PDA

Pogledaj cijelu verziju : Što danas kuhate /36. dio/



Stranice : [1] 2 3 4 5 6

Ana :-)
30.03.2007., 19:01
Andora izvoli recept :)

sastojci;
-mljeveno meso
-2 patliđana
-2 tikvice
-paket šampinjona
-sir koji ti se nađe pri ruci ;) ( šta ih je više to bolje)
-2 jaja
-3dl mlijeka
-brašno

Narežeš tikvice i patliđane na ploške (oko 1cm širine), posoliš i malo ih pustiš da odstoje i nakon nekog vremena staviš ih u pećnicu 15 min na 200 stupnjeva.
Meso radiš kao standardni bolognese i kada je polugotov makneš sa vatre.
I onda u namašćenoj tepsiji krene slaganje;
-red ptliđana
-meso
-sir
-red tikvica
-meso
-sir
-red šampinjona
-meso
-sir
i na vrhu stavi sve šta ti je ostalo viška od povrća, prekrij sirom i umakom od prethodno razmućenih jaja, mlijeka, malo brašna i ribanog sira.
Staviš u pećnicu 50min na 200 stupnjeva.

Dobar tek

Ana :-)
30.03.2007., 19:02
Ups, ne znam kako je otišao onaj prvi post :oops:

MalaSirena
02.04.2007., 09:34
Jučer je bila goveđa juha, junetina kuhana, pire krumpir, sos od hrena, zelje salata i za desert kolač s kremom od banana.

E, taj kolač me tak ražifcirao - radila sam po nekom receptu od 12 jaja i tijesto je bilo oooogromno debelo (a jako velika tepsija), zaboravila sam ubaciti ulje u tijesto, kremu sam radila od pudinga + aroma banane + zgnječene banane i dost je mekana, glazura mi je ispala bezveze i šlampavo, ali sve u svemu kolač je fini (bio) :mrgreen:

madi
02.04.2007., 10:01
Danas je kod mene krumpir gulaš koga svi rado pojedu ja još ubacim graška,paradajza mozda koja tikvica pa se sve nađe

MAJOLINA
02.04.2007., 10:32
Kod mene danas dinstani grašak sa mladim krompirom, solo (bez mesa) i paradajz čorba

sunce
02.04.2007., 23:18
Sirena, imam dobar recept za čokoladno-bananin kolač, brijem da sam ga davno i stavila na forum.

Uglavnom, na čok. biskvit dobro nasaftan idu banane na kolutiće, a gore fila od pudinga i margarina, pa glazura.
Taj je fakat jestiv i uvijek uspije.

P.S. Za vikend smo bili u parku u Maksiću i u pješčaniku je s F-om bio dečko Tan, baš sladak i drag. :heart:

dolega
02.04.2007., 23:50
sunce,tvoj kolač se kod nas jede barem jednom mjesečno zadnjih godinu dana 8)

dolega
02.04.2007., 23:52
bome,zadnje dvije godine :mrgreen:

MalaSirena
03.04.2007., 08:26
Sirena, imam dobar recept za čokoladno-bananin kolač, brijem da sam ga davno i stavila na forum.

Uglavnom, na čok. biskvit dobro nasaftan idu banane na kolutiće, a gore fila od pudinga i margarina, pa glazura.
Taj je fakat jestiv i uvijek uspije.

P.S. Za vikend smo bili u parku u Maksiću i u pješčaniku je s F-om bio dečko Tan, baš sladak i drag. :heart:


Nemoj me zezati da ima još koji mali Tan osim moga?? :shock: :mrgreen:

Mama Natasa
03.04.2007., 09:09
Danas - bolonjez i miješana salata, desert međimurska gibanica
Sutra - grašak varivo sa piletinom i noklicama

sunce
03.04.2007., 10:36
Sirena, imam dobar recept za čokoladno-bananin kolač, brijem da sam ga davno i stavila na forum.

Uglavnom, na čok. biskvit dobro nasaftan idu banane na kolutiće, a gore fila od pudinga i margarina, pa glazura.
Taj je fakat jestiv i uvijek uspije.

P.S. Za vikend smo bili u parku u Maksiću i u pješčaniku je s F-om bio dečko Tan, baš sladak i drag. :heart:


Nemoj me zezati da ima još koji mali Tan osim moga?? :shock: :mrgreen:

Ma fakat je bio Tan, ne zekam.

Cca. tri godine ima, negdje je ko Fabi star.

Dolega, fakat - dve godine :shock:

Ja za danas rizi-bizi i batak-zabatak u rajngli.

Leina mama
03.04.2007., 16:14
Danas - bolonjez i miješana salata

Isto ovako :mrgreen:

LeeLoo
03.04.2007., 16:17
...musaka od mesa i krumpira i mlada zelena salata iz vrta.

dolega
03.04.2007., 17:07
široki rezanci sa brokulom i pljeskavice sa sirom te voćnu tortu.

sutra:

teleću roladu punjenu špinatom i pršutom.

MAJOLINA
03.04.2007., 21:53
Kod mene bila pita od krompira :D :mljac:

LeeLoo
03.04.2007., 22:47
...kako radite prilog od graška?...iz konzerve,jer u vrtu nije još rodio... :oops:

dolega
04.04.2007., 00:43
prodinstaš na maslacu par minuta.

apricot
04.04.2007., 07:12
na maslinovom ulju

LeeLoo
04.04.2007., 08:02
....jesu oni u konzervi već malo kuhani ili?...citala Coolinarku...jeli se može dodati protiješnjen češnjak.- i vrhnje na kraju?

apricot
04.04.2007., 08:08
oni podravkini iz konzerve su skroz mekani, samo ti treba "prebacivanje" na vatri.
oni ledovi smrznuti ipak trebaju desetak minuta kuhanja.

možeš ti dodavati što god te volja.

dolega
04.04.2007., 12:56
na maslinovom uljuhe,he...

LeeLoo
04.04.2007., 13:41
..a baj d vej...moji inače imaju stabla maslina od none još pa radimo domaće ulje--..ja zapravo čak i jaje na oko radim na maslinovom ulju...čak i za gulaš stavljam to isto ulje..jedino još krumpir nisam-malo previše ulja bi otišlo,ipak.... 8) .... :love:

anek
04.04.2007., 13:45
..a baj d vej...moji inače imaju stabla maslina od none još pa radimo domaće ulje--..ja zapravo čak i jaje na oko radim na maslinovom ulju...čak i za gulaš stavljam to isto ulje..jedino još krumpir nisam-malo previše ulja bi otišlo,ipak.... 8) .... :love:

e ovako i ja, ali na žalost nemam nonu koja ima masline...ali ima šogorica, pa... :mrgreen:

dolega
05.04.2007., 00:46
ah...ja maslinovo koristim jer je zdravije,a kad sebi nešto iz gušta kuham onda upotrijebim maslac jer mi je finije.

snorki
05.04.2007., 12:43
supa od jucer i razljevusa od blitve

snorki
05.04.2007., 12:44
jel ima neko ko koristi kukuruzno ulje. Ja vec duze vrijeme posto sam na maslinovo alergicna

snorki
05.04.2007., 12:45
cure, jel ikad kupujete maslinovo ulje na moru od onih zena sto prodaju uz plaze???

Andora
05.04.2007., 12:54
šta je razljevuša od od blitve?

molim recept :*

snorki
05.04.2007., 15:09
šta je razljevuša od od blitve?

molim recept :*

nabrzaka:

uzmes blitvu (ja sam onu zamrznutu), istreses u jednu posudu (ne moras cijelo pakovanje), naspes malo brasna, stavis jedno jaje, malo soli, pola praska za pecivo, te kasicicu ulja i sve to dobro zamijesas.
Dobijes smjesu kao za ustipke koju izlijes u dublji pleh (ja sam Bosanka pa to zovem tepsija :mrgreen: ) te strpas u rernu i sve to peces nekih 45 min. na 175 C
Poslije poslijes vrhnjem i mlijekom . :mrgreen:

ja sam ti ovo napisala odokativno, jer ja sve zivo tako radimi.
Imas nekoliko razlicitih varijacija na temu razljevusa. Mozes to radit i od sira, tikve, ribanog krompira....
Moja djeca jedino ovako jedu blitvu, pa to cesto pravim :mrgreen:

luce mala
05.04.2007., 18:01
ja sam danas radila musaku od mljevenog mesa i krumpira bila je bas dobra bilo je i salate ali ne vjerujem da ju je moj mž,opra začinija i pojea jer sta nije na stolu nema ga za jest,a bila je samo u frizideru :roll:

Andora
05.04.2007., 21:11
snorki - hvala ti!

ja ću probat sa špinatom, pretpostavljam da je u pitanju već prije skuhano povrće?

Mama Natasa
06.04.2007., 08:14
Jučer - juha, piletina sa porilukom i krumpir pire

MalaSirena
06.04.2007., 08:23
Jučer bile špagete bolonjez i zelje salata. Kako sam pretjerala s bolonjezom, danas radim lazanje sa špinatom i bolonjezom.

apricot
06.04.2007., 08:35
bakalar kod mame.
do tada, samo voda :lol:

LeeLoo
06.04.2007., 08:42
bakalar kod mame.
do tada, samo voda :lol:
same here..... :lol: 8)

Andora
06.04.2007., 09:18
rižot sa plodovima mora + kuhani špinat (da se ne baci)

Roza
06.04.2007., 09:20
Lignje s roštilja (MM ne voli ribu :( a kamoli bakalar), home made tartar umak, kuhani mladi krumpir...

Andora
06.04.2007., 10:07
Ana :-) HVALA! :love:

dolega
06.04.2007., 10:30
losos sa širokim rezancima i špinat na lešo.

domaća chabata i kiflice sa sirom za večeru.

Ana :-)
06.04.2007., 12:18
Ana HVALA!

I drugi put :*

Pileći filei u umaku od senfa i šampinjona + salata

Linda
06.04.2007., 12:26
Brancin i oslić na eletričnom roštilju, za prilog mladi krumpir i šparoge.

mamma san
06.04.2007., 12:46
orada (3 komada) u pećnici na kriškama luka + ekstra blitva. :)

luce mala
06.04.2007., 16:39
ja sam danas imala tjesteninu sa gljivama i vrhnjem i nikakvi dodatak,a moja mala kod bake bakalar i rizot od sipe al nije nista bas pojela od toga nego je jela moje tjestenine od rucka koju sam joj ponila u bake ..voli maminu spizu a mi bakinu :mrgreen:

Leina mama
10.04.2007., 15:04
Kod nas danas bolonjez da se odmorimo od šunke :mrgreen:

Nego, gledam postove među Receptima, i baš se vidi da je vrijeme blagdana... Gotovo su svi postovi na temu kolača :)

Maxime
10.04.2007., 17:29
Peceni picek, mjesana salata s dresingom od jogurta od jogurta i vlasca, mlinci i rozata za desert.

snorki
10.04.2007., 18:13
supa od svih vrsta lece i graha, te sareni burek, satrica, jogurt i kiseli krastavci :)

anek
10.04.2007., 19:14
ja jučer navečer napravila integralno tijesto za pizzu, danas ispekla sa pršutom, rajčicom, mozzarelom, tikvicama,
uz to salata rikula sa tunjevinom, rotkvicama i feta sirom.

za sutra; pileći komadići u umaku od ribanog povrća.
sutra dodam rižu i salatu ;)

luce mala
11.04.2007., 17:35
ja sam danas radila pileča prsa na tanko u šugu od naranče,i brokule s krumpirom s domačim maslinovim uljem kao prilog..mmmm bilo je za pet taj mi je ručak medju omiljenima

Ana :-)
12.04.2007., 13:42
Piletini Fellini (ali na moj način :mrgreen: ) + salata

luce mala
12.04.2007., 16:27
ja sam danas najranije spremila lazanje tako da sam imala vremena za setnju uz more prije posla

Andora
13.04.2007., 06:30
Piletini Fellini (ali na moj način :mrgreen: ) + salata

a da podjeliš svoj način sa nama 8)

luce mala
13.04.2007., 13:58
ja sam danas radila brokule na lešo sa maslinovim uljem i sve sta dodje uz to,cevape i pečeni krumpir sa kapulom,neka mjesavina od rucka ...

MalaSirena
13.04.2007., 14:01
Piletina-pizza s tikvicama i kukuruzom i šunkom i sirom, uz to pire-krumpir.

fritulica1
13.04.2007., 21:23
Integralna tjestenina s salsom (odmrznutom, djelo moje mame ;) ) i s naribanim ovčjim sirom.

A sad sam gladna... :cekam:

ms. ivy
14.04.2007., 10:16
ovaj tjedan jeli smo koješta fino - odličnu maneštru u mm-ovoj interpretaciji, fine tikvice s prosom i tunjevinom po receptu white_musk...

a danas grčku musaku koja je fenomenalno ispala (hladi se u kuhinji, andrej je degustirao prije spavanja) i krumpir salatu s mladim lukom.

razmišljam još o hurmašicama 8)

Ana :-)
14.04.2007., 11:23
Piletina Fellini
Sastojci za 2 osobe
4 pileća filea
crvrni i bijeli luk
peršin
1 konzerva pelata
mozzarela
sol,papar, maslinovo ulje
Priprema Na masl. ulju, crvenom luku i peršinu popržiti pileće filee. Sve prebaciti u vatrostalnu posudu. File pokrijte mozzarelom, dodajte pelate i sitno narezani češnjak. Posolite i zapecite na 180-200 celzijusa. prije serviranja začinite svježe mljevenim paprom.
Posluživanje ja ovo jelo obično služim uz rižu. Mozzarelu možete zamijeniti nekim drugim topivim sirom.


Ja sam dodala još dvije-tri vrste sira i ubacila začina tipa bosiljak, origano i majčina dušica i bilo je odlično

Ovaj umak se može napraviti i bez mesa pa se onda može staviti na paštu ili rižu, tako sam ja napravila drugi dan.

Probajte stvarno je fino :mljac:

luce mala
14.04.2007., 15:21
danas smo bili u babe ona je radila gulas od teletine sa bizima i krumpirima,bilo je super a jos bolje sta me oslobodila kuvanja danas :mrgreen:

luce mala
14.04.2007., 15:24
Piletina Fellini
Sastojci za 2 osobe
4 pileća filea
crvrni i bijeli luk
peršin
1 konzerva pelata
mozzarela
sol,papar, maslinovo ulje
Priprema Na masl. ulju, crvenom luku i peršinu popržiti pileće filee. Sve prebaciti u vatrostalnu posudu. File pokrijte mozzarelom, do

Probajte stvarno je fino :mljac:


jeli moze malo pojasnjenje ove filete jeli isjeces na komadice ili onako debele stavis i jos kakvu konzervu kupis koja kolicina ili ih vecih ako je ona veca da nebi bilo previse tekuce stanje u vatrostalnoj zdjeli izgleda ukusno provat cemo jednom

snorki
14.04.2007., 16:02
Piletina Fellini
Sastojci za 2 osobe
4 pileća filea
crvrni i bijeli luk
peršin
1 konzerva pelata
mozzarela
sol,papar, maslinovo ulje
Priprema Na masl. ulju, crvenom luku i peršinu popržiti pileće filee. Sve prebaciti u vatrostalnu posudu. File pokrijte mozzarelom, do

Probajte stvarno je fino :mljac:


jeli moze malo pojasnjenje ove filete jeli isjeces na komadice ili onako debele stavis i jos kakvu konzervu kupis koja kolicina ili ih vecih ako je ona veca da nebi bilo previse tekuce stanje u vatrostalnoj zdjeli izgleda ukusno provat cemo jednom
ja pravim nesto slicno.
zasijecem nekoliko puta jedan file i onda na to zasjeceno mjesto zguram komadic mozzarele.

Ana :-)
14.04.2007., 18:17
Filee nasjeckam, i stavim pola litre pelata možeš slobodno i više , samo onda dodaš više sira

haribo
14.04.2007., 20:32
mene MM oslobodio kuhanja danas i narucio pizzu :D :D

iridana2666
15.04.2007., 08:51
Mi ćemo danas 'chilli con carne' (naravno bez chilli-ja :lol: ), napravit ću tortille, prilog od kiselog vrhnja, mexička salata i kolač 'brzi' (recept sa foruma :) )

traktorka
15.04.2007., 09:19
Mi danas idemo roštiljati na vikendicu....meso,povrće,mljac... :D

Mama Natasa
16.04.2007., 09:24
Pilav sa graškom i mljevenim mesom...

gejsha
16.04.2007., 15:34
grah iz konzerve :mrgreen:

Mama Natasa
17.04.2007., 07:48
Njoki sa pršutom, pelatima i ricottom

luce mala
17.04.2007., 16:02
ja sam danas radila tingulet od samih krila al bilo ih je dva pakovanja puna teča ,a uz to bijela riža pa prelila šugom od tingula..

MalaSirena
17.04.2007., 19:28
Makarone sa saftom od pilećeg filea, crvene svježe paprike, luka, mrkvice, paradajza i vrhnja. Uz to zelena salata. Bilo je prefino!!

Mama Natasa
18.04.2007., 06:56
Kelj varivo

fritulica1
18.04.2007., 09:43
ja sam danas radila tingulet
To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?

suzana_s
18.04.2007., 11:45
Francuski krumpir i zelena salata...
mljac....

luce mala
18.04.2007., 14:08
ja sam danas radila tingulet
To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?



ja ti stavim na 2 kapule(za one koji nerazume crveni luk),malo ulja i to dobro zažutim,dodam naribanu mrkvu dok ne postane mekana onda krilca ili batke ovisi sta imas,natrljam vegetom,i zabrasnim i dodam u teču nadolijevam toplom vodom,stavim 2 klinčića,popaprim i pred kraj ulijem malo crvenog vina ili proseka,dodam i malo luka isjeckanog i pome pasate,,to jos malo pustim da prokrcka i gotovo.polijem s tim rizu ili tjesteninu a moze se i pire,kako ko voli

luce mala
18.04.2007., 14:08
ja sam danas radila tingulet
To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?



ja ti stavim na 2 kapule(za one koji nerazume crveni luk),malo ulja i to dobro zažutim,dodam naribanu mrkvu dok ne postane mekana onda krilca ili batke ovisi sta imas,natrljam vegetom,i zabrasnim i dodam u teču nadolijevam toplom vodom,stavim 2 klinčića,popaprim i pred kraj ulijem malo crvenog vina ili proseka,dodam i malo luka isjeckanog i pome pasate,,to jos malo pustim da prokrcka i gotovo.polijem s tim rizu ili tjesteninu a moze se i pire,kako ko voli :*

luce mala
18.04.2007., 14:09
ja sam danas radila tingulet
To mi je mljac, a pogotovo u kombinaciji s njokima. Kako ga ti radiš?



ja ti stavim na 2 kapule(za one koji nerazume crveni luk),malo ulja i to dobro zažutim,dodam naribanu mrkvu dok ne postane mekana onda krilca ili batke ovisi sta imas,natrljam vegetom,i zabrasnim i dodam u teču nadolijevam toplom vodom,stavim 2 klinčića,popaprim i pred kraj ulijem malo crvenog vina ili proseka,dodam i malo luka isjeckanog i pome pasate,,to jos malo pustim da prokrcka i gotovo.polijem s tim rizu ili tjesteninu a moze se i pire,kako ko voli :*

luce mala
18.04.2007., 14:12
pardon veza mi je bila u kvaru pa je dupliralo

inače danas sam kuhala juneče šnicele u šugu i prilog kaul s krumpirom preliven šugom od mesa ..

luce mala
18.04.2007., 14:13
pardon veza mi je bila u kvaru pa je dupliralo

inače danas sam kuhala juneče šnicele u šugu i prilog kaul s krumpirom preliven šugom od mesa ..

haribo
23.04.2007., 23:39
pa zar nista niste od srijede kuhale :nono:

a ja navratila po neku ideju :cekam:

dolega
23.04.2007., 23:50
juhu,njoke s gorgonzolom i pohane šnicle.

Leina mama
24.04.2007., 13:56
Varivo od mahuna i faširano meso.

kikic
24.04.2007., 15:09
Polpete u šugu i rižu s gljivama. Za salatu matovilac. A za desert večeras idemo na sladoled u grad :)

Leina mama
24.04.2007., 15:53
A za desert večeras idemo na sladoled u grad :)

Joooj, i ja bi u tvoj grad na sladoled :(

Ne mogu dočekat lipanj...

luce mala
24.04.2007., 17:28
Varivo od mahuna i faširano meso.

kako si to radila pliz kazi uvik vrtim par jela pa se traze novi mastoviti recepti

koje su to mahune?kako si radila fasirano(jeli to mljeveno)? :/

MoMo
25.04.2007., 10:55
danas varivo od kelja

sutra cu krem juhu od poriluka i brokule i....nadam se da cu danas na placu dobiti inspiraciju :)

petak gulas od sojinih komadica sa suhim vrganjima

a u subotu cu tingulet po recpetu luce mala (btw je li mogu pileca prsa umjesto krilaca i bataka....nesto mi govore da ne ali ipak da prvovjerim, jer cu prvi put to raditi)

luce mala
25.04.2007., 14:04
danas va

a u subotu cu tingulet po recpetu luce mala (btw je li mogu pileca prsa umjesto krilaca i bataka....nesto mi govore da ne ali ipak da prvovjerim, jer cu prvi put to raditi)

dobro ti to nesto govori :P ,ipak ti je lijepse sa krilcima i batcima jer su socniji,a bijelo meso je suho i tvrdo pa nebude tako ukusno

MoMo
25.04.2007., 14:49
luce fala ti puno,

jedva cekam da probam. javim kako je bilo

Maxime
25.04.2007., 21:06
Pileca jetrica s pancetom, restani krumpir, cikla s hrenom i zelena salata

dolega
25.04.2007., 23:48
rižoto s tikvicama i parmezanom zapečen u roli i pureće ražnjiće.

roladu od jagoda i kiflice od pršuta i sira.

naravno da sam skoro zakasnila na posao.

luce mala
26.04.2007., 19:43
ja sam danas lazanje ali ne sa onom tjesteninom za njih nego neko pakovanje duge malo sire tjestenine,bilo mi je ukusnije socnije prije sam prokuhala ih savrseno lagano,ono pravo tijesto mi je uvik tvrdoooo :mrgreen:

anchi pp
27.04.2007., 09:26
Ja lazanje cesce radim s tijestom za strudle.

Tijesto za lazanje ce ti biti mekano ako lazanje slozis pa ih ostavis neko vrijeme da se tijesto namoci. Ili ga prije prokuhas (tijesto).

suzana_s
27.04.2007., 11:16
juhica s noklicama,
pohani oslic,
krumpir salata

anek
27.04.2007., 11:37
lazanje uvijek radim sa tijestom za lazanje i sve bude o.k. i mekano, ništa prije ne prokuhavam; ALI obično ih složim večer prije, pa se to valjda u frižideru preko noći sve prožme i malo omekša..

ja ću danas brzinski;

pohani sir
rižoto s tikvicama, patliđanima, ricottom
zelena salata

MoMo
27.04.2007., 14:22
i ja lazanje uvijek radim s tijestom za lazanje i to s onim na kojem pise da nije potrebno kuhati prije ( jer mi je tako lakse)...nisam probla ostaviti preko noci u frizideru za sutra ali budem probala...ja napravim malo rijedja oba suga i bude 5....

hmmm nisam odavno radila lazanje :mljac: cini mi se da ce uskoro biti na jelovniku

luce mala
27.04.2007., 18:41
ja sam danas one cekin hrenovke od kile sa sampinjonima sa sirom i vrhnjem bilo je dobro ali bila sam sita jos od doručka pa nisam ni mogla normalno ručat prije posla,al čeka me za večeru onako hladno i smežurano :roll:

luce mala
27.04.2007., 18:45
momo javi kakav je bija ručak sutra ,ako zapne šta bit ču na forumu poslije podne ;)

mala anica
28.04.2007., 16:47
luce mala moze jedno pitanjce, dali prije nego sto stavis batke dali skidas kozu sa njih, vjerojatno da, ali da ipak pitam?

luce mala
28.04.2007., 18:53
luce mala moze jedno pitanjce, dali prije nego sto stavis batke dali skidas kozu sa njih, vjerojatno da, ali da ipak pitam?

ja dežuram danas :mrgreen:

ne skidam nista začudo :mljac: ,onakve iz pakovanja samo properem i pobrašnim uvaljam u vegetu i dalje kako je već napisano...

MalaSirena
28.04.2007., 20:08
Prošli tjedan sam se švercala - kuhala sam u četvrtak juhu francaise, u petak ništ, danas krem-juhu od poriluka i zeljanicu po receptu s coolinarike (svi se oduševili!) i za desert ledeni vjetar s jagodama i bananama.

Sutra bude goveđa juha, kuhana junetina, pire krumpir, sos od hrena, salata i za desert ćemo zijevati jer je ledeni vjetar odvjetrio :/ :mrgreen:

sasana
28.04.2007., 21:05
Sutra mesna štruca sa jajima u sredini, pire krumpir, pileća juhica i kremšnite ( od danas)

anek
30.04.2007., 09:55
za desert ledeni vjetar s jagodama i bananama

daj pliz recept; znam da ih je već bilo ranije po forumu, ali daj da čujem i tvoj; kakvu kremu stavljaš između beze kora?

mamma san
30.04.2007., 10:31
za desert ledeni vjetar s jagodama i bananama

daj pliz recept; znam da ih je već bilo ranije po forumu, ali daj da čujem i tvoj; kakvu kremu stavljaš između beze kora?

to to to hoću!!!! Pliiiiiz kad nađete idealnu varijantu :mrgreen: zakeljite ju na jedan topic pod nazivom "bez puno truda i muke". :)

(pojašnjenje značenja "idealna varijanta" = može napraviti i svako dijete od 7 godina :mrgreen: )

anek
30.04.2007., 10:34
mamasanić, ja sam totalni pobornik TAKVIH recepata - kod mene u kuhinji samo jednostavno, što jednostavnije :mrgreen:

mamma san
30.04.2007., 10:59
mamasanić, ja sam totalni pobornik TAKVIH recepata - kod mene u kuhinji samo jednostavno, što jednostavnije :mrgreen:

:)

MoMo
30.04.2007., 11:18
Ledeni Vjetra s Vocem

KORE: 9 bjelanjaka
30 žlica šećera
žlica octa
2 žlice oštrog brašna

Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.Veliku tepsiju premazati margarinom,obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom.Istresti smjesu,poravnati i peći na 150'C oko 1 sat,pa hladiti u isključenoj pećnici.Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.

KREMA: 9 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
5 dl mlijeka
3 vanilin šećera
25 dag margarina ili maslaca
1 l slatkog vrhnja
banane,jagode,kivi

Tući žumanjke sa šećerom,dodati brašno,mlijeko i vanilin šećer.
Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin ili maslac
Slatko vrhnje istući u šlag,a voće narezati na kolute.
Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru,premazati trećinom kreme,složiti banane i premazati šlagom.Staviti drugu koru,trećinu kreme,pa jagode i šlag.Staviti i treću koru,ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.Rezati na šnite.


ovako ja radim...recept je s foruma kolaci net ( da nme ne tuze za autroska prava :) )

ja nekda na beze kore stavim listice badema, i najbolji mi je sa jagodama i sumskim vocem...a zimi su u kombinaciji banane i kivi nisam dugo radila.

javite kakav je bio kolac. Imam doma jos slicnih recepata, ali mi nisu u eletroskoj formi mozda natipkam kad uhvatim vremena...rolada sa jagodama i beze korama i jedna fantsticna lagana torta sa jagodama.. ;) [/b]

suzana_s
30.04.2007., 11:23
MoMo molim te do slj tjedna receptic za laganu tortu od jagoda.
rodjendan nam je a htjeli bi tortu od jagoda...

MoMo
30.04.2007., 11:40
suzana_s,
natipkam veceras!

luce mala,
pravo si :heart:. Nazalost nisam radila jer su nam se promjenili planovi za vikend tako da sam u subotu uspijeli pobjeci na izlet :D i bilo je divno ( za izlet sam radila zemlje sa ruzmarinom, bosiokom i cesnjakom- koje su mi mojom greskom ispale malo tvrde ali smo pojeli sendvice !!! i hipercokoladne muffins recept s foruma u koje sam stavljala samo integralno brasno, fruktozu i sumsko voce bili su prefini)
tako da sam tingulet planirala za srijedu ili cetvrtak pa ti javim :)

luce mala
30.04.2007., 14:52
momo takva sam cila od glave do pete :lol:

nadam se da če ti se svidjat ;)

inače danas smo imali juhu,od junetine,i ono povrče iz juhe,plus kelj na lešo,juha mi je danas ispala skroz smedja ko da sam zemlju kuhala,kažu da stavljam meso u vruču vodu,uvik je tako radim i nikad toliko smedja,uzas ali bar je po okusu bila dobra

MalaSirena
30.04.2007., 16:08
Ledeni Vjetra s Vocem

KORE: 9 bjelanjaka
30 žlica šećera
žlica octa
2 žlice oštrog brašna

Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.Veliku tepsiju premazati margarinom,obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom.Istresti smjesu,poravnati i peći na 150'C oko 1 sat,pa hladiti u isključenoj pećnici.Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.

KREMA: 9 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
1 puding od vanilije
5 dl mlijeka
3 vanilin šećera
25 dag margarina ili maslaca
0,7 l slatkog vrhnja
banane,jagode,kivi

Tući žumanjke sa šećerom,dodati brašno,mlijeko i vanilin šećer.
Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin ili maslac
Slatko vrhnje istući u šlag,a voće narezati na kolute.
Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru,premazati trećinom kreme,složiti banane i premazati šlagom.Staviti drugu koru,trećinu kreme,pa jagode i šlag.Staviti i treću koru,ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.Rezati na šnite.

Ja radila po receptu kojeg je stavila MoMo, ali sam malo modificirala.

MoMo
01.05.2007., 11:39
suzana_s,

LAGANA TORTA OD JAGODA

Beze kore:

12 bjelanaca
50 dag secera
3 žlice oštrog brašna
10dga listića badema


Krema:

70 dag jagoda
2 vrećice želatine
25 dag šećera
1,5 l slatkog vrhnja
Sok od jedne naranče
1dl maraskina


Istući bjelaca pa dodtai šecer i lagano umješati brašno i ocat, Tijesto podjeliti u 4 dijela posuti sa bademin, u namašćenu formu staviti papir za pečenje pa i svaki dio peci oko 5 do 7 min na 180 C (ovis od pecinec) ja pecem u kalupu promjera 28 cm. Izvaditi i sotaviti da se haldi tijesto. ili nparavi tijesto po receptu za ledeni vjetar !!!

Po recpetu 20dag jagioda treba odvojti za ukrasavanje. Ostatak narezati posuti maraskinom (ili domnacom visnjevacom ili sirpom od visanja koji imate) i sokom naranče. Dodati šećer i lagano grijati na vatri da bude dovoljno tpolo da se otopi želatina ( ali nikako ne smije prokuhati). Tada mikserom jagode smiksati u kašu. Otopiti želatinu u 2 žlice kase te je dodati u jagode. Izmiksati saltko vrhnje pa kad se kaša ohladi dodati je u vrhnje. Izraditi kremu. Na sloj biskvita nanijeti kremu pa isjeckane jagode i opet biskvit. Na kraju ukrasiti jagodama i listićima badema.


Buduci da ovo radim kad ocekujem veci br gostiju, od žumanaca radim kekesice s bademima koji dugo mogu stjati i kremu za ledeni vjetar koju stavljam izmedju nmaocenih keksa ili piskota i dadam voce preko!! ili mama radi kremsnite bez bijle kreme ili cekske kocke modificirane.

nadam se da ce ti biti fina torta.

Maxime
01.05.2007., 22:42
NISTA! Bili na rodjendanskom rucku kod familije i papali mladu janjetinu s krumpirima ispod peke i salatu od 'svega i svacega' svijeze iz vrta :* i za nachtisch kolac od visanja koja je pripremila moja malenkost ...

LeaB
04.05.2007., 15:27
Integralna riža sa smeđom lećom, gomashio
Mladi kupus na lešo s maslinovim
Juha o mladog kupusa (tvrđih djelova)

I baš sam se najela.

Ana :-)
04.05.2007., 18:14
Pečena piletina + grčka salata

Leina mama
04.05.2007., 20:07
Teleća juha, kuhana teletina, pire krumpir, paradajz sos i svježi krastavci. Lea to obožava :heart:

cokolina
04.05.2007., 20:18
fini gulas, bas tako se zove i stvarno je njam!
(s mrkvom, celerom, persinom, slaninom i govedinom) + domace knedle.

MalaSirena
05.05.2007., 15:19
Srijeda i četvrtak bila je piletina-pizza s tikvicama, kukuruzom i crvenom paprikom (naravno, šunkom i sirom), pire krumpir i zelena salata (domaća, mama donijela) i moram priznati da smo svi oduševljeni ovim receptom (Roza, hvaLA :* ).

Jučer su bile krpice sa zeljem, a mišonja se kod frendova ogrebao za ribu s blitvom i krumpirom (budući da ja ne pripremam ribu).

Danas je bila gusta juha od ribane mrkvice, celera, graška te nasjeckane crvene paprike i poriluka, s noklicama (i moram reći da je stvarno bila super) i knedle sa šljivama. Popodne tko želi ima kompot od šljiva.

Sutra bude goveđa juha s povrćem, gavellino s mlincima, zelena salata i moram smisliti nekakav kolač.

Maxime
05.05.2007., 16:29
Vratina na tavi, peceno jaje na oko, blitva s krumpirom i domaca salata ...

Deja2
05.05.2007., 16:41
File od nojetine na gril tavi, špinat sa sirom, juha, palačinke

luce mala
05.05.2007., 16:48
mi smo se danas izvukli sa ručkom pa smo kod svekrve isli na janjetinu sa bizima bilo je za lizat prste,sutra smo naravno kod druge bake ,vikendi su nam super :mrgreen:

aleta
05.05.2007., 18:24
jučer mahune-ćušpajz. Eva Marija meditirala nad svojim tanjurom, onda se dosjetila jadu: uzela svoj tanjur i spustila se do none. Tamo se mijenjala s nonom za ručak - dala joj svoje mahune (ohlađene), a pojela njene šurlice s gulašom. :roll:
Danas pašta carbonara i kupus salata. Sutra totani u pećnici s krumpirom.

Maxime
06.05.2007., 21:55
Sutra nesto fino jer nam dolaze prijatelji na papu ...

- sampanjac s jagodama
- proljetna juha
- lasanje (prilog mjesana salata)
- rozata s listicima od badema
- kava i rucno radjeni trufli od cokolade

Mama Natasa
07.05.2007., 08:19
Subota - pileća juha, rižoto sa mrkvicom i graškom, pileći file sa sušenim rajčicama, omotan pršutom
Nedjelja - pileća juha, krumpir pire, junetina na saft, miješana salata sa fetom, šareni kolač s jagodama
Danas - tjestenina sa ostacima jučerašnje junetine
Sutra - sirnica (iliti burek :mrgreen:

anchi pp
07.05.2007., 09:31
Riža s bobom.

Dakle bob: prije sam ga kuhala na varivo, očistila bi od mahuna i kuhala. Pa je bilo prigovora da je tvrdo.
I sad sam očistila od mahuna, prokuhala i očistila od ljuspica. Sat vremena čišćenja :x .

LeeLoo
07.05.2007., 14:19
...palenta s brudetom od hmmm.... :? :? kako se kaže na 'rvackom?-grunja ... :mrgreen: ...-i za desert-princeze s njami kremom.eto1

Leina mama
07.05.2007., 15:24
Danas - pileći ajngemaht (pišem "po Vuku" jerbo moja mama to baš tak zove, a radi se ustvari o dinstanoj piletini i raznom povrću koje se onda zalije vodom, a kad je kuhano ukuhaju se žličnjaci)

Sutra - varivo od mladog kupusa u paradajzu i pečena svinjetina.

luce mala
07.05.2007., 18:43
Danas - pileći ajngemaht .


dok bi ja to izgovorila skuha bi se rucak vjerojatno je to tingulet a ako nije molim recept!

Leina mama
08.05.2007., 15:31
Danas - pileći ajngemaht .


dok bi ja to izgovorila skuha bi se rucak vjerojatno je to tingulet a ako nije molim recept!

:lol:

Original, njemački, pisalo bi se "Eingemacht". Nemam pojma da l` je to ting.... :mrgreen: , pa evo recepta:

Na malo luka popržiš kratko piletinu (bijelo meso, krilca, a veće komade možeš rasjeći), dodaš mrkve i peršina nasjeckane na kolutiće, celera sjeckanog na kockice i svakog drugog povrća kojeg imaš (ja stavila malo graška i malo mahuna). Podliješ vodom, dodaš začina (sol, biber, vegetu) i ostaviš da se sve povrće skuha. Kad je kuhano, ukuhaš žličnjake od jaja i kad su oni kuhani, gotovo je (umjesto žličnjaka možeš ukuhat i rezance, taranu ili bilo što drugo što bi ukuhala i u juhu). Dobar tek!

Linda
08.05.2007., 15:34
Mi to zovemo ajngenmahtes :lol: i jako ga volimo.

luce mala
08.05.2007., 17:08
i mi čemo provat taj ajgl.... ;) danas smo imali njoke iz konzuma sa mljevenim mesom to je sve sutra ču nešto nabrzaka kao i aleksandra grdič u mjenjam zenu :mrgreen:

ronin
08.05.2007., 21:16
A mi ajgenmahtec! :)

Mama Natasa
09.05.2007., 07:18
Danas - minestrone sa piletinom i kruh sa češnjakom, origanom i parmezanom
Sutra - lovački :mrgreen:

Ana :-)
09.05.2007., 10:31
Zapečeni šampinjoni sa sirom + piletina + zelena salata

tamy
09.05.2007., 11:26
NISTA! Bili na rodjendanskom rucku kod familije i papali mladu janjetinu s krumpirima ispod peke i salatu od 'svega i svacega' svijeze iz vrta :* i za nachtisch kolac od visanja koja je pripremila moja malenkost ...

daj samo malo ove janjetine pliz

bimba iaia
09.05.2007., 11:40
Mi imamo "žutu" rižu(sa šafranom) - jednostavnije od toga :mrgreen:

MoMo
09.05.2007., 11:57
juce chilli con carne- i nije bas prolejtno jelo ali meni se bas jelo

a danas imam pilecu juhicu i uz to bi zgance sa jogurtom. ali idem na pauzi na trznicu pa mozda dobijem insipraciju za nesto drugo uz tu juhicu :)

luce tingulet jos nije dosao na red :( nikako da se MD i ja uskladimo u rapsoredima i zeljama za klopicu ali napravim ja to sebi sutra pa on ako stigne pojesti stigne :)

MoMo
09.05.2007., 11:59
juce chilli con carne- i nije bas prolejtno jelo ali meni se bas jelo

a danas imam pilecu juhicu i uz to bi zgance sa jogurtom. ali idem na pauzi na trznicu pa mozda dobijem insipraciju za nesto drugo uz tu juhicu :)

luce tingulet jos nije dosao na red :( nikako da se MD i ja uskladimo u rapsoredima i zeljama za klopicu ali napravim ja to sebi sutra pa on ako stigne pojesti stigne :)

MalaSirena
09.05.2007., 12:05
Juha od pilećeg filea, paprike, mrkvice, graška, poriluka, karfiola....
Zeljanica
Ledeni vjetar

Mama Natasa
11.05.2007., 08:16
Danas - njoki od bundeve sa pršutom, pelatima i parmezanom - zapečene

Ana :-)
11.05.2007., 11:31
Danas - njoki od bundeve sa pršutom, pelatima i parmezanom - zapečene

Kako to radiš, može nešto drugo umjesto bundeve?

Mama Natasa
11.05.2007., 11:37
Ne znam što bi moglo umjesto bundeva...
Imam zalihe pečene bundeve u zamrzivaču.
Recept sam našla na Alnaturinoj stranici i malo ga prilagodila (falilo mi nešto mesnato pa sam dodala pršuta :oops: )
U njoke ide pečena bundeva, ricotta, jaja, muškatni oraščić i brašno.
Na dno vatrostalne posude se izlije malo umaka od rajčice i posipa se peršinom. Na to se stave kuhani njoki i sve se prelije pršutom koji se malo poprži i zalije pelatima, doda se bosiljka, papra i začinske soli. Sve se bogato posipa parmezanom i zapeče na 20-ak minuta.
Evo čeka me porcija za ručak pa ti javim kakvi su ispali.

Mama Natasa
11.05.2007., 12:12
Bili su odlični (sigurno su bili još bolji jučer navečer kad su bili topli i mirisni)...Ponovit ćemo...

LeeLoo
11.05.2007., 14:29
Lignje punjene pršutom i sirom te to zapečeno u pećnici u maslinovom ulju,salsi i vinu.dodatak-sol,papar i petersin.mljac.prilog-kuhani krumpir.desert.sladoled Strauss. :mrgreen:

MalaSirena
12.05.2007., 14:27
Pužići u saftu od luka, mrkvice, pilećih bataka, paprike (žute, crvene, zelene), tikvica i vrhnja, zelena salata.

luce mala
12.05.2007., 17:28
danas smo se snašli na brzake,kupila pečenu koku skuhala blitve i juhu kokošju iz kesice bilo je dobro

Leina mama
12.05.2007., 21:58
Danas pržena škarpina, pire krumpir i špinat.
Sutra smo na fešti (moj udio u fešti je Nutella Cheesecake Brownies :mrgreen: )

aleta
13.05.2007., 12:53
njoke (od ostatka jučerašnjeg pirea) sam ubacila u dinstane tikvice i na to naribala sir. uz to pohana piletina. jako dobro.

MalaSirena
13.05.2007., 13:02
Lički šnicli, pire-krumpir, zapečeni karfiol, zelena salata, nutella čizkejk braunis s višnjama.

snorki
13.05.2007., 18:36
Lički šnicli, pire-krumpir, zapečeni karfiol, zelena salata, nutella čizkejk braunis s višnjama.

ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol :mrgreen:

cime ga prelijete???? Molim recept :mrgreen: Moze i recept za varivo od kelja

:mrgreen:

ja sam za sutra planirala tvoj rucak od danas :mrgreen:

Deja2
13.05.2007., 22:23
Jučer teleća koljenica, šampinjoni i zelena salata.

Danas pita od poriluka, salata od radiča i salata s paradajzom, feta sirom i bosiljkom.
Vafli u popodnevnim satima za desert.

MalaSirena
13.05.2007., 23:02
Lički šnicli, pire-krumpir, zapečeni karfiol, zelena salata, nutella čizkejk braunis s višnjama.

ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol :mrgreen:

cime ga prelijete???? Molim recept :mrgreen: Moze i recept za varivo od kelja

:mrgreen:

ja sam za sutra planirala tvoj rucak od danas :mrgreen:


Skuham u slanoj vodi karfiol narezan na cvjetiće. Stavim ga u vatrostalnu posudu malo namazanu uljem, posipam ribanim sirom, malo posolim, povegetim (ali malo jer je sir slan), pobiberim, zalijem vrhnjem i pečem na oko 220 dok ne porumeni.

I, snorki, ne moraš mi govoriti 'vi' (s obzirom da si samo mene citirala :mrgreen: :* )

Mama Natasa
14.05.2007., 10:08
Danas - ajngemahtec
Sutra - nabujak od kelja

bellissima
14.05.2007., 16:47
ja sam dosla da vas pitam kako zepecete karfiol Grin

cime ga prelijete???? Molim recept Grin Moze i recept za varivo od kelja


Pitala si za recept Grin ali i ja radim slično pa ti se možda svidi.

Skuham karfiol u slanoj vodi, nakon što se skuha malo ga zgnječim, stavim u vatrostalnu zdjelu. Odvojeno izmješam: 2 jaja, kiselo vrhnje, naribam gauda sira (može i sa kockicama salame), povegetim, popaprim i stavim origano i to je to.

Ja karfiol radim i na drugi način, tj, poham ga kao i tikvice: skuham ga malo zgnječim i dodam u prethodno izrađenu smjesu: 1-2 jaja, brašno, prezla, začini(vegeta,sol,papar), u tavi ugrijem ulje, žlicom radim male polpetice, malo ih pritisnem da budu tanje i poham s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Što se tiče variva od kelja ja ga radim na sljedeći način: prvo dobro skuham krompire, da se dosta raspadnu, da dobiješ bijelu, gustu čorbu (mislim možeš i sama nakon 30 sata kuhanja malo zgnječiti ako imam komad slanine ili suhog mesa kuham i njega sa krumpirom, poslje dodam kelj, začinim maslinovim uljem.
ako nemam suhog mesa, onda samo skuham krompire (tada mi nije bitna ona gusta bijela čorba) jer nakon što u tome skuham kelj, procjedim (kao blitvu) začinim i na kraju dodam obilato maslinovog ulja, idealan prilog uz pohano meso.

luce mala
14.05.2007., 18:46
mi smo se danas opet prošle na brzake bez puno kuhanja kupila sam svinječu koljenicu več gotovu i uz to pomfrit i salata od poma,lagano a dobro neznam šta bi više kuhala po ovoj vručini treba nešto lagano povrče bi svaki dan a uz prilog :?

gejsha
14.05.2007., 19:07
ja danas zdravo kuhala.. ispekla pljeskavice i pomfri :mrgreen:

Leina mama
15.05.2007., 00:42
Danas bila teletina dinstana u umaku od povrća i tjestenina.

Švrćo
15.05.2007., 09:03
Jučer kuhao MM brudet i palentu.
Danas će biti punjene tikvice u umaku od kopra. Desert jagode.

Maxime
15.05.2007., 14:09
Skampi na pariski s umakom od djumbira i rigom, za desert 'torta u zdjeli' od jagoda.

Mama Natasa
15.05.2007., 14:21
Torta u zdjeli? Imala sam jedan takav recept davno (bez jagoda) a nisam ga nikad probala. Može detalji? Hvala :*

Maxime
15.05.2007., 19:18
Moze stihiski recept mama natasa (ovaj 'kolac' jako lici na engleski triffle) :oops:

- Ispeci biskvit od 5 jaja i preretati na pola
- Poloziti jednu polovicu biskvita u staklenu zdjelu i poskropiti se s vocnim sokom ili Quantro-om (ako samo odrasli mandjaju)
- Pripremiti gustu kremu od vanilije i lagano umjesati tvrdo stuceni slag (mozete se dodati mrvicu narandjinog soka cisto da malo dobije stiha)
- Preliti biskvit s pola vaniline kreme
- Posloziti sloj voca vlastitog izbora (ja napr. znam stavljati kruske)
- Staviti drugu polovicu biskvita i preliti ostatak kreme i ponovo posloziti voce
- Zadnji sloj voca se moze preliti s polu tucenim slagom i posipati s kakao-om ili garnirati s glaziranim komadicima voca (za glazuru: marmeladu od marelice zgrijati s malo limunovog soka i s tim sirupom premazati voce)

Nadam se da sam donekle bila jasna, tu sam za pitanja :mrgreen:

luce mala
15.05.2007., 19:41
da malo skrenemo sa teme o kolačima :mrgreen:
mi smo danas imali jenetinu tj.šnicele u šugu sa blitvom i krumpirima kao prilog

bauba
15.05.2007., 19:52
pileći paprikaš, pire i mješana salata

Mama Natasa
16.05.2007., 08:04
Hvala Maxime :mljac:

Danas-svinjski odresci sa grahom, kukuruzom i crvenom paprikom (svježom) zapečeni u vrhnju za kuhanje, paradajz salata

bauba
16.05.2007., 11:16
Danas zapečene palačinke sa povrćem, i nekoliko slatkih sa sirom.

Leina mama
16.05.2007., 14:42
Varivo od graška i pureći odresci.

andiko
16.05.2007., 15:06
grahom, kukuruzom i crvenom paprikom (svježom) zapečeni u vrhnju za kuhanje

Mama Nataša - daj reci kak točno napraviš ovo - baš zvući super. Jel kuhaš grah prije ili iz konzerve ili kaj?
tnx :*

andiko
16.05.2007., 15:07
mi jučer imali punjene tikvice.... MM ne voli (baš poludim), a ja ih obožavam :mljac:

danas ne znam....vjerojatno pljeskavice i pire krompir

Mama Natasa
16.05.2007., 15:12
grahom, kukuruzom i crvenom paprikom (svježom) zapečeni u vrhnju za kuhanje

Mama Nataša - daj reci kak točno napraviš ovo - baš zvući super. Jel kuhaš grah prije ili iz konzerve ili kaj?
tnx :*

Malo sam modificirala jedan recept sa početaka ovog topika
Meso sam ispekla na naglo (vratina, šnicle, medaljoni), stavila u vatrostalnu zdjelu, preko mesa složila crveni grah i kukuruz iz konzerve, začinila chilli-jem i sve prelila vrhnjem za kuhanje. Zapeče se 20-ak minuta.

Mama Natasa
16.05.2007., 15:12
Zaboravih i svježu crvenu papriku...

anchi pp
16.05.2007., 15:16
Jucer sam se nakon godinu dana ustezanja odlucila opet na batate. Prosli su neslavno propali.
Sad sam ih narezala na snite pa ispekla 20 na resetki u pecnici (cula sam da se tako radi), poslozila u lim, namazala pestom genovese, napravila umak od luka i sampinjona, pa jos to prebacila preko batata i zapekla u pecnici.
Uglavnom svima bilo dobro. Meni najvise. :mrgreen:

LeaB
16.05.2007., 15:18
1 šalica prosa, skuhati
2 tikvice
3 žlice shoju
2 režnja češnjaka
malo peršina
1 luk.

Naribati tikvice i dodati ostale sastojke pa prodinstati na luku, na kraju dodati proso.

Super je.

Varivo od kelja, proso s tikvicom, hijiki alga.

Mama Natasa
17.05.2007., 09:14
Zapečeni štrukli
Sutra-lovački :mrgreen:

luce mala
17.05.2007., 18:51
danas punjene paprike sa pireom :mljac:

Deja2
19.05.2007., 22:03
kelj čušpajz, faširanci i slani i slatki štrudl od sira

Leina mama
19.05.2007., 22:39
Pohane tikvice i kranjske kobasice.

Maxime
20.05.2007., 08:32
Pileci sateh, przenu rizu s jajima i povrcem, kiselo povrce i krupuk.

Leina mama
21.05.2007., 14:24
Pečena piletina i tijesto sa sirom.

Mama Natasa
21.05.2007., 14:43
Jučer - juha, pizza
Danas - pizza od jučer :oops:
Sutra - kelj varivo
Srijeda - špageti bolonjez

andiko
21.05.2007., 15:02
Meso sam ispekla na naglo (vratina, šnicle, medaljoni), stavila u vatrostalnu zdjelu, preko mesa složila crveni grah i kukuruz iz konzerve, začinila chilli-jem i sve prelila vrhnjem za kuhanje. Zapeče se 20-ak minuta.

Hvala ti puno.... Ovo stvarno izgleda za prste polizati :mljac: Obavezno ću probat ovaj tjedan :love:

luce mala
21.05.2007., 19:42
ja sam danas pileča prsa pofrigala na naglo i dodala luka sa prosekom i ispekla mladi krumpir bilo je :mljac: ,stavila krumpir u istu zdjelu sa mesom pa je dobija okus i miris po šugu

Deja2
22.05.2007., 18:56
Napravila sam zelenu salatu sa na gril tavi pečenim patlidžanima, pilećim fileom, tanko narezanim svježim šampinjonima, pinjolima, maslinovim uljem i acetom balsamicom.

Dream
22.05.2007., 20:35
Knedlice od kruha s umakom od kopra. Za desert jagode sa šlagom :mljac: .
Moram samo prokomentirati da primjećujem kako vas jako malo spominje upotrebu kopra u kuhinji..., što je velika šteta. Ovako u proljeće, kad kopar ima mlade i svježe listiće, pravo je blago. Pogotovo za mlade mame jer, uz to što umiruje želudac, također i potiče laktaciju !

Rene2
23.05.2007., 09:40
Ja kopar obožavam, imam ga u svom vrtu i stavljam ga u sve i svašta. A ovo za laktaciju nisam znala, THX :*
Mislim da ću danas kuhano meso u bijelom kopar sosu.

Dream
23.05.2007., 09:47
Ja kopar obožavam, imam ga u svom vrtu i stavljam ga u sve i svašta. A ovo za laktaciju nisam znala, THX :*
Mislim da ću danas kuhano meso u bijelom kopar sosu.

Moja je baka bila prava riznica znanja o ljekovitosti bilja. Uvijek je spominjala kopar ( i preporučavala mladim mamama)... I ja ga obožavam.
Ova kombinacija nekog laganog kuhanog mesa u bijelom kopar-sosu ti je idealna :mljac: !

Leina mama
23.05.2007., 15:04
Jučer - granatirmaš i lignje.
Danas - zapečeno kiselo zelje.

luce mala
23.05.2007., 16:23
danas musaku zapečenu u pečnici sa puno jaja i mlijeka bila je sočna

Mama Natasa
24.05.2007., 08:00
Danas - rizi-bizi, piletina sa sušenim rajčicama u provansalskim travama, salata od slanutka, fete i malih rajčica

toffifeee
24.05.2007., 11:42
Mislim da ću danas kuhano meso u bijelom kopar sosu.

A koje meso i kako radiš sos. Hvala...

andiko
24.05.2007., 13:07
Knedlice od kruha s umakom od kopra

draga, kak ovo pripremiš? I kaj nije to prelagano? MM baš nije ptićica, pa uvijek moram nakuhavat... :roll:

snorki
24.05.2007., 13:30
ja danas napravila krem supu od kelja, paradajza i mrkve i pizu. Niko nista nije jeo :roll:

Leina mama
24.05.2007., 15:41
Jesenski složenac.

Rene2
24.05.2007., 17:55
Danas MM pravi zagrebačke :mrgreen:

luce mala
26.05.2007., 16:49
Danas MM pravi zagrebačke :mrgreen:

jeli se moze dobit recept?

mi smo danas bukve na gradele sa maslinovim uljem i blitve bilo je :mljac: toliko da je mala stalno pitala još,sritna samo da ne jede hrenovke i ostalu hranu

ivancica
27.05.2007., 00:05
A juha od kopra? Mljac! :mljac:

Ja sos radim tako da prepržim malo brašna na ulju, dodam nasjeckani kopar i još mrvicu prepržim da pusti miris. Zatim dolijem vodu uz miješanje i pustim da malo prokuha.

ivancica
27.05.2007., 00:06
E da, ja danas radila juhu od korabice i dinstano bijelo meso sa tikvicama+ pire krompir.

aleta
27.05.2007., 14:25
paradajz juha s krpicama i proljetne rolice (piletina, paprika, šampinjoni, mrkva).

bucka
27.05.2007., 14:28
jaja na oko i salata od paradajza i rikule!! :roll:

sabaleta
27.05.2007., 16:28
E da, ja danas radila juhu od korabice i dinstano bijelo meso sa tikvicama+ pire krompir. :shock:

snorki
27.05.2007., 17:20
E da, ja danas radila juhu od korabice i dinstano bijelo meso sa tikvicama+ pire krompir. :shock:

Subi, sto si mi nesto kusava :lol:

mi danas raspalili rostilj i uz to restani krompir.
Sta cu sutra, ptice znaju :roll:

devet_mjeseci
27.05.2007., 17:28
Za današnji dan prijavljujem svinjske šnicle u umaku od senfa i pomfrit...

MalaSirena
27.05.2007., 21:11
Krem-juhu od tikvica (moji baš nisu bili nešto oduševljeni, ali meni je bila čisto fina: malo sam popržila luk do staklastosti, dodala pola crvene paprike narezane na sitne kockice i ribanu korabu, podlila s malo vode i prodinstala dok nije omekšalo. Ubacila narezane tikvice, podlila vodom, posolila, ubacila jednu kocku i kratko prokuhala dok tikvice nisu omekšale. Izmiksala, dodala još bibera i peršina, te malo bosiljka, prokipila i to je to.)

Pile s krumpirom u vrećici, miješana salata.

ekica
28.05.2007., 13:13
jučer - zapečeni štrukli + mahune salata
danas - govedska juha, integralni špageti sa umakom od tikvica. Za desert, domaće trešnjice

diči
28.05.2007., 14:17
Mi janjeću juhu i pečenu janjetinu...
:D

anek
28.05.2007., 14:45
jučer: pesto trapanese s tjesteninom, salata, jagode
danas: gusta juha/varivo od slanutka a la goli kuhar, piletina s grilla, salata
sutra: smisliću.. :mrgreen:

Zencici
28.05.2007., 15:02
Kad smo vec u JDS fazonu:

J: punjene tikvice i paprike, kristal zelena salata, paradajz salata (odvojeno jer MM ne voli paradajz?!), mladi luk s pavlakom

D: gregada od grdobine, krastavac salata

S: spinat, omlet, salata, mozda?

Maxime
28.05.2007., 17:50
Za supruga bolonjez sa surlicama a za mene lazanja s povrcem i bolonjezom bez brasna (na dijeti sam :mrgreen: ) prilog mjesana salata

Sutra roladice od puretine punjene sa sparogama i prsutom u safran umaku (za muzica kao prilog palenta)

MoMo
28.05.2007., 22:37
anek,
molim te je li moze recept za gustU juhu/varivo od slanutka a la goli kuhar? thnx

snorki
29.05.2007., 12:12
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Hitno je :mrgreen:

MalaSirena
29.05.2007., 12:15
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Hitno je :mrgreen:

Ja popržim luk dok ne postane staklast, dodam ribane mrkvice i celera, crvene na sitno narezane paprike, kratko popirjam, ubacim tikvice i rajčicu, dodam začine i češnjak i opet kratko prokuham dok tikvice ne omekšaju.

Druga verzija je slična, samo što sam ubacila još i kukuruz, nisam stavila rajčice, nego na kraju vrhnje za kuhanje.

snorki
29.05.2007., 12:24
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Hitno je :mrgreen:

Ja popržim luk dok ne postane staklast, dodam ribane mrkvice i celera, crvene na sitno narezane paprike, kratko popirjam, ubacim tikvice i rajčicu, dodam začine i češnjak i opet kratko prokuham dok tikvice ne omekšaju.

Druga verzija je slična, samo što sam ubacila još i kukuruz, nisam stavila rajčice, nego na kraju vrhnje za kuhanje.

ja sam mislila da to bude tecno. Djeca me malo zezaju cim povrce nije nevidljivo :roll:
Hvala ti, probat cu ovu varijantu sa vrhnjem za kuhanje. 8)

ekica
29.05.2007., 12:24
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Hitno je :mrgreen:

popržila luk i češnjak na maslinovom ulju, ubacila malo na trakice narezanog pršuta. Tikvice narezala na male kockice, ubacila unutra, dodala soli, papra, peršina i pred kraj vrhnje za kuhanje.
Umjesto vrhnja može i pelati, ali ja više volim bijele varijante!

ivancica
29.05.2007., 12:32
Ja ću danas nešto sa šparogama pa rovarim po netu i iskopavam recepte. Sve nešto s jajima, osim jednog zanimljivog s pršutom i holadskim umakom. Vjerojatno ću to.

I mafini s jagodama iz današnje emisije Dobro jutro Hrvatska :mljac:

makita
29.05.2007., 13:06
Jučer bob sa suhim mesom i manistrom.
Danas riblja juha, blitva i salpe na gradele.

MalaSirena
29.05.2007., 13:08
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Hitno je :mrgreen:

Ja popržim luk dok ne postane staklast, dodam ribane mrkvice i celera, crvene na sitno narezane paprike, kratko popirjam, ubacim tikvice i rajčicu, dodam začine i češnjak i opet kratko prokuham dok tikvice ne omekšaju.

Druga verzija je slična, samo što sam ubacila još i kukuruz, nisam stavila rajčice, nego na kraju vrhnje za kuhanje.

ja sam mislila da to bude tecno. Djeca me malo zezaju cim povrce nije nevidljivo :roll:
Hvala ti, probat cu ovu varijantu sa vrhnjem za kuhanje. 8)

Možeš ti to naknadno i izmiksat blenderom da se povrće ne vidi :mrgreen:

Maxime
29.05.2007., 14:16
Ivancica, a da probas sparoge sa posiranim lososom i umakom hollandaise ili bearnaise? Kao prilog mozes posluziti kuhane krumpirice. Meni je to mljac!

bellissima
29.05.2007., 14:35
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????

ja ga radim kao i svaki ostali umak.... prodinstam kapulu dolijem odma malo vode da se skuha(tako mi ne pada teško na želudac) u to izribam mrkvu (da bude umak gušći) i ostavim da se kuha poslije dodam tikvice i koncentrat rajčice u tubi (isto da bude gušće) naravno začine puste sam zaboravila (sol, papar, vegeta po želji).

Često radim i rižot od tikvica: na maslinovom uljju prodinstam kapulu dodam vode malo da se skuha, zatim dodam tikvice narezane na sitne kockice i njih prodinstam 2-3 min, dodam začine po želji dolijem vode i rižu, dok se riža skuha i tikvice su gotove. Poslije pospem parmezanom i bude :mljac:

bellissima
29.05.2007., 14:40
ja ću danas umak od mljevenog mesa sa tjesteninom i zelenu salatu!
mislila sam musaku ali pošto nikad ne znam točno kad će MM doći s posla a hladni krompiri... ne znam baš :/

MalaSirena
29.05.2007., 14:41
Ja danas skuhala gustu bistru juhu s povrćem i rezancima (grašak, mrkvica, celer, poriluk, crvena paprika, brokula) i pekla pizzu.

Leina mama
29.05.2007., 16:56
Piletina u Uncle Bens malezijskom umaku i tjestenina (prvo sam skuhala rižu, al mi tak smrdi po starom papiru - riža je iz kutije - da ju ne mogu jesti :evil: )

luce mala
29.05.2007., 18:22
Cure, kako pravite umak od tikvica za tjesteninu????
Hitno je :mrgreen:

ja to radim ovako a veliku crvenu kapulu nasjeckam i zazutim na ulju skupa sa slaninom na komadiče dodam 2 velike tikvice naribane,dodam začine sol papar vegetu i to dobro prodinstam dok ne zamre prikraju dodam jedan mali tetrapak vrhnja i to jos 5 min prokuha skuham manistru zalijem i moj se muz gusi u tome,stalno me pita kad cu mu to napravit i to će bit večeras :mrgreen:

danas sam radila lignje sa krumpirima zapecene u peči

ivancica
29.05.2007., 19:34
Ivancica, a da probas sparoge sa posiranim lososom i umakom hollandaise ili bearnaise? Kao prilog mozes posluziti kuhane krumpirice. Meni je to mljac!

Na kraju sam napravila brzinski- skuhala iskidane šparoge u slanoj vodi, bacila ih na ulje, gore razmućena jaja. Uz to salata od rajčice i slanina i kobasa na fete. Njami! :)

Umjesto mafina s jagodama, palačinke s nutelom. Dijete me nagovorilo! :mrgreen: Ovo će biti sutra.

Maxime
30.05.2007., 09:53
Danas: Tom Yan juha i California sushi (domaci)
Sutra: kozice na salatu (avokado, grejp, zelena salata, usecereni djumbit i wiskey umak od jogurta i vrhnja) i torta od sira (cheese cake Dr. Atkinsa)

Zencici
30.05.2007., 10:26
Danas: Janjetina s bizima, kristal zelena salata, mladi luk s vrhnjem salata

luce mala
30.05.2007., 19:48
jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.
mi smo danas punjene paprike sa pireom

MalaSirena
30.05.2007., 19:56
jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.
mi smo danas punjene paprike sa pireom

Mi tak zovemo šnicle (obično svinjske) punjene šunkom i sirom pa ispohane (pričvrste se čačkalicama i ispaniraju u brašnu, jajima i krušnim mrvicama)

Leina mama
30.05.2007., 22:27
Trebam neku ideju šta da radim s komadom (malim) hladne pečene svinjetine. Nije dovoljno za sutra za ručak meni i MM-u, a ne bih htjela baciti jer je baš fini komadić. Ne volim toplu svinjetinu, pa bih radije nešto hladno, npr. neku salatu (kao ono s komadićima piletine). Zna li netko šta se dobro slaže sa svinjetinom i imate li neki fini recept?

Mrki
31.05.2007., 12:14
Leina mama, ja ti hladno meso narežem na kockice i skuham rižu. Dodam jedno jaje (sirovo), malo soli, papra i peršina i sve dobro promješam. Oblikujem u male polpetice, uvaljam u krušne mrvice i pržim na vručem ulju. Izvadim na salvete da upiju masnoću i meni bude fenomenalno. Možda se i vama svidi. I radim to od bilo kojeg mesa. :bye:

luce mala
31.05.2007., 17:10
[quote=luce mala]jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.

Mi tak zovemo šnicle (obično svinjske) punjene šunkom i sirom pa ispohane (pričvrste se čačkalicama i ispaniraju u brašnu, jajima i krušnim mrvicama)

hvala ti jos mi samo reci koji dio mesa od svinjetine,mozda kotlet ili nesto drugo :?

mi smo danas imali punjene paprike od jucer i radila sam rizu na tikvice bija je to neki miks od rucka

Leina mama
31.05.2007., 17:17
Leina mama, ja ti hladno meso narežem na kockice i skuham rižu. Dodam jedno jaje (sirovo), malo soli, papra i peršina i sve dobro promješam. Oblikujem u male polpetice, uvaljam u krušne mrvice i pržim na vručem ulju. Izvadim na salvete da upiju masnoću i meni bude fenomenalno. Možda se i vama svidi. I radim to od bilo kojeg mesa. :bye:

Joj, hvala na receptu, ali budem to radila drugi put kad mi ostane piletine ili teletine. Svinjetina mi nikak ne paše podgrijavana. To mi tak nekak smrdi.

Napravila sam od ovih mojih ostataka neku "uradi sam" salatu. Skuhala sam tjesteninu (svrdla) i malo krumpira narezanog na kockice, te kad su se ohladili pomiješala ih sa svježim sirom i vrhnjem, dodala još malo jabučnog octa i svinjetinu narezanu na kockice. Kao prilog svježi paradajz. Nije ispalo loše :)

Leina mama
31.05.2007., 17:19
[quote=luce mala]jeli netko zna sta su to zagrebački jesu li to neki šniceli spravljeni na koji nacin molila bih recept.

Mi tak zovemo šnicle (obično svinjske) punjene šunkom i sirom pa ispohane (pričvrste se čačkalicama i ispaniraju u brašnu, jajima i krušnim mrvicama)

hvala ti jos mi samo reci koji dio mesa od svinjetine,mozda kotlet ili nesto drugo :?

mi smo danas imali punjene paprike od jucer i radila sam rizu na tikvice bija je to neki miks od rucka

Mislim da može bilo koji dio svinjetine, samo da nema kostiju, jer kad se na te šnicle složi šunka i sir, onda ih se zarola, učvrsti čačkalicama i poha (panira).

sunce
01.06.2007., 00:12
Zagrebački često radim, al varijacije, ovisno što imamo doma.

Bitno je da je veća šnicla (odrezak na hrvatskom?), pa da se lijepo može zarolati. Od krmića (kotleta) nisu baš tako veliki komadi, bolje je od buta.

Prošlu nedjelju sam pureća prsa narezala na odreske, na svaki stavila malo ementalera i parizera, kako su šnicle bile velike ispalo je više kao rolice, pa sam sa čačkalicom na rubovima učvrstila.
Možeš i sa piletinom, puretinom, svinjetinom, teletinom...
Junetina je mrvicu prežilava za takvo pohanje, s obzirom da siru malo treba.

Bitno je da je tanak i velik odrezak pa da ga možeš lijepo napuniti, panirati i pržiti.

bellissima
01.06.2007., 09:55
DANAS ĆEMO PILEĆU JUHU I ŠNICLE POHANE! NJAMI!

Leina mama
01.06.2007., 15:14
Pečeni krumpir i lignje.

MoMo
02.06.2007., 11:56
danas bistra juhica, tortelini sa prsutom za MD meni integralne penne u sugu sa paradajzom tikvicma i maslinama + gran padano a za desert tiramisu :D
sutra kuha sveki to be

Maxime
04.06.2007., 15:41
Pasticada, palenta s grand padanom i maslacem (danas ne pazimo na kalorije :lol: ) i zelena salata

Leina mama
04.06.2007., 16:13
Pečena piletina i mlinci.

bellissima
04.06.2007., 16:52
danas lagano_ blitva, pohana pileća prsa i jaja!

luce mala
04.06.2007., 19:28
danas smo i mi lagano blitvu sa krumpirom na lešo i pileča prsa u šugu od naranče.
za sutra sam uzela filetine jos moram samo neki prilog smislit i to će bit to

xenia
04.06.2007., 19:55
luce mala kako praviš taj umak od naranče?
čini mi se fino

što se tiče zagrebačkih šnicli moja preporuka je da ih praviš od telećeg buta ili purećih prsa, meni su tako najfiniji

ako imaš veće šnicle onda ih preklopiš a ako su manje možeš ih zarolati

MalaSirena
04.06.2007., 20:00
U subotu je bio turbo-kelj i mlado zelje na salatu.

Nedjelja:

goveđe-povrtna juha s rezancima, pohani svinjski šnicli, pire-krumpir, popečki od tikvica, malo dinstanog graška, krastavci s lukom i vrhnjem. Za desert baklava domaća.

Danas:
juha od jučer, zeljanica, baklava.

Maxime
05.06.2007., 12:43
Peceni picek s krumpiricima, mjesano mlado povrce, umak od senfa.

Mama Natasa
05.06.2007., 13:27
Danas - tikvice na marokanski, piletina zapečena sa sirom, vrhnjem i jajima
Sutra - varivo sa lećom, svinjetinom i kukuruzom
Četvrtak - lazanje

Dijana
05.06.2007., 14:05
Zagrebački često radim, al varijacije, ovisno što imamo doma.

Bitno je da je veća šnicla (odrezak na hrvatskom?), pa da se lijepo može zarolati. Od krmića (kotleta) nisu baš tako veliki komadi, bolje je od buta.

Prošlu nedjelju sam pureća prsa narezala na odreske, na svaki stavila malo ementalera i parizera, kako su šnicle bile velike ispalo je više kao rolice, pa sam sa čačkalicom na rubovima učvrstila.
Možeš i sa piletinom, puretinom, svinjetinom, teletinom...
Junetina je mrvicu prežilava za takvo pohanje, s obzirom da siru malo treba.

Bitno je da je tanak i velik odrezak pa da ga možeš lijepo napuniti, panirati i pržiti.


Imam jedno pitanjce: koliko dugo treba pržiti odreske (ako su od svinjetine). Ja meso pržim, i pržim i uvijek mislim nije još gotovo...

Leina mama
05.06.2007., 14:44
Ražnjići od piletine i paprike, te pečeni krumpir sa slaninom.

Dijana, ne bih ti znala točan odgovor, ali znam da je kod pohanja meso prije gotovo nego kod pečenja. A zagrebački je pohani.

luce mala
05.06.2007., 15:18
luce mala kako praviš taj umak od naranče?
čini mi se fino

što se tiče zagrebačkih šnicli moja preporuka je da ih praviš od telećeg buta ili purećih prsa, meni su tako najfiniji

ako imaš veće šnicle onda ih preklopiš a ako su manje možeš ih zarolati

hvala na savjetu šnicela

umak od naranče ovako na malo ulja poprzim pileča prsa,u brašnu sa jedne i druge strane i dolijevam malo vruče vode u sokovnik procijedim jednu naranču i pola limuna i kad su prsa gotova nesmis ih ostavit da se preprzu jer onda budu suha i tvrda ulijem taj sok i narezem jedan bijeli luk na fetice i prokuham gotovo je brzo..uz to mozes bilo sta od krumpira kao prilog ;)

Ana :-)
05.06.2007., 15:41
Prženi pileći filei + pržene bukovače i paprike koje sa naknadno promješaju sa češnjakom, peršinom i maslinovim uljem

xenia
05.06.2007., 18:00
luce mala hvala na receptu, morat ću probati, ja možda dodam još i vrhnje za kuhanje jer ga obožavam

dijana što se tiče pohanja šnicli jedno 10-tak minuta ukupno, znači na svakoj strani oko 5 minuta

ja ih obično okrećem 2-3 puta da se ravnomjerno ispeku a da ne potamne previše pogotovo kad ih rolam pa su deblje

i najbolje ti je na slabijoj vatri jer inače isto brzo potamne

ms. ivy
06.06.2007., 12:05
juha od karfiola, mrkve i leće.

rižoto s lećom, tikvicama, mrkvom, celerom i peršinom.

lažne kremšnite, ali ne s keksima nego s vodenim biskvitom dolje.

kad bolesnik poželi papati :heart:

stefania
06.06.2007., 16:02
molim za ideju
sta sa pecenim pilecim prsima (bilo je celo peceno pile - pojeli batake i krila, a prsa niko ne voli :nono:)

apricot
06.06.2007., 16:11
nasjeckaš i prokuhaš u nečemu (vrhnje i gljive, vrhnje i kiseli krastavci, paradajz pire, vrhnje i kockice sira)...
ili propirjaš povrće (razno) i na kraju ubaciš nasjeckanu piletinu da se sjedini...

ili napraviš salatu od svačega i unutra ubaciš kockice piletine (možeš i podgrijane pa imaš toplo-hladnu salatu)

ronin
06.06.2007., 17:09
Danas;pužići u umaku od gljiva
štrudla od trešanja
sutra:roštilj
povrće na žaru
petak:lignje s krumpirom
voćni kup

luce mala
06.06.2007., 18:57
danas smo imali lazanje ali sa onom dugom ricastom manistrom stavila sam dosta besamela i sira bila je super,
a za sutra kupila sam pileća prsa i 3 tikvice,pa cu nesto iskombinirat s tim a u ledu jos imam kostiju od piletine pa cu za malu jos i juhu

vjerojatno cu pohat meso i pire od krumpira i tikvica sa juhom od koke

MoMo
07.06.2007., 11:00
luce, radila sam tingulet :D prije 10 datak dana i bilo je finooooooo. MD, koji nije ljubitlej piletine bio oduseveljen. sad ce nam biti cesce na jeloviniku. hvala ti puno.

ja se vec dva dana svercam malo kod svek to be, malo kod frendice (koje je juce radila krpice sa zeljem :mljac: ) a danas se MD vraca s puta pa cemo juhicu sa puno povrca. on ce i meso iz juhe...a ja pecene paprike. jedva cekam ( a jos nije ni podne :lol: )