PDA

Pogledaj cijelu verziju : mrak torta za cure i dečke



Stranice : 1 [2] 3

apricot
05.10.2007., 16:40
Svaka čast!
Ponosni smo na tebe :heart:

upornamama
05.10.2007., 16:44
Bravo, čestitam! :D

haribo
05.10.2007., 16:54
cestitam :klap:

trinity
05.10.2007., 16:56
bravo :D
(i mislila sam da ces biti rijetka ptica medju profesionalcima ;) )

spajalica
05.10.2007., 19:03
vidim da se puno njih sjetilo pozeljeti sve najbolje za sutra, jos nisam vidjela idem sad. uglavnom sretno sutra drzimo fige.

spajalica
05.10.2007., 19:05
vauuuuuuuuuuuuuuuuu izgleda fenomenalno, nadam se da ce i komisija tako misliti.

MoMo
05.10.2007., 20:04
sad sam vidjela torte :naklon: ostala sam bez teksta

a za 3 mjesto CESTITAM !!!!!!!!! :D

spajalica
05.10.2007., 22:07
:oops: tek sam sad skuzila da je to danas bilo a ne sutra,
cestitam na 3. mjestu :D

maria71
05.10.2007., 22:13
Čestitam :heart:

aleksandra70vanja
05.10.2007., 22:20
Čestitam, prekrasno je :D

Mislim da bi sad polako mogla raditi na Roda torti 8)

migulica
05.10.2007., 22:55
Plaketa, kovertica s nesto suske...
slikice prilozene
dobro je, doci medju profice tipa Vincek i Babić iz Splita i maznuti im trecu nagradu 8) :lol: 8)
no pokazat cu vam fotke, tj poslati link kad objave.
Moja je posebna jer je 100 posto rucni rad...
prva nagrada je bio magarac koj je ustvari odljev napravljen od vrtnog magarca (magarci i patuljci, sigurno znate o cemu pricam), onaj magarac s kosarama sa strane u kojima ljudi obicno imaju cvijece (mene su nasli musat, a ja totalni vizualac...)
i to je rad, no ipak ja im ne bih dala prvo mjesto...

migulica
05.10.2007., 22:56
Trinity i Laliah, bez imalo skromnosti i vama je tamo bilo mjesto.... :)

Nova
06.10.2007., 12:15
E, baš su ti ZLATNE RUKE! Lipo je da su to i prepoznali, čestitam! :klap:

vimmerby
06.10.2007., 13:46
migulica, čestitam!
gozba je super ispala!
jako, jako krasno! :)

BAŠBAŠ..
06.10.2007., 19:28
Bravo!! Čestitam! :D :D :D

fegusti
07.10.2007., 19:04
veeeelike čestitke :klap: :naklon:
a ja samo mogu :predaja:


Plaketa, kovertica s nesto suske......
bit će za kalupiće!

lailah
08.10.2007., 15:57
Kako smo jučer ponovili E. rođ. za najmlađe uradih još jednu tortu pa pogledajte. E. je rođ. na dan anđela pa stoga ponovih temu. Anđelak (http://picasaweb.google.com/lailah01/HandMade/photo#5118937613643802338)

haribo
08.10.2007., 16:04
lailah :klap:

migulica
08.10.2007., 20:54
Bravo, ne znas koja je ljepsa.... :)

migulica
10.10.2007., 14:45
nema odmora, no nije slikano u fazama, jer je bilo ZZZZZZZZZuuuuuriiii...
Torata se zove vreća puna sreće i osim mojih figurica, nadopunjena je kuljenim bonkasima svih vrsta.
www.fotki.com/migulica

lailah
10.10.2007., 15:09
Supeeeeeeeeer je :klap: . Stvarno bi ju bilo šteta rezati. Ma daj mi reci kamo ti s tim svim tortama. Jel radiš za nekog ili to za vas doma?

haribo
11.10.2007., 00:17
migulica ti si svoje torte dovela do savrsenstva...
predivno :)

BAŠBAŠ..
11.10.2007., 10:05
A kad bumo mogli naručit? :mrgreen:

migulica
11.10.2007., 10:12
Dobar dio je za obitelj i prijatelje. Recimo Barbarina torta je nastala tako sto je Barbara slavila rockas, a doma su imali Ninu koja je tek mjesec dana navrsila...pa mi se cinilo ok donijeti tortu. Nesto se svidjelo mojim frendovima koji su vidjeli fotke, pa su me zicali...i tako, malo po malo
Meni je ideja da na rodama pokazem kako nesto napraviti ili dam ideju...
da i ostali mogu uveseljavati ljude!

lailah
11.10.2007., 12:29
Iskreno, da nema tebe i tvojih preeeedivno osmišljenih torti ne bi mi napamet palo raditi tortu već bih i kao do sada samo okrenula tel. broj. Stoga :* :heart: :love: :* :love:

migulica
13.10.2007., 22:46
nema problema, da je meni netko imao pokazati prije 10 godina kako se rade neke male finte, tko zna cime bi se danas bavila..
Eto novi uradak- Petar Pan i Zvoncica. Mucilo me kako da ih sto vjernije prikazem, pa je zvoncica tijekom serije rezi me dozivjela plasticnu operaciju pod naglo. Moram priznati da mi i nije neka fora raditi po crticima...
drugi problem je premala podloga, pa su sanduk i poklopac nagruvani.
A pricvrstiti njih dvoje da budu fiksirani je tek bilo veselje...
www.fotki.com/migulica

BAŠBAŠ..
13.10.2007., 22:57
Cool! 8)

Stvarno si genijalna!!!

migulica
13.10.2007., 23:01
hvala... :)

lailah
13.10.2007., 23:38
Migu izvrsno, genijalno, super!!!! :klap:

trinity
15.10.2007., 13:24
vrlo si mastovita, nema sta 8)

ivancica
16.10.2007., 12:05
Prava si majstorica Migulice, i čestitam na nagradi! :klap: :naklon:

migulica
21.10.2007., 23:40
Radila sam nesto bas za curice, vile prijateljice leptira... meni se svidja ova koja spava u ona koja sjedi poturski, makar sve imaju malo krumpiraste, pregrube face...za vile
www.fotki.com/migulica

BAŠBAŠ..
22.10.2007., 09:23
Preslatko! :love:

stella
22.10.2007., 12:33
stvarno si majstorica...
šteta što nisi uspjela korak po korak stavit izradu ponija,moja Jana ga želi za rođendan...

migulica
22.10.2007., 14:05
Budem pogledala, ali sumnjam da sam uspjela tako u fazama uslikati...

upornamama
22.10.2007., 14:58
:klap:

lailah
22.10.2007., 16:55
Krasno! :klap:

Bila si rekla za boju puti da kupim bronzu? U "sve i svašta" je nemaju. Gdje mogu još pogledati?

Nova
22.10.2007., 22:50
Neko vrijeme nisam gledala ovu temu... kad ono preraslo u remek djela. Vile i leptirići su definitivno moj favorit :heart: PREKRASNA JE!!!

migulica
22.10.2007., 23:59
Hvala... malo mi neke vile lice na pande s onim ogromnim plavim gdje bi trebale biti oci, no,...
Lailah, boja puti...pinku yute, pinku ruzicaste i pinku neke smedje... i mijesi, jer ovo sto vidis , nije samo ta broncana, nego ja uzmem i udri, ako pretjeram razblazim sa osnovnom bijelom. Poigraj se, fakat nije tesko cak ti je dovoljno zuta i ruzicasta ako nemas smedje. Ide to 100%!

trenta
24.10.2007., 21:14
migulice nemam ti što reći nego svaka čast :naklon:
stvarno si kreativna :yes:

veliko hvala tebi što si svoje radove podjelila s nama, nikad mi ne bi palo na pamet takvo što napravit da nisam slučajno otvorila ovaj topic.
upravo sam napravila svoju prvu probnu ticino smjesu, stvarno je lako za napraviti, al koliko treba mjesiti :unsure: ajme ruke mi odpale!

trenta
25.10.2007., 10:32
reci mi kako radiš detalje poput rumenih obraza, oči...
kupila sam boje u prahu, vidila sam da ima i tekućih boja pa sam mislila sa tim obojat, jel se može?

migulica
25.10.2007., 10:59
stella, nazalost od fotki ponyja sam ovo kaj sam stavila....
Ali znam da sam ga radila iz jednog komada, prvo od velikog komada izduzis vrat s glavom, zatim prednje i zadnje noge, pa ih u jednom trenutku precvikas skarama, tj. odvojis. lagano je, no morad probati, glavno da ti je smjesa mekana i podatna, a to ces dobiti tako da je u vecici stavi na radijator (ne prevruc) nekoliko sati prije nego sto krenes raditi ponyja (i svakih 20 min je okreces u vrecici da se podjednako zagrije...) probaj napraviti, fakat nije tesko.

Trenta, rumeni obrazi-mrvu boje u praju na prst pa na liceko...isti sistem kao i mi kad se rumenimo (ali mrvu, jer lakse dodati ak trebas jos nego micati ako je previse)
boju u prahu treba otopiti u alkoholu, ja koristim 1/4 male zlicice vodke i u tome razrijedim boju...Alkohol ce ispariti tako da nemas frke. Mozda je jedino vazno da je alkohol tiopa vodke jer nema boju ni aromu. Ponekad ti je dosta kapljica dvije alkohola da razrijedis boju u prahu. Ovi ili sto vec bojam kistovima ili cackalicama ili nekom prigodnom alatkom koju sam maznula Kori... :saint: Isto tako kad bojas velike kolicine mase, moras boju u prahu otopiti jer nisce se nece prozeti s masom. Dakle stavis na masu, boju u prahu, kapljica vode/doslovno) otopis boju i tek onda mijesis...

ninochka
25.10.2007., 11:02
znači kad farbam smjesu, pospem ju s mlao boje u prahu i onda voda? ne alkohol?
i btw. glicerin=glicerol, a fruktoza je u prahu? jelda? :oops:

migulica
25.10.2007., 11:32
glicerol-da
fruktoza je u kristalicima-cini mi se, nije prah-sneekope fruktroza, dm, billa ili vec neki duckas-oko 23 kn
secer je u prahu-onaj koji ce ti dati smjesu-osn. bijelu
kapljica dvije vode na smjesu, u to-da se otopi-boju u prahu.
i udri mijesit!!!! :P

trinity
25.10.2007., 12:05
sto se tice fruktoze-glukoze, ima u dm-u kupiti glukozu tj. dekstrozu tj. grozdjani secer (traubenzucker), pakovanje ok 500gr nesto preko 11 kn

trinity
25.10.2007., 12:07
ako bojate vece kolicine smjese, onda je najbolje dodati boju u prahu u tekucinu (zelatina, glukoza, glicerol) prije mijesanja s secerom u prahu

migulica
25.10.2007., 12:11
Bravo! ko ce se svega sjetiti....

stella
25.10.2007., 14:10
Taman sam nabavila sve i krećem sad umijesit smjesu,ali sam kupila DM fruktozu,nadam se da će bit dobra.I imam tri boje u prahu,dobro je da sam pročitala da ih moram s kap,dvije vode smješat...
Držte fige za smjesu za početak,a ako uspije,idemo radit ponija. :*

trinity
25.10.2007., 14:55
evo jos jedan sitan prijedlog prije nego krenes radit

ja sam jucer radila tortu koju sam cijelu prekrila s ticinom svijetlo plave boje + sto sam radila figurice i ukrase u drugim bojama.

ja sam pripremila 2 zdjelice u koje sam stavila secera u prahu i kad sam imala gotovu zgrijanu masu, jedan dio sam ulila u jednu posudu s secerom u prahu, a u ostatak tekucine (zelatina, fruktoza, glicerin) sam dodala mrvu plave boje u prahu i pomijesala i tek nakon toga ulila u drugu posudu i onda sam svaku pojedinacno mijesala i poslije mijesila.
ja uopce ne koristim rucni mikser za mijesanje, nego sve s kuhacom i kasnije kad izbacim na radnu plohu onda mijesim rukama kao tijesto i "brasnim" s secerom u prahu

stella
25.10.2007., 15:13
Već sam zeznula :x
Naime,ja sam kupila želatinu fix,a ne onu za namakanje,nisam nikad niti jednu prije koristila, i to je meni sad sve tekuće kad sam izmješala sa šećerom u prahu :cry:
Super mi se fruktoza pretvorila u sirup,sad sam zdjelu stavila u frižider da vidim hoće li se to stisnut,jer je tekuće kao smjesaza palačinke.Ma užas!

trinity
25.10.2007., 15:18
koliko secera si potrosila?

stella
25.10.2007., 15:22
! kg šećera.Piše na toj fix da se smixa sa 400 ml tekućine,i ja sam potrošila 1 i 1/2 na 600 ml tekućine.

trinity
25.10.2007., 15:25
jooooj, nije trebalo toliko tekucine...

sorry, ali nista od toga, ionako kaze izreka da se prvi macici u vodu bacaju...

ide ti tek par zlica vode na cjelokupnu masu

trinity
25.10.2007., 15:26
! kg šećera.Piše na toj fix da se smixa sa 400 ml tekućine,i ja sam potrošila 1 i 1/2 na 600 ml tekućine.
ovo ti se obicno odnosi na 400ml jogurta, vrhnja, sira....

stella
25.10.2007., 15:30
Ma užas! Al mali mi je tu sa mnom,nij baš spavao koliko sam ja planirala,pa uopće nisam razmišljala da vi svi ovu u listićima topite sa 60 ml vode.koju da kupim onda,koja je bolja?

trinity
25.10.2007., 15:32
najbolje kupi malu vrecicu zelatine u prahu (najmanju vrecicu koju imaju). na poledjini ti pise da se stavi bubriti s 60 ml vode, a to ti je 4 velike zlice

stella
25.10.2007., 15:35
Hvala,danas dok to ne umijesim kako treba,ne idem spavat! :lol:
Hvala T., javim kasnije kako je ispalo.

migulica
25.10.2007., 15:59
iiiiiiiiiii!!!!
Nema veze, baci ovo sto imas, fakat nikad nismo rekle kakvu zelatinu trebas....
samo se nemoj obeshrabriti, biti ce sve ok...

migulica
25.10.2007., 16:02
60 ml hladne vode
1 vrečica + zličica yelatine u prahu
8 zlica fruktoze ili glukoze (ja radim s fruktozom (ima u dm-u))
15 ml glicerina (apoteka-tekuči glicerin 50ml-19 kn)
1 kg šećera u prahu

postupak:
vodu zalijete na zelatinu, da nabubri
fruktozu stavite u lunčić, dodajte jednu zlicu vode i stavite na vatru, morate je otopiti da dobijete gusti sirup (pazi-između gustog sirupa i karameliziranog secera je mali korak!)
U taj sirup kad se mrvu ohladi (cca 10 sekundi) dodajte glicerin,malo po malo konstantno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u zelatinu i mijesajte da se otopi.
Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Mlo pa malo ulijevajte smjesu i miješajte (ne kuhačom kojom kuhate redoviti rucak jer ce pokupiti miris). Uskoro ćete morati rukama mijesiti smjesu. U principu iskoristi se cijela kila šećera, ponekad ne, a ponekad morate jos dodati.
Smjesa mora biti kompaktna, nešto kao stari dobri plastelin. Spremite ju u vrečicu da nema doticaja zraka. kad radite figure, uvijek dopustite da se figure na zraku posusi i time ucvrsti. Bojate tako da dodate malo po malo boje u smjsu i mijesite dok ne dobijete zeljenu nijansu.
Kako nema kvarljivih sastojaka u smjesi ona moze relativno dugo stajati i time vam dopusta da stvari napravite malo po malo, a ne da svisnete noc prije rodjendana...
Nastavak uskoro...
to sam nasla na prvoj stranici....to je to

stella
25.10.2007., 17:40
migulice, jesam ja to prepisala,ali sam gledala krive upute na želatini.evo,sad sam zamijesila i ofarbala rozo,i sad idemo ja ,mama i sveki pokušat napravit ponya!

stella
25.10.2007., 18:15
Nismo baš kreativne,pa našpony baš ne sliči na ponya :/
morat ćemo nekaj drugo smislit

trinity
25.10.2007., 21:19
Nismo baš kreativne,pa našpony baš ne sliči na ponya :/
morat ćemo nekaj drugo smislit
ma stavite plasticnu igracku na vrh torte, bit ce lijepa i tako

stella
25.10.2007., 22:34
Ma to mi je zadnja opcija, da stavim igračku ponya ;)
Al ja cijelu večer kiparim i u jednom trenutku je Jana rekla "Mama,pa to je pony!" a ja sva ponosna da je dijete ipak prepoznalo skulpturu,nakon svih prijašnjih pokušaja gdje smo imali i psa i ovcu,... :lol:
Probat ću ga dovršit sutra,pa ću vidjet jel bude nas zadovoljio.Ma tako imam jaku volju,naravno da nije ni približno lijep kao migulicin,ali eto,moj prvi uradak,pa sam svejedno ponosna! :*
Uz malo prakse,stići ću ja vas ;) :*

migulica
25.10.2007., 22:44
ma daj ne pricaj, ako hoces pogledaj malo bolje pa ces vidjeti da je onaj moj bio prepun otisaka prirucnog alata, tako da nije bas savrsen!
grivu naribaj na ribez ili protisni sa suprotne strane riveza, a zalijepi ju tako sto ces komad smjese otopiti u malo tople vode...
i Podboltaj žglavu ponyju preko noci, ucvrsti ju salvetama jer bi se mogao "pognuti" dok se ne osusi...
i mogla bi nam ga pokazati ;) ?
a oko samo nacrtaj pazlivo cackalico, ali prvo model u papiru...i samo jedno oko je dovoljno! jer su teska, s druge strane stavi grivu!!!
i ako pogrijesis uzmi stapice za uha malo namoci u vodu i pobrisi viskove.
I to sve radi kad djeci vec frknes u krevet jer ti treba koncentracija....

trenta
26.10.2007., 00:35
evo i mene, cijeli dan mjesim..
uspila sam napraviti dvije figurice, nešto slično anđelima od migulice, za prvi put nisu loše, al treba vremena i strpljenja :/
zapravo mi treba dadilja :mrgreen:

no dobro, imam par pitanja:
koliko dugo mogu držat smjesu pa opet s njom raditi?
da li da je vlažim da omekša?
da li mogu od pola smjese pokriti tortu?

nemam crnu boju, imate li ideju što mogu upotrijebit umjesto nje?
moram sutra zvat trgovinu da vidim koliko bi čekala da mi pošalju.

još se bojim da će mi figurice biti preteške za tortu :/

stella
26.10.2007., 10:34
trenta, treba bit dosta čvrsta torta da sve izdrži i meni se svidio recept koji je Linda napisala pod naslovom Ticino masa tu na receptima,pa si škicni ako ti bude odgovarala.
Sretno s figuricama! :love:

stella
26.10.2007., 10:38
ma daj ne pricaj, ako hoces pogledaj malo bolje pa ces vidjeti da je onaj moj bio prepun otisaka prirucnog alata, tako da nije bas savrsen!
grivu naribaj na ribez ili protisni sa suprotne strane riveza, a zalijepi ju tako sto ces komad smjese otopiti u malo tople vode...
i Podboltaj žglavu ponyju preko noci, ucvrsti ju salvetama jer bi se mogao "pognuti" dok se ne osusi...
i mogla bi nam ga pokazati ;) ?
a oko samo nacrtaj pazlivo cackalico, ali prvo model u papiru...i samo jedno oko je dovoljno! jer su teska, s druge strane stavi grivu!!!
i ako pogrijesis uzmi stapice za uha malo namoci u vodu i pobrisi viskove.
I to sve radi kad djeci vec frknes u krevet jer ti treba koncentracija....

Nisam imala fotić,jer sam kod mame par dana,ali budem uslikala,al mi se nemojte smijat :lol:

migulica
26.10.2007., 10:41
smjesu ne vlazit, drzati u vrecici, izbaci van zrak.
Unutar dva tjedna si sigurna...
kad krenes ponovo raditi
smjesa mekana i podatna, a to ces dobiti tako da je u vecici stavi na radijator (ne prevruc) nekoliko sati prije nego sto krenes raditi (i svakih 20 min je okreces u vrecici da se podjednako zagrije...) probaj napraviti, fakat nije tesko.
ovisi o torti koliko smjese....
i kad valjas moras JAKO poseceriti podlogu secerom u prahu!!!

trenta
26.10.2007., 11:16
nisi mi rekla jel mogu od pola smjese prekriti okruglu tortu promjera 28cm?

ninochka
26.10.2007., 11:54
a što je najbolje prekriti ticinom da se ne otopi? biskvit? ili kad je gore krema moram tortu zamrznuti da bude tvrdo?

trenta
26.10.2007., 19:04
moje figurice su gotove, stavit ću slike pa pogledajte jel to što valja :mrgreen:
stajat će u krug na torti i u sredini svijeća ili svijeća između dvije figure.

jel ima tko savijet kako s bijelog ticina skinut prah u drugoj boji, neke sam uprljala dok sam stavljala rumenilo :x

trenta
26.10.2007., 19:45
evo slike:
http://picasaweb.google.com/trenutko/ZaTortu

migulica
26.10.2007., 20:03
a što je najbolje prekriti ticinom da se ne otopi? biskvit? ili kad je gore krema moram tortu zamrznuti da bude tvrdo?


nije mi bas jasno sto zelis pitati, malo nisi bas jasno, secerna smjesa voli cvrsti kolac, znaci da ono sto je unutra mora biti kore + krema ili pafe ali debiljne kreme...samo jedna kora i gore parfe-nije bas izgledno da ce drzati

a ne znam moze li pola smjese biti dovoljno za 28 cm promjera torte... sve ovisi koliko debeli sloj itd itd, napravi jos barem pola smjese i onda bi trebalo biti ok...
tesko mi je reci...

migulica
26.10.2007., 20:07
super su ti figure!!!!! Jako mi se svidjaju, odlicna ideja s kornetima!!!
bas su krasni.
boju u prahu ne diraj...eventualno je probaj otpuhati ili suhim kistom otprasiti, ali u principu ne diraj jer ces samo zeznuti situaciju....
to ti nije ni vazno, nitko nece ni skuziti.

trenta
26.10.2007., 20:30
hvala!
sigurna sam da mogu ja i puno bolje samo što mi treba mira...
puna sam ideja, stalno razmišljam što bi kad bi :mrgreen:

napravit ću cijelu smjesu za pokrit tortu a od ostataka uvijek mogu nešto napravit.

a što ti radiš sa figurama kad se torta pojede, jesti ih neću, ža mi ih baciti a skladištiti :nope:

ninochka
26.10.2007., 21:50
a što je najbolje prekriti ticinom da se ne otopi? biskvit? ili kad je gore krema moram tortu zamrznuti da bude tvrdo?


nije mi bas jasno sto zelis pitati, malo nisi bas jasno, secerna smjesa voli cvrsti kolac, znaci da ono sto je unutra mora biti kore + krema ili pafe ali debiljne kreme...samo jedna kora i gore parfe-nije bas izgledno da ce drzati

mora li sloj koji se prekriva ticinom biti biskvit?

Drimm
27.10.2007., 00:37
migulice, svaka čast i čestitam na nagradi. Prava si umjetnica. :heart: :love:
Ja ću kod tebe naručiti jednu s praščićima za MM-ov roćkas.
trenta, i tvoje figurice su super. :heart: i trinityne.

migulica
27.10.2007., 13:46
Ovako:
Figurice su radjene od korneta i secerne smjese. To sve je jestivo. Bojano je jestivim bojama (to bolje da ne komentiram koliko je NEZDRAVO, :evil: ali su ipak jestive boje...)
Ovo cu napisati velikim slovima ali ne vicem nego naglasavam:NEMA VECE SRECE KAD KLINCI NAVALE NA FIGURICE!!!! N E M A!!!
Tako da ti preporucam da ih pustis u opticaj kao i tortu...Figurica ces napravitijos tonu, i svaka ce biti jos ljepsa od one prije, fotke imas da ih se sjetis, a klinci i odrasli nikad nece zaboraviti tu srecu "rasturanja" figurica, vjeruj mi...
Uostalom skladistit-za sto?? Pa neces reciklirati figurice sad kad kuzis sistem :)

sto se tice secerne smjese, da na tijesto ide...i namazi tijesto sa svih strana sa nekim pekmezom da se bolje zaljepi... pogotovo stranice :P

a za onog muzica imam jos bolju varijantu sa prascicima---prasci u blatu!
a sto se tice MM, ja sam Zlatanu napravila jednu tortu po njegovoj zelji...
a vi pogodite sto je... (malo je fotka losa)...cim je stavim na
www.fotki.com/migulica

vimmerby
27.10.2007., 21:18
migulica, znam da je pitanje bedasto, ali...
jesi ti to njemu napravila veliku rolu wc papira? :oops:

migulica
27.10.2007., 21:52
da!
Sam je htio takvu nekakvu...
napisali smo nesto tipa pobrisao 35.
Kaze da je na poslu bila kombinacija smijeha, gadjenja i uzivanja....
njegov izbor!

vimmerby
27.10.2007., 22:21
hahaha, super je! :klap: i za tebe i za TM-a
originalno!

haribo
28.10.2007., 17:10
migulica svaka cast!
a vidim da ce tebi svaki predmet u kuci biti pretvoren u oblik torte 8)

migulica
28.10.2007., 21:19
e da je vremena...no ovaj tjedan nista od mene jer tjadan kad su napravljene vile sam imal 40 prekovremenih sati na poslu...+dvije torte, tako da moram malo stati na loptu barem doma...
kad na poslu ne mogu

Drimm
28.10.2007., 22:44
a za onog muzica imam jos bolju varijantu sa prascicima---prasci u blatu!


:klap: :lol: Daaaaaaaaaaa!
Ova rola je originalna. :mrgreen:

stella
29.10.2007., 10:05
migulica, ja sam ponya stavila u zamrzivač,jer nemam mjesta u frižideru, a treba mi za 6 dana.ne bude mu ništa bilo kad ga dan ranije izvadim iz zamrzivača?


trenta,super su ti figurice :)

migulica
29.10.2007., 10:25
Ja nisata od figurica nisam stavljala nika u zamrzivac, jer ne znam kako ce reagirati kad ih otopis.
Sad ga ostavi i izvadi na dan rockasa.
Inace sve figurice samo zatvorim u plasticnu kutiju i u kuhinjski ormar.
Ne zamrzavati.

trinity
29.10.2007., 14:26
evo i moja zadnja torta, ali prva po narudjbi, radjena za djecaka koji je slavio 4. rodjendan
http://public.fotki.com/kolacic/care-bears/

migulica
29.10.2007., 15:25
Jupi!!! I izrada!!!!!
to volim...bravo!!!

trinity
29.10.2007., 15:51
ma joj, i nema puno fotki od izrade jel tko ce slikavati dok su ruke od secera :oops:

Drimm
29.10.2007., 16:07
trinity, svaka čast. :naklon:

trenta
29.10.2007., 16:49
:klap: trinity!

dal mi recite kad budem stavljala ticino preko torte kako ću izbjeći efekt stolnjaka, želim da mi sve bude ravno.

jel se vama skupe one sitne dlačice po smjesi, izludi me to :x

ja sam se totalno navukla, opet nešto radim, ide to sve bolje i bolje, postajem vam opasna konkurencija :mrgreen:

lailah
29.10.2007., 21:11
trinity odlično, super :klap: !

migulica također. Super ideja i super torta!

trenta ako te već nisam pohvalila onda i tebi :klap:!

Ja sam trenutno u fazi stagnacije :lol: . Bliži mi se rođ pa smišljam šta bih napravila.

migulica
30.10.2007., 00:02
Trenta, ja radnu povrsinu obrisem alkoholom i nekom krpom koja ne ostavlja mucice, a ruke poslije pranja obrisem najgrubljim, najstarijim rucnikom koji imam za te prigode (jer su sve mucice otisle u 1000 pranja)
Torta ti mora biti jako ravna, znaci punjena kremom pa slojevima tijesta tako da finalno bude sto ravnija. Prije nego sto stavis pokrov, malo je oprasi od mrvica, a sloj prkrivke napravi poprilicno debeo. Kad pokrijes tortu rukama jos od secera lagano ju "gladi" da izgladis sve neravnine....
Samo ti radi figurice i molim fotkaj i dijeli...iako znam kako je kad su ti ruke seceraste.
Ja objavljujem da nema teorije da napravim ista do 15. 11.
Danas mi je dosla obavijest da su mi otvorenje stalnog postava pomaknuli unaprijed za 5 dana. Dijete ce me zaboraviti tko sam i kako izgledam...
ali curke vi samo fotkajte....
Lailah, napravi tortu, te stavi sebe i ono u cemu najvise uzivas, npr. umorna lailah (od sopinga)sjedi, naslonjena na tortu, uokolo kutije cipela, vrecice iz sopinga itd....
ili Lailah je danas odlucila ignorirati djecu, kucu i sve ostalo, pa se izvalila citajuci knjigu dok dijete bijesno urlikuce na drugom kraju torte...
tak nekaj, s dozom humora....
idem radit...

tamazd
30.10.2007., 08:54
Trinity :klap: Svaka cast, super je

lailah
30.10.2007., 11:55
Eee migu, imaš dobre ideje al to treba i napravit :lol:. Tu stvarno treba zasuć rukave. Nešto drugo mi se mota po glavi. Ja inače volim malo drukčiju umjetnost :lol:. Ako napravim i uspije mi ono što mi je na misli, stavim da bacite oko.

stella
30.10.2007., 13:43
Ja nisata od figurica nisam stavljala nika u zamrzivac, jer ne znam kako ce reagirati kad ih otopis.
Sad ga ostavi i izvadi na dan rockasa.
Inace sve figurice samo zatvorim u plasticnu kutiju i u kuhinjski ormar.
Ne zamrzavati.

Ajme,sad samo mogu molit boga da se na raspadne.Budem probala neki komadić smjese zamrznut i odmrznut da vidim kaj bu ispalo.

migulica
30.10.2007., 15:51
stella-pametno! da vidis kaj mozes ocekivati.
lailah-to su samo idejice, mozes ti i sama, ne sumnjam u tebe...
inace ispricavam se za sve pogreske u pisanju, malo uvijek zurim....

trinity
31.10.2007., 12:41
malo ticina, malo kreme i voila: http://public.fotki.com/kolacic/halloween/

stella
31.10.2007., 13:00
trinity, super ti to ide :*

tamazd
31.10.2007., 13:53
:D super

lailah
31.10.2007., 22:02
:klap: Krasna je! Kako si travu radila?

migulica
31.10.2007., 23:52
Klap Krasna je! Kako si travu radila?
citas mi misli...jel to gnjecilica za cesnjak? Znam da nije ribez....
jako je lijepa... :)

Drimm
01.11.2007., 00:18
Play-doh? :mrgreen:

haribo
01.11.2007., 14:31
trinity genijalno :naklon:

ninochka
01.11.2007., 15:54
kokos u boji?

trenta
01.11.2007., 20:20
trinity prekrasna je torta :yes:

ja samo svoje figurice konačno dovršila, sutra radim tortu, od nje već imam tremu :mrgreen: , figurice mi nisu bile problem, samo još da mi torta uspije...
stavila sam slike: http://picasaweb.google.com/trenutko/ZaTortu

bibi
01.11.2007., 20:46
Joj cure pa ovo izgleda faaamoooznoooo :D . Pokusala bih i ja nešto, ali moram prvo prouciti sve ovo kaj ste napisale. Htjela bih svojim blizancima napraviti torte za 2.rockas ali neznam kak ce to biti sve. Janu sam mislila napraviti onog smjeska jer se stalno smije, ali ako netko ima kakvu ideju ili nesto slicno javite mi se molim vas. Za Katju jos nisam smislila, al neke vile bi dosle u obzir. Ak je netko blizu Koprivnice, javite se, naravno placam ak netko ima volju ili radi torte za novce!!!!

migulica
01.11.2007., 23:19
Trenta pa zivotinje su MRAK! Fenomenalne su..., a skejt, a autek...
ides!!!! :shock: ocemo firmu otvorit????
kak su super!!! I ti mislis da ces ih spasiti od djece??? E i to da vidim...
Jako su lijepe....
Ja jedva stignem i pogledat, a kamoli mislit o torti...
samo da prodje otvorenje muzeja eto mene natrag....bacam vam konkurenciju....

aleksandra70vanja
01.11.2007., 23:21
ne znam kome bi se klanjala trenti ili trinity
mrak cure, mrak

trenta
01.11.2007., 23:26
migulice hvala, to sam od tebe naučila ;)
sutra ih slažem na tortu pa ćemo viditi kako će ispast :/
još moram pohvalit mm da mi je zamjesio smjesu jer meni ruke odpadnu :roll:

krivo si me shvatila, nisam ih ja mislila skladištit, nisam toliko luda :mrgreen:

ma stvarno ih je lako raditi, koliko su mi ove puno bolje ispale od onih prvih, a tek sljedeće...
već sam išla pogledat tko ima skoro rođendan da ga iznenadim, moj stari, a njemu moram smislit neku dobru šalu na njegov račun :mrgreen:

stella
02.11.2007., 09:04
Cure,još jednom pohvale za vaše uradke. :klap:
recite,jel se figure osuše i budu tvrde kao kamen,jer sam ja noćas radila neke ukrase za tortu,ostavila ih u hodniku nepoklopljene,ali nisu onibaš tvrdi.Sobzirom da i ponija danas moram otklopit na sobnoj temperaturi,a u kući nam je jako toplo,bude se to sve rastopilo?

ivancica
02.11.2007., 12:53
Ma neće, bude tvrdo kao kamen, evo i moji stoje na toplom u sobi samo treba bar 24 sata da tako jako stvrdnu.

Trenta, imamo slavlje isti dan?

Cure; migulica, trenta, trinity :naklon: , figurice su vam mrak.

Ja sam još šegrt za vas, nisu mi tako preeelijepe kao vaše ali vidim da svaka nova sve ljepše izgleda.

Hvalit ću se u nedjelju kad budu na torti. :)

Drimm
02.11.2007., 16:36
trenta, vidim da praksa čini majstora. ;)

trenta
02.11.2007., 20:01
hvala cure, evo sam danas uspila bacit dva biskvita od torte :roll:
sad sam nešto sprčkala, hm, bojim se da će torta samo dobro izgledat, a da neće biti za jesti :/
stavit ću sliku kad bude gotova

ninochka
02.11.2007., 20:07
1 vrečica + zličica yelatine u prahu

ovaj dio kod ticina mi nije jasan. vrećica želatine plus kakva žličica? čega :?

lailah
02.11.2007., 21:28
1 vrečica + zličica yelatine u prahu

ovaj dio kod ticina mi nije jasan. vrećica želatine plus kakva žličica? čega :?

Jedna cijela vrećica želatine + dvije žličice kavene, želatine of kors :)

ninochka
02.11.2007., 21:33
čekaj sad, 2 ili 1 :?

znači jedna vrećica želatine u prahu je mlao...na to dodam još žličicu iste iz nove vrećice :/

zbunjen sam

trenta
03.11.2007., 00:14
jedna vrećica želatine+jedna žlićica iz druge vrećice, žlica za kavu.

moja torta je gotova, i naravno da nisam zadovoljna :x
ticino s kojim sam prekrila tortu se naravno zgužvao bočno kako sam i mislila da će biti, pa sam nešto isfušarila :roll:
pa crnu nikako dobiti, tek kad sam stavila tonu pigmenta pa se onda počela mrviti :x
ma... bit će bolje drugi put :mrgreen:

ninochka
03.11.2007., 13:12
na milka tortu, onu s 5 kora od bjelanjaka bi išao ticino bez topljenja? na zadnju koru

trenta
03.11.2007., 14:58
ja sam radila onu drugu milka tortu i na nju definitivno ne ide, ovu sa 5 kora nisam probala, ako je kora zadnja a krema nije premekana onda ti može

lailah
04.11.2007., 15:36
čekaj sad, 2 ili 1 :?

znači jedna vrećica želatine u prahu je mlao...na to dodam još žličicu iste iz nove vrećice :/

zbunjen sam

:oops: zeznuh se. Za svu sreću trenta te rješila nedoumica :)

trenta
05.11.2007., 10:25
ovako je izgledala naša torta:
http://picasaweb.google.com/trenutko/ZaTortu

Imga
05.11.2007., 10:38
:shock:

trenta draga,

i autići i romobil i skuter i životinje i cesta !!!!

da sto godina radim, nikad mi to ne bi uspjelo

ne preostaje mi ništa drugo doli vam se svima :naklon: :naklon:

stella
05.11.2007., 10:40
Evo da pokažemo našeg ponija, dakle uspjela sam ga odmrznut,bez da se raspao, nije baš neki bajan,ali poslužio je.A Jana je bila oduševljena.
http://public.fotki.com/MalaJana/janin-3-roendan/

migulica
05.11.2007., 11:06
Cure sjajne ste, redom.... :D :D :D :D :D :love:
cestitam.....
s j a j n e!
idem radit

ninochka
05.11.2007., 11:20
samo da vam ispričam svoj prvi pokušaj rađenja ticina

radila sam od pol smjese, moš mislit prepolovit pola od 15 ml glicerola i pola od vrećice i žličice želatine :lol:

pa mi se pol prolilo pa sam išla kuhat još želatine odokativno, pa je bilo presuho, pa sam radila novu smjesu koja je bila premokra
pa sam to sve miješala..ma

na kraju sam napravila glavu od jerryja al se jako dugo sušila. valjda bu dobro

A sad pitanje: tanko sam ga napravila, onak dvodimenzionalno će biti kao na torti - jaaaako dugo je bio mekan. oće to zdurat za prekrivanje torte?

trinity
05.11.2007., 11:53
evo me, bila sam na produzenom vikendu...

trenta, torta i figurice su mrak, prekrasno

stella, poni je ispao odlicno

a sto se tice moje travice na torti, to vam je krema, nije ticino

ninochka, ne znam sta bih ti rekla, jer ne znam na kraju kakva ti je ispala konzinstencija smjese, samo ti mogu reci da ja uvik radim punu smjesu, a zelatine uvik koristim samo jednu cilu vrecicu (tko ce se jos gnjaviti s zlicicom). secera u prahu stavljam dok mi smjesa ne bide lipi plastelin za radit koji se ne lijepi za ruke

trenta
05.11.2007., 12:44
samo da vam ispričam svoj prvi pokušaj rađenja ticina

radila sam od pol smjese, moš mislit prepolovit pola od 15 ml glicerola i pola od vrećice i žličice želatine :lol:

pa mi se pol prolilo pa sam išla kuhat još želatine odokativno, pa je bilo presuho, pa sam radila novu smjesu koja je bila premokra
pa sam to sve miješala..ma

na kraju sam napravila glavu od jerryja al se jako dugo sušila. valjda bu dobro

A sad pitanje: tanko sam ga napravila, onak dvodimenzionalno će biti kao na torti - jaaaako dugo je bio mekan. oće to zdurat za prekrivanje torte?

ček ček, nešto mi nije jasno, kažeš da si kuhala želatinu :?
što ne ide želatina u prahu pa je pustiš da nabubri u vodi

prvi put sam radila pola smjese za probu i nije mi ispala gnjecava, čak je bila tvrda, drugi put mi je umjesio mm i ta mi je bila taman.

meni su se dugo sušile, tjedan dana recimo, sve ovisi koliko su mekane, ako je smjesa gnjecava možeš dodati šećera u prahu.

mene je naživcirala crna boja, moram staviti hrpu pigmenta i onda se sve mrvi :x

ninochka
05.11.2007., 12:56
nisam kuhala želatinu nego fruktozu i glicerol :mrgreen: ma mislim da će biti ok ako je normalno da se tako dugo suše

smjesa je dobro zatvrena i u frižideru, sutra nastavak izrade

trenta
05.11.2007., 13:35
e da, jel to normalno, meni su se figurice 'oznojile' nakon vađenja iz frižidera :(

stella
05.11.2007., 13:55
ninochka, meni je izdržala "znojava" smjesa. Ostavila sam na hladnom i poni i torta su izdržali dva dana.isto mislim da sam to trebala duže sušiti ili dodat više šećera,ali za prvi put mi je ispalo ok.

trinity
06.11.2007., 14:12
e da, jel to normalno, meni su se figurice 'oznojile' nakon vađenja iz frižidera :(
promjena temperature uzrokuje kondenzaciju, spominjal ismo to negdje

ja ticino ni figurice nikad ne drzim u frizideru, tortu stavim u frizider dok nema na sebi ticina i nakon sto je naceta, izmedju bas i ne.

bibi
06.11.2007., 19:13
cure vi ste stvarno prave umjetnice. Prbala sam i ja nesto, proucila sam sve redom sto stenapisale i uspjela nesto napraviti LIVADU i naravno krpala ono što nije bilo lijepo......al me sram stavit moju tortu jer je naspram vasih smijesna heheheh

BAŠBAŠ..
06.11.2007., 20:33
Ajme migulica, pa pokrenula si pravu malu revoluciju! Bravo svim curama, stvarno ste mrak sve to izvele.

Nego imam pitanje, nećak mi sad 10.11. ima 11 rođendan i ja bi se odvažila napravit tortu s ticino masom, e sad kaj da mu napravim uopće nemam ideju! Ne gleda crtiće, igra nogomet i počel je pričat o curama.. E sad ti budi pametan s malim pubertetlijom..

Ajmo ideje na sunce pliiiiiiz

migulica
06.11.2007., 21:20
Ma ljubim vas sve redom :*
Ja sam jos uvijek na poslu...(od 7)
tu i tamo vas pogledam, no cim otvorimo muzej (20. 11.-sluzbena varijanta!) vracam se tortama!
Sutra cu ti pokusati nekaj predloziti BAS BAS, sad mi mozak ne radi.
Samo dajte cure: SECER STRANKA-kazem vam ja!!!!

migulica
06.11.2007., 21:21
Torta u boji kluba (dinamo plava npr...) i
samo oko torte, na dnu od ticina napravljen jako vjerni Dinamo sal-s natpisom Dinamo!!! 8)

ninochka
07.11.2007., 00:01
glave tom i jerryja gotove skoro, muž se potrudio više nego ja. proradila primjenjena u njemu :mrgreen:

nego trenutno su u pecnici, suše se jer ih nemrem staviti u kutiju pa u špajzu -nema tak velike kutije. oće biti to ok do subote?

i drugo pitanje...da prekrivam tortu ticinom neposredno prije ročkasa, a ne večer prije? tako da ne mora u frižider. ili je svejedno

migulica
07.11.2007., 10:55
VADI ISTI TREN IZ PECNICE!!!!!!
Ne smije biti na toplom jer ce se sve unistiti!!!!
NEMA topline i ticina-TO NE SMIJE ZAJEDNO!!
tortu prekrij ticinom vecer prije, te ju stavi umotanu u elofan na balkon. Po noci ce se ohladiti a celofan ce ju cuvati od vlage.
Tak sam ja napravila s Korinim ringispilom...

ninochka
07.11.2007., 11:09
ma nije upaljena pećnica. :love: jesam blesava, al ne toliko :mrgreen:

samo sam ih stavila unutra (znači temperatura je ko u kuhinji) jer mi ne stanu u ništa da ih stavim na malo hladnije u špajzu

a ovo s balkonom mi je frka zbog mačke :roll: mogu u foliju pa u frižider? ionako je ista temperatura

ivancica
07.11.2007., 13:34
Evo konačno i mojih uradaka.

Mi smo imali dvije rođendanske torte jer stariji sin ove godine nije slavio svoj rođendan pa je i on imao svoju tortu.

Mama je bila zaokupljena čašćenjem malih uzvanika pa nije stigla slikati ali jedna dobra teta je to obavila umjesto nje.

Ernie iz Sesame street - Mislav je lud za njim: :)

Mislav&Ernie (http://img65.imageshack.us/img65/6482/dsc09168bm9.jpg)

Ernie (http://img411.imageshack.us/img411/4083/dsc09165zm8.jpg)


I djevojčica i dječak s poklonima za Frana:

Djevojčica i dječak (http://img339.imageshack.us/img339/8045/dsc09177bk0.jpg)

Djevojčica i dječak2 (http://img292.imageshack.us/img292/6336/dsc09181cp5.jpg)

stella
07.11.2007., 13:46
ivancica,preslatko je :*

Drimm
07.11.2007., 15:15
wow Ivančice, krasne su ti torte. :heart:
Ninochka ja umirem od želje da vidim tu tvoju tortu. Postavljaš pitanja koja bi i ja. :mrgreen:

Njojza
08.11.2007., 10:34
Imam danas, sutr ai prekosutra da napravim tortu.
Majstorice savjetujte.
Hocu da pravim tortu sa slike broj 3 sa ovog linka:
http://www.coolest-birthday-cakes.com/mickey-mouse-picture.html#c6

danas idem u lov na boje...
ogu li ova dijelove praviti od marcipana? pa obojiti...
Ili moram raditi od ticino mase ili cega vec?

Ili a ipak idem naruciti ovakvu u slasticarnu :mrgreen:

trenta
08.11.2007., 23:13
njojza jel ti misliš raditi ovog mikija sa šmrkom ?
sa marcipanom nisam radila, mislim da od ticina možeš sve napraviti.
ja ne kužim jel to torta u takvom obliku ili je to samo figura koja se stavi na tortu :?

Njojza
09.11.2007., 10:54
ne, mislim praviti mickey mouse club house...to je treca slika!
a moh gospodin jos nije siguran da li ce to ili nindza kornjace...

i nisam pocela jos ali sam nasla bojeeeeee

ninochka
09.11.2007., 11:48
koje torte radite kad prekrivate ticinom. ja sam se odlučila za sladoled tortu.

danas probno prekrivam jednu da vidim hoće li ta ići sutra i klincima na slavlje

Njojza
09.11.2007., 15:33
MIGULICEEEEEEEE

daj pliz recept za tvoj cokoladni biskvit da vidim kako radis

ovo mi treba najkasnije sutra bar do 12 plizzzzz :heart:

upornamama
09.11.2007., 15:40
Sad sam čitala na američkim stranicama da se za ticino (rolled fondant) ne koristi glicerin iz apoteke, već neki drugi, kupuje se u specijaliziranim trgovinama. Koja je razlika? :?

trenta
09.11.2007., 19:51
ne, mislim praviti mickey mouse club house...to je treca slika!
a moh gospodin jos nije siguran da li ce to ili nindza kornjace...

i nisam pocela jos ali sam nasla bojeeeeee

na slici ispod mikija sa šmrkom piše broj 3 :trep:

ovu sa slike broj 3 :mrgreen: koju bi ti radila mi se ne čini previše komplicirana i lijepa je!

ninochka ne znam kakva ti je sladoled torta, jel završava biskvitom?
poželjno je da završava biskvitom jer ako ćeš je pokriti ticinom on je težak pa bi ti se mogla raspasti.
e nisam vam rekla , dok je migulica na godišnjem ja sam na zamjeni :lol:

may
09.11.2007., 23:05
:lol: nitko mi ništa ne govori o marcipanu tamo u posebnoj temi?

Njojza
10.11.2007., 08:52
ne, mislim praviti mickey mouse club house...to je treca slika!
a moh gospodin jos nije siguran da li ce to ili nindza kornjace...

i nisam pocela jos ali sam nasla bojeeeeee

na slici ispod mikija sa šmrkom piše broj 3 :trep:

ovu sa slike broj 3 :mrgreen: koju bi ti radila mi se ne čini previše komplicirana i lijepa je!

ninochka ne znam kakva ti je sladoled torta, jel završava biskvitom?
poželjno je da završava biskvitom jer ako ćeš je pokriti ticinom on je težak pa bi ti se mogla raspasti.
e nisam vam rekla , dok je migulica na godišnjem ja sam na zamjeni :lol:

ma ja sam mislila kad brojis redom :mrgreen:
ako ides po nazivima oda je slika Mickey 06 hihihi

nego kad si vec na zamjeni, daj mi hitno recept za cokoladni biskvit
torta ce biti ogromna, tako da ne smijem ipak ovaj lindin od kora sa bjelanjcima jer se bojim da ce propasti...

migulica
10.11.2007., 09:58
jooooj! Ja se ispricavam, no vjerujte mi takva mi je ludnica da uopce nisam stigla pogledati sto se desava...
na poslu sam od 7-22 i jurim ko luda.
Cokoladani biskvit moram doma pogledati doma recept, jednostavno nisam sigurna da ga mogu izbaciti ovak iz glave.
Moze biti da sam vec napisala za Lailah...znam da me ona nesto pitala.
No vjerojatno je prekasno...
Receot je iz Vecernjakoveedilije torte, imas i u slastivama, ista edicija, recept je bogata cokoladna torta....
Sorry....

aleksandra70vanja
10.11.2007., 09:59
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?p=1256780#1256780

evo probaj ovo
ne moraš puniti kesten kremom
ja sam radila, biskvit je tvrd, možda malo pretvrd jer ga ja nisam htjela saftati šećernim sirupom
mislim da ću ga drugi put namočiti ruskim čajem sa malo ruma

migulica
10.11.2007., 10:04
7 dkg kakaa
45 drg smedjeg secera
60 dkg ostrog brasna
1 zlica sode bikarbone
4 jaja
i mislim 250 ml miljeka
i 15 dkg putra
1.jaja, secer i putar zajedno dugo miksat
2.brasno i sodu bikarbonu prosijati da se prozme
3.kakao u mlijeku razmutiti
prvo 1. onda 3. onda 2.
u namastenu posudu i pobrasnjenu i na 190 stupnjeva...
neka ti jos netko provjeri iz te kuharice

upornamama
10.11.2007., 14:57
Sad sam čitala na američkim stranicama da se za ticino (rolled fondant) ne koristi glicerin iz apoteke, već neki drugi, kupuje se u specijaliziranim trgovinama. Koja je razlika? :?

Pliz, ako netko zna neka odgovori.
Bila sam u apoteci i pitala za glicerin, apotekarka pita za što mi terba, kad sam joj objasnila rekla je - ne to koristiti u prehrani, iako je količina mala!

trinity
10.11.2007., 15:26
ako te to muci glicerin uopce ne moras koristiti, isto ce ti ispasti dobra smjesa

upornamama
10.11.2007., 15:54
trinity, :*

Njojza
11.11.2007., 09:05
e tako mi i treba kad se igram slasticara :samjli urla iz petnih zila:
pravila sam biskvit od crne torte, rekoh da mi bude socnije, no:

biskvit jeste socan ali nit se moze rezati a i raspada se.
tako da umjesto ogromne cetvrtaste torte prkrivene ticinom i sa mizkey mouse club house imam usku i visoku tortu, ukrasenu slagom.

jedino me tjesi sto ce sigurno biti ukusna i sto mi je faris rekao "mama lijepa ti je torta" :heart:

srecom nasla sam ukrasne figurice za tortu, mickey, minie, pluton i siljo pa cu odrzati obecanje da ce biti miki maus torta

bas sam tuzna

trenta
11.11.2007., 10:03
njojza :love:
ja sam dva biskvita frknula u smeće kad sam radila zadnju tortu :roll:
bitno da je on zadovoljan, sljedeći put će biti bolje ;)

may
11.11.2007., 12:15
Sad sam čitala na američkim stranicama da se za ticino (rolled fondant) ne koristi glicerin iz apoteke, već neki drugi, kupuje se u specijaliziranim trgovinama. Koja je razlika? :?

Pliz, ako netko zna neka odgovori.
Bila sam u apoteci i pitala za glicerin, apotekarka pita za što mi terba, kad sam joj objasnila rekla je - ne to koristiti u prehrani, iako je količina mala!

i mene je čudno gledala ali sam pričala sa čovjekom koji radi/pravi ticino na poslu, ne znam u kojoj je funkciji tamo i rekao je da ide glicerin...

may
11.11.2007., 12:44
svim curama jedan veliki :naklon:
stella vidiš da je uspjelo, :klap:

migulica
11.11.2007., 16:57
Teta apotekarka je vjerojatno fantastican profesionalac u svojem poslu, ali nemo pojima izvan toga. postoji vise varijanti izrade secerne smjese ili ticina...
Jedna od mogucih je ona koju sam ja napisala. koristi se glicerin ili glicerol iz apoteke...Uvijek radim s njim i svi smo to jeli i nitko nikad nije imao primjedbe....
osnovni recept koji ja koristim je iz jedne fantasticne knjige koju sam dobila iz Velike Britanije.
Mene puno vise muce te prehrambene boje...tj. ono sto sadrze....
ali uvijek mozete ticino ukrase maknuti i jesti osnovnu tortu....
A gledajuci torte iz Ivice i Marice koji propagiraju "zdrave kolace" ja se pitan kako mogu dobiti takve zive boje, a bome i ticino im se pogledom i okusom nis ne razlikuje od mojeg....
Sve je relativno!

LIMA
14.11.2007., 10:38
Molim pomoć! I mene zahvatila ticinomanija, spremam se praviti nešto za nedjelju za 1. rođendan pa me trema! Čak sam našla i boje u prahu (ako netko traži, ima u Kraševoj trgovini) jedino nije bilo crvene. Pokušat ću s narančastom u prahu + tekuća crvena, što mislite može li tako?
Ako mi netko može još odgovoriti:
Pravila bih tortu Ledeni vjetar. Neću praviti trodimenzionalne figurice već plošne, a izbjegla bih oblaganje torte ticinom. Mogu li se one slagati na tučeno vrhnje?
Druga opcija mi je preliti tortu bijelom glazurom od čokolade. Je li tko probao stavljati ticino figurice na glazuru?
Još jedno, u tu tortu ide dosta hole tučenog vrhnja, no ja ga baš ne obožavam kad malo odstoji. Nisam još probala sa slatkim vrhnjem (kravljim) i može li se ono uopće tući?

trinity
14.11.2007., 14:55
Molim pomoć! I mene zahvatila ticinomanija, spremam se praviti nešto za nedjelju za 1. rođendan pa me trema! Čak sam našla i boje u prahu (ako netko traži, ima u Kraševoj trgovini) jedino nije bilo crvene. Pokušat ću s narančastom u prahu + tekuća crvena, što mislite može li tako?
Ako mi netko može još odgovoriti:
Pravila bih tortu Ledeni vjetar. Neću praviti trodimenzionalne figurice već plošne, a izbjegla bih oblaganje torte ticinom. Mogu li se one slagati na tučeno vrhnje?
Druga opcija mi je preliti tortu bijelom glazurom od čokolade. Je li tko probao stavljati ticino figurice na glazuru?
Još jedno, u tu tortu ide dosta hole tučenog vrhnja, no ja ga baš ne obožavam kad malo odstoji. Nisam još probala sa slatkim vrhnjem (kravljim) i može li se ono uopće tući?
vidim imas vise drugih pitanja nego o ticinu, no da ti odgovorim ponesto.
boje...mozes koristiti samo crvenu tekucu, ne treba ti i narancasta ukoliko zelis postici crvenu boju. masa ti se nece razgnjecati od malo tekuce boje, uvijek dodavaj secer u prahu da ti nije ljepljiva masa

figurice mozes staviti na slag neposredno prije nego torta ide na stol. inace se ticino u dodiru sa slagom topi jer povuce vlagu

hole i slicna biljna vrhnja ni je na ljubim. ono slatko vrhnje se moze utuci no meni je dobrog ukusa, ali sam totalni tudum za postici cvrsto to vrhnje, mada sam i njega znala koristiti pri izradi ledenog vjetra, samo onda sam ga na kolac slagala zbilja u tankom sloju da mi se ne razbjeze slojevi (o da i to mi se desilo jednom kad je bila velika vrucina). najbezbolnija opcija mi je koristiti slag u prahu koji se muti s mlijekom (ili vodom) i meni osobno ima odlican okus. cvrstoca zadovoljavajuca

haribo
14.11.2007., 14:56
Njojza bitno da se Farisu svidja :love:

haribo
14.11.2007., 14:58
ja bi pravila tortu Ledeni vjetar ali u okrugloj formi za tortu

jel ima netko omjere za formu od 28 cm ili 26 cm

haribo
14.11.2007., 14:59
mislila sam na omjere svih sastojaka :oops:

i da li je dovoljno kod slaganja da bude sve x2
a ne kao inace sve x3

trinity
14.11.2007., 17:59
nisam nikad radila u okrugloj formi. to je vise posla jer onda svaku koru moras pojedinacno peci

may
15.11.2007., 23:18
neka pomaže tko zna.
napravila sam sinoć ticino masu, ali...
dosta se lijepila pa sam dodavala gustina kada sam bila pri kraju izrade, jesam li pogriješila? i dalje se lijepi...

drugo, nekako mi je zrnasto ispala...jednolična je masa, ali kad se ''jede'' je zrnasta... da li zbog toga što sam možda nedovoljno otopila fruktozu bojeći se da ju ne karameliziram? :lol:
sva sreća rođendan je 29.11.
Danas je dosta tvrda... malo u mikrovalnu?
:* svima

may
15.11.2007., 23:19
haribo, zašto baš ledeni?

migulica
16.11.2007., 00:08
Zasto gustin? Pa njega nismo ni spominjali unutar ove smjese...ako ti se nije dobro otopila fruktoza mozda da pokusas napraviti novu smjesu.
Ja ovicno u fruktozu stavim malo vode i tada stavim na laganu vatru da se topi. Imas onda bolju kontrolu.

haribo
16.11.2007., 00:14
haribo, zašto baš ledeni?

jela sam ga i super mi je
dvije kore bi mi se i dalo ispeci ali tri :roll:
mozda ipak bude "neokrugli" :mrgreen:

trenta
16.11.2007., 12:12
evo slike mog shreka :lol:
ako se to može tako nazvati :mrgreen:
inače, torta je napravljena za mog starog koji puno puši, koliko ima godina toliko je i čikova na torti.
http://picasaweb.google.com/trenutko/TortaZaStarog

lailah
16.11.2007., 12:36
Super trenta! Super ideja. Baš me zanima šta će tata reći :lol:

Eto, moj rođ. prošao a ja nisam niš napravila. Nisam bila od volje. Trenutno ni nemam vremena da bi se posvetila kreativnom radu ali.... možda za Božić?

Curke :* i da dalje budete tako maštovite.

stella
16.11.2007., 13:38
Ajme,super je šrek!!! :*

haribo
16.11.2007., 14:47
super ti je torta a ideja o cikovima je genijalna :D
tako nesto bi odgovaralo i MM :roll:

haribo
16.11.2007., 14:48
moja ticino masa je spremna
ceka me jos izrada torte i prekrivanje
za sada sam unistila jednu svoju majicu crvenom bojom :roll:

migulica
16.11.2007., 14:52
TRENTA!!!!
IDES!!!!!
MRAK!!!!!
cestitam!
Jedva cekam da se vratim medju torte pa da vam udrim konkurenciju....

trinity
16.11.2007., 15:21
bravo trenta! jesi li shreku glavu dobro osusila da se stvrdne pa tako cvrsto stoji ili si ubacila neki nosac unutra?


ja za ovaj vikend radim 2 torte za dvije djevojcice koje slave rodjendane. slike mozete ocekivati negdje u ponedjeljak ako dobro ispadnu 8) . nadam se samo da cu stici ukrasiti obje na vrijeme i da ce ispati kako sam zamislila

trenta
16.11.2007., 18:32
bravo trenta! jesi li shreku glavu dobro osusila da se stvrdne pa tako cvrsto stoji ili si ubacila neki nosac unutra?


meni se smije na riječ shrek jer uopće ne liči na njega, nisam ništa ubacila u glavu, debljina glave je cca 1,5cm, uspravno je drži nod kojeg sam zaljepila i sve dobro posušila

hvala hvala, e da, stari se oduševio tortom, čak je i jedan čik pojeo :lol:

LIMA
16.11.2007., 23:20
Prvo, sve pohvale, ideje su sve originalnije, a prsti sve vještiji!
Ja sam sinoć napravila ukrase i posušili su se. Ticino sam sad prvi put pravila i oduševljena sam! Jednostavan je za napraviti i super se oblikuje, podsjeća me na fimo masu. Samo da napomenem, sinoć sam ispuhala nos, a ono žuta (Winnie Pooh) boja u nosu! Još bolje, jutros ispušem nos, kad ono mrav (valjda privučen mirisom šećera) izleti iz nosa! (Našmrkala sam se bijelog :lol: ).
Inače, odustala sam od ledenog vjetra i prebacila se na milka tortu iz razloga štu bih ipak pokušala obući tortu u ticino.
E sad pitanje: Je li tko pokušao obući tortu ne kao "stolnjak", već kao "obruč i poklopac", znači da izrežem ticino u krug za gore i široku traku za okolo?
Slažu li se figurice na svježu podlogu i trebaju li se lijepiti?
Ako obučem tortu i složim ukrase, kud s njom? Negdje je migulica, mislim, napisala tortu u celofan, znači li to da se ticino kojim se obuče torta ne suši?
Sutra pečem tortu za nedjelju, ukrasit ću je sutra navečer, može li biti u frižideru u onoj plastičnoj kutiji za tortu s poklopcem ili mora na balkon?

haribo
16.11.2007., 23:36
LIMA i mene to zanima!
kuda sa tortom do nedjelje?
kako ju sacuvati, osusiti itd?
taj finis mi nije jasan :?

nadam se da ce se migulica javiti ili koja druga forumasica :cekam:

trenta
17.11.2007., 08:51
LIMA meni je jednostavnije pokriti tortu u dva dijela, izrežeš krug+obruč, ja sad nisam imala više ticina za obruč pa sam okolo ukrasila kremom i zvijezdicama od ticina.
mislim da ti milka torta ne može izdržat težinu ticina i figurica, jer završava kremom i dosta je mekana.
jedino da razrežeš biskvit pa je napraviš na kat :/
a i ta varijanta mi nije naj riješenje, napravi tortu sa 3 biskvita i kremom ;)

ja bi tortu prekrila ticinom i stavila u frižider, a figurice bi poslagala naknadno, jedino će ti se stvorit kondenzacija na torti, meni to nije smetalo za viditi :/

LIMA
17.11.2007., 13:27
Hvala trenta, ja ću praviti milka tortu s foruma ali onu drugu, što idu 3 kore s kremama i na kraju se poklopi 4. kora. Ne znam da stavim ticino na suhu koru ili da je malo namažem kremom?
I da, nisam baš puno toga napravila da torta ne bi izdržala :oops: , plošnog Winnieja i par balona i leptirića. Ovaj tjedan sam bila 2. smjena tako da nisam stigla ono što sam planirala pa sada kombiniram s ovim što imam.

trinity
19.11.2007., 17:35
Hvala trenta, ja ću praviti milka tortu s foruma ali onu drugu, što idu 3 kore s kremama i na kraju se poklopi 4. kora. Ne znam da stavim ticino na suhu koru ili da je malo namažem kremom?
I da, nisam baš puno toga napravila da torta ne bi izdržala :oops: , plošnog Winnieja i par balona i leptirića. Ovaj tjedan sam bila 2. smjena tako da nisam stigla ono što sam planirala pa sada kombiniram s ovim što imam.
ja sam nedavno radila ovu tortu i osim sta se dugo radi jer svaku od 4 kore moras pojedinacno peci, ipak vrijedi svake minute ulozene u izradu. po prvi put sam bila skrta i nikome nisam odnijela ni komadic torte nego samo je manje vise samo popapali (inace je razdijelim uokolo).
mozes na nju ticino po mojoj procjeni, ali najbolje je ticino na tortu sta kasnije staviti. ja obicno pustim da prodje jedan dan nakon sta napravim tortu i idem stavljat ticino na nju. kad je pokrijem ticinom vise je ne stavljam u hladnjak dok je ne nacmemo.


ticino mozes namazati tanko kremom od maslaca ili marmeladom ili u tvom slucaju mozda nekim cokoladnim namazom da se ticino bolje priljepi za tortu

trinity
19.11.2007., 17:41
eh i zaboravila sam staviti obecane linkove na moje proslotjedne uratke za dvije ljepotice.
Torta 1 (http://public.fotki.com/kolacic/fifi2/)
Torta 2 (http://public.fotki.com/kolacic/disney-princess-castle/)
:mrgreen:

-tajana-
19.11.2007., 20:16
evo i moja prva torta :D
http://public.fotki.com/megow/

trenta
19.11.2007., 21:02
trinity :naklon: svaka čast!
tajana :klap:

haribo
19.11.2007., 23:31
evo i moja torta

ovo je Hello Kitty od ticino mase:
http://www.flickr.com/photos/13096901@N08/2048477878/in/photostream/

stella
20.11.2007., 10:56
Super Tajana
Haribo,nisam uspjela otvoriti link :?

trinity
20.11.2007., 13:21
tajana, prvi rodjendan je bas dobar poticaj za prvu tortu. krasan uradak :klap:

haribo
20.11.2007., 13:56
klikni u potpis pa onda na ALBEN :mrgreen:

-tajana-
20.11.2007., 14:10
tajana, prvi rodjendan je bas dobar poticaj za prvu tortu. krasan uradak :klap:
aha :D , sad tek krećem u akciju, baš sam dobila volju

Drimm
20.11.2007., 17:21
trinity :naklon: , svaka čast. Jesi ti i inače radila torte ili to sve od kad je ovaj topic tu?
I kako si lijepila to sve na glavni pokrov? I lišće ti je fantastično, kako si to radila? A Dvorac, jesu neki tuljci u nutra ili se samo to sve drži?
Fascinirana sam.
tajana, preslatki su ti likovi ispali.
Cure, stvarno ste umjetnice. :heart:
haribo, nisam još uspjela otvoriti tvoju fotku. :/

Drimm
20.11.2007., 18:13
I trenta, Shrek je super, odlična ideja za okorjelog pušača. :lol:

LIMA
20.11.2007., 19:12
Prekrasne torte!!

haribo
20.11.2007., 22:20
Drimm klikni u moj potpis, kad ti otvori klikni na onog "smajlica" ili tamo gdje pise ALBEN

-tajana-
21.11.2007., 12:19
Hvala vam cure i vama svaka čast :naklon:

trinity
21.11.2007., 12:41
trinity :naklon: , svaka čast. Jesi ti i inače radila torte ili to sve od kad je ovaj topic tu?
I kako si lijepila to sve na glavni pokrov? I lišće ti je fantastično, kako si to radila? A Dvorac, jesu neki tuljci u nutra ili se samo to sve drži?
Fascinirana sam.
tajana, preslatki su ti likovi ispali.
Cure, stvarno ste umjetnice. :heart:
haribo, nisam još uspjela otvoriti tvoju fotku. :/
torte sam radila i prije, ali nikad izvan obitelji
prvu tortu prekrivenu ticinom sam napravila prije vise od godinu dana za prvi rodjendan moje curice http://inlinethumb19.webshots.com/2578/2673279600030461852S600x600Q85.jpg
a figure sam pocela raditi potaknuta migulicom i ovom temom (fifi sam imala u zamisljenu u glavi jos prije, ali winnie pooh i ekipa su deifitivno potekli kao ideja od nje)

ljepila sam sa smjesom bjelanjaka i secera, lisce sam radila rucno (medju prstima zafitiljila i pritisnila zlicicom). tornjevi su kartonske role obucene u aluminijsku foliju, vrhovi su korneti

haribo
21.11.2007., 15:00
trinity jako mi se svidjaju tvoje torte :)
cekam slijedecu priliku da se jos malo pozabavim ticinom
mozda za rodjos MM, samo mi fali ideja, rekao je da cikovi ne dolaze u obzir :roll:

may
22.11.2007., 00:13
haribo :klap: :yes:

lailah
22.11.2007., 21:15
haribo znam da ovo nije topic na tu temu al slike malca su ti ne za 10 već za 100. Inače obožavam fotografije i fotografiranje. Ostala sam paf kad sam ih vidjela. Umjetničko djelo su! Može li se znati tko je majstor/ica?

haribo
22.11.2007., 22:36
hvala lailah :*
ja isto obozavam fotografiranje i fotografiju!

slike je radio profesionalni fotograf, sve osim slika u albumu LJETO 2007

lailah
23.11.2007., 08:21
Moram još jednom pohvaliti jer su stvarno perfektne. Svaka čast na ideji. :*

tanja1230
23.11.2007., 14:21
Joj, cure, stvarno ste umjetnice. Žao mi je samo što nisam našla ovaj topic za Evanov prvi rođendan. :cry:
Ne znam koja je torta ili ideja ljepša. Ja ću probati nešto za Božić.
I da, samo da pohvalim Tajaninu prvu tortu, ja sam vidjela uživo. Super je!

haribo
23.11.2007., 14:48
jedva cekam da nas migulica odusevi jos nekom svojom tortom :love:

migulicaaaaaaaa gdje si?

Drimm
23.11.2007., 16:17
Hvala trinity. :love:
Haribo, uspjela konačno otvoriti i krasne su ti torte, čak se i klinac zaletio na komp kad je vidio teletabisa. :mrgreen:

migulica
23.11.2007., 19:48
Tu sam. Mjesec dana krvnickog sljakanja, tonu izgubljenih zivaca, 160 prekovremenih sati samo u studenom (koji jos nije gotov!!!)
Ponosno javljam da smo otvorili stalni postav Muzeja grada Pregrade!
I jos nesto I' BACK!!!!
Kora mi ima rockas za nekih tjedan dana tako da najvaljujem povratak!!!
Mala brije na Madagaskar, makar bi ja radije nesto drugo, ne iz crtica...

lailah
23.11.2007., 21:02
S nestrpljenjem iščekujem tvoj novi uradak. Treba mi malo motivacije :lol:

Haribo, nisam pohvalila tvoje torte :klap:

migulica
24.11.2007., 23:16
Nisam vas pohvalila, ali u ovih mjesec dana ste bile fantasticne, od Trinity, Trente, Haribo... Jedna bolja i ljepsa torta od druge.
Domisljato, originalno, veselo, ma sve
Jako me veseli da sa jednakim zarom radite torte!!!
Super ste!
secer stranka!!!!
Ja sam danas Kori nudila sve moguce i nemoguce ideje, ali svaki put ja bi Madagaskar!!
Uf

LIMA
24.11.2007., 23:19
Evo i moje prve torte s ticinom:
http://public.fotki.com/malianiv/torta/
Imala sam još nekih ideja ali jednostavno nisam stigla jer sam bila u velikoj strci, jedva čekam sljedeću priliku!

migulica
25.11.2007., 00:23
Lima, mislim da se bilo koja slasticarna moze sakriti pred tvojom tortom.
Jako je lijepa, ali i jako fino izradjena i doradjena...
bravo!

Drimm
25.11.2007., 01:10
Lima, prekrasna je, tako lijepa i uredna i taman ukrašena. :heart:
Nikad ne bih rekla da ti je prva. :shock:
I ovaj rub tako lijepo pada, nigdje nabora, super. Koja je to torta unutra?

Ja se sve nešto divim i sakupljam ideje, a nikako krenuti u akciju. :roll:

LIMA
25.11.2007., 11:41
Hvala cure :love: !
Za prvu nije loša :) pogotovo jer mi je sav pribor bio nožić i čačkalica!
Prvenstveno hvala migulici što nam je otvorila ovaj predivan svijet izrade ticinom :* !Ja sam prije radila fimo masom, to je tu negdje slično.
Unutra je milka torta s foruma, ona što se peku 4 kore s lješnjacima i na svaku (od 3 kore) ide žuta krema, smeđa krema i tučeno vrhnje. Na kraju se sve pokolpi četvrtom korom. Torta je prefina, jedino što sam ja išla eksperimentirati i prvi put išla praviti sa "životinjskim" vrhnjem koje nikako nisam mogla istući tako da je bila bez vrhnja, ali svejedno fina.

Ja sam tortu obukla ticinom tako da sam prvo izrezala krug (mjerila sam ga prema dnu kalupa za tortu), onda sam napravila kobasicu koju sam razvaljala, metrom izmjerila opseg torte i visinu i onda izrezala ticino nožem za pizzu. Stavila sam taj obruč i sve zalijepila ljepilom po migulicinom receptu (ticino i voda). Lijepila sam time i figurice na tortu (kistom). Na spoj sam htjela napraviti mašnu, pa spiralu ali nisam uspjela (a i gosti samo što nisu stigli) pa sam nabrzinu umijesila kuglice i kobasičice.

Evo i kako sam napravila Winnieja:
(Winnie for dummies)
1. pronašla sliku na netu (tražila sam neku kojoj se može dodati poklon i baloni)
2. isprintala sliku u željenoj veličini
3. uzela vrećicu za zamrzivač i na nju precrtala Winnieja tankim markerom (flomasterom za grafo-folije)
4. razvaljala ticino
5. stavila foliju na ticino i učvrstila je čačkalicama da ne bježi
6. bockajući čačkalicom precrtala Winnieja
7. skinula foliju i izrezala ticino oštrim nožićem, zagladila rubove
8. Unutarnje konture još izdubila čačkalicom i u njih ugurala tanku traku da se dobiju konture
Voila!

LIMA
25.11.2007., 11:45
Ja sam prije radila fimo masom Ogrlice, ne torte!!!

LIMA
25.11.2007., 11:49
Ajme majko, kud nema EDITA! Pod 5. i 7. umjesto "folija" treba pisati vrećica za zamrzivač!

-tajana-
25.11.2007., 12:41
LIMA :klap:

may
25.11.2007., 12:56
lima bravo...
cure, da li sve radite sa ''kupovnim'' šećerom u prahu ili je neka mljela i sama u mikseru?
moguće da je moja masa i od toga zrnasta!?

trinity
26.11.2007., 12:04
lima bravo...
cure, da li sve radite sa ''kupovnim'' šećerom u prahu ili je neka mljela i sama u mikseru?
moguće da je moja masa i od toga zrnasta!?
radila sam ja prije, ali ipak je lakse gupiti gotov, bar meni bude finije samljeven kupovni.
ne znam koloko si fina samlila secer

lailah
26.11.2007., 14:09
LIMA krasna je! :klap:

may
26.11.2007., 23:33
dosta fino sam samljela,ali ipak nije to isto..
danas smo tomita i ja napravile smjesu a za koji dan kreće oblikovanje.. :D
masa je super ispala, i to sa kupovnim šećerom u prahu...

may
27.11.2007., 13:46
cure, jel netko miješao boje u prahu i one tekuće?
ili da ne brljam? :-) :lol:

trinity
27.11.2007., 15:26
cure, jel netko miješao boje u prahu i one tekuće?
ili da ne brljam? :-) :lol:
mozes, samo ne pretjeruj 8)

trinity
27.11.2007., 16:37
evo moje zadnje dvi od proslog vikenda
jedna je ukrašena iskljucivo s kremom (http://inlinethumb14.webshots.com/32077/2566749790030461852S600x600Q85.jpg)
druga je prekrivena i ukrasena ticinom (http://inlinethumb27.webshots.com/31258/2716036790030461852S600x600Q85.jpg)

aleksandra70vanja
27.11.2007., 20:31
trinity
za spužvu boba samo :shock: pa :naklon: i na kraju :klap:

Drimm
28.11.2007., 01:02
evo moje zadnje dvi od proslog vikenda
jedna je ukrašena iskljucivo s kremom (http://inlinethumb14.webshots.com/32077/2566749790030461852S600x600Q85.jpg)
druga je prekrivena i ukrasena ticinom (http://inlinethumb27.webshots.com/31258/2716036790030461852S600x600Q85.jpg)

Ajmeeeeee, idem se onesvijestit! Zar je moguće to ljudskim rukama napraviti!? Suuuuuper su, ne znam koja ljepša.
Cure, velemajstorice ste. :love:

trinity
28.11.2007., 12:09
evo moje zadnje dvi od proslog vikenda
jedna je ukrašena iskljucivo s kremom (http://inlinethumb14.webshots.com/32077/2566749790030461852S600x600Q85.jpg)
druga je prekrivena i ukrasena ticinom (http://inlinethumb27.webshots.com/31258/2716036790030461852S600x600Q85.jpg)

Ajmeeeeee, idem se onesvijestit! Zar je moguće to ljudskim rukama napraviti!? Suuuuuper su, ne znam koja ljepša.
Cure, velemajstorice ste. :love:
da moguce? naravno da je moguce. a onaj crtez od kreme je vrlo lako napraviti, to moze i najveci amater i seprtlja meni se cini, a efekt je odlican i slika uredna

upornamama
28.11.2007., 14:52
Evo i moje torte (prvi put ukrašene ticinom):
http://public.fotki.com/upornamama/torta/

fegusti
28.11.2007., 18:14
Evo i moje torte (prvi put ukrašene ticinom)
svaka čast! :naklon: :klap:
posudi mi malo dobre volje i entuzijazma!

-tajana-
28.11.2007., 19:21
upornamama odlično :D

clio180
28.11.2007., 23:52
upornamama, suuuuuuuper je!!! :D

trinity
29.11.2007., 13:58
Evo i moje torte (prvi put ukrašene ticinom):
http://public.fotki.com/upornamama/torta/prekrasna vesela djecja torta.
svaka cast!

upornamama
29.11.2007., 14:55
Hvala cure, slavljeniku su se posebno svidjele oči na zvijezdama i ribama, sve ih je poskidao! :lol:

Drimm
29.11.2007., 17:41
Evo i moje torte (prvi put ukrašene ticinom):
http://public.fotki.com/upornamama/torta/

Wow :klap: ! Super je!

lailah
29.11.2007., 21:28
upornamama :klap:

migulica
29.11.2007., 22:30
uprnamama, torta je pravi morski bonbon!!!! jako lijepa :D

Ja sam danas bila obnoviti prehrambene boje, kupiti secer u prahu itd itd.
Presuda je ovakva
1.dio rockasa: obitelj-balerina torta
2. dio frendovi-zivotinsko carstvo
Oduastala sam od Madagaskar zivotinja (mislim kao u crticu) jer tako imaju tanke noge da bi to bilo ravno nemogucoj misiji....biti ce zirafa i zebra i lav, ali ne kao u crticu...
ne volim raditi likove iz crtica, nekako me sputavaju.

trenta
30.11.2007., 08:42
upornamama prekrasna je torta!

imate li kakve ideje za Božić?

tanja1230
30.11.2007., 09:16
Lima i upornamama bravo za prve torte! Svaka čast!

migulica
30.11.2007., 13:20
Dobila sam danas fotke s otvaranja muzeja, pa da vam pokazem kakvu smo dobili tortu od Dvora Veliki Tabor.
Torta je bila od tri vrste cokolade i JAKO ukusna...

migulica
30.11.2007., 13:21
vec sam izasla iz stosa :/
www.fotki.com/migulica

migulica
02.12.2007., 16:17
Kora sutra ima 3!
Danas nam dolazi obitelj, a slijedeci tjedan frendovi...
Balerina....
pogledajte, meni se jako svidja
www.fotki.com/migulica

may
02.12.2007., 23:25
evo i Tomitinog i mog uratka...
jako smo zadovoljne za prvi put...
migulice, još jednom naklon...

http://public.fotki.com/pelene0/torta/dsc00096.html

tanja1230
03.12.2007., 14:08
May, :klap:
Migulica, :naklon:

upornamama
03.12.2007., 14:28
cure, :klap:

-tajana-
03.12.2007., 17:43
may, odlično :D

trenta
03.12.2007., 17:58
koji drugi smajlić upotrijebiti nego :klap:
prekrasne torte, ja sam u fazi smišljanja božićne torte, još me frendica danas šokirala pitenjem bi li radila tortu za pir :shock:
ipak je to malo prevelik zalogaj za mene amatera :/

miina mama
03.12.2007., 21:50
ovo mi je omiljena tema, pratim je redovno i ne mogu se nadivit vasim tortama.
ja sam mislila pravit pijesak tortu za miin rodjendan u obliku glave noddy-ja, s obzirom da sam totalni amater ne cekam nikakav uspjeh al prateci vas cure dobila sam inspiraciju probat. e sad me zanima da li mogu na pijesak tortu stavit ticino masu?

haribo
03.12.2007., 23:37
bravo may :D

migulica
04.12.2007., 08:47
Trenta-TI si SASVIM SPOSOBNA za tortu za pir! JAKO SPOSOBNA!
Miina mama, pridruzi nam se u izradi, vidjet ces da stvarno nije tesko...
a rezultat je super!
Bravo cure!

kalimero
04.12.2007., 09:37
Bravo djevojke :klap: , pa to su umjetnička djela.
Koje mi talente imamo na forumu :D