PDA

Pogledaj cijelu verziju : Aterom-zna li netko?modesty
28.02.2005., 15:59
Prije tri godine imala sam aterom kraj uha i moj liječnik me poslao na Sv. Duh (otrinolaringologu) i tamo su mi to odstranili - odnosno nisu dobro jer je ostala mala kvržica koja je sad opet narasla, a pojavio mi se i jedan s druge strane lica.
Da li netko ima slično iskustvo i kakvog dobrog liječnika (dermatologa ili ?) za preporučiti? Ne da mi se, a i nemam vremena obilaziti bolnice pa bi otišla negdje private da to što brže i efikasnije riješim.S obzirom da dojim vjerojatno i ne smijem primati lokalnu anesteziju, ili?
Help :oops:

Marina
28.02.2005., 23:15
Ja sam recimo imala slicnih problema. Moja dijagnoza je bila malo drukcija, ali poanta je u tome da mi se to kraj uha vracalo cak 4 puta. Na kraju sam saznala za maksilofacijalnog kirurga (vezano uz lice i vrat) i ujedno ORL-oga prof. Virag u bolnici u Dubravi. To je bivsi ravnatelj doticne bolnice, predavac na medicini i izvrstan kirurg. Ambulanta mu je svaki utorak, ne treba se naruciti, ali se pripremi na cekanje. U ambulantu se spusti oko 11-12 sati i ostaje do 18-20 sati dok ne rijesi i posljednjeg pacijenta. Nazovi i raspitaj se. U tom fahu on je tata-mata! Barem tako kazu svi. Pokusaj! Nista ne gubis, osim strpljenja i vremena, ali se isplati!

dorena
01.03.2005., 01:00
ja imam problema sa ateromima vec godinama. operirala sam bas na sv. duhu jednog ispod oka :/ .
nazalost, ne postoje nikakvi lijekovi ni kreme za to, samo sto vise prati lice i ne mazati masnim kremama.
kazes da ti nisu dobro odstranili taj iza uha, i rekla bih da si u pravu. kada se radi zahvat, potrebno je izvaditi cijelu "čahuru" a ne samo iscistiti, jer ako cahura ostane opet ce se puniti i aterom se vraca (imam trenutno problema s jednim takvim iza uha :roll: ).

Audrey
01.03.2005., 11:23
Ja sam također operirala aterom ispod uha kod Viraga prije jedno godinu dana. Mali mi je tad bio 8 mjeseci i dojila sam ga, a operirana sam pod lokalnom anestezijom. Virag mi je osobno 'zagarantirao' da mi se na tom mjestu više neće pojavljivati, i eto dosad i nije, što naravno ne znači da neće na nekom drugom, jer sam očito tome sklona.
Meni je i inače moja doktorica preporučila da za sve što je na licu idem na čeljusnu (maksilofacijalnu) kirurgiju u Novoj bolnici, njih, a pogotovo Viraga, bije dobar glas, rađe nego npr. kod plastičnih kirurga. Kod njega se stvarno trebalo dosta čekati, ali on je tada bio i ravnatelj bolnice, pa možda je sad malo bolja situacija. Nije mi poznato da li radi i privatno.

Marina
06.03.2005., 11:09
Koliko je meni poznato prof. Virag nema privatnu praksu, a cekanja kod njega su uvijek duga, mada, isplati se s obzirom da je takav strucnjak.

lola24
09.03.2007., 16:19
Evo "podižem"temu!!
Ja na glavi imam 4 ateroma,veličina graška.Tvrdo,ne boli i ne vidi se jer je ispod kose ali me brine.Dali da to odstranim ili???
Zadnja 2 sam dobila u razmaku od par mjeseci.
Dali to boli,kako daju anesteziju??Kako poslije operacije??
Please ako netko ima iskustvo :*

lola24
16.03.2007., 15:14
Nitko ništa :( ???

mamazika
17.03.2007., 10:07
Ja imam jednog navrh glave ali je mali (zrno riže) i ne raste, već je desetak godina tu. Nemam ga namjeru skidati, zamisli kako ti se mogu skomplicirati šavovi od vlasi koje izrastaju, hvala ne. Inače to u lokalnoj nije frkovito, skidala sam hrpu madeža i osim ružnih ožiljaka sve 5.

nataša
18.03.2008., 07:45
evo sinoć sam ja pronašla neku kvržicu pokraj uha i sva sam se prepala, ali sam našla ovu temu pa sam se malo smirila!

ali svejedno sam van sebe, da nisu limfni čvorovi?!

Kikica1
21.03.2008., 20:09
Prije desetak godina sam skidala aterome s glave. Imala sam jedan velicine boba na tjemenu i dva manja sa straznje strane glave. Skinuli su mi dva a treci pustili jer nije dovoljno velik - tako da mislim da nista manje od zrna graska ne uklanjaju. Taj treci je i danas sa mnom i cini mi se da nije narastao a ova druga dva se nisu vratila.

Pretpostavljam da se to sve danas radi malo humanije, valjda postoji nacin da se tkivo malo bolje umrtvi. Ne znam zasto ali meni je dr prvo radio rez pa tek onda davao lokalnu anesteziju tako da je ona prakticki pocela djelovati kad bi vec pocimao sa sivanjem. Sve u svemu da se izdrzati, brzo bude gotovo. Za dva dana si mozes prati kosu sto je zbilja potrebno jer ima dosta krvi tijekom zahvata.

Danas kad se sjetim najteze mi je palo dok mi je izrasla ta kosa koju su mi brijali jer sam si izgledala kao da imam sugu.