PDA

Pogledaj cijelu verziju : Doktor ne zna shta je u pitanju...ZuZi
08.12.2006., 00:55
Pre neki dan smo bebi od mog brata(godinu dana star)primetili na ruci tj.u predelu zgloba shake, izbochinu.Izgleda kao da je zglob iskochio ali na dodir ne reaguje,ne boli ga.Ishli su na snimanje,doktor je napravio nekoliko snimaka i nishta se ne vidi
...Onda je doktor(tek da neshto uradi)stavio malcu gips,sa kojim se on vukao 7 dana i danas su skinuli gips:naravno,nishta se nije promenilo.Doktor kaze da nema ideju shta to moze da bude?????!!!
Sledece nedelje idu kod drugog doktora,pa cemo videti shta ce on reci.
Ja sam malo zbunjena i nekako mi je chudno da se to tek tako ostavi i da doktor kaze da "nije nishta strashno,chim ruka funkcionishe dobro"

TinnaZ
08.12.2006., 01:19
je li nedavno cijepljen?

ornela_m
08.12.2006., 09:45
ZuZi, ne znam koliko moze biti od pomoci, ali za svaki slucaj...
Ja sam, doduse u odrasloj dobi (oko 18g), odjednom na ruci dobila nesto sto zvuci slicno tvom opisu. Na desnom zglobu pojavila se mala izbocina nakon sto sam nosila dosta tezak teret u rukama, dlan ruke je naime dosta dugo bio u uvrnutom polozaju prema unutra.
Izbocina nije bila velika, no vidjela se kad bih savila dlan prema dolje i smetala me estetski. Nahodala sam se kod svih mogucih specijalista za koje je lijecnik opce prakse zbunjeno pisao uputnice. Ni rentengski snimak nije pokazao bas nista.
Izbocina nije bila tvrda, vise kao hrskavica i nije boljela. Povukla se nakon par mjeseci sama od sebe, nakon sto sam opet bila nosila nesto tesko kao i otprilike u vrijeme kad se pojavila.

LeaB
08.12.2006., 09:57
Jedaj je dječak u mom naselju imao izraslinu nekog tkiva na ručnom zglobu od kojeg nije imao nikakve simptome osim što se vidjelo. Kako je to tkivo bilo bezopasno otklonili su ga malim rezom.
Ne znam ti stručnije objasniti ali po tvom opisu me podsjetilo.

tanja_b
08.12.2006., 10:35
Sličnu "izraslinu" na ruci imali smo i ja i moj brat, ali ne kao djeca, nego u dobi od 17-18 godina. U oba slučaja bio je to lipom koji je spontano nestao.
Bratu je ta "kvrga" bila veća i stvarala mu je malo problema, pa su ga slali i kirurgu da se naruči za operaciju, ali ipak nije operirao, već se lipom spontano povukao. Slično je bilo i kod mene, s tim da sam ja već znala kako to ide, pa nisam ni tražila uputnicu za kirurga. Isto tako je nestalo samo od sebe.
Ipak, ne znam kako to izgleda kod tako male djece...

~lex~
08.12.2006., 11:52
Pre neki dan smo bebi od mog brata(godinu dana star)primetili na ruci tj.u predelu zgloba shake, izbochinu.Izgleda kao da je zglob iskochio ali na dodir ne reaguje,ne boli ga.

To i ja imam. Otkako znam za sebe. Ponekad je veći, ponekad manji, a zove se gangliom. Možda je to i malom? Nije ništa opasno, ali zna malo iritirati živce zgloba pa zaboli.

Pogledaj ovdje - gangliom (http://www.med.und.nodak.edu/users/jwhiting/gangdef.html).

AndrejaMa
08.12.2006., 13:53
Ja imala na preponi, moj brat na nožnom zglobu, a tata na ručnom zglobu. Tata operirao jako davno - masno tkivo. Brat operirao prije 10 god - masno tkivo.
Ja operirala prije 6 godina - masno tkivo. Jedino se meni opet vratilo na identičnom mjestu. To se kao masno tkivo začahuri u jednoj kao vrećici. I nije opasno, osim ako ti ne smeta. Ne znam za tako malo djete, ali...
Meni je doc rekao da se to obično povezuje sa aktivnim bavljenjem nekim sportom, osobito na područjima zglobova. Nekavo izbacivanje organizma neželjenih sastojaka.
Ne znam....

ZuZi
08.12.2006., 23:01
Hvala vam na odgovorima,nadam se da je to u pitanju...Jedva chekam mishljenje drugog ortopeda,jer meni je jako chudno da mu nikakvu dijagnozu ne napishu...

cmoka svima

maxi
09.12.2006., 16:02
meni svako toliko naraste kvrga s gornje strane desnog zgloba ali ja vec godinama imam problema sa svim zglobovima, kazu >slabost vezivnog tkiva<

Paula
09.12.2006., 22:15
Ja znam za dva slučaja sličnog izgleda
1. Nešto kao žlijezda lojnica - stvori se manja kvržica koja može godinama mirovati ali i rasti. Otklanja se kirurškim zahvatom koji nije opasan a tkivo se šalje na analizu
2. Oštečenje tetive i stvaranje nakupine na istioj. U tim slučajevima kvržica može i putovati (ako se desi na tetivi prsta)

U svakom slučaju nije deformacija kosti (vidjelo bi se na slici) i nije preporuka odstraniti samo s lokalnom kad je riječ o tako malom djetetu.

livac
11.12.2006., 09:20
možda je samo neka masna nakupina, moja prijateljica je imala tako nešto na ruci i to se lako otkloni manjim rezom.