PDA

Pogledaj cijelu verziju : djecje ulje ili zastitna krema za suncanjeAneta
15.05.2007., 10:04
Jucer na plazi: Lovre namazan Avenovom kremom za bebe 50, u hladu i iza 17.00 sati. Dolazi prijateljica, vidi kremu i kaze da ne bih smjela koristiti ikakve zastitne kreme za suncanje! :shock: Rekla je da u svemu tome je samo kemija, da to nije zdravo za bebinu kozu i da je najbolje mazati dijete djecim uljem ili jos bolje maslinovim uljem! A kasnije sam cula da najbolje koristiti kantarijonovo ulje... I sta sad? :/ Tko je u pravu?
Moje je misljenje da danas svugdje ima kemije i to se ne moze izbjeci. A tesko mi povjerovati da tako ozbilje tvrtke kao Aven, Vichy, Mustela i dr. prave djecje kreme koje u stvari stete...
Ostat cu na Avenovoj kremi...

martinaP
15.05.2007., 10:10
Svakako moraš koristiti zaštitu za bebu (a i odrasli se moraju čuvati od prekomjernog sunčanja).

A za savjete prijateljice mogu samo reći: :shock: , pa barem se zadnjih godina naveliko govori o zaštiti od sunca, a bebi ulja i sl. ne daju nikakvu zaštitu. Od kantarionovog ulja se navodno malo bolje potamni.

loonalee
15.05.2007., 10:22
Aneta, ne daj bože da dijete namažeš baby uljem, maslinovim ili kantarionovim i pustiš na sunce! Ja se svime time mažem kad želim dobrano potamniti. Ulja nemaju nikakve zaštite, a samo pojačavaju kako ja to zovem "prženje kože".

U kremicama jasno da ima kemije, ali kad je dijete malo, najbolje je ne izlagati ga jakom suncu a ako već mora na sunce - rađe beby kremica sa vrlo visokim zaštitinim faktorom, nego opekline ili nešto gore.

BTW. prošle godine su u Francuskoj roditeljima govorili da djecu do 2 godine ne izlažu jakom suncu i pozivali su roditelje čija su djeca bila izlagana jakome suncu (kroz neki duži period, jasno) da dođu kod dermatologa na pregled kože.

Svake godine sunce sve više "grize". Ja sam bila dijete mora i vječito sam bila izložena suncu i uvijek sam bila crna ko mala Afrikanka. Danas smatram da je bolje zaštititi se. A pogotovo zaštititi djecu i njihovu osjetljivu kožu.

Avene je i meni super. Isto kao i Eucerin. A trenutno koristimo Chicco.

mommy_plesačica
15.05.2007., 10:24
Ni ne pomišljaj na bebi ili maslinovo ulje! Kantarionovo je OK kod opekotina, ali nijedno od tih ulja ne odbija UV zrake pa time nije ni prikladno za sunčanje.

Traži zaštitu za sunce koja u sebi ima mineralne, a ne kemijske filtere (npr. Dr. Hauschka, Mustela...)


Spektar sunčevog zračenja uključuje vidljivo svijetlo kao i nevidljivo koje se zove i ultraljubičasto zračenje.

Terminološki UV zrake se dijele na:

UVA (315-400 nm)

UVB (285-315 nm)

UVC (200-285 nm)

Zrake UVA su pigmentogenetski dio spektra koji uzrokuje direktnu pigmentaciju, ali je odgovorna i za kasnija fototoksična i fotoalergijska oštećenja kože. Mobilizira postojeći melanin izazivanjem direktne fotokemijske pigmentacije. Djeluju na pigment kože i omogućuju njeno tamnjenje, oni su krivci za stvaranje slobodnih radikala, visoko reaktivnih molekula koje oštećuju stanice kože i dovode do prijevremenog starenja. Te zrake prodiru dublje u slojeve kože mijenjajući pri tome strukturu DNK.

UVB zrake uzročnik su eritema (crvenilo kože) kao posrednika melanogeneze. One uzrokuju indirektnu pigmentaciju kože, a prodiru u stanice stratum spinosum i razgrađuju ih, posljedica toga je hiperkeratoza i intenzivno stvaranje melanina. Melanin je u obliku malih pigmentnih zrnaca. Melanin pigmenti putuju nakon 2-5 dana sunčanja u najviši sloj kože. Pretjerano izlaganje tim zrakama dovodi do dehidracije kože, izaziva opekline i crvenilo.

UVC za sad ne prodiru na površinu našeg planeta, one ne štete samo koći već cijelom organizmu, jer uništavaju stanice u našem organizmu. Već u manjem kontaktu s čovjekom izazivaju konjuktivitis oka i eritem kože.

Zaštita od sunca

Iako ljudski organizam ima samozaštitne mehanizme, potrebni su pri sunčanju i ultravioletni filteri. Filteri za zaštitu kože od eritema trebaju apsorbirati valne dužine 290-310 nm, a propuštati zrake 310-320 nm. Suvremeni UV-filteri su tako prilagođeni da skoro potpuno apsorbiraju zrake u području 290-310 nm, a nakon toga im apsorpcijska sposobnost naglo opada. Filteri u preparatima su kemijske supstance koje štite od UVA i UVB zraka. Zaštita od UVB zraka određena je brojem zaštitnog faktora najčešće od 2-30.

Kemijski filteri mogu izazvati alergije pa osjetljivi ljudi moraju koristiti preparate na bazi minerala. Oni reflektiraju UV zrake.
Vrijeme u minutama koje nezaštićeni možete provesti na suncu puta broj faktora je broj minuta koje možete provesti na suncu.


Članice Europske unije uvode jedinstveni faktor zaštite UPF (ultraviolet protection factor) koji se odnosi na odjeću i definira stupanj zaštite kao faktor vremena koje se može provesti na suncu bez opasnosti od opeklina. Tako noseći odjeću sa UPF 50 na suncu možemo u kontinuitetu provesti 50 puta duže bez opasnosti. Pređa takve tkanine napravljena je od pamuka i poliamida u koji su prilikom proizvodnje utisnute i fino raspršene čestice i molekule titanij dioksida veličine 500 nm . One gotovo u potpunosti sprečavaju prolaz UV zraka. Treba naglasiti da je takva tkanina aktivna tijekom čitavog perioda upotrebe jer nema kontakata između kože ili deterđenata sa titan dioksidom. On djelomično odbija IC (infracrvene ili toplinske) zrake, pa je pod šeširima i odjećom temperatura kože i do 10 stupnjeva niža nego pod običnom. Tamna odjeća obično štiti kožu poput SPF faktora 4-5, dok mokra bijela majica uopće ne.

SPF faktor odnosi se samo na zaštitu od UVB zraka.

SPF (SOLAR PROTECTION FACTOR) govori nam koliko prosječno možemo ostati na suncu uz primjenu kreme s određenim faktorom, a da ne dobijemo opekline. Prema tipu kože odredimo svoj tip i npr. ako

Na suncu možemo ostati 20 minuta bez zaštitnog faktora, zaštitni faktor 15 će nam omogućiti da na suncu ostanemo 5 sati (20 x 15(SPF) = 300 min. Ili 5 sati) , a da ne izgorimo. Povećanje zaštitnog faktora ne znači i proporcionalno povećanje dužine sigurnog izlaganja suncu. U nekim zemljama gdje je opasnost od sunčevog zračenja velika u dnevnu prognozu ulazi i podatak o UV indeksu. UV indeks predstavlja dnevnu dozu očekivanog rizika prekomjernog izlaganja suncu , predviđa jačinu UV zračenja za određeno područje u sljedećem danu.

PREPORUKE ZA ZAŠTITU DJECE


- ne izlagati djecu suncu u razdoblju 10-16 sati
- djecu do 6 mjeseci nikako ne izlagati suncu
- kod djece do 6 mjeseci ne upotrebljavati kreme sa zaštitnim faktorom(jedino Microsun preparat možete)
- kod djece starije od 6 mjeseci neophodna je primjena krema sa zaštitnim faktorom SPF 15 i više
- obavezno nositi kapu
- obavezno nositi sunčane naočale koje imaju zaštitu od UVA i UVB zraka
- nanijeti kremu za sunčanje i kad ste u sjeni
- odjenuti ih u laganu, svijetlu odjeću

Lukina mamma
15.05.2007., 10:36
Evo odgovora od jedne mame i magistre iz ljekarne ti savjetuje slijedeće: sunce je koliko opasno da ne bismo smjeli djecu izlagati uopće suncu. Sunčanje na plaži bi trebali zaboraviti (ali, znamo da svi jedva čekamo ići na more :P ). To ti vrijedi i za odrasle, a kamoli ne tek za dječicu. Koža osobito nježna i svjetla kao što je bebina MORA se zaštiti visokim zaštitnim faktorom (barem 40 pa naviše). Kantarionovo, maslinovo ulje i slično NISU nikakva zaštita. Dijete se mora mazati i kad idete u dućan i park, a kamoli ne tek na plažu. Obavezan je i šeširić. Idealno bi bilo obući pamučnu prozračnu majicu (bijelu!) bebi kako bi što manje bila koža izložena. Osobito mazati stopala jer su vrlo osjetljiva i lako izgore. Ako se dijete kupa, obavezno po izlasku iz vode ponovo namazati. Ima preparata koji pišu da je dovoljna jedna primjena (npr. Daylong)- ZABORAVI.
Treba računati i na refleksiju sunčevih zraka s površine vode, dakle i suncobran je dobar ako nema prirodnog hlada. Problem je u tome što koža "pamti" i kasnije kroz život je pojačan rizik od ....(ne želim te sad nepotrebno plašiti).
Ne želim propagirati niti jedan proizvod, ali preparati koje kupujemo u ljekarni velikim su dijelom dermokozmetički preparati. To znači da su proizvedeni po strogim farmaceutskim standardima i da su prošli klinička ispitivanja, slična ispitivanjima lijekova. Preporučuju ih i dermatolozi. U pravilu ne sadrže konzervanse, boje i mirise koje su visoko na listi alergena. Dakle, takvi su preparati hipoalergeni. Za bebače su najbolji Avene, Mustela i Uriage. Avene i Uriage imaju u sebi ljekovitu termalnu vodu. U pravilu nemaju kemijske zaštitne faktore, već su to bijela mineralna zrnca koja reflektiraju sunčevu svjetlost.
Ja osobno malog od početka mažem Avene mlijekom s SPF 40. Fino se razmazuje i upija, ne ostavlja boju.
Mustelini su proizvodi isto dobri, ali su puno skuplji. Imaju varijantu s SPF 50 (za bebače do 18 mj.) i s SPF 50+ (od 18 mj naviše).

Evo, bila sam opširna, ali uvijek volim pričati o ovoj temi jer moramo biti svjesni koliko nam svima koža stradava od sunčevih zraka.
Ako te još nešto zanima, piši, tu sam. :)

Goge
15.05.2007., 11:04
Lukina mama, hvala Bogu da te imamo :love:

litala
15.05.2007., 11:06
ma meni je dosta bilo kad sam prije cetiri godine bila u australiji, pa tamo lijepo u svakoj ulici, na svakom cosku (ko kod nas kafici i kladionice) - skin cancer center :(

posljedica jane-fonda-tamno-tijelo-zdravo-tijelo-sedamdesetih i ovecih ozonskih rupa... :/

bimba iaia
15.05.2007., 11:30
Ja sam za "proljeće"(za lice i ručice) uzela Chicco 50,pastast je i teže se razmaruje,a za ljeto ću nešto šta se lakše maže...jer curka se ne voli mazat(ćemo vidit za 15 god.ako će volit kremice i šminkice :x )
ps:Chiccovi proizvodi su zatvoreni prozirnom folijom preko čepa,pa znam da nisu otvarani.Pazite na to kojugod da kremu kupujete 8)

marta
15.05.2007., 11:32
Mislim da se sve te kreme s mineralnom zastitom teze razmazuju.

sandra23
15.05.2007., 11:46
sve potpisujem.obavezno zaštitna krema!!!!

ja sam odrasla pa pocrvenim odmah!!

Ema ima Roc spf 50 bebe s mineralima-super je.

Arwen
15.05.2007., 11:54
lukina mama je sve super objasnila
a ja osobno mog mažem sa eucerinom 40 ili lerbolariom

i mala napomena za one koje žele pocrniti pa se mažu uljem šta naravno ni u kom slučaju nije dobro,nakon sunčanja da ali ne tokom
kantarionovo ulje zna ostaviti fleke po tijelu tako da ne samo šta nije zdravo za sunčanje nego nije ni lijepo ako nemate sreće pa poflekavite

shogi
15.05.2007., 12:11
Lukina mamma
gdje kupujete Avene mlijeko SPF40?

Lukina mamma
15.05.2007., 12:40
Lukina mamma
gdje kupujete Avene mlijeko SPF40?


Ima u ljekarni gdje ja radim, ali nije u redu da se reklamiram. :P
Mislim da ti svaka dobro opkrbljena ljekarna koja drži Avene mora imati. Ili traži da ti naruče Avene dječje mlijeko za sunčanje SPF 40. To je duguljasta narančasta kutija, 150ml.

Inka
15.05.2007., 13:35
a što s bebama mlađim od 6 mjeseci? samo hlad, šeširić i majica?

Lukina mamma
15.05.2007., 13:44
Tako malu djecu što dalje od sunca. Avene se preporuča od 6 mj. nadalje, ali ja sam svog švrću mazala s Avene mlijekom dok je bio mlađi pa je bilo sve u redu. Ako trebaš zaštitu za bebu mlađu od 6 mj, imaš Mustela mlijeko SPF 50 (na deklaraciji piše od 0-18mj). Imaju i mlijeko SPF 50+, ali je ono za starije od 18mj). Isto tako, Mustela ima i stick s SPF 50 za 0mj nadalje za brzo nanošenje na osjetljiva mjesta (čelo, nos, obraščići...). Mustela je dobra, samo dosta skupa.

micika
15.05.2007., 13:55
Moja Lara ima mjesec i pol i već ju mažem kremicama. mi smo se odlučili za mustelu (faktor 50) jer smo u ljekarni dobili info da je samo ona primjenjiva za novorođenčad. mustela ima samo mehaničku zaštitu pa je zato bebica bijela kao mlinar! :)
kupili smo još i microsun (isto primjenjiv i na novorođenčadi), švicarski proizvod za kojeg smo čuli od frendice s foruma. on je isto super i sadrži isto samo mehaničke filtere za sunce. njegov faktor je 30, a od mustele mi je draži jer se lakše razmazuje i bebica nije "mlinarica"!
mustela 50ml 200kn, a microsun 50ml 100kn.
Mislim da se u ove stvari isplati uložiti jer ta nježna kožica lako izgori (što je trenutni problem), a štetnost akumulacije uv zraka u organizmu se tek kasnije vidi!

Lukina mamma
15.05.2007., 14:55
Bravo, micika, potpisujem se ispod tebe. :love:

Aneta
16.05.2007., 09:12
Hvala cure! Sad imam strucne argumente protiv bilokakvih ulja :mrgreen: Mozda cu isprintati vasa objasnjenja da je nosam uvijek uza se i pokazujem svima koji daju "dobre" savjete da me ne gnjave :P

albaalba
17.05.2007., 12:37
Inka ja hodam s Matijom(3 mjeseca) k dermatologici zbog atopijskog dermatitisa. I baš sam ju pitala za kreme i zaštitu beba. Rekla je: u principu do 6 mjeseci nikakava krema, body, šeširić, ne na Sunce poslije 10 i prije 6, ako da onda duboki hlad.

Inka
17.05.2007., 15:35
to sam si i ja mislila. ali se često nosimo u klokanici i ako nosi kratke rukave, a ne možemo baš uvijek izbjeći sunce od 10 h nadalje, kako onda zaštiti tu nježnu kožu? kupila sam mvg šeširić, pazim koliko mogu, ali opet...

Lukina mamma
18.05.2007., 13:22
Cure,

bez obzira na sve, najvažnije je zaštititi bebinu kožu. I najmanje bebe treba mazati jer njihova koža je najugroženija. Za novorođenčad kupite Mustela bebe losion SPF 50. On je od rođenja na dalje. Ostali proizvodi za djecu protiv sunca su za starije. Obavezno na deklaraciji pročitajte za koju starost djeteta je preparat.
Dakle, Mustelu slobodno mažite.
:D

ivaa
18.05.2007., 21:40
imam i ja jedno pitanje na istu temu
jesu l isve mineralne kreme za male bebe iste jer mi se čini da je mustela blago žučkasta ili smečkasta i ostavlja trag na svijetloj odjeći?
jel stvar u tim mineralima ili u proizvođaču?

Lukina mamma
19.05.2007., 08:20
imam i ja jedno pitanje na istu temu
jesu l isve mineralne kreme za male bebe iste jer mi se čini da je mustela blago žučkasta ili smečkasta i ostavlja trag na svijetloj odjeći?
jel stvar u tim mineralima ili u proizvođaču?

Mineralne kreme su sve u pravilu bjelkaste do žutkaste upravo zbog mineralnih zrnaca koji su u stvari zaštitni filtri protiv sunčevih zraka. Oni su bijele boje jer tako najbolje odbijaju sunčeve trake. Zato nažalost, ostavljaju barem malo trag na odjeći i na koži, pogotovo ako se mažu u debljem sloju.
Važno je naglasiti da treba redovito treba provjeravati rok trajanja preparatima i svake godine kupovati novi, a ne trošiti onaj otvoren od lani. (pogotovo jer se radi o proizvodima za djecu. Ja sebe mažem kremama od prošle godine, ali djetetu kupim uvijek novu). :)

ivaa
19.05.2007., 09:03
lukina mama tnx na ekspresnom odgovoru :*

suzana_s
13.06.2007., 20:48
Danas smo u potrazi za kremicama naisli na Vichy proizvode za djecu.
Paket sadrzi kremu , sprej i neku zastitu nakon suncanja, SPF 50+,
Rekla je teta da je trenutno nestasica Microsun-a.
Lukina mamma, reci sto mislis o ovim Vichy proizvodima, vidim da se nisu spominjali do sada...

mišura
14.06.2007., 23:23
Koliko se sjećam, na jednom sam predavanju slušala dermatologicu kako je mustela naj za bebe, ali ipak treba izbjegavati sunce do 6 mj. i izbjegavati mazanje čak i njihovim kremama za sunčanje jer je to opterećenje za bebinu kožu, barem do 6 mj. Ja isto tako mislim, pa ni sa običnim bebi losionima i kupkama ne bih svaki dan mackala bebu! Samo voda i sapun sa cold kremom, te ulje na pregibe. Što manje kemije tim bolje. A ona prirodna ulja su fotoaktivna, što znači da reagiraju sa sunčevim svjetlom - dakle suprotno od UV zaštite, potiču tamnjenje, a ulje gospine trave (kantarionovo ulje) stvarno može izazvati mrlje na koži!

Lukina mamma
15.06.2007., 09:34
Danas smo u potrazi za kremicama naisli na Vichy proizvode za djecu.
Paket sadrzi kremu , sprej i neku zastitu nakon suncanja, SPF 50+,
Rekla je teta da je trenutno nestasica Microsun-a.
Lukina mamma, reci sto mislis o ovim Vichy proizvodima, vidim da se nisu spominjali do sada...

Ej, suzana, vidim da smo susjede! :)
Sorry, jučer nisam pisala jer nisam bila kraj kompjutera. :cry:
Ovako, vidim da ste još mali. Vichy proizvodi spadaju u dermokozmetiku, to znači da su proizvodi namjenjeni osjetljivoj koži. Bazirani su na ljekovitoj termalnoj vodi. Ne bih htjela nikoga reklamirati ili reći nešto loše o nekom od proizvoda, ali ovo što pišem mi je pokazalo iskustvo i rekli ljudi koje stalno srećem. Što se tiče krema za zaštitu bebine kože, konkretno za Vichy. Oni imaju dječje mlijeko SPf 30, 50+, u spreju SPF 50. Na deklaraciji im ne piše za koju dob, ali prema informaciji iz Vichy-ja može za 6mj+. Osobno mislim da za male bebe ima boljih kremica baš zbog tog što je deklaracija nepotpuna. Osim toga, mislm da oni uz mineralnu zaštitu imaju još neke kem. filtre. Gore smo već o tome i pisali, ali ukratko, ja bih predložila ili Mustela SPF 50 (piše da je za 0-18mj), ali je dosta skupa cca200kn. Druga opcija je i Microsun (bivši Microban). Ima SPF 30, vodootporan je i na bazi mikropigmenata (dakle, nema kemijskih filtara). Cijena cca100kn. Ja sam osobno koristila i dalje klinca mažem s Avene SUn za djecu mlijeko SPF40. Jako sam zadovoljna. Ali,on je za klince 6mj+. Toplo preporučam kad navršite 6 (što nije tako daleko :joggler: )
Evo, dakle Mustela ili Microsun. Sa tako malom dejcom ne bih eksperimentirala. I kad mi kažu da se skroz male bebe ne mažu jer da su premala za sredstva za sunčanje, mene to naljuti jer je sunce užasno agresivno. Čim s bebicom idete u šetnju, morate je nečim namazati jer je žalosno kako izgleda opečena koža. I kod velikih, a još gore i kod malenih.
Evo, nadam se da sam malo pomogla. SLobodno piši ako te još nešto interesira. Šaljem ti veeeeeeeliki :)

ovca_i_janjad
15.06.2007., 09:54
Moja bi bila da preko beba u klokanici, pa i u kolicima, stavite tetra pelenu koju maknete kad ste u debelom hladu.

Ja imam dvogodišnjakinju, pa ako mi naša magistra može odgovoriti; može li do 9 ujutro i poslije 18/19h bez zaštitnih krema, samo dugi bijeli rukavić, šeširić itd.?

Lukina mamma
15.06.2007., 10:38
Moja bi bila da preko beba u klokanici, pa i u kolicima, stavite tetra pelenu koju maknete kad ste u debelom hladu.

Ja imam dvogodišnjakinju, pa ako mi naša magistra može odgovoriti; može li do 9 ujutro i poslije 18/19h bez zaštitnih krema, samo dugi bijeli rukavić, šeširić itd.?

To je doba dana kad je meni vani najugodnije, sunce je relativno slabo i nije opasno. Sve ovisi kakve ste puti i koliko vam treba da "uhvatite" boju, ali mislim da uz šeširiće, rukaviće... ne treba ništa mazati. Neka koža slobodno diše.

Aphro
15.06.2007., 11:32
hm hm ...

mi idemo uskoro na godisnji sa 3 mjesecnom bebom. Planiramo biti na plazi do 9 ujutro i poslje 6 popodne, bez ikakve kreme i eventualno pod suncobranom. Moj sin je izlagan suncu jedino u setnjama poslje podne, a vec sada ima takvu boju kao da ga svaki dan suncam.. Savjeti koje ste pisali u mnogocemu ovise o boji koze i prirodnim sklonostima takodjer. Npr. vidim da je moj sin u tome potpuno na mene. Ja nikada u zivotu nisam pocrvenila, a da ne pricam gulila se poslje sunca., iako sam cijeli zivot na suncu i to po cijele dane. Imam tamnu put, a tako i on. Izgleda kao mali baustelac sada hehe; ono, kada ga skinem ostane mu bijelo od rukava i oko vrata hehe :) Barem ce kao i ja dobivati besplatan sladoled od siptara lol :) uvijek su mislili da sam i ja "njihova" lol :)) Mi smo kupili kremu od mustele spf50, ali mislim da cu ga radije cuvati od sunca kada nije preporucljivo, nego ga mazati sa tim krecem

k2007
15.06.2007., 11:33
sorry ak je već spomenuto, ali što je sa vichyevim sun-blockom? može to za bebu od 3 mj?
meni mama kaže da me mazala s ribljom mašću... :sick:

Lukina mamma
15.06.2007., 12:00
sorry ak je već spomenuto, ali što je sa vichyevim sun-blockom? može to za bebu od 3 mj?
meni mama kaže da me mazala s ribljom mašću... :sick:

Ne bih mazala. Na deklaraciji ne piše da smiju tako mala djeca, a u Vichy-jeva predstavnica je rekla da su svi proizvodi za djecu iznad 6mj.

suzana_s
15.06.2007., 17:49
Lukina mamma hvala na opsirnom odgovoru...
Uzeli smo Microsun, a kada navrsimo 6 mj. poslusat cemo tvoju preporuku... :*
OT, kupili smo i aloe veru da nam posluzi kod uboda komaraca, sto bi jos bilo dobro kod tako malih beba s obzirom na to da ce biti puno komaraca...

Lapis
15.06.2007., 23:50
da li Eucerin nije spomenut sa razlogom ili slučajno (mislim na one preporučene tri kreme, Avene, Mustela i Uriage)?
moja malena ima 7 mjeseci (napunila danas :heart: ) i mislila sam uzeti Eucerin za bebe, dvoumila sam se između faktora 25 i 40. obzirom kako bježimo od sunca, skoro da mi neće ni trebati, ali ipak. ako je sa razlogom, voljela bih znati.

Lukina mamma
16.06.2007., 08:53
da li Eucerin nije spomenut sa razlogom ili slučajno (mislim na one preporučene tri kreme, Avene, Mustela i Uriage)?
moja malena ima 7 mjeseci (napunila danas :heart: ) i mislila sam uzeti Eucerin za bebe, dvoumila sam se između faktora 25 i 40. obzirom kako bježimo od sunca, skoro da mi neće ni trebati, ali ipak. ako je sa razlogom, voljela bih znati.

Nisam osobno probala Eucerin, ali i on dolazi naravno u obzir. Imaju dobra mlijeka za sunčanje za klince iznad 6 mj u spreju.
Mislim da tu ima još proizvoda koji se nisu spomenuli, a dobri su. Ovdje se više razgovaralo o vrlo maloj djeci (ispod 6mj) gdje treba biti oprezan. Za sve ostale je izbor vrlo širok. :)

rayna
16.06.2007., 10:20
a što je s običnim nivea,johnson,copertone mlijekom za bebe?dali se one smiju koristit za 7 mjesečne bebe?recimo faktor 30?

Lukina mama,unaprijed se zahvaljujem i na odgovoru i strpljenju s nama neznalicama 8)

retha
16.06.2007., 14:26
A jeli netko cuo za BABE(na e je ona crtica)? Mi koristimo neku njihovu kremu: very high 40, sun screen, fotoprotector i pediatric.
Kostala je opako i cini mi se ok jedino se poprilicno tesko razmazuje.. :/

Lukina mamma
16.06.2007., 16:51
a što je s običnim nivea,johnson,copertone mlijekom za bebe?dali se one smiju koristit za 7 mjesečne bebe?recimo faktor 30?

Lukina mama,unaprijed se zahvaljujem i na odgovoru i strpljenju s nama neznalicama 8)

Joj, vidim da bi moglo otići u krivom smjeru. Ne bih htjela da ispadne da ja zagovaram dvije ili tri kreme a ostalo "niš ne valja". Isprika ako sam dala to naslutiti. I zato kažem: nivea, johnson, copertone.... sve je dobro . I pogotovo ako je koža lijepa i zdrava. Osjetljive i atopične kože moraju paziti što koriste, ali ostali slobodno kupujte kreme za sunčanje i u drogerijama, DMovima isl.
I nema neznalica. ;)
Rayna, slobodno kupi neku od ovih krema koju si spomenula. I uživajte! :)

ivaa
16.06.2007., 17:09
ja sam danas ušla u ljekarnu sa namjerom da kupim nešto za sunčanje za jednomjesečnu bebu...
i izašla van bez ičega!!!
Osim Mustele, a Microsun nemaju (ne znam da li ima koja ljekarna u Osijeku, ako netko zna nek me prosvjetli), ništa nije za tako male bebe...
ako na avene mlijeku za bebe ne piše za koji je dob...
šta da kupim???
ajd nek mi netko kaže konkretno9 jer sam ja zbunjena,
onaj mustelin stick mi se čini bez veze jer je samo za najizloženija područja, a ja bi nešto za cijelo tijelo...
jel tragedija ako namažem Uriageon ili aveneom... ili baš mora bit ta mustela???

rayna
17.06.2007., 13:00
a što je s običnim nivea,johnson,copertone mlijekom za bebe?dali se one smiju koristit za 7 mjesečne bebe?recimo faktor 30?

Lukina mama,unaprijed se zahvaljujem i na odgovoru i strpljenju s nama neznalicama 8)

Joj, vidim da bi moglo otići u krivom smjeru. Ne bih htjela da ispadne da ja zagovaram dvije ili tri kreme a ostalo "niš ne valja". Isprika ako sam dala to naslutiti. I zato kažem: nivea, johnson, copertone.... sve je dobro . I pogotovo ako je koža lijepa i zdrava. Osjetljive i atopične kože moraju paziti što koriste, ali ostali slobodno kupujte kreme za sunčanje i u drogerijama, DMovima isl.
I nema neznalica. ;)
Rayna, slobodno kupi neku od ovih krema koju si spomenula. I uživajte! :)

hvala ti Lukina mama,nije uopće ispalo da zagovaraš neke od firmi,barem meni ne,samo nitko ih ne spominje,pa sam mislila da one idu možda za bebače od godinu dana na dalje.
svejedno,puno ti hvala što nam pomažeš,znaš ono kad dođem u dučan,pa nznam vjerovat ženi il ne,jer si uvijek mislim da priča samo da proda...
tako mi je drago što te imamo. :* tebi i Luki!

ninochka
17.06.2007., 14:20
a zašto opterećivat nekolikomjesečne bebe faktorima :shock:

pa niej da će vam istrčat na sunce. u kolicima su ili marami i zaštite ih od sunca pobogu

rayna
17.06.2007., 15:26
a zašto opterećivat nekolikomjesečne bebe faktorima :shock:

pa niej da će vam istrčat na sunce. u kolicima su ili marami i zaštite ih od sunca pobogu

a za brčkannje u moru ujutro oko 9h recimo?iako je sunce slabo,ipak ga ima.

retha
17.06.2007., 15:47
a zašto opterećivat nekolikomjesečne bebe faktorima :shock:
Slazem se!
Mi smo kremu poceli koristiti (i to u malim kolicinama) kad je Buba napunila 7 mj.

Matanica
17.06.2007., 15:49
Dosad Karla nisam ničim mazala (ima 5mj) i sad ste me uplašile..Trčim u apoteku odmah sutra! A da li je onda potrebno koristiti i neki losion tipa "nakon sunčanja" , mada se naravno neće sunčati? Jel to uopće potrebno? I da li ga trebam otuširati nakon svakog kupanja u moru ?

Lukina mamma
17.06.2007., 17:02
ja sam danas ušla u ljekarnu sa namjerom da kupim nešto za sunčanje za jednomjesečnu bebu...
i izašla van bez ičega!!!
Osim Mustele, a Microsun nemaju (ne znam da li ima koja ljekarna u Osijeku, ako netko zna nek me prosvjetli), ništa nije za tako male bebe...
ako na avene mlijeku za bebe ne piše za koji je dob...
šta da kupim???
ajd nek mi netko kaže konkretno9 jer sam ja zbunjena,
onaj mustelin stick mi se čini bez veze jer je samo za najizloženija područja, a ja bi nešto za cijelo tijelo...
jel tragedija ako namažem Uriageon ili aveneom... ili baš mora bit ta mustela???

Ja ne bih jednomjesečnu bebu mazala. Stvarno je jako mala......Idite van na sunce rano ujutro ili kasno poslijepodne i ne treba nikakva krema. Ako ste inače van po jakom suncu, stavi preko kolica pamučnu pelenu, suncobran ili slično i to će biti dovoljno.

ninochka
17.06.2007., 21:04
a zašto opterećivat nekolikomjesečne bebe faktorima :shock:

pa niej da će vam istrčat na sunce. u kolicima su ili marami i zaštite ih od sunca pobogu

a za brčkannje u moru ujutro oko 9h recimo?iako je sunce slabo,ipak ga ima.

brčkaj ju u majici. ili u bazenčiću na terasi. ne vidim kako dvomjesečnjak uživa umo ru i vidi razliku u bazenu i moru.

rayna
18.06.2007., 11:32
ima 7,a ne 2 mjeseca.

ninochka
18.06.2007., 12:02
ok, sorry. onda se na tebe ni ne odnosi moja opaska jer kreme i jesu za 6mj+

ivaa
19.06.2007., 15:12
tnx,
idemo vam ujutro do 11 i popodne iza 6,
Greta je u košari od kolica i ima suncobran, no svejedno me bilo frka...
znaći- dovoljno je!!!
naravno da ju nisam mislila izlagati suncu ili voditi na plažu,
ali me bilo strah da i ovako ne pokupi crvenilo od sunca...

spock
21.06.2007., 20:02
Moj će idući tjedan 6 mjeseci. Idemo sutra na more. S čime bi ga trebala zaštititi?

retha
21.06.2007., 22:40
Moj će idući tjedan 6 mjeseci. Idemo sutra na more. S čime bi ga trebala zaštititi?
Ne kuzim? Pa gore smo se raspisale o kremama i kremicama, a ima po forumu jos topica o tome..

Lapis
02.07.2007., 13:01
da ne otvaram novu temu...

čini se da sam ja zakuhala ono sa određenim 'markama' krema, nije mi bila namjera. ali da se vratim, na kraju sam kupila eucerin 40, kao mineralna zaštita, visoki faktor i krema za koju na žalost znam kada ju preporučuju dermatolozi, pa sam se odlučila za to. na sunce idemo fakat samo ujutro ili popodne i svejedno se mažemo. jučer smo morali nešto ranije iz kuće, namazala sam ju skroz naskroz, držali se debelog hlada, obučena, šeširić (koji joj moram držati rukom jer ništa ne trpi na glavi), uglavnom, ko manijak sam kad je sunce u pitanju, i ajde kad smo već vani, izašli se prošetati (18h) s tim da sam joj repom slinga napravila hlad na kolicima. epilog?
totalno crvene nogice!
ko je sad tu lud? sve sam napravila, ali baš sve za zaštititi ju. kad smo skužili otišli u apoteku, prvo odslušali kako dijete ne smije na sunce i kako nijedan odgovoran roditelj ne sunča svoje dijete i tako to, al ajde ok, valjda žena misli da držim dijete na suncu od podne nadalje, bolje da kaže nego ne. uglavnom, kad sam rekla da koristimo eucerin, samo što se nije počela križati da kako mi je to palo na pamet, za bebe se koriste samo kreme sa isključivo mineralnom zaštitom, a te su samo dvije: mustela i microsun baby. s tim da ne mislite da je neka lijeva apoteka, drže apsolutno sve, i to uglavnom skuplju kozmetiku. i šta sad?

a drugo (zapravo prvo) pitanje bi bilo što koristiti sad? dala nam je bephantol, namazala sam ju odmah na licu mjesta, sad je ok, s tim da sam ju našpricala sinoć i jutros sa termalnom vodom (imamo ju jer jako reagira na vlastiti znoj) a i za to nam je ta ista teta u apoteci rekla nikako ne za malu djecu. našpricala sam ju zato jer znam da joj se osip od toga povuče i čini se da je sad bolje.
i sad, dal da zazivam Lukinu mamu, da ignoriram što je žena rekla, ili da kupim tu kremu od mustele? s tim da imam od mustele svašta i nisam baš impresionirana.

da li koristite nešto nakon izlaganja suncu?

Lukina mamma
02.07.2007., 15:04
da ne otvaram novu temu...

čini se da sam ja zakuhala ono sa određenim 'markama' krema, nije mi bila namjera. ali da se vratim, na kraju sam kupila eucerin 40, kao mineralna zaštita, visoki faktor i krema za koju na žalost znam kada ju preporučuju dermatolozi, pa sam se odlučila za to. na sunce idemo fakat samo ujutro ili popodne i svejedno se mažemo. jučer smo morali nešto ranije iz kuće, namazala sam ju skroz naskroz, držali se debelog hlada, obučena, šeširić (koji joj moram držati rukom jer ništa ne trpi na glavi), uglavnom, ko manijak sam kad je sunce u pitanju, i ajde kad smo već vani, izašli se prošetati (18h) s tim da sam joj repom slinga napravila hlad na kolicima. epilog?
totalno crvene nogice!
ko je sad tu lud? sve sam napravila, ali baš sve za zaštititi ju. kad smo skužili otišli u apoteku, prvo odslušali kako dijete ne smije na sunce i kako nijedan odgovoran roditelj ne sunča svoje dijete i tako to, al ajde ok, valjda žena misli da držim dijete na suncu od podne nadalje, bolje da kaže nego ne. uglavnom, kad sam rekla da koristimo eucerin, samo što se nije počela križati da kako mi je to palo na pamet, za bebe se koriste samo kreme sa isključivo mineralnom zaštitom, a te su samo dvije: mustela i microsun baby. s tim da ne mislite da je neka lijeva apoteka, drže apsolutno sve, i to uglavnom skuplju kozmetiku. i šta sad?

a drugo (zapravo prvo) pitanje bi bilo što koristiti sad? dala nam je bephantol, namazala sam ju odmah na licu mjesta, sad je ok, s tim da sam ju našpricala sinoć i jutros sa termalnom vodom (imamo ju jer jako reagira na vlastiti znoj) a i za to nam je ta ista teta u apoteci rekla nikako ne za malu djecu. našpricala sam ju zato jer znam da joj se osip od toga povuče i čini se da je sad bolje.
i sad, dal da zazivam Lukinu mamu, da ignoriram što je žena rekla, ili da kupim tu kremu od mustele? s tim da imam od mustele svašta i nisam baš impresionirana.

da li koristite nešto nakon izlaganja suncu?

Lapis, evo Lukine mamme. :)
Ja mislim da si dobro postupila. Termalnu vodu (Avene, Uriage...koja god ) smiju i mala djeca. Dakle, slobodno ju špricaj, ja ju obilno koristim, pogotovo sad po ljeti. (Ovo je provjereno, ja radim sa svim tim preparatima i imam status Avene savjetnika).
A koliko ste stari? Jer ako je beba ispod 6 mjeseci (pogotovo jako ispod), onda samo Microsun i Mustela sun SPF 50.
Međutim, to što si mazala dijete s Eucerinom, nije strašno i kolegica u ljekarni nije smjela tako reagirati. :evil:
Samo nisam skužila- crvene nogice jer je izgorila od sunca ili crvene kao neki osip i reakcija na Eucerin?

Ajde mi se javi, može i na pp ako ti je zgodnije.

Lapis
02.07.2007., 16:53
kako vidim po lokaciji, mogu ti se javiti i u parku :lol:

ima 7.5 mjeseci i mislim da su nogice bile crvene od sunca. danas je puno bolje, ali smo se špricali i našpricavali sa sprejem između ostalog jer joj je to jako fora i kad ugleda bočicu počne se smijati unaprijed. hvala ti i mislim da zadržavam pravo javljanja na pp da baš ne maltretiram svekoliko pučanstvo sa svojim pitanjima. (što za dijete, što za sebe, savjetnice ;) )

Kate76
04.07.2007., 00:35
Samo da se osvrnem na temu, na sunce izlazimo na plaži iza 17 sati, do tada debela hladovina, kolica i ručnici preko kolica. Ujutro šetnja do 10:30 i onda crta kući. Beba je stalno namazana Mustelom SPF 50. Probala sam i Nivea SPF 50 i osula se strašno (beba ne ja, sad ju ja trošim). Za sebe koristim Daylong 25 i Niveu minimalno 20, ne sunčam se, samo kupanje i hlad. Fakat me strah sunca.

ivana zg
04.07.2007., 01:58
e,stvarno ću dati ovo mojoj mami da pročita,jer me danas izludjela oko toga kako bebu ne iznosim van(mala će još malo napuniti 3mj.i vodimo je van nakon 19h jer mi je i u 18h još nekako vruće)

MM i mama ju zovu šišmiš,i noćna ptica,jer po njima izlazi po noći(19h) i za to žmirka kada vidi sunce,ne može gledati po danu(15h) vani.
Pa ne mogu ni ja gledat u sunce na + 30 :roll: u 15h,nisu normalni,deru se da je stalno držim u kući,pa kako da djete po najvećem suncu i najgoroj vrućini izvedem van,kad je ja ne mogu podnjeti.
8) :evil:
U 8mj.idemo na more,Emi će imati 4 mj. i MM je već rekao da će poluditi od dosade jer ja i dok nisam imala bebu na plažu nisam izlazila prije 18h,(sve su me frendice mrzile,i govorile mi da sam pary brejkerica).
jako sam svijetla pa uvjek prije mora odem par puta na solari,ali sad dojim pa neću,a i inaće MRZIM SUNČANJE I LEŽANJE NA PLAŽI,MENI JE TO DOSADNO,JA OBOOOŽAVAM MORE I KUPANJE,KADA SE OKUPAM,MALO SE POSUŠIM PA U HLAD ILI PONOVNO U VODU,ne mogu shvatiti moju sestru koja se cijelu godinu prži u solariju,a onda se na palži izležava ko "zmija"po najgorem suncu od 10h do 20h.5 min.se okupa,pa opet prženje. :mrgreen:

Kako da shvate da je sunce opasno,oni misle da je ono zdravo za bebu,da od njega raste i dobiva vitamin D,kao da ju ja držim u stanu u mraku,pa ima svijetlosti! :? :evil:

katajina
04.07.2007., 06:15
I 15 minuta izlaganja svjetlosti dnevno dovoljno je za proizvodnju d vitamina tako da je izlazak iza 19 sati i više nego dovoljan. Netko je već na prvoj stranici spomenuo da koža "pamti", znači posljedice naših "prženja" kad smo bile djeca tek ćemo osjetiti. Ne znam kako vi ali kad sam bila dijete ako bi na plaži vidjeli nekog ko se maže zaštitnim faktorom znali smo da je stranac. :) Tada se o tome nije vodilo puno računa.
Ivana zg, sve super radiš! I ja svoju dvogodišnjakinju vodim van iza 19h!
I još od faktora za malene postoji Roc Minesol bebe SPF 40, samo mineralni filteri, netko ju je spomenuo kao Bebe mlijeko :heart:

Lukina mamma
04.07.2007., 11:26
I 15 minuta izlaganja svjetlosti dnevno dovoljno je za proizvodnju d vitamina tako da je izlazak iza 19 sati i više nego dovoljan. Netko je već na prvoj stranici spomenuo da koža "pamti", znači posljedice naših "prženja" kad smo bile djeca tek ćemo osjetiti. Ne znam kako vi ali kad sam bila dijete ako bi na plaži vidjeli nekog ko se maže zaštitnim faktorom znali smo da je stranac. :) Tada se o tome nije vodilo puno računa.
Ivana zg, sve super radiš! I ja svoju dvogodišnjakinju vodim van iza 19h!
I još od faktora za malene postoji Roc Minesol bebe SPF 40, samo mineralni filteri, netko ju je spomenuo kao Bebe mlijeko :heart:

pridružujem se. :)

jazzmama
04.07.2007., 13:36
ivana zg, ponašaš se razumno i savjesno i svjesna si šta tvojoj koži i koži tvoga djeteta znači prženje u 14h na 40 st.C Predlažem da se uopće ne obazireš na savjete okoline, ispravno radiš i najbolje u interesu svoga djeteta. Obično se mamama i svekrvama neke stvari ne mogu objasniti - baš sam juče imala situaciju - al probaj razgovarati sa mužem, pokaži brošure, imaju ih u svakoj ljekarni, o zaštiti od sunca i zašto je važna, ljudi moji pa tu se radi o vašoj 4 mj. bebi i mislim da ona ima prioritet u odnosu na "dosadu" TM! :heart:
Katja ima 9.5mj, na more idemo za 3tj i planiram u potpunosti pratiti tvoj postupnik :*

Lukina mamma
04.07.2007., 20:30
ivana zg, ponašaš se razumno i savjesno i svjesna si šta tvojoj koži i koži tvoga djeteta znači prženje u 14h na 40 st.C Predlažem da se uopće ne obazireš na savjete okoline, ispravno radiš i najbolje u interesu svoga djeteta. Obično se mamama i svekrvama neke stvari ne mogu objasniti - baš sam juče imala situaciju - al probaj razgovarati sa mužem, pokaži brošure, imaju ih u svakoj ljekarni, o zaštiti od sunca i zašto je važna, ljudi moji pa tu se radi o vašoj 4 mj. bebi i mislim da ona ima prioritet u odnosu na "dosadu" TM! :heart:
Katja ima 9.5mj, na more idemo za 3tj i planiram u potpunosti pratiti tvoj postupnik :*

točno, jazzmama. :)

dinna
05.07.2007., 14:28
Neki dan sam na tv čula od jedne poznate dermatovenerologinje ovo: prije se govorilo da djecu do 6 mj. starosti ne treba izlagati suncu, a danas se ta granica pomakla- do 3 god.! Ostala sam paf, ipak mi je to previše, zapravo više neizvedivo. Matej se i sa godinom dana kupao u moru, naravno u neko normalno doba, ne po najjačem suncu. Namazala bih ga u debljem sloju od glave do pete još u kući (tad sam imala Vichyevu kremu faktor 60), i to je bilo to. Od kuće do plaže šeširić na glavi, naravno. Kasnije bih mu smočila kosu pa mu čak ni nisam stavljala šeširić. Primijetila sam da on dobro podnosi sunce, brzo hvata boju, a teško pocrveni.

meda
05.07.2007., 21:07
ja imam mustelu spf 50 i na njoj pise da je tek za bebe od 18 mjeseci.

danas ju nisam mogla naci prije izlaska pa sam svratila u ljekarnu po microsun, jer to kao sad svi preporučuju i nije skupa - e pa nije mačku staru :mrgreen: 50 ml košta 100 kn :?

uzela sam eucerin spf 40 kids u spreju, čista mineralna zaštita za bebe od 7 mjeseci nadalje, koji sam vec prije par dana gledala ali nisam kupila jer u mojoj ljekarni nisu imali microsun/bun, pa sam htjela jos i to cudo o kojem pricate vidjeti. i vidjela sam. točka.

Lukina mamma
06.07.2007., 15:40
Neki dan sam na tv čula od jedne poznate dermatovenerologinje ovo: prije se govorilo da djecu do 6 mj. starosti ne treba izlagati suncu, a danas se ta granica pomakla- do 3 god.!

Danas je trend povisivati dobnu granicu, ali mislim da je ona s razlogom preuveličena. Naime, liječnici i drugi stručnjaci tako nastoje u neku ruku zastrašiti one roditelje koji preolako shvaćaju značenje štetnog zračenja. Nažalost, kod nas se slabo smanjuje trend sunčanja po najvećem suncu, slabog mazanja zaštitnim sredstvima....
Osobno s klincem idem van jer nema smisla ga držati zaključanog do 19h, ali ga dobrano namažem i to ponavljam svakih sat vremena (ako smo na plaži). I nismo dosad uopće pocrvenili, a dobili smo minimalno boje. Ne patim na to da mi dijete dođe s mora preplanuto. Ionako znam da ću ga kako raste sve teže sačuvati od sunca.

Davor
10.07.2007., 08:58
Evo nešto friško:
http://www.ewg.org/sunscreen/

Radi se o nekakvoj NGO koja je neovisno testirala preko 700 kojekakvih kremica i dala im ocjene prema štetnosti i korisnosti. Na ovoj stranici gore nalazi se baza koju se lako pretražuje po raznim kriterijima. Ispada da gore spomenuta mustela jako dobro kotira kod njih.

Lukina mamma
10.07.2007., 12:46
Hvala Davor na linku. Imaš pravo, Mustela je dobro ocjenjena, ali uglavnom je većina proizvoda nedostupna na našem tržištu.
Ali, zato je cijela stranica korisna i ima dosta zanimljivih podataka. Imaju pobrojane trikove za siguran boravak na suncu podijeljen posebno za odrase, tinejžere, malu djecu i novorođenčad.
www.cosmeticsdatabase.com/special/sunscreens/toptips.php

Vrijedi ga ponovno pročitati.

elie
12.07.2007., 19:50
Lukina mama, ovo je malo OT, ali vidjela sam da spominješ termalnu vodu. Imam jedno pitanje, budući da svi hvale termalnu vodu kao dobro sredstvo za smirivanje kože. Ipak, mene je malo strah špricati malenog s njom, budući da je mene prije par godina, kad sam se špricala Avenom, prilično svrbilo lice... Jel to moguće?
Inače nemam nekakvih specijalnih problema s kožom, osjetljiva sam na sunce, ali se i pazim. Vrlo sam rijetko imala reakciju na novu kremu, koristim neke vulgaris iz DM-a...

Što se malenog tiče, budući da se ovdje diskutiralo o kremama za najmanje, još da dodam da malenog mažem Microsunom Baby.

Lukina mamma
12.07.2007., 22:50
Lukina mama, ovo je malo OT, ali vidjela sam da spominješ termalnu vodu. Imam jedno pitanje, budući da svi hvale termalnu vodu kao dobro sredstvo za smirivanje kože. Ipak, mene je malo strah špricati malenog s njom, budući da je mene prije par godina, kad sam se špricala Avenom, prilično svrbilo lice... Jel to moguće?
Inače nemam nekakvih specijalnih problema s kožom, osjetljiva sam na sunce, ali se i pazim. Vrlo sam rijetko imala reakciju na novu kremu, koristim neke vulgaris iz DM-a...

Što se malenog tiče, budući da se ovdje diskutiralo o kremama za najmanje, još da dodam da malenog mažem Microsunom Baby.

Postoje neki posebni razlozi zašto bi trebalo malog špricati (tipa neki neurodermitis, suha koža ili sl.)? Jer, ako dijete nema osjetiljivu kožu, dobra je i obična voda.
Termalna voda bi trebala imati umirujuća svojstva, ali to ne znači da mora odgovarati baš svim kožama. Moguće da te svrbila koža.

elie
14.07.2007., 23:05
Moj Sisonja ima pet mjeseci i osjetljivu kožu, pedica je nabrojala tri moguća dermitisa, al otprilike rekla da ne zna koji je :? (bila je neka na zamjeni, naša je na godišnjem). Preciznije, mali ima dosta suhu kožu, koja se zna zacrvenit, laički rečeno - izgleda kao da ima lišajeve po rukama i nogama ali ga ne svrbi.
Kupamo ga dvaput tjedno jer mu se nakon kupanja (u običnoj vodi, bez dodataka, ev. masl. ulje) situacija pogorša.
Mazala sam ga s Adermom Exomega i prala njihovim sindetom, ali mu se od toga još malo stanje pogoršalo. Sada sam prešla na obični losion za bebe (žuti Johnson, kupila, čisto da probam, uvijek ja mogu potrošit bočicu ak njemu bude škodilo) i koža mu se misteriozno popravila: nije crvena a i znatno je manje suha.
Uskoro idemo na more, i termalna voda u spreju mi se čini super rješenje za rashlađivanje. Ipak, kak mi je do sada malo čudno reagirao na kozmetiku, malo me strah...

Lukina mamma
14.07.2007., 23:14
Kupamo ga dvaput tjedno jer mu se nakon kupanja (u običnoj vodi, bez dodataka, ev. masl. ulje) situacija pogorša. ...
Često je to tako. Stvarno ne treba djecu kupati prečesto. Osobito onu malu. Tako im samo smanjujemo obrambenu sposobnost kože.

Mazala sam ga s Adermom Exomega i prala njihovim sindetom, ali mu se od toga još malo stanje pogoršalo. Sada sam prešla na obični losion za bebe (žuti Johnson, kupila, čisto da probam, uvijek ja mogu potrošit bočicu ak njemu bude škodilo) i koža mu se misteriozno popravila: nije crvena a i znatno je manje suha....
Vidiš kako je to individualno. Meni se Aderma super pokazala, ali mi je drago što si pronašla nešto što djetetu odgovara i što mu je smirilo AD.

Uskoro idemo na more, i termalna voda u spreju mi se čini super rješenje za rashlađivanje. Ipak, kak mi je do sada malo čudno reagirao na kozmetiku, malo me strah....
Nitko ti ne može na ovo reći nešto definitivno. Ja ti mogu predložiti da uzmeš termalnu vodu i probaš. Možda te iznenadi. :)
A probaj ga malo pomočiti u morsku vodu To je najbolji način rashlađivanja.

elie
14.07.2007., 23:45
Hvala na preporukama :)
Planiramo ga upoznati s morem, baš me zanima kak će reagirat.
Probat ću i s termalnom vodom...

Lukina mamma
14.07.2007., 23:47
Hvala na preporukama :)
Planiramo ga upoznati s morem, baš me zanima kak će reagirat.
Probat ću i s termalnom vodom...

Želim vam sreću da se klinac bude dao smočiti. Moj harambaša vrišti i nema šanse da ga dobim u vodu. Ali, naravno, to je tema za neki drugi topić. 8)

SikaPika
10.06.2010., 22:51
Podižem topic jer me zanima sljedeće: kupila sam M. dM-ovo mlijeko za sunčanje (Sun dance kids), zaštita 30 budući da ju ne vodim van osim do 10 ujutro ili iza 6 popodne. No, to je mlijeko toliko gusto da kada ju tim natrackam (noge, ruke i lice), imam osjećaj kao da sam joj totalno zagušila kožu. Osim toga, dok mi izađemo van, mora proći barem pola sata, a za to vrijeme ona puže po krevetu, podu... i dio kreme skine s kože. Osim toga, uvijek joj otvorim suncobran i podignem krović tako da nije direktno na suncu (no, nekada se ne može izbjeći budući da je sunce i rano ujutro i kasnije popodne nisko pa joj ipak zahvati direktno tijelo).
E sad, treba li joj krema za sunčanje u tom vremenu?
Koja se krema/mlijeko/losion najbolje upijaju jer mi se ovo pomalo gadi, kao da sam je namazala s, ne znam, lojem?

kkety
25.06.2010., 18:47
Sve kremice za bebe koje imaju visoki faktor su dosta guste. Naravno da ih treba mazati u tom periodu, bez obzira na suncobranice i na svu zastitu! Mi dok idemo u jutarnju setnju namazem joj otvoreno tijelo mustelom i mogu reci da za sada nema nikakvog crvenila!! Krema je odlicna!Inace koristimo sve njihove proizvode za njegu.. Preporucila bi i jeftiniju kremicu za bebe Daylong, ali mazati vise puta, a ne samo jednom kako pise na kremici!! :)

lukab
02.07.2010., 16:41
L. ima 5 tjedana i s obzirom da moramo ponekad preko dana van (uzv kukova i ostalo...) a i setamo iza 18 sati pitala sam pedijatricu - obavezno mazati bez obzira na doba dana i bez obzira na hlad ili ne hlad... moze bilo koja krema za bebe sa visokim zastitnim faktorom, da je testirana za tako male bebe (znaci ono 0+) i probat na mali dio koze da nema alergijske reakcije... otisla sam u DM po njihovu babylove kremu za suncanje jer su mi ju nahvalili, da bi saznala da ju vise ne proizvode :?: i onda smo uzeli jedinu koju smo tamo nasli - chicco... i kod L. je prosla...

XENA
02.07.2010., 22:38
Za DM-ove dječje kreme za sunčanje same pohvale, koristimo ih od početka i super su nam

jennifer_gentle
05.07.2010., 09:53
Jučer sam kupila u bio&bio kremu Lavera sensitiv spf 20, da li ju je netko koristio i ako može neki info od Lukine mame bila bih zahvalna . (Za jednog 7-mjesečnog telca)

lukab
05.07.2010., 14:55
nismo probali tu kremu... kakav info? o toj kremi ili?

jennifer_gentle
05.07.2010., 21:43
Da, o kremi...Ne bih se brinula da nisam pročitala da je nečija beba (ne sjećam se nicka) pocrvenila unatoč mazanju eucerinovom kremom (a baš sam bila planirala tu kupiti), pa da vidim zna li netko nešto o ovoj...Planirala sam kupiti od dr hauschke jer sam na ovom forumu pročitala da je dobra, ali su mi rekli da se više ne proizvodi. Sutra idemo na more pa nek nam je sa srećom :-)

Frida1
20.07.2010., 16:25
Mi koristimo Mustelu za skroz male bebe i jako smo zadovoljni. Mažem je uvijek kada idemo vani, a ne samo na moru i sl. Ima mineralnu a ne kemijsku zaštitu i to je jako bitno.
Skupa je, ali vrijedi...

Aiko
02.08.2010., 18:47
Ja sam tu negdje na forumu pročitala neki dugi topic (ne nađem ga sad) na temu krema za sunčanje i od hrpe razno-raznih izdvojila sam dr. Hauschku kao super kremicu. Kad sam je na kraju otišla kupiti, razočarala se. Naime, rekoše mi da se više ne proizvodi krema za sunčanje za bebe od dr. Hauschke. Prokletstvo. Sad sam "na početku" u potrazi. I još nešto, šta se nije tu donio zaključak da ne treba bebice mazati s faktorima većim od 30 jer imaju previše kemije? Ona spika zaštiti te od sunca, ali ti zato unese brdo nepotrebne kemije u organizmić. Please, help. Razbijte mi sumnje.

kole
03.08.2010., 12:15
dr.Haushka I Weleda vise ne proizvode nikakve kreme za zastitu od sunca, nazalost.
Ja sam kupila Eucerin i dosta sam zadovoljna. Kupila sam faktor 25 za decu, prosto ih mazala cesce i sve 5.

maya1982
03.08.2010., 14:47
Mi koristimo Lavera kremu za sunčanje i nama je super.Nit crvenila, nit su baš dobili bojicu..baš štiti...i s obzirom da je riječ o organskoj kozmetici, na prirodnoj je bazi.I nije tako skupa, jeftinija nego mnoge.

anchie76
03.08.2010., 14:54
Recimo biti unutra između 9.30-17 h. Vrlo rano jutarnje sunce ili ono predvečer, ne vidim kako bi mu naštetilo. Ako ste cijeli dan na suncu, onda je to druga stvar - onda ne znam kako ti pomoći. Ne bih koristila zaštitne kreme :/

SikaPika
05.08.2010., 22:36
anchie76, misliš da ne treba mazati bebice kad se ide u ranojutarnju šetnju i kasno popodnvevnu, večernju?
to si i ja kontam, ali onda netko kaže, treba mazati bez iznimke...
ok, nekada nam se zna dogoditi da smo ujutro u šetnji do 10 (danas čak do pola 11, ali to je zaista vrlo rijetko)... ali smo 90 posto u hladovini... sunce proviri kroz krošnju...
ja M. mažem, pa je svejedno dobila boju...

anchie76
06.08.2010., 14:43
Gle, to je samo moje mišljenje.. Kad je bio beba mazala sam ga. Danas ne bi. Mišljenja sam da je i spika o štetnom suncu pretjerana, naravno da ne treba pretjerivati sa suncem al baš da 24h dnevno (karikiram naravno) treba imati zaštitnu kremu na sebi - mislim da ne treba. Da ne govorimo o svim stvarima koje se nalaze u kremi u koje ulaze u kožu... i činjenici da je sunce ipak nužno ljudima za zdrav rast i razvoj (D vitamin recimo). Što sam starija to sam sklonija teoriji da nikakvo pretjerivanje nije dobro, pa bih tu onda i stavila onu da ne treba pretjerivat sa sunčanjem a onda opet ne treba ni pretjerivat ni s totalnim izbjegavanjem sunca.

Ono ugodno sunce, kad ti je fino i toplo i kad su šanse za izgoriti nikakve - čemu mazanje kremom? To je samo moje mišljenje.ja M. mažem, pa je svejedno dobila boju...


Jel nije dobro da dobije boju? ne znam.. ne sviđa mi se ni ovaj trend sada.. po meni dobivanje boje je znak da koža radi ono što treba. Brinulo bi me da dijete pogori, jer to je oštećenje kože.

Cubana
06.08.2010., 15:07
ja svoje mazem, ili bolje receno mazala sam ih u pocetku intenzivnije. Sad kad vec imaju nekakvu boju (mali ima nekakvu, ona je crna skroz) ne mazemo ih jer ne idu na sunce prije 17 sati. Nisu ni najmanje pocrvenili.

SikaPika
07.08.2010., 02:41
ma da, normalno je da dobije boju..., ali čitajući postove mama, ispada kako njihova djeca nisu dobila boju pa si onda mislim, možda ju ne mažem dovoljno..., ali bed mi je natrackat ju skroz onom gustom kremom, imam osjećaj da koža uopće ne diše
mislim da je sunce u tom vremenu između 11 i 17 zaista opasno, ono, biti na suncu i pržiti se, ali to ranojutarnje, a posebno večernje mi je baš to, ugodno (osim ako taj dan nije bilo, ne znam, 36 stupnjeva pa je još uvijek vruće i u 19 h i sunce prži) i poželjno

Handy
17.08.2010., 22:52
Ja svoje i sebe mažem, ali više od toga pazim da nismo vani na jakom suncu.