PDA

Pogledaj cijelu verziju : koloidno srebrosilva1986
07.05.2007., 20:44
citala na nekom site-u da djeluje na stetne mikroorganizme...
jel iko ista cuo o ovome
ima li iskusvta...

khaa
07.05.2007., 21:34
ja sam tek nabavila prvu bočicu... tj. dobila na poklon od prijateljice!!
čula sam da je mrak pa da probam...
rekli su mi da špricam po ožiljku od carskog reza i da će brže zarasti. navodno je dobro i za kožne bolesti, alergije na koži...
može se uzimati i oralno, mislim da je dobro za jačanje imuniteta.
uglavnom, univerzalan lijek :mrgreen:
ja se nadam samo dobrom

silva1986
07.05.2007., 22:42
a znas li gdje je ona to nabavila-gdje se moze kupiti?? :?

NANNE
08.05.2007., 22:18
traži se još informacija :trep:

khaa
08.05.2007., 22:42
bum pitala... :mrgreen:

sbuczkow
08.05.2007., 22:53
uglavnom, univerzalan lijek :mrgreen:
Moze se koristiti dok se doji?

silva1986
09.05.2007., 15:59
pa zna li iko ista o ovome---heheh

khaa
09.05.2007., 18:13
tražili ste - pročitajte....
ovo je kopirano sa jednog drugog foruma, autorica teksta ima aparat za proizvodnju koloidnog i može se naručiti -
cijena za 1 dcl u plastičnoj bočici s kapaljkom je 24,00 kn
1 dcl u staklenci s raspršivačem je 35,00 kn (pakiranje je samo od 1 dcl i bočica je ponovo punjiva)

UVOD
Što je to koloidno srebro i kako radi, ako radi?
I ako radi, zašto nije u široj medicinskoj primjeni?
Koloidno srebro je otopina koja ima svojstvo antibiotika , u čijem prisustvu bakterije, virusi i gljivice žive najduže 6 minuta.
Odgovor je u medicinskoj industriji koja počiva na profitu.
I tu je sve rečeno.
Statistika o količini umrlih ili o posljedicama preporučenih lijekova ili medicinskih zahvata je poražavajuća. I dobro čuvana.
I odmah ću dotaknuti strah od argirije - sive kože. Naime, do argirije može doći uslijed nepropisno proizvedene otopine, te konzumiranja takve otopine koja je 1000 puta koncentriranija od preporučene tijekom duljeg razdoblja. Ali i opet, ovdje se ne radi o koloidnom srebru, jer takva, nepropisna otopina i nije koloidna!!
Dakle zbog takvih slučajeva cijela ova priča se u javnosti pokazuje kao rizična i pritom se namjerno zapostavlja činjenica da je srebro kao prirodni antibiotik učinkovitiji i ne toksičan, za razliku od „službenih“ lijekova, od kojih se umire svakodnevno.

POVIJEST
Pokušati ću vas ne udaviti dosadnim podacima, ali…
Srebrne posude u kojima su skladištili pitku vodu, poznavali su još stari Grci.
Slučaj Aleksandra Makedonskog, vojnici koji su pili iz mjedenih čaša su poboljevali, a časnici koji su pili iz srebrnih su nekim čudom izbjegli razne bolesti i infekcije probavnog trakta.
Saraceni su izbjegli kugu jer su držali vodu u srebrnim posudama, itd…..
Šira upotreba je počela u 19 stoljeću, kada je nekolicina lječnika s uspjehom počela liječiti maligne bolesti kože, suzbijati infekcije i ubrzati zalječenje rana. Tada se radilo o razrijeđenom srebrnom nitratu.
Na prijelazu iz 19. u 20 stoljeće, dr. William Halstead, jedan od utemeljitelja moderne kirurgije, započeo je kod povijanja rana koristiti srebrni zavoj.
I tako sve do trenutka kad su moderni antibiotici postali svima dostupni.

Prvo elektro-koloidno srebro proizvedeno je 1924, god. i bilo je upotrebljavano kao moćni baktericid i antiviralno sredstvo. U to vrijeme je došlo do velike financijske depresije s naglaskom na SAD, te je proizvodnja srebra postala otežana i skupa.

U tom trenutku se pojavljuju razni antibiotici, kao npr. penicilin. Međutim, tridesetak godina kasnije, postalo je jasno da se bakterija u pravilu prilagođavaju antibioticima, te da oni kao takvi nisu dugotrajno rješenje problema.

Razna istraživanja od 70-tih godina su naglo porasla. U New Yorku na Veterans Administration klinici uvodi se upotreba srebnih derivata za liječenje kompleksnih infekcija na kostima. Kasnije se ta upotreba primjenjuje i u svrhe ortopedske kirurgije.
Dr. Alevarez, na odjelu za dermatologiju Univerziteta u Miamiju, 1985. proučava utjecaj na zarastanje kože, dr. Marino i dr Albright na odjelu za ortopedsku kirurgiju Louisiana State University proučavaju utjecaj srebra na kronične infekcije kostiju. Dr. Chu i dr. McManus na vojnom istraživačkom centru u Fort Sam Houstonu dokazuju odlična regenerativna svojstva srebra prilikom liječenja opekotina.

Tijekom godina, konzistentno i jednoglasno, istraživanja diljem svijeta, pokazala su ne samo da nedostatak srebra u organizmu može onemogućiti pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, nego da srebro djeluje i na cijeli spektar patogenih organizama bez ikakvog lošeg utjecaja na ljudski organizam.
Također, dokazano je i da srebro potiče rast tkiva i zacjeljivanje rana. Gotovo sve patogene organizme, pa i one rezistentne na antibiotike, koloidno srebro ubija u roku od 6 minuta.
U biti, nije poznat niti jedan kojeg srebro NE ubija u manje od 6 minuta i to u koncentraciji od najviše 25 ppm. Također, zabilježen je i odličan utjecaj srebra na stanice raka.
I nema mi smisla o ovome nabrajati dalje….


DJELOVANJE
Za razliku od ostalih antibiotika, zbog prirode djelovanja srebra u organizmu, jednostanični patogeni organizmi nisu u stanju razviti rezistenciju na srebro. Ne samo da ne razvijaju stanične linije otporne na srebro (bakterije otporne na antibiotik) kao što je slučaj s ostalim antibioticima, već je srebro posve inaktivno prema ljudskom tkivu.
Za razliku od ostalih lijekova, srebro je u potpunosti netoksično i na lak se način čisti iz organizma.
I da vas opet ne zatrpavam tonom podataka, skratiti ću pa ću reći da djeluje na VIRUSE, BAKTERIJE, GLJIVICE i PARAZITE.

Iako je koloidno srebro preporučljivo kod već prisutnog oboljenja, ono je najučinkovitije kao preventivno sredstvo.
Mnoge bolesti zapravo nastaju isključivo zbog pada imuniteta. Konzumacija srebra na dnevnom nivou u startu suzbija infekcije, kako bakterijske, tako i virusne, sprečava razmnožavanje parazita i gljivica i formira sekundarnu zaštitu organizma.
Uzimanje srebra pomaže kod teških opeklina, zarastanja rana, a kao antiseptik je nezamjenjiv.

Oralno uzimanje srebra je samo jedan od mogućih načina. Može se direktno nanositi na kožu, na opekline i gljivice - što je već ušlo u širu primjenu zahvaljujući srebrnim zavojima.
Također se može nazalno uzimati u obliku aerosoli i sl.


PRIMJENA
Primjena koloidnog srebra ne ovisi o primjeni drugih lijekova.
Još nije zabilježen slučaj gdje bi oralno uzimanje srebra uz neki drugi preparat izazvalo negativne učinke. Također, nije zabilježena ni alergijska reakcija na srebro, budući da je srebro unutar organizma prilično inaktivno.
Tu moram napomenuti, da i suprug i ja, koji smo alergična na npr. srebrni nakit, nemamo nikakve reakcije na vanjsku primjenu koloidnog srebra.
Najčešći način uzimanja je oralnim putem, preventivnih razloga radi, u količini jedne čajne žličice (nikako metalne - ili plastične ili iz staklene čašice ili sl.) dnevno.
Terapijska doza je nešto drugo i o tome ću pisati na zahtjev.
Ono što je bitno je da koncentracija srebra uvijek mora imati jednu određenu vrijednost u tijelu.
Preporuka je da se kod oralnog uzimanja drži u ustima najmanje 1 minutu.
Kod kvalitetnijih pripravaka na taj se način zaobilazi probavni trakt, te srebro odlazi direktno u krvotok.
Također, kod oralnog uzimanja, vrlo je poželjno povećati unos tekućine (vode) u organizam.
Razlog je vrlo jednostavan, organizmu treba pomoć da izbaci sve ono što je koloidno srebro „počistilo“, a iz organizma se izbacuje putem znojenja, stolice, mokraće, kože.
Kvaliteta srebrne otopine ključan je faktor u vremenskom periodu djelovanja.
Također, prehrambene navike utječu na to da ljudi s istim bolestima ne reagiraju u istom vremenskom rasponu.
Osim oralnog načina, zanimljivo je i nazalno.
Tretiranje bolesti kao što su upala pluća, bronhitis i tuberkuloza mogu dati dramatične rezultate, ali je potreban oprez u vezi kvalitete pripravka koji se uzima. U tu svrhu koristi se raspršivač koji proizvodi maglu koja inhaliranjem direktno ulazi u pluća.
Takav način unosa odlična je alternativa oralnom unosu i primjenjiv je kod svih bolesti kao i oralni unos (bakterijske i virusne infekcije, paraziti, gljivice i preventivno uzimanje).
Raspršivač je također odličan način za vanjsku primjenu na koži.
Kao i kod oralnog uzimanja, ključno je uzimati dovoljnu količinu kako bi se postigla zadovoljavajuća koncentracija srebra na željenom mjestu, te je potrebno zadržati je dovoljno dugo da bi terapija bila uspješna.
Jedan od načina na koji se možemo uvjeriti je li koncentracija i količina koloidnog srebra dovoljna i pravilno odmjerena je prvobitno testiranje na koži.
Nakon što se srebro aplicira na kožu, treba obratiti pažnju na eventualne sive mrlje ili osipe na koži. To je jako rijedak slučaj, ali ako se mrlje pojave, ne bi se nikako trebalo koristiti to koloidno srebro. Taj efekt je zabilježen u slučaju kombinirane eksterne aplikacije srebra s nekim rijetkim lijekovima.
Općenito govoreći, koža je jedan od glavnih pokazatelja zdravlja, pa tako i njegove reakcije na srebro. Ukoliko se uzimaju velike koncentracije, treba obratiti pozornost na reakcije na koži. Mogući su blagi svrbež ili iritacija. To nisu opasne nuspojave i obično relativno brzo nestanu. Takve nuspojave govore da se količina unesenog srebra treba smanjiti.

Jarisch - Herxheimerov efekt se često spominje. Obično se javlja kod uzimanja velike količine koloidnog srebra u početku. Međutim, to nije efekt na srebro, već na naglu promjenu u organizmu (eliminacija bakterija, virusa…) uzrokovanu pozitivnim djelovanjem srebra. Simptomi kod pacijenata su slični onima kod gripe. Nije neuobičajeno da se pacijent osjeća malaksalo. To je prirodna reakcija tijela na nagli obrat bolesti.
U tom slučaju potrebno je unositi čim više tekućine u organizam (vode), kako bi se ubrzao proces izlučivanja, detoksifikacije organizma.
ARGIRIJA
Argirija je kozmetički efekt koji nastaje kao posljedica vezivanja srebra na pigment.
Nastaje taloženjem malih čestica srebra u ekstracelularnom porstoru.
S pravilno pripremljenim srebrom u odgovarajućoj koncentraciji , nemoguće je dobiti argiriju.
Zabilježeni slučajevi argirije su isključivo posljedica uzimanja raznih srebrnih soli ili srebra stabiliziranog biološkim molekulama. Količina srebra koju bi trebalo uzeti da bi se primjetili prvi simptomi argirije je otprilike 3,8 do 6 grama. Uzimajući u obzir da u jednoj litri kvalitetnog koloidnog srebra ima oko 5 mg srebra, jasno je da bi trebalo popiti najmanje 600 litara takve otopine da bi se dobila argirija. Činjenica je da do sad nije zabilježen niti jedan slučaj gdje bi osoba koja pije normalne količine dobila argiriju.
Opasnost postoji od uzimanja srebrnih soli, poput srebrnog nitrata i srebrnog klorida. Upotreba srebrnog nitrata uzrokuje argiriju kod nekih proizvoda na tržištu i nakon samo tri tjedna upotrebe.
Srebrni klorid, osim što je inferiorna supstanca u usporedbi s koloidnim srebrom, uzrokuje argiriju tek nakon nekoliko mjeseci, iako nije ni približno toksičan kao nitrat. Proizvodnja takvih preparata i njihova prodaja na tržištu, uglavnom je plod velike neinformiranosti.
No o argiriji više nema smisla, jer svatko tko na normalan način ispija normalne količine normalno proizvedenog i normalno koncentriranog koloidnog srebra ne može dobiti argiriju.

Preporuka je da preventivna doza koloidnog srebra bude ispod 1 mg dnevno, što čini manje od 2 dcl 5 ppm otopine dnevno. Ta doza je provjerena u službenim istraživanjima kao posve bezopasna za odraslog čovjeka.
I da konačno pojasnim što znači ppm - ono što je mučilo neupućenog doktora farmacije s početka ovog teksta.
PPM - parts per milion - broj dijelova srebra na milijun dijelova vode
Znači količina ppm-a , količina srebra kojeg aproksimativno možemo korelirati s brojem miligrama srebra po litri vode.
Koloidno srebro dolazi od grčke riječi „ljepljivo“ i označava stanje tvari. Tvar se smatra koloidnom ako su joj čestice velike između jednog nanometra i jednog mikrometra, te joj je stanje određeno uglavnom efektima na površini vode. Koloid može biti u svim agregatnim stanjima.
Koloidno stanje možemo promatrati kao prirodno stanje ljudskog organizma. Jedan veliki dio ljudskog metabolizma ovisi direktno o koloidnom stanju. To je zanimljivo jer mnogi današnji lijekovi dolaze u kristaličnom stanju, gdje organizam troši veliki dio svoje energije da lijek prenese u koloidno stanje.Ono što moja obitelj i moji kunići konzumiramo sada, preko godinu i pol dana je u stvari ionsko srebro. Jer otopina koju proizvodimo sadrži 80-85% ionskih čestica, a samo ostatak su koloidne čestice. No, kako se uvriježio naziv koloidno srebro, te je povijesno i komercijalno određen, zovimo ga i dalje tako, iako nema veze s koloidnim srebrom

IONSKE OTOPINE SREBRA SU U PRAVILU PROZIRNE!

Cilj je imati što je moguće manje čestice srebra u otopini jer rezultati mnogih istraživanja pokazuju da su ioni, a ne koloidi, ono što djeluje.
Istraživanja provedena s otopinama iona i koloida daju nedvojben zaključak - ionsko srebro ima daleko najveći i najefikasniji efekt na patogene organizme. Također, ion srebra je taj koji ima mogućnost dediferencirati stanicu i povećati koncentraciju matičnih stanica!

Veće čestice srebra, dakle i koloidi, lome svijetlost lasera dok otopljeni srebrni ioni i manje čestice ne. Posljedica je Tyndallov efekt. To je pojava gdje koherentna zraka svjetlosti prolazi kroz otopinu koloida koji je lome, te kao posljedicu ocrtavaju njezin put kroz otopinu.
To je jedan od načina na koji možemo potvrditi prisutnost koloida u otopini. Otopina u kojoj se nalazi dosta koloida će biti zlatno-žuta i na običnoj bijeloj svjetlosti.
Tyndallov efekt nam može dočarati i količinu većih čestica.
Veće čestice na laseru „zaiskre“, pa se na taj način može laserom u otopini detektirati i njihova učestalost. Prejak Tyndallov efekt ukazuje na dosta veliku prisutnost koloida, što može ukazivati na lošu izvedbu elektrolize i inferiorni produkt.

IONSKE OTOPINE SREBRA SU POSVE PROZIRNE.
IDEAL je prozirna otopina i SLAB, ALI VIDLJIV Tyndallov efekt.

Nadam se da sam ovim tekstom uspjela bar malo otvoriti vrata, nekima od vas…
Ja sam imala sreću davnih dana upoznati svog supruga, koji mi je otvorio mnoga vrata.
Neću sada ulaziti u to zašto su neke stvari dobro čuvane tajne i zašto ljudi globalno, nemaju informacije. Cilj mi je podijeliti informacije, s vama koji ih želite.
Uspjeh je već i to što se na ovom forumu pokazao interes za nešto što ne spada u ortodoksna znanja medicine, kemije, veterine…
Drago mi je vidjeti da ima još ljudi koji žele znanje, koji bespogovorno ne prihvaćaju servirane informacije, a bez imalo interesa da izađu iz zadanih okvira.
Cijeli ovaj tekst nakucah, iz samo jednog razloga - da potaknem na razmišljanje.
Ne želim nikoga u ništa uvjeravati, ali smatram da je zločin imati informaciju, a ne podijeliti je s onima koji ju žele i potrebna im je.

Koloidno srebro (tj. ionsko) koje proizvodim, koristi moja obitelj i moji kunići.
Kroz godinu dana sam povremeno postala o rezultatima.
No, kako nije bilo većeg interesa, nisam sve niti pisala.
To srebro ostaje iste neboje (tj. prozirno) i više mjeseci nakon proizvodnje.
Uz napomenu da je skladišteno na tamnom i suhom mjestu, daleko od svih elektromagnetskih izvora zračenja u čistoj staklenoj ambalaži (bez prisustva mineralnih spojeva unutar ambalaže).

Nikada, ali baš nikada, ne bih preporučila nešto što sama nisam isprobala.

I još samo želim dodati, da su priče o tome kako je moguće proizvesti kvalitetnu otopinu koristeći uređaje kućne proizvodnje, bakine srebrne žličice i sl. - glupost.
Potrebno je veliko znanje, kvalitetan uređaj i kvalitetne sirovine, da bi koloidno srebro bilo kvalitetno i sigurno za upotrebu. Snaga ionskog srebra ovisi o čistoći produkta, veličini čestica, disperziji srebra kroz otopinu, količini ionskog srebra nasuprot količini čestica….
Upravo iz tih razloga potreban je vrlo veliki oprez prilikom kupnje.

I na kraju, do sada je dokazano da koloidno srebro pomaže kod respiratornih infekcija, upale zubnog mesa, abcesa, upale oka, oštećenja na koži, čisti naslage sa zuba, ubrzava porces zacjeljivanja oštećenog tkiva, regulira probleme s tlakom, srcem. Naglašavam da djeluje na sve vrste sluznica. Toliko se u ovom trenutku mogu sjetiti, a da je iz vlastitog iskustva.
Tuđa svjedočanstva ovdje neću prenositi.
Uz činjenicu da koloidno srebro nema štetnih posljedica, najbolje je ostaviti ljudima mogućnost da se sami uvjere. Izgubiti ne možete ništa, a dobiti - neopisivo mnogo.
Jer svatko tko je bio ili je bolestan, zna cijeniti zdravlje.
Ostali će to tek otkriti.

Slavica
09.05.2007., 21:05
Bas si me zainteresirala :love:

cekana
09.05.2007., 21:07
Ja pila, super sam se osjećala. Probava za deset, jezik i zubi :shock: prekrasni. Ali mi komplicirano za nabavljat iz Srbije. Ima li sad i kod nas toga? Našla sam na nekim site-ovima aparat za pravljenje srebrne vode

khaa
09.05.2007., 21:34
Ja pila, super sam se osjećala. Probava za deset, jezik i zubi :shock: prekrasni. Ali mi komplicirano za nabavljat iz Srbije. Ima li sad i kod nas toga? Našla sam na nekim site-ovima aparat za pravljenje srebrne vode
javi mi se na pp pa ti pošaljem mail na koji možeš naručiti

cekana
09.05.2007., 21:44
Stvarno vjerujem da je to sve ok što piše o srebru, samo je jaaako precijenjeno, s obzirom da se može napraviti u kućnoj radinosti. Eh, nisam napisala, da je liku s gangrenom kojeg poznamo jako pomoglo, i izvana i oralno ;)

silva1986
11.05.2007., 15:58
i ja sam zaintresovana---ja sam u bih(sarajevo)-pa zna li neko dal se ovdje moze navaiti--????

mayamaya
17.05.2007., 01:15
obratite se na br. tel 098 1778 105a znas li gdje je ona to nabavila-gdje se moze kupiti?? :?

snjež
17.05.2007., 18:55
Ja isto koristila za vrijeme trudnoće radi problema sa bubrezima i urinoinfekcija....super je nema kontraindikacija..možeš dojiti i piti to..jedino kao ni u čemu ne treba pretjerivati tj. treba napraviti pauze kad ti oraganizam ne treba...koloid još nazivaju i prirodnim antibiotikom...
ja uvijek imam doma jednu flašu, a koristimo ga svi i za sve... :mrgreen:

mama_tanja
22.05.2007., 08:53
prenosim s drugog foruma:

nama je pomoglo kod salmonele.
nema okusa ni mirisa, za crijevne infekcije se uzima sa malo vode. pokusala sam prvo sa umeboshi pripravkom, ali malenoj je okus bio tako ogavan da nije htjela ni probat. onda sam umeboshi stavljala u zgnjecenu bananu, ali i to je proslo 1-2x, onda opet nista. kuhala sam sve sa umeboshi pireom, ali tako se valjda ne moze postici potrebna koncentracija, nije pomagalo i onda sam se predala. slucajno sam saznala za ovo, davala 4 dana po 10 kapi i u stolica je cista.
cula sam da neki stavljaju na otvorene rane, jer ima i u spreju…

ps: kod nas je salmonela bila "pasivno" prisutna, znaci cura nije imala nikakve tegobe, osim cescih stolica (ne proljeva). utoliko je teze bilo davati nesto, jer se dijete nije osjecalo bolesnim...

http://www.cyberpet.com/cyberdog/articles/health/coloid.htm
http://www.all-natural.com/silver-1.html

argyria je trovanje srebrom, uzimanje prekomjerne doze u duljem vremenskom periodu. oboljeli su uzimali preko 1 grama srebra dnevno , od proizvodjaca koji cesto nisu imali dozvole za prozvodnju lijekova. djelomicno su ljudi i sami kupovali potrebnu aparaturu i po sistemu "sam svoj majstor" radili otopine
ovdje sam u apoteci dobila otopinu od 25 miligrama srebra u 100 ml, a dnevna doza je bila 10 kapi (sto je otprilike 12 mikrograma srebra dnevno), uz uputu da dajem tjedan dana (dala sam 4). osim toga, ta se otopina smije uzimati samo iz staklene posude (case, zlice), da ne bi doslo do kemijskih reakcija srebro-ostali metali.
ne znam, ja sam imala povjerenja u misljenje strucnjaka-apotekara, na netu sam procitala pro i kontra i odlucila se...
_________________

28.05.2007., 13:17
Citala sam puno o kolodinom srebru i vidim da imate neka iskustva pa me zanima kakva su i da li preporucate koristenje tog sredstva za podizanje otpornosti organizma?

anina
30.05.2007., 16:41
zaintrigiralo me to koloidno srebro ali sam našla na internetu da je fda to zabranila u Americi, a i druge zemlje to ne odobravaju, ukratko piše.

There is little evidence to support therapeutic claims made for colloidal silver products;

The risk to consumers of silver toxicity outweighs the value of trying an unsubstantiated treatment, and bacterial resistance to silver can occur

Efforts should be made to curb the illegal availability of colloidal silver products, which is a significant public health issue


vas nije strah uzimati takve preparate? ja se nekako ne usudim

snjež
31.05.2007., 22:35
Khhht....samo da ti kažem da pouzdano znam da ti od koloida niš neće biti (jedino ako ne prošvijukaš pa popiješ litru dve odjednom..a ni tad ništa ozbiljno nego ti se može pojaviti plavilo kože dok se organizam ne rješi količine koja je prevelika za njega)....a kaj se amerikanaca tiče, e pa njima baš njima ništa ne vjerujem a pogotovo ne u vezi zdravlja...be veli se kod njih zabadava "health industry"...treba li još što reći.
Ako te zanima nešto više rado ću ti poslati tekst o koloidnom srebru i njegovim učincima na zdravlje.

anina
11.06.2007., 19:17
feniks, a imaš li ti kakav dokaz o tome koliko se dugo koristi to srebro, to jest neko dugotrajno praćenje, da se vidi kakvog su stanja osobe koje su ga koristile (da ne bi bilo da se posljedice vide tek nakon dvadesetak godina)?

budenec
12.06.2007., 11:26
Molim da mi netko javi o iskustvima sa salmonelom, a naročito u fazi kliconoštva! Hvala!

white_musk
12.06.2007., 18:05
a znas li gdje je ona to nabavila-gdje se moze kupiti?? :?

u ulici Kralja Tomislava,odmah s pocetka

Drimm
13.06.2007., 02:57
Ovo je isto s jednog drugog foruma pa 'ko voli nek izvoli. Istina je da se rijetko događa, ali ja ne bih da se baš dogodi meni. Argyria
(http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.together.net/~rjstan/index.jpg&imgrefurl=http://www.together.net/~rjstan/&h=288&w=208&sz=14&tbnid=3eMCKQqkWpSM-M:&tbnh=115&tbnw=83&prev=/images%3Fq%3Dargyria&start=2&sa=X&oi=images&ct=image&cd=2)

Astralis
14.06.2007., 13:43
http://www.val.hr/znanje/koloidno.html

silva1986
15.06.2007., 16:50
hey..za one koji su u sarajevu...
vidjela sam danas u biljnoj apoteci prodaje se koloidno srebro 1l- 25 km...
u onoj ulici kad se ide od medicinskog faksa prema presjednistvu;)..et..

Davor
15.06.2007., 22:30
Moram reagirati. Buraz me pitao nekidan za mišljenje pa slijedi copy paste:

To je dobro, ali.
Koloidno srebro se koristi (između ostalog) za dezinfekciju bazena i apsolutno je OK u tu svrhu. U tekstu koji šalješ kaže da ne ubija dobre bakterije, ali to nije točno. Ubija doslovno sve mikroorganizme, a to znači da čim prestaneš s uzimanjem prvo dođu enterobakterije pa potom ako imaš sreće krene kolonizacija dobrim bakterijama.
Za koloidno srebro dobiveno strujom znam još od vremena kada smo liječili punicu i nikad mi nije palo na pamet napraviti ga za nju. Ne vjerujem da je OK za piti, ali mi se čini da bi moglo biti prava stvar za isplahnuti vlasište i kožu.
Bogataši koloidno srebro trpaju u bazene umjesto klora.

Inače je korištenje srebra u zdravstvene svrhe jako stara stvar, a u tu svrhu su se koristili srebrni pehari ili kod sirotinje srebrni novac. Tako je u našim krajevima poznat srebrenjak dobrog kralja Matijaša (vidi http://en.wikipedia.org/wiki/Matthias_Corvinus_of_Hungary i još http://cgi.ebay.com/HUNGARY-coin-1-DENAR-1480-King-Matthias-Corvinus_W0QQitemZ190110797956QQihZ009QQcategoryZ4 5153QQcmdZViewItem#ebayphotohosting ) koji se prelio kipućom vodom i takva voda se davala bolesnicima. U prvoj aproksimaciji radi se o koloidnom srebru.

Dakle, ako se kaniš koristiti time, bolje je namakati se nego piti, a ako kaniš to piti, zalij nakon par sati s jogurtom. Radi se o antibiotiku bez posebno čarobnih svojstava.

zumbulmama
04.10.2007., 20:54
Moram priznati da nisam nikad čula za koloidno srebro, ali otvorena sam za nove spoznaje. Također znam da imamo razne elemente u tragovima u organizmu uključujući i metale. Isto tako, jednom mi je jedan "alternativni" liječnik preporučio da ne nosim zlatni nakit zbog međudjelovanja sa zlatom iz mog organizma. Sad me zanima : da li se nošenjem srebrnog nakita isto tako može nešto srebra apsorbirati u organizam i povoljno djelovati?

malena beba
05.10.2007., 21:26
nikad cula za ovo ali si me bas zainteresirala feniks... kako bi mogla to naruciti kolika mora biti narudjba i saljes li postom? sorry ako si ovo vec negdi napisala, kopiraj mi jer trenutno neman vremena sve citat a do sutra mozda i zaboravim....

red sonja
05.10.2007., 23:28
A ja moram reagirati na izjavu feniks da je alergicna na srebreni nakit, obzirom da ga konzumira u koloidnoj otopini.
Vjerovatno je alergija na nikal ili neki drugi element koji se dodaje srebru u proizvodnji nakita, znaci onih 0,75% drugih sastojaka 925 srebrene legure.

A postoji i nakit koji je 'nikal free' za sve koji su alergicni na srebro :)

lucky day
06.10.2007., 14:51
jednom sam otvorila topic sa pitanjem o oligoelementima...
ovdje se mogu tabletice (mislim da i tekucina) zvane 'zlato-bakar-srebro' kupiti u ljekarnama...
sveki mi je preporucila kao dobre za imunitet, zlu ne trebalo ... ;) (ona inace dosta koristi i homeopatiju za sebe, moje teen-sogore i muza)...

no ja od nje prvi put cula za to pa da pitam jos za druga iskustva...
jel cuo neko od vas za to ili koristio?

Davor
12.12.2007., 09:20
feniks, daj umjesto slika ubuduće stavljaj linkove, a slike postavi negdje drugdje. Rodin server trpi priličan bandwidth i radi toga smo se prije dosta vremena dogovorili da nećemo stavljati slike u postove, nego linkove. Slike zauzimaju previše mjesta.

Davor
17.01.2008., 08:47
Mislim da bi bilo jako dobro kod babinja kao sredstvo za pranje/dezinfekciju. Sasvim sigurno je bolji izbor od antibiotskih praškova i sprejeva.

wewa
17.01.2008., 08:51
Mislim da bi bilo jako dobro kod babinja kao sredstvo za pranje/dezinfekciju. Sasvim sigurno je bolji izbor od antibiotskih praškova i sprejeva.
nedavno je bio clanak u jednim sarajevskim novinama o upotrebi koloidnog srebra u lijecenju vaginalnih i cervikalnih infekcija - navodno su rezultati izvrsni (istrazivanje radi jedan ginekolog na UKC Kosevo), zato mislim da i upotreba u periodu nakon poroda ima smisla.

Davor
18.03.2008., 14:53
Opis ove psorijaze mi jako liči na ekcem, ali svejedno ohrabruje. Ni ekcema se nije lako riješiti.

puhovi obožavaju smokve
06.06.2008., 13:54
mene zanima da li pomaže dijabetičarima. hvala.

Amalthea
28.06.2008., 22:37
Je li netko gledao Oprah Show i onog plavog čovjeka? Ušlo mu to koloidno srebro u sve stanice tijela i totalno je poplavio... brrrr... sam je radio taj pripravak.

http://www2.oprah.com/health/oz/slide/20080219/oz_20080219_350_102.jhtml

željka!
29.06.2008., 04:33
Ja sam gledala Oprah...užas :shock:

mim
29.06.2008., 08:28
Već se puno puta pisalo, ali ću ponoviti: argirija koja se dogodila tom čovjeku dogodila se samo zato jer je vjerojatno konzumirao preparate pripravljene u običnoj vodi, na tko zna kakvom uređaju i u tko zna kakvim dozama.

Pravilno pripremljeno koloidno srebro radi se na profesionalnim uređajima u redestiliranoj vodi tako da soli srebra ni ne mogu nastati. Sjetite se kemije iz srednje škole.

Uređaji koji se sastoje od baterije i bakinih srebrnih žlica izazivaju ovo što se može vidjeti, a farmaceutska industrija jako voli "odaslati" takve slučajeve u javnosti. Sačuvaj Bože da se ljudi počnu liječiti koloidnom srebrom!!!

Ja ga koristim i nisam siva. Špricam ga po djetetu, dajem životinjama i ništa od argirije. Dapače, nikad nisam vidjela pojavu sivila ni na kome, a zaista znam dosta ljudi koji ga koriste i to u većim količinama.

Jedino što se može dogoditi je da pomogne kod raznoraznih boleština.

feniks
29.06.2008., 17:29
U svim svojim tekstovima sam upozoravala i upozoravam i dalje, pod otopinom srebra se doista može naći svašta... i onda je argirija realno moguća.

No ja osobno pišem o ionskom srebru, njegovom djelovanju i primjeni u praksi. A tu imam dugogodišnje iskustvo.

Majka sam s popriličnim stažom (starije dijete će uskoro diplomirati) i sasvim sigurno ne bih svoju djecu, svoju obitelj ili sasvim nepoznate ljude, dovodila u bilo kakvu opasnost. A od ionskog srebra zaista nikakve opasnosti nema.

Na žalost, ljudi se upuštaju u proizvodnju a da pritom nemaju niti osnovno, a kamoli potrebno znanje.
Jedan od primjera je, pretpostavljam mlađi muškarac, koji me pred par mjeseci kontaktirao na mail, tražeći uputu i savjet za proizvodnju.
Količina neznanja koja je bila vidljiva iz tih pitanja, je bila šokantna.
Danas, ako se ne varam reklamira da prodaje...

Spremam se pronaći taj i slične mailove, kako bih podvukla da ljudima zaista padne svašta na pamet, no trenutno sam na vrlo sporom netu i opsežnija pretraga je nemoguća misija.

Zbog nedostatka vremena, jedan započeti tekst nikako ne uspjevam završiti, pa ću sada ipak zaljepiti dio...

Prvo da ponovo odgovorim vezano uz dijabetes; da, pokazalo se da ionsko srebro pomaže kod dijabetesa.
Kod jednog teškog bolesnika na bolničkom liječenju (u jednoj zagrebačkoj bolnici) obitelj je odlučila zbog iznimno neizgledne situacije, mimo znanja bolničkog osoblja, davati ionsko srebro oralno, te špricati po rani koja je bila zahvaćena jednom zaista otpornom i usprkos terapijama više antibiotika neuništivom bakterijom.
Kao „nuspojavu“ liječnici su konstatirali da se iz njima nepoznatog razloga šećer snizio.

Htjela bih se osvrnuti na neke komentare ljudi koji me kontaktiraju, te ponešto primjetiti....
Naime, često se ljudi začude zbog cijene ionskog srebra, uspoređujući ga s cijenama vani, osobito onoma u USD.
Davnih dana sam napisala jedan tekst koji nikada nisam nigdje objavila a odnosi se na ljudski moral. Naime, neki su proizvodnju otopine srebra doživjeli kao izvor prihoda, bez obzira na to koja je kvaliteta otopine koju nude.
Pa se tako može naći pakiranje od 120 ml po cijenama od 23,50 USD, 80,00 USD i ona krajnja zbog koje sam zamalo pala sa stolca kad sam naišla na nju – 250 USD

S obzirom na dugogodišnje bavljenje tom tematikom, smatram da s punim pravom mogu reći da raspolažem s puno informacija, teoretskog i praktičnog znanja i korištenja u praksi.
Naravno da kvaliteta košta, bez daljnjega.
Naime, jedan od razloga zašto je 30 i neke godine prošlog stoljeća srebro stavljeno prvo na „stand by“ je upravo prilično skup trošak proizvodnje, koji se poklopio s velikom gospodarskom krizom tih godina.
Nakon te početne „stand by“ faze, slijedeći prelomni trenutak je otkriće antibiotika koje se eto, vremenski pogodilo baš tada.

Dalje je sve čista logika.... usporedbe radi, nikome od nas ne bi odgovaralo kada bi se pojavili npr. automatizirani strojevi, koji bi nas zamijenili na našim radnim mjestima, čiji bi vijek trajanja bio neograničen, a djelotvornost stopostotna.
Farmaceutska, kozmetička i kemijska industrija su velike gospodarske grane koje godišnje okrenu prihoda na svjetskoj razini, koliko mi nismo u stanju niti doživjeti, tj. tu količinu nula. Naravno, dobro kondicionirani, ne razmišljamo zašto se npr. vrte reklame koje nas upućuju gotovo samo na osobnu higijenu i higijenu prostora....

Dakle, koliko god da vrijedi poslovica „koliko para – toliko muzike“ svakako treba o tome i razmisliti.
Bočica otopine srebra od 120 ml za 80 UDS ili čak 250 USD nije ništa drugo nego pljačka najslabijih. Jer ne kaže se bezveze – dok imaš zdravlje – imaš sve.

No, postoji i druga krajnost, a to su oni koji nude otopinu srebra po vrlo povoljnim cijenama.
I tu je opet trenutak kad pozivam na oprez.
Jer sam puno puta upozoravala na kvalitetu otopine, te se osvrtala na tekstove koji kao uputu za proizvodnju navode destiliranu vodu.
Potrebno je puno znati i o samoj vodi, pa onda o destiliranoj vodi, pa o demineraliziranoj i o njezinom sastavu.
I pritom ne mislim samo na onaj s deklaracije.
Nadalje, potrebno je znati puno o samom procesu proizvodnje, te kako će takva voda utjecati prilikom postupka na srebro i što će iz svega toga nastati.

Vidim da od kada intenzivnije pišem o ionskom srebru, su neki autori odlučili promijeniti svoje tekstove, tj. ispraviti ih. I to je zaista pohvalno.
Neki su odlučili i moje tekstove potpisati pod svoje. Što isto može biti ok, jer je bit pružiti informaciju svima koji ju trebaju i traže.
Jedno vrijeme sam bila zgrožena mailovima koje sam primala jer su neki ljudi vidjeli odličan izvor zarade, bez obzira na svoje globalno neznanje o tematici.
No moralnost drugih nije moj problem. Moj problem je što svojim pisanjem pokušavam približiti ljudima istinu o otopini srebra, pa se osjećam odgovornom.
Naime ja pišem i navodim primjere, SAMO I ISKLJUČIVO o otopini koju poznajem do u mikron jer iza tuđih otopina ne mogu i ne želim stajati.

A počela sam uopće pisati na nagovor meni dragih ljudi, koji su smatrali da i ostali zavređuju imati makar informaciju s kojom će sami odlučiti što će.
Kada su se pojavili konkretni pozivi za pomoć, rado smo pomogli. No u jednom trenutku smo morali podvući crtu i priznati da više to ne možemo sami financirati, te odlučili pokriti trošak proizvodnje bez ikakve namjere da nam to ikada postane izvor prihoda.
Ukratko, ako postoji išta što nam je odbojno i za svaku osudu – to je to.

Danas koristim ionsko srebro u svakoj prilici, čak i kad mi logika govori da nema šanse da pomogne.
I kako bih približila svima moguće načine upotrebe, odlučila sam za vrijeme godišnjeg odmora (na kojem se uobičajeno javljaju kojekakve nemoguće situacije) voditi dnevnik upotrebe, a objaviti ću ga kad godišnji bude gotov.
Vjerujem da će mnogima pomoći, jer meni samoj su trebale godine dok mi nije na sve situacije (od ogrebotine kućnog ljubimca, preko oderane kože na koljenu, uboda insekata, enterovirusa, upale oka.... mogla bih nabrajati u beskraj) prva pomisao postala – ionsko srebro. Naime, logikom – odmoći ne može, uvijek ga koristim u svim prilikama.
I do sada me nikada nije razočaralo.

A s obzirom na tematiku ovog foruma, stavljam vam jedan post s jednog drugog foruma, gdje je jedna mlada mama napisala:

srebro sam koristila kad sam rodila tako da mi je rana poslje poroda jako brzo zacijelila, a savovi otpali brze nego ostalim zenama. koristila sam ga i za bebin pupak koji je isto tako ubrzo otpao, a ja sam bila sretna kao malo dijete
koristimo ga sad svi u kuci
poslije uboda insekta, protiv pristica, za dezinfekciju koze i povrsina....
za bebino lice koje je dobilo one pristice sto male bebice obicno imaju. svi se cude kako joj se lice tako brzo oporavilo, a mi doma imamo lijek za sve
e, da ne zaboravim... prije nekoliko dana muzu je upala otpina bio killa u oci i jako ga je peklo. nakon samo jednog spricanja vise ga nije peklo vec samo malo iritiralo, a vec nakon drugog spricanja (poslije mozda minutu ili manje) nije vise bilo nikakve neugode
dakle, koristimo ga za sve vrste iritacija na kozi: ubodi insekata, pristici, suha koza, rane....
nedavno nam se ozlijedio nas kucni ljubimac u kavezu dok se igrao (imamo veliku papigu - amazonca). isla mu je krv iz kandzice. pospricali smo ga nekoliko puta sa srebrom i rana je zarasla za tren oka. cak mi je bilo i neobicno kako je mogla tako brzo zarasti. dakle, srebro nas je opet spasilo


I da se vratim na argiriju iz Oprah (nisam gledala, ali znam sadržaj), na Papa Štrumfa i ostale grozne posljedice nečijeg neznanja, nemarnosti, nehata ili nečeg trećeg – to se ne može dogoditi od kvalitetne otopine.

snjež
01.07.2008., 00:22
Feniks,

molim te za savjet...da li bi bilo korisno ispirati nožicu malog djeteta sa koloidom (radi se o ogrebotinama...a sklon je infekcijama, s tim da smo nedavno zaliječili infekciju zlatnim stafilokokom)?
znam da ga maleni ne bi smejli piti (u smislu oralnog uzimanja iako ne kužim zašto ako se može napraviti vrlo razblažena otopina) ali me zanima za vanjsku upotrebu...

feniks
01.07.2008., 18:07
Definitivno da i toplo preporučam.
Dapače, kod svake rane, ogrebotine i porezotine je odlično odmah našpricati.
Nije potrebno nikakvo prethodno čišćenje rane vodom, ili još gore nečim drugim.
I po mom iskustvu, najbolje je našpricati više puta za redom - u "rafalima" s razmakom od 10-15 minuta, bar 2-3 puta.

Kao i obično, žalim što nemam vremena napisati sve što mi je u glavi...

Za početak, već sam napisala da sam majka dvoje djece (21 i 11 godina) i prolazila sam i još uvijek prolazim sve strahove vezane uz djecu od trenutka spoznaje da će doći na svijet.
Na to sam po obiteljskoj liniji vezana uz medicinu, kemiju i biokemiju. Imala sam prilike isprobati na svojoj, a nažalosti i na koži svoje djece zaista svašta.

Jedan američki doktor kojeg smatram dostojnim te titule je rekao - ne stavljajte nikada na ranu (ja dodajem i na kožu) ono što ne možete staviti u usta. Ovo se osobito odnosi na čišćenje rana alkoholom.
Ima toga još; npr. bivacin sprej. Odličan antibiotski sprej za rane - za one koji ne znaju - peče ko sam vrag.
Ja ga se još živo sjećam. A pamtim i suze i viku svoje djece kad je trebalo njime dezinficirati ranu.

Sa ionskim srebrom je čisto druga priča - na svježu ranu stvara trenutni osjećaj olakšanja. Kod starije rane, na koju su se već stigle primiti bakterije, obično prvo zapeče lagano, no ubrzo nastupa olakšanje.
Upravo to pečenje znači da je srebro obavilo svoj posao i da djeluje na to "nešto".
Zato je najbolja varijanta špricati svježu ranu - odmah.
Osim što će pritom dezinficirati ranu, znatno će ubrzati zacjeljivanje. Doslovno.
Osim rana, isti efekt je na opekotine. I one od sunca, ali i od npr. trenutka manjka koncentracije, kad golom rukom primite rešetku roštilja.
Upravo to je nedavno učinila moja prijateljica, a ja sam njenu opečenu ruku vidjela 2 dana kasnije i zaista je izgledala odlično.
Što se opekotina od sunca tiče, neće ukloniti crvenilo odmah, ali će ukloniti žarenje i zatezanje kože - trenutno.


Ne znam tko je i gdje pisao da otopina srebra nije dobra za malenu djecu, no to baš nije sasvim točno. Prije nego zaboravim, podvlačim da NIKADA i NIKAKO ne savjetujem razređivanje otopine - bilo čime.
Znam da neki savjetuju toliko i toliko staviti u vodu... i za djecu, i za kućne ljubimce (a i tu imam veliko iskustvo jer sve svoje ljubimce, njih 8 tretiram ionskim srebrom) i za odrasle.
No to definitivno nije dobra opcija.
Ionsko srebro je potrebno dozirati prema težini, dobi i problemu koji se tretira, a nikako ne razređivati.
Više je razloga, a jedan od najvažnijih je da prosječan čovjek pojma nema koji je sastav tekućine u koju želi uliti otopinu srebra. Kako se ne bi dogodili neželjeni spojevi sa srebrom, koji mogu imati i vrlo neugodne posljedice, to treba izbjeći.

Puno me ljudi pitalo za upotrebu ionskog srebra u trudnoći, kao i za vrijeme dojenja.
I pritom su navodili kako su čitali od može bez problema, do ne može.
Pa eto mog mišljenja...
Trudnoća je jedno zaista posebno stanje, kako na emocionalnom nivou, tako i na fizičkom. U tijelu se dešavaju promjene koje su van naše kontrole, pa tako npr. žene koje nisu niti sanjale da su sklone dijabetesu, najednom imaju problema sa šećerom. A to je samo jedan primjer.
Kao moguća nuspojava prilikom početka oralnog konzumiranja otopine srebra, navode se simptomi kao kod gripe ili prehlade.
Međutim, po mom dosadašnjem iskustvu, blaga do srednja dijereja je puno češća pojava.
I to je sasvim normalna pojava, jer se srebrom čiste toksini iz organizma, ali mrvicu prebrzo za mogućnosti izlučivanja. A izlučuju se urinom, stolicom, znojenjem, kroz kožu.
U tom slučaju, ako se to doživi kao problem, potrebno je ili smanjiti dnevni unos ili potpuno prekinuti na par dana, pa početi opet, ali s manjom količinom.
E sad... u trudnoći to može biti kako fizički, tako i psihički problem.
Također, smatram da ne postoji dovoljno istraživanja koja bi garantirala da dio tih toksina neće doći i do posteljice.
Dakle nije problem u srebru samoome, već u "otrovima" koje srebro "čisti" iz organizma i koji se moraju izlučiti.
Ista je priča i sa dojenjem... Nije problem što dojilja pije srebro, jer ono neće škoditi bebi, ali realna je pretpostavka da se dio toksina izlučiti i kroz majčino mlijeko.


Dakle, ako trudnica već i prije trudnoće nije konzumirala oralno srebro, tj. dojilja, ja svakako mislim da treba razmisliti da li je to pravi trenutak za započeti. A govorim kao osoba koja je trudnoću i porod prošla i upoznata sam sa svim strahovima za plod tj. bebu.

S druge strane, kod lokalne primjene, dakle vanjskim tretiranjem npr. kože nema nikakvih razloga zašto ne. Dapače, toplo preporučam.
Dapače, kod početka dojenja koje je obično vrlo bolan proces, ako se žena odluči na bilo koji način pomoći, osim vodom - onda bi moj jedini izbor bilo upravo ionsko srebro. Ne samo zbog dojilje, nego i zbog bebe, jer bilo koja krema (ma kako nam se činila bezopasna) ostaje pod kožom bitno duže nego što mi to mislimo.
Već jedno vrijeme planiram, svima koji to ne znaju, kopirati izvadak iz pravilnika o količini dopuštenih opasnih tvari u kozmetičkim pripravcima. Nadam se da će i to uskoro doći na red, a oni s više živaca i strpljenja, mogu i sami potražiti googlajući po šumi naših zakona i pravilnika.
U svakom slučaju, kad to pročitate ostanete šokirani.

Više puta sam se susrela s problemom alergija i dermatitisa kod trudnica i dojilja. Naravno, pod pretpostavkom da je dijagnoza točno postavljena, jer dermatologija je jedna od grana medicine koja je, naročito zadnjih godina, na vrlo skliskom i nedefiniranom području.
U tom slučaju, obično je terapija kortikosteroidima.
Znam da bi ja u trudnoći radije noktima i zubima odrala kožu, nego dovela svoje dijete u potencijalnu opasnost. Na moju sreću, imala sam prilično sreće i ne takvih problema, ali razumijem potpuno kako se buduće mame osjećaju u takvim trenucima.
U tom slučaju, otopina srebra je definitivno moj izbor, jer nema nikakvih štetnih posljedica (poput kortikosteroida).
Također bi ga bez dvoumljenja preporučila i kod bolova kod kojih je potreban analgetik, a niti to ne želite zbog svoje bebe. Jedan gutljaj ionskog srebra obično će ukloniti zubobolju, a neće počiniti nikakvu štetu. Osobno sam paranoična i skeptična osoba, naročito kad su moja djeca u pitanju i kad zastanem i pitam se da li bih ja da sam na tom mjestu (trudna ili dojilja i pojma nemam o ionskom srebru) progutala taj gutljaj - ne znam.
No i tu postoji opcija - nakon držanja u ustima i grgljanja - možete ga ispljunuti. Iako vam se sasvim sigurno od jednog ili dva gutljaja neće dogoditi niša loše ili negativno, ako ste oprezni do te mjere - i to je mogućnost. Svakako bitno bolja i kvalitetnija od bilo koje druge.

Da rezimiram, oralna konzumacija kod trudnica i dojilja je nešto što svatko treba procijeniti sam za sebe, a ja ne bih nikako mogla napisati da bez rezerve preporučam i mirno spavati.
Što se lokalne primjene tiče, tu zaista nema nikakvih zapreka i smatram da je srebro svakako bolja opcija od bilo koje druge.

I sad pojma nemam jesam li napisala sve što sam htjela, ali da se vratim na oralnu konzumaciju sasvim male djece.
Nema razloga zašto i mala djeca ne bi mogla konzumirati ionsko srebro, u naravno, primjerenoj količini.
Ima više primjera od salmonele kod trogodišnjaka, preko nakupine nečega čemu nije postavljena dijagnoza, na jeziku također trogodišnjakinje, gdje je ionsko srebro odlično odradilo svoj posao.
A stafilokok aureus je gadna mrcina, koja ima nevjerojatnu rezistenciju na većinu antibiotika, te sklonost pritajiti se (začahuriti) i ne pokazivati se neko vrijeme....

Već se koji mjesec spremam napisati i svoje iskustvo vezano uz sunce i sunčane kreme kod bebača i malo većih.... a naročito me to bocka sad kad je to aktualno.

mim
01.07.2008., 20:09
Jedan gutljaj ionskog srebra obično će ukloniti zubobolju, a neće počiniti nikakvu štetu.

Ovaj primjer sam bila ja. Naime, puknula mi je plomba i dio zuba te mi je živac bio izložen vanjskim utjecajima. Analgetike kod kuće ne držim, a naravno da se to moralo dogoditi u subotu poslijepodne. Bol je nastupila trenutno i bila je vrlo žestoka (pouka: ne jedite kokice ako su vam plombe mile :x ). Istog trena sam poveći gutljaj koloidnog sasula u usta i držala neko vrijeme na polomljenom zubu. Bol je nestala gotovo trenutno. Ponovila se isti dan još dva puta na hranu i vrlo hladnu vodu. Ponovila sam postupak srebrom i ponovo je nestala u minuti. Ne zamjenjuje zubara, ali djeluje kao hitna pomoć.

snjež
01.07.2008., 22:02
hvala na opširnom odgovoru, i ne samo meni nego i drugima...
ja sam osobno pila koloidno srebro i u trudnoći i za dojenja i nije bilo nikakvih problema....
kao što sam ranije pisala...ne znam kako bih prošla bez njega jer sam u sred trudnoće imala hidronefrozu (tada nepoznatg uzroka)...ali mi je osoba koja me uopće upoznala sa koristima koloida upozorila da nije za malu djecu (e sad).
Što se tiče otopina tu si potpuno u pravu...iako sama nisam nikad razmišljala o tome..

HRKICA
01.07.2008., 22:44
zanima me djeluje li koloidno,pardon ionsko srebro na suhu i ispucanu kožu ruku,ako da gdje ga mogu naručiti

feniks
02.07.2008., 17:05
Na suhu i ispucanu kožu također djeluje odlično i tome svjedočim već nekoliko zima. Naime, koža na ruka mi se raspuca, rasprhuta i izbrazda čim malo padne temperatura.
Godinama sam mazala s raznim kremama, koje pomognu, ali na kratke staze, a iživciralo me što onda s rukama neko vrijeme ne mogu ništa, nego čekati da se upije.

Većina ljudi nije sklona svoje zdravstvene probleme dijeliti s drugima i ja potpuno razumijem tu nelagodu. No često to znači i manjak informacija iz prve ruke. Zato s vremena na vrijeme pobrojim neke primjere koje dobivam u privatnim porukama ili na mail.

S obzirom na tematiku foruma, samo na jednom mjestu (ali ne na ovom forumu) je jedna žena napisala javno da koristi ionsko srebro za genitalne probleme.
Zadnjih desetljeća je česta pojava poremećaja ph vrijednosti, uslijed raznih uzroka. Posljedica su razne gljivice, za koje se obično koriste vaginalete i krema. No ne pomaže uvijek...
Jedna mlada majka je 14 dana prije poroda ležala u bolnici na promatranju i prilikom jednog od rutinskih pregleda, vjerojatno uslijed nesteriliziranog instrumenta, je zaražena.
Uz protest liječniku, dobila je kremu i vaginalete. No kad je 14 dana kasnije rođena beba, posljedica je bila upala očiju i zgražanje pedijatrice koju je zamalo gađala čašom. Uglavnom, iz te upale rodio se konjuktivitis koji je trajao do 3. godine života djeteta...

Želim zapravo reći, da kada sam navela da je ionsko srebro odlično za sve vrste sluznica, to sam mislila - doslovno.
Znači i za intimne dijelove i za oči i za usnu šupljinu.

Upravo zbog prava na privatnost, molim sve one koji bi željeli pitati bilo što u vezi ionskog srebra, a ne žele to učiniti javno, da me kontaktiraju privatnom porukom. Rado ću odgovoriti na sva pitanja.

Čekajući da mi ovaj prespori net otvori stranicu, letimice sam vidjela i topic s naslovom u stilu - napale me ciste posvuda.
I tu je bilo odličnih rezultata i to na ciste na jajnicima, dojkama i štitnjači.

rea
10.07.2008., 11:47
tekst iz najnovijeg broja časopisa Nexus na temu koloidnog (ionskog)srebra:
http://www.ivantic.net/Ostale_knjige/Zdravlje/Maticne_celije_i_koloidno_srebro.pdf

feniks
28.07.2008., 17:18
Već tjedan dana pokušavam naći vremena za napisati par redaka.

Vele da je ponavljanje majka mudrosti, pa ću ponoviti, a na to me potaknuo jedan mail koji sam dobila pred koji dan. Naime dobila sam jednu fotografiju koja me iskreno zabrinula.
Radi se o čepu bočice koloidnog srebra (vjerujem nabavljenog u Hrvatskoj), koji navodno služi i za doziranje.
Ne znam tko je proizvođač i iskreno, niti me ne zanima. Ono što me je zaprepastilo je vidljiva količina nečeg srebrnog u tom čepu. Ustvari, cijeli čep se sjaji.
Podsjetio me je na one lakove za nokte koji imaju komadiće sjajne trake.
Za sada neću stavljati tu fotografiju, ali zato ponovo pozivam na oprez pri odabiru otopine.
Očito da se na „tržištu“ uslijed pogrešnih motiva ili neznanja, može naći i otopina koja nikako nije koloidna i koja nikako nije za konzumaciju. Pogotovo ne oralnu.

Dakle, u kvalitetnoj otopini koloidnog srebra, čestice srebra nikako nisu vidljive golim okom.
Otopina mora biti prozirna poput vode i takva i ostati protekom vremena.
S obzirom da je ionsko srebro otopina srebra još manje veličine čestica, onda nema potrebe naglašavati da je pojava gore navedena, još manje dopustiva.
U slučaju da su čestice srebra u suspeniziji veće, ona će imati boju od svijetlo žute, pa čak do purpurne. Upravo zato začuđuje pojava tog nečeg srebrnog u toj navodno koloidnoj otopini od 5 ppm-a. Neki ljudi koji su vidjeli tu fotografiju su komentirali da to izgleda kao strugotina.

O Tyndallovom efektu sam već pisala, ali ću citirati:

IONSKE OTOPINE SREBRA SU U PRAVILU PROZIRNE!

Cilj je imati što je moguće manje čestice srebra u otopini jer rezultati mnogih istraživanja pokazuju da su ioni, a ne koloidi, ono što djeluje.
Istraživanja provedena s otopinama iona i koloida daju nedvojben zaključak - ionsko srebro ima daleko najveći i najefikasniji efekt na patogene organizme. Također, ion srebra je taj koji ima mogućnost dediferencirati stanicu i povećati koncentraciju matičnih stanica!

Veće čestice srebra, dakle i koloidi, lome svijetlost lasera dok otopljeni srebrni ioni i manje čestice ne. Posljedica je Tyndallov efekt. To je pojava gdje koherentna zraka svjetlosti prolazi kroz otopinu koloida koji je lome, te kao posljedicu ocrtavaju njezin put kroz otopinu.
To je jedan od načina na koji možemo potvrditi prisutnost koloida u otopini. Otopina u kojoj se nalazi dosta koloida će biti zlatno-žuta i na običnoj bijeloj svjetlosti.
Tyndallov efekt nam može dočarati i količinu većih čestica.
Veće čestice na laseru „zaiskre“, pa se na taj način može laserom u otopini detektirati i njihova učestalost. Prejak Tyndallov efekt ukazuje na dosta veliku prisutnost koloida, što može ukazivati na lošu izvedbu elektrolize i inferiorni produkt.

IONSKE OTOPINE SREBRA SU POSVE PROZIRNE.
IDEAL je prozirna otopina i SLAB, ALI VIDLJIV Tyndallov efekt.


Dakle, da ponovim – jedan od pokazatelja kvalitete otopine je i to da je potpuno prozirna i bezbojna poput vode. Bilo kakva obojanost ukazuje na inferioranu soluciju.
Pojava bilo kakvih komadića bilo čega, vidljiva golim okom, iziskuje oprez i nikako, nikada i nikome je ne bih preporučila za upotrebu.

feniks
20.08.2008., 14:51
Davno sam obećala navesti neke pravilnike i dopuštene količine....

Pa krećem s Pravilnikom o toksinima, metalima, metaloidima te drugim štetnim tvarima te dozvoljenim količinama koje se mogu nalaziti u hrani.
Imam link http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2005/0283.htm već dugo, pa je moguće da je u međuvremenu došlo do nekih izmjena i promjena. Ali čisto sumnjam da idu ljudima u prilog.

Za one koji nemaju živaca otvarati i čitati; ima od mikotoksina, biotoksina, histamina, preko olova, kadmija, žive, arsena, bakra, kositra, do beznoapirena – u dozvoljenim količinama prema vrstama proizvoda.

Ono što me osobito uzrujava je kad je riječ o hrani djecu i dojenčad.
Znam da je danas utopija očekivati da ćemo jesti zdravo, no kog vraga imaju raditi arsen ili kadmij u hrani za malu djecu i dojenčad???
E sad, pravilnik je tu da bi se ograničile količine otrova koje se smiju nalaziti u pojedinim prehrambenim artiklima.
Možemo se samo nadati da su te količine dobro procijenjene, da se proizvođači pridržavaju i da netko sve to kontrolira.


Evo jednog prikladnog tekstića o kadmiju:
Itai-Itai sindrom označava prekomjerno kronično opterećenje kadmijem. Sindrom je opisan prvi puta u okviru kroničnog endemičnog masovnog oboljenja nakon ekološke katastrofe u oblasti Itai-Itai (Japan; 1955.) kada su velike količine kadmija iz otpadnih voda lokalnog koncerna dospjele u sustav za navodnjavanje rižinih polja.
Sindrom obuhvaća sljedeće simptome:
• anemija
• apatija
• osteomalacija s bolovima u zglobovima i malformacijama skeleta
• enteropatija i
• oštećenja jetre i bubrega.
Najveće količine kadmija nastaju u metalnoj industriji (osobito pri preradi cinka), kao i kod prerade otpadnih tvari, te u proizvodnji boja i stabilizatora, antikorozivnih tvari, boja, boja za umjetne tvari, baterija za jednokratnu uporabu kao i akumulatora. Preko lanca prehrane kadmij se nakuplja u biljkama, životinjama i čovjeku. Visoke koncentracije nalaze se u iznutricama životinja, povrću i jestivim gljivama. Oko 85% kadmija dospijeva u čovjeka putem namirnica i oko 15% putem vode. Disanjem se resorbiraju vrlo male količine kadmija, kojima se pripisuje veliki toksikološki značaj jer imaju kancerogeno djelovanje. Prosječan unos kadmija u industrijskim zemljama iznosi 0.025 - 0.06 mg/d.
Iz eksperimenata na životinjama poznato je da kadmij posjeduje embriotoksično, teratogeno i kancerogeno djelovanje.

I jednog linka na zanimljivi tekst iz kojeg je moguće zaključiti da nitko od nas nije siguran što zapravo jede i pije, tj. glava nam je počesto na panju a da to i ne znamo (možda i na vlastitu sreću) http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=186851
I obratite pažnju što je sve pronađeno...

Onda malo o dioksinima:
Daleko značajnije posljedice za zdravlje ostavlja kronično izlaganje dioksinima. Ovdje su svakako najznačajniji:
• kancerogeno djelovanje dioksina - pri čemu je pretpostavljeno djelovanje u smislu tumorskog promotora. Tumorski promotori nisu toksični za genom, ne izazivaju mutacije DNA, ali su u stanju snažno utjecati na pojačani rast spontano nastalih tumora. Kod industrijskih radnika izloženih djelovanju dioksina osobito često se registriraju tumori (sarkomi) mekih tkiva, limfomi, kao i karcinomi želuca.
• djelovanje na reprodukcijske funkcije i teratogenitet, kao i
• djelovanje na imunološki sustav, koji se uvijek iznova registriraju u eksperimentima na životinjama, dok kod ljudi nisu potvrđeni.
Kako su dioksini doista vrlo rasprostranjeni, ne čude sljedeći podaci o dnevnom unosu dioksina putem namirnica (tabela). Toksični ekvivalent - TE je izračunata vrijednost s kojom se uspoređuje toksičnost različitih izomera dioksina i furana. Računa se da je svakodnevno opterećenje dioksinima u području između 4 - 80 pg TE/g masnog tkiva (obzirom na nagomilavanje dioksina u masnom tkivu).

Namirnica
Količina (g/dan)
Količina TCDD
(pg TE/dan)

Meso i mesni proizvodi 38 28,5

Mlijeko i mliječni proizvodi 33 28,5


Jaja 3,9 4,5


Riba i riblji proizvodi 1,8 33,3


Biljna ulja 26 0,3


Povrće 244 2,4


Voće 130 1,4


Srednja vrijednost 68,1 93,5

Na osnovu toksikološkog značaja dioksina, granice dnevnog unosa leže u području 1 - 10 pg TE TCDD/kg tjelesne težine. Najnovija istraživanja ukazuju da dnevni unos dioksina ipak ne bi smio prelaziti granicu od 1 pg TE TCDD/kg tjelesne težine.
Pa još jedan link na ne tako davan članak na temu arsena.... http://www.glas-koncila.hr/rubrike_prigovor_znanosti.html?news_ID=3855

I kako da onda čovjeka ne izbezumi to silno licemjerje?
Na žalost, ponekad znanje iako kažu da je moć, nije osobito dobro za psihu.
Nekako čim više znam, sve sam više zabrinuta, povremeno i prestravljena.
Iako se prividno čini da živimo duže nego prije 200 godina, nekako izgleda da živimo sve bolesniji. Tolike bolesti su u porastu samo u zadnjih 50-tak godina, poput alergija, dijabetesa, raznih dermatitisa, srčanih oboljenja, raznih vrsta karcinoma.... da čovjek jednostavno ne može ne pitati se – što je uzrok?
A zašto izbezumljuje licemjerje? Jer dok se s jedne strane pokušava pomesti, omalovažiti, diskreditirati i zatrti sve što ugleda svijetlo dana a da svjesno biće (ljudi, životinje, biljke i svi ostali) ima konkretnu beneficiju o toga i pritom bez štetnih i opasnih posljedica, s druge strane se sasvim legalno plasiraju ml ili mg ili nešto treće, otrova po kg nečeg jestivog.
Srebra u ovoj priči nema (zanimljivo?) no ima elemenata koji egzistiraju u organizmu i u nekoj količini su mu i potrebni, no za cijelu priču je važno i u kojem se obliku što nalazi, te s čim su sve mogući spojevi i kakve su posljedice.

njumi
01.10.2008., 11:17
upravo traje Oprah sa ovom temom, pa tko može neka pogleda

Trina
01.10.2008., 11:33
upravo traje Oprah sa ovom temom, pa tko može neka pogleda

:lol: Gledala sam. Znači, ako ne želite postati Štrumfovi, oprez s tim čudom :mrgreen:

njumi
01.10.2008., 11:39
upravo traje Oprah sa ovom temom, pa tko može neka pogleda

:lol: Gledala sam. Znači, ako ne želite postati Štrumfovi, oprez s tim čudom :mrgreen:

:lol: :lol:

asd vidim da tema opre nije koloidno srebro, nego dr. Oz (da se dr. Philu nije štogod desilo?), ali bijaše dobar primjer

Davor
01.10.2008., 11:47
:lol: argiriju je inače jako teško postići - potreban je predani rad na tome i velika upornost, ali rezultati su na kraju vidljivi :lol:

kahna
01.10.2008., 12:37
:lol: joj strašan je bio taj "plavac" pravi Papa Štrumf :lol: :lol:

feniks
01.10.2008., 13:45
Svakako je potrebno znati da se u naziv "koloidno srebro", "srebrna voda", "koloidna srebrna voda" i sl. trpa zaista svašta....bez ikakvih kriterija.

Ono o čemu je riječ u Opri, kod Pape Štrumfa i sl. je posljedica srebrnih spojeva poput srebro nitrata, srebro sulfata i sl. a nikako nije i ne može biti posljedica elektro koloidnog srebra.

Razlog je jednostavan: proizvedeno ispravnim postupkom, od kvalitetnih sastojaka, na pravilan način - elektro koloidno srebro NE SMIJE SADRŽAVATI NIKAKVE SPOJEVE SREBRA, SREBRNE SOLI ILI PROTEINE!
A upravo oni su to o čemu se toliko piše, priča, gleda.... vezano uz argiriju.

Kompletna medicinska struka, s uključenim farmaceutima i kemičarima, u isti koš trpa ono što nikako nije isto.

Elektro koloidno srebro sadrži: vodu i srebro. Točka.
Nema spojeva, koji izazivaju posljedice zbog kojih se javnost opravdano brine.
Imaju pravo svi oni koji upozoravaju na posljedice.
No nemaju pravo utoliko što brkaju srebro u različitim oblicima s onime što elektro koloidno zapravo jest - otopina čistog metalnog srebra u svom najčišćem i najfinijem obliku - milioni iona srebra raspršeni u suspenziji.Oprez je svakako potreban, jer svuda postoje oni koji prodaju jedno pod drugo, pritom ne vodeći nimalo računa o dalekosežnim posljedicama svog neznanja ili svojih namjera.
No zaista je šteta, zbog takvih slučajeva, odreći se mnogih beneficija elektro koloidnog srebra.

Bilo bi to (ako volite slatko) kao da nikada više ne pojedete niti jedan kolač, jer se godišnje u npr. našoj zemlji zabilježi stotinjak slučajeva salmonele od kolača.
Ako je to uopće usporedivo.... jer dermatitis ili psorijaza... pa čak i obična gripa, mogu nekima zadati znatno veće poteškoće od odricanja od kolača...


anchie76 editirala post

Davor
01.10.2008., 14:26
Polako. Hajd nemoj jako istrčavat. Koloidno srebro nastaje pomoću elektrolize u običnoj vodi bogatoj makarsvakakvim ionima. U destiliranoj vodi se elektroliza ne događa jer je destilirana voda izolator. Dakle, u koloidnom srebru ima makarsvakakvih iona, soli i neznamčegavećne, ali to i dalje ne znači da je koloidno srebro nešto loše.

Uostalom, ne bi ga bogata raja koristila u bazeenima umjesto klora da nije OK.

feniks
01.10.2008., 15:17
Još jedan očigledni potomak školske kemije?

Elektro koloidno srebro se:

1) ne dobiva klasičnom elektrolizom


2) ne radi iz destilirane vode

3) u destiliranoj vodi nisu problem "makarsvakakvi" ioni nego minerali i spojevi koje dotična sadrži

4) i koloidnom srebru o kojem ja pišem i koje je riječ tj. kvalitetnom elektro koloidnom srebru nema "makarsvakakvih" iona, soli i "neznamčegavećne" - jer :
A) ima samo iona srebra
B) nikakvih soli nema, jer ih ne smije biti i nema apsolutno nikakve potrbe za njima, a bez pomoći klasične elektrolize i ne mogu samo tako nastati
C) "neznamčegavećne" ne označava ništa posebno, no nema niti proteina

5) OBIČNA voda se ne koristi za proizvodnju otopine srebra, a nije se koristila niti prije 100-tinjak godina

6) u destiliranoj vodi se ELEKTROLIZA DEŠAVA!... jer i destilirana voda sadrži još uvijek visok udio minerala i spojeva - svakako previsok za proizvodnju kvaltitetne otopine tj. elelktro koloidnog srebra tj. onoga što zapravo taj pojam označava

7) takvo koloidno srebro (sa makarsvakakvim ionima, solima i neznamčimesvene) NIJE ELEKTRO KOLOIDNO SREBRO I SVAKAKO JE NEŠTO LOŠE!

Dakle, prije poduzimanja radnji glede davanja određenih tvrdnji, dobro je poznavati tematiku, te je svakako dobro prvo svoj savjet primjeniti na sebe samoga :mrgreen:

Davor
01.10.2008., 15:26
:lol: sad znamo što koloidno srebro nije, a sad nam lijepo opiši što radiš tako posebno da je tvoje bolje od ostalih pa ćemo znati što koloidno srebro jest.

(ono za minerale u vodi se isto odnosi na ione - pogledaj deklaraciju na bilo kojoj flaširanoj vodi)

feniks
01.10.2008., 15:53
Negdje sam napisala da je bolje od ostalih ??

Napisala sam što se sve trpa u koš koji se zove: koloidno srebro.

I što po definiciji koloidno srebro treba biti.

I što je pogrešno tj. zbog čega sve proizvesti kvalitetnu otopinu nije mačji kašalj kako to često ispada tj. : devetvoltne baterije, elektrode, destilirana voda i navali...

I kako velikim djelom opravdavam apele i upozorenja (a i sama često taj dio podvlačim) jer imaju svoje opravdanje upravo zato jer se svakakve otopine proglašavaju - koloidnim srebrom. A nisu koloidno srebro.
I imaju posljedice kakve imaju koje se onda pripisuju elektro koloidnom srebru. Neopravdano.
Jer su to posljedice od: prevelikih čestica, srebrnog nitrata, srebrnog sulfata i sl. srebro-neprihvatljivih spojeva.


I nije mi namjera pametovati, već samo ljudima koje to zanima pomoći i podijeliti informacije i saznanja kojima raspolažem.
Svi ostali, pretpostavljam nemaju pametnijeg posla, pa je ovo zgodna tema za potrošti vrijeme.
No moje je dragocijeno i zato...

...s obzirom da gradivo nije svladano, preskačem dalju besmislenu raspravu, a upućujem na proučavanje ceduljčica iz raznih proizvoda - na i bez recepta.
Poput npr. običnog andolčeka koji može biti vrlo loše riješenje za sniženje temperature vašeg djeteta - ovo i je forum o tome, djeca, obitelj i zdravlje istih.
A andolček je još b.o., pa je informiranje potrebno proširiti za početak i na ostale antipiretika, a onda može na analgetike, antibiotike..... ma sve :)anchie76 editirala djelove posta

mujica
02.10.2008., 22:38
čuj feniks , jesi li ti svjesna da će netko dovoljno naivan nakon čitanja tvojih postova uzeti koloidno srebro umjesto pravog lijeka? I jesi li svjesna da postoji mogućnoast da se toj osobi bolest pogorša jer ju nije na vrijeme počela liječiti?
Ako nemaš niakavih moralnih problema oko toga, ne brine li te činjenica da je nadriliječništvo kažnjivo?

mujica
02.10.2008., 23:03
feniks , ovo je sa web stranice kopirano:

Manji popis nekih bolesti na koje djeluje (zabilježeno ih je do sada više od 650):

Acne , Adenovirus, AIDS, Allergies, Angina (Vincents™), Anthrax, Anthrax Bacilli, Appendicitis, Appendicitis (post-op), Appendicitis (Suppurtive post-operative), Arthritis, Aspergillus Niger, Athletes Foot, Axillae and Blind Boils of the Neck, B. Dysenteria, B. Pyocaneus, B. Tuberculosis , B.Coli, B.ColiCommunis, Bacillary Dysentery, Bacillus Typhosus, Bladder irritation, Bladder Irritation or Inflamation, blastocystis hominous, Blepharitis, Blood Poisoning, Boils, Bovine Rotavirus, Bromidrois in feet, Bromidrosis in Axille, Burns, Burns and wounds of theCorneal, Burns or Wounds (Corneal), Cancer, Candida Albicans, Catarrh (Nasal & Nasopharyngeal), Catarrh (Spring), Cerebro-Spinal Meningitis, Cholera, chronic diarrhea, Chronic eczema, Chronic Eczema of Anterior Nares, Chronic Eczema of Meatus of Ear, ChronicCystitis , Colds, Colitis, Conjunctivities (Gonorrheal), conjunctivitis, Conjunctivitis (Phlyctenular), Cough (Shooping), cuts,Cystitis (Chronic), Cystitis Puritis Ani, Dacrocystitis, Dermatitis, Dermatitis (due to Extreme Toxemia), Dermatitis suggestive of Toxemia, Diabetes, Diarrhea, Diptheria, Dysentery, Dysentery (Bacillary), Ear Infections (Inner Ear), Eczema (Chronic Anterior or Meatus of the Ear), Eczema (Perineal), Eczema (Pustular of Scal0p), Edematous Enlargement of Turbinates (w/o True Hyperplasia), emphysema, Endamoeba Histolytica (Cysts), Enlarged prostate, Epiditymitis, Erysipelas, EscherichiaColi, Eustach Tubes, Eustachian Tubes (potency restored), eye infections, Eyes, Fatigue (Chronic), Fibrositis, Follicular Tonsilittis, fungal infections, Furunculosis, Gastritis, Giardia lamblia, Gonococcus, Gonorrhea, Gonorrhoea Opthalmial, GonorrhoealConjunctivitis , Halitoses (Bad Breath), Hayfever, head lice, Hemorrhoids, hepatitis B andC, herpes, Herpes or Shingles, Hypopyon Ulcer, Impetigo, Indigestion, Infantile Disease, Infected Ulcers of theCornea, Infections (Bacterial, Fungal, Parasitic or Viral), Inflammation, Inflammatory Rheumatism, influenza, Interstitial Keratitis, Intestinal Troubles, laryngitis, Legionella Pneumophila, Lesion healing, Leucorrhoea, lyme disease, NasalCatarrh, NasalCatarrh, Offensive Discharge ofChronic, Ophthalmology, osteomyelitis, Para-Typhoid, Perineal Eczemal, Phlegmons], PhlyctenularConjunctivitis, Pleurisy, Pneumococci, Poliovirus 1 (Sabin Strain), Polyps (Nasal), Prostate (Enlarged or Inflamed), Prostatic Gleet (Gonorrhea Pruritis Ani), Pruritus, Pseudomonas Aeruginosa, psoriasis, Puerperal Septicemia, Purulent Opthalmia of Infants, Pustular Eczema of Scalp, Pyorrhea Alveolaris (Riggs Disease), Quinsies, Quinsy, Rheumatism (Inflammatory), Rheumatoid Arthritis, Rhinitis, Ringworm, Ringworm of the body, rosacea, Salmonella, Scarlatina, Scarlet Fever Seborrhea, Sepsis, Sepsis (Ears, Septic Tonsillitis, Septic Ulcers of the legs, Septicemia, Septicemia (Puerperal), Shingles, sinus infections, Sinusitis, skin infections, Skin Rash (Diapers), Soft Sores, sores, Spore-forming bacteria, SpringCatarrh, Sprue, Staph or Strep Throat, Staphlococcus Pyogens Aureus, Staphyloclysin (inhibits), Staphylococcus Aureas, Staphylococcus Pyogenea, Staphylococcus Pyogens Albus, Stomach Flu, Streptococcus faecalis and Vegetative B.CereusCells, Subdues Inflammation, Supporation in Otitis Media, Suppurative Appenclicitis (post-op), throat infections, Thyroid Disorders, Tiea Veriscolor, Tonsillitis, Tonsillitis (Follicular & Septic), Tooth Decay, Toxemia (Extreme Systemic), Trachoma, Tuberculosis, Turbinates without True Hyperplasia, Tyhpoid, Typhoid Bacillus, Typhoid Fever, Ulcerative Urticaria, ulcerativeColitis, Ulcers (Corneal Infected), Ulcers (Septic in Legs), Ulcers (Stomach, Urticar (Ulcerative, due to Extreme Toxemia), urinary infections, Urticaria, Urticaria suggestive of Toxaemia, Valsava’s Inflammation, Vincent's Angina and WhoopingCough, Vincent’s Angina, Vorticella, Warts, WhoopingCough, wounds, Yeast Infections, yeast infections (candida albicans)
Dok se znanstveno ne dokaže da tekučina kojom dilaš liječi dijabetes, reumu, cerebrospinalni meningitis, puerperalnu sepsu, hripavac, šarlah, hemeroide itd, ti bi za svaku prodanu bočicu za koju javno deklariraš ova djelovanja trebala malo sjediti u zatvoru.


anchie76 editirala dio posta

mujica
02.10.2008., 23:16
iiideš....! Liječi i AIDS!
:naklon:

nikolo
03.10.2008., 08:35
post uklonjen jer je upucivao na direktnu reklamu

feniks
03.10.2008., 09:19
Tvrdnju da nešto liječi, da je izliječeno i sl. može dati samo ovlaštena osoba - ona s lječničkom diplomom.
Izbjegavati liječnika je pitanje osobnog stava, no savjetovati nekome da ga izbjegava je kažnjivo.
Vjerovati ili nevjerovati - ipak osoban izbor.

Tvrdnje da nešto liječi ili da doktore treba izbjeći nije bilo prilike pročitati, a da je moj nick u potpisu.
U okruženju medicinske struke sam rođena i odrasla, pa bi takva trvdnja, osim toga, bila direktno vrijeđanje i ponižavanje nekih meni dragih osoba koje su svoj radni vijek posvetile pomaganju ljudi.

Citirani tekst je posljedica istraživanja - ne mojih, nego ljudi s titulama koji su se bavili medicinskom, kemijskom, biokemijskom i inom praksom, a imaju poptrebne kvalifikacije.

Također i sva ostalo o čemu pišem, pisano je s namjerom da je tekst informativnog karaktera o toj temi tj. elektro koloidnom srebru, a podaci su preuzeti iz legitimnih izvora, a ne kao plod nečije mašte.

Postoji dio koji, citriram: "djeluje na" jasno razgraničava pojmove: lijčenje i djelovanje.
Dakle djelovanje je primjećeno i ono kao fakt postoji.

O razlici in vivo i in vitro nema sad smisla započeti diskutirati, jer razlika definitivno egzistira i svakako nije isto proučava li se nešto u idealnim uvjetima bez ometača i nepredviđenih situacija, ili tamo gdje ih ima.

Zaista nema potrebe mene prozivati zajedno sa znanstvenim dokazima, jer ja ipak pišem tj. prepisujem ono što su puno kvalificiranije osobe napisale, otkrile, isprobale, zamjetile.....
O vlastitim zapažanjima ipak mogu pisati. I kad napišem da sam napravila u određenoj situaciji to i to i da je dalo rezultata - i to je također fakt.
Ne znanstvena činjenica, jer bi takva tvrdnja bila presmiješna, ali ipak činjenica.

Mujica, okretanje alternativnim mogućnostima je danas u porastu upravo zato jer, kako je navedeno "pravi lijek" nije dao nikakvog rezultata.
Dapače, mnogo se ljudi vraća prirodnim načinima i prirodnim preparatima, nakon što nalete na debeli i neprobojni zid.
Do prije 20-tak godina tko je znao da sjemenke grejpa ili biljka noni imaju određena svojstva koja pomažu kod nekih stanja?

Ipak sam napisala - elektro koloidno srebro NIJE lijek.
Možda nekada i je bio ili je barem tako u medicinskim krugovima tog vremena doživljavan.... i nikada neće biti.
Srebro je prirodan element koji svaki ljudski organizam sadrži u tragovima, jednako kao i masu drugih.

Hoće li netko pokušati svoje probleme riješiti sjemenkama grejpa ili vitaminom C, zaista je osoban izbor.
Ono zbog čega pišem, je stav da svaka osoba mora imati i pravo odlučiti želi li koristiti taj grejp ili C vitamin, na temelju informacija koje je moguće o tome prikupiti.

Ako je moguće dječje suze ukloniti na jednostavan i bezbolan način, umjesto npr. nanošenja alkohola (strašna greška) ili dezinfekcijskog sredstva (strašno peče), da li je u redu to znati i ne podijeliti s najboljim prijateljima kako bi i njihovo dijete također to moglo?

mujica
03.10.2008., 09:29
You talking to me? :mrgreen:

Pročitah. Ima tamo još svašta.

Sve da su tamo i mali ružičasti medvjedići koji pjevaju božićne pjesmice, sadržaj kopiranoga je jednak. Inaće, taj tekst je očito preuzet s ove web stranice (ili neke slične):

http://www.all-natural.com/silver-1.html

Inaće, kad se googla "colloidal silver", niti jedna druga ponuđena stranica među prvih pedesetak koje sam pregledao se ne usuđuje tako nešto napisati, jer je to zabranjeno u večini uređenih zemalja.

mujica
03.10.2008., 09:47
1..... Također i sva ostalo o čemu pišem, pisano je s namjerom da je tekst informativnog karaktera o toj temi tj. elektro koloidnom srebru, a podaci su preuzeti iz legitimnih izvora, a ne kao plod nečije mašte.

2...... Postoji dio koji, citriram: "djeluje na" jasno razgraničava pojmove: lijčenje i djelovanje.
Dakle djelovanje je primjećeno i ono kao fakt postoji.

3...... Ipak sam napisala - elektro koloidno srebro NIJE lijek.
Možda nekada i je bio ili je barem tako u medicinskim krugovima tog vremena doživljavan.... i nikada neće biti.
.
4..... Ono zbog čega pišem, je stav da svaka osoba mora imati i pravo odlučiti želi li koristiti taj grejp ili C vitamin, na temelju informacija koje je moguće o tome prikupiti.


1...... editirano jer je bila reklama

2..... samo djeluje, a ne liječi? Znači da djeluje loše? pogoršava bolest? To onda treba jasno napisati. Ili možda djeluje povoljno, tj. ublažava bolest, ali ju ne izliječi? To također treba napisati. I dokazati!!!

3..... Shvaćam. Nije lijek. Samo djeluje na AIDS, rak, dijabetes, sepsu.... ali ne znamo kako.

4.... Radi prava na informiranje evo još malo linkova i citata.

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/PhonyAds/silverad.htmlIn 2000, the Federal Court of Australia banned Vital Earth Company Pty Limited and its director Darryl John Jones from falsely representing that the colloidal silver produced by their "Vital Silver 3000 Zapper," "Vital Silver 2000 Automatic" and "Vital Silver 2000":

* Can kill all disease-causing bacteria, fungi and virus within six minutes of contact
* Has no harmful side effects; that colloidal silver could be used as an antibiotic for all the acquired diseases of active AIDS
* Is effective with more than 650 different pathogenic bacteria and virus types
* Has been used successfully against diseases including AIDS, cholera, diabetes, leprosy, leukemia, lupus, skin cancer, syphilis and whooping cough.

The company was also ordered to pay AUS$9000 in costs and to provide refunds

http://nccam.nih.gov/health/alerts/silver/


# Silver has no known function in the body.
# Silver is not an essential mineral supplement or a cure-all and should not be promoted as such.
# Claims that there can be a "deficiency" of silver in the body and that such a deficiency can lead to disease are unfounded.
# Claims made about the effectiveness of colloidal silver products for numerous diseases are unsupported scientifically.
# Colloidal silver products can have serious side effects

http://www.medic8.com/complementary/colloidal-silver.htm

http://www.mayoclinic.com/health/colloidal-silver/AN01682


As of 20 December 2002, colloidal products which make therapeutic claims are classified as therapeutic goods under the Act. To date, the TGA has not approved any colloidal silver products for use as therapeutic goods in Australia. The TGA will take action to stop the supply of any unapproved colloidal silver products which make therapeutic claims.

http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_2007/2007_115-eng.php

Još me zanima, ako nije problem odgovoriti, kjoi laboratorij provjerava fizikalno-kemijsku i mikrobiološku čistoću proizvoda i količinu srebra u njemu?

dijelovi posta editirani jer su se nadovezivali na reklamu

puhovi obožavaju smokve
03.10.2008., 10:40
uf, feniks, ne zavidim ti!
nadam se da imas čelične živce i puuuuno vremena, jer druga strana ga ima u neograničenim količinama, kao da se samo time i bavi! sretno!
mene si uvjerila i svakako ću isprobati koloidno srebro!

mim
03.10.2008., 14:24
Neću iznositi svako od pojedinačnih mojih iskustava s koloidnim srebrom. Samo ću reći da sam ga u zadnjih 7 dana popila više od 300 ml. I nisam siva i još tipkam, a bronhitis prolazi bez antibiotika 8) .

Mujica, koloidno je vani normalni dodatak prehrani, registriran je i u slobodnoj prodaji. Osim što se na npr. američkom tržištu nalazi manje kvalitetno srebro nego na našem. Tamo normalno postoji preparat napravljen uz pomoć deionizirane vode. Ovaj kojeg ja uzimam je iz aqua pro injectione. Opasnost=0. Učinkovitost=100.

Kao primjer takvog srebra, s relativno lošim uputama o korištenju:
http://www.futurebiotics.com/product.php?pid=31&cid=8

Inače, Futurebiotics je vrlo renomirani proizvođač dodataka u prehrani. Ne radi se o kućnoj proizvodnji i mambo-džambo preparatu.

MGrubi
03.10.2008., 14:32
nisi siva ... a jel sjajuckaš :mrgreen:
:lol:

šalim se

feniks
03.10.2008., 14:37
Hvala puhićima :)

I da imam puuuno vremena, nemam namjeru se upuštati u seciranje svakog navedenog linka.
Ko što sam odavno napisala, na netu ima puno tekstova, članaka i sl. na tu temu, kako odličnih, tako i onih koji to nisu.
Dakle, informacije su dostupne i svatko treba doživjeti temu prema vlastitom nahođenju.

Na ovaj forum su neki tekstovi stavljeni davno prije nego što sam na poziv jedne prijateljice došla pogledati o čemu se radi.

Ponavljam, svatko ima pravo na vlastiti stav i mišljenje, no ima pravo i na informaciju.
Osim elektro koloidnog srebra postoji i čitav poduži popis supstanci, preparata i uređaja o kojima mnogi od vas vjerojatno ne znaju baš ništa - nikad čuli jer to jednostavno nije interesna sfera.
Drugima je iz ovih ili onih razlogam u većini slučajeva kao posljedica neke vlastite tragedije.

Ono što znači da djeluje - a ne liječi - se odnosi na djelovanje na imunosustav, te se pod time nikako ne smatra nešto nalik čarobnom napitku.
Uslijed neke bakterijske infekcije, dobiti ćete anitbiotik.
Da vam je imunosistem u prvom koraku radio ispravno - riješio bi bakteriju sam.
No nije.... pa pomaže antibiotik.
U slijedećem koraku, nakon kratkog vremenskog razmaka - vi ste opet bolesni.
Uzrok?
Opet narušeni imunosustav tj. njegova nemogućnost da se odupre novoj bakteriji.
Zaključak bi bio - samo vi sami možete izliječiti sebe, sve ostalo je samo krpanje rupa u brodu koji tone.
A način na koji jedini možete pomoći sebi i svom imunitetu jer rad na njemu koji uključuje od pravilne prehrane, preko nadoknađivanja minerala i vitamina koji se ne unose u nedovoljnim količinama, te ostalim dostupnim metodama.

No kod mehaničke povrede poput porezotine, imunitet nema nikakve veze. Dok je za srebro znanstveno dokazano pomaže zacjeljivanju tkiva i kože.
Da nije tako, nego da odmaže ili pogoršava, sasvim sigurno ga oni kojima vjerujete ne bi proizvodili sa svojim potpisom, pa stavljali u zavoje ili kreme za opekline. Niti bi ga uz pomoć raznih uređaja za vodu i zrak, raspršivali naokolo po svijetu te tako ugrožavali zdravlje ljudi.
Što se srebra kao takvog tiče, pred više od stotinu godina su mu dokazana anitbaktericidna svojstva.

Stvarno je bespredmetno i nepotrebno ovdje čičkati linkove koji se ne slažu s mišljenjem i stavom. Jer ih ima na obje strane.
A također smatram da bi bilo neprimjereno, a i nesvrsishodno stavljati npr. dio popisa stručne literature do kojeg svi zainteresirani mogu doći, jer bi zaista zauzeo puno prostora.

Osim toliko spominjane argirije, čak niti toliko cijenjena fda nije uspjela pronaći još koji dokaz protiv. S jedne strane imaju potpuno pravo, jer na američkom tržištu se može pronaći zaista svega utrpanog u naziv koloidno srebro. Ali i za auto možete kupiti nešto na četiri kotača u različitim katergorijama i izdradi. Svakako ćete se prije za svoje novce nastojati informirati i prikupiti čim je moguće više informacija.
Isto je potrebno primjeniti prije svega i na vlastito i zdravlje svoje obitelji.
Pa da povučem paralelu s trenutno toliko osporavanim yasmin kontraceptivom - da li biste ga dozvolili piti svom djetetu, iako ste pročitali (ili niste?!) upozorenja, kontraindikacije i nuspojave koje su u baš svakom pakiranju? Da li biste ili jeste pili sami?
Svjesno ste preuzeli rizik.... bar bi tako trebalo biti.
Kako zbog određenih interesnih skupina, za elektro koloidno srebro nije cilj da postane predmet upotrebe širokih masa, tako su američki i ini proizvođači dužni navesti da ova ili ona zvanična organizacija nije u manjoj ili većoj mjeri odobrila upotrebu nekog preparata ili uređaja.
Koristite na vlastitu odgovornost.
No i onaj isti yasmin ste koristili na vlastitu odgovornost - znači odlučili ste sami za sebe.
Isto je potrebno uvijek i svugdje u životu, pa zašto onda sebi ne dozvoliti tu mogućnost?
Milioni ljudi širom svijeta koriste koloidno srebro već desetljećima. Čitajte što oni pišu o tome, jer tuđa iskustva su često najvrijednija informacija.

mujica
03.10.2008., 14:45
Mim , drago mi je da nisi poplavila i da nemaš nikakvih drugih nuspojava.

Ali smatram i dalje da je čista lađ i obmana napisati da pomaže (liječi, djeluje ili štogod) kod AIDS-a, emfizema, karcinoma, sepse, meningitisa itd itd......

To što ga FutureBiotics proizvodi me ne impresionira. (podatak da sadrži proteine mlijeka je uvelikom neskladu s onime što se inaće piše o tom preparatu).

Opasnost=0, Učinkovitost=100? Ne znam za opasnost. Ako je 100% sigurno da to srebro ne stvara spojeve sa drugim kemijskim tvarima u organizmu, možda je opasnost =0, ali u to čisto sumnjam. Ali o kakvoj se učinkovitosti radi?????? 100% što?
Da je dokazano da ta stvar makar ublažava simptme onih 650!!!!!!!! stanja, zar misliš da ne bi to proizvođači iskoristili i registrirali tu stvar negdje u svijetu?

I oš uvijek - neovisno o djelotvornosti i štetnosti - čekam odgovor od feniks, koji to (ovlašteni) laboratorij kontrolira proizvode na čistoću i deklarirani sastav?

dio posta editiran jer se odnosio na reklamu

mujica
03.10.2008., 14:51
post uklonjen jer se odnosio na reklamu

MGrubi
03.10.2008., 14:53
i kamilica ima nuspojave

treba se biti oprezan

mujica
03.10.2008., 14:56
Mujica, koloidno je vani normalni dodatak prehrani, registriran je i u slobodnoj prodaji. .

Je. Ali nigdje ne smiju iznositi tvrdnje o njegovoj djelotvornosti. Jer su nepotkrijepljene dokazima.

Možeš ga kupiti kao i svaku drugu beskorisnu i nepotrebnu stvar.

Niti tvoja firma FutureBiotics (zvuči kao iz nekog futurističkog filma katastrofe) nigdje nije napisala za što se koristi, tj. koje su indikacije.

Bojim se da to ipak je mambo đambo.....

mujica
03.10.2008., 15:52
Mim , oprosti što piljim. Stvarno te ne bih htio gnjaviti, ali ne mogu odoljeti komentirati dvije izjave sa web stranice FutureBioticsa, koje mi pobuđuju nepovjerenje prema cijeloj stvari.....
Vidi ovo 1. na stranici od Silvera jedna od tri naglašenih karakteristika proizvoda je:

Supplies 10 ppm of Silver per teaspoon Jedna ozbiljna farmaceutsak, polufarmaceutska ili bilo kakva firma ne bi takvu nebulozu smjela napisati. Jer 10ppm je koncentracija tj. omjerotopljene ili suspendirane tvari u otapalu/vehikulumu. I isti je i u čajnoj žličici i u litri i u galonu. Ne postoji 10 ppm/žličici.
Drugo: u legal notice piše:

The owners of this site shall not be liable for any damages or injury resulting from your access to, or inability to access, this Internet site, or from your reliance on any information provided at this Internet site[u] . [quote]
Ovaj podcrtani dio je jako zabrinjavajući.

mim
03.10.2008., 16:31
Da je dokazano da ta stvar makar ublažava simptme onih 650!!!!!!!! stanja, zar misliš da ne bi to proizvođači iskoristili i registrirali tu stvar negdje u svijetu?

Odgovorit ću ti protupitanjem: Zar misliš da bi svjetska farmaceutska industrija to dozvolila??? Halo!! I ti i ja vrlo dobro znamo o kakvoj se raboti tu radi!

Kao za primjer: ako se sjećaš, pred puuuno godina ista ta farmaceutska industrija užasno je "pljuvala" po proizvođačima preparata s omega-3 MK. Epilog?? Omacor je na tržištu. Lijek, ne dodatak prehrani. Sadrži mislim 860 mg SINTETIČKE omege-3. A kad su nutricionisti davali iste te doze PRIRODNE omege-3 u ribljem ulju onda su bili proglašavani nadriliječnicima. No, dio financijskog "kolača" sad "jede" farmaceutska industrija. Taj lijek dobivaju pacijenti s preboljelim infarktom miokarda. Treba li više pričati o učinkovitosti omege-3??

Što se učinkovitosti koloidnog srebra tiče: moj zadnji slučaj je dijagnosticirani bronhitis, akutni entmoidni i maxilarni sinusitis. Recept za Novocef mi je doma neiskorišten. Pila sam koloidno srebro i kapala ga u nos. Iz sinusa mi je izašao sekret koji nosim valjda od srednje škole, a bronhi se više ne čuju. Doktorica je ponosna kak mi je od prve "pogodila" lijek :roll: 8) U ovom slučaju učinkovitost jest 100%.

Ne kažem da koloidno liječi AIDS, ali ne možemo pouzdano znati da ga ne liječi. U svakom slučaju-terapija koju preporuča medicinska svita i farmaceutska industrija ga ne liječi, a itekako ima gadne nuspojave. Onda?? Zašto ne probati s koloidnim?? A spojevi srebra koje spominješ.... osim soli ni jedan spoj srebra nije opasan, a kemijsku reakciju stvaranja soli srebra u aqua pro injectione ja jednostavno ne znam izvesti ma koliko kemije u životu učila.

Osim toga, osim argirije (koja je SAMO kozmetički problem) nije poznata ni jedna druga nuspojava koloidnog srebra, a argirija je posljedica uzimanja vrlo loše pripremljenog koloidnog srebra ili nepravilnost u rukovanju.

U onom trenutku kad farmaceutska industrija nađe interes za proizvodnju koloidnog srebra dobit ćemo registrirane preparate, pripremljene i za profesionalnu upotrebu. Do tada-ne računaj na mogućnost da će itko od "klasičara" priznati da koloidno djeluje. Osim možda interno, kad primijeni isto to srebro na svom djetetu, na sebi i vidi o čemu se radi. Zanimljivo je kako ljudi medicinske struke govore upravo onako kako su ih učili-sve dok se teško ne razboli netko njima blizak. I sama sam bila skeptična i primjenjivala sam koloidno samo externo za zacjeljivanje rana, fotodermatozu i ostale bezazlene ozljede sve dok u jednom trenutku nisam odvagnula ZA i PROTIV i jednostavno popila prvu dozu.

Znaš da se bavim alternativom. Nemali broj puta su me upravo "klasičari" tražili pomoć za sebe i svoje bližnje, ali nitko ni na jednom kongresu nije spomenuo što mu je ustvari pomoglo. Sve dok se to ne promijeni koloidno će biit u sferi alternativnog. Kao i omega-3 ne tako davno ;)

mujica
03.10.2008., 16:41
Zar misliš da bi svjetska farmaceutska industrija to dozvolila??? ......
....... a kemijsku reakciju stvaranja soli srebra u aqua pro injectione ja jednostavno ne znam izvesti ma koliko kemije u životu učila.


Zbog ovoga sam uvjeren da bi farmaceutska industrija dozvolila registriranje koloidnog srebra da ima dokaza o učinkovitosti.
Jer bi ga proizvodili na hektolitre, a ti bi i dalje kupovala (i svi mi koji čekamo na dokaze o djelotvornosti), jer si ne možeš napraviti sama.

A ono što sam malo ranije napisao, o 10 ppm u žličici, i o tome da si si sama kriva ako povjeruješ njihovim navodima? To te ne brine?

mim
03.10.2008., 17:15
Zar misliš da bi svjetska farmaceutska industrija to dozvolila??? ......
....... a kemijsku reakciju stvaranja soli srebra u aqua pro injectione ja jednostavno ne znam izvesti ma koliko kemije u životu učila.


Zbog ovoga sam uvjeren da bi farmaceutska industrija dozvolila registriranje koloidnog srebra da ima dokaza o učinkovitosti.
Jer bi ga proizvodili na hektolitre, a ti bi i dalje kupovala (i svi mi koji čekamo na dokaze o djelotvornosti), jer si ne možeš napraviti sama.

A ono što sam malo ranije napisao, o 10 ppm u žličici, i o tome da si si sama kriva ako povjeruješ njihovim navodima? To te ne brine?
Koloidno je prejeftino. Antibiotici su skuplji, a time i isplativiji. Osim toga, previše je uloženo u njihovu proizvodnju da bi se samo tako prestali koristiti ko bomboni. Ne zaboravi i veliki Ego vrlih stručnjaka koji su stotine doktorata pokupili na temelju upravo istraživanja antibiotika. Registracijom koloidnog i njegovom proizvodnjom ruše se temelji znanosti (bar one koju trenutno pozna civilizirani svijet). Osim toga, podizanje imunološkog sustava znači općenito manje bolesti, a time se smanjuje dobit takve jedne industrije. Tko zna, možda bi naš imunološki sustav, da radi kako treba, prepoznao malignu stanicu kao stranu i uništio je. Tko bi onda dao silne nofce za sve kemoterapeutike, zračenje, operacije, dijagnostiku kao takvu..... A upravo tako reagira naš imunološki sustav kad je zdrav.

Dragi Mujica, teški je biznis medicina i farmaceutika. Ne misliš valjda da se svi ti ljudi žele odreći zarade, a sve zbog nečega tako starog, skoro kao Biblija?

Što se navoda o dozi tiče-rekla sam već što mislim o tom proizvodu. Ja trenutno uzimam bolji, a ovima koji navode takvu dozu možda bi trebalo poslati mail s upitom. Meni je mliječni protein sporniji, kao i upotreba žlicom bez navoda da se ne smije upotrijebiti metalna žlica.

Oni barem napišu da si si sam kriv ako povjeruješ. Nisam primijetila da u bilo kojem lijeku piše da si si sam kriv ako vjeruješ da ti bakterija koju imaš nije rezistentna na taj antibiotik. Piše da djeluje. Ti vjeruješ. Čemu onda tema o češnjaku i vaginalnim infekcijama?? Pa za to postoje priznati lijekovi. Na kojima piše da djeluju. Jel??

Gle, ja nisam za automedikaciju svih bolesti, ali da smo žrtve farmaceutske industrije i da je i tu prisutan konzumerizam-istina je. Kod nas je pravilo: smanji dozu, stavi u ručnu prodaju i reklamiraj. Eto, Peptoran 75 se pije više od C-vitamina. To je puno opasnije od koloidnog srebra za koje još nitko nikada nije naveo prave nuspojave, a toliko ga ljudi koristi. Stotinama godina. Da je netko imao ozbiljne nuspojave negdje bi postojao pisani zapis o tome. Ili bar slika na zidu pećine :mrgreen: .

feniks
03.10.2008., 19:17
Sva testiranja koja su bila potrebna, provedena su tamo gdje su i kakva su trebala biti kako bi bili sigurni u to što konzumiramo.

Očito je problem u doživljavanju motiva, no naš je bio pomoći sebi i svojoj obitelji tj. raznim zdravstvenim stanjima, sve ostalo je posljedica nekih vrlo pozitivnih rezultata.
No sad se već polako pitam, zar je tako teško zamisliti da postoje još ljudi koji iskreno žele pomoći drugim ljudima?
Davnih dana sam samo pisala o postojanju otopine, te o djelovanju i našim iskustvim, u jednom sasvim drugom kutku interneta, na zamolbu.

Po svemu sudeći, bilo bi logično da sam tada na tome i stala, jer još stara narodna veli ponešto o tome.
I koliko god nas učili da si ljudi međusobno trebaju biti ljudi, to izgleda ponekad popirima neko sasvim drugo značenje.

To što jedan srpski proizvođač ima u popisu svojih,nazovimo ih certifikata, između ostalog i nekakvo analitčko izvješće izdano od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Službe za zdravstvenu ekoglogiju, je jedan od pokazatelja čemu i što služe ti brojevi.

Prosječan čovjek ne zna niti kakvi su to brojevi, niti čemu služe.
Jednostavno je sretan da je nekakav legitimni zavod izdao nekakvo izvješće, a o čemu se tu točno radi - nemoguće je znati dok se ne pročita.
Istu paralelu je moguće povući kroz mnoge stvari...

Prilikom odobravanja nekog dodatka prehrani tj. novog proizvoda ne kontrolira se postoji li određeni element, nego da li je njegovo postojanje u granicama koje su dozvoljene.

Ne znam možel li se gore navedena činjenica uopće više pojednostavniti, no možda se još netko sjeća Pravilnika s prethodne stranice o o toksinima, metalima, metaloidima te drugim štetnim tvarima te dozvoljenim količinama koje se mogu nalaziti u hrani.
Oni egzistiraju kao fakt i zar se nitko od vas zabrinutih ne pita ništa u vezi toga?
Ako se istovremeno milioni ljudi diljem svijeta oglašavaju sa svojim pričama o promjenama ovih ili onih zdravstvenih i drugih stanja i to za nešto što ne proizvodi konzorcij u koji npr. spada proizvođač većine dječjih kozmetičkih proizvoda (jer onda je to valjda znak da je b.o.), nije osobito teško jednostavnom logikom zaključiti da je kao i obično - najjednostavniji i najtočniji odgovor upravu tu, na očigled.

Pitate se zašto se masovno ne proizvodi tj. zašto ga u toj količini da pomogne svjetskom čovječanstvu ne proizdvodi netko od velikih proizvođača? Odgovor je - ekonomija.
Ako nešto ne posjedujete kao patent, onda nemate ekskluzivu. Slijedom toga nemate niti kontrolu, priljev, a također i sve ono što već imate patentirano i zaštićeno, velikim djelom postaje nepotrebno.

Jedan odličan američki lječnik (legitiman) je napisao jednako tako odličnu knjigu. Poanta je u nizu koji ide otprilike ovako:
nakon što se pojave problemi s npr. srcem, dobivate lijek
no on iako sanira prvi problem, uzrokuje slijedeća dva nova
koji opet zahtjevaju saniranje, pa se od jedne tablete uskoro nađete s šakom i to više puta dnevno.
Jednostavna matematika?

Peptoran ili domaća rakija?
Limun ili vitamini u tableticama?

Molim da pokušate doživjeti, da ono o čemu pišem, je poticaj da sami krenete dalje razmišljati i istraživati.
Znam da je to slijed događaja kada se ljudi već razbole, isprobaju sve što je bilo moguće i tek kad dođu do zida, krenu tražiti neka prirodnija i logičnija riješenja. No možda i među još time ne dohvaćenima, postoje oni koji misle unaprijed.

U cijeloj ovoj priči ja zaista ništa ne tvrdim. Osim onoga čemu sam svjedočila u nekom obliku. Upravo zato jer smatram da svi vi i vaše obitelji zaslužujete barem informaciju da je nekome, nešto, za nešto pomoglo ili odmoglo, kako biste imali makar osnovni pojam za daljnje istraživanje.

Slijedeće je potrebno shvatiti kao priče, crtice, nikako ne kao medicinski savjet, uputu da izbjegnete ili zaobiđete, zanemarite ili ignorirate svoj liječnika - da ne bi opet krenulo u krivom pravcu...

Javila se je žena čija kćer je mjesecima lječila gljivice na nogama. Bezuspješno. Na kraju je počela brati ljekovite biljke i raditi obloge.
Gljivice su se povukle, no ostali su ružni ožiljci.
Nešto što možemo nazvati xy je pomoglo da ožiljci nestanu u potunosti nakon par dana.

Javila se je žena s pitanjem pomaže li xy kod gljivica na nogama jer je jedina posljedica dosadašnjeg lječenja oštećenje jetre?!

Javio se je čovjek čiji je otac šećeraš i kojem od ničega do sada rane na nogama nisu prolazile i zacjeljivale. Rezultati su se počeli pojavljivati već nakon par dana apliciranja xy proizvoda.

Javila se majka čije djete ima neindetitficirani osip koji ne prolazi već mjesecima...

Suosjećate li s tim ljudima? Da ste na njihovom mjestu, da li biste željeli pomoć? Ili ako posjedujete informaciju da bi im nešto moglo pomoći (i pritom bez štetnih posljedica) da li biste je podjelili?
Ili biste jednostavno okrenuli leđa i zatvorili se u svoj svijet, pustivši pritom druge da se sami bore sa svojim problemima i pritom čak i na molbu uskratili pomoć?

mujica
03.10.2008., 20:12
Koliko riječi da bi se reklo "ne, nemam".

i sad bi mamice koje sa strepnjom čitaju i sastave mineralne vode prije nego što ju daju djeci, trebale dati djeci nešto što vi doma skuhate u loncu koji ste kukpili preko interneta i ama baš ničime ne možete potvrditi svoje izjave o sastavu i čistoći :? :?

mujica
03.10.2008., 20:29
Puhovi obožavaju smokve , savjetujem ti da si nabrzaka naručić par litara ovog proizvoda putem emaila ili telefonskog broja u Fenikovu potpisu.

Dio posta uklonjen jer se odnosio na reklamu

feniks
03.10.2008., 21:04
krivo ;)
više puta...


namjera je bila ukazati na tekst u kojem ima i nekima dragocijenih podataka, ako već ne nekim učesnicima u ovoj prepisci

umjesto zaključaka i komentara koji su svi apsolutno suvišni s obzirom da bi rasprava trebala biti na temu: korist, šteta, djelovanje i sl.... a to je očito u ovoj fazi postalo irelevantno; i sasvim normalno s obzirom da smo ipak ljudi,

ovo je iz predogovora jedne predivne knjige, jednog velikog istraživača...

Prije no počnete čitati knjigu, zamolio bih vas da procijenite
vlastiti život. Točnije, želio bih da se zapitate jeste
li sretni.
Dakako, vaša definicija sreće ovisi o tome tko vi jeste -
no, posjedujete li u srcu osječaj spokojstva, osječaj
sigurnosti u pogledu budućnosti te osjećaj radosnog
očekivanja kad se ujutro probudite? Ako to možemo
nazvati srećom, biste li rekli da ste u ovome trenutku
sretni?
Mislim da sa sigurnošću mogu reći kako nema puno
ljudi koji bi glasno uzviknuli: da! Većina ljudi ne može
reći da im je život onakav kakav su željeli.

Napomena nekim učesnicima: ovo nije uvod u ljubavni roman, već početak jedne knjige, jedne osobe, koja je otkrila zaista velike i čudesne stvari. I pritom ima veliko i čisto srce.
Usprkos svim podastretim dokazima, tzv stručna javnost se praktički oglušila na sve i radije zakopala glavu još dublje u pijesak. I tako u pijesku, čeka da nevolja prođe....

ps ne radi se o ničemu vezano uz srebro, ali se radi o onome bez čega života nema niti u nama, niti oko nas...

editirani dijelovi posta koji su se odnosili na reklamu

mujica
03.10.2008., 21:26
ma super su i vodeni kristalići i Emotovo veliko srce.

al' da vidim neku vezu tog predgovora sa sumnjama koje ovdje iznosim - ne vidim!

mujica
03.10.2008., 21:42
aha... kužim logiku.

Svi trebamo biti otvorena i dobra srca da u dobroj vjeri prihvatimo sve što nam netko servira i ne postavljamo nikakva pitanja.

Potpuno te podržavam u tome.

Stvarno nije u redu zbog zatrovanog srca i nezadovoljstva vlastitim životom upitati nekoga da dokaže da ono što prodaje doista i djeluje kako tvrdi, ili zatražiti nekakva mizerna i nebitna uvjerenja da to što prodaje doista je sačinjeno od onoga što se deklarira.

To može smao netko kome emocije ne protiču tijelom i ne živi život pun uživanja i ljubavi. Žbrlj.... fmlj....

mujica
03.10.2008., 21:50
Ako nađeš malo vremena, Feniks , pogledaj pod temom zdravlje djece u forume koji se tiču cijepljenja.

Tamo su neke jadne duše provele jako puno vremena i potrošile jako puno energije u dokazivanje deklariranih djelovanja cjepiva i u dokazivanje sastava na sve moguće načine, uz svu stručnu i znanstvenu podršku koja je objavljena. Pa neki još uvijek misle da cjepiva ne djeluju i da sadrže nepoznate sastojke sa skrivenim pogubnim djelovanjem.

Kako onda možeš očekivati da te jadne dušice povjeruju u djelovanje nećega što nije niti priznato, niti sama nemaš nikakvih dokaza osim anegdotalnih osobnih priča, kada na izravan upit o kvaliteti vlastitog proizvoda odgovaraš "dubokim" citatima koji nemaju blage veze ni s čim........

mim
03.10.2008., 23:10
Mujica, hajde (čisto zbog vlastite vjerodostojnosti) daj bar jedan jedini linkić koji nedvojbeno tvrdi i dokazuje da koloidno srebro ne djeluje. Daj iskopaj bar jednu studiju u kojoj se navode nedvojbeno i znanstveno potkrijepljeno nuspojave koloidnog srebra. Za sad imamo Papu Štrumpfa. Dalje?? A čak ni linkići ne mogu pobiti činjenicu da jako puno ljudi koristi koloidno i da su učincima prezadovoljni. O neučinkovitosti bi mogao recimo pričati mojoj dragoj prijateljici kojoj su laktovi 9 godina krvarili od psorijaze. Sad su predivni. Daj njoj taj linkić o neučinkovitosti. Vjerujem da će ostati ushićena ;)

Da se razumijemo-nemam ništa protiv skepse. Ona je jako zdrava, tjera na razmišljanje, istraživanje...općenito na napredak. I sama tražim dokaze, čitam, povezujem činjenice, tražim ono što nam prešućuje znanost.

Pričaš o dokazima, ispitivanjima.... Probaj se sjetiti kako izgledaju ispitivanja kvalitete dodataka prehrani. Misliš da itko provjeri u njima koncentraciju djelatne tvari i učinkovitost?? Ne, samo provjere je li takav preparat štetan za čovjeka. Npr. olovo može u njemu biti neznatno ispod gornje dopuštene granice i takav preparat se pušta u prodaju. To što će ljudi s godinama korištenja istog biti lagano trovani olovom...ma, nema veze, glavno da je preparat registriran. :/


Stvarno nije u redu zbog zatrovanog srca i nezadovoljstva vlastitim životom upitati nekoga da dokaže da ono što prodaje doista i djeluje kako tvrdi
Kao što rekoh-i na Canestenu piše da djeluje protiv gljivica. Hajmo malo priupitati žene koje imaju kroničnu kandidijazu o tome. Onda, kemoterapeutik ubija tumorske stanice. Ljudi ipak umiru od karcinoma. Statini snižavaju kolesterol pa je smrtnost od krvožilnih bolesti u užasnom porastu. Kad saznam za 40 ljudi kojima su pomogli statini i nikad im se više problem nije javio vjerovat ću u njihovo djelovanje. Nažalost, ne znam nikoga takvog. ALI!! Na njima piše da djeluju! I na plotu piše.... :/


i sad bi mamice koje sa strepnjom čitaju i sastave mineralne vode prije nego što ju daju djeci, trebale dati djeci nešto što vi doma skuhate u loncu koji ste kukpili preko interneta i ama baš ničime ne možete potvrditi svoje izjave o sastavu i čistoći
Sarkazam je primjereniji nekom drugim ljudima. Od tebe ga nisam očekivala. Ustvari sam očekivala znanstveni pristup. Da skepsu, da pitanja, ali ne ovo. I tim istim mamama mogu potvrditi da je manje nuspojava od koloidnog srebra nego od mineralne vode. :)

feniks
04.10.2008., 17:36
Duboki citat?.... nije se radilo o patetici, radilo se o tematici.
Naime, riječ je o vodi.

A što se cijepljenja tiče, ti grozomorni trenuci su, odavno iza nas.
Na sreću, prošli smo b.o., što neki drugi ljudi koje znam ne mogu reći.

mujica
04.10.2008., 21:36
O pamćenju vode također nemam previsoko mišljenje, ali to je druga tema.
Mene i dalje muči to što ne postoji nikakva neovisna i certificirana analiza proizvoda koji prodaješ, a koja bi potvrdila tvoje izjave o sastavu. I to što smatraš da je to nepotrebno.

Također me muči to što tvrdnje o djelotvornosti bazirate i ti i mim na anegdotalnim izvještajima pojedinaca koji kažu da im je pomoglo. A sama tvrdiš da milioni to uzimaju. Što je s onih preostalim milionima ljudi koji to uzimaju?
Pretpostavljam da njima nije pomoglo.

A ne možete očekivati da ljudi to kupuju na temelju vjere. Jer tvoj biznis nije prodaja vjere, već vode sa suspendiranim ionima srebra za koje tvrdiš da ima razna djelovanja.

Inaće, mene ta tematika zanima. I alkemija (ovo s memorijom vode je čista moderna alkemija) i homeopatija. Ali za sve to trebaju nekakvi pokusi koji su ponovljivi i koji daju mjerljive rezultate. A to nedostaje.

mim
04.10.2008., 22:22
Također me muči to što tvrdnje o djelotvornosti bazirate i ti i mim na anegdotalnim izvještajima pojedinaca koji kažu da im je pomoglo.
A na čemo ti baziraš svoju tvrdnju na koloidno srebro nema djelovanja? NIsam primijetila da si iznio bilo kakav podatak o tome, a očekivala sam da ćeš to napraviti. :/

mujica
04.10.2008., 22:24
Mujica, hajde (čisto zbog vlastite vjerodostojnosti) daj bar jedan jedini linkić koji nedvojbeno tvrdi i dokazuje da koloidno srebro ne djeluje.

Ne dokazuje se da nešto ne djeluje. Dokazuje se da nešto djeluje.
Toga nema. Na temelju pregleda literature su objavljeni razni članci koji zaključuju da za tvrdnje o pripisanim djelovanjima koloidnog srebra nema dokaza.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8632503

http://www.mdanderson.org/departments/cimer/display.cfm?id=ca255d3c-2ca8-46ed-a19011aa9f45cd23&method=displayfull&pn=5ac57a83-0f8d-4a3f-b743a0cdf23f193c

http://www.mskcc.org/mskcc/html/69189.cfm

http://www.fda.gov/cder/warn/cyber/2001/Cyber097.pdf

mim
04.10.2008., 22:32
Štima, ali opet i ponovo se kao nuspojava djelovanja povlači samo i jedino argirija, a ona je posljedica uzimanja soli srebra. I dalje ne znam kako u aqua pro injectione nastaje sol srebra.

I zašto uporno izbjegavaš komentirati ono što ponavljam: Lijekovi imaju deklarirano djelovanje, ispitane doze, sastav izražen na 4 decimale, aposlutno definiran tehnološki postupak pripreme... Zašto onda ne djeluju??? U čemu je problem?

mama courage
04.10.2008., 22:43
Uklonjen post jer se odnosio na reklamu

mujica
05.10.2008., 00:31
1....... Štima, ali opet i ponovo se kao nuspojava djelovanja povlači samo i jedino argirija, a ona je posljedica uzimanja soli srebra. I dalje ne znam kako u aqua pro injectione nastaje sol srebra.

2...... I zašto uporno izbjegavaš komentirati ono što ponavljam: Lijekovi imaju deklarirano djelovanje, ispitane doze, sastav izražen na 4 decimale, aposlutno definiran tehnološki postupak pripreme... Zašto onda ne djeluju??? U čemu je problem?

1..... no, nisam ja nigdje napisao da mislim da je koloidno srebro štetno. Nemam razloga vjerovati da je štetnije nego što se inaće navodi. Ja pitam vezano uz navode o djelotvornosti koloidnog srebra i sastavu i kvaliteti proizvoda koji feniks ovdje reklamira.

2..... Da nema dokaza da djeluju u nekoj mjeri, ne bi bili registrirani kao lijekovi. Niti jedan lijek nije 100% djelotvoran. A razloga za nedjelovanje ima puno. Ovisi o kojim se lijekovima radi. Jedan od njih je i nepropisna primjena. Npr. neki antibiotik ne djeluje na gripu, jer nije lijek za gripu. S druge strane koloidno srebro može izgledati kao da djeluje na gripu, jer gripa sama prođe za tjedan dana, pa si netko zamisli da je to od koloidnog srebra.

Uglavnom, ne bi se smjelo zaključivati o djelovanju nekog preparata jna temelju anegdotalnih iskustava. Naravno, tko hoće, neka izvoli.

Meni je jedina želja javljanjem na ovu temu spriječiti jednostranu reklamu koja je neargumentirana. Dalje mi je svejedno.....

Davor
05.10.2008., 00:47
Izvrni to kako god hoćeš, ali ionsko srebro ima pouzdana dezinfekcijska svojstva. U našoj vlastitoj domaćoj ili kako god hoćeš narodnoj medicini se voda u koju je ubačen usijani srebrenjak koristila kao lijek kod vrućice još od prije dobrog kralja Matijaša i u tome sigurno nečega ima. Čudnom retorikom samo dokazuješ da si antiprotivan i ništa drugo.

mujica
05.10.2008., 00:53
ne niječem ja dezinfekcijsko svojstvo. (malo pogledaj ranije postove). Govorim o astmi, AIDS-u, dijabetesu, sepsi, raku....

Dezinfekcijsko svojstvo imaju i alkohol i brom i varikina, pa ih nitko ne pije da izliječi npr sepsu i AIDS.

mujica
05.10.2008., 00:57
inaće, Davore , zar je tebi stara navada stavljanja vrućeg srebrnjaka u vodu uvjerljiviji dokaz djelotvornosti nekog prozvoda od epidemioloških studija ?

Davor
05.10.2008., 01:10
Do pojave antibiotika skoro kompletna materia medica je počivala na preparatima koji su potekli iz narodne medicine, a u narodnu medicinu su došli strpljivim proučavanjem znalaca tokom dužih perioda - što se ne razlikuje drastično od modernih pristupa u epidemiološkim studijama.

Da medicina nije odmah shvatila čemu služe antibiotici svjedoči veliki broj gluhih koji su sluh izgubili radi ototoksičnosti, a najfora je da su ti vrli antibiotici sasvim dobro prolazili u epidemiološkim studijama.

Još bolja fora je da iste te antibiotike i dan-danas trpaju u lijekove za - upale uha :?

mujica
05.10.2008., 01:24
U pravu, Davore.
Zbog ototoksičnih antibiotika, kongenitalnih malformacija nakon talidomida i invaginacije crijeva nakon Rotashielda, vjerujem da koloidno srebro liječi od svih onih boleština.
Kako nisam ranije vidio izravnu vezu.
Feliks, molim te, rezerviraj par litrica za mene. Uopeć nije bitno što je unutra.

Jer sam progledao i čista i sretna srca mogu izjaviti: ja VJERUJEM!!!!!

Davor
05.10.2008., 01:29
:lol: bilo je prejednostavno :lol:

mujica
05.10.2008., 01:31
:*

mim
05.10.2008., 09:01
2..... Da nema dokaza da djeluju u nekoj mjeri, ne bi bili registrirani kao lijekovi. Niti jedan lijek nije 100% djelotvoran. A razloga za nedjelovanje ima puno. Ovisi o kojim se lijekovima radi. Jedan od njih je i nepropisna primjena. Npr. neki antibiotik ne djeluje na gripu, jer nije lijek za gripu. S druge strane koloidno srebro može izgledati kao da djeluje na gripu, jer gripa sama prođe za tjedan dana, pa si netko zamisli da je to od koloidnog srebra.

Gle, ovo je pomalo potcjenjivački. Ja ne govorim o djelovanju antibiotika na virus gripe. Govorim o djelovanju antimikotika na gljivice, o djelovanju statina na snižavanje kolesterola, o djelovanju kemoterapeutika na tumorske stanice.... Treba još??
Antibiotik deklarirano ne djeluje na viruse. Antimikotik, pak, vrlo deklarirano djeluje na gljivice. No, zašto onda imamo uopće kandidijazu?? Pa trebalo bi se sve riješiti s 3 vaginalete, zar ne?? Bar tako piše.

Gripu nigdje u postovima nisam spominjala. Naprotiv, spomenula sam dvije teže dijagnoze bolesti respiratornog sustava: bronhitis i sisusitis. Na njih vrlo deklarirano djeluju antibiotici koje ja nisam uzela, a zdrava sam. I kao posljedicu uzimanja lijeka (namjerno ću tako koloidno u ovom slučaju zvati) nemam oštećenje probavnog sustava, prolaznu leukopeniju ni kandidijazu.

Onda?? Hajmo razgovarati o lijekovima na onom nivou na kojem to oboje možemo pa mi zato nemoj pričati o tome kako npr. varikina djeluje kao dezinficijens jer trenutno nije tema izbjeljivanje rublja i uništavanje plijesni na zidu nego vrlo kompleksno djelovanje na stanice bakterija i drugih MO.


Govorim o astmi, AIDS-u, dijabetesu, sepsi, raku....
Ponovit ću (jer je očito kako nastojiš važne stvari "previdjeti" ). Što djeluje na virus HIV-a? Koji broj osoba s HIV-om je trajno izliječen konvencionalnom terapijom? Koji broj je izliječen pomoću koloidnog srebra?
Za prvi dio i sam znaš da je rezultat=0, samo im je produžen život. Za drugi ne znaš rezultat. Neka bude i 1 osoba kojoj je koloidno pomoglo (a bez nuspojava!! ): to je već 100% više od onog što je ostvarila konvencionalna medicina. Neka rezultat bude =0. Onda opet imamo rezultat koji nam daje i klasična terapija, a bez nuspojava. Dakle-napredak je moguć jer polazimo od čiste nule, praznog skupa...ustvari-polazimo od apsolutnog neuspjeha klasične medicine jer svi ti silni stručnjaci ne mogu ubiti malog mikronskog virusića. Bar ne trajno, ne u 100% slučajeva...čak ni u 10%. Karcinom?? Postotak izliječenih? Ja ga ne znam, no sigurno nije 100%. Nije ni 50% jer ljudi umiru od karcinoma. Umiru i od posljedica kemoterapije, zar ne? Je li u cilju farmaceutske industrije da netko bude zauvijek izliječen od karcinoma? Naravno da nije. A neki kemoterapeutik deklarirano djeluje na određenu vrstu tumorske stanice. Tako kažu klinička istraživanja. Hajmo im vjerovati.


Uglavnom, ne bi se smjelo zaključivati o djelovanju nekog preparata jna temelju anegdotalnih iskustava.
Zar klinička istraživanja isto tako nisu na neki način "anegdotalna iskustva" ? Grupa ispitanika, određene doze, praćenje nuspojava i djelovanja, zaključak?? I sve to jaaaako puno košta, a malo koji laboratorij si može priuštiti jedno skupo nezavisno kliničko istraživanje. Zato postoji (vrlo bogata) farmaceutska industrija koja će jadnom labosiću malo pripomoći "donacijom". I eto nam svojedobno Talidomida na tržištu. Nusdjelovanja?? Prava sitnica, zar ne??


Do pojave antibiotika skoro kompletna materia medica je počivala na preparatima koji su potekli iz narodne medicine, a u narodnu medicinu su došli strpljivim proučavanjem znalaca tokom dužih perioda
Da mi je netko nekada davno rekao da ću ikada potpisati Davora rekla bih mu da je lud. No, ovaj puta veliki X.

magriz
05.10.2008., 09:44
mene u svemu ovom interesira, zašto feniks i slični ne doniraju po koju litricu tzv.elektro koloidnog srebra (jel to po iupac-u?) nerazvijenim zemljama, pa da konačno dođe kraj tbc-u, malariji, aids-u... pa uništite tu ozloglašenu farmaceutsku industriju...
lonce imate, vode imate...
pitanje je samo imate li želje, volje i sposobnosti postati isus

ivanas
05.10.2008., 10:29
Koristim neko vrijeme ionsko srebro, nikakvih nuspojava nema, a od dosad vidljivih djelovanja, rana od 12 šavova je u tako rekordnom roku zacijelila nakon svakodnevnog špricanja da je jednostavno za nepovjerovati. S tim da nakon vađenja konaca ništa drugo osim ionskog srebra nije korišteno.

Isto tako kožno oboljenje na dlanovima se vidno smanjilo nakon uporabe, a prije toga smo dali na tisuće kuna za razne preglede, privatne dermatologe, kreme i sl.

Nisam o ionskom srebru znala puno, nešto sam pročitala al sam išla probat jer mi se učinilo ok. A rezultati su i više nego ok.

E i zaboravila sam, zubobolja. Zabolio me zub i držala sam par minuta otopinu u ustima i do odlaska zubaru za dva dana me nije više bolilo. Tad sam prvi put i popila otopinu, prije sam samo koristila izvana, na kožu.

mujica
05.10.2008., 10:55
Mim, ne zanm što se toliko trudiš uvjeravati me, kad sam ti već napisao da sam postao pravi vjernik.

Kupit ću si bočicu (ako nije puhovi pokupovala sve zalihe), isprobati i javiti kako je bilo. OK?

mim
05.10.2008., 11:48
Mim, ne zanm što se toliko trudiš uvjeravati me, kad sam ti već napisao da sam postao pravi vjernik.

Ja se ne trudim uvjeriti te u djelovanje koloidnog srebra nego samo želim da ti uvjeriš mene kako lijekovi koji su registrirani, čije je djelovanje potvrđeno brojnim kliničkim istraživanjima zaista djeluju (a upravo ti takve potvrde tražiš za koloidno srebro!! ), da su apsolutno neštetni i da razvoj lijekova ne financira farmaceutska industrija. Do sad nisi ni pokušao. Bar probaj. Ili bar probaj odgovoriti na dio mojih rečenica koje završavaju s upitnikom. Većina njih nije retorička. Izbjegavaš odgovore zato jer znaš da ne idu u prilog klasičarima ili jednostavno ne znaš odgovor? Nije sramota ne znati i pitati, razmišljati, biti skeptičan, ali je za jednog znanstvenika velika sramota zatvoriti um novim idejama. Ili jednostavno ne smiješ progovoriti o tome jer i tvoj labos financira neki od proizvođača tako učinkovitih lijekova?

Ako imaš podatke o izliječenima od AIDS-a možeš ih slobodno plasirati u javnost kako bi odahnuli jer onda ta bolest ne bi bila smrtna u 100% slučajeva kako za sad vjerujemo ( a i medicina to potvrđuje). Ako postoji učinkoviti lijek za karcinom, a ti taj podatak imaš daj ga podijeli s nama: mirnije ćemo spavati.


Kupit ću si bočicu (ako nije puhovi pokupovala sve zalihe)
Sad podsjećaš na Davora u njegovim najboljim danima: ironija, sarkazam i podhebavanje. Bravo!! :roll:

Ivanas, nije te slučajno prestao boljeti zub. I meni se dogodilo da mi je ispao privremeni ispun zuba i živac mi je ostao ogoljen. Boljelo jeeee!! S koloidnim je bol nestala gotovo trenutno. Ako ti se ponovi samo nastoj držati koloidno što duže na mjestu koje boli. Naravno, to nije zamjena za zubara, ali u subotu navečer je bolje rješenje od analgetika ili hitne stomatologije.

snjež
05.10.2008., 12:40
mi počeli šprocati na zalječenu kožnu infekciju koja se prije nekoliko dana razbudila...pa ću javiti kako napredujemo...

kaj se tiče AIDSa...to je više individualno...osim toga AIDS prodrazumjeva različite bolesti uzrokovane drastičnim padom imuniteta...pa tako da za neke treba manje vremena, a za neka više...

a ovi sarkastični Isus lookalike komantari su stvarno dobrohotni....
...vidim da se farmakoindustrija potrgala od dobrohotnosti prema svima a ne samo njima ;)

snjež
05.10.2008., 12:44
osim toga Magriz, daj si malo progooglaj pa vidi šta se dešava s onima koji imaju želju besplatno pomoći bolesnima u zemljama "trećeg" svijeta...odmah padnu u nemilost sistema, pa čak i pod po život opasnim prijetnjama...

magriz
05.10.2008., 13:27
Koristim neko vrijeme ionsko srebro, nikakvih nuspojava nema, a od dosad vidljivih djelovanja, rana od 12 šavova je u tako rekordnom roku zacijelila nakon svakodnevnog špricanja da je jednostavno za nepovjerovati. S tim da nakon vađenja konaca ništa drugo osim ionskog srebra nije korišteno.

mast malih puhova, točnije ulje, je izuzetno dobro za ožiljke i rane, a niš ga ne spominjete...

mim
05.10.2008., 14:02
Koristim neko vrijeme ionsko srebro, nikakvih nuspojava nema, a od dosad vidljivih djelovanja, rana od 12 šavova je u tako rekordnom roku zacijelila nakon svakodnevnog špricanja da je jednostavno za nepovjerovati. S tim da nakon vađenja konaca ništa drugo osim ionskog srebra nije korišteno.

mast malih puhova, točnije ulje, je izuzetno dobro za ožiljke i rane, a niš ga ne spominjete...
Možda zato jer je tema koloidno srebro?? :roll:

Btw, stari ljudi kažu da se dobro i pop**ati na ranu. Postoji dosta knjiga o urinoterapiji pa se ipak ovdje raspravlja o nekoj drugoj temi. Razmisli što se sve može donirati zemljama trećeg svijeta. Možda urin?? Sra*e (od lijekova) im već dajemo :/ .

feniks
05.10.2008., 17:28
Ono na što je prilikom spominjanja npr. aidsa treba obratiti pažnju je početak nabrajanja tog famoznog popisa od šestpetnula o kojem imam vlastito mišljenje. Naime, kaže: primjećeno je djelovanje na....

To zapravo znači da djeluje, a ne da se time garantira izlječenje 100%
Svaka bolest je bolest imunosustava. Pacijenti koji boluju od aidsa ne umiru od njega, već od popratnih infekcija koje im se samo zbrajaju, a posljedica su gadno narušenog imuniteta.
Nadalje, treba obratiti pažnju na to da pričamo o nečemu što nije pod šapom farmacije i da su u većem dijelu svijeta istraživanja in vivo mali problem.
Famozni popis se jednim velikim djelom oslanja na upravo takva istraživanja, a mislim da je prilično jasno da situacija u petrijevoj posudi i u ljudskom loncu nije ista priča.
Što se konkretno aidsa tiče, bio je određeni broj dokumentiranih značajnih poboljšanja takvih pacijenata.
A i svaki ljudski lonac nije isti, pa upravo zbog toga neće svima djelovati jednako, a možda čak i uopće.
No ono što mene kao ljudsko biće u toj priči veseli, je da nema štetnih posljedica. A to se za masu lijekova ne može reći.

editirani dijelovi koji su se odnosili na reklamu

Mujica, nisam spomenula jednim slovom da je analiza nepotrebna, kao niti da je nemam. Upravo suprotno.
A analizu sastava, vjerujem, možeš obaviti na Ruđeru - ako želiš.

Ono što ja cijelo vrijeme zagovaram je upravo oprez.
I to upravo zato što ponešto o elektro koloidnom srebru znam, a znam i da ga puno hrvata koristi, što iz home made proizvodnje, što iz "uvoza".
I upravo zato se već jedno duže vrijeme borim s čudima od birokracije, kako bi se stvar postavila na neki nivo, te kako bi se zaveo kakav-takav red.

Vjerujem da je najteži dio za razumjeti - motiv. Moj nije biznis. A i nema ga u ovom slučaju, što dokazuje i čuđenje većine ljudi.
Mene zaista istinski razveseli svaka informacija da je nekome za nešto pomoglo i to je ono zbog čega sam se odrekla svog slobodnog vremena, a čini se i dijela radnog.

mujica
05.10.2008., 20:00
Mim , ti uporno pokušavaš manjak podloge za tvrdnje o djelotvornosti koloidnog srebra opravdati manama lijekova. To nema nikakvog smisla. To što lijekovi ne djeluju onako kako bismo htjeli, ili ne djeluju u svim slučajevima i usput imaju nuspojave nimalo ne mijenja činjenice o koloidnom srebru - činjenice da nema dokaza o djelovanju na ništa od navedenoga osim lokalne primjene za dezinfekciju rane.
Dakle, ne sumnjam u dezinfekcijsko svojstvo, ali sustavno djelovanje koloidnog srebra je na razini rekla-kazala.
Kako ne razumiješ da nedjelotvornost lijekova nema apsolutno nikakve veze sa nebuloznim tvrdnjama o djelotvornosti koloidnog srebra.

I kaj sad hoćeš od mene? Da za svaki lijek koji postoji navodim kako djeluje? Zašto ne djeluje? To niti ne znam niti ne bih imao vremena cijeli život za to napraviti.

I tko kaže da lijekovi nemaju nuspojave? Pa naravno da imaju. I naravno da ne djeluju uvijek. Uostalom to sam već napisao u ranijim postovima i ne razumijem na koje to tvoje pitanje nisam odgovorio.

I ne znam zašto od mene tražiš dokaze da su lijekovi 100% djelotvorni i bez nuspojava, kad ja to nikada nisam niti rekao. Niti mi ne pada na pamet. Dakle, to pitaj nekog drugog tko to tvrdi.

Kao što ja za koloidno srebro pitam tebe i feliks, koje to tvrdite. OK?

Vas dvije tvrdite (da je koloidno srebro djelotvorno) - pa dokažite.

Ja ne tvrdim (da su lijekovi bez mana) - pa zašto bih dokazivao.Feliks , lijepo si napisala
Mujica, nisam spomenula jednim slovom da je analiza nepotrebna, kao niti da je nemam. Upravo suprotno.
A analizu sastava, vjerujem, možeš obaviti na Ruđeru - ako želiš.

Nisam pitao gdje se može obaviti analiza, već koji laboratorij ju radi za tvoje proizvode. Još uvijek te molim da mi to napišeš, da bih mogao provjeriti tvoje tvrdnje.
Također me zanima daješ li na uvid kupcima rezultate analize svog proizvoda - obzirom da na bočici nigdje ne piše sastav i mjesto gdje je kontroliran proizvod.

mujica
05.10.2008., 20:23
Uklonjen post jer se referirao na reklamu

feniks
05.10.2008., 20:28
“YOU CAN TRACE EVERY SICKNESS, EVERY DISEASE, AND EVERY AILMENT TO A MINERAL DEFICIENCY” - Linus Pauling, Ph. D. (twice Nobel Laureate)


“...in this eye-opening research, silver is emerging as a wonder of modern medicine ...perhaps it soon will be recognized as: OUR MIGHTIEST GERM FIGHTER. For example, even the most powerful pharmaceutical antibiotics are effective against only a small number of micro-organisms, and then only until drug-resistant strains develop. Yet, research at Washington University School of Medicine...has shown that silver is bactericidal to nearly 650 different disease-causing organisms, and that silver-resistant bacteria strains do not develop.”
Science Digest, March 1978


“Silver is one of the most universal antibiotic substances. When administered in the colloidal form, it is for all intents and purposes non-toxic. Silver has been proven effective against hundreds of infectious conditions. It has tremendous anti-microbial power; the history of safe and successful colloidal silver use is extensive, and the number of current health professionals and individuals that successfully utilize colloidal silver to reduce the length and severity of infectious disorders is growing exponentially.” Zane Baranowski, CN. Association for Advanced Colloidal Research.

The germicidal action of certain metals in the colloidal state having been demonstrated, it only remained to apply them to the human subject, and this has been done in a large number of cases with astonishingly successful results. For internal administration, either orally or hypodermically, they have the advantage of being rapidly fatal to the parasites both bacterial and otherwise without any toxic action on the host. Colloidal Silver solution is quite stable even in the presence of salts and the normal constituents of the blood. Its destructive action on toxins is very marked, so that it will protect rabbits from ten times the lethal dose of tetanic (from tetanus) or diptheric toxin.” Prof. A.B. Searle in “The Use of Colloids in Health and Disease (Quoting from the British Medical Journal, May 12, 1917, pg 83.)

“The introduction of the metallic colloids into medicine constitutes a new departure in therapeutics, the significance of which does not appear as yet to be generally recognised”
B. G. Duhamel, M.D. in “Electric Metallic Colloids and Their Therapeutical Applications,” The
Lancet, January 13, 1912, p. 89 – 90

"With the many research reports and personal testimonials of it being a full spectrum natural
antibiotic that destroys virtually all known and developing/mutating pleomorphic pathogens, you’d think there would be a lot of excitement regarding colloidal silver, especially from within the medical community...The harsh reality regarding the FDA, AMA, Pharmaceutical, and scientific community is that there appears to be a lack of enthusiasm. Reluctance to help validate the effectiveness of colloidal silver seems all too common. Although this is changing, the reason for the possible resistance may be rooted primarily in economics. For example, colloidal silver is regarded by the FDA as a pre-1938 drug. Moreover, the FDA does not have jurisdiction regarding a pure mineral element. There has been no incentive for the aforementioned bodies to go through the expensive process of controlled studies to provide proof regarding uses and effectiveness, such as the UCLA and others have done."
E. Vincent Goetsch in his book, "Colloidal Silver Maker & Researcher's Manual"

"The medicine department of obstetrics and gynaecology at UCLA conducted tests in 1988 regarding the use of silver solutions as disinfectants. Anti-microbial and anti-bacterial effects were demonstrated in 10/5 concentrations per milliliter of the following:
neisseria gonorrhea, gardurella vaginalisis, streptococcus pyogenes, staphylococcus aureus, candida albicans, candida eolobata, m. furfur, salmonella typhi."
Larry C. Ford, M.D., UCLA Department of Obstetrics and Gynecology, UCLA School of Medicine, November, 1, 1988.

feniks
05.10.2008., 20:34
I još malo za zabavu.... evo od kuda se formiraju ti famozni popisi djelotvornosti...

Scientific Research: Documented Medical Journal Reports of Silver Colloid Research

The following is a list of (100+) documented Medical Journal reports of uses of silver for the treatment of various conditions, diseases and pathogens:

Anthrax Bacilli [2, 3]
Appendicitis (post-op) [3]
Axillae and Blind Boils of the Neck [10]
B. Coli [2]
B. Coli Communis [7]
B. Dysenteria [2]
B. Pyocaneus [2]
B. Tuberculosis [7]
Bacillary Dysentery [4]
Bladder Irritation [12]
Blepharitis [13]
Boils [10]
Bromidrosis in Axille [12]
Bromidrosis in Feet [10]
Burns and Wounds of the Cornea [13]
Cerebro-spinal Meningitis [3, 9]
Chronic Cystitis [10]
Chronic Eczema of Anterior Nares [10]
Chronic Eczema of Metus of Ear [10
Colitis [4];
Cystitis [8]
Dacrocystitis [13]
Dermatitis suggestive of Toxaemia [4]
Diarrhoea [4];
Diptheria [3]
Dysentery [3,6]
Ear "Affections" [5]
Enlarged Prostate [12]
Epiditymitis [10];
Erysipelas [3]
Eustachian Tubes (potency restored) [8]
Follicular Tonsilittis [10]
Furunculosis [3];
Gonococcus [7]
Gonorrhoea [10]
Gonorrhoeal Conjunctivitis [10]
Gonorrhoeal Opthalmia [13]
Gonorrhoeal Prostatic Gleet [11]
Haemorrhoids [12]
Hypopyon Ulcer [13]
Impetigo [10
Infantile Disease [16]
Infected Ulcers of the Cornea [13]
Inflammatory Rheumatism [3]
Influenza [11]
Interstitial Keratitis [13]
Intestinal troubles [6]
Lesion Healing [12]
Leucorrhoea [8]
Menier's Symptoms [8]
Nasal Catarrh [5]
Nasopharyngeal Catarrh (reduced) [8]
Oedematous enlargement of Turbinates without True Hyperplasia [9]
Offensive Discharge of Chronic Supporation in Otitis Media [10]
Ophthalmology [12]
Ophthalmic practices [5]
Para-Typhoid [3]
Paramecium [1]
Perineal Eczema [12]
Phlegmons [3]
Phlyctenular Conjunctivitis [10]
Pneumococci [2]
Pruritis Ani [12]
Puerperal Septicaemia [15]
Purulent Opthalmia of Infants [13]
Pustular Eczema of Scalp [10]
Pyorrhoea Alveolaris (Rigg's Disease) [8]
Quinsies [8];
Rhinitis [9]
Ringworm of the body [10]
Scarlatina [3];
Sepsis [16]
Septic Tonsillitis [10]
Septic Ulcers of the legs [10]
Septicaemia [5, 8]
Shingles [8];
Soft Sores [10]
Spring Catarrh [10];
Sprue [6]
Staphyloclysin (inhibits) [2]
Staphylococcus Pyogenea [7]
Staphylococcus Pyogens Albus [2]
Staphylococcus Pyogens Aureus [2]
Streptococci [7]
Subdues Inflammation [12]
Suppurative Appendicitis (post-op) [10]
Tinea Versicolor [10]
Tonsillitis [8]
Typhoid [3]
Typhoid Bacillus [14]
Ulcerative Urticaria [4]
Urticaria suggestive of Toxaemia [12]
Valsava's Inflammation [8]
Vincent's Angina [10]
Vorticella [1]
Warts [12]
Whooping Cough [8]


More recent articles have described silver being used to treat:

Adenovirus [5, 23]
Asper Gillus Niger [18]
Bacillius Typhosus [21]
Bovine Rotavirus [23]
Candida Albicans [18]
Endamoeba Histolytica (Cysts) [24]
Escherichia Coli [17, 18, 21]
Legionella Pneumophilia [17]
Poliovirus 1 (Sabin Strain) [23]
Pseudomonas Aeruginosa [17, 18]
Salmonella [22]
Spore-Forming Bacteria [24]
Staphylococcus Aureus [17]
Streptococcus Faecalis [17]
Vegetative B. Cereus Cells [24]


Bibliographic Footnotes:

1. Bechhold, H. "Colloids in biology and medicine", translated by J.G.M.
Bullow., D. Van Nostrand Company, New York, 1919, p. 367.
2. Ibid., p. 368.
3. Ibid., p. 376.
4. Searle, A.B. "The use of colloids in health and disease". (Quoting from the British
Medical Journal, May 12, 1917) E.P. Dutton & Company: New York, 1919, p. 82.
5. Ibid., (Quoting from the British Medical Journal, Jan. 15, 1917) p. 83.
6. Ibid., (Quoting Sir James Cantlie in the British Medical Journal, Nov 15, 1913) p. 83.
7. Ibid., (Qouting Henry Crookes) p. 70.
8. Ibid., (Quoting J. Mark Hovell in the British Medical Journal, Dec. 15, 1917) p. 86.
9. Ibid., (Quoting B. Seymour Jones) p. 86.
10. Ibid., (Quoting C.E.A. MacLeod in Lancet, Feb. 3, 1912) p. 83.
11. Ibid., (Quoting J. MacMunn in the British Medical Journal, 1917, I, 685) p. 86.
12. Ibid., (Quoting Sir Malcolm Morris in the British Medical Journal, May 12, 1917) p. 85.
13. Ibid., (Quoting A. Legge Roe in the British Medical Journal, Jan 16, 1915) p. 83.
14. Ibid., (Quoting W.J. Simpson in Lancet, Dec. 12, 1914) pp. 71-72.
15. Ibid., (Quoting T.H. Anderson Wells in Lancet, Feb. 16, 1918) p. 85.
16. "Index-Catalogue of the Library of the Surgeon General's Office United States
Army." United States Government Printing Office: Washington, v. IX, 1913, p. 628.
17. Moyasar, T.Y.; Landeen, L.K.; Messina, M. C.; Kutz, S.M.; and Gerba, C.P.
"Disinfection of bacteria in water systems by using electrolytically generated
copper, silver and reduced levels of free chlorine". Found in Canadian Journal of
Microbiology. The National Research Council of Canada: Ottawa, Ont., Canada, 1919,
pp. 109-116.
18. Simonetti, N.; Simonetti, G.; Bougnol, F.; and Scalzo, M. "Electrochemical Ag+ for
preservative use". Article in Applied and Environmental Microbiology. American
Society for Microbiology: Washington, v. 58, 12, 1992, pp. 3834- 3836.
19. Slawson, R.M.; Van Dyke, M.I.; Lee, H.; and Trevors, J.T. "Germanium and silver
resistance, accumulation, and toxicity in microorganisms". Article found in Plasmid.
Academic Press, Inc.: San Diego, v.27, 1, 1992, 73-79.
20. Thurman, R.B. and Gerba, C.P. "The molecular mechanisms of copper and silver ion
disinfection of bacteria and viruses". A paper presented in the First International
Conference on Gold and Silver in Medicine. The Silver Institute: Washington, v. 18, 4,
1989, p. 295.
21. Ibid., p. 299. 22. Ibid., p. 299 23. Ibid., p. 300.
24. Ibid., p. 301. 25. Ibid., p. 302.
26. H.E.L.P. ful news, Vol. 9, No. 12., pp. 1-3


Dakle, ipak nekako potječu iz stručnih krugova.

mama courage
05.10.2008., 20:34
mujice, mujice :nope: i tebi moram reći - zabranjeno je na ovom forumu oglašavanje i prodavanje proizvoda!

mujica
05.10.2008., 20:40
Bolje ti je da se staneš u red za koju litru, nego da prigovaraš, MC.....

maria71
05.10.2008., 20:41
šteta bi bilo da dobiješ ban

mujica
05.10.2008., 20:55
.......................
Dakle, ipak nekako potječu iz stručnih krugova.

Feniks, lijepo si preslikala tekst koji se bez izmjena kopira i pasta po svim stranicama koje reklamiraju koliodno srebro.

http://www.biosil.co.za/silver.htm

http://www.trueionics.com/index_topic.php?did=32366&didpath=/32366

http://www.alternativescentral.com/colloidalsilver.htm

Što pošteno ne staviš link, pa da se divimo cijelim tekstovima. Sve te stranice su klonovi. I tvoja je klon nekih koje sam vidio pretražujući ovih dana.

Reci - prije ili nakon što odgovoriš gdje testiraš sastav i čistoću proizvoda......

editiran dio posta koji se odnosi na reklamu

mujica
05.10.2008., 21:03
šteta bi bilo da dobiješ ban

Ti to ozbiljno????

Pa da "Džirlo devojka" jedina ovdje reklamira svoje proizvode?

Sjećaš li se one kreme koja se mogla mazati na rane i mazati na kruh, pa jesti? To su reklamirale "Džirlo devojke". To još uvijek postoji u Bosni. Vidio ja na njihvoj TV nedavno.

Mene ovo koliodno srebro jako podsjeća na to.

A sjećate li se Megamina??????

mama courage
05.10.2008., 21:12
ja se sjećam dzirlo djevojaka.

al feniks to ne radi iz biznisa... :roll:

što me opet podsjetilo na nadrealiste: kalašnjikov ? za biznisa, konju jedan! :lol:

suncokret
05.10.2008., 21:25
Reci - prije ili nakon što odgovoriš gdje testiraš sastav i čistoću proizvoda......

Ovu raspravu pratim samo da saznam odgovor na ovo pitanje, ali bojim se ništa od toga.
A djeluje li ili ne po meni s ovim gore nema nikakve veze, valjda ljudi imaju pravo znati što kupuju.

MGrubi
05.10.2008., 21:32
mujica

http://www.farmakologija.com/materia/j_c.htm


Cjepiva su obično koloidne otopine oslabljelih ili umrtvljenih mikroorganizama, a ponekad i koloidne otopine njihovih dijelova.

:P

zašto tijelu paše srebro ......
http://www.periodni.com/hr/ag.html

Srebrni ion ima baktericidno djelovanje

mujica
05.10.2008., 21:35
Reci - prije ili nakon što odgovoriš gdje testiraš sastav i čistoću svojih proizvoda......

Ovu raspravu pratim samo da saznam odgovor na ovo pitanje, ali bojim se ništa od toga.
A djeluje li ili ne po meni s ovim gore nema nikakve veze, valjda ljudi imaju pravo znati što kupuju.

To nije samo pravo potrošača, već i dužnost (zakonska obveza) onoga koji prodaje proizvod.

dakle, feniks , čekamo odogvor (a poslije ću ga provjeriti)

mujica
05.10.2008., 21:40
MGrubi , i jedno i drugo je točno 1. da su cjepiva koloidne otopine (uglavnom) i 2. da je koloidno srebro koloidna otopina.
dakle, koloidno srebro je cjepivo :D

(Kinezi žuti; Ljudi koji boluju od žutice su žuti. Dakle, svi koji boluju od žutice su kinezi :D )

magriz
05.10.2008., 21:46
mujica

http://www.farmakologija.com/materia/j_c.htm


Cjepiva su obično koloidne otopine oslabljelih ili umrtvljenih mikroorganizama, a ponekad i koloidne otopine njihovih dijelova.

:P

zašto tijelu paše srebro ......
http://www.periodni.com/hr/ag.html

Srebrni ion ima baktericidno djelovanje

:? što je autor htio reći?

mim
05.10.2008., 21:47
To što lijekovi ne djeluju onako kako bismo htjeli, ili ne djeluju u svim slučajevima i usput imaju nuspojave ...

I tko kaže da lijekovi nemaju nuspojave? Pa naravno da imaju. I naravno da ne djeluju uvijek.
Mujica, ali klinička istraživanja kažu da djeluju!! Hoću reći-tražiš potvrdu za koloidno, tražiš klinička istraživanja, a upravo ta klinička istraživanja varaju neuki puk uvaljujući mu m**a pod bubrege.
Ja ne pristajem na prevaru, ne pristajem na mogućnost nuspojava i imam pravo odabira.

Vas dvije tvrdite (da je koloidno srebro djelotvorno) - pa dokažite.
Kome?? Sebi ne moram dokazivati, a ni bilo kome drugom. Mogu savjetovati uzimanje na osnovu krasnih rezultata za koje znam. Isto kao što ću savjetovati izbjegavanje lijekova kad god je to moguće, a izbor je na krajnjem "konzumentu". Kao uostalom i kod svega ostalog u životu.

Ne znam zašto dramiš i karikiraš. Ima potrda da koloidno djeluje jednako kao što ima potvrda i da djeluju lijekovi. Ima i oprečnih stavova i istraživanja koja za oboje tvrde drugačije. Zašto bih trebala vjerovati da lijekovi djeluju, a koloidno ne? U (ne)djelotovornost lijekova sam se uvjerila, u nuspojave također, znam dovoljno o njihovom djelovanju da ih izbjegavam. Za koloidno to ne znam, nema poznatih nuspojava i ja između koloidnog i antibiotika npr. biram koloidno. To je moje pravo. Kao što je tvoje pravo da izabereš konvencionalnu terapiju. Sa mnom ne moraš raspravljati na takav način na kakav to pokušavaš jer u tome ne želim sudjelovati. :bye:

mama courage
05.10.2008., 22:01
ej, kad se već nudi. ja bih rado ponudila athrium vodu (http://en.wikipedia.org/wiki/Uriella).

učinkovitije od mujičine vode... 8)


Uriella makes "Athrums-Wasser" ("Athrum water") in her sterile bath tub by stirring tap water. The water is filled into canisters and stored in the basement. The believers drink it, wash themselves with it, or heal wounds. According to www.relinfo.ch, the water is free, but most members (some drive 700 km) buy some "remedies" from "God's drugstore."

žena napuni kadu vodom, vrti po njoj viljuškom (možda čak srebrnom). drugu ruku drži prema nebu i kroz nju struiji bozja snaga drito u vodu (u kadi). nema šta ne liječi!

evo i sličice: http://www.religio.de/dialog/198/uriella3.jpg

100% bez nuspojava!!!! :lol:

mujica
05.10.2008., 22:03
Mim , :bye:

Feniks , imam za tebe jedan ozbiljan prijedlog:

1. kaži gdje provjeravaš sastav i čistoću, a ako to ne činiš, počni. Editiran dio koji se odnosio na reklamu

2. Uklonjeno jer se odnosilo na reklamu

mujica
05.10.2008., 22:04
ispričavam se na pogrešnom boldanju :saint:

MC, dokaži da je tvoja voda bolje od moje

MGrubi
05.10.2008., 22:07
mujica

http://www.farmakologija.com/materia/j_c.htm


Cjepiva su obično koloidne otopine oslabljelih ili umrtvljenih mikroorganizama, a ponekad i koloidne otopine njihovih dijelova.

:P

zašto tijelu paše srebro ......
http://www.periodni.com/hr/ag.html

Srebrni ion ima baktericidno djelovanje

:? što je autor htio reći?

priča o cjepivu je posebno vezana za mujicu

ovaj drugi dio mi je bio iznenađenje, nisam znala da ion srebra ima takvo djelovanje - baktericidno

koloidna otopina je otopina sa ionom srebra, odatle baktericidno djelovanje

a i eto npr. češnjak je prirodni antibiotik

mujica
05.10.2008., 22:12
Mim , ti si svojedobno napisala da voliš stričeka Guytona, zar ne?

Kako te onda ne smeta nabrajanje svih ovh stanja na koja se feniks poziva? :?

mim
05.10.2008., 22:12
a i eto npr. češnjak je prirodni antibiotik
Nije jer nema deklariranog sastava. 8)

A od kumice na placu kad ga kupuješ obavezno traži kopiju rezultata analize. Jer, naime, djelotvorna su samo sredstva koja to imaju :roll: . Tako stručnjaci kažu :roll: :roll:

zhabica
05.10.2008., 22:15
koloidna otopina je otopina sa ionom srebra, odatle baktericidno djelovanje


MGrubi, koloidna otopina nije ona koja sadrzi srebrne ione vec:

koloidi
.

Koloidi su sustavi dvije ili više faza u kojima najmanje jedna faza ima čestice dimenzija između 1 nanometra i 1 mikrometra (10-9 - 10-6 m). Dimenzije čestica, više od prirode čestica, karakteriziraju koloide. Koloidne čestice se ne mogu odijeliti filtriranjem jer su premalene i prolaze kroz pore filtar papira. Zbog malih dimenzija i male mase koloidne čestice se ne talože već lebde u otopini, praveći koloidnu otopinu. Takva otopina je naizgled bistra, ali za razliku od prave otopine pokazuje Tyndallov efekt. Koloidne čestice mogu adsorbirat ione iz otopine čime nastaju koloidni ioni. Makromolekule (npr. proteini) su donja granica veličine koloidnih čestica a čestice koje se još ne mogu vidjeti optičkim mikroskopom su gornja granica.

Koloidne čestice mogu biti plinovite, tekuće ili čvrste. Dijelimo ih na:

sole - disperzije čvrstih čestica u tekućini

emulzije - disperzije tekućine u tekućini

gelove - koagulirani oblik koloidnih sustava

aerosole - disperzije čvrstih ili tekućih čestice u plinu

pjene - disperzije plinova u tekućinama ili čvrstim tvarima

U prirodi ima veoma mnogo koloida, a mnoge tvari već po veličini svojih molekula pripadaju koloidima, kao što su škrob ili bjelančevine.

Koloidi se mogu pripremiti disperzijom većih čestica ili kondenzacijom molekularnih otopina.

sa
http://www.ktf-split.hr/periodni/abc/k.html

mujica
05.10.2008., 22:17
. Sa mnom ne moraš raspravljati na takav način na kakav to pokušavaš jer u tome ne želim sudjelovati. :bye:

Ovaj topic nema puno stranica. Možeš kroz sve njih relativno brzo proći i pažljivo pogledati kako i na koji način sam razgovarao sa tobom, a kako sa nekima drugima. Pa ćeš vidjeti da ti je primjedba neprimjerena.

Tebi sam svaki put pristojno i argumentirano odgovorio.

A sarkazam nije niti jednom bio usmjeren na tebe, već na Feniks, koja ga je zaslužila.

MGrubi
05.10.2008., 22:18
pardon zhabice

evo da se editiram:

koloidno srebro je koloidna otopina sa ionim srebra a koji imaju bakterocidno djelovanje

dakle djeluju, ali baš na sve bolesti svijeta... teško
neka od tih izlječenja su možda i placebo efekt (mogućnost samoizlječenja)

mujica
05.10.2008., 22:23
A od kumice na placu kad ga kupuješ obavezno traži kopiju rezultata analize. Jer, naime, djelotvorna su samo sredstva koja to imaju :roll: . Tako stručnjaci kažu :roll: :roll:
Ne brkaj kruške i jabuke i češnjak.

Češnjak je namirnica i kumice ne tvrde da liječi od danenabrajamčegasvene.

A i kumicam sanitarna inspekcija svako malo pokupi češnjak i salatu i paradajze i sir i vrhnje i pregleda sastav - mikrobiološku i kemijsku čistoću.

mim
05.10.2008., 22:33
Mim , ti si svojedobno napisala da voliš stričeka Guytona, zar ne?

Kako te onda ne smeta nabrajanje svih ovh stanja na koja se feniks poziva? :?
Upravo zato jer dotičnog stričeka volim vrlo dobro mogu razumjeti mehanizme djelovanja tvari. Između ostalog i koloidnog srebra.
I, ne, ne smeta me. Dok god medicina bolesti proglašava neizliječivima samo zato jer ih sama ne zna izliječiti,a od silnog Ega i profita ne dozvoljava da to napravi netko drugi, nekim drugim metodama i sredstvima, sumnjat ću i biti skeptična, tražiti alternativne puteve. Osim toga, rekla sam da volim stričeka Guytona. Nisam pohvalila literaturu iz farmakologije, zar ne? Da bih jako dobro poznavala funkcioniranje Henleove petlje ne moram vjerovati u to kako Gentamicin ne oštećuje bubreg.

Priča o češnjaku: dakle, medicina priznaje djelovanje nečega što je ustvari povrće (a medicina priznaje djelovanje alicina, jel tako?? ) ? Bez detaljne analize? Bez doze? Ne kosi li se upravo to sa svime što pokušavaš tvrditi: da djelotvorni lijekovi moraju imati deklarirani sastav?

Ne znam, ispada da čovjek (ako je medicinske struke) mora biti isključiv. Žalosno. Iskreno se nadam da takva nikada neću postati.

MGrubi
05.10.2008., 22:34
češjak je ljekovita biljka sa bakterocidnim i fungicidnim djelovanjem
srebrni ion djeluje bakteriocidno

i?

h

Argirija je kozmetički efekt koji nastaje kao posljedica vezivanja srebra na pigment.
tekst omalovažava tu mogućnost - bezvezan tekst
http://www.banjalukalive.com/ljepota-zdravlje/ovjek-poplavio-zbog-rijetkog-medicinskog-sindroma.html


Iako je živa u slobodnom stanju vrlo toksična - u amalgamskim ispunima ona dolazi vezana uz srebro te se na taj način suzbija njena toksičnost.
a tko zna možda taj srebrni ion veže živu nataloženu od cjepljena i ishrane na sebe pa ozdraviš ..
http://www.gnathos.hr/index.php?id=ispuni

mujica
05.10.2008., 23:05
Priča o češnjaku: dakle, medicina priznaje djelovanje nečega što je ustvari povrće (a medicina priznaje djelovanje alicina, jel tako?? ) ? Bez detaljne analize? Bez doze? Ne kosi li se upravo to sa svime što pokušavaš tvrditi: da djelotvorni lijekovi moraju imati deklarirani sastav?

Ne znam, ispada da čovjek (ako je medicinske struke) mora biti isključiv. Žalosno. Iskreno se nadam da takva nikada neću postati.

Možeš ti misliti što hoćeš o mojoj isključivosti, ali mene zanimaju dokazi za ono što je deklarirano.

Ako netko kaže da češnjak ili koloidno srebro sadrži x ppm nećega, to treba dokazati laboratorijskim nalazima.

Ako netko kaže da ne zna što mu češnjak ili koloidno srebro sadrži, ali zna da djeluje, treba dokazati djelovanje.

Dakle, nije nužno niti znati sastav proizvoda niti ga analizirati ako ne tvrdiš da ga znaš. Niti je potrebno dokazivati djelovanje ako ne tvrdišd a ga ima.

Ti od kad sam se ovdje javio da razjasnim o čemu se tu radi, cijelo vrijeme izvrćeš i krivo tumačiš moje postove. :bye:

(Nisam baš uvjeren da medicina priznaje nekakva zančajna svojstva alicinu. Niti češnjaku. Nikad nisam čuo iole ozbiljnog internistu da nekome s visokim tlakom savjetuje da jede češnjak, umjesto hipertenziva dokazanog djelovanja.....)

mim
05.10.2008., 23:11
Ti od kad sam se ovdje javio da razjasnim o čemu se tu radi, cijelo vrijeme izvrćeš i krivo tumačiš moje postove. :bye:

Samo mi nije jasno kome i što dokazuješ. Sebi? Drugima? Kao što kaže tvoj potpis... ;)


Nikad nisam čuo iole ozbiljnog internistu da nekome s visokim tlakom savjetuje da jede češnjak, umjesto hipertenziva dokazanog djelovanja.....)
Naravno. A kad si čuo da kumica koja proizvodi češnjak plaća dotičnom internisti kongres u XY gradu ili skijanje u Dubai-ju??

:* i :bye:

snjež
05.10.2008., 23:15
Mujica, stvarno neznam zašto si navalio/la na djelotvornost ionskoga/koloidnog srebra....
evo ja ću ti reći moje iskustvo....u petom mjesecu trudnoće sam dobila takvu upalu uzorkovanu hidronefrozom da sam od bolova doslovno željela samo umrijeti...nikakav lijek mi nije olakšavao ni nakon tjedan dana antibiotika...a nakon samo jedne žlice ionskoga srebra zaspala sam i probudila se bez ikakvih bolova, naravno doktori su se na slijedećem UZVu čudom čudili što se dogodilo tijekom vikenda jer su već pripremili specijalnu ekipu na Rebru da me hitno operira (u trudnoći) ako mi se stanje ne popravi...

Iskustvo br.2 odnosi se na kronični sinusitis mog starijeg sina kojeg nikakvi antibiotici nisu ni izliječili nego samo zaliječili a jedan dan kapanja i.srebra je i to trajno...

3.kod bolesnika oslabljenoga imuniteta zbog infekcije HIV om također su viljeiva vrlo velika poboljšanja u količini T stanica, to na žalost znam jer imam oboljeloga od AIDSa u užoj obitelji...

prema tome ne pričaj na pamet :/


ja sam svjesna da ima svakakvih šarlatana željnih brze zarade koje uopće nije briga za druga živa bića (ti se uglavnom nalaze u upravnim odborima farmakoindustrije), ali ne vjerujem da je Feniks jedna od tih..

mujica
05.10.2008., 23:16
Ti od kad sam se ovdje javio da razjasnim o čemu se tu radi, cijelo vrijeme izvrćeš i krivo tumačiš moje postove. :bye:

Samo mi nije jasno kome i što dokazuješ. Sebi? Drugima? Kao što kaže tvoj potpis... ;)

:* i :bye:

Drugima. Radi istine.
:* :bye:

mujica
05.10.2008., 23:22
Mujica, stvarno neznam zašto si navalio/la na djelotvornost ionskoga/koloidnog srebra....
evo ja ću ti reći moje iskustvo....u petom mjesecu trudnoće sam dobila takvu upalu uzorkovanu hidronefrozom da sam od bolova doslovno željela samo umrijeti...nikakav lijek mi nije olakšavao ni nakon tjedan dana antibiotika...a nakon samo jedne žlice ionskoga srebra zaspala sam i probudila se bez ikakvih bolova, naravno doktori su se na slijedećem UZVu čudom čudili što se dogodilo tijekom vikenda jer su već pripremili specijalnu ekipu na Rebru da me hitno operira (u trudnoći) ako mi se stanje ne popravi...

Iskustvo br.2 odnosi se na kronični sinusitis mog starijeg sina kojeg nikakvi antibiotici nisu ni izliječili nego samo zaliječili a jedan dan kapanja i.srebra je i to trajno...

3.kod bolesnika oslabljenoga imuniteta zbog infekcije HIV om također su viljeiva vrlo velika poboljšanja u količini T stanica, to na žalost znam jer imam oboljeloga od AIDSa u užoj obitelji...

prema tome ne pričaj na pamet :/ ..

Zašto da ti vjerujem?

Da sam ja vidio to što ti opisuješ (u svojstvu tvog doktora ili doktora člana tvoje obitelji), nitko me ne bi spriječio da napravim pravi pošteno dizajniran pokus u kojem bi se usporedilo izlijiečenje onih koji primaju koloidno srebro i onih koji ga ne primaju, da se vidi razlika u brzini i potpunosti ozdravljenja.

mim
05.10.2008., 23:35
Zašto da ti vjerujem?

Da sam ja vidio to što ti opisuješ (u svojstvu tvog doktora ili doktora člana tvoje obitelji), nitko me ne bi spriječio da napravim pravi pošteno dizajniran pokus u kojem bi se usporedilo izlijiečenje onih koji primaju koloidno srebro i onih koji ga ne primaju, da se vidi razlika u brzini i potpunosti ozdravljenja.
A zašto joj ne bi vjerovao?

Gle, ti si good gay pa bi dotični pokus i želio napraviti u svrhu zdravlja. Samo...tko bi ti ga financirao? Isti oni koji šalju interniste na kongrese? Sumnjam. Onda-koji bi ti stručni časopis objavio istraživanje? Medix? Isto tako sumnjam. Neki strani? Istraživanje nekog Mujice u Hrvatskoj, iza kojeg ne stoji vrlo ozbiljan institut? Isto tako sumnjam. I sve bi se zaboravilo, a tebi bi ostala frustracija i veeeeeliki trošak.

Dokazuješ drugima radi istine? Nažalost, istina za sve nije ista. Npr. za Snježinog člana obitelji s HIV-om ona je malo "istinitija". Cijenim to što radiš-da ne bude zabune, ali šteta je (što i sam znaš) da će sve to u našoj državi pa i šire morati ostati u okvirima vjerovanja i "anegdotalnih iskustava" jer novaca za istraživanje nema.

Snjež, :love:

mujica
05.10.2008., 23:42
ti si good gay
:D

Ima dobrih i među gayevima i među straightovima.

Nije neprovedivo provesti takvo istraživanje. Naravno, bilo bi lijepo prvo obaviti analizu ispitivanog preparatia.

Ljudi smo, i gay i straight. Dogovorit ćemo se, ako ima interesa.

mim
05.10.2008., 23:46
ti si good gay
:D

Ima dobrih i među gayevima i među straightovima.


:lol:
Naravno, mislila sam na GUY :lol: Sorry :oops:

anchie76
06.10.2008., 12:52
Editirani su svi postovi koji su se odnosili na reklamu (barem se nadam da sam sve polovila, javite ako nisam).. Da nisam vidjela vise niti jedan post koji je otvoreno zagovarao prodaju. Jasno?

Tko nastavi reklamirati, leti s foruma.

mujica
06.10.2008., 13:16
bilo je i vrijeme......

anchie76
06.10.2008., 13:20
A mujice bilo bi ok i da si mi dojavio. Pa ne citam bas svaku temu na forumu ;)

mujica
06.10.2008., 13:22
nisam htio ispasti tužibaba. znaš kako su tužibabe završavale u osnovnoj školi... :*

Davor
06.10.2008., 14:53
Pa si umjesto toga uzurpirao topic :P

mujica
06.10.2008., 15:06
uzurpirao..... :?
da su drugi više pisali, mene bi se manje primijetilo.....

anchie76
06.10.2008., 15:34
nisam htio ispasti tužibaba. znaš kako su tužibabe završavale u osnovnoj školi... :*

Ak ne prijavis sljedeci put, onda nemas pravo pisati "bilo je i vrijeme" :P

mujica
06.10.2008., 16:04
Ispričavam se, draga administratorice .

editiran dio posta

mujica
06.10.2008., 17:27
Upravo zato jer dotičnog stričeka volim vrlo dobro mogu razumjeti mehanizme djelovanja tvari. Između ostalog i koloidnog srebra.
I, ne, ne smeta me..

Eto mene opet :mrgreen:

Mim i Feniks , Ne bih ja vas gnjavio, ali.......
sigurno znate definiciju emfizema (barem Min zna):

Emfizem je stanje trajnog proširenja zračnih prostora distalno od terminalnih bronhiola, udruženo s razaranjem alveolarnih septi.

Sad mene zanima kako bi srebro koje čovjek proguta moglo restaurirati alveloarne septe i kapilare koje su time uništene? Je li možda u toj suspenziji srebra u vodi još neka tvar, koja ima regeneratorna svojstva (tu opet dolazimo na laboratorisjku analizu takvih proizvoda), a za koju se ne zna da ima takva svojstva? Ili je to intrinzičko svojstvo srebra da regenerira uništene alveolarne septume (to ne piše u Guytonu - u stvari, ne sjećam se da se igdje u Guytonu spominjalo srebro)?

feniks
06.10.2008., 18:48
S obzirom na obavijest koju sam dobila, moram paziti što pišem jer se izgleda doslovce sve može protumačiti kao reklamiranje :shock:

Dakle mujice, predlažem da prepisku nastavimo privatnim porukama.
U svemu što si napisao, našla sam i nekoliko briljantnih ideja - ozbiljno.
Npr. klinička istraživanja - ako uspiješ organizirati, rado ću donirati potrebnu količinu.
A glede izvješća... samo reci koja želiš.
Očito nisam dovoljno jasno napisala, a sad nisam sigurna neće li opet ispasti pogrešno doživljeno kao reklama.
Sva potrebna ispitivanja obavljena su na istom mjestu s kojeg je stigao uređaj. Kako se radi o privatnoj usluzi tj. nenaplaćivanju iste, zamoljeni smo da ne mašemo dotičnim papirima uokolo kako ne bismo doveli ljude koji su uslugu učinili, u nevolju.
Što se domaćih izvješća tiče, pokušati ću ostati ozbiljna, ali... daj pogle ovo: http://www.st-print.hr/essiac/certifikat_09.jpg
Ovo čudo ima izvješće, prodaje se, a sadrži čisto fine sastojke... dakle očito niti to nije neka osobita garancija da korisnik ne konzumira tonu čudesnih dodataka primarnom.
I da ne bi sad netko pomislio da je ovo izolirani slučaj, jer nije.
Stvarno sam naišla na nekek odlične ideje, pa ako bi mi još mogao dati uputu kojim načinom to postići u ovoj zemlji, biti ću iskreno zahvalna.
Naravno, na pm jer bi sve ostalo bilo pogrešno.
ps pogledati ću i one linkove, jer ih do sada nisam nikad vidjela, pa ne znam što je gore


U međuvremenu obaviještavam cijenjeno pučanstvo da sam danas, na način primjenjeniji krimi filmu nego svakodnevnom životu, došla u posjed čarobne tekućine imenom First Defense, branda CHILDLIFE.
Cijenjena dr. farmacije mi ga je izvadila (nakon što sam očajavala nad totalnom pustoši na policama vezano uz navedenog proizvođača) iz nečega što je nalikovalo na kutiju prve pomoći i uz gotovo saučesnički osmjeh mi ponosno predala bočicu.
I tu mi je zazvonio alarm.

First Defense?
Upravo to je moja prijateljica pred koji mjeses spominjala u kontekstu koloidnog srebra tj. komplikacija vezanih uz potrebnu papirologiju....

I sad... poučena prozivkama, krenem čitati deklaraciju. I srebra nigdje!
U čuđenju pitam magistru, zar to nije onaj pripravak sa srebrom?!

I draga žena otvori dušu.... je to je taj, ali eto, nema srebra na deklaraciji. I odličan je.... ljudi su oduševljeni, prehlada, gripa, temperatura.... sve prolazi za čas... neki su kopovali i 2-3 bočice jer se šuškalo da ga neće biti...

I zaista, nakon skidanja naljepnice s brojem kalkulacije (iz ove godine) i cijenom (koja je paprena ali sam je platila kako bih imala tu deklaraciju, naljepnicu i ostali dokazni materijal), ispod lijepo u popisu piše:
- Colloidal Silver 12 ppm

Ne znam jel ovome još uopće potreban ikakav komentar, ali zar je samo meni čudna cijela ta situacija?

mim
06.10.2008., 18:55
Eto mene opet :mrgreen:

Mim i Feniks , Ne bih ja vas gnjavio, ali.......

Ma, jok, di bi ti... :lol:

Ništa, ajmo sad u malu školicu medicine (iako tebi to ne treba i ustvari samo čekaš da vidiš što će ti se odgovoriti, jel da?? ;) )

Dakle....emfizem. Uzmi u obzir da je uzrok nastajanja emfizema nepoznat i za pulmologe tako da moju špekulaciju shvati s rezervom kao veliku pretpostavku, ali zasnovanu na činjenicama iz klasične medicine.

Da ne laprdam bez veze-citat uzroka emfizema:

Uzrok nastanka bolesti
Novije teorije opisuju bolest na molekularnoj razini gdje postoje dva mehanizma koja su normalno u ravnoteži. Tu se radi o proteazama (enzimi koji razaraju i rastvaraju bjelančevine u organizmu, tj. u plućima) i antiproteazama, enzimima koji blokiraju i zaustavljaju djelovanje spomenutih proteaza. Vjerojatno se radi o prejakoj aktivnosti proteaza ili elastaza koje nemaju odgovarajuću antiproteaznu regulaciju. Pojačano djelovanje proteza javlja se npr. u upalnim procesima.

E, sad, zašto enzimi „rade“ drugačije nego što bi trebalo?? Negdje u organizmu postoji neka „kvaka“ (kronična upala, učestale tihe upale pluća, mehanička iritacija npr. česticama katrana kod pušača, prisustvo virusa...) do koje medicina još nije došla. Možda koloidno jest budući da je dokazano kako su proteaze zaista aktivnije u upalnom procesu. Kako medicina nema odgovora na to tako ga pogotovo nemam ni ja, ali je moguć takav mehanizam djelovanja.

Drugo: zamisli proširenje. Sad zamisli zrak koji dolazi u to proširenje (slično kao kod bronhiektazije). U zraku imamo čestice prašine i mikroorganizme. Prve će, mehanički se „lijepeći“ za stjenku brohna, izazvati upalu zbog samog svog prisustva i iritacije brohna, a MO će izazvati upalu na drugi način što sve nikako ne pogoduje primarnoj bolesti. Sanirajući mogućnost upale smanjujemo mogućnost pogoršanja stanja, a time znači usporavamo tijek primarne bolesti.
S druge strane, ako se kod emfizema ordiniraju i kortikosteroidi, a znamo da oni blokiraju medijatore upale, korištenje sredstva koje također blokira upalu ( u ovom slučaju koloidnog srebra) bilo bi potpuno opravdano.

Profesore, koje je slijedeće ispitno pitanje?? :mrgreen:

mujica
06.10.2008., 23:11
Feniks, ne kužim poantu priće o ESSIAC-u i o First Defense.
Što se tiče ispitivanja djelotvornosti i nuspojava, provjerit ću što se može učiniti.
Što se tiče testiranja kvalitete, evo par citata iz hrvatskih zakona:
NN71/2007 Zakon o lijekovima
U svrhu stavljanja gotovog lijeka u promet svakom lijeku mora biti utvrđena kakvoća, djelotvornost i sigurnost primjene. ,
Ispitivanje lijeka obavlja se u pravnoj osobi koja ispunjava uvjete propisane pravilnikom iz članka 3. ovoga Zakona. ,
Djelatnost ispitivanja, proizvodnje, prometa i provjere kakvoće lijeka i homeopatskog proizvoda, mogu obavljati pravne i fizičke osobe koje ispunjavaju uvjete za obavljanje tih djelatnosti.

Uvjete za obavljanje djelatnosti iz stavka 1. ovoga članka pravilnikom propisuje ministar.

NN62/2005 Pravilnik o uvjetima za proizvodnju i stavljanje u promet te načinu provjere kakvoće i vođenju očevidnika o homeopatskim proizvodima
Homeopatski proizvod može proizvoditi pravna osoba koja ispunjava uvjete sukladno pravilniku o dobroj proizvođačkoj praksi za lijekove te koja ima proizvodnu dozvolu danu od Agencije. ,


NN46/1994 Pravilnik o o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih namirnica Dijetetske namirnice koje se stavljaju u promet moraju po zdravstvenoj ispravnosti odgovarati uvjetima propisanim ovim pravilnikom.
, Proizvo

mujica
06.10.2008., 23:14
Mim, tvoje hipoteze su na razini možda bi moglo biti i tako kad bi možda bilo ovako.
Gubitak plučnog parenhima u emfizemu je nepovratni gubitak tkiva. Kao amputacija.

mim
07.10.2008., 13:21
Mim, tvoje hipoteze su na razini možda bi moglo biti i tako kad bi možda bilo ovako.
Gubitak plučnog parenhima u emfizemu je nepovratni gubitak tkiva. Kao amputacija.
Da, u pravu si, ali nigdje nije rečeno da koloidno srebro LIJEČI emfizem I OBNAVLJA plućni parenhim nego da MOŽE POMOĆI kod njega. Mehanizam te pomoći na način na koji sam opisala je itekako moguć. Ako nije-molim te da mi to argumentiraš.

mujica
07.10.2008., 16:07
Ne znam. To je nešto što se treba dokazati. Do tada.........

Pa čak se ne mora ni dokazati mehanizam. Dovoljno bi bilo dokazati poboljšanje stanja u onih koji koriste kol. srebro u odnosu na one koji ne korisre. Do tada...... :*

mim
07.10.2008., 17:03
Ne znam. To je nešto što se treba dokazati. Do tada.........

Pa čak se ne mora ni dokazati mehanizam. Dovoljno bi bilo dokazati poboljšanje stanja u onih koji koriste kol. srebro u odnosu na one koji ne korisre. Do tada...... :*
Ali onda opet sve ostaje na nivou raznih "anegdotalnih iskustava" kojih i do sad ima jako puno. Onda, veliki je problem naći dovoljno pacijenata s npr. emfizemom koji su voljni probati terapiju koloidnim srebrom. I opet se sve svodi na nemogućnost kliničkih istraživanja koja su tako potrebna. Čak i da se nešto uspije napraviti-tko bi to objavio? Misliš da bi registracija uspjela čak i da klinička istraživanja pokažu spektakularni učinak??? :/
Iskreno-sumnjam.

Do tada.... :* :mrgreen:

nellicath
08.10.2008., 14:30
:?

mim
09.10.2008., 16:50
:?
Mogu ti kako pomoći? Vidim nedoumicu i nejasnoću pa ako trebaš kakvu informaciju o koloidnom srebru slobodno pitaj.

mujica
09.10.2008., 17:34
Nije li jutros ispred Nellicathinog posta bio neki post od nekog (trolla) koji je ostavio svoju e-mail adresu?

Imga
09.10.2008., 18:41
bio je ispod

mim
09.10.2008., 20:05
Nije li jutros ispred Nellicathinog posta bio neki post od nekog (trolla) koji je ostavio svoju e-mail adresu?
Bio je. E, sad ne zam smijem li ga ponoviti jer ima zanimljiva stranica na kojoj se navodi kako proizvod ima raznorazne certifikate. Moda bi te oni mogli i zanimati ili možeš saznati više o tome nekim svojim kanalima pa da se nešto takvo napravi i kod nas. Može link i na PP 8) .

Uglavnom, kod bivših susjeda koloidno se normalno prodaje, ali kod njih se prodaje i dosta lijekova koji kod nas nisu registrirani tako da... :/ . A kvalitetu ovog pripravka ne znam.

mujica
09.10.2008., 20:17
Može link i na PP 8) .

Naravno da može 8)

srebreno
10.10.2008., 10:35
da ja sam ostavio svoju e-mail adresu ali su skinuli taj post jer je zvucao kao reklama...srebrena voda pomaze ja vam mogu ako koga interesuje navest kod kojih bolesti i kako se koristi za tu bolest da bi dalo uspjesne rezultate...svima onima koji su koristili prema uputsvima je pomogla pogotovo kod veoma teskih bolesti kojima nije bilo lijeka srebrena voda se pokazala pravi lijek..

nellicath
10.10.2008., 13:55
mene osobno najvise zanima dio rasprave oko lijecenja AIDS-a. Mislim da je preopasno davati izjave koje mogu imati negativne posljedice; prvenstveno mogu nekima ljudima koji se lijece dati laznu nadu pa prestanu sa postojecom terapijom ili nekima dati dovoljno hrabrosti da misle da AIDS izljeciv i samim time nastaviti sa slobodnim ponasanjem jer evo ima lijeka pa zasto se recimo muciti sa stavljanjem kondoma...

mujica
10.10.2008., 14:05
srebreno, slobodno ti ovdje odgovori na pitanja....

nellicath
10.10.2008., 14:20
Za mene je sve to da budem iskrena; sveta vodica....

nellicath
10.10.2008., 14:59
previse bolesti koje premalo ml rjesava !!!

mim
10.10.2008., 15:28
previse bolesti koje premalo ml rjesava !!!
Isto tako lijekovi ponekad u mikrogramskim dozama rješavaju dosta toga.

NItko nikada nije tvrdio da se treba prekinuti terapija započeta kod liječnika. Koloidno srebro vani se tretira kao dodatak prehrani, tako je registirano i to je upravo ono što ja osobno želim da se dogodi i kod nas. Ono što odgovorno tvrdim je da može pomoći kod dosta zdravstvenih problema. To što ga osobno koristim kao lijek umjesto terapije je moja odluka.

Ono što također tvrdim je da korištenje kvalitetnog koloidnog srebra u propisanim dozama i na adekvatan način nema nuspojava. Nisu zabilježene ni kod jednog slučaja. To što ljudi koriste razne preparate sumnjivog sastava i porijekla, doziraju sami odokativno, drže ga blizu izvora zračenja...to su problemi koji nemaju veze sa samim djelovanjem koloidnog srebra.

I već poznati Papa Štrumpf priznao je kako je, uz konzumaciju per os pri čemu su mu nestali određeni zdravstveni problemi, srebro nanosio vatom na lice ne bi li izgledao mlađe. To se tako ne radi, za argiriju je očito sam kriv.

Kod HIV-a je općepoznato da konvencionalna terapija samo produžuje život. Nitko ne kaže da koloidno liječi AIDS, ali da djeluje na viruse-to da. Jeftino je i nema nuspojava. Zašto ga ne probati uz terapiju?? Pogotovo kad znamo kakva je prognoza kod te bolesti.

srebreno
11.10.2008., 10:21
voda se moze slobodno uzimati pored terapije koju uzimas ti bez obzira na terapiju ti mozes koristiti srebrenu vodu..samo nisam siguran koliko i da li pomaze sto se tice AIDS-a morao bi provjerit.ako si zainteresovan ili zainteresovana..

srebreno
11.10.2008., 10:29
slazem se sa MIM jer vam mnogo znaci ko proizvodi tu vodu to nemoze svako proizvest i te vode koje se pojavljuju mogu dati nuspojave..mogu bi vam preporucit a i pomoc oko nabave te vode koja je orginalna i koja garantovano ce pomoc samo ako se pridrzavate i koristite kako treba jer je ta voda pomogla mnogim ljudima kod raznih bolesti i onih teskih kojima nije bilo izlaza.

magriz
11.10.2008., 16:09
slazem se sa MIM jer vam mnogo znaci ko proizvodi tu vodu to nemoze svako proizvest i te vode koje se pojavljuju mogu dati nuspojave..mogu bi vam preporucit a i pomoc oko nabave te vode koja je orginalna i koja garantovano ce pomoc samo ako se pridrzavate i koristite kako treba jer je ta voda pomogla mnogim ljudima kod raznih bolesti i onih teskih kojima nije bilo izlaza.

jel' može nekoliko info, meni za dušu...

tko to proizvodi, kako su kontrolirani uvjeti proizvodnje, kakva je ulazna i izlazna kontrola kvalitete, tko osigurava kvalitetu...
to za početak, može i javno, a može i meni na pp ili mail

Davor
13.10.2008., 09:38
To ti je otprilike kao s proizvodnjom limunade. Netko zaključi da je dobra protiv skorbuta i krene žmikati limune, a netko drugi iz medicinskog miljea se ustoboči s tvrdnjom kako je otopina sumporne kiseline medicinski ustoličena praksa i kako svi znaju da je skorbut neizlječiv.

Ionsko srebro se dobiva puštanjem konstantne struje na srebrne elektrode u destiliranoj vodi. Za elektrode se najčešće koriste srebrne žice u "fajn" kvaliteti ili točnije čistoći 99,99%. To znači da se unutra osim srebra nalazi još i 100ppm ostalih metala, a to su uglavnom bakar, nešto manje olova, još malo manje željeza i sasvim malo bizmuta. Količine su male, ali sugeriraju oprez kod nabavke srebra za elektrolizu. Pod "fajn" se prodaje i 99,9%, a to znači 10x više primjesa.

Elektroliza ne može započeti u potpuno čistoj vodi, ali destilirana voda nastaje u zraku i kao takva sadrži otopljeni CO2, otud vodljivost (recimo 10 mikrosimensa po metru). Malo manje čista voda sadrži i sve ostale vrste iona, a njih je lako skužiti po boji gotove otopine - sve primjese farbaju.

U proizvodnji su moguće sve vrste muljaže i zato se svi proizvođači busaju da je samo njihova otopina dobra, a sve ostale su bljak. Po tome zaključujem da je većina otopina na tržištu bljak. Mislim da kad netko zaključi da mu ionsko srebro treba u životu - treba ga proizvesti u vlastitoj režiji.

magriz
13.10.2008., 10:08
...


sad kad si malim tudumima sve pametno lijepo objasnio, može i potpis u edukacijsku listu

mujica
13.10.2008., 10:50
Hvala, davore.
Možeš li još objasniti na koji način djeluje srebro in vivo, tj. u organizmu?
Ako djeluje kao katalizator, koje biokemisjke procese katalizira?
Također, negdje piše da inhibira neke procese (a sve to je negdje nešto. - ništa konkretno). Koje procese?
Po nekim web stranicama se spominje djelovanje na inhibiciju "tvornice energije" (valjda inhibira sintezu ATP-a) kod bakterija. Znači li to da inhibira sintezu ATP u ljudskim stanicama?????

Davor
13.10.2008., 11:30
Očito misliš da me zanima :lol:

Srebrnu žicu (fajn) koristim samo za nafrkati lijepe ukrasne džidžice i (za sada) ništa drugo. Ako žaključim da će mi zatrebati ionsko srebro - napravit ću ga sam.

Samsung perilice sa Silver Care sustavom, bazeni dezinficirani ionskim srebrom umjesto klora ... to mi je nekako bliže nego gutanje tuđih otopina spravljenih "neobjašnjivim" načinima.

Za većinu stanja za koja sugeriraju korištenje ionskog srebra postoji mainstream i alternativna "alternativa". Mainstream se uglavnom ne brine o kolateralnoj šteti, recimo posljedicama antibiotske terapije na crijevnu floru. Tu je ionsko srebro uz bok mainstream terapiji jer jednako tako ne brine o kolateralnoj šteti. Samo zato što ima nekakav učinak ne znači da je opravdano to i gutati, a najmanje svakodnevno.

Naravno, u slučaju da ovaj svijet ode kvragu i broj raspoloživih ljekovitih postupaka se drastično smanji ... ću razmisliti i o ionskom srebru.

mujica
13.10.2008., 13:47
Ideeeeš..... s ovim tvojim postom se fakat slažem. :D

mim
13.10.2008., 14:20
Žlice, antibiotici, bakar, elektroliza, ubijanje bakterija u probavnom sustavu... Davore, od kud ti recept za ovaj gulaš??? :roll: :roll: :roll:

(idem baki mam maznuti srebrni beštek-nikad se ne zna kad će nestati lijekova :roll: )

nellicath
14.10.2008., 00:37
zivjela Mujice, ti se ne das !!!
samo tako dalje...

Davor
14.10.2008., 08:50
mim, nije spomenuta žlica, nego žica, znaš ono tanko dugačko nafrkano. Kupuje se u rafineriji plemenitih metala (kad ima) ili kod dobavljača potrepština za zlatare. I nije čušpajz nego koloidno srebro ;)

Ljuto se varaš ako misliš da je ionsko srebro neka velika umjetnost proizvesti.

mislava
14.10.2008., 13:25
zivjela Mujice, ti se ne das !!!
samo tako dalje...:lol:
Mujica je muško (navodno)

mim
14.10.2008., 13:49
Ljuto se varaš ako misliš da je ionsko srebro neka velika umjetnost proizvesti.
A tko je rekao da je umjetnost?? Naravno, ako govorimo o smeću od proizvoda. Ako, pak, govorimo o koloidu koji je bez primjesa, stalne veličine čestita...e, Davore, onda je situacija nešto malo drugačija. No, očito ne dovoljno drugačija da je ti ne bi riješio komadom ž(l)ice :mrgreen: .

To ti je kao da uspoređuješ kod kuće pripremljenu askorbinsku kiselinu (koju, btw, ja napravim za pola sata) i esterificirani C-vitamin s vremenskim otpuštanjem. Prvo je smeće, samim time i štetno. Drugo je umjetnost. Slažeš li se da postoji razlika?


Mujica je muško (navodno)
Ovo je za mene legena: priča se o tome, ali nisam vidjela na svoje oči. A možda je Mujica Davorov Alter ego :lol: .

mujica
14.10.2008., 14:21
A tko je rekao da je umjetnost?? Naravno, ako govorimo o smeću od proizvoda. Ako, pak, govorimo o koloidu koji je bez primjesa, stalne veličine čestita...e, Davore, onda je situacija nešto malo drugačija. .............
To ti je kao da uspoređuješ kod kuće pripremljenu askorbinsku kiselinu (koju, btw, ja napravim za pola sata) i esterificirani C-vitamin s vremenskim otpuštanjem. Prvo je smeće, samim time i štetno. Drugo je umjetnost. Slažeš li se da postoji razlika?
.
aha..... dobro....... a kako da onda znamo koje je koloidno smeće, a koje je koloidzno vrhunska umjetnost? Na temelju toga što onaj koji ga proizvodi kaže?
Svi za svoj proizvod kažu da je najbolji.
Daklem, opet dolazimo na moje pitanje: A di su certifikati o provedenoj kontroli kvalitete???????? :mrgreen:

mujica
14.10.2008., 14:22
A možda je Mujica Davorov Alter ego :lol: .
Sad kad xi me skužila nema mi druge nego ukinuti jedan od profila i javljati se samo s jednim. Ukidam Davora! 8)

mim
14.10.2008., 14:34
Daklem, opet dolazimo na moje pitanje: A di su certifikati o provedenoj kontroli kvalitete???????? :mrgreen:
Pa na tebi je da to osiguraš :mrgreen: .

Usput, nisam ni uz jedno od naših (najboljih ;) ) cjepiva dobila certifikat. Ostaje mi da vjerujem ljudima koji potpišu da su najbolja. Isto vrijedi i za lijekove. Agencija kaže da su čisti i djelotvorni. Moje je da vjerujem ili ne vjerujem.


Sad kad xi me skužila nema mi druge nego ukinuti jedan od profila i javljati se samo s jednim. Ukidam Davora!
Paaaa...nije baš da se bunim kaj se tiče tvog izbora. 8)

mujica
14.10.2008., 14:46
Daklem, opet dolazimo na moje pitanje: A di su certifikati o provedenoj kontroli kvalitete???????? :mrgreen:
Pa na tebi je da to osiguraš :mrgreen: .

Usput, nisam ni uz jedno od naših (najboljih ;) ) cjepiva dobila certifikat. Ostaje mi da vjerujem ljudima koji potpišu da su najbolja. Isto vrijedi i za lijekove. Agencija kaže da su čisti i djelotvorni. Moje je da vjerujem ili ne vjerujem.


Sad kad xi me skužila nema mi druge nego ukinuti jedan od profila i javljati se samo s jednim. Ukidam Davora!
Paaaa...nije baš da se bunim kaj se tiče tvog izbora. 8)

Kako nisi?
Svako cjepivo ima markicu Agencije, što znači da je agencija provela kontrolu i odobrila cjepivo za ljudsku upotrebu, i naveden sastav, koji je provjeren.

Kad bi koloidno imalo markicu i isto tako naveden sastav, temeljen na analizi,...... to bi bilo baš lijepo 8)

mim
14.10.2008., 14:58
Kako nisi?
Svako cjepivo ima markicu Agencije, što znači da je agencija provela kontrolu i odobrila cjepivo za ljudsku upotrebu, i naveden sastav, koji je provjeren.

Kad bi koloidno imalo markicu i isto tako naveden sastav, temeljen na analizi,...... to bi bilo baš lijepo 8)
Ajde nemoj bar meni pričati bajke o registraciji, pliz ;) .

Znamo kakvi uzorci idu na registraciju. Savršeni. Znamo da savršenstvo ne postoji, kaj ne?? ;) Konkluzija: ja ti ne vjerujem markicama nego ljudima. Ili ne vjerujem. Moj izbor.

Davor
14.10.2008., 15:28
Mislim da fakat nije nikakva umjetnost kupiti gotov set za spravljanje koloida, a ako ti nije previše iskrcati par-sto-baksa dobiješ čak i nekakve SF džidže s propelerima elektroničkom zamjenom polova i makarsvakakvim dodacima. Na tebi je samo natočiti destiliranu vodu u dobro očišćenu posudu. Decit. Komplicirano k'o proizvodnja otopine cedevite iz gotovog praha.

Eh da, awg14 ti je žica od 2 kvadrata i takva se tipično isporučuje s ovim uređajima.

Joe
14.10.2008., 15:46
A možda je Mujica Davorov Alter ego :lol: .
Sad kad xi me skužila nema mi druge nego ukinuti jedan od profila i javljati se samo s jednim. Ukidam Davora! 8)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mujica
14.10.2008., 19:19
Ajde nemoj bar meni pričati bajke o registraciji, pliz ;) .

.

ts, ts, ts.... kakvo duboko i temeljno nepovjerenje u institucije pravne države.
Mo'š ti mislit što hoćeš o kontroli u Agenciji, ali kako očekuješ da ja vjerujem nećemu što nema niti takvu kontrolu :?

mim
14.10.2008., 21:26
ali kako očekuješ da ja vjerujem nećemu što nema niti takvu kontrolu :?
Ne pada mi na pamet da te nagovaram da vjeruješ bilo čemu. Institucija ili čovjek...kome vjerovati-det iz d kveščn. Ja biram čovjeka, ti instituciju. Svima dobro :) .

(jel sad opet vrijeme da si dijelimo puse za pomirenje??) :mrgreen:

mujica
14.10.2008., 23:59
valjda je :)

srebreno
15.10.2008., 13:07
samo vam mogu reci na ovu raspravu da dosta zavisi od toga ko proizvede tu koloidnu srebrenu vodu jer ja poznajem covjeka koji je diplomirao u Zenevi na srebrenoj medicini i proizvodi vodu.covjek je iz Bosne proizvod je odobren za upotrebu od ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO KANTONA SARAJEVO pomoglo je mnogim ljudima u Bosni i susjednim zemljama bas je jedna operska pjevacica iz Zagreba uzimala vodu zbog glasa.ta voda se pokazala kao dobra jer svi koji su je koristili pomogla im je. ispitivali su je doktori u sarajevu i prezadovoljni su s njom to se moze naci i na internetu isjeci iz novina.tak da vam ocu rec da ipak mislim da ima dosta veze koje pravi ustvari to moze napravit svako na neki svoj nacin al je bitno ocel to pokazat rezultate i pomoci ljudima..

feniks
21.10.2008., 16:28
Apropo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo na čije se analitičko izvješće poziva jedan porizvođač iz susjedstva (mislim da ga spomenuh) i navodi ga u popisu svojih cetifikata, ustanovljeno je da je njihov zahtjev za upisivanje na listu dodataka prehrani za njihov proizvod - odbijen.
Znam i obrazloženje.

Uglavnom... to što je naveden broj nekakvog analitičkog izvješča, ne znači i da je ono pozitivno, odobreno i sl.
Sad se čovjek pita... ako se netko poziva na odbijenicu, jeli to ujedno i jedina? I jesu li im svi "certifikati" takvi?

Slažem se s djelom prethodnog posta koji se odnosi na - zavisi tko ga proizvede.
No ne slažem se s time da "ustvari to moze napravit svako na neki svoj način al je bito ocel to pokazat rezultate i pomoci ljudima.." jer osim pozitivnih rezultata, tom analogijom se, na žalost, znaju desiti i - negativni i neželjeni rezultati

za diplomu iz Ženeve ne znam, ali znam da ga tamo prodaju u drogerijama kao - posebnu ponudu.... dakle ima otprilike isti status kao i u većini europskih zemalja (ima i iznimaka)

Bealara
04.11.2008., 09:03
Suosjećate li s tim ljudima?
Da ste na njihovom mjestu, da li biste željeli pomoć?
Ili ako posjedujete informaciju da bi im nešto moglo pomoći (i pritom bez štetnih posljedica) da li biste je podjelili?

Ili biste jednostavno okrenuli leđa i zatvorili se u svoj svijet, pustivši pritom druge da se sami bore sa svojim problemima i pritom čak i na molbu uskratili pomoć?
Da...
Da...
Da...

Ne...

Jako me dirnulo ovo gore citirano i nisam izdržala da ne odgovorim spontano.

Mislim da žena zaista zna što radi i stvarno ne vidim da ikome išta uvaljuje...a čini mi se da je dosta iznapadana. Zaista svi mi imamo svoju glavu i svoj mozak da "vagnemo" koliko za nas bilo što valja ili ne valja...

I ja sam zapravo o srebru znala ovo o argiriji, no ako se feniks toliko dugo bavi proizvodnjom istoga, a sivih ljudi na našem širem području nema...mislim da je u ovom slučaju bezpredmetno govoriti o neželjenim učincima, jer koliko čitam pozitivnih učinaka njeno srebro kod mnogih ljudi ima jako puno.

No da se ja vratim onome što me zapravo ponukalo u ovaj topic. Nakon poraoda kosa mi je jako puno počela opadati. U odgovarajućem topicu sam potražila mišljenje i savjet - no da pitam i ovdje: bi li mi ovo moglo pomoći i kako, Špricanjem vlasišta ili?

feniks
04.11.2008., 17:56
Hvala na lijepim riječima :)

Što se opadanja kose tiče, ovisi o uzroku. A njega je obično teže naći tj. doći do pouzdane dijagnoze.

Što se djelovanja ionskog srebra na opadanje kose tiče, jedna je gospođa oduševljeno izjavila da joj raste nova kosa gotovo preko noći.
Kod, gospode do sada, na žalost, nije bilo tako odličnih rezultata.

Šalu na stranu, osim uzroka opadanju, bitno je i kako se što koristi.
Kod lokalne primjene bitan je kontinuitet, ali i učestalost apliciranja.
Ponekad je zaista potrebno biti uporan kao magarac i vrlo discipliniran, da bi se došlo do rezultata.
Osobno sam se morala baš jako disciplinirati ljetos kad me je nešto crveno, ljuskavo i na granici između pečenja i svrbeža, napalo na prijelazu čela na vlasište.
Stanje se popravilo svaki puta kad bih našpricala (nestalo crvenilo, svrbež, pečenje) ali na kratak period. Tek kad sam odlučila špricati doslovce svaki put kad se sjetim (a pošlo mi je za rukom 15-20 x dnevno), nakon dva dana je sve nestalo.

Ispadanje kose se danas pripisuje od stresa, preko manjka nekog od elemenata u organizmu, do narušenog imuniteta...

Zanimljivo je da svi kućni ljubimci koji su tretirani ionskim srebrom zbog raznih problema na koži, imaju isti efekt - dlaka i perje počinju ponovo vrlo brzo rasti preko do tada ogoljelih područja.
Tu se gotovo u pravilu radilo o gljivičnim i bakterijskim infekcijama, no isti efekt sam primjetila i na svim svojim kućnim ljubimcima koji su bili obrijani prije operacijskih zahvata. Dlaka je na tim mjestima ispod flastera narasla u roku 7 dana čak do dva centimetra, tako da su veterinari morali čupati flastere s dlake...

Primarno gledajući na što srebro djeluje, nema logičnih objašnjenja za mnoga djelovanja.
Poput ublažavanja i nestajanja bola od udarca u npr. potkoljenicu, od kojeg boli čak i kost. Nevjerojatno je da je uspjelo zaustaviti i naticanje tkiva... kao i to da je jedna gospođa javila da joj je ublažilo višegodišnju bol u ramenu za, kako je rekla, 80%.
Zato zaista ne znam odgovoriti na pitanje da li bi u konkretnom slučaju pomoglo zaustaviti špricanjem vlasišta, opadanje kose ili bi podižući imunitet, natjeralo organizam da sam regulira problem.
A možda se radi i o disbalansu nekog od elemenata, gdje srebro zaista nema nikakav učinika i ne može popraviti stanje.
Kao što je meni kosa ispadala pa prestala tek kad sam počela nadoknađivati željezo koje mi je bilo granično.

Adrijana66
07.03.2010., 08:11
ja sam razočarana u vezi tog koloidnog srebra...

čula sam da je fenomenalan za dermatitis, i idem ja to kupit, i vodu i kremu
i svaki dan uporno mažem kćerkici,
al naprotiv sve gore i gore je... dermatitis se kao širi.
E sad ne znam koliko vremena treba, ali to radim više od tjedan dana...
al ne izgleda mi baš ka ozdravljenju... :(

akiko
22.07.2011., 13:34
mene sad jedino zanima ima li se to za kupiti a da nije u zagrebu ili drugoj državi? i kolika mu je cijena. pronašla sam na netu tvrtku koja prodaje ionsko srebro, 150 kn je litra, ali ja mogu samo naručiti da mi dostave. unaprijed hvala

cranky
27.10.2012., 00:06
Feniks se ne može poslati pp. Može li mi netko pomoći da ju kontaktiram? Na pp, naravno. Hvala

willow_tree
02.11.2012., 16:14
pogledajte si malo na alternativi za vas, ima ih koji rade srebro privatno i puno je kvalitetnije i jeftinije. naravno kada kupujete bitno da li je proizvod za prskanje i mazanje ili je za piti....

palčica
16.11.2012., 13:47
Mi smo korisnicu srebra, pijemo ga katkad, špricamo neke ranice, dragi ga koristi kao dezić, a konkretno nam je itekako pomoglo kad je pas dobio demodikozu (gubio dlaku zbog neke bakterije koja živi inače u folikuli dlake ali se aktivira rijetko) i trebao biti podvrgnut kemijskom tuširanju. Mi smo to odbili i davali mu da pije srebro, špricali ga koncentratom i na čuđenje veta pobijedili bolest koja se nelako pobjeđuje. Prijateljičino dijete je imalo gljivice i afte u ustima zbog cijele sile antibiotika - također je napokon riješila taj problem.

mim
18.11.2012., 10:47
pogledajte si malo na alternativi za vas, ima ih koji rade srebro privatno i puno je kvalitetnije i jeftinije. naravno kada kupujete bitno da li je proizvod za prskanje i mazanje ili je za piti....

Osobno nikad ne bih kupila ionsko/koloidno srebro od nekoga tko se time ne bavi profesionalno jer su mogućnosti greške u prozivodnji (namjerne ili slučajne-nevažno je) velike niti bih ga sama pokušala proizvoditi. Stalnost veličine čestica i čistoća proizvoda jako ovise o tome kako se i od čega radi. Za eksternu primjenu možda bi bilo dobro i svako (ne kažem i učinkovito-samo možda neštetno), ali ako ga se misli koristiti per os onda tu stvarno treba uzimati nešto provjereno.

Cubana
18.11.2012., 10:50
... ali ako ga se misli koristiti per os onda tu stvarno treba uzimati nešto provjereno.
Koloidno srebro nit je registrirano za oralnu upotrebu niti bi ga itko trebao tako uzimati.

mim
18.11.2012., 11:45
Koloidno srebro nit je registrirano za oralnu upotrebu niti bi ga itko trebao tako uzimati.
...pa ga ljudi svejedno uzimaju. Ako to rade dobro je da znaju što točno piju, kojeg sastava i kakve kvalitete.

Odogovorno tvrdim da je kvalitetno koloidno srebro neštetno za razliku od magnezij-klorida npr. koji je trenutno registriran za per os primjenu, a kao takav to nipošto ne bi smio biti pa ga se svejedno pije naveliko.

martinaP
18.11.2012., 16:29
MgCl nije registriran za oralnu primjenu, nego za izradu tofua i namakanje nogu.

Koloidno srebro također nije registrirano, pa mi nije jasno kako bi netko mogao znati kakve je kvalitete, tko to provjerava i garantira da je ok?

glacova
22.01.2013., 10:14
Podižem malo temu. Koloidnim srebrom riješila u tjedan dana dvije bakterije (stafilokok i pneumoniu) bebi u nosu koji su "zaostali" nakon kure sumameda!!!
Dokaz;nalaz brisa prije i poslije upotrebe.
Sada joj dajem oralno za imunitet.

mujica
23.01.2013., 16:37
bebi?

Cubana
23.01.2013., 19:08
Podižem malo temu. Koloidnim srebrom riješila u tjedan dana dvije bakterije (stafilokok i pneumoniu) bebi u nosu koji su "zaostali" nakon kure sumameda!!!
Dokaz;nalaz brisa prije i poslije upotrebe.
Sada joj dajem oralno za imunitet.
Zašto si uopće osjetila potrebu rješavati se tih bakterija?
Zašto daješ koloidno srebro bebi?

Nevjerojatno.

mim
27.01.2013., 18:45
Čini li mi se ili je tu obrisan post MartineP o preporuci liječnika srebrne vode? Ako jest-zašto?

marta31
01.04.2013., 14:47
Mg Cl2 je registriran za oralnu upotrebu jer ga imamo u ljekarni zajedno s uputom pripreme za oralnu konzumaciju...puno je reklamirano po časopisima zdravlja i ljudi ga kupuju i piju ko ludi....
mene zanima srebro....još malo dojim (ujutro i navečer) pa me zanima smijem li piti srebro uz to malo dojenja? ako se štogod i izlučuje u mlijeko, ne vjerujem da bi toga moglo biti puno a niti da bi moglo štetiti....
s početka teme vidim da su ga neke pile i u trudnoći zbog uroinfekcija i sl...

Cubana
01.04.2013., 15:42
Mg Cl2 je registriran za oralnu upotrebu jer ga imamo u ljekarni zajedno s uputom pripreme za oralnu konzumaciju...puno je reklamirano po časopisima zdravlja i ljudi ga kupuju i piju ko ludi....
mene zanima srebro....još malo dojim (ujutro i navečer) pa me zanima smijem li piti srebro uz to malo dojenja? ako se štogod i izlučuje u mlijeko, ne vjerujem da bi toga moglo biti puno a niti da bi moglo štetiti....
s početka teme vidim da su ga neke pile i u trudnoći zbog uroinfekcija i sl...
Pa sto ne pise u casopisima kad i kako se smije piti?

martinaP
01.04.2013., 17:35
Pa sto ne pise u casopisima kad i kako se smije piti?

:mrgreen:

Marta31, MgCl je registriran za kupku za noge i izradu tofua, lijepo piše na ambalaži. To što ga neki piju je druga stvar. Svašta ljudi piju (zadnje što sam čula - pročišćeni petrolej).

marta31
01.04.2013., 23:09
magnezij-klorid granule registrirane su kao dodatak prehrani a sutra ću točno prepisati što piše na ambalaži...ma u biti nema veze...

marta31
02.04.2013., 17:30
magnezij-klorid nigari granule-dodatak prehrani (na stražnjem dijelu pakiranja piše: poboljšanje metabolizma i probave, nadoknađuje nedostatak magnezija, važan je za zdravlje zuba, odličan laksativ, pomaže živcima i mišićima za prijenos impulsa, brine o ravnoteži elektrolita...), uz ovo ide i uputa o doziranju po dobnim skupinama...dakle, ne pijemo obloge nego se zaista pije magnezij-klorid otopljen u vodi... i da, kupuje se u ljekarnama, u svim ljekarnama...ali tema je koloidno srebro pa se ispričavam na off-u...
a kad sam spominjala časopise nisam mislila na Gloriu, Moju sudbinu i sl. nego na najpoznatiji časopis Vaše zdravlje koje dobiva i dijeli također svaka ljekarna...

Cubana
04.04.2013., 19:20
Vaše zdravlje i sl časopisi po ljekarnama su ne informativnog, ne edukacijskog nego reklamnog karaktera. Oktal pharme i sličnih firmi.
Pa su im i informacije takve.

mim
06.04.2013., 19:35
magnezij-klorid nigari granule-dodatak prehrani (na stražnjem dijelu pakiranja piše: poboljšanje metabolizma i probave, nadoknađuje nedostatak magnezija, važan je za zdravlje zuba, odličan laksativ, pomaže živcima i mišićima za prijenos impulsa, brine o ravnoteži elektrolita...), uz ovo ide i uputa o doziranju po dobnim skupinama...dakle, ne pijemo obloge nego se zaista pije magnezij-klorid otopljen u vodi... i da, kupuje se u ljekarnama, u svim ljekarnama...ali tema je koloidno srebro pa se ispričavam na off-u...
a kad sam spominjala časopise nisam mislila na Gloriu, Moju sudbinu i sl. nego na najpoznatiji časopis Vaše zdravlje koje dobiva i dijeli također svaka ljekarna...
Sve blagodati koje navodiš za MgCl2 su ustvari blagodati magnezija. Ne mora biti nužno u obliku klorida da bi djelovao. Može ga se uzimati kao oksid ili kao magnezij vezan za neku organsku kiselinu (vidjela sam u prodaji Mg-citrat). Svaki taj oblik neštetan je za per os upotrebu. Čvrsto stojim iza toga da se MgCl2 ne bi smio piti, a što se transdermalne primjene tiče-zaista ne znam kakva mu je resorpcija.

I, ne, nisi u pravu: ne drže ga sve ljekarne. Skidam kapu onim magistrama koje ga ne žele prodavati pacijentima.
Što se tiče časopisa koji se dijele u ljekarnama-potpisujem MartinuP.

Optimist
06.04.2013., 19:55
Čvrsto stojim iza toga da se MgCl2 ne bi smio piti

mim, pls, možeš li ukratko napisati što se (negativno) događa ako se pije? Pije ga dosta ljudi koje poznam (među njima neki meni jako bliski) pa sam zabrinuta.

I prije su pili magnezij za tegobe koje imaju, ali im je samo ovaj oblik magnezija pomogao. Tnx!

mujica
06.04.2013., 20:09
mim, longtajmnojusi :)
Prije pet godina smo ovdje raspravljali o koloidnom srebu.
Kakav je danas tvoj stav prema tome?
Piješ li ga još uvijek?

mim
07.04.2013., 22:58
mim, pls, možeš li ukratko napisati što se (negativno) događa ako se pije? Pije ga dosta ljudi koje poznam (među njima neki meni jako bliski) pa sam zabrinuta.

I prije su pili magnezij za tegobe koje imaju, ali im je samo ovaj oblik magnezija pomogao. Tnx!

Kopiram jedan dio svog posta s teme o MgCl2 na Nekonvencionalnoj medicini.
MgCl2 -----> Mg2+ + 2Cl-

Dakle, na jedan korisni ion magnezija dobivaju se "gratis" dva nekorisna/štetna iona klora. Njega ionako imamo dovoljno u želucu, a sjeti se da su upravo ti ioni djelatna tvar kloridne kiseline koja tako lijepo izbijeli wc-školjku. Pa... bi li je pila?
MgCl2 bi mogao biti najiskoristiviji oblik magnezija, ali svejedno smatram da nije za per os primjenu. Tvoji koji uzimaju magnezij možda su ga cijelo vrijeme pili podoziranog (ako je manje od 400 mg onda je daleko ispod doze koja može imati učinka), možda su uzimali preparate čiji sastav ne odgovara deklaraciji...

Mujica, nikada nisam pila koloidno srebro, ali ga godinama koristim topikalno: kod fotodermatoze, ugriza komaraca, porezotina, opekotina, jednom kod granuloma (nisam ga pila nego držala nekoliko minuta u ustima), za kapanje nosa i ispiranje grla kod viroza i bakterijskih upala... Popila bih ga također kad bi imala bilo kakve zdravstvene tegobe za koje bih mislila da koloidno može pomoći.

Optimist
07.04.2013., 23:22
Mim, hvala ti :-)

krušovica
14.10.2013., 13:34
draga feniks, molim za savjet. Cura 16 godina, alergije koje se uredno već 10 godina ponavljaju na proljeće i jesen u smislu začepljenosti i teškog kašlja koji ne prestaje... kako i u kojoj količini uzimati koloidno srebro? veeelika hvala!

krušovica
30.10.2013., 17:57
Dižem temu, moram podijelit svijetu svoje iskustvo s ovom vodicom: dakle simptomi alergije kod gore spomenute tinejđerice u roku od tjedan dana-nestali. Gljivice na mojim noktima od "predispadajućeg" stanja, intenzivnim prskanjem (3-5 puta dnevno) u roku od nekih mjesec dana totalno obnovljeni. Rastu mi normalni nokti!!! Ogulila mi se i sva koža na prstima, što sam prvo mislila da mi "pali" kožu i prepala se, ali onda sam skužila da mi ispod ostaje fina zdrava koža roza boje... tek sam onda uvidila što su gljivice i da nisu samo na noktima nego i na okolnoj koži itd. također sam i pila otprilike 3 puta dnevno 1 žlicu. sada prskamo lice ja i moje cure, koristimo je za apsolutno sve! Najtoplije preporuke svima koji se dvoume! I hvala feniks na svim postovima koje je objavila, puno mi je pomoglo!

valena
16.03.2014., 13:29
Draga Feniks...godinama patim od migrena...užas... Pomaže li koloidno srebro i kod migrene.... Ako da...gdje ga mogu kupiti i kako se koristi....veliko hvala....

Davor
16.03.2014., 19:32
Ako već nisi odbacila vegetu i općenito pojačivače okusa probaj prvo s time. Ja sam se tako u potpunosti riješio migrena.

Apsu
19.11.2014., 11:54
Podižem da pohvalim ionsko srebro.

Mm se preko godinu dana borio sa kontaktnim dermatitisom po prstima i rukama, mazao se svakodnevno kortikosteroidima ali nije bilo pomoći dok nismo nabavili srebro. Počeo se špricati i u roku 2 dana kao vjetrom odnešeno, ne vraća se.

Malenom pošpricam nos čim počne šmrcati i drugi dan više ne šmrče. Sebi isto tako.
Imao je gljivice po guzi i nestale su pola sata nakon što sam mu pošpricala.

Moja mama je imala gljivice na nogama i riješila to u tjedan dana.
Susjedi sam rekla neka pošprica malenu po tijelu, imala je dermatitis, i nazvala me jučer da mi se zahvali jer joj se čini da ide na bolje.

Stvarno preporučam, mi preporođeni! :)

meh meh
23.10.2016., 23:17
Moze li se ionsko srebro kupit u prodavaonicama bio bio?
I da li bi pomoglo kod paradentoze??

meh meh
23.10.2016., 23:20
Moze li se ionsko srebro kupit u prodavaonicama bio bio?
Da li bi pomoglo kod paradentoze??

Teica
30.10.2016., 12:39
Mislim da ima u Bio&Bio!

zutaminuta
30.10.2016., 13:04
Ne bi. Radi se o nevjerojatno malom udjelu srebra. U tragovima.

Lili75
31.10.2016., 06:59
Ima u Bio i Bio ja tamo kupila za gljivice na noktu. I isto ko Apau prezadovoljna sam.Rjesila sam ih se. Ka d imam neku ranicu, lisaj ili bilo sto slicno pospricam i vec sutradan je stanje neprepoznatljivo.

imam ono Ultra ionsko srebro.

Apsu
31.10.2016., 08:52
Ja nemam paradentozu, barem ne potvrdenu, ali imam probleme sa zubnim mesom koji su se ublazili od spricanja srebrom i muckanjem kokosovog ulja.

Biljka neem je takoder nevjerojatna za zube i zubno meso, uz to sto ublazava paradentozu i ubija bakterije, sprjecava i polako skida kamenac.
Kupuje se u ducanima zdrave hrane u prahu, umoci se cetkica u prah pa na to kaladont i operu se zubi.