PDA

Pogledaj cijelu verziju : Bachove kapiMajuška
24.08.2007., 13:14
Ima li netko iskustava (i kakvih) sa korištenjem Bachovih kapi?

Tessa
24.08.2007., 15:54
Funkcionira. Ovisi što želiš riješiti. Ovisno o problemu uvijek bi preporučila uz još nekakvu terapiju. Mijenja te na vrlo suptilan način. Djeca i životinje su najidealniji za terapiju - momentalni rezultati. Odrasli znaju biti žilavi. Vrlo je važno razgovarati o promjenama koje su se desile i osvjestiti ih, a to je odraslima najteže.

Majuška
24.08.2007., 16:40
Ma ja i mislim kombinirati ali me zanimalo i da čujem nečije iskustvo vezano za te kapi jer se spominju na sajtu poliklinike Harni ali nisam ovdje primijetila da ih je bilo tko spomenuo.
Hvala ti

sirius
24.08.2007., 21:08
Nismo ih stigli spomenuti.
Isprobala ih nekoliko.Preporučila prijateljicama,puno njih je nabavilo RR(za tremu,stres...)...Kod nekih od njih je djelovalo tako da su neke traume isplivale na površinu i da su ih počele rješavati na svjesnoj razini.
Ako do sad nisi pogledala originalne stranice ,virni na http://www.bachflower.com/

Tessa
25.08.2007., 15:34
Ja bi svakoj mami preporučila da ima uz sebe Rescue.
Prijateljici je kćer na moru puno plakala kad je tata otišao u Zg na posao, rekla sam joj da joj da rescue u čaju, pila je 2 dana i smirila se momentalno ko bubica. Poslije je mami iskomunicirala što ju je mučilo. Sad bi trebala krenuti u školu i strah ju je, predložila sam da joj složimo terapiju.
Tretiram peseka koji boluje od epilepsije 10mj. Već nakon prve terapije se broj napadaja smanjio na pola. Sad smo došli do jednog napadaja mjesečno ili u dva mjeseca. :)

daisy2005
25.08.2007., 17:23
Cure, gdje ih nabavljate? Tko ih "propisuje", same, ili idete kod nekoga? Znam da je Romana spominjala RR na tečaju homeopatije, ali zanima me za ostale r., kako to ide?

Tessa
26.08.2007., 19:42
Ja ih nabavljam iz DE (svih 38+RR), preko žene kod koje sam završila prvi stupanj. Nekad ih je bilo u HR za kupiti ali više nema. Ima više terapeuta u Zg koji se bave time. Znam i za jednu u Ri. Ostale ne poznajem. Ne znam kako SLO stoji s BK, znam da imaju Aura Somu.
Možeš kupiti preko Interneta, samo pazi na carinu.

Tessa
26.08.2007., 19:50
kako to ide?

Ili kupiš sve - to su matične esencije koje se razblaže po 2kapi odabrane esencije u 30ml vode s dodatkom jabučnog octa ili štoka/brendija, max do 6-7 različitih BE i piju se 4kapi / 4xdnevno... pa sama kombiniraš ili odeš kod nekoga tko ti napravi mješavinu BK koje su ti potrebne za mjesec dana, pa tako dok ti je potrebno

Majuška
27.08.2007., 13:49
Ja sam kontaktirala "Snagu prirode" pa ću vidjeti što će biti

Hvala svima na postovima!

daisy2005
27.08.2007., 14:02
Tessa, puno ti hvala :* Znači, ako sam dobro shvatila, bolje bi bilo kontaktirati nekog terapeuta da on odredi koje kapi i kako, ne baš sam si propisivati "terapiju"?

Majuška, jesu ti se javili?

Majuška
27.08.2007., 16:31
Ne...
Ispunila sam on-line formular i naknadno im slala još jedna mail ali ništa. Nazvat ću ih sutra najkasnije... stvarno čudno kako svi uzimaju kolektivni GO u 8. mjesecu i onda zapravo ništa ne možeš obaviti (a imaš vremena jer si na GO :mrgreen: )

Tessa
27.08.2007., 23:09
[quote="daisy2005"]Tessa, puno ti hvala :* Znači, ako sam dobro shvatila, bolje bi bilo kontaktirati nekog terapeuta da on odredi koje kapi i kako, ne baš sam si propisivati "terapiju"?

Jednostavnije ti je otići terapeutu da ti on "složi" terapiju. Za početak ti je to financijski isplativije, jer ti treba škola, vrijeme ili praksa da naučiš sama raditi kombinacije. Uostalom, ako ti se taj način terapije ne svidi, možeš prekinuti s terapijom, nisi puno financijski uložila. Ovako bi morala kupiti svih 38 BK (pogledaj cijene). Eventualno možeš kupiti Rescue remedy, on svakome koristi i možeš ga davati svojim bližnjima, djeci, životinjama, biljkama. Ali Rescue nije zamjena za terapiju, on je prva pomoć. Na tebi je da odabereš.
I još nešto, moje osobno mišljenje i iskustvo - da se određivanje terapije treba obaviti razgovorom, jer isti problem kod dvije dvije osobe ima različite uzroke, znači različitu terapiju :)

ornela_m
21.09.2007., 02:52
Na preporuku nase (zagrebacke) homeopatice, imala sam spreman Bach Rescue Remedy za odlazak u bolnicu i odmah nakon poroda stavila sam par kapi bebici na zapesca, a kasnije i sebi.
Cak je i babica koja mi je pomagala pri porodu samo sa znatizeljom, ali vrlo pozitivno, prokomentirala da ce kad stigne pogledati malo o cemu je tu rijec.

AnaDelVito
21.09.2007., 11:59
možete li mi preporučiti nekog terepeuta ili homeopatu koji radi s ovim kapima u zgb?

ornela_m
21.09.2007., 22:42
Imas pp.

Majuška
02.10.2007., 13:11
Ovo preko "Snage prirode" ne funkcionira. To je nešto neozbiljno. Naime, prvo se nitko nije javljao sto godina onda su me kontaktirali nekim šturim mailovima tipa: "imamo terapiju za vas, hoćete ili nećete", "šaljemo poštom" i na svako moje pitanje odgovor da ili ne...
Onda je nazvala vlasnica i rekla da s obzirom da smo blizu mogu doći sama podići kapi a kad sam došla na tu adresu, ne znam što bih rekla, to je nekakva koliba bez fasade i sa blatnjavim dvorištem, nikakva tabla ni ništa... grozno. Ja sam takva dobrica da bi i nastavila i kupila kapi samo da izbjegnem neugodnosti ali MD je bio samnom i kad je vidio gdje smo došli samo je okrenuo auto. Nije problem samo u lokaciji nego i u komunikaciji te žene terapeuta. Tak je ozbiljno zvučala da sam došla u napast ja njoj ponuditi pomoć :/
Eto, to je report s tog pokušaja, nastavljam potragu...nadam se da će Ornela dati neki kontakt.

Nika Lu
15.10.2007., 11:44
Malo podižem topic jer sam u potrazi za Bachovim kapima :)
Molim, ako netko zna za pouzdanog "dobavljača" neka mi pomogne

BusyBee
16.10.2007., 19:41
I mene zanima gdje mogu nabaviti Rescue Remedy.

tatek
19.10.2007., 15:54
I mene zanima gdje mogu nabaviti Rescue Remedy.
Mi kupili u Austriji, u najobicnijoj apoteci u Klagenfurtu.

Ria
19.10.2007., 21:54
Malo podižem topic jer sam u potrazi za Bachovim kapima :)
Molim, ako netko zna za pouzdanog "dobavljača" neka mi pomogne

Nika, ako imaš bilo koga ani zamoli da ti ih pošalje, ima ih svugdje.

Kad su MM-u ekshumirali oca jako teško je sve to proživljavao. Nabavila sam mu u roku od 2 dana Bachove Rescue Remedy kapi. Pio ih je tih par dana koliko je bio pod velikim stresom i njegov komentar je bio da ne zna jel to placebo ili ne ali da ne zna kako bi bez njih preživio te dane.
Mi ih uvijek imamo doma iako ih od tada nismo koristili.

ANKARA
07.01.2008., 13:10
Bok! Imam doma Bachove kapi koje mi je jednom prilikom dala homeopatkinja. Mislim, koliko me sjećanje služi da se radi upravo o Rescue Rmedy kapima. Ono što me zanima jeste jihovo doziranje, primjena. Htjela bih ih ponovno koristiti ali sam zaboravila kako se uzimaju. I Imam i petogodišnjeg sina kojem bih davala kapi pa me isto tako zanima i doziranje za klince. Hvala!

Ria
07.01.2008., 22:54
Prije 2 godine MM-uu su nakon dugo godina potrage ekshumirali oca, ja sam održavala trudnoću, s mamom i ostalima nije bio u dobrim odnosima, ma ono, bilo mu je prepreteško.
Na jednom drugom forumu jedna draga cura preporučila mi je RR kapi nebi li lakše prebrodio sve što ga je čekalo tih dana.
Nabavili smo ih promptno iz Italije i to odmah nekoliko bočica.

I mogu samo reći da su ga spasile. Milijun puta smo komentirali da je to možda čisti placeo , no sasvim je nebitno. Bitno je da su mu donjele toliko željeno i potrebno psihičko i fizičko olakšanje.

Preporučila bi ih svakako i drugima, a i sama moram nabaviti bočicu jer vjerujem da je ovima koje imam već istekao rok.

sirius
07.01.2008., 23:13
Misli da kapi nemaju rok.A ako i imaju on nije kratak ,jer je u njima alkohol konzervans.

MalaLola
09.01.2008., 12:17
Kad te cijeli život uvjeravaju da za bolest trebaš tabletu, onda je teško vjerovati da ti nekakve biljne kapi pomažu... tako sam i ja u poprilično anksioznom stanju koje se nije mijenjalo mjesecima otišla kod farmaceutkinje koja je točno po mojim simptomima izmješala za mene Bachove kapi, mislim ono, učinak je bio gotovo momentalan.. za par tjedana sam bila ko nova doslovce...

japanka
09.01.2008., 21:13
Mala Lola, možeš li napisat malo konkretnije gdje si išla i koliko si pila kapi, mislim koliko dugo........

Tessa
13.01.2008., 20:46
Ono što me zanima jeste jihovo doziranje, primjena. Htjela bih ih ponovno koristiti ali sam zaboravila kako se uzimaju. I Imam i petogodišnjeg sina kojem bih davala kapi pa me isto tako zanima i doziranje za klince. Hvala!

Ako ti je homeopatica napravila Rescue, onda im je valjanost 4 tjedna maximum. Inače se koriste 4 kapi pod jezik (kao homeopatija) po potrebi, znači do poboljšanja. U vrlo stresnim situacijama ili stanju šoka se slobodno piju svakih 20tak min do poboljšanja.
Za djecu se dozira kao i za odrasle, s time da djetetu možeš staviti 4 kapi u vodu ili čaj i dati mu da popije, što je prikladnije, jer kapi u sebi sadrže određeni postotak alkohola. U tako razrijeđenom obliku neće djetetu smetati. Postoje i Bachove u obliku homeopatskih kuglica i kada se radi terapija, alkohol se može izbjeći, ali takve kapi moraju stajati u frižideru i kraći im je rok trajanja. Koriste se za biljke, životinje, malu djecu i osobe koje ne smiju koristiti ni malo alkohola (npr liječeni alkoholičari ili osobe koje ne podnose alkohol).
Ako majka doji, slobodno popije kapi u čaju/vodi i beba će ih primiti.

Japanka, kapi se piju onoliko dugo koliko je potrebno da bi riješila problem. Ako je problem trenutačan, onda se rješava trenutačno (npr ideš na važan sastanak i imaš tremu, popiješ 4 kapi Rescue, ukoliko je potrebno ponoviš).
Ako osoba ima neki zdravstveni problem , uzet ću primjer sa štitnjačom odrasle osobe, a želi si pomoći BK, onda će liječenje trajati min godinu dana (ovisi od osobe što želi i do kojih rezultata želi doći). Za to vrijeme osoba počinje osvještavati uzroke koji su je doveli do njenog problema (npr osvještava da joj je teško reći ne, da ne može izreći na glas ono što je smeta i sl) i polako počinje mijenjati svoje ponašanje (dobiva na hrabrosti i odlučnosti i počinje jasno izricati ono što joj ne odgovara, polagano prestaje raditi protiv svoje volje, primjećuje situacije u kojima joj se to dešava i promatra svjesno svoje reakcije i svjesno ih počinje mijenjati).
Terapija se u tom vremenskom periodu mijenja ovisno o trenutnim događanjima osobe koja pije terapiju. Vrlo je važan razgovor između klijenta i terapeuta, kako bi klijent znao što se dešava i zašto se dešava, a terapeutu to opet znači kako bi mogao prilagoditi terapiju trenutnoj situaciji.

japanka
14.01.2008., 10:48
Hvala, Tessa, možeš mi napisati kako da dođem do kapi, neki broj za kontakt.

Tessa
14.01.2008., 12:33
Na pp

anushka
15.01.2008., 08:51
i ja bih rado kontakt, ako moze.

M&T
17.01.2008., 15:13
i ja isto :oops:

neva
19.01.2008., 07:58
Tessa ako može i meni,hvala!

emira
22.01.2008., 00:22
Ja sam davno kupila Bachove kapi od jedne naše poznate bioenergetičarke, ali pošto sam izgubila njen kontakt molim na PP podatke gdje ih mogu nabaviti u RH. Puuuuno hvala!!! :heart:

škorpion
29.01.2008., 20:26
za što su uopće BK? :oops:
Imam problema sa hipohondrijom,napadima panike....jednom riječju-anksioznost.Rado bih si probala pomoći nečime na biljnoj bazi prije nego se odlučim na terapiju antidepresivima :/

emira
29.01.2008., 21:44
Ja danas započela s terapijom BK! :D

Tessa
31.01.2008., 23:20
za što su uopće BK? :oops:
Imam problema sa hipohondrijom,napadima panike....jednom riječju-anksioznost.Rado bih si probala pomoći nečime na biljnoj bazi prije nego se odlučim na terapiju antidepresivima :/

BK pomažu uspostavljanju balansa u organizmu koji je narušen. A narušeno stanje dovodi do slabljenja imuniteta i bolesti.
Kapi transformiraju to stanje (govorim o terapiji) na način da osoba osvještava i prepoznaje svoje mentalne blokade i karakterne slabosti, a koje su uzrok negativnih obrazaca ponašanja. Znači, osoba s vremenom svjesno mijenja svoj način ponašanja (koji ju je doveo do "tog" stanja) i automatski se stanje organizma dovodi u balans, što dovodi do ozdravljenja.
Put nije lagan ni brz (ovisno o problemu), ali su zato rezultati :D :D
Momentalni rezultati su samo s Rescue R., ali oni nisu zamjena za terapiju ili ako problem nije "duboko ukorijenjen". Zato npr. mala djeca pokazuju "trenutne" rezultate.

Sarah Kay
04.02.2008., 14:19
Isprobala bih te kapi. Možete li mi reći koliko to otprilike košta i kome mi se nabolje obratiti.

faith
06.02.2008., 07:23
Tessa, molim te pošalji mi kontakt za Bachove kapi, zanimaju me kapi za mene i djecu, a ne želim otići baš bilo kome. Hvala :love:

krumpiric
06.02.2008., 08:26
i meni,molim...

Ariana
07.02.2008., 07:01
i ja sam zainteresirana

Sarah Kay
07.02.2008., 11:10
Samo da javim da je danas treći dan da uzimam kapi i ODUŠEVLJENA sam rezultatima. Dobila sam kombinaciju baš za svoje problemčiće i zadivljena sam trenutnim rezultatima, ali i time što osijećam promjene u sebi. :D

mamanatali
07.02.2008., 12:52
I ja bih kontakt za BK!

škorpion
11.02.2008., 12:07
Samo da javim da je danas treći dan da uzimam kapi i ODUŠEVLJENA sam rezultatima. Dobila sam kombinaciju baš za svoje problemčiće i zadivljena sam trenutnim rezultatima, ali i time što osijećam promjene u sebi. :D
slobodno pitam o kojem se problemu radi? :oops:

I ja bih kontakt,please

dane
17.02.2008., 05:13
Slucajno sam danas naletila na rescue remedije ali kao pastile tako da javim rezultate jer kazu da se uzimaju po potrebi za stres

tornadomum
17.02.2008., 15:43
I ja bi kontakt

dmagi10
18.02.2008., 20:34
Dane, di si nabavila te pastile i kolko koštaju? Tnx!

dane
19.02.2008., 06:34
Ja sam trenutno u americi,kostale su oko 40 kn :love:

dmagi10
19.02.2008., 10:22
Hvala ipak. Jel zna netko dal ih ima u Hrvatskoj?

Arwen
19.02.2008., 10:42
ovdje pišu i o kapima pa prepostavljam da ih imaju
http://www.grombol.com/kontakt.asp

Sarah Kay
22.02.2008., 13:27
Škorpion, mama sam dvogodišnjakinje i to me ponekad iscrpljuje, a želim biti strpljiva i imati vremena i živaca za svoje dijete. Sve bolje mi ide. Sad mi je treći tjedan.

Ria
25.02.2008., 10:10
I ja bih lijepo molila kontakt.

Gost
16.04.2008., 11:12
I ja molim kontakt .

anasumi
19.04.2008., 18:47
i ja molim kontakt za bk

BAŠBAŠ..
19.04.2008., 21:42
I ja bi i ja bi! Pliz!

ninolina32
02.12.2008., 09:31
podižem ovaj topic jer su me zainteresirale ove BK pa bih zamolila cure koje su pisale o njemu ili koje imaju iskustva da napišu dali su zadovoljne i kakve su reakcije. Ako su dobre i ja bi ih uzela pa bih molila nekakav broj, informaciju... gdje se mogu nabaviti?!

amica
02.12.2008., 10:58
podižem ovaj topic jer su me zainteresirale ove BK pa bih zamolila cure koje su pisale o njemu ili koje imaju iskustva da napišu dali su zadovoljne i kakve su reakcije. Ako su dobre i ja bi ih uzela pa bih molila nekakav broj, informaciju... gdje se mogu nabaviti?!
evo, i ja se pridružujem ninolini 32! :*

sweetmint
02.12.2008., 12:25
Nikad nisam cula za njih, bas ste me zainteresirali sada...pa čekam i ja sa iskustvima :)

Freja
02.12.2008., 14:11
Mislim da se mogu dobiti kod bilo kojeg homeopata. Ili u Austriji. Moj D ih je dobio od homeopatice zbor iracionalnih strahova. Uzimao ih je maksimalno dva tjedna, možda i manje, i strahovi su nestali i nikad se nisu vratili. Slučajnost ili ne, nama su jako pomogle.

dunja&vita:-)))
02.12.2008., 14:20
podižem ovaj topic jer su me zainteresirale ove BK pa bih zamolila cure koje su pisale o njemu ili koje imaju iskustva da napišu dali su zadovoljne i kakve su reakcije. Ako su dobre i ja bi ih uzela pa bih molila nekakav broj, informaciju... gdje se mogu nabaviti?!

potpisujem...

ninolina32
02.12.2008., 16:02
Mislim da se mogu dobiti kod bilo kojeg homeopata. Ili u Austriji. Moj D ih je dobio od homeopatice zbor iracionalnih strahova. Uzimao ih je maksimalno dva tjedna, možda i manje, i strahovi su nestali i nikad se nisu vratili. Slučajnost ili ne, nama su jako pomogle. :shock: :shock: :shock: Sve samo pozitivni rezultati i skoro svatko piše da nezna dali je to slučajnost ili... zaista djeluju?!!! Meni se po svemu pročitanom čini da i nije baš slučajnost :/ i baš mi je drago radi toga :D ! Čini mi se da TESSA zna dosta o tome.... se mogu kod tebe nabaviti? I ja imam problem sa strahovima razno-raznim....

amica
02.12.2008., 20:39
Ja bih ipak radije kupila u nekoj ljekarni a kod nas je to nemoguća misija- ili??? :?
a što se tiče strahova, svakim danom ih je sve više... a da ne govorim o nervozi, ispadima i ostalim boleštinama koje malo po malo napadaju... :evil:
da li netko zna da li se smiju uzimati ako se doji? zna li netko kako doći do njih konkretno?plliiizzz!
da, i ako sam dobro iščitala( na brzaka), sve je na prirodoj osnovi?

the enchantress
03.12.2008., 13:22
Ja kapi koristim 2 godine. Idem kod jedne terapeutkinje. MM ide kod nje već skoro desetak godina.
Nakon razgovora ona mi uvijek smiješa moju dobitnu kombinaciju.
Mi smo prezadovoljni jer ona nije samo 'običan' terapeut već i vidi neke stvari, u što sam se dobrano uvjerila, pa joj u potpunosti vjerujem.
Ako vam treba kontakt, pošaljem vam na pp.

ninolina32
03.12.2008., 14:39
Ja kapi koristim 2 godine. Idem kod jedne terapeutkinje. MM ide kod nje već skoro desetak godina.
Nakon razgovora ona mi uvijek smiješa moju dobitnu kombinaciju.
Mi smo prezadovoljni jer ona nije samo 'običan' terapeut već i vidi neke stvari, u što sam se dobrano uvjerila, pa joj u potpunosti vjerujem.
Ako vam treba kontakt, pošaljem vam na pp. ČEKAM... :*

amica
03.12.2008., 17:17
I JA!!! :D

ninolina32
04.12.2008., 15:06
:sing: :sing: :preskaceuze: :raspa: ...... jel ima koga?.... :coffee: :raspa: ..... čekam..... :cekam: :cekam:

mandarinka
05.12.2008., 14:17
I ja bi molila kontakt :)
(još ako rješavaju strah od letenja avionom :mrgreen: )

the enchantress
05.12.2008., 16:22
Sorry, nisam išla na forum dva dana skoro!
Ubi me ovo vrijeme!
Šaljem vam!

amica
06.12.2008., 10:11
:*

Tiwi
08.12.2008., 12:57
Zvuči zanimljivo.

No mene zanima ŠTO su Bachove kapi? Ne trenbam sad baš točan sastav, ali nekako nisam sklona uzimati nikakve tajnstvene sastojke ma kako drugi zadovoljni time bili.. :/

sirius
08.12.2008., 15:05
Zvuči zanimljivo.

No mene zanima ŠTO su Bachove kapi? Ne trenbam sad baš točan sastav, ali nekako nisam sklona uzimati nikakve tajnstvene sastojke ma kako drugi zadovoljni time bili.. :/

Kapi su napravljene od vode u kojoj se na suncu kupalo cvijeće.
Određena vrsta sa svaku tegobu ili mješavina.Konzervans je mala količina alkohola.

Postoje i kapi napravljene od dijamanata,mjesečine,svemirske prašine i sl.,ali njihova je priprema nešto drugačija.

asija
11.12.2008., 11:53
the enchantress,pošali mi molim te kontakt za terapeuta,mislim da je to odlična stvar,plz!Hvala!

ninolina32
13.12.2008., 10:14
Ima li netko iskustva sa BK naručenim iz "snage prirode", i ako ima- kakva su? I još jedno pitanje, malo laički ali me baš zanima- kakav okus imaju te kapi? Dali je istina da imaju okus po 100% alkoholu?

Ria
13.01.2009., 08:52
Podižem da pitam da li je netko Bio kod gospođe Iris tarbuk. Ako jest, trebam samo neke informacije.
Hvala

Ria
13.01.2009., 21:48
Hop...

talia7
16.02.2009., 22:27
ej ekipa... može netko i meni na pp kontakt za homeopatu i nabavku Bachovih kapi.
hvala :*

dzani_sa
25.02.2009., 09:09
Moze i meni kontakt na PP, pls.... :)

dzani_sa
25.02.2009., 09:12
Zaboravih, te kapi idu uz dojenje??

Berlin
25.02.2009., 09:20
Molila bih i ja kontakt (po mogućnosti Split i okolica).

Da li se ove kapi mogu koristiti bez konzultacije sa homeopatom?
Uglavnom, ništa o njima ne znam.

Berlin
09.03.2009., 11:06
Vala hvala ti!

TeddyBearz
13.03.2009., 16:25
I mene zanima gdje mogu nabaviti te kapi. :)

Snjeska
14.03.2009., 23:51
možete li mi preporučiti nekog terepeuta ili homeopatu koji radi s ovim kapima

mia.rijeka
15.03.2009., 17:54
Molim vas da mi netko odgovori gdje se mogu nabaviti te kapi, dosta je hitno i bila bi jako zahvalna!

sirius
15.03.2009., 20:33
Možeš preko neta http://www.bachflower.com/

Mony
07.04.2009., 14:33
Meni bi isto trebao podatak postoji li negdje mjesto u Zg-u gdje se mogu kupiti Bachove kapi?

Vala
08.04.2009., 17:55
Ja vec godinama koristim bachove kapi. Rescue remedy i rescue cream su mi uvijek u torbi, prije cu zaboravit kljuceve il mobitel neg njih. U drustvu kad se nest desi svi se smiju kad doletim :roll:
Ma super su pomazu kod glavobolje, nervoze, tuge, bijesa. Kremu znam mazat kad me kicma zaboli, mazala sam na pocetku dojenja, pomaze kod akna i cireva(odmah bol prestane), ma kod svega sam se treba sjetit...
Probala sam kod AD-a al nije pomoglo.

stellita
20.04.2009., 20:14
a što je s ovim centrom što stoji na rodinoj stranici?

Berlin
21.04.2009., 09:45
Vala gdje nabavljaš Rescue remedy i rescue cream?
Može i na pp.

Vala
21.04.2009., 22:19
a što je s ovim centrom što stoji na rodinoj stranici?

Mislis na aequilibrium novum? 8)

stellita
22.04.2009., 12:41
da vala....kaj s tim?

gita75
22.04.2009., 13:58
da vala....kaj s tim?

Da i ja pitam, kaj je s tim?

pomikaki
23.04.2009., 15:03
za što su uopće BK? :oops:
Imam problema sa hipohondrijom,napadima panike....jednom riječju-anksioznost.Rado bih si probala pomoći nečime na biljnoj bazi prije nego se odlučim na terapiju antidepresivima :/

BK pomažu uspostavljanju balansa u organizmu koji je narušen. A narušeno stanje dovodi do slabljenja imuniteta i bolesti.
Kapi transformiraju to stanje (govorim o terapiji) na način da osoba osvještava i prepoznaje svoje mentalne blokade i karakterne slabosti, a koje su uzrok negativnih obrazaca ponašanja. Znači, osoba s vremenom svjesno mijenja svoj način ponašanja (koji ju je doveo do "tog" stanja) i automatski se stanje organizma dovodi u balans, što dovodi do ozdravljenja.
Put nije lagan ni brz (ovisno o problemu), ali su zato rezultati :D :D
Momentalni rezultati su samo s Rescue R., ali oni nisu zamjena za terapiju ili ako problem nije "duboko ukorijenjen". Zato npr. mala djeca pokazuju "trenutne" rezultate.

svi nešto spominju te BK.

Može mi netko objasniti na bazi čega je to? Od kojih sastojaka? Kako djeluje?

Vala
23.04.2009., 19:10
Što su Bachove cvjetne kapi?
20-tih i 30-tih godina prošloga stoljeća bakteriolog i homeopat dr. Edward Bach pronašao je sustav od 38 cvjetnih pripravaka (Bachove kapi), koji nam mogu pomoći da se nosimo s emotivnim zahtjevima svakodnevice.
Svaki pripravak pokriva određeno emotivno stanje, a korištenjem Bachovih kapi negativna se stanja ne potiskuju već se transformiraju u pozitivna i to tako što stimuliraju naš osobni potencijal samoiscjeljenja.
Nedavna istraživanja povezanosti emocija i imunog sustava podržavaju ideju da su emotivno i fizičko zdravlje povezani. Sve više stručnjaka s polja medicine slaže se da zdrav emotivni i misaoni život osigurava i zdravo tijelo.

Djelovanje Bachovih cvjetnih kapi
Određeni cvjetovi, šiblje i drveće koje raste u čistim područjima bogato je eteričkim svojstvima koja imaju sposobnost iscjeliti unutrašnjost našeg bića. Dr. Bach je otkrio njihovu sposobnost čišćenja uzroka koji u ljudskom biću stvaraju određene poremećaje i neravnotežu. Ove cvjetne kapi ne napadaju bolest već hrane naše tijelo pročišćenim cvjetnim vibracijama u čijem se prisustvu bolest topi poput snijega na suncu.
"Nema istinskog iscjeljenja dok se ne promjeni u životni stav, uspostavi mir uma, i ne postigne unutarnja radost. " Dr. Edward Bach

Kako i od čega se pripremaju?
38 pripravaka spravlja se od raznih dijelova bilja (izuzev pripravka koji se spravlja od izvorske vode) koja rastu isključivo u netaknutoj prirodi. Pripremaju se sunčanom metodom i metodom prokuhavanja, ovisno o datumu cvjetanja.

Nuktemeron
24.04.2009., 03:00
Bach je namjerno birao biljke koje su lako dostupne jer je želio postići da ljudi mogu sami raditi svoje kapi (vrijedi za britanski otok).

A pojavom novih učenja uvode se kapi od svega zamislivog!
Mahovina, paprati, alge, gljive....sve!

Godinama planiram napraviti kapi od velebitske degenije! Nije baš lako za izvesti, treba doći u botanički vrt na Velebitu i zamoliti voditelja za razumijevanje...jer potrebno je samo lagano povinuti cvjetiće u posudu s vodom na nekoliko sati, ne treba ih brati.

Degenija bi djelovala na osjećaj snalaženja u izrazito "trusnim" promjenjljivim stanjima, obzirom da s radi o biljci točilarki.

Da li je netko ovdje pokušao sam raditi kapi?
Baš me zanima Caulerpa taxifolia - na što bi djelovala?

tridesetri
24.04.2009., 03:35
zainteresirale su me te bachove kapi ali zapravo trazim nesto da olaksam djeci jako dugacak let avionom, nesto sto bi ih umirilo i mozda uspavalo, ne zelim im davati onu draminu ni slicno pa ako netko zna da li ove kapi pomazu ili neki drugi homeopatski/prirodni pripravak lijepo molim preporuke. moze i na pp

Vala
24.04.2009., 16:00
da vala....kaj s tim?

Da i ja pitam, kaj je s tim?

Da ne ostane ne odgovoreno....cekala par dana dal ce tko odgovorit...

Aequilibrium novum radi tek nekoliko mjeseci tako da jos nije poznat u javnosti, sto ne znaci da nema iskustva, dapace.... Za Bachove kapi se kvalificirao u Londonu u Bachovom centru. Poblize poznajem doticnog gospodina pa moja pozitivna kritika ne bi bila objektivna.

tridesetri
24.04.2009., 19:20
da li se bachflower moze kupiti u nekom drugacijem obliku osim u tekucem (tablete, pastile, prah)?

Vala
24.04.2009., 21:52
Postoje - pastile. Mi smo ih odusevljeno narucili, nadobudno za sebe i prijatelje. Stvarno ponekad izgledas smijesno kad kapas te kapi na jezik, ne prodje neopazeno, a pastile ( gumeni bomboni ) su izgledale kao super rjesenje! No veselje je kratko trajalo, kad smo pogledali sastav, nismo mogli vjerovati, ni danas mi nije jasno kako mogu staviti Aspartam u Bachove pastile :( :x
Svakako u malim kolicinama nece naskodit tko voli nek izvoli, ja ne...
Mislim da postoji Rescue za djecu, vjerovatno bez alkohola, bas cu pogledat...

tridesetri
24.04.2009., 22:02
joj uzas, aspartam.
ma ja bih radje kapi, ali me strah ako mi nece dati unositi tekucinu u avion. premda mi se cini da sam prosli put imala bocicu vode bez problema, samo sam morala malo otpiti na ulazu.

Vala
24.04.2009., 22:23
Evo linka

http://www.directlyfromnature.com/RescueRemedy.htm

Ima Rescue Remedy for Kids, a vidim da su sastav pastila promjenili :D
umjesto aspartama su stavili xylitol, koji je izgleda zdraviji :)

hura :D :D :D

tridesetri
24.04.2009., 22:26
o super, bas ti hvala, odoh ja u apoteku :naklon:

tridesetri
24.04.2009., 22:32
http://www.bachflower4kids.com/
evo gledam na ovom linku su stavili sve sto je za djecu.

tridesetri
24.04.2009., 22:44
sad me samo strah da necu znati odabrati, ima ih toliko razlicitih vrsta da se ne mogu snaci. moze malo pomoci, sto bi najbolje djelovalo djeci za smirivanje i uspavljivanje? koji cvijet?

Vala
24.04.2009., 23:02
najbolje da pitas u ljekarni. Mozda je lakse uzeti u avion pastile, makar i onaj rescue sleep ne zvuci lose. Sigurno ce ti oba i kosnije koristiti :)

tridesetri
25.04.2009., 22:32
kupila sam one najobicnije kapljice, bilo je i onoga za uspavljivanje ali samo u spreju, nekako su mi se kapi cinile lakse za dati djeci. ja sam si vec popila dozu i cini mi se da djeluje :)

vitekova mamuška
27.04.2009., 22:21
a što je s ovim centrom što stoji na rodinoj stranici?
Mi smo jako zadovoljni, i s cijenom i s trudom, razgovorima i profesionalnosti. Danas počeli piti kapi, nadamo se da i kapi biti super kao i homeopat iz spomenutog centra :)

Isabel
28.04.2009., 13:22
Na preporuku nase (zagrebacke) homeopatice, imala sam spreman Bach Rescue Remedy za odlazak u bolnicu i odmah nakon poroda stavila sam par kapi bebici na zapesca, a kasnije i sebi.
Cak je i babica koja mi je pomagala pri porodu samo sa znatizeljom, ali vrlo pozitivno, prokomentirala da ce kad stigne pogledati malo o cemu je tu rijec.

Mene zanima da li se Bachove kapi smiju koristiti u trudnoći i kako one pomažu u samom porodu te nakon njega mami i bebi?

Zašto se stavljaju bebi na zapešća?

Hvala :love:

Vala
28.04.2009., 22:36
Na preporuku nase (zagrebacke) homeopatice, imala sam spreman Bach Rescue Remedy za odlazak u bolnicu i odmah nakon poroda stavila sam par kapi bebici na zapesca, a kasnije i sebi.
Cak je i babica koja mi je pomagala pri porodu samo sa znatizeljom, ali vrlo pozitivno, prokomentirala da ce kad stigne pogledati malo o cemu je tu rijec.

Mene zanima da li se Bachove kapi smiju koristiti u trudnoći i kako one pomažu u samom porodu te nakon njega mami i bebi?

Zašto se stavljaju bebi na zapešća?

Hvala :love:

Koristila sam Rescue remedy u trudnoci u situacijama kad su mi hormoni podivljali da smirim zivce i ne prenosim negativne vibre na miskeca.
Takodjer sam ga koristila tjekom trudova i poroda. Nakapala sam cetiri kapi u jednu bocicu (200ml) i to mi je bilo dovoljno. Ne trebaju se uzimati citavi gutljaji vec je bitno da dodje voda u dodir sa jezikom.
Rescue remedy je dobar protiv straha, briga, negativnih misli, panike....
Evo jednog linka
http://www.bachflower.com/childbirth.htm

Vala
29.04.2009., 08:45
nije bocica od 200ml, vec od pola litre :oops:

khaa
29.04.2009., 11:23
u kojoj apoteci u Zagrebu ste kupile RR kapi?

dreamynina
29.04.2009., 16:14
Dobili sam preporuku za Iris Tarbuk za terapiju Bachovim kapima, pa vas molim ako netko ima njen kontakt, naravno na pp

hvala :)

Vala
01.05.2009., 22:16
u kojoj apoteci u Zagrebu ste kupile RR kapi?

Misim da ih nema kupiti kod nas, vec u svakoj ljekarni u Austriji ili Italiji.

Terapeuti BK ih naruce vise da se nadje kad zatreba nekom.

bobobobo
13.05.2009., 10:36
Ja ih nabavljam iz DE (svih 38+RR), preko žene kod koje sam završila prvi stupanj. Nekad ih je bilo u HR za kupiti ali više nema. Ima više terapeuta u Zg koji se bave time. Znam i za jednu u Ri. Ostale ne poznajem. Ne znam kako SLO stoji s BK, znam da imaju Aura Somu.
Možeš kupiti preko Interneta, samo pazi na carinu.

Može kontakt za nabavu molim te na mail boch@net.hr
Hvala

Indi
29.05.2009., 00:20
Čini mi se da Bachovih kapi ima kupiti u hrv./austr. ljekarni na Dolcu.

dreamynina
12.06.2009., 15:21
zanime me kakv su iskustva sa aequlibrium novum, razmišljam sa odem tamo, no voljela bih čuti iskustva ako je netko bio?

hvala

Vala
12.06.2009., 15:52
dreamynina
ovaj post, ako se ne varam odnosi se na aequilibrium novum :)
a što je s ovim centrom što stoji na rodinoj stranici?
Mi smo jako zadovoljni, i s cijenom i s trudom, razgovorima i profesionalnosti. Danas počeli piti kapi, nadamo se da i kapi biti super kao i homeopat iz spomenutog centra :)

Ria
20.07.2009., 15:03
Ako mi može netko dati kontakt za nekoga tko dobro radi s Bachovim kapima u Splitu ili bližoj okolici.
Treba mi za mamu!
Hvala unaprijed!

lali
20.07.2009., 15:35
Može kontakt u Rijeci??
A može i gdje kupiti Rescue u ZG?

lali
21.07.2009., 12:28
up

lali
24.07.2009., 18:10
može mi netko reći kolike su cijene za Rescue remedy i rr kids, i rr kremu?

BP
02.08.2009., 22:24
Podizem malo temu, mene bi interesirao i kontakt dobrog homeopata u Rijeci / okolici, cula sam za doktoricu na Voloskom ali ne znam ni ime ni broj.
:?

Trina
02.09.2009., 13:47
Mozete li meni poslati tel. Ili adresu di se u Hr mogu nabaviti Bachove kapi?

bucka
02.09.2009., 14:52
http://www.biserka-bahunek.com/index.html

Trina
02.09.2009., 15:34
Hvala puno. sad me još zanima, vi cure koje ste tražile kontakt i došle do tih kapi, jel pomoglo? ne znam tko se od vas kuži u sve te stvari ali radi se mojoj prijateljici koja boluje od depresije već duže vrijeme, a uz sve to ima i anksiozni poremećaj s napadima panike i naznake socijalne fobije. Uzima antidepresive i sedative ali ne vidi pomaka nabolje. pa me molila da se raspitam o tim kapima. Ima li smisla da ona to uzima? meni se, kao laiku, čnii da bi to bilo kao nekakav biljni čaj uz sve te dijagnoze. Ili ne?

sirius
02.09.2009., 20:40
Ne.
Kapi djeluju duboko ,ali blago.Možda joj pomognu da dođe do srži problema i razloga zašto je došlo do depresije...Možda joj se ne svidi razlog pa će ponovo pobjeći u depresiju...a možda odluči krenuti naprijed.

sirius
02.09.2009., 20:42
Pod ovo "ne" mislila sam da ne djeluju kao biljni čaj.
Nisam mislila da ih ona ne bi trebala pokušati uzimati,naprotiv...

Solange13
04.09.2009., 15:08
Molila bih Enchantress za kontakt, ali također svakoga tko ima dobru preporuku. Ima li neko preporuku za Rijeku i okolicu? BP, dali si ti našla koga,i kao si zadovoljna?
Unaprijed se zahvaljujem za PM-ove, odgovore...
Dosta mi je hitno jer sam na izmaku snaga s 20-mj. djetetom koje još uvijek puno doji i novom trudnoćom..... :heart:

BP
06.09.2009., 18:13
Solange imas pp

mene zanima da li postoji nekakav homeopatski pripravak koji se moze koristiti pri dojenju a da pridonosi mrsavljenju

Ria
07.09.2009., 08:56
Cure, još jednom, ako netko ima neki kontakt u Splitu ili okolici bila bi Vam zahvalna.
I iskustvo kod Iris Tarbuk?

isvetica
07.09.2009., 19:55
Ja sam uzela u Snaga Prirode, prilagođene za mene, muž kaže da je razlika ogromna, krize su blaže, puno blaže. Ako netko zna ima li u Dubrovniku za uzeti, jer mi ovo preko intwernetaje nekako :/

sweety
10.09.2009., 16:20
Evo malo čitam, informiram se, ali nikako da zaključim što su u stvari te kapi i kako djeluju. :?
Ja kao nužni korisnik zapadnjačke medicine, pomalo sam začuđena ovakvim informacijama.
Kako opisujete, to izgleda kao "teška droga".
Nemojte me krivo shvatit, ne želim vrijeđat, već saznat nešto novo.
Imamo mnogih recimo teškoća koje je teško tretirati na način moderne medicine, a u "očaju" sam u stanju koristit bilošto.... Ali ipak bi voljela znati koju stvar više prije korištenja...
PLS kažite što znate... :heart:

mamaLare
29.09.2009., 15:30
I nam su hitno potrebne, no od sline ponude zaista ne znam kuda da krenem pa molim preporuku :D

Sanja
16.10.2009., 22:18
A koja je zapravo razlika (u namjeni i uporabi) između kapi i pastila? :?

Vala
18.10.2009., 09:23
kapi dulje traju jer se mogu stavit u salicu vode i pijuckat tokom dana, a pastile su jednostavnije za upotrebu ( pogotovo kod djece )

mamaLare
29.12.2009., 16:05
Zanima me koliko kapi tokom dana se može popiti ( mislim na rescue remedy, bachove kapi)?
I koliko dugo se mogu uzimati?

Ronny
31.12.2009., 14:31
Čini mi se da Bachovih kapi ima kupiti u hrv./austr. ljekarni na Dolcu.
gdje se mogu nabaviti navedene kapi, molim vas na pp, zahvaljujem.

Vala
31.12.2009., 18:41
Zanima me koliko kapi tokom dana se može popiti ( mislim na rescue remedy, bachove kapi)?
I koliko dugo se mogu uzimati?

mozes uzimati koliko god osjecas potrebu, najbolje je ukapati par kapljica u casu vode i uzimati male gutljaje, tek toliko da dodje u kontakt sa jezikom koji salje informaciju u mozak

nema nus pojava, mozes uzet i sto puta dnevno, al vjerovatno ne ce bit potrebe...

:)

mamaLare
31.12.2009., 19:12
Hvala puno, zaista su odlične :*

Solange13
02.01.2010., 20:19
evo, da izvjestim- mi smo se opskrbili, uzimamo : ja- trudnica, dojilja :) , mala- 2 g, muž po potrebi, i super zasad. :D

mamaLare
02.01.2010., 20:23
evo, da izvjestim- mi smo se opskrbili, uzimamo : ja- trudnica, dojilja :) , mala- 2 g, muž po potrebi, i super zasad. :D

Opet ja gnjavim :oops:
Koliko kapi dajete djetetu?

Solange13
03.01.2010., 00:40
RR kids, 4 kapi
rescue sleep, 2X špricnemo
sve povremeno, i po potrebi, ne baš svaki dan. mada se može koliko god.

Solange13
03.01.2010., 00:43
iste doze se daju i djetetu i odraslom

mamaLare
03.01.2010., 12:22
:* :*
Hvala!

aries24
26.01.2010., 11:40
imam jednu dilemu pa ako ima netko tko se kuži

a ima regresiju od kad se t rodio i ponovno piša iako se prije toga bila skinula iz pelena
ne nosi pelene, ali stalno zapišava gaćice, uglavnom doma,vani nema problema
noć je isto obavezno popišana, a i to je bila riješila

sad, po pronađenom čini mi se indiciran walnut, ali dvoumim se i oko holly

ili sam ja fulala ceo fudbal :/

ovih dana idem u austriju pa da mogu uzeti

Ria
26.01.2010., 11:46
Dakle, jeli ima neka ljekarna ili mejsto u HR gdje se mogu kupiti?

mamaLare
26.01.2010., 13:46
Može se naučiti na dolcu u ljekarni i 20ml košta 25E, ne znam od koliko je manje pakiranje 10 ili 15ml i ono košta 18E.

MM meni donosi iz Njemačke, original bachove i iznimno sam zadovoljna, i ja i ostali koji po mojoj preporuci uzimaju.
U Njemačkoj je pakiranje od 20ml = 13E.

sirius
26.01.2010., 14:05
imam jednu dilemu pa ako ima netko tko se kuži

a ima regresiju od kad se t rodio i ponovno piša iako se prije toga bila skinula iz pelena
ne nosi pelene, ali stalno zapišava gaćice, uglavnom doma,vani nema problema
noć je isto obavezno popišana, a i to je bila riješila

sad, po pronađenom čini mi se indiciran walnut, ali dvoumim se i oko holly

ili sam ja fulala ceo fudbal :/

ovih dana idem u austriju pa da mogu uzeti

Koliko se ja razumijem možeš davati i oboje istovremeno .Ili uzeti kombinaciju u kojoj se nalaze .Nije strogo kao homeopatija.

Nuktemeron
26.01.2010., 14:10
Onda je puno povoljnije raditi sam Bachove kapi - tako je to i Edward Bach i zamislio!

A zar nije još bolje po cijeni jedne te bočice iz apoteke dobiti i konzultaciju i pomno napravljenu kombinaciju nekoliko vrsta Bachovih kapi kod jedne naše Bach terapeutkinje? 150 kn košta!

Uobičajeno je barem 3 vrste Bachovih kapi uzeti zajedno, jer problem je rijetko jednoznačan.

mamaLare
26.01.2010., 14:46
Može se naučiti na dolcu u ljekarni i 20ml košta 25E, ne znam od koliko je manje pakiranje 10 ili 15ml i ono košta 18E.

MM meni donosi iz Njemačke, original bachove i iznimno sam zadovoljna, i ja i ostali koji po mojoj preporuci uzimaju.
U Njemačkoj je pakiranje od 20ml = 13E.

Ispravak:
odnosi se na rescue remedy bachove kapi
http://www.bachflower.com/

aries24
27.01.2010., 12:26
jel i kod bk vrijedi kao i kod homeopatije čuvati dalje od em zračenja i samo na čista usta?

sirius
27.01.2010., 13:35
jel i kod bk vrijedi kao i kod homeopatije čuvati dalje od em zračenja i samo na čista usta?

Da.

aries24
29.01.2010., 00:58
ima li tko kontakt iris tarbuk?

m arta
17.03.2010., 23:31
ja sam prije cca dva mjeseca surfajući po netu naišla na BK. i to na stranici snaga prirode.
neki dan sam probala kupiti u ljekarni, al kad me gđa uzbunjeno pogledala sam odustala.

ispunila sam onaj njihov test na stranici i ukratko opisla svoje trenutne probleme....
isti dan su mi odgovorili.
ja sam napisala što ću kupiti i sutradan je stiglo poštom kako su i napisali na stranici.
doduše bila sam na poslu danas kad je bio poštar, pa ću ih sutra ići uzeti na poštu.
:-)

m arta
18.03.2010., 23:39
danas sam pokupila na pošti paketić sa BK kapima i prepisano mi je da uzimam 4x4 kapi na dan pod jezik ili s malo vode.

nije mi baš jasno kako ispod jezika? ako mi to može netko pojasniti.

za sad sam s malo vode popila.

Vala
21.03.2010., 19:43
danas sam pokupila na pošti paketić sa BK kapima i prepisano mi je da uzimam 4x4 kapi na dan pod jezik ili s malo vode.

nije mi baš jasno kako ispod jezika? ako mi to može netko pojasniti.

za sad sam s malo vode popila.

obicno se homeopatke globulice ostave pod jezikom da se rastope, BK ja stavim direktno na jezik kad je u pitanju rastvor
kod rescue remedija kojeg imam kao koncentrat - orginal bococu stavim u casu s malo ili vise vode posto je preintenzivan za kapanje direkt na jezik i obavezno ostavim par sekundi u ustima prije nego progutam

m arta
21.03.2010., 23:43
Vala,
dobila sam u bočici (tekuće stanje), a na dopisu mi je gđa hom. napisala sastav koji je smješala: BK, esencija za usklađenje 1.čakre, rescue kap.

pošto mi je napisla da pijem 4x4 kapi na dan, najzgodnije mi je nakapati u čašu s malo vode.

Galija
22.05.2010., 05:54
Molim ako mi netko može pojasniti slijedeće:

Ponešto sam se informirala o BK, ali nisam skužila djeluju li one na način da se s vremenom simptomi u potpunosti povuku i osoba više nema problema niti nakon prestanka uzimanja ili imaju učinka samo dok traje tretman.

Koliko sam shvatila za postizanje uspjeha osoba treba i sama osvjestiti problem i željeti poraditi na njemu.
Znači li to da će se na tom putu 'izliječenja' u nekoj fazi simptomi možda čak i intenzivirati?

Hvala.

MoMo
15.07.2010., 16:09
Podizem

Trebaju mi Rescue BK da li se mogu kupiti u nekoj ljekarni? I koliko koštaju.

mamaLare
30.07.2010., 21:16
Ima za kupiti u apoteci na dolcu, (mislim da se naručuju, da ih nemaju na skladištu) ili ako ti (ili netko od tvojih) idete u Austriju, Njemačku, za Italiju nisam sigurna.
Ja idem ujutro u Austriju pa ako ti treba.....

bloom
10.08.2011., 11:55
Pozdrav svima,

ne znam dali sam pogodila pravu temu, tj. već sam koristila Bachove kapi u dva navrata i bila sam jako zadovoljna rezultatom, sada sam trudnica u 8. tjednu trudnoće ali sam pod rizičnom trudnoćom zbog tlaka, poradi kojeg pijem lijekove, isto tako je bilo i sa prvom trudnoćom. U želji da si ovu trudnoću i porod olakšam htjela sam si pri pomoći sa Bachovim kapima, pa me sad interesira dali je tko koristio kapi u trudnoći (ali da je kao i ja imao terapiju za tlak). Danas sam slala upit gdje sam prije naručivala kapi, pa čekam njihov odgovor. I dali, ako se odlučim koristiti kapi, moram obavijestiti svoju gin. i internista da koristim te kapi. Unaprijed hvala.:-)

RozaGroza
23.08.2011., 10:51
Mene isto zanima upotreba bachovih kapi u trudnoći, a nisam u stanju čitati cijelu temu, ako netko ima iskustva nek podjeli molim vas!
Javila sam se na Snaga prirode i valjda će mi otpisat - treba mi nešto da me malo smiri prije poroda carskim rezom.

sirius
23.08.2011., 10:56
Mene isto zanima upotreba bachovih kapi u trudnoći, a nisam u stanju čitati cijelu temu, ako netko ima iskustva nek podjeli molim vas!
Javila sam se na Snaga prirode i valjda će mi otpisat - treba mi nešto da me malo smiri prije poroda carskim rezom.

ja sam koristila u trudnoći i nakon nje. Prilično sam dobro izdržala sve izazove.

RozaGroza
23.08.2011., 11:03
Super! Valjda mi pomognu, ne bi se čudila da mi ne prepiše na žlice koliko sam skomirana :)

sirius
23.08.2011., 11:06
Super! Valjda mi pomognu, ne bi se čudila da mi ne prepiše na žlice koliko sam skomirana :)

neće sigurno. :) doziranje ide po nekoliko kapi dnevno par puta ili prema potrebi. a možeš staviti par kapi u bočicu sa vodom te pijuckati tokom dana (promućkaj uvijek prije).

RozaGroza
23.08.2011., 11:33
Hvala, jedva čekam da mi se jave. Vrijeme je da se poduzme nešto, ovo mi djeluje kao super start :)

zvijezda3
24.08.2011., 08:24
Cure, može kontakt za nabavu bachovih kapi? Zanima me i koje sve vrste kapi postoje s obzirom na problem

RozaGroza
25.08.2011., 11:57
Evo već 3 dana i niko se ne javlja na mail (Snaga prirode). Sirius znaš gdje ih još mogu nabaviti?
Također jako važno: dali se preporučuju kod osobe koja je operirana od raka? Uzela bi ih za svoju mamu da joj pomognu proći razdoblje nakon operacije.

sirius
25.08.2011., 12:00
Evo već 3 dana i niko se ne javlja na mail (Snaga prirode). Sirius znaš gdje ih još mogu nabaviti?
Također jako važno: dali se preporučuju kod osobe koja je operirana od raka? Uzela bi ih za svoju mamu da joj pomognu proći razdoblje nakon operacije.

Naravno da ih mama može uzimati. Budem se raspitala pa ti pošaljem par kontakata .

RozaGroza
25.08.2011., 12:25
Hvala velika!

big milky mum
29.08.2011., 22:34
možda znate dal idu slobodno uz dojenje? Pretpostavljam da da ali nisam sigurna!

Solange13
30.08.2011., 22:27
yes. :)
štaviše rescue remedy je jako poželjan u prvoj pomoći i za bebe i djecu.

big milky mum
31.08.2011., 07:54
stvarno?! Imam ga doma ali to nisam znala! Hvala ti :)

RozaGroza
03.09.2011., 16:16
Ja dobila Bachove kapi od jedne drage forumašice :* Uzimam ih već 4 dana i ne znam jel psihosomatski ili ne al one djeluju!!! :)

ivana_4
04.09.2011., 11:27
Evo sad mene malo ko padobranca s pitanjima...
Koja je razlika između rescue remedy-a i bachovih kapi? :|

Da li to pomaže kod valunga? (Mama mi je morala ići na histerektomiju, pa je naglo ostala bez menstruacije i sad su je uz sve muke, napali još i valunzi i nesanice...:-()

Anemona
04.09.2011., 15:18
Ima li netko kontakt gdje se mogu nabaviti Bachove kapi?

Solange13
04.09.2011., 15:34
Evo sad mene malo ko padobranca s pitanjima...
Koja je razlika između rescue remedy-a i bachovih kapi? :|

Da li to pomaže kod valunga? (Mama mi je morala ići na histerektomiju, pa je naglo ostala bez menstruacije i sad su je uz sve muke, napali još i valunzi i nesanice...:-()


rescue remedy jesu bachove kapi, samo ne pojedinačno jedna biljka već gotova mješavina od slijedećih 5 pojedinačnih kapi: Star of Bethlehem – Orithogalum umbellatum , Rock Rose – Helianthemum, Cherry Plum – Prunus cerasifera, Impatiens – Impatiens gladulifera, Clematis - Clematis vitalba

One su odlične za smirenje, u slučaju neke nezgode čak (zato su dobre za držati u prvoj pomoći), za smanjenje treme i nervoze, smiriti dijete/napadaj bijesa, za vrijeme poroda su također žene imale odlična iskustva s njima. One definitivno umanjuju napetost i tenzije, pomažu povratiti mir i fokus, i ok su za prije spavanja. Utoliko bi i njihovo djelovanje na nesanicu bilo više na otklanjanje uzroka - smiruju um itd.
Tvojoj mami ne mogu škoditi (ne mogu ni novorođenčetu), a mislim da ti svi koji su probali mogu reći da su velike šanse da bi joj olakšale situaciju.

leptiric_zg
08.09.2011., 14:23
Molim vas, može nekakv kontakt kako ih nabaviti? hvala. :)

mujica
08.09.2011., 23:29
http://en.wikipedia.org/wiki/Bach_flower_remedies

Systematic reviews of clinical trials of Bach flower remedies found no efficacy beyond a placebo (http://forum.roda.hr/wiki/Placebo)

sirius
09.09.2011., 07:28
http://en.wikipedia.org/wiki/Bach_flower_remedies

Hvala na informaciji. Znam za to već godinama i sretna sam ako mi placebo radi .

mujica
09.09.2011., 07:47
nema na čemu. :)

leptiric_zg
09.09.2011., 12:11
A famozni placebo nabavite gdje??? :)

Solange13
09.09.2011., 14:18
:-) Trst, Austrija, Njemačka. - Apoteke.

Majuška
09.09.2011., 14:50
:lol:

amadea
04.10.2011., 22:33
Pozdrav svima!
Mogu li se Bachove kapi nabaviti u homeopatskim ljekarnama kod nas, po mogućnosti u PGŽ? Pretpostavljam da je prije uzimanja poželjno savjetovanje s homeopatom, pa molim za preporuke.

mamunja
22.10.2011., 02:23
Pozdrav Tessa ,
molim te ako mi možeš poslat na moj mail adresu za bachove kapi , molim te jer sam nova u ome i neznam kome se obratiti.Hvala ti

zabrinuta31
22.11.2011., 08:53
Pozdrav cure,

ja sam u 24 tjednu trudnoče, i imam doma rescue kapi koje bi htjela koristiti jer sam počela imati "problema" kad idem na preglede... tj. inaće imam tlak u trudnoći i pijem terapiju za tlak, i tlak je super kad sam kod kuće, ali čim moram na pregled kod gin. kad mi mjere tlak u ambulanti tlak skoći ono za ne povjerovati, i kad dođem doma tlak opet super. Pa sam Vas htjela pitati dali je netko imao sličnu situaciju i kako je koristio rescue kapi u takvim situacijama, jer nikako ne mogu dobiti gospođu od koje sam naručila kapi da ju pitam za savijet. Hvala.

Zelim Blizance
26.12.2011., 13:32
Dobila sam neki mix sa Bachovim kapima, ali ne znam kako je bolje da ih koristim.

Sta da stavim kao bazu, jabukovo sirce ili alkohol? Zena mi je dala u maloj bocici nesto smiksano, vidjela sam da je kapala Rescue i jos par nekih i rekla da to dopunim sircetom ili rakijom i onda kapam po nekoliko kapi u casu vode i pijem par puta dnevno.

Davno sam jos citala o ovim remedijama, ali nisam se nesto dublje interesovala, pa ne znam ni kako se koristi. Pomagajte!
Kako se beba spustila i krenuo 9. mjesec, tako me pocinju hvatati neki strahovi nocu.

Zelim Blizance
26.12.2011., 22:11
Niko? :D

mujica
27.12.2011., 15:19
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12635462

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2695424/?tool=pmcentrez

Zelim Blizance
27.12.2011., 17:11
Djes ti mujice?!:trep:

Miriana
26.01.2012., 16:13
Po njihovim uputstvima kapnu se 4 kapi u casu vode i onda se otpija po mali gutljaj najmanje 4 puta dnevno - ujutro nakon budenja, neposredno prije spavanja i dva puta u toku dana. S tim da bi voda trebala biti izvorska a ne iz slavine. Moja sestra je pila Rescue Remedy prije, tijekom i nakon oba poroda. Kupile smo pola litre vode (Jana, Bistra ili sl.) nakapale u nju 5-6 kapi i onda je ona to svako malo pijuckala. Uputstva za koristenje nisu stroga, bitno je da u odredenim intervalima dobis vibraciju tih kapljica u organizam. Ako je hitno i nemas vremena kapati u vodu, mozes si direktno iz bocice kapnuti kap ili dvije ispod jezika. Samo pustis da stoji par sekundi prije nego progutas.
Moja sestra ih koristiola iskljucivo radi osjecaja straha i panike od poroda i kaze da su joj pomogle.

wana
23.04.2013., 10:03
Mogu li se negdje u rh nabaviti ove kapi? Trazim za kolegicu.

libicaa
23.04.2013., 19:59
Takoder i mene zanima. Trudna sam 7 i pol tjedana i prestala s AD i sad su mi se vratili strahovi i depresija :-( ... Probala bi u centar ( u Zgb) u Cerininoj, ne znam ime. Iskustva? Hvala

Teica
26.04.2013., 00:26
wana, mogu se u Hrvatskoj nabaviti Bachove kapi!

Ako još tražiš za kolegicu, pitam svoju prijateljicu gdje ona nabavlja!

palčica
26.04.2013., 22:06
Ja sam ih kupovala u njem. ljekarnama. U Rijeci ima Aleksandra Ožanić, bachov terapeut. Radi ih na individualnom pristupu.
(aleksandra.ozanic@gmail.com, 091 621 22 67)

wana
27.04.2013., 09:13
wana, mogu se u Hrvatskoj nabaviti Bachove kapi!

Ako još tražiš za kolegicu, pitam svoju prijateljicu gdje ona nabavlja!
Teice bas si zlatna. Ajde pliz pitaj odmah moze li nam kupit, novce saljemo.

Teica
28.04.2013., 14:07
Ma daj!

Tu smo jedni za druge :love: !

Zovem je danas i pitam pa vam javim!

Ally23
07.06.2013., 14:27
Naruciti cu si Bachove kap.Mozete li mi samo reci jel 200 kn za 30 ml ok cijena

lady.x
29.09.2013., 21:34
Skoro sam pocela sa Bahovim kapima, pa imam jedno pitanje:
da li kapi na pocetku uzimanja mogu imati neke nus efekte (tipa osip, nesanica...) kao i klasicni homeopatski lekovi?

mrkvica05
09.09.2014., 16:09
Kako vidim dugo nije bio nitko na ovoj temi, a mene u zadnje vrijeme jako privlači.

Mene zanima može li mi netko preporučiti nekog bachologa u Zagrebu?

Pristalica sam individualnog pristupa. :) Ne bih ništa naručivala izvana/sa neta, nego nakon razgovora sa stručnjakom da mi se smućkaju kapi baš za mene.

snupi
15.09.2014., 14:57
ja znam jednu slovenku pa mogu pitati?

mrkvica05
16.09.2014., 09:13
ja znam jednu slovenku pa mogu pitati?

Je l Slovenka na privremenom radu u Zagrebu? :mrgreen:

mašnica
29.01.2017., 18:13
Podižem! Koristi li ih netko?

nanimira
30.01.2017., 17:52
Dap, Rescue remedy :) Super za svakodnevni normalan stres. Po porodu sam imala napravljene za sebe, zbog paničnog poremećaja i ok su mi pomogle uz klasičnu terapiju AD i psihoterapiju. Ali, tek s njima sam vidjela neki pomak, do tada sam 9 mjeseci pila AD s kojima mi je bilo sve nešto na pola. Nakon njih sam se osjećala kao da konačno dolazim k sebi- u smislu, imala sam panični poremećaj al me nije biloi strah toga. Što i je njihova svrha i način djelovanja - ako te strah-jačaju hrabrost.

ellica
30.01.2017., 18:28
Ja.i r.r.(univrrzalne)po potrebi i terapeutske (slozene bas za mene).
Nanimira kako pijes r.r ?

nanimira
31.01.2017., 15:25
pa u pmsu pijem dvije kapi na jezik direkt, a ovako, ako je nešto napeto tokom dana,mada sam to svela na minimum minimuma, kapnem dvije kapi u čašu vode i pijem kroz dan.

lijepo mi bude :)

oriel
14.04.2017., 10:02
Molim vas, da li ima netko preporuku i kontakt za pouzdanog ˝bahologa˝? Hvala!

nanimira
15.04.2017., 08:30
ja sam išla kod nje

http://www.huped.hr/hr/osoba/prirodna-medicina-homeopatija/mr.renata-novak-perjanec-dr.vet.med.-26

i stvarno mi je pomogla...:heart:

oriel
15.04.2017., 21:27
Hvala!
Da li netko ima iskustva sa centrom Annah?
Konzultacije su kod njih moguće i telefonom ili mailom pa bi mi to, s obzirom da nisam u ZG, bilo praktično.