PDA

Pogledaj cijelu verziju : Tipovi brašna



triplemama
17.03.2008., 23:08
Ja se stvarno nerazumijem u tipove brašna :? . U receptima kažu glatko tip ili oštro crno ili bijelo :roll: ali nekada nije to to. Kažu pogrešno brašno.
Može li mi neko navasti tipove brašna i koje je koje?

Pliz!!!

Balulalow
18.03.2008., 12:53
tipovi brasna (http://www.brasno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=109%3ANazivi+i+tipovi+bra%C5%A1na&Itemid=56)
Kad se trazi ostro brasno, to je tipa 400, a meko je tipa 550. Nadam se, da nisam zabrljala.

Mony
18.03.2008., 14:12
Kakvo je ono novo brasno 5+ il kako vec - s dodatkom vitamina B?

ASTRA
18.03.2008., 15:12
He, he, baš smo se jučer smijali toj reklami...otkad je Agrokor kupio Belje, imamo i brašno s vitaminima.

Davor
19.03.2008., 10:49
Zrno se trenjem oguli od posija i od takvog zrnja se radi bijelo brašno, a što se više skine broj je manji. Manji broj znači bliže jezgri (bijelo), a veći broj kaže veći udio posija (crno).
Mljevenje može biti jako fino (glatko), nešto grublje (oštro), ili grubo (krupica).

triplemama
19.03.2008., 13:29
Hvala Davore.
To je sve zbog tebe :lol: i pekača kojeg sam nabavila :mrgreen: zbog tvoga topica o kruhu iz pekača.
Usput super mi ispada tvoj kruh sa bigom i kefirom :D :D

Davor
20.03.2008., 11:38
8)