PDA

Pogledaj cijelu verziju : Ziganje oko srcabebano
06.11.2007., 20:14
Drage moje,

opet ja sa svojim pitanjima :oops: . Posto sam relativno "mlada" trudnica, 9 nedelja, puno toga ne znam, pa pisem vama da potrazim savjet. Ne znam da li se nekoj od vas desilo da u predjelu srca ima neki neprijatan osjecaj, neko kao ziganje, probadanje. Mene to 'pegla' danas cijeli dan. Jedna mi je prijateljica rekla da se srce kod trudnica siri :? , ja stvarno nemam pojma, pa me zanima da nije to to ili? :? ? Stvarno ne znam, a prilican sam panicar, pa vas molim da ako je neko imao slican problem/iskustvo da mi se javi.

roby
07.11.2007., 00:24
Meni lupa jako -kao ludo, i to je normalno! Povećava se volumen protoka krvi i bla bla!

monci
07.11.2007., 07:40
Ja sam u 19 tjednu i srce mi zna odjednom početi ubrzano lupati, pa se onda smiri. Budući sam i ja paničar, obavila sam sve moguće pretrage i imam zdravo srce, a istina je da u trudnoći radi punom parom i da je normalno da ubrzanije lupa. A to što tebe žiga nije srce već te prsa bole, vjerojatno od rasta grudi, ipak si trudna. Na početku trudnoće i mene je žigalo i peklo da sam mislila da ću poludit, ali nisam brinula jer sam iz iskustva svojih prijateljica, i svog osobnog, jer mi je ovo druga trudnoća, znala da je normalno da tako "štreca" u grudima, pa ti se čini kao da je to srce, a zapravo ti cice rastu. Da je nešto drugo, odnosno da je fakat srce, znala bi ti to, vjeruj mi. Zato nemoj brinuti i uživaj. Koliko te još štrecanja i žiganja sa svih strana čeka... :)

pinocchio
07.11.2007., 11:59
selim s novootvorenog istoimenog topica:


hvala vam zenice!!
Odmah mi je lake. Jutros me vec nista ne ziga i ne bocka .
Velika pusa

bleeda
08.11.2007., 08:58
to što osjećaš nema nikakve veze sa srcem niti se tvom srcu išta čudno dešava. te simptome sam ja imala i prije trudnoće povremeno a evo i neki dan opet.
tu ti je riječ o porebrici (podrebrici - neznam kako se ispravno kaže), koja se može ajmo to tako reći "nahladiti" i onda se pojave simptomi kao da te netko nožem probode. osjećaj je uglavnom grozan, i ako je bol iznimno jaka nemožeš ni disati normalno nego vrlo polako i plitko dok ne popusti.
mene je to znalo jako strefit, i obišla sam ine kardiologe, bila na ekg-u, uzv srca i ne znam što sve ne. srce je u redu i nema s njim nikakve veze.
kad te primi, opusti se, smiri, diši polako, svakim udisajem sve dublje, dok ne pusti skroz.

bebano
08.11.2007., 10:03
Bleeda hvala puno na objasnjenju. Sigurna sam da je to to jer je bas takav osjecaj. Od sada se necu uplasiti, nego samo opustiti i sto smirenije disati. Hvala jos jednom :).