PDA

Pogledaj cijelu verziju : streptokok u ejakulatu!mvrcelj
12.04.2007., 23:07
opet ja cure!

MM ima streptokok u ejakulatu i nakon antibiotika. pio ih je 4 vrste i nista nije pomoglo. zanma me dali netko zna koliko i dali to smeta kod MPO.samo da napomenem da je jedan stimulurani i jedan prirodni postupak( nazolost bezuspjesni) iza nas.inace dijagnoza MM je oligozoospermija gr III i asthenozoospermija gr II.
:? :? :? :?

sky
13.04.2007., 06:17
Meni su rekli da nema veze, jer se sperma ionako prociscava prije postupka.

rvukovi2
13.04.2007., 09:00
Svakako trebate riješiti strep u ejakulatu.

Svakako ne smiješ imati nezaštićeni odnos sa suprugom dok god on ima strep u ejakulatu i to zaštita s kondomom obavezno.

A koja je koncentracija beštije u nalazu?

I kod njega se beštijetina uvukla duboko i treba ju adekvatnije liječiti.

holli
13.04.2007., 10:03
Moj MM je imao Staphylococcus aureus u spermi.
Ne znam je li to slično kao to tvoje,( pitaj doktora ) ali možda pomogne.
Lječio ga je sa 4 vrste raznih antibiotika, ali u svakom sljedećoj kontrolnoj spermokulturi nije bilo promjene.
Na kraju smo otišli do specijaliste urinologa koji mu je prepisao sumamed, ali na sljedeći način:
Svako osam dana po dvije tablete sumameda 500.
Znači npr. prvi utorak 2 tablete sumameda ( ukupno 1ooo mg )
sljedeći utorak 2 tablete sumameda
pa još jedan utorak 2 tablete sumameda.
Nakon 2o dana išao je na spermokulturu i sve je bilo sterilno.
To su te tzv. duge terapije koje se primjenjuju kod tvrdokornih baja.
Kod ovakvih lječenja je najgore što traju dugo vremena.

Pcelica Mara
13.04.2007., 11:25
Draga moja, ne želim te plašiti, ali mi se jako dugo borimo s tom zvijeri. Lako moguće da je spermiogram TM loš upravo zbog beštija u ejakulatu pa bi bilo stvarno dobro da to riješite. Mi smo nakon mnogobrojnih terapija antibioticima i homeopatske terapije konačno uspjeli na kratko uništiti (tj. oslabiti) beštije i baš u tom razdoblju smo sami napravili bebu :)
Inače, urinokultura je i kod MM i kod mene uvijek bila dobra, meni se često pojavljuje na brisu cerviksa a MM u ejakulatu (brisevi uretre su mu bili sterilni).
I da odgovorim na tvoje pitanje - ne smeta za IVF ako ga ti nemaš u cerviksu. Ali, nadam se da vam IVF neće ni trebati.
Sretno!

ina33
13.04.2007., 11:37
E, holli, meni je ginićka istu terapiju prepisala zbog Chlamidije. Chlamidija otišla tako sumamedom, ali od tad su mi brisevi koma - prvo ešerihija i streptokok, pa eneterokok, pa opet enterokok... Od 1. mjeseca više-manje neki kok, zbog enterokoka ipak popila amoxil - još gore, sad sam upravo završila s klindamicinom-bid... Dosadne li su, stvarno.

rvukovi2
13.04.2007., 13:17
ina možda bi pomoglo da uz antibiotik vodiš rat s kokicama u brisu i probiotikom-Lactogyn kapsulama-očito ti se poremetila kiselost u vagini nakon sumameda pa koke napadaju :)
neke cure s trudničkog podforuma vele da im je homeopatija pomogla da se konačno riješe glupih i dosadnih beštija-meni je sad žao što to nisam probala jer i mene vole i samo vrebaju, a nikako da izoliramo neku u nalazima prije nego se raspištolje, kao evo sad nedavno u urotraktu gotovo iz čista mira i nakon dobre urinokulture mjesec dana prije.

Pcelica Mara
13.04.2007., 14:01
Ja sam prije bila jako skeptična, ali mi je homeopatija sad baš jako draga i planiram (akobogda, kuc kuc :) ) i dijete što manje kljukati antibioticima, a više bobicama kad bude potrebno (iako znam da svi naši dr. jako vole pisati recepte za Sumamed i sl. divote maloj djeci).

Ina, potpisujem Rvukovi, ovaj Lactogyn je stvarno odlična stvar!

Joj što ja mrzim te beštije, dosadne su, smetaju, plaše, a još zbog njih sve živo peglam što prije nisam - npr. gaćice i šugamane (još nisam počela s čarapama, valjda nećemo dobit gljivice po nogama :P ).

ina33
13.04.2007., 14:02
rvukovi2, otkad si me skrenula na lactogyn, ja to pijem skoro svaki dan, koji put 2x1 (ako pijem antibiotik), koji put 1x1. Naravski, uz Sumamed, Amoxil i Klavocin (a pogotovo Klavocin koji je naročito sklon izazivanju candide) sam dobila 6x1 vaginaletu Geonistina. Kuc-kuc - nema candide, subjektivno se osjećam odlično tako da me ovaj enterokok fakat već ljuti. Hvala bogu da nisam zbog toga morala odgađat laparaskopiju, a toplo se nadam da ću se toga riješiti do 9. mjeseca. Inače, prešla sam na vir uloške, a korak sam do platnenih, homeopatiju ostavljam za nakon laparo (dogovorili smo se da mi ipak radi biopsiju endometrija na bakterije) kad već idem na dijagnostičku operaciju, ponavljat će mi i histeroskopiju. Vidjet ćemo, mirnija ću bit kad to odradim sve pa makar da mi kaže ono "sve je v redu".

ina33
13.04.2007., 14:08
E, da. Počela i ja peglat gaćice. Šugamane još ne peglam jer onaj dio brišem papirom. Ajme - čarape - na to sam zaboravila :lol:. A imala sam na nožnom noktu tako nešto što je vuklo čak i na čupanje nokta, kad ono magičan lijek - nokat kao nov - Trosyd, 28%-tna otopina tyconasola, ima u priv. ljekarnama u ZG-u specijalno dizajnirano za nogice - naručuje se iz inozemstva, toplo preporučam.

rvukovi2
13.04.2007., 14:09
evo ja sam upravo saznala da mi urino opet nije kako treba, ali mi ne žele reći što ima u njoj pa nek se kiselim do ponedjeljka :evil: .
pa ja zaista više ne znam šta da radim-upravo sam bila 10 dana u bolnici na antibioticima jer mi je crp skočio na 156-sad se drži na 7.
Ispred mene flaša od 1,5 litre jogurta-Lactogyn ne podnosim-dobijem strašne grčeve u crijevima od njega-ja sam valjda fenomen-preagresivan mi je

i ja bih najradije sad otišla homeopatu-ali ne znam koliko je to efikasno-nekako više vjerujem antibioticima. :/

ina33
13.04.2007., 14:14
o, rvukovi2 :taps:. Meni urinkultura uglavnom cijeli život nije OK - uvijek nešto - sad sam se skoro prenerazila kad sam vidjela fantastičan nalaz - biće to još od klavocina. A npr. moja mama i moja sestra - ne sjećaju se kad su bile kod ginekologa vezano za takve neke boljčice, izgleda da sam samo ja iz naše obitelji tome ekstremno, ali ekstremno sklona. Ako biopsija bude OK, mislim da ću rest my case s traženjem di su mi bakterije i orijentirat ću se na homeopatiju, mislim ipak stvarno ne mogu biti svaki drugi ciklus na antibioticima i vaginaletama, a u ovih 5 godina odlaženja ginićima je to više-manje tako. A kad ne idem - onda dobijem polip ili ranicu na grliću od bakterija. CRP sam vadila davno u sklopu reumatološke obrade - 0.

ina33
13.04.2007., 14:15
I da - GUK kontroliram - nemam šećernu bolest (iako smo već i na to sumnjali).

rvukovi2
13.04.2007., 14:23
pa meni je urino uvijek bila dobra do trudnoće i ok-kažu da je u trudnoći povećana sklonost urinoinfekcijama, ali isto tako ja već godinama imam bol u desnom bubregu ne konstantno, ali onako javi se na par dana i nije neizdrživa pa to nikad nisam spomenula niti jednom doktoru-možda sam ipak trebala.
više mi je tako glupo govoriti da me bilo što boli u životu kad mi nikad ne kažu šta je to-samo sliježu ramenima ili kažu pa to vam je od priraslica.

sad budem jogurtom i tekućinom tjerala to nešto van iz sistema-baš me to nervira.

i ja mislim isto da liječenje antibioticima onako po malo radi više štete nego koristi-jedna poštena kura bi možda riješila stvar uz neke mjere predostrožnosti.