otići na patologiju po nalaze.

k.m.
01.05.2008., 21:28
evo ja upravo jučer skinula dva s trbuha ,i prije dva tjedna jedan s leđa .u bolnici u pakracu , vrlo jednostavno . otišla kod doktora opće prakse po uputnicu , otišla u bolnicu i cap cap .ispod svakog dobiš inekciju lokale i cap cap i nema ga .tri do četri šava i to je to ,i kod dr. opće prakse na skidanje konaca.bez ikakvog dermatologa.

Dani84
13.09.2009., 14:11
kamo mi preporucujete u Rijeci za skidanje tih visecih i obicnih bradavica?
hvalana pomoci :)

leekt
02.10.2009., 18:57
Ja sam skidala na Rebru-kod plastičnog kirurga..pravi macan me operirao :)
prije toga sam u lipnju bila na pregledu i narucio me za rujan..dosla tamo dermatolog me pogledala i kirurg skinuo dva madeža.oni paze na estetiku..nisam se smijela tuširat 5 dana,pa sve to pazit nekako jer mi je jedan ispod grudi..
i sad vidim da sve super zacijeljuje i da oziljci nece biti bas primjetni.
dok npr.MD je išao u Vinogradsku i tot.mu se vide ožiljci onako sve crveno..

Nia_Zg
02.10.2009., 19:16
Skidala sam kirurški, jednom u Vž bolnici, a drugi put kod privatnika tu u Zg blizu Kvatrića. Od tih 10-ak skinutih madeža samo jedan mi je ostavio ožiljak i to keloidni. Svi ostali su samo crtice koje se vide ponekad kad mi koža malo potamni ljeti, pa ostaju mrvicu svjetlije nijansirani, inače se ne vide, nisu izbočeni.
Ovaj keloidni me nervira, crvene je boje i malo je izbočen, nalazi se na dekolteu, navodno je to najrizičnije područje, gdje se ponekad stvore keloidni ožiljci nakon operacije a što je najgore znanost nema objašnjenje zašto se to događa.

Elly
02.10.2009., 21:05
U vezi oziljaka, od kirurga sam dobila uputu mazati pantenol kremom (imate je i u dm-u); madez je bio mali i izbocen (zapravo sam ga skinula jer me je E po njemu dirala, a to me je smetalo) i nije bio velike povrsine; oziljak je prvo bio blago roza, mazala sam ga svako jutro i svaku vecer, i sad se, 6 mjeseci nakon zahvata, i ne vidi.

Druga preporuka je oziljke od sunca zastititi odjecom.

Ogulinka
16.10.2009., 22:52
Da li se na Rebru dugo čeka pregled kod dermatologa? Imam tri madeža koja pod hitno moram ukloniti. I može li mi netko preporučiti nekog dermatologa?

dunja&vita:-)))
17.10.2009., 13:40
Da li se na Rebru dugo čeka pregled kod dermatologa? Imam tri madeža koja pod hitno moram ukloniti. I može li mi netko preporučiti nekog dermatologa?

Poliklinika Nola.
Ja sam skildala kod njih, super sam zadovoljna. Ali nije jeftino...

anna:)
27.07.2011., 09:48
molim vas savjetujte me..imam manji ispupceni,okrugli mladez sa strane nosa i zelim ga skinut,boje koze je i vise izgleda kao mala bradavica,prije mi nije smetao ali sam ga cesto znala zagrebat i sada mi to vec smeta,bila sam na pregledu kod svog doktora koji me poslao dermatologu koji je utvrdio da je mladez a ne bradavica i da je potpuno bezopasan i ako mi se nesvida da ga mogu uklonit i da ga kiruski ostranim na uho grlo nos u Splitu sad na jesen...srah me da ne ostane oziljak jer koliko sam citala po forumima vecinom kazu da su im ostajali ruzni oziljci,da je na nekom drugom mjestu nebi mi smetalo ali ipak to je lice...i dali je postupak bolan,nosi li se kakva gaza,flaster ili nesto tako nakon i ako je koliko dugo te koliko treba da prode sve?

LEA.st
02.09.2011., 10:42
Tek sad vidim ovaj post. anna:), ne moraš se brinut oko toga jer riješiš sve bez problema. Sa lica sam skinula madež, na uho, grlo, nos je posebno maksilofacijalna kirurgija, dr sve to precizno odradi, imam ožiljak, ali neznatan, madež je bio veći. Isto sam dugo odgađala baš zato šta je na licu. Nije bolno, dobiješ injekciju, trajalo je 20-ak minuta (mislim najduže je bilo šivanje, vjerojatno zbog preciznosti). Nosila sam neko vrijeme flaster, dr mi nakon zahvata stavio neku malu trakicu (nisam mogla virovat da je samo to), nisam mogla to nać u ljekarni pa sam koristila hanzaplast. Više madeža na drugim dijelovima tijela sam skidala na plastičnoj kirurgiji, traje puno kraće, ostali su ižiljci koji blijede.