PDA

Pogledaj cijelu verziju : PRIRASLICE NA DJEČAKOVU SPOLOVILUPepa02
30.04.2008., 13:35
Moj T jedan dan se non stop hvatao za pišu i rekao da ga ćeška unutra. Ima tri godine. Nikakvog oteknuća nije bilo samo malo crvenila ali nije ga bolilo kad mokri. Kožicu mu nismo baš presvlačili jer nam je ped. rekla da to ostavimo majci prirodi. Danas na pregledu kaže da je ok ali da treba otići kod kirurga da mu oljušti priraslice i da je to ambulantni zahvat te ne podrazumijeva rezuckanje. Molim vas ako tko ima sličan problem ili iskustva s tim da mi se javi. Mislim otići ovaj tjedan kod kirurga na preglede ali bi voljela da ipak nešto znam o tome.

mamazika
04.05.2008., 00:38
Mislim da je to stručno rečeno adhezioliza, samo nakratko uspavaju dijete i onda odlijepe kožicu od glavića. Poslije budu onako ljubičaste mrlje gdje je bilo zalijepljeno, maže se s antibiotskom masti i za par dana je sve ok. Samo treba dalje, kod svakog kupanja, prevući kožicu, inače se to opet slijepi ili suzi.

Ala
04.05.2008., 11:37
Ja neznam zašto ti je ped.rekla da prepustite to majci prirodi jer ja imam drugačije iskustvo.Imam tri dečka i kod svakog sam kožicu presvlačila svaki put nakon kupanja i do njihove prve godine im je kožica išla prek bez problema.I to mi je preporučila ped.da tako radim i zato mi je čudno kaj je tvoja ped.rekla da prepustite sve majci prirodi.

Pepa02
13.05.2008., 13:16
Hvala vam što ste mi objasnile postupak. Bila sam kod kirurga i on mi je rekao da je kožica zaljepljena samo na jednom mjestu te me pitao da li želim. Ja sam naravno htjela da se to šta prije riješi pa sam pristala. Nije mu davao nikakvu anesteziju nego je samo lagano prerezao. SVE JE trajalo samo dvije minute i gotovo. Dalje sam samo mazala masti i za sada je ok.
Moja ped. je rekla da sve to prepustimo majci prirodi i da se to ne smije dirati dok dijete ne izađe iz pelena no ja sam svejedno to povlačila što je rezultat toga da je kožica bila samo na jednom mjestu zaljepljena pa nije trebao neki veći zahvat. Zašto je to rekla ne znam. Inače inicijativu za pregledom kod kirurga nije ona pokrenula niti je uopće ikada pitala i govorila za presvlačenjem kožice. Ja sam inzistirala da ga pregleda te smo otišli kod kirurga.

dalibor
26.08.2008., 14:10
Mislim da je to stručno rečeno adhezioliza, samo nakratko uspavaju dijete i onda odlijepe kožicu od glavića. Poslije budu onako ljubičaste mrlje gdje je bilo zalijepljeno, maže se s antibiotskom masti i za par dana je sve ok. Samo treba dalje, kod svakog kupanja, prevući kožicu, inače se to opet slijepi ili suzi.

Moj sinčić (još malo pa 3 god.) isto treba obaviti adheziolizu, dr nas je uplašio sa općom anestezijom, zna li netko:
kako dijete to podnese?
kako ga uspavaju?
da li roditelj može biti prisutan?
ima li nekih nuspojava nakon opće anestezije?
koliko traje oporavak?

Pošto preksutra idemo to obaviti, molim bih odgovore, ako netko zan čim prije.

Unaprije hvala!

dalibor
29.08.2008., 08:43
Evo, riješeno!

Sam zahvat je bio brzo gotov i veći stres za nas nego za sina i brzo je bilo gotovo, buđenje iz opće anestezije prošlo puno bolje nego što sam očekivao.

Sve u svemu, nije bilo tako strašno, sad još buba dok pišamo, ali nadam se da će brzo proći.

Što se samog prevlačenja kožice tiče, mislim da je to individualno od djeteta do djeteta, s tim da, očito, ni kod svakog nije jednako slijepljena...
Ako postoji rizik od infekcije, mislim da se to treba riješiti, kad dijete više nije u pelenama. Kod nas se dosta smegme, to je ono bijelo (prljavština i kristalići urina) nakupljalo na vrhu, pa mislim da je dobro da smo to obavili.
Inače, mi smo to natezali ali uspjeli smo osloboditi samo vršak glavića, što očito nije bilo dovoljno, a više od toga nije išlo...

Toliko od mene, nadam se da će u budućnosti nekome ove inf. pomoći, kao što su i meni pomogle na ovoj temi.

Mala Fi
04.12.2008., 15:32
Pozdrav Daliboru i svim čitateljima koji imaju razloga za proučavanje ove teme.
Dalibor i ja smo odlučili "priložiti" našu prepisku ovdje :klap: i tako omogućiti svim mamama i tatama koji će morati proći ovu "priču" da im bude lakše, a usput i da nađu odgovore na neka pitanja koja ih muče po pitanju adheziolize. :/

Izvolite:

:bye:
-----------------------------------------
Od: Mala Fi
Za: dalibor
Postano: sri stu 19, 2008 1:58 pm
Naslov: adhezioliza-odljepljivanje kožice od glavića
Pozdrav Dalibor!
pročitala sam tvoj zadnji post na ovu temu i moram priznati da me malo umirio, obzirom da je moj dječačić (za mjesec dana ima 3 godine) slijedeći tjedan naručen na operaciju u klaićevu. danas smo doznali da je to neizbježno i kad sam čula da će dijete morati dobiti opću anesteziju, priznajem da sam se uplašila. da li je tvoj sin morao prenoćiti u bolnici ili su ga "pustili" isti dan?
_______________________________________________
Od: dalibor
Za: Mala Fi
Postano: sri stu 19, 2008 6:44 pm
Naslov: Re: adhezioliza-odljepljivanje kožice od glavića

Vjerujem ti, i ja sam bio stvarno preplašen.
Nije morao prenoćiti, čak, sve zajedno (kad smo konačno uspjeli "doći" do operacijske sale - obzirom na gužvu) je trajalo cca 2 sata.
Nama je prvo sestra pokazala maskicu koju djetetu stave na lice, malo da i dijete proba, uzmu dijete u salu, uspavaju ga, odlijepe kožicu, pokažu jednom roditelju (kod nas je to bila mama) kako dalje "vježbati" pipija i daju ti dijete da budeš uz njega kad se probudi (u prostoriji ispred sale).
Dakle mi smo za oko dva sata išli doma
Anestezija nije bila problem, za oko pola sata do 45 min, sin se probudio i odmah htio ići doma Ali doktor i sestra ti sve objasne, mora se pričekati da se djetetu prestane vrtjeti (mada je moj tvrdio da mu se ne vrti) i da "malo dođe k sebi", nije mu ni poslije bilo mučno i stvarno što se anestezije tiče, nismo imali problema.

Pozdrav!
Dalibor
_____________________________________________
Od: Mala Fi
Za: dalibor
Postano: sri stu 19, 2008 10:12 pm
Naslov: Re: adhezioliza-odljepljivanje kožice od glavića

bok tata Dalibor, opet ja...hvala ti lijepom odgovoru. na žalost, kod nas su se stvari tijekom današnjeg dana malo zakomplicirale, tako da smo opet danas navečer posjetili čuvenu Klaićevu (ništa, ništa, pa 2puta u jednom danu!?), jer se našem "pipiju" dogodila upala. doktor u toj večernjoj posjeti nam je rekao da samo stavljamo hladne obloge od kamilice i da bi se to trebalo srediti za par dana. ni slučajno neke kremice, ništa antibiotk, samo hladni oblozi od kamilice svaka 2 sata.i prije spavanja paracetamol da mu bude lakše preko noći.datum naše operacije je 26.11., dakle drugi tjedan.sad se pitam; što li nas sve čeka do tog 26.11.? zaboravih te još nešto pitati: da li je vaš mali dječak morao prolaziti neke pretrage i dobiti nalaze za tu anesteziju koju ste imali ili ne. nama kirurg, koji nas je naručio za taj termin, nije ništa spominjao po pitanju nalaza za tu opću anesteziju, a kada sam to pitala ovog doktora u večernjoj smjeni, rekao je da je to kratkotrajna opća anestezija i stoga te pretrage vjerojatno ni nisu potrebne. unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
______________________________________________
Od: dalibor
Za: Mala Fi
Postano: pet stu 21, 2008 2:42 pm
Naslov: Re: adhezioliza-odljepljivanje kožice od glavića

A joj, steta da vam se desila upala, mada sam siguran da ce proci da ce sve biti u redu! Drzite se!!
Mislim da se bas zobg takvih upala i radi adhezioliza, a upala se vjerojatno desila jer se nakupilo smegme, koju ne mozes ocistiti jer je kozica zaljepljena za glavic...
Vjerujem da ce 26.11. sve biti u redu i da cete brzo biti gotovi!
Mi nismo morali raditi nikakve pretrage, kako ti je doktor rekao, to je kratkotrajna anestezija i stvarno je prosla u nasem slucaju bez ikakvih problema, kao i sama "operacijica" - Bogu dragom hvala na tome!
Odljepljivanje je obavio dr. Bahtijarevic i stvarno nemam nikakvih prigovora na njega, covjek je fer, korektan i dobar imam samo rijeci pohvale za njega
Glavu gore, nemoj previse brinuti, vjerujem da ce sve biti OK.

Pozdrav!
______________________________________________
Od: Mala Fi
Za: dalibor
Postano: pet stu 21, 2008 8:28 pm
Naslov: Re: adhezioliza-odljepljivanje kožice od glavića

Bok Dalibor, hvala ti na informacijama, zaista mi mnogo znače. Upalu lagano riješavamo hladnim oblozima od kamilice, premda smo se jučer zaletili i do našeg pedijatra koji nam je ipak dao i mast Garamycin da sve malo brže prođe. Meni je to prvo dijete, "prvo pa muško" i eto, trudim se zaista hendlati najbolje što znam, međutim na ovo ipak nisam, izgleda, mogla ni znala utjecati.No dobro, trudim se pozitivno misliti i nadam se da ću imati isto tako dobro iskustvo kao i vi. Nisam sigurna tko će nas operirati, ali mislim da neće biti dr.Bahtijarević (čula sam već samo pohvale o njemu, a koliko znam on je i voditelj odjela za kirurgiju u Klaićevoj!), nego dr. Zvonimir Vrtar, koji nas je i zaprimio u srijedu ujutro. Ok, neću više daviti s pitanjima i još jednom zahvaljujem na dijeljenju iskustva i podataka.Nakon ovako lijepog kontaktiranja, obećajem da ću javiti kako je prošlo. P.S. voljela bih da je ovo bilo stavljeno i na forum, tako da svi vide pa si možda još netko pomogne jedenog dana (nikome ne želim takva iskustva, ali ipak...), no ja sam ti totalno nova sa svojim loginom na "rodi", tako da nisam bila sigurna kako se to radi pa sam ti se obratila direktno na PP(privatnu poruku).Hvala još jednom. čujemo se.
__________________________________________________ __
Od: Mala Fi
Za: dalibor
Postano: sri stu 26, 2008 3:32 pm
Naslov: Re: adhezioliza-odljepljivanje kožice od glavića

Dragi Dalibore, dobar dan. Obećala sam javiti kako je prošla naša adhezioliza i evo, za početak ću odmah reći da je HVALA BOGU prošla i da smo doma, živi i zdravi :D . Bili smo naručeni u 11h, došli 15 minuta ranije, čekali do 11:18 i onda su nas pozvali u operacijsku salu. Zatim je uslijedilo ono kako si otprilike i sam opisao, s tim da sam ja naše trogodišnje sunce(20.12. će 3. navršiti),a ime mu je Fran, odnijela skroz do operacijskog stola, stavila ga na njega, malo pričala s njm, a malo s anesteziologinjom i sestrama i onda kad je maskica učinila svoje, izašla sam van i u onoj prostoriji, zajedno s mužem,čekala. Znam samo da sam čvrto držala fige u šakama, a muž je napeto slušao zvuk aparata s otkucajima srca. Ja mislim da sam izgubila 10 godina života u ovoj priči s tim iščekivanjem odljepljivanja kožice :/ . Uglavnom, nakon cca.10 minuta, eto sestre vani, najavile i Frana na kolicima i onda smo bili uz njega dok se budio. hvala bogu,isto kao i kod vas, prošlo je super. Na kraju smo upoznali i doktora koji je obavio zahvat; nije bio ni dr.Vrtar ni dr. Bahtijarević, već neki mlađi, ali nadasve ugodan, kulturan, profesionalan, a opet srdačan. Ime mu je dr.Marko Mesić (da, da, eto, u vladavini Mesića, kožicu mog sina nategnuo je dr.Mesić :lol: ).Uglavnom, nismo dobili nikakvu kremicu kao vi, nego nam je samo dao uputu da obavezno svaku večer u toploj vodi u kadi nategnemo (više puta) i vratimo preko glavića kožicu, kako slučajno ne bi došlo do ponovnog zaljepljenja. E sad mi je to glavni zadatak, kako više ne bismo, po tom pitanju, proživljavali neugode i stresove. Nadam se da je i vaš "pimpi" dobro i da će takav i naš (p)ostati. Hvala još jednom na tvojem ljubaznom javljanju i podjeli vašeg iskustva sa mnom. Zaista mi je mnogo značilo; u pravo vrijeme na pravom mjestu prava tematika napisana na pravi način :klap: . Pozdrav tebi, tvojem sinčiću i njegovoj mami. :bye:
___________________

goodboy_10
02.09.2009., 16:06
E.zdravo!!!a dali to boli kad ide na operaciju bez anestezije????i nppr.ima netko vise od 13 godina i isto ima problem za kozicom dali on mora ic na operaciju (sa anestezijom)ili da ceka sta bude bude!
HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Matek
26.06.2010., 08:54
Bok svima, ja imam 13 godina, i imam isti problem, ja sam to primjetio negdje oko svoje 4 godine, neznam kako roditelji nisu. Trebao bi malo pomoć pošto mi je bed razgovarat s roditeljima o tom odlucio sam doc na forum.Pa dajte neke savjete sta da radim, ja probam natec kozicu i nategnem ali na ljevoj strani gdje je to spojeno vuce onako glavić prema dole.Sta da radim da kazem roditeljima da idemo doktoru ili sta?? Pls pomognite

anchie76
27.06.2010., 10:41
Da, tebi se još nije u potpunosti odvojila kožica. Vjerujem da je stvar i u tome koliko ta kožica povlači glavić, da li te boli kod masturbacije ili ne predstavlja problem. No nisam stručnjak za to... vjerujem da ti je bed, no mislim da bi ipak bilo najbolje da kažeš starcima i da odete kod doktora i čujete stručno mišljenje. Da ti se ne dogodi da ti to utječe, tj. stvara probleme kod spolnih odnosa u budućnosti. Sretno Matek :) I daj pls javi što je rekao doktor, ima nas tu puno mama koje bi voljele znati rezultat jer su velike šanse da će i neki naši klinci to prolaziti :)

aco
19.02.2012., 19:36
meni je pri dnu glavica kozica urasla...nezz sta da radim.ako ko moze neka pomogne.

zabrinuta
23.02.2012., 18:49
Kirurg urolog