PDA

Pogledaj cijelu verziju : Kako se riješiti malog miša iz kuće ... hitno...cvijetak
12.12.2007., 02:11
Ukratko, uletio nam je tko zna otkud mali mišić i podvukao se pod kuhinjske elemente. Molim pomoć - kako ga izmamiti (isprobali smo i svjetlo i polumrak, hranu, lupanje, blještanje ...satima... nije pomoglo) i kako ga neozlijeđenog transferirati van ....?!? Jako je mali i može se provući ispod bilo kojih vrata, što mi stvara pomalo jeziv osjećaj dok spavamo. Ako sam promašila mjesto za ovaj post, molim, nekamo me premjestite.

Davor
12.12.2007., 08:00
Ako ima mogućnost za bijeg, kupi zujalicu za tjeranje glodavaca (recimo u Pevecu) i pusti ga nek ode. Ako put za bijeg nije baš tako čist, onda ti ostaju samo okrutne metode, ljepilo i slično. Uzgred, ako si vidjela jednoga, zašto misliš da već nemaš cijelu obitelj?

Vic:
Mujo živio u New Yorku i engleski mu se nije primio. Kad su mu u stan došli miševi ode on u dućan kupiti potrepštine protiv miševa.
Mujo: "Ima'l šta protiv miševa?"
trgovac: "???"
Mujo: "ju nou ciju ciju"
trgovac: "???"
Mujo: "Tom & Jerry?"
trgovac: "Yes?"
Mujo: "E pa Jerry. Ima'l što?"
trgovac: "Of course!"

sunca
12.12.2007., 08:12
posudi mačku od susjeda - najpouzdanije sredstvo protiv miševa 8)

MGrubi
12.12.2007., 08:13
mišolovka

Sun
12.12.2007., 08:17
pa možda je već sam pobjegao. Tako mali miševi se stvarno mogu provući kroz sasvim male otvore. Ali sumnjam da je otišao jer mu je sigurno kod vas lijepo :mrgreen: toplo je i ima svega za grickati..
Ne znam koliko dobro funkcioniraju ove naprave o kojima Davor priča, po pričama koje sam čula baš i ne..
Mi smo svoje lovili pomoću ljepila na komadu kartona, stavili bi i malo sira u sredinu pa ostavili uz elemente. Oni po noći operiraju (tj kad je mir i tišina) pa bi se onda i ulovli. Onda bi ih moj dragi odljepljivao, čistio o nogice s razrjeđivačem pa ih puštao :roll:
grozni su mi bili ti dani, najviše sam se bojala da će se uloviti kad sam sama doma pa da onda ja neću znati kaj bi s njim..
Ne znam dal postoji neka trapula da ne ozlijedi miša, onako tipa da ga zarobi samo u unutrašnjosti? To bi možda bilo rješenje najbolje..

ah sretno s miševima :love:

cvijetak
12.12.2007., 11:38
Ukratko, u gluho doba noći čujem ja lupkanje i sđem dolje. Vidim ga u ćošku dnevnog, upalim još svjetla on kidne. Čujem opet grebanje, probudim muža, odmaknemo kutnu garnituru - a on lijepo virka iz rupe za utičnicu za bužire. Ja lijepo hop preko njega plastičnu kutiju (prozirnu), podvukli poklopac i MM ga odnio preko ceste van u polje .... :) Sad me samo strah da nemamo negdje cijelu obitelj.

Inesica
12.12.2007., 14:51
Ne znam dal postoji neka trapula da ne ozlijedi miša, onako tipa da ga zarobi samo u unutrašnjosti? To bi možda bilo rješenje najbolje..

ah sretno s miševima :love:

postoji mišolovka koja im niš ne napravi.
dugačka 20tak cm, dole dašćica okolo žica. mamac se satvi nisko unutra i kad mišić gricne varata se zatvore. kupili smo ju u pevecu

imam i negdje sliku jednog našeg kojeg smo ulovili tako :oops:

mi smo svaku kasnu jesen imali po nekoliko podstanara. valjda kad im postane hladno nađu toplija mjesta. uvijek smo ih se rješavali sa tom mišolovkom. ja bi pazila da im stavim nešto fino unutra tak da ima za grickat do jutra. u jutro bi ga MM odnio nekam...

ove godine nas nisu posjetili :(

e da, prije dok smo još imali peseka, lovila ih je i ona. al' to i nije bio baš neki lijepi prizor. jedino kaj ih je ona nanjušila puno prije nego bi ih mi čuli.

Loryblue
12.12.2007., 14:57
mi nabavili dvi mačke :mrgreen:

Mel T
19.12.2007., 15:34
Kad se nama misevi ulove na ljepilo, ne cistimo im nogice razrjedivacem, jer malci ne prezive.
Neku noc nam je usao mis u sobu u 1,40 ujutro. MM i ja smo ga naganjali i uspjeli ga 'nagovoriti' da ode van. :)

summer
19.12.2007., 18:20
S obzirom da sina izmedju ostalog zovem i 'mali mis' svaki put se najezim kad vidim ovaj tvoj naslov :)

cvijetak
19.12.2007., 20:55
Sorry ....inače, i ja tako zovem našu malecku :)

cvijetak
19.12.2007., 20:56
Inesica, može slikica? Nije hitno, ali dobro bi je bilo nabaviti...

LiNa ČoKoLiNa
19.12.2007., 21:17
i ja imam mišeka i već mi ga je pun kufer...svuda nalazim ujutro njegove drekece ..ponoći šuška..gricka ..prešetava se..ganjamo ga bezuspješno...na ljepilo neče pametnjaković...sisterica mi ima traume od njega..gdje god otvori nekaj ima bliski susret s njim oči u oči ...neki dan ulazim u dnevni boravak ,a ona u mraku stoji na fotelji i viče tu je tu je.. :lol:

andiko
23.12.2007., 20:48
ja sam luda.... već je tri mjeseca kod nas u stanu. Probali smo s tom mišolovkom - ništa. Stavila sam 4 kartona s ljepilom na mjesta gdje nalazim govanca - ništa. Uopće ga ne vidimo.... Dvaput sam ga uhvatila krajičkom oka kako je projurio (tj. nešto smeđe sitno). Ubijaju me njegova govanca po svuda... Fakat ludim i ne znam više šta da radim.... Čak je ostavio govance na ljepilu, a nije se zalijepio.. :evil: A htjela bih ga samo van izbacit.. Čak da mi ne kenja okolo, bilo bi mi ga žao onakvog malog po zimi...

blis
23.12.2007., 21:32
Kopiram svoj post s drugog topica (http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=49724):

Prošle zime nam je mačka u stan donijela miša ne bi li se poigrala s njim, ali je ispalo da se on poigrao s njom i neko vrijeme živio s nama. Čak smo mu hranu ostavljali da ne traži sam, ali nas je bilo strah da ne pozove prijatelje, pa smo ga odlučili izbaciti van.
MM je napravio klopku kao u crtanom. Kartonska kutija koja je s jedne strane poduprta štapom (kod nas olovkom) na koji je vezan komad sira. Kada miš uđe i zgrabi sir, olovka se izmakne i kutija poklopi miša. I uspjeli smo ga 3x uhvatiti u tu klopku, ali nam je, lukavac mali, svaki put pri transportu pobjegao.
Onda sam na tavanu potražila mišolovku koju pamtim još iz svog djetinjstva (jedna od prvih sjećanja) u koju se miš i ulovio. Nažalost, mačka je drugi put bila lukavija.

cvijetak
23.12.2007., 22:49
Mi smo izgleda bili jako sretne ruke. Od trenutka spoznaje da imamo sustanara do trenutka ulova prošlo je cca 5 sati.

andiko
25.12.2007., 22:36
ja fakat ne kužim kak nama niš ne uspijeva. MM je isto improvizirao nekakve mišolovke, po nekim skicama s neta... Ma fakat ne znam. Mislila sam i na mačku, al imamo psa koji mrzi mačke pa niš od toga..

aqua
26.12.2007., 12:27
Prijavljujem još jednu humanu easy mišolovku:

Treba vam mali lončić i polovica oraha (dakle s ljuskom). Namjestite orah pod jedan rub lončića tako da je jezgra oraha okrenuta prema unutrašnjosti lončića. Mišić dođe pred orah, gricne, a lončić sklizne po ljusci i zatoči mišića unutra.

Mi smo isto jedne godine imali mišića (zvali smo ga mišić Ćiro) u kuhinji. Super nam je bio :heart: Ali smo ga isto ulovili i odvezli u malo dalju šumu (a ostavili smo mu i malo klope tamo, za svaki slučaj :roll: ).

Klopka pali ko od šuba, mi smo ga lovili jedno tri-četiri puta (a svaki put nam je klisnuo natrag u kuhinju jer smo ga, jelte, htjeli malo gledati prije nego ga izbacimo van.. :roll: ) i zgodno je to što se čuje lagani tup kad lončić padne pa znaš da se upecao (da, jadan, ne čeka dugo u tami).

(btw, imamo mi i humanu komarcolovku, ako nekoga zanima. Jedino još nismo uspjeli riješiti problem kako komarca izbaciti kroz prozor bez da ih još tri ne uleti unutra kad otvorimo..)

maria71
26.12.2007., 12:52
AQUA svaka čast na humanosti, ali ja brate tamanim sve kukce koj ise nađu u mom stanu.....jednostavno su mi odvratni...

kad umrem ,mučit će me divovski mravi i komarci

aqua
26.12.2007., 13:27
Kad sam upoznala mm-a mi je to s komarcima bilo smiješno i slatko, danas mi je to već postalo normalno. Nažalost, naši komarci ipak najćešće ne završe dobro, baš iz tog razloga što nismo riješili problem otvaranja prozora (ali recimo ako je blizu neki prozor pored kojeg je mrak onda im se ipak dobro piše). Ostali kukci su kod nas u sasvim friendly zoni 8) (osim stršljena koje smo na kraju ipak teška srca dokrajčili jer su iz gnijezda u krovu počeli bauljati posvuda pa me bilo frka da Neva npr ne nagazi slučajno kojeg..). Zmije i lisice su također dobro prihvaćeni 8)

Hm da, tako naime mi već nekoliko godina živimo u ugodnom sustanarstvu s puhovima :mrgreen: Oni žive po svim zidovima (drvena kuća), krovu, stropu prizemlja.. sve im je povezano i već su sasvim domaći. Uglavnom ne ulaze u kuću (osim kad nas znatiželja vuče pa npr maknemo štok od vrata da ih malo poškicnemo), ali ih viđamo oko kuće i na ulazu pod krov.. Srećom gradimo novu kuću pa se ne uzrujavamo puno što su/će napraviti od izolacije.. Ali, što su to preslatke životinje!!! A glasaju se vrlo romantično, kao da netko s usnicama radi puse :*

ovo ošlo OT, sori

aleksandra70vanja
26.12.2007., 13:32
Hm da, tako naime mi već nekoliko godina živimo u ugodnom sustanarstvu s puhovima :mrgreen: Oni žive po svim zidovima (drvena kuća), krovu, stropu prizemlja.. sve im je povezano i već su sasvim domaći. Uglavnom ne ulaze u kuću (osim kad nas znatiželja vuče pa npr maknemo štok od vrata da ih malo poškicnemo), ali ih viđamo oko kuće i na ulazu pod krov.. Srećom gradimo novu kuću pa se ne uzrujavamo puno što su/će napraviti od izolacije.. Ali, što su to preslatke životinje!!! A glasaju se vrlo romantično, kao da netko s usnicama radi puse :*

ovo ošlo OT, sori
prekrasan OT

tina parada
07.01.2008., 12:35
nikad neću zaboraviti kad je meni uletio miš u stan...ne znam od kud!...projurio kraj mene i sakrio se ispod regala od tv-a......i ja se spustim na sve 4 i gledam ga.....a gleda i on mene....oči u oči...prsa o prsa......i kako su mi blizu regala i vrata za izlaz u hodnik a u hodniku vrata za vanjske stepenice mislila sam ga otjerati put tamo...i stvarno! otvorim vrata od hodnika i malo po malo i iš-iš i on ode u hodnik....a hodnik mali! i sve zatvoreno! i ja i on u hodniku......i on ne zna di će pa trče vamo-tamo, pa po mojim nogama! a ja vrištim i skakućem....i otvorim vrata za vani i on proleti kraj mene i niz stepenice a ja za njim.....i on od staha nije se ni mislio nego se baci sa stepenica sa drugog kata dolje u vrt! mislim da je miš umro od straha.....a i ja......

Davor
07.01.2008., 14:51
Slikovito :lol:

aleksandra70vanja
07.01.2008., 21:56
nikad neću zaboraviti kad je meni uletio miš u stan...ne znam od kud!...projurio kraj mene i sakrio se ispod regala od tv-a......i ja se spustim na sve 4 i gledam ga.....a gleda i on mene....oči u oči...prsa o prsa......i kako su mi blizu regala i vrata za izlaz u hodnik a u hodniku vrata za vanjske stepenice mislila sam ga otjerati put tamo...i stvarno! otvorim vrata od hodnika i malo po malo i iš-iš i on ode u hodnik....a hodnik mali! i sve zatvoreno! i ja i on u hodniku......i on ne zna di će pa trče vamo-tamo, pa po mojim nogama! a ja vrištim i skakućem....i otvorim vrata za vani i on proleti kraj mene i niz stepenice a ja za njim.....i on od staha nije se ni mislio nego se baci sa stepenica sa drugog kata dolje u vrt! mislim da je miš umro od straha.....a i ja......

:lol:

Sneki
09.01.2008., 19:46
[quote="aqua"]Prijavljujem još jednu humanu easy mišolovku:

Treba vam mali lončić i polovica oraha (dakle s ljuskom). Namjestite orah pod jedan rub lončića tako da je jezgra oraha okrenuta prema unutrašnjosti lončića. Mišić dođe pred orah, gricne, a lončić sklizne po ljusci i šumu

Evo imamo i mi jednog u lamperiji(ko je izmisli) i do sada nam je taj tvoj metod bio dobar ali ovaj ne pali na to!I cini mi se da je neki velik prosto se jedva provlaci izmedju zida i lamperije,a ujutro grebe po drvetu da jednog dana kad skinemo lamperiju bice raznih umetnickih dela sa druge strane! :lol: Probacu veceras opet! :evil:

andiko
14.01.2008., 12:55
nikad neću zaboraviti kad je meni uletio miš u stan...ne znam od kud!...projurio kraj mene i sakrio se ispod regala od tv-a......i ja se spustim na sve 4 i gledam ga.....a gleda i on mene....oči u oči...prsa o prsa......i kako su mi blizu regala i vrata za izlaz u hodnik a u hodniku vrata za vanjske stepenice mislila sam ga otjerati put tamo...i stvarno! otvorim vrata od hodnika i malo po malo i iš-iš i on ode u hodnik....a hodnik mali! i sve zatvoreno! i ja i on u hodniku......i on ne zna di će pa trče vamo-tamo, pa po mojim nogama! a ja vrištim i skakućem....i otvorim vrata za vani i on proleti kraj mene i niz stepenice a ja za njim.....i on od staha nije se ni mislio nego se baci sa stepenica sa drugog kata dolje u vrt! mislim da je miš umro od straha.....a i ja......

ja ću krepat :lol:
Al najbolji dio mi je "prsa o prsa" :lol:

cvijetak
14.01.2008., 18:25
A meni se sve više čini da je naš mali miš ustvari bio puh :) No, to je sad teško dokazati ...

aqua
14.01.2008., 22:01
Puhići imaju vrlo prepoznatljiv rep, slično kao vjeverice, ali je ipak manji. Dug je gotovo kao i cijelo njihovo tijelo i u istoj boji kao tijelo (obično svijetlo sivo). Također, po tijelu imaju gušću i dužu dlaku nego mišeki. I obično su nešto veći od njih.

Pa ako ste ga vidjeli, trebalo bi se dati analizirati.

I da, proizvode presladak zvuk, kao kad se spoje usnice i uvlači zrak, što zvuči kao da netko dugo daje pusu. :heart:

cvijetak
15.01.2008., 13:40
Nešto jaaaaaako nalik na ovog mališana:
http://195.29.151.50/sonda/projects/hrvz/images/puh.jpg

aqua
15.01.2008., 13:58
Sladak :)
Ali kad vidiš rep, još su bolji, kao npr: http://www.vatrogasni-portal.com/images/news/puh1.jpg ili http://cache.eb.com/eb/image?id=33265&rendTypeId=4

la11
28.05.2008., 14:31
mi smo neku noć lovili miša i uspjeli ga potjerati van. ali kod susjede su se valjda negdje ugnjezdili i ima ih posvuda. svako toliko nam koji zaluta na balkon. strah me prozor otvoriti da opet ne uđe.

jel pomažu te zujalice za miša?

tridesetri
29.05.2008., 10:16
kad sam bila mala, cesto smo u vikendici imali misa. moj tata je to radio ovako: na komad spertploce stavio bi jedan tanki drveni stapic na koji bi napiknuo komadic sira, poklopio ga staklenkom (ona od 1/2 l) tako da jedan rub staklenke bude na tom drvenom stapicu, tek toliko da mis moze uci, a kad pocne grickati sir onda povuce tj. pomakne stapic pa stakenka padne i on vise ne moze van. a onda bih isla daleko, daleko u sumu odnijeti tog misa.

Savitri
04.06.2008., 09:17
I mi imamo cijelu familiju glodavaca koji žive s nama...
:x
Pretprošlu noć je miš prošetao preko nas dok smo spavali i nije mi baš bilo romantično..., :lol:
kad tako počmu malo previše šetat po kući onda im MM postavi orah pod staklenku i kad se ulove izbacimo ih na dvoriše...

Ali pošto živimo tik do šume u staroj kući, još k tome obrasloj bršljanom...ekipa si je
napravila puno tajnih prolaza kroz zidove i potkrovlje :cekam: i vrate se
u kuću nakon pol sata kak su dobili izgon.... :P
I tako to stalno u krug.... Nikad nam nije dosadno :heart:

Imali smo miševe, puhove,...u potkrovlju negdje unutar greda
bumbari imaju gnijezdo, dođe vjeverica, ptice,
uskoči žaba kroz prozor..., prije par dana poslije kiše mi je na kuhinjskom prozoru i bjelouška sunčala guzicu.... :shock:

Stavili smo mrežice po prozorima da im ipak malo damo do znanja
tko gdje živi :mrgreen:

Jbga, privikneš se... :roll:

Nama je u prirodi ZAKON :heart:

stella
04.06.2008., 12:11
Nama pomaže mišolovka,a ljepilo nam nije baš bilo preučinkovito.

thalia
04.06.2008., 12:53
a nama je samo ljepilo pomoglo. ali užas, dva mjeseca smo ga natjeravali. s tim što sam ja mislila da imamo štakorčinu od dvije kile, na kraju je ispao mali mišek, ali svejedno... :/

Tilja
04.06.2008., 13:05
Mi smo ih ulovili 5 komada u 2 mjeseca - na ljepilo, nisu preživjeli (kada sam ujutro na bebinoj hranilici našla brdo njihovih govana toliko mi se smučilo da mi nije krivo što nisu preživjeli... grozna sam) - a oko kuće sve puno mačaka, glavno da mi svako malo puste očerupanu pticu pred vratima a miševe ne bi lovile :x

cvijetak
28.11.2009., 00:50
Nešto godina kasnije - eto kod nas novih mišjih avantura. Neku noć - uvukao se u cijev od nape, mislim da je izašao kad smo skinuli rozetu.
Večeras - horror film - čuli grebanje iznad gipsanog stropa, stvarno nemam pojma kako je ušao, a još manje što dalje. Žao mi je i njega i nas, a od pomisli na rezanje stropa i nove majstore u kući (i troškove) diže mi se kosa na glavi.
Svako iskustvo nam je dobrodošlo!

Ninči
28.11.2009., 01:06
Ja na spomen miša upadam u nesvijest :mrgreen:

A neku noć čujem ja nešta trči po našoj spavaćoj sobi. I budim MM-a, a on u polusnu mi govori da umišljam. Ja i dalje osluškujem i mislim si-pa nisam luda, budim opet MM-a. On jadan sjeo na krevet i sluša. Kad ono nešta dosta jako lupi od vrata. Ja se prvo pokrila po glavi, provirim na MM-a, a on izdrečio oči na vrata. Valjda si misli da sanja :lol: I ustane se, uzme moju majicu i nešta hvata s njom po robi koja je visila na vješalici na vratima. Ja ga u panici ispitujem šta je, a on ne odgovara. Uglavnom, odnese on to nešta van i kad se vratio kaže mi da je bila leptirica :roll: Je, da, baš bi toliko lupilo. Tek mi je ujutro priznao da je vidio miša kako s taburea skače na tu robu na vratima :lol: Poslije sam noćima mislila da čujem da nam nešta trči po sobi :mrgreen:

twin
28.11.2009., 14:17
Ja se neopisivo bojim miša. Naime, kao u filmovima izgubim razum i popnem se na stol kad ga vidim.
I tako prošlo ljeto, ja sama na moru sa bebom i ujutro ugledam miša u boravku kako pretrčava. Prepala sam se ali nisam vikala da se mala ne prepadne. I tako zovem muža da dođe što prije k nama jer ne mogu spavati s mišem u kući, ovaj kao da me čuo krene opet pretrčavati. Ja počnem vrištati, Mia plakati. Ok, skulirala sam se ali unutarnji strah nije nestajao. Glavna tema do vikenda mi je bio miš.
I tako dođe vikend, dođe muž, idemo spavati i ja zatvorim vrata od sobe da ne uđe unutra. A pametnjaković ide po noći na wc i ostavi otvorena vrata, jer je njemu vruće. I mišić uđe u sobu i tapka. Veći osjećaj jeze ne mogu opisati. Budim MM, imamo miša, kaže luda si, spavaj. Jedva dočekam jutro, da bi mi on priznao da je vidio miša u kupaonici i mrtav hladan se vratio u krevet i ostavio vrata. Strašno!
Uhvatili smo ga na ljepilo i kupili tu ultrazvučnu tjeralicu. Ove godine ih nije bilo.

Znam da su mali i ne mogu mi ništa, ali meni su grozni, i ne volim ih. Životinje, naime volim, imam psa, ali mišići...

jkitanov
28.11.2009., 14:53
Poučeni iskustvima od prošlih godina, mi u proljeće i jesen zovemo profesionalce da ih otjeraju. Dođu i u pola sata postave nehumane klopke i otove i za par dana ih nema ni blizu. Imam 4 mace, kupovala ljepila, otrove..... Potrošili hrpu novaca, a profiči nam uzimaju 150kn po tretmanu cijele kuće od podruma do krova i svuda zađu.

Ancica
29.11.2009., 01:32
Misevi ne vole miomirise iz onih krpica koje se stavljaju u susilicu protiv statike (ak znate na kaj mislim, ovdje u sj. americi marka npr. Bounce i sl.). Ako ih stavis u prostoriju di imas miseve ili ih nemas al ih i ne zelis, otici ce ili nece ni doci.

Meni funkcioniralo s misem u autu (nista drugo nije), a i prikolica dok sjedi preko zime bude bez podstanara.

Te krpice inace bas i nisu zdrave za ljude al odlicno funkcioniraju kao tjeraci miseva (izgleda da su misevi pametniji od nas :mrgreen: ).

Ninči
29.11.2009., 01:43
A ja nemam pojma na koje krpice misliš! :oops: A baš bi mi dobro došlo da znam za nešta takvo što ih tjera. Jer nismo još uselili u kuću, a već smo imali miša i u kući i u garaži :roll: Napominjem da tamo nije bilo hrane, što znači da ima previše miševa :mrgreen:

Ancice, daj pliz neku slikicu ako možeš naći na netu :)

Ancica
29.11.2009., 05:48
Utipkaj dryer sheets u google :)

Ancica
29.11.2009., 05:50
http://images.google.com/images?q=dryer%20sheets&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7SUNA_en&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wi

Ninči
29.11.2009., 13:24
Hvala! :*

Moram pogledati u Mulleru ima li toga. Možda netko zna di ima? :)

twin
29.11.2009., 23:12
Imaš u Dm-u. Pretpostavljam da su to one koje stavljamo u sušilicu, barem mi na eng tako zvuči.

Ninči
29.11.2009., 23:57
Hvala Twin!

Ja ništa ne stavljam u sušilicu :oops: Pa ni nemam pojma za koji su ove maramice vrag :mrgreen:

Ancica
30.11.2009., 03:09
I bolje da ne stavljas 8) Al za miseve, bogom dane :mrgreen:

fegusti
30.11.2009., 09:41
ja sam imala sreću da je miš iz moje kuhinje uskočio u kantu za smeće pa nije mogao izaći.
završio je sa smećem u kontejneru.
sada imam ponovo jednog egzibicionistički raspoloženog mišića koji pretrčava kuhinju kada perem suđe.
sve kekse, brašno, kruh, muslije i takve stvari držim u rerni pa ne strahujem da s njim dijelim klopu.
ali ne znam do kada ću biti tolerantna i spremna na suživot. :/

cvijetak
02.12.2009., 01:12
Kod nas se saga nastavlja: izrezali malu rupu u gipsu, podmjestili lajsnama od parketa posudu s komadićem slanine i sad čekamo ulov :)

Peterlin
02.12.2009., 08:27
posudi mačku od susjeda - najpouzdanije sredstvo protiv miševa 8)

X

:mrgreen:

Ako ga ne pojede, miš će zbrisati glavom bez obzira.

dani1
12.12.2009., 14:36
Ja svojeg na moru zgazila. Lijepo sam ga kao ignorirala, i kad sam zatvarala frižider krenula unatrag (he, he tome se nije nadao) i lijepo ga spljoštila. Filing se neda opisati, još mi se sad dignu dlake na kičmi kad se toga sjetim. Drugog doma sam umlatila metlom,čekala sam ga i čekala i bam metlom po njemu. Inače volim životinje, ali ne u mojoj kuhinji i da mi kakaju gdje god stignu.

cvijetak
13.12.2009., 11:49
Naš je miš u međuvremenu nestao. Izgleda da ga je otjerao zvuk piljenja stropa :) Vjerojatno je našao put kojim je i ušao, a mi sad imamo prozorčić (s poklopcem koji smo bili prisiljeni izumiti) za miševe :lol:

ivy
13.12.2009., 13:09
Ja svojeg na moru zgazila. Lijepo sam ga kao ignorirala, i kad sam zatvarala frižider krenula unatrag (he, he tome se nije nadao) i lijepo ga spljoštila. Filing se neda opisati, još mi se sad dignu dlake na kičmi kad se toga sjetim. Drugog doma sam umlatila metlom,čekala sam ga i čekala i bam metlom po njemu. Inače volim životinje, ali ne u mojoj kuhinji i da mi kakaju gdje god stignu.
dani :lol:
evo koga trebate zvati kad imate miša :mrgreen:

Peterlin
13.12.2009., 18:04
Ja svojeg na moru zgazila. Lijepo sam ga kao ignorirala, i kad sam zatvarala frižider krenula unatrag (he, he tome se nije nadao) i lijepo ga spljoštila. Filing se neda opisati, još mi se sad dignu dlake na kičmi kad se toga sjetim. Drugog doma sam umlatila metlom,čekala sam ga i čekala i bam metlom po njemu. Inače volim životinje, ali ne u mojoj kuhinji i da mi kakaju gdje god stignu.
dani :lol:
evo koga trebate zvati kad imate miša :mrgreen:
:lol: Genijalno!

maria71
14.12.2009., 07:14
Ja svojeg na moru zgazila. Lijepo sam ga kao ignorirala, i kad sam zatvarala frižider krenula unatrag (he, he tome se nije nadao) i lijepo ga spljoštila. Filing se neda opisati, još mi se sad dignu dlake na kičmi kad se toga sjetim. Drugog doma sam umlatila metlom,čekala sam ga i čekala i bam metlom po njemu. Inače volim životinje, ali ne u mojoj kuhinji i da mi kakaju gdje god stignu.

dani :lol: . ali sad ćete popljuvati ekipa koja se s miševima nenasilno obračunava....


p.s. ja sam umlatila štakora -ja sam ultimativno zlo :mrgreen:

dani1
15.12.2009., 14:39
A što se tiće milih mica maca. Moja ih svekrva ima 4 komada, a služe nam tome da eventualno doma donesu živog miša, ili možda žabu, a bilo je i ptičica i puste ih nasred kuće, a ostalo je naš problem. Ja u životu nisam vidla da su te mačke ubile miša. Ako kome treba koja takva mačka rado mu je posudim. Za cijenjene zahtjeve javite se na PP. Hvala.

niky88
15.12.2009., 23:08
još dok sam živjela sa bakom i dedom.mišeka samo imali skoro svaku drugu večer..kada sam se vračala sa posla on je uredno čekao iznad vrata i kad bi ja otvorila on bi samo zbrisao.....
prvi susret sam imala sa mišom usred noći kada sam išla na wc pa je skliznuo niz kadu...a ja viknula usred noći baka baka imamo štakora.... :lol: .probudila sam cijelu kuću sa "štakorom"....
a onda več kako smo znali za miševe stavljali smo ljepilo na koje se nije miš ulovio..nego ja...stala sam u lijepilo tako da su mi se svi smijali a moje čarapice su završile u smeću..... :oops: :lol: umjesto mišeka....

niky88
15.12.2009., 23:17
nedavno mi je mm donio neku dobru igricu da se opustim malo nakon dana...uglavnom u toj igricu se ubijaju miševi ..itd...
i taman kada sam se ufurala u igricu pomislila sam :"ajme meni..hvala dragom bogu što nemamo miševe doma"..i samo kaj sam to pomislila..eto njega..ušuljao se uz ruba vrata i bris u djeću sobu gdje sam ja bila....a ja sam izletila ko torpedo u dnevni boravak sva u plaču škočila na garnituru sjela na radijator i vikala mm..uhvati ga..fuuuj..uhvati ga...
a on se meni onim blesavim osmjehom samo smijao..kažem ja njemu šta čeka da je veliki ogroman .....mm poslala kod svekrve po psa koji se inače igra sa miševima....zatvorila njih dvoje u sobu..izlazi mm iz sobe sa kompom pod rukama i kaže eto idu tvoji miševi iz igrice i miš van....
pitam ga kasnije dali je bio veliki..a on mi se samo nasmije....
još sam ga gnjavila par dana..dali ga je stvarno uhvatio ili je to samo tako napravio i rekao da me se riješi....

:mrgreen:

sandra-zvrk
06.01.2010., 22:06
Ulovila moja maca miša pa ga donjela da se igra u kući s njim i da pokaže kako je pravi lovac, a ja kao prava mala humanitarka (bilo mi je 14 godina) , nisam mogla gledat kako maca jede miša pa sam ju prevarila s ribicama iz konzerve da ga pusti. Mislila sam da je gotov, gecrk , nema mišeka sirotoga i gurnem pod nos maci konzervu da ga pusti pa da sredim pogreb malom sirotom mišu. A on se samo pravio mrtav i hop, juriš po kući! Kaj sad!? Pustim ja Prudi da ga ponovno ulovi pa bum ju opet prevarila sa konzervom. I bi tako. Primim ja ovaj put mišeka pa ga odlučim stavit u staru krletku da ga pokažem starcima kak je mali i slatki. Šta dijete zna da miš prolazi kroz male prostore. I mišonja zum, kroz rešetke od krletke, naravno u kući! Ajmo Prudi u lov po treći put i ovaj put sam ga pustila odmah van, a Prudi više nikad nije donjela mišeka doma!
Sorry na OT , ali nisam mogla izdržati :mrgreen:

sandra-zvrk
06.01.2010., 22:07
Pouka je - miša ne lovite krletkom :lol:

Nia_Zg
13.01.2010., 12:37
Uhvatila sam poljskog mišića prije 15-ak godina u svojoj sobi u obiteljskoj kući gdje sam živjela (zamislite ušao je kroz prozor po fasadi!). Kao priručno sredstvo sam koristila registrator. U registrator sam stavila neku hranu, mislim da je baka taman ispekla pitu od jabuka i jako je bila mirisna i namamila je mišića vrlo brzo. Mišić je za par minuta došao do registratora i ušao kroz rupicu u registrator po hranu. Zatvorila sam rupicu kartonom, prebacila mišića u staklenku i pustila ga nešto dalje od kuće natrag na livadu :)

A kako znam da je ušao preko fasade kroz prozor? Vidjela sam ga, taman sam čitala knjigu kasnije navečer i on je ušetao u moju sobu kroz prozor :mrgreen: Pustila sam hrčka kojeg sam u to vrijeme imala i on ga je ganjao po sobi. Mišić je pobjegao nakon par krugova po sobi preko špagice od rolete glavom bez obzira natrag van na livadu. Međutim, idući dan se ponovo vratio po dozu avanture, taj put sam ga uhvatila u registrator i odnijela malo dalje od kuće da se slučajno opet ne vrati :lol:

cvijetak
13.01.2010., 19:48
Mi smo u međuvremenu i lajsne od parketa dizali zbog našeg malog prijatelja :), ali je utekao. Čini mi se da si nađe put kroz rupe u blokovima jer fasada izvana nema žbuke.
Rekla sam mužu nakon raskopane dnevne sobe da se osjećam kao oni likovi iz A je to :lol: