PDA

Pogledaj cijelu verziju : Kako kuhate pšenični gris?



corny
05.01.2008., 20:04
Dakle, na uputstvu o uporabi piše lijepo da se skuha na mlijeku. kako to ne dolazi u obzir ( a izgleda da je i alergična na mlijeko :( ) jel može to se vodom? :/ S mojim mlijekom? :?

apricot
05.01.2008., 20:10
koliko je dijete staro?
jesi li sigurna da joj to uopće treba?

mliječni obrok dobije dojenjem, a od žitarica... ima ih toliko na "repertoaru" i toliko raznih načina pripreme, da je pšenični gris, zapravo - najdosadniji.

osim što nam je svima u glavi kako bebe trebaju jesti gris.
kao i čokolino, valjda :/

marta
05.01.2008., 20:12
mozes kuhati s vodom ili s vocem ili s povrcem.

flower
05.01.2008., 20:33
koji je omjer mlijeka ili vode kod kuhanja griza od pira?

apricot
05.01.2008., 20:39
skuhaj nagusto, pa kad skineš s vatre dodaji mlijeko kako bi rashladila i razrijedila do željene gustoće

ninochka
05.01.2008., 20:40
I. je jeo griz isključivo na vodi s voćem ili bez do 18-19 mjeseci

upornamama
05.01.2008., 20:41
Ja griz od pira kuham kao i pšenični (ne znam omjere, sipam odokativno).

pikulica
05.01.2008., 20:50
Mi smo kuhali na rižinom mlijeku i pšenični i onaj od pira, rižinog mlijeka ima za kupiti u DM-u.

vještičica
05.01.2008., 20:59
Na vodi, jela je to dvaput do sad.
I čini se da dijeli mišljenje sa apricot - griz je dosadan :lol: (čitaj - ne može se jesti rukom ;))

tinkie winkie
05.01.2008., 22:19
ja bih ga u dobi do Martine prve godine jednostavno ukuhala u juhu. Jednu žličicu na porciju. Čisto da juha ne bude "dosadna". Često bih tako izmjenjivala griz sa palentom

corny
05.01.2008., 22:20
ima 8 mjeseci. Nekako smo isfurali sezonsko voće a povrća je slabo..pa mislila probat gris. očito nećemo. i meni je bljak. tako da ćemo ipak ostati bez njega. :*

betty boop
06.01.2008., 10:50
ja ga kuham Adrianu na rižinom mlijeku i on ga obožava
ponekad ga pomiješam s nekim voćem za doručak ili ga ukuham u juhu da je malo zgusne

YO
29.04.2008., 19:40
kako ga kuhate sa voćem :? :?

klara
29.04.2008., 20:15
Integralni griz je manje dosadan. (Ima za kupit u većim DM-ovima, nigdje drugdje ga nisam našla)
Ja ga kuham na kravljem mlijeku, ali mislim da bi trebao biti dobar i na vodi s maslinovim uljem (kao kukurzni)
A fino mi je i mješati žitarice, malo kukuruza, malo zobi, malo pšenice i sl, svakakve kombinacije.
S voćem nisam probala.

klia
29.04.2008., 21:10
Pola litre mlijeka i 3 žlice grisa. Kuhati kao puding - u par žlica hladnog mlijeka razmutiti gris i šećer, dok ostatak mlijeka skoro ne zakuha. Onda spojiti i kuhati oko 15-ak minuta. Gotovo posuti čokoladom (ili čokoladnim mrvicama). Mljac :P

kinder
29.04.2008., 22:41
Kuham u mlijeku,stavim u hladno mlijeko pa zagrijavam do vrenmja i kuham dok ne zagusti ,možeš kuhati i na vodi.

meni je griz mljac i moji klinci ga obožavaju

YO
30.04.2008., 07:30
i ja ga spremam sa mlijeku ali me interesira kako ga kuhati sa voćem :/

srecica
30.04.2008., 08:13
i ja ga spremam sa mlijeku ali me interesira kako ga kuhati sa voćem :/

Mozes ovako, izrezes na kockice jabuku/krusku/ilistovec ubacis u malo vode i kuhas, kad omeksa uspes griz i skuhas do kraja.

Ja sam smizli kuhala na rizinom ali sam na kraju ja pojela jer imamo slican problem kao i vjesticica ... ne moze se jesti rukom ;) ali se moze umociti prst u zlicu i oblizati hehe

klara
30.04.2008., 10:39
.... ne moze se jesti rukom ;) ...

Može - skuhaš gusto, pustiš da se ohladi i izrežeš na kockice.

(to sam radila s palentom prije pola godine, sad je kašasto bolje jer je u modi papanje sa žlicom)

argenta
01.05.2008., 14:47
Mozes ovako, izrezes na kockice jabuku/krusku/ilistovec ubacis u malo vode i kuhas, kad omeksa uspes griz i skuhas do kraja.

Ja sam smizli kuhala na rizinom ali sam na kraju ja pojela jer imamo slican problem kao i vjesticica ... ne moze se jesti rukom ;) ali se moze umociti prst u zlicu i oblizati hehe
I mi obožavamo griz, svi troje (bez tate) :D Cura i ja ga tamanimo sa šećerom i/li Praline namazom + orasi, grožđice itd.

Za malenoga radim na vodi ili pola voda, pola moje mlijeko. Ako dodajem voće, onda ga naribam na krupni ribež i to mu je super, ne treba nikakav šećer. Mi isto kuhamo gušći, pa kad se ohladi nakidamo ili narežemo tako da ga može uzeti u ruke i samostalno jesti (kao i sve ostalo :) )

Rhea
03.05.2008., 08:04
Vi koji kuhate griz od pira, koliko dugo ga kuhate? Isto kao i pšenični?

makita
20.05.2008., 23:38
Integralni griz je manje dosadan. (Ima za kupit u većim DM-ovima, nigdje drugdje ga nisam našla)
Ja ga kuham na kravljem mlijeku, ali mislim da bi trebao biti dobar i na vodi s maslinovim uljem (kao kukurzni)
A fino mi je i mješati žitarice, malo kukuruza, malo zobi, malo pšenice i sl, svakakve kombinacije.
S voćem nisam probala.Što mislite da započnemo dohranu sa integralnim grizom...još nije narasla mrkvica sa sela, a ni tikvice

makita
21.05.2008., 00:05
Opet sam zaboravila da treba čekati zbog glutena :oops:

zhabica
21.05.2008., 10:28
makita pogledaj na topicu Tablica dohrane - nova rasprasvu o glutenu. ne zapocinje se s njim ali kao nije dobro ni "zakasnit".

milamaja
21.05.2008., 10:48
moja curka jako voli griz i kukuruznu krupicu
inače, ja ih kuham na adaptiranom mlijeku jer se ne mogu toliko izdojiti

ninik
21.05.2008., 11:27
nisam upoznata sa adaptiranim mlijekom ali sam čula da ga se ne smije kuhati!
provjeri!

Lutonjica
21.05.2008., 11:33
nama je otkriće pšenični griz (ali pravi, ne instant) na zobenom mlijeku :mljac:

zhang
21.05.2008., 14:14
možda glupo pitanje, ali gdje kupuješ 'pravi' griz?
i koliko se dugo kuha?

klara
21.05.2008., 17:49
Nisam probla na zobenom mlijeku, ali fino zvuči.


možda glupo pitanje, ali gdje kupuješ 'pravi' griz?
i koliko se dugo kuha?

"Pravi" griz je pšenična krupica, ima je u svakom većem dućanu. Kuha se jako kratko, dok ne zgusne. A to je par minuta.

Samo, to je bijeli griz. Mene zanima gdje kupiti integralni. U cijeloj Rijeci, našla sam ga samo u DM-u, i to u onim velikima.

A za adaptirano mlijeko - zašto ne skuhati na vodi i poslije samo umiješati mlijeko?

leonisa
28.05.2008., 19:21
nama je otkriće pšenični griz (ali pravi, ne instant) na zobenom mlijeku :mljac:
ja sam i griz pira kuhala na rizinom i kasnije na zobenom. duuuugo. :)

Rhea
29.05.2008., 08:49
I opet ja :oops: Koliko dugo treba kuhati griz od pira? leonisa?

anchi pp
29.05.2008., 09:21
Ja povremeno kupim griz od pira u DM-u. Kuham ga kao i svaki drugi, stavim u hladno mlijeko, pa dok prokuha i onda nekoliko minuta. :/

anamar
29.05.2008., 09:31
ja griz od pira kuham oko 20 minuta

anamar
29.05.2008., 09:31
ja griz od pira kuham oko 20 minuta

Lutonjica
03.06.2008., 22:51
nama je otkriće pšenični griz (ali pravi, ne instant) na zobenom mlijeku :mljac:
neki dan dodala u to još i zobene pahuljice
:mljac:
prefantastično

plavusha
10.07.2008., 15:10
hej-haj,
neznam jel netko već napisao, ali ja kuham grisss tako da u 2dl vode stavim jušnu žlicu grisa i mijesam do željene gustoće, tak minuticu do dvije i dodam u njega bananu koja ga rashladi,a može se kombinirati i sa drugim voćem :)