PDA

Pogledaj cijelu verziju : Glistexymt
24.03.2008., 15:35
Moj sin koji ima 3,5 god. se od subote žali da ga jako boli guza i trbuh, izvana se ništa ne vidi, sinoć je bio na hitnoj i sve pretrage su mu uredu. Doktor sumnja na gliste, a pošto higijensko danas ne radi, moramo čekati. Dali netko zna kakvi su simptomi kad netko ima gliste? Noćas je dobio i temperaturu. :?

Trina
24.03.2008., 16:03
Mislim da temperatura ne ide s tim,prije da je nekakva viroza u pitanju.Moj sin je imao gliste nedavno a jedini simptom je bio nenormalan svrbež.Nakon što sam mu tisuću puta pregledala guzu,tisuću i prvi sam se dobro zagledala,malo raširila kad ono ja gledam guzu a mene gleda crv :shock: :lol:

xymt
24.03.2008., 16:07
Meni moj nezna objasniti dali ga boli ili svrbi, a neznam ni kakva bi to mogla biti viroza da ga boli guza. Kako ste se riješili glista,koliko traje terapija?

Trina
24.03.2008., 16:16
Uzima se sirup Vermox,tri dana ujutro i navečer a terapija se ponavlja nakon 2 tjedna radi jajašaca.Taj svrbež morala bi primjetiti jer je grozno.
A ima li možda unutarnje hemoroide kad ga boli guza?

xymt
24.03.2008., 16:23
Pa ništa se ne vidi, malo je crvena guza, a baš ni neda dirati, tako da nemogu vidjeti. A jučer ga je pregledao i kirurg i ništa nije ustanovio, nego ga je poslao na ultrazvuk trbuha, koji je isto u redu.

Eci
12.05.2008., 14:39
Da ne otvaram novu temu.
Erik se već par dana žali da ga svrbi guza. Izgleda čisto i normalno. Ni u stolici nisam ništa vidjela. Neam nikakvih drugih simptoma.
Mogu li to biti gliste?
Pošto smo se preselili i pedica nam je "na drugom kraju svijeta" zanima me dal se može taj sirup davati i bez da se obave pretrage?
Vidim da su nekima preporučili i da cijela obitelj pije preventivno neke tabletice? Da li je to potrebno s obzirom da niko nema nikakve simptome?

rinama
12.05.2008., 18:38
Nemojte davati lijek ako nemate nalaz da dijete stvarno ima gliste. Savjetujem da stolicu nosite tri dana za redom i obavezno analni bris na analizu. Ja sam "diplomirala" (nažalost) na ascarisu jer je moj sinko vukao to zlo od gliste cca 3 godine. Više nismo znali dal je postala rezistentna na Vermox ili se stalno reinficira.
Lijek sam po sebi nije bezazlen jer se čisti iz tijela kroz jetru i nebi se smio koristiti barem 6 mjeseci, tako da je bezveze davati lijek ako nema dokaza da glista postoji.
Mi smo napokon prije dva tjedna dobili negativan nalaz :D , a nosili smo tri stolice i dva analna brisa dan za danom u parazitološki lab. na zaraznoj. Ako nekog još kaj zanima, pitajte. Ja sam "doktor" na tome polju.

roby
12.05.2008., 22:21
Jasam se kao dijete nagutala vermoxa i napatila s tim napastima. To je grozno zlo.... ne volim se ni sjećati... bacala sam se po krevetu kad su znale sići u anus, obično predvečer-tada legu jajašca i "ulogoravaju" se u području anusa pa to svrbi nenormalno. Preko dana ništa.

Nova
17.05.2008., 22:00
Ja sam kao dijete bila pošteđena, ali sam zato zaradila ascaris dok sam bila na praksi po vrtićima 8) . Bio je jako čudan osjećaj i neopisiva bol koja nije toliko bolila koliko je bila mučna... Otišlo odmah s Vermox-om, tonom češnjaka u mlijeku (bila bi govno pojela da mi je netko rekao da će ih istjerat :lol: )... iako sam još dugo imala noćne more :lol:

@n@
17.05.2008., 22:24
Istina, najbolje je guzu pregledati navečer ako sumnjate na gliste. One se predvečer spuštaju niz crijeva do anusa, ako ih je puno čak znaju ispadati van. Jer se u anusu gnijezde, odlažu jajašca.
Teško da ih ne biste skužili...

Eci
18.05.2008., 14:20
Zvala sam pedicu i rekla mi je da oni ne rade lab. pretrage na gliste jer se teško nađu jajašca u stolici, pa bude lažno negativan nalaz.
Dala nam je Vermox 3 dana i da pratimo stolicu. Ako nađemo u njoj gliste onda za 14 dana treba ponoviti terapiju i to cijela obitelj. Ako ih ne nađemo znači da nisu ni bile.
Danas je 2. dan i ništa nismo našli. Možda ni nisu gliste, ali njega i dalje svrbi guza, ali ne tako jako kao što ste vi rekle, a niti nešto posebno na večer.
Vidjeti ćemo još do sutra.

rinama
18.05.2008., 22:26
Zvala sam pedicu i rekla mi je da oni ne rade lab. pretrage na gliste jer se teško nađu jajašca u stolici, pa bude lažno negativan nalaz.


Stolicu na parazite rade u većini laboratorija. I koja bi onda bila svrha rađenja takvih pretraga, npr.pri upisu djece u vrtić, a ako se dogode lažni razultati.
Meni je nepojmljivo da je problem napisati uputnicu, a nije problem napisati recept. Zašto davati lijek, a ako za njega nema potrebe? Zato se na zaraznu u parazitološki nosi ukupno pet uzoraka što stolice što analnog brisa i mislim da je to najsigurniji način da ne dođe do lažnog nalaza.
Kako sam već napisala lijek nije tako bezazlen i nebi ga se smjelo koristiti slijedećih 6 mjeseci.

ninochka
18.05.2008., 22:37
eci i meni je to pedijatar rekao - da je često lažno negativan nalaz

keka
19.05.2008., 01:42
Pred godinu-dvije smo sumnjali da Freja ima gliste jer ju je po noci silno svrbila guza. Lijecnik nam je odmah, na nevideno (preko telefona), prepisao terapiju, i to odmah cijeloj obitelji. Ne mogu se sjetiti naziva lijeka, ali obrazlozio je svoj izbor time sto se lijek uopce ne apsorbira, vec samo nepromjenjen prode probavnim trakom. Bas se sjecam kako je rekao da je tako postupao i sa svojom vlastitom djecom posto lijek ne moze naskoditi, a nije dobro cekati s tretmanom jer su gliste jako zarazne. Mozda postoji vise preparata protiv glista?

I da, kad mi je objasnio kako gliste izgledaju (ne znam sto sam ja ocekivala) vec pri sljedecem kakanju sam ih uocila. No, brzo smo ih se rjesili. A u vrticu je to jutro osvanula obavjest o glistama, tako da nismo bili jedini.

PUJA8
17.08.2009., 11:59
maloprije sam zvala doktoricu koju mi sestra nije htjela spojiti nego da njoj kazem problem. kazem da curicu svrbi spolovilo i da je crveno unutar usnica. ne izvana. pila je antibiotik prije tjedan dana pa sam mislila da je od njega ali s obzirom da je jos crveno zovem. sestra mi kaze da su mozda gliste. je to moguce?
ne svrbi se po guzi i nisam primijetila gliste u stolici.

sirius
17.08.2009., 12:53
maloprije sam zvala doktoricu koju mi sestra nije htjela spojiti nego da njoj kazem problem. kazem da curicu svrbi spolovilo i da je crveno unutar usnica. ne izvana. pila je antibiotik prije tjedan dana pa sam mislila da je od njega ali s obzirom da je jos crveno zovem. sestra mi kaze da su mozda gliste. je to moguce?
ne svrbi se po guzi i nisam primijetila gliste u stolici.

Da nije candida? od antiibiotika.

peso
17.08.2009., 13:17
I mi smo imali gliste, ili ih možda još imamo :roll: . Danas nam je zadnji dan vermox-a...svi doma pijemo i mene muči ta mogućnost reinfekcije. Od kada smo saznali za beštije...svaki dan mijenjam posteljinu, a i sve igračke su dezinficirane...jednino me muči namještaj...nemamo tepihe niti zavjese, ali šta ako su jajašca u kauču. Ili možda nije potrebno dezinficirati namještaj :? . Moj P. je imao malih probavnih problema (zelene, smrdljiva i tekuća stolica), bio je jako nervozan i ja sam to prepisivali zubima (jer ima 14 mj.)...kad ono :shock: . Uzorak sam nosila na analizu u privatni labos i teta je odmah skužila, a što je nalaz i potvrdio da su glistice. Pretraga je 40 kn i drago mi je da nisam morala ići po uputnicu i mrcvariti dijete sa doktoricom.

trinicro
01.09.2009., 19:30
Mozes koristiti Lysol sprej za namjestaj!!! Ustvari za sve...... :)
Dezinficira i ubija jajasca.... :D

willow_tree
02.09.2009., 15:15
ufff, a kako dođu te gliste :oops: ?

Dijana
03.09.2009., 09:17
Evo nešto o glistama:
dječje gliste (http://www.centar-zdravlja.net/bolesti/153/djecje-gliste///url)

Uuuh, a kad pročitaš da mogu biti dugačke od nekoliko mm do nekoliko metara :shock: ..

mamma san
03.09.2009., 09:30
osim tog svrabeža oko anusa, negdje sam pročitala da se gliste najbolje vide predjutro.
Naime, tijekom noći spuštaju se do anusa i legu jajašca. Ako djetetu pred jutro, dok još spava, pogledate anus, trebali bi se vidjeti mali crvići... :/

ps
nadam se da će ova napast zaobići moju familiju. užasava je se. :(

Dijana
03.09.2009., 09:32
ps
nadam se da će ova napast zaobići moju familiju. užasava je se.

X

mamma san
03.09.2009., 09:34
evo malo tekstića:

dječje glista - pliva zdravlje (http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/15397/Djecje-gliste.html)


o glistama - centar zdravlja.net (http://www.centar-zdravlja.net/bolesti/153/djecje-gliste/)

cekana
30.10.2009., 21:50
:shock: prvi put se susrećem s ovim tekstovima i zgrožena sam. Danas je dr. posumnjala da K. ima gliste (po nalazu krvi). Sutra nosimo stolicu na analizu... ali njega ne svrbi guza :?

cekana
05.11.2009., 14:46
Moram prijaviti, da analni otisak kaže kako IMAMO GLISTE... bez ikakvih simptoma. Ne bismo znali da nije rađen nalaz krvi zbog nečeg sasvim desetog :roll:


Može li mi to tko objasniti :?

Kad bih ja i kako za to saznala da nismo vadili krv?

rinama
05.11.2009., 17:16
Moram prijaviti, da analni otisak kaže kako IMAMO GLISTE... bez ikakvih simptoma. Ne bismo znali da nije rađen nalaz krvi zbog nečeg sasvim desetog :roll:


Može li mi to tko objasniti :?

Kad bih ja i kako za to saznala da nismo vadili krv?

Neki ružan zadah iz usta, meni sličan na mokru zemlju nakon kiše :roll: , kad položiš dlan na djetetov trbušćić osjetiš neko krvčanje i pretakanje, čujno pretakanje u trbuhu, češanje i kopanje noseka, nočne more izazvane vjerojatno nelagodom kad se spuštaju prema anusu, plakanje u snu, slab apetit, dijete se žali na bolove u trbuhu kad malo ogladni....

rinama
05.11.2009., 17:22
...kod dugotrajnije infekcije: povišeni eizinofili(valjda sam dobro napisala), osip po koži (M.je imao na leđima gore kraj vrata), u fazi kad uđu u pluća da izlegu jajašca, stetoskopom se čuje nešto slično bronhitisu.
Koma i katastrofa.
Mi smo ih se riješili jedino Zentelom, Vermox nam nije pomagao.

Dingač
05.11.2009., 19:42
...kod dugotrajnije infekcije: povišeni eizinofili(valjda sam dobro napisala), osip po koži (M.je imao na leđima gore kraj vrata), u fazi kad uđu u pluća da izlegu jajašca, stetoskopom se čuje nešto slično bronhitisu.
Koma i katastrofa.
Mi smo ih se riješili jedino Zentelom, Vermox nam nije pomagao.

M je alregična na svašta nešto, al jednom je imala jak osip po gotovo cijelom tijelu. Stanje je bilo baš loše jer je bila i peludna sezona pa je bilo teško odrediti što je od kojeg uzročnika. Ja sam joj slučajno pregledala čmar nakon teškog usnivanja i vidjela mala trakasta bićulenca. Vermox sam dala odmah ujutro i zaustavilo se izbijanje daljnih osipa po koži tijekom prvog dana, a gliste su "umirale" naredne dane.
Danas kada ne znam zašto ju muči dermatitis, kad provjerim što je jela i gdje se kretala uvijek pomislim da nisu gliste opet u pitanju. Nekada ne vjerujem negativnim otiscima i znam noću provjeravati imali koga tamo dolje.

Kada bolje razmislim znam da nju muče,a istovremeno mi se čini da je moja briga možda i pretjerana i da su gliste moj dežurni "krivac".
Svakako nije lijepo ni ugodno iskustvo.

cekana
05.11.2009., 20:47
...kod dugotrajnije infekcije: povišeni eizinofili(valjda sam dobro napisala), osip po koži (M.je imao na leđima gore kraj vrata), u fazi kad uđu u pluća da izlegu jajašca, stetoskopom se čuje nešto slično bronhitisu.
Koma i katastrofa.
Mi smo ih se riješili jedino Zentelom, Vermox nam nije pomagao.Mi smo jedino po krvi i saznali - eozinofilija... i dr. veli da "tko zna od kada on ima gliste" :/

Jel moguće (budući da je jako otporan i gotovo nikada bolestan) da se tijelo toliko bori, da se nisu uspjele niti razviti?

rinama
06.11.2009., 07:42
Jel moguće (budući da je jako otporan i gotovo nikada bolestan) da se tijelo toliko bori, da se nisu uspjele niti razviti?

:/ Teško.
No sve u svemu, sreća da to i nije toliko "opasna" bolest, bar su mene tako uvjeravali svi doktori, no slaba mi je to bila utjeha.

ula
17.11.2009., 10:13
Koliko treba biti staro dijete da bi smjelo piti Vermox? Negdje sam čitala 2godine. A šta s mlađim klincima? Te gliste ne mogu proći same od sebe :( ?

mamanatali
18.11.2009., 10:46
Moj je pio Vermox sirup sa 10 mjeseci.

rinama
18.11.2009., 12:33
Koliko treba biti staro dijete da bi smjelo piti Vermox? Negdje sam čitala 2godine. A šta s mlađim klincima? Te gliste ne mogu proći same od sebe :( ?

Postoje domaći recepti kao češnjak kuhan u mlijeku, bučine sjemenke, sve nešto oko luka i češnjaka, no kod mojeg djeteta nije niš od toga pomoglo da ih s riješi.

Jedan_tata
19.11.2009., 11:10
rinama, ne znam odakle ti takvi podaci o vermoxu. dapače, vermox se gotovo uopće ne resorbira iz probavnog sustava, a kod askarijaza se daje u dvije ture, jedino se enterobijaza liječi jednom dozom.

ne preporuča se djeci ispod 2 godine samo zato što nije dovoljno ispitan. također se ne preporuča u prvom trimestru trudnoće.

kad govrimo o dječjim glistama treba razlikovati dvije vrste: dječja glista (Ascaris lumbricoides) je veća (do 30 cm), ima složeniji razvojni put (preko pluća) i njezina jajašca moraju provesti nekov rijeme u zemlji da bi postala zarazna, stoga se dobija neopranom i zagađenom hranom-osobito je bila česta nekad kad se povrće gnojilo iz vanjskog WC-a.
Dokazuje se pregledom stolice na parazite.

mala glistica (Enterobius vermicularis) je par milimetara dugačka, navečer ženke izlaze na anus da bi snijele jajašca, uzrokuju svrbež, dijete se počeše i ponovo proguta jajašca. kod ove vrste ona su odmah zarazna, prenose se dodirom, pa i preko postlejine i predmeta, zato se terapija daje cijeloj obitelji, apreporuča se i iskuhavanje posteljine. Najčešće se dokazuje analnim otiskom.
ascaris češće uzrokuje eozinofiliju, jer putuje kroz tkiva pa uzrokuje upalnu reakciju, no ona se može javiti i kod enterobiusa.

Simptomi askarijaze obično uključuju muklu bol u trbuhu koja dulje traje, rijetko poremećaje ritma stolice, kod jače infestacije mršavljenje i gubitak teka. Kod enterobijaze osim svrbeža često i ne bude drugih tegoba, osim kod masivne infestacije kad može doći i do bolova u trbuhu i proljeva.

rinama
19.11.2009., 12:38
rinama, ne znam odakle ti takvi podaci o vermoxu.

Od naše pedijatrice, od doktora sa infektologije Frana Mihaljevića, od zavoda za farmakologiju.

cekana
19.11.2009., 13:37
Kod nas Enterobius vermicularis - dr rekao da ponovim vermox za 14 dana :/ Karlo je 4 godine.

....a mi ostali nismo uzimali terapiju jer je nalaz bio negativan... samo smo tukli po češnjaku 4 dana

Jedan_tata
19.11.2009., 18:41
nije mi vrag dao mira, pa sam tražio.
98% vermoxa izluči se stolicom, ili nepromijenjeno, ili u crijevu izmijenjeno u primarni metabolit, a svega 2% se resorbira i luči urinom. tako da je prilično siguran lijek, a u krvi i tkivu ne djeluje.

rinama
20.11.2009., 17:47
:/ Neznam, nisam doc., tako su mi rekli.

Jedan_tata
20.11.2009., 21:08
eto, ja jesam :mrgreen:

rinama
21.11.2009., 09:45
Da, baš me to od kad imam djecu, uvijek plašilo (bez uvrede) kaj jedni doc.pričaju jedno, a drugi, drugo.
Zbog takvih stvari krenem sumnjat u sve.
No eto, zato nikad nisam sumnjala u našu pedijatricu i njene odluke.
Svaka čast.

malimis
05.01.2010., 21:19
Našoj bebi je 10 mjeseci. Vidjeli smo u peleni 3-4 valjda glistice (odgovara opisu- bijelo, končasto, oko 1 cm) koje se nisu micale. Bili smo kod pedijatra tako da nam sad predstoji čekati nalaze stolice i tih otisaka. Međutim, ono što me zabrinulo je da pedijatrica kaže da se sirup vermox ne daje djeci ispod 2 godine, a da ne zna da postoji drugi lijek. Drugim riječima, bila je veoma zatečena, ne zna šta bi rekla, što je mene dodatno uznemirilo. Za slučaj da nalaz bude pozitivan, ima li neko ko je djetetu mlađem od godine davao vermox? Ili ako znate neki narodni lijek da je isproban i djelotvoran :?

Trina
06.01.2010., 09:06
Ja sam davala malom prevetivno kad je imao oko godinu ipo. Ali mislim da se daje normalno i manjima. Taj lijek nije nikakav bauk, neće beba uzgajati gliste jer eto, ima tri mjeseca manje za uzeti lijek. Kod nas opet aktualne i to kod istog djeteta (onoga koji grize nokte). Ovo je već treći put :roll:

Trina
06.01.2010., 09:07
Našoj bebi je 10 mjeseci. Vidjeli smo u peleni 3-4 valjda glistice (odgovara opisu- bijelo, končasto, oko 1 cm) koje se nisu micale.

Ali ja mislim da to nisu gliste, one bi se trebale micati

nely
06.01.2010., 16:54
Našoj bebi je 10 mjeseci. Vidjeli smo u peleni 3-4 valjda glistice (odgovara opisu- bijelo, končasto, oko 1 cm) koje se nisu micale. Bili smo kod pedijatra tako da nam sad predstoji čekati nalaze stolice i tih otisaka. Međutim, ono što me zabrinulo je da pedijatrica kaže da se sirup vermox ne daje djeci ispod 2 godine, a da ne zna da postoji drugi lijek. Drugim riječima, bila je veoma zatečena, ne zna šta bi rekla, što je mene dodatno uznemirilo. Za slučaj da nalaz bude pozitivan, ima li neko ko je djetetu mlađem od godine davao vermox? Ili ako znate neki narodni lijek da je isproban i djelotvoran :?
da nije papala bananu..cula sam situacije da je probavljena banana izazivala takve zabune..?!

malimis
07.01.2010., 11:17
da nije papala bananu..cula sam situacije da je probavljena banana izazivala takve zabune..?!
Koliko se mogu sjetiti, taj dan nije bilo banane :/

Dingač
07.01.2010., 14:08
Taman prije Božića u grupi iz vrtića mlađe djevojčice jedna je djevojčica imala pozitivan nalaz na gliste.
K je bila biljeda, nakon par dana je pričala da ju boli trbuh...nalaz ponovno pozitivan i tako smo svi završili na Vermoxu.
U potrazi sam za nekim pripravkom kojeg bi djeca mogla uzimati jer slutim da će infestacija ubrzo nastupiti ponovno :x

To je kao muka po glistama!
(malo mi smješno kad čitam što sam sama napisala)

jelena.O
13.09.2011., 21:30
samo me zanima ak bu trebalo kak se uzima stolica ( sa onom šaflicom?) i kak dugo smije bit stara kad dođe do labosa

casper
13.09.2011., 21:56
najbolje ti je plastici.imaš male posudice baš za stolicu ali dosta nepraktične
uzmi u ljekarni čašicu za urin.one su mnogo bolje.

ne zma koliki ti je klinac ali pakupiš s pelene ili iz kahlice.
možeš sa plastičnom žličicom ili sa štapićem od slatkaća.
nije bakteriologija pa nije bitno da je sterilno

jelena.O
13.09.2011., 22:24
kolko se dugočeka nalaz

jelena.O
14.09.2011., 08:50
saznala drugi dan

Bebinja
02.08.2013., 14:16
Molila bih za savjet. Nosili smo stolicu na analizu,u nalazu piše Ascarius Lumbbricoides.
Vodili smo dijete kod pedijatrice,ona je rekla da su to tek ličinke,da mu neće ništa dati još te da ponovimo analizu sljedeći tjedan opet pa da ćemo vidjeti.

Međutim,jedna rođakinja koja je farmaceut je rekla odmah tablete. Nisam ni sama pametna. Kod djeteta nisu primjećeni nikakvi simptomi tipa češkanja anjusa,osipa,nemira po noći.

oka
02.08.2013., 14:24
labaratorij za pretragu mora biti onaj bolnički sa certifikatom,
stolica se sakuplja tri dana za redom i drži u frižderu i onda se nosi na analizu na parazite.
I samo ako je tamo pozitivna možeš vjerovati nalazu, ako je nalaz iz nekog malog ili privatnog labaratorija nalazi ne moraju nužno biti točni.
Tako je bilo kod nas i naravno da se prema nalazu piju ljekovi i čisti posteljina itd...

Bebinja
03.08.2013., 11:34
Zašto mora biti bolnički labos? Mi smo u malom mjestu,ovdje ima taj privatni labos. Pedica nam nije spominjala tu mogućnost.
Oka,vi ste imali tu glistu?

oka
03.08.2013., 11:58
Samo u malom labosu, u dva navrata testirano u velikom i nijednom nije potvrđeno.
Nakon stalnog prikaza u malom unatoč čišćenju otišla sam specialisti koji je rekao da kad mu donesem dokaz iz labaratorija sa certifikatom da će tek onda povjerovati da ima parazite jer je kaže nemoguće da postoji ascaris lum koji je rezistentan na vermox što se u našem slučaju stalno ponavljalo.

I bio je u pravu, testirala sam dva puta i ništa nije nađeno.
Toliko o tim malim labaratorijima, kod nas su ogromne razlike i u nalazima krvi, zato više ne idem uopće u taj lab već idemo u drugi.

Da ne pričam koliko su me je živaca stajali krivi nalazi, koliko smo lijekova popili i svakodnevno čišćenje posteljine, luda dezifekcija itd... izgubili smo pola života

Bebinja
05.08.2013., 23:07
Vermox je bio sirup ili tablete? Navodno se ne može nabavit sirup,kako djetetu od 3,5 god . dati tabletu?
Naša pedica je iskusna,nekako joj vjerujem,a i dijete ne pokazuje nikakve simptome( mada to ne mora ništa značiti).

Samo mi još reci,što ste sve dezifincirali i s čime?

oka
06.08.2013., 08:07
Vermox srirup, možeš dobiti na osnovu nalaza u apoteci privatnoj.

Na tvom mjestu bih rekla pedijatrici da te to muči i da želiš mikrobiološki pregled na parazite. i onda ga skupljaš tri dana za redom.

Ne vidim smisla da sad sve dezifinciraš, da djetetu daješ taj lijek koji ipak nešto ubija, a moźda nalaz nije točan ili pak vjeruješ nalazu pa nek ti pedijatrica da taj lijek, stvarno nema smisla da ti ga nije dala, nema nikakvog smisla, osim ako niti ona ne vjeruje nalazu.

vjeruj mi, strah da dijete nosi parazite je grozan i grozno je sve to dezifinciranje koje nema smisla bez uzimanja lijeka.

Dezifincira se na slijedeći način:
Svako jutro nakon dizanja promijeniti donji veš, oprati dijete, oprati prstiće, (ukoliko se dijete po noći nesvjesno čoha, noktiće rezati), mjesto, gdje je bila posteljina i u kupaoni sve dezifincirati.
Donji veš i posteljinu svaki dan tretirati na 90 za vrijeme lijeka i kratko nakon toga nastaviti tako.

Sredstva: dezinfekcijsko sredstvo iz apoteke za dezinfekciju ruku plave boje, mislim da je Plivasept blue, a za pod i sve ostalo asepsol eko iz apoteke, napravi se otopina koja se ne treba ispirati.

Težak ti je to put zato ti savjetujem da provjeriš nalaz na mikrobiologiji.

naravno k tome ide dezinfekcijs cijelog stana, igračka itd...k o m a