PDA

Pogledaj cijelu verziju : dječji odjeli i posjete roditeljaBubica
02.12.2008., 23:54
Mozemo li ovdje malo pobrojati kakvo je stanje s posjetama i boravkom uz našu djecu dok su hospitalizirana. Znamo da nam zakon, tj. pravilnik o osnovnom zdravstvenom osiguranju omogućava "iznimno" dnevni boravak uz dijete staro do 5 godina (dnevni znaci minimum 6 sati), znamo da imamo i pravo na bolovanje dok je dijete hospitalizirano ali isto tako znamo da se ova prava vrlo cesto ne postuju i da svaki odjel ima neki svoj kucni red na koji se pozivaju. Sto je s djecom starijom od pet godina?

Dakle, koliko ja znam, U klaicevoj, na kirurgiji, dozvoljene su posjete od 12-18 sati, apartman nisam mogla dobiti, imaju samo za dojilje...

dalje?

puntica
03.12.2008., 00:02
na svu sreću nisam imala prilike doživjeti hospitalizaciju djeteta ali stalno slušam grozne priče. ne mogu zamisliti kako je roditelju koji mora ostaviti svoje bolesno dijete samo u bolnici :cry:

mislim da je krajnje vrijeme da se nešto poduzme po tom pitanju...ali ozbiljno.

a zakaj
03.12.2008., 00:28
na zaraznoj - dio dana i noć na intenzivnoj - samo jedan posjetilac, ali moze skoro cijelo vrijeme, navecer dok nije zaspao. a kroz noc se moze nazvati i pitati za stanje.
ujutro je premjesten na odjel, onda smo dobili apartman. termina posjeta see ne sjecam.
iskustvo od prije godinu dana.

Brunda
03.12.2008., 01:39
Kolikose sjećam od prije 3 godine, na Rebru na kirurgiji su posjete isto od 12-18 ali ako se dođe ranije (čak i prije 11) sestre su puštale bez problema.

Eci
03.12.2008., 08:41
Friško iz Klaićeve - odjel za opekline i plastičnu kirurgiju - posjete su od 14-18. Strašno. Ira je srećim bila samo 1 noć, ali sa njom u sobi su bile 2 bebice oko 1 god. Cijeli dan same... :cry:

Srebrnjak - prije 2 godine smo dobili bez problema apartman za 200 kn po danu.

Bubica
03.12.2008., 08:48
je li nekome, u zadnje vrijeme, odobren famozni stolac i 24 satni boravak uz dijete?

je li netko sluzbeno koristio ovo pravo na dnevni boravak uz dijete, pa recimo dobio i rucak, na sto ima pravo?

cini mi se da je situacija sve gora i gora, da su produzili formalno vrijeme posjeta za sat ili dva i time zatvorili svaku mogucnost 24 satnog boravka uz dijete, osim apartmana kojih ima jakooo premalo.
Pred gotovo šest godina na rebru si mogao biti od 9 ujutro do 18 poslijepodne bez ikakvog problema, a bilo je i nas par sretnika koji su dobili i stolac...

ivy
03.12.2008., 09:01
na srebrnjaku prije mjesec dana..
nije mi bilo dozvoljeno biti uz dojenu bebu od 4 mjeseca 24 sata, čak mi je toplo preporučeno da ne uzimam apartman(?!), jer da mali super spavaju po noći .nakon što sam vidjela da mu je ona igla iz glave ispala odmah nakon stavljanja, a nitko se nije obazirao na njegov plač , tek su mi nakon molbe dali da ga dignem (i imam što vidjeti), uzela sam apartman za 200 kuna noć
na odjelu su posjete bile dozvoljene od 9 ujutro do 7 navečer osim u vrijeme vizite

Bubica
03.12.2008., 09:15
a kako su objasnili da ne mozes dobiti besplatni smjestaj kada na njega imas pravo po zakonu, s obzirom da dojis dijete :shock:

(maša)
03.12.2008., 09:27
mi bili u Zaraznoj prije mjesec dana....nakon što su rekli da ne može dnevna bolnica (jer ide vikend) moje sljedeće pitanje je bilo jel mogu ja sa njim ostat...neznam kako bi g aostavila...ne bi me mogli maknut od njega
srećom bilo slobodnih soba...290 kn noć...ostali 4 noći (5 dana)...

posjeti drugi roditelj može biti cijeli dan (jedan tata dolazio u 7 odlazio u 11), MM dolazio oko 10 odlazio u 22 navečer (vikend), pon i uto je on radio pa došao u 16.30 i ostao do 21...nama su rekli da ne preporučuju posjete ostalih zbog bakterija, da nešto novo ne unesu....al u drugim sobama znalo biti po 5 ljudi istovremeno...
mi smo svima rekli neka ne dolaze..

nedavno sam tu negdje pročitala iskustvo mame koja se nije htjel amkanut iz sobe...drugi dan joj i krevet donjeli...mislim da bi i ja tako postupila...

osim što je mali, uplašen od svega nepoznatog, još doji....

(maša)
03.12.2008., 09:28
moja poznanica je nedavno morala malenu zbog upale ostavit u bolnici (oko 15 mj je malena imala) i rekla joj pedica da ne može dobit bolovanje jer se smatra da dijete ima nekoga tko skrbi za njega (tj bolnicu), al je ipak dala, napisala nešto treće na papirima... :?

(maša)
03.12.2008., 09:29
jel može link na zakone :) ?

Maruška
03.12.2008., 09:52
je li nekome, u zadnje vrijeme, odobren famozni stolac i 24 satni boravak uz dijete?


Nama. Prije dva mjeseca, KBC Firule Split, neuropedijatrija.
L. je bio u bolnici dva tjedna: prvu i zadnju noć boravka u bolnici smo bili s njim.
Ostalo vrijeme smo bili s njim od 6 do 23, često nas je bilo i više odjednom. U vrijeme vizite su strogi, ostalo vrijeme nas nitko nije ništa pitao.
(za ove ostanke smo iznazivali preko nekoliko telefonskih brojeva, povukli jednako toliko rukava...)

tropical
03.12.2008., 10:02
na rebru, na odjelu pedijatrija2 sam ja, dojilja djeteta starog 10 pa naviše dana moglasjediti službeno od 9 do 21h. u praksi koliko sam htjela ako sam željela i noć. nisu imali kapacitet za mene za smještaj uz dojeno dijete niti imaju apartman da bih bila uz dijete. :( ručak kao takav nisam nikad dobila. nisam evo do sad ni znala da sam kao na to mogla imati pravo. zapravo nisam ništa znalasamo da mi je dijete jako bolesno. :(

leonisa
03.12.2008., 10:13
klaiceva, prje godinu dana, beba stara 15 dana, doji, mama nije imala 24h boravak.
dolazila je podojiti bebu.

ninolina32
03.12.2008., 10:45
joj, odmah me jeza prošla jer je to nešto što želim zaboraviti, ali evo :( ... Kad je imala 3 mjeseca morali smo je pustit u bolnici na Kantridi jer je imala refluks, sječam se te večeri... doveli smo je na hitnu jer je jaaako plakala i često je povračala, omah su rekli da mora ostati na daljnjim pretragama... odveli su nas na drugi kat gdje je bio dojenački odjel, stali smo kraj vratiju a sestra je izašla i uzela Ninu. Ja NISAM SMJELA uči sa njom nego sam morala čekati da ju skinu i obuku kompletno u njihovu bolničku robicu... zatvorila mi je vrata pred nosom i rekla da nemogu biti kod nje i da nazovemo ujutro. Ja stojim i dalje pred vratima i nemogu vjerovati šta mi se dešava i gledam kroz ta staklena vrata kako ju nose i puštaju u krevetiću i odlaze u svoju sobu na daljnje ispijanje kave dok moje dijete plače, vrišti i gubi zrakod plakanja, a one ništa :cry: :cry: ! Teškom mukom izlazim iz bolnice i sjednem na prvi zidić i plačem ko malo dijete... Drugi dan, ranom zorom, MM i ja smo več u bolnici pred tim vratima i želim vidjeti Ninu, a oni mi nedaju!!! Doktorice još nema a ja kao nemam šta tražit unutra- njihove riječi! Upučuje nas na balkon jer se kroz balkon može vidjeti unutra pa nek je gledamo koliko hočemo :shock: :shock: :shock: . Uglavnom da skratim, Nina je bila u bolnici skoro mjesec dana, i u tih mjesec dana ja sam kod nje bila možda 3 puta po sat vremena i to samo zato što se ta dr "sažalila" pa me puštala da ju vidim i nahranim (nisam dojila). Početak sam malo opširnije opisala da vam pokušam dočarati kako mi je bilo teško... Nemoram ni pisati da sam tih mjesec dana svaki dan visila na tom balkonu i gledala ju kroz prozor dok je ona plakala... a ja ju nemogu dignuti, zagrliti, poljubiti, utješiti... jer to bolnička pravila ne dopuštaju... Ima tu još puno toga što bi mogla napisati, ali eto... ovo je ukratko :(

samamama
03.12.2008., 10:47
Kantrida, Rijeka

za mame dojiljice, moze se dolaziti svaka 3 sata nahraniti dijete, zadnje hranjenje u 10 navecer, prvo u 6 ujutro. izmedju oni daju jedan obrok ( bez obzira ako je beba mladja od jednog mjeseca :cry: )
moze se traziti smjestaj, ali je u potpuno posebnoj zgradi, katastroflano izgleda, sobu dijelite sa jos jednom mamom ( ali barem je posteljina cista ), nema apartmana.
Za djecu stariju od 5 godina ne znam kako su posjete, ali smjestaj se moze traziti bez obzira na starosnu dob djeteta.

nema nikakve mogucnosti da majka bude sa djetetom cijelu noc.

kljucic
03.12.2008., 10:49
Rebro, Klinika za pedijatriju - Jedinica za intenzivno liječenje djece. Posjete 12-18. L. ima 5,5 mj., ne dojimo, ali mogu biti s njom i izvan službenom vremena posjeta. Uvjete za 24satni boravak nemaju (ipak je to intenzivna), a po njihovim riječima "i ja se moram odmorit". :roll:

samamama
03.12.2008., 10:51
ninolina sada sam procitala tvoj post

sjecam se i ja tog balkona.. bila sam spremna kampirati na tom balkonu, a onda sam shvatila da ga zakljucavaju po noci.. poludila sam!
pre strasno iskustvo brrrrrrrrrrrr

KATALENIĆ
03.12.2008., 11:02
Sara je prošle godine, u 1.mjesecu morala na operaciju slijepog crijeva. Imala je 5 godina. Bila je u bolnici u Varaždinu, 10 dana. Mogli smo doći kod nje kad god smo htjeli, stvarno su sestre bile super. A posjete su inače bile od 14-16h ili tako nekako. Mi smo bili po cijele dane kod nje i nitko nam ništa nije rekao.

ninolina32
03.12.2008., 11:03
ninolina sada sam procitala tvoj post

sjecam se i ja tog balkona.. bila sam spremna kampirati na tom balkonu, a onda sam shvatila da ga zakljucavaju po noci.. poludila sam!
pre strasno iskustvo brrrrrrrrrrrr Da, nažalost zaključavali su... Na tom balkonu sam marendala, ručala, večerala... I dan-danas se naježim kad moramo na kantridu...

lorry
03.12.2008., 11:22
Klaićeva, Kirurgija A, imali smo 4 mjeseca i dojimo no imali smo samo pravo posjeta od 14-15 i jednog podoja u 16:30. Posjet je ipak trajao sat vremena duže, i to je bilo omogućeno svima, a mi mame koje dojimo smo došle opet u 16:30 na podoj, ali su nas sestre ipak pustile da ostanemo do 6 kada smo hvala bogu išli kući.

Naš zahvat je trajao par minuta ali u općoj anasteziji, i naravno da razumjem da je za istu potrebna priprema i kontrola liječnika, ali ono što ne mogu razumjeti jest da smo djecu, sve male bebe morali predati u 8 sati, a operacija je bila kako za koga ali između 12:15-1:45, i za to vrijeme nismo mogli biti uz bebe. U našem slučaju u istoj sobi su bile bebe od 2,4 i 7 mjeseci zajedno sa dečkičem od nekih 5 godine i par tinejdžera. Sve skupa bilo je na odjelu 15-ak beba, za koje su se brinule dvije-tri sestre.

Kada bi nazvali na telefon da pitamo kako je, rekli bi nam da je super, da je naš mali jako dobar i sl., a opet kada sam došla na podoj vidjela sam kako to izgleda (uz napomenu da su djeca još bila relativno mamurna od anastezije): kada sam došla moj sin je plakao, i čim sam došla kraj njega sve je bilo super, ali plakale su i bebe pored njega, ja sam ga doslovno dojila i drgim bebama tepala i bilo je malo bolje...sestre se trude, za svaku pohvalu ali ih je jadnostavno premalo na tu količinu djece, i nitko mi ne može reći da sam ja nekome smetala u obavljanju posla, jer sam sjedila na stolčiču pored krevetića, ništa nisam tražila a opet je sve bilo toliko humanije za moje dijete.

Svaka čast doktorima i sestrama, i naravno da je u svemu najbitnije da se dijete izliječi, ali ne mogu razumjeti da kada već nema novca za ovo i ono, da se barem ne pokuša omogućiti ono što je besplatno i moguće, a sigurna sam da niti jednoj mami ne bit trebao vveći komfor od stolice kraj djeteta. (Tim više što iste i postoje jer barem na papiru i valjda kada dođe neka delegacija Klaićeva je bolnica prijatelj djeteta, a o apartmanima da i ne govorim)

Ispričavam se na dugom odgovoru prvi puta pišem pa još ne znam...

nkusic2
03.12.2008., 11:23
Imamo godinu i pol bolničkog liječenja na onkologiji Klaićeva, uz kraće prekide, posjete su bile od 11-21 al se puštalo i prije i moglo se ostati dok dijete ne zaspi. Zbog niskog imuniteta dozvoljena posjeta samo jednog roditelja što je OK. Kad je dijete u izolaciji dozvoljeno je biti s njim 24 sata pogotovo ako je mlađe. :)

tropical
03.12.2008., 11:25
danas kad smo opet bolesni i ne znam kako ćemo nakon 2 tjedna kašljanja i šmrcanja i povremenih visokih temperatura završiti ježim se od ovih priča. sad ga ne bih mogla tako lako pustiti samog a i njemu bi bilo puno teže. u biti sam se i rasplakala od tih grozota. ali sad sam offtopic.

Bubica
03.12.2008., 12:11
ma nisi off, i meni se place i jezim se cinjenice da cu mozda opet morati sve to prolaziti a znam koliko je vazno biti uz dijete. vani si uz dijete dok se budi iz anestezije...

prava su nam tako minimalna a niti ona se ne postuju :evil:

ivy
03.12.2008., 12:27
Rebro, Klinika za pedijatriju - Jedinica za intenzivno liječenje djece. Posjete 12-18. L. ima 5,5 mj., ne dojimo, ali mogu biti s njom i izvan službenom vremena posjeta. Uvjete za 24satni boravak nemaju (ipak je to intenzivna), a po njihovim riječima "i ja se moram odmorit". :roll:

da, sad sam se sjetila, i meni su rekli da bolje da idem doma da se "odmorim"!

BHany
03.12.2008., 12:39
odgovaram (maši)...OT


moja poznanica je nedavno morala malenu zbog upale ostavit u bolnici (oko 15 mj je malena imala) i rekla joj pedica da ne može dobit bolovanje jer se smatra da dijete ima nekoga tko skrbi za njega (tj bolnicu), al je ipak dala, napisala nešto treće na papirima... :?

jel može link na zakone :) ?

vidi ovdje, osobito pod z1 i z15
http://www.hzzo-net.hr/05_01_02.php

i ovdje pod p1
http://www.hzzo-net.hr/05_01_03.php

i ovdje
http://www.hzzo-net.hr/03_01_13.php


...molim nastavite dalje sa svojim iskustvima

tropical
03.12.2008., 12:44
Rebro, Klinika za pedijatriju - Jedinica za intenzivno liječenje djece. Posjete 12-18. L. ima 5,5 mj., ne dojimo, ali mogu biti s njom i izvan službenom vremena posjeta. Uvjete za 24satni boravak nemaju (ipak je to intenzivna), a po njihovim riječima "i ja se moram odmorit". :roll:

da, sad sam se sjetila, i meni su rekli da bolje da idem doma da se "odmorim"!

i meni, prvi dan kad sam ga morala ostaviti- da dođemo za par sati. ma joj... :(

tropical
03.12.2008., 12:46
ma nisi off, i meni se place i jezim se cinjenice da cu mozda opet morati sve to prolaziti a znam koliko je vazno biti uz dijete. vani si uz dijete dok se budi iz anestezije...

prava su nam tako minimalna a niti ona se ne postuju :evil:

a u rodilištu??!!!! ma to je druga tema ali kao da moje tek rođeno dijete nije moje nego njihovo. i to stvar i vlasništvo, što li... uff :(

lidać2
03.12.2008., 12:54
ajme,evo sva sam u suzama jer ne vjerujem sta citam....

molim Boga da mi malena NIKAD nece zavrsiti u bolnici jer ovo je prestrasno sta rade,nemogu vjerovati da u takvoj drzavi zivimo...pa da cak nemaju ni mame koje doje pravo na besplatan smjestaj...a sta s onima koji nemaju po 200kn i vise za dan u apartmanu????
zalosno i jadno....

krumpiric
03.12.2008., 12:55
Klaićeva-neurokirurgija-prije godinu i po (i dao Bog nikad više :( )
Od 9 ujutro do negdje 6 mislim. S tim da sam se zatvorila u sobi u kojoj je bio samo Marinko i jedna bebica u apstinencijskoj krizi...pa su me vidile sestre tek u ponoć i tada otjerale. I tako nekoliko dana

puntica
03.12.2008., 12:59
Od 9 ujutro do negdje 6 mislim. S tim da sam se zatvorila u sobi u kojoj je bio samo Marinko i jedna bebica u apstinencijskoj krizi...pa su me vidile sestre tek u ponoć i tada otjerale. I tako nekoliko dana

hoćeš reći da do ponoći nitko nije ulazio u sobu?! :shock:

ivy
03.12.2008., 13:00
moj Mak je bio mišić mali (4 mjeseca) kada smo bili u bolnici i nije ništa znao, a i inače je smirena beba pa mi se smješkao cijelo vrijeme, ali ne mogu zamisliti kako bi stariji od tri i pol godine to podnio (nikako!), jer je užasno plašljiv i vezan uz nas. zato me i rasplakao jedan dečkić tih godina na susjednom krevetu koji je očajno zazivao mamu bez prestanka

užas, tu se stvarno nešto treba napraviti

tropical
03.12.2008., 13:01
moj sad to više ne bi podnio. :(

krumpiric
03.12.2008., 13:02
Od 9 ujutro do negdje 6 mislim. S tim da sam se zatvorila u sobi u kojoj je bio samo Marinko i jedna bebica u apstinencijskoj krizi...pa su me vidile sestre tek u ponoć i tada otjerale. I tako nekoliko dana

hoćeš reći da do ponoći nitko nije ulazio u sobu?! :shock:
ušla je jedna mlađa sestra 2 puta probati nahraniti to nedonošće, koje je nesnosno urlalo :cry: čitavo to vrijeme...i to je to.dr neurokirurzi ne rade tako kasno, veća djeca kao spavaju...eto, nitko..a to su djeca koja moraju biti "pod nadzorom"

lidać2
03.12.2008., 13:03
dok se nesto ne ucini mozda je najbolje sjesti pored djetetovog kreveta i ne micati se ...sto god da oni rekli

puntica
03.12.2008., 13:05
Od 9 ujutro do negdje 6 mislim. S tim da sam se zatvorila u sobi u kojoj je bio samo Marinko i jedna bebica u apstinencijskoj krizi...pa su me vidile sestre tek u ponoć i tada otjerale. I tako nekoliko dana

hoćeš reći da do ponoći nitko nije ulazio u sobu?! :shock:
ušla je jedna mlađa sestra 2 puta probati nahraniti to nedonošće, koje je nesnosno urlalo :cry: čitavo to vrijeme...i to je to.dr neurokirurzi ne rade tako kasno, veća djeca kao spavaju...eto, nitko..a to su djeca koja moraju biti "pod nadzorom"

strašno :cry:

ivy
03.12.2008., 13:07
to sam već pisala na jednom topicu kako me iznenadilo neznanje sestara u bolnici..naime, ja sam se po noći (bili smo u apartmanu)morala izdojiti jer mišek mali nije htio jesti , i zamolim sestru da mi to spremi u frižider.
drugi dan ona dođe i kaže - Majko, očemo baciti ono mlijeko, izdvojila vam se nekakva masnoća gore?
mislim, pa zar nikada nije vidjela izdojeno mlijeko??!!

Bubica
03.12.2008., 13:09
pa da cak nemaju ni mame koje doje pravo na besplatan smjestaj

imaju, mame koje doje bebu do 6 mj starosti. Ali, vrlo cesto, samo na papiru, carobni izgovor je nedostatak kapaciteta.

ivy
03.12.2008., 13:10
da, do 6. mjeseci imamo pravo na bespl.smještaj, ali meni su fino objasnili da oni tih uvjeta nemaju

koji horror topic, sva se naježim kad vas čitam

lidać2
03.12.2008., 13:11
znaci 1 od 100...ma joj zalosno jako zalosno....

tropical
03.12.2008., 13:13
pa da cak nemaju ni mame koje doje pravo na besplatan smjestaj

imaju, mame koje doje bebu do 6 mj starosti. Ali, vrlo cesto, samo na papiru, carobni izgovor je nedostatak kapaciteta.

da :cry:

nkusic2
03.12.2008., 13:17
nažalost na sve se priviknemo i mi i dijeca.... kad je Marina prvu noć ostala u bolnici,od 21 sat pa do jutra sam sjedila i plakala ispred odjela.Ujutro,oko pola 7 je došla glavna sestra koja je ostala šokirana što sam tamo...malo me našpotala, ali i utješila :/ i riječima ali i dijelom - pokazala mi je kroz staklo sestrinske sobe kako moj :saint: mirno spava. Je bilo mi je grozno al sam bila mirnija.Znala sam ujutro doći- kad nisu posjete- dijeca bi bila mirna
i dobra, nijedno nije plakalo već se ponekad čuo smijeh i pijesma. S nijma su se družile med. sestre zadužene samo za igranje. Teško je nama roditeljima a i dijeci al nije sve tako crno ma koliko se to činilo... mislite samo na dobrobit svoje dijece i da što prije ozdrave a sve ostalo će brzo proć. :bye:

bundevica
03.12.2008., 13:19
prije mjesec dana, Osijek, dječja kirurgija
MM je doveo Karla (nema još 5 god.) sa slomljenim laktom oko 19 h, operacija je bila oko 23 h (zbog anestezije), MM ih je molio da ostane s malim dok ga ne uspavaju, ma kakvi ODVUKLI su malog od tate u 20 h :evil: :shock: :cry: Ne mogu ni zamisliti kako mu je bilo.
rekli su samo da dođemo sutra u 11h u posjete, jer nas ranije neće pustiti.
Tako je i bilo, posjete od 11-12h i od 16-17h.
Karlo mi je dva dana bio u šoku, samo je plakao, kasnije je bio malo bolje. I tako 10 dana.
Kad pitaš sestre kakav je, plače li, NEEEEEE, a veliki cimeri kažu Daaa, sjeti se i tako, malo, malo plače. :(
Jedina pozitivna stvar je što su mu namještali i ponovno lomili i namještali ruku pod anestezijom, jer sam čula da to znaju i " na živo".

ivy
03.12.2008., 13:21
S nijma su se družile med. sestre zadužene samo za igranje. :bye:

gdje postoje medicinske sestre zadužene samo za igranje? :)
(ajd tračak sunca u ovom sivilu)

lidać2
03.12.2008., 13:21
eto ali ovo je vjerovatno jedna od rijetkih recenica "s njima su bile med.sestre koje su bile zaduzene za igru"....sumnjam da je tako u svakoj bolnici vecinom su djeca sama bez ikoga....

lidać2
03.12.2008., 13:23
mog malog necaka od 11mj.su vezali remenjima da ne hoda po kreveticu nego mora spavati,(govorim za dan a ne noc).... :evil: :evil: :evil:

Bubica
03.12.2008., 13:25
znam da postoje igraonice, na rebru je bila krasna, super opremljena, bila je i teta pedagogica koja je klince odvodila u skolu, dakle odvijao se redovni nastavni proces ali, sve to skupa nije za malu djecu kojima roditelji i jesu najpotrebniji.

nkusic2
03.12.2008., 13:25
da rijetko u kojoj bolnici to imaju al u Klaićevoj na onkologiji imaju, one dođu i na pedijatriju. Ak već ne mogu roditelji biti s dijecom cijelo vrijeme na odjelu trebalo bi organizirati na svakom odjelu sestre za igru...ipak bi bilo i dijeci i roditeljima puno lakše....

nkusic2
03.12.2008., 13:28
mog malog necaka od 11mj.su vezali remenjima da ne hoda po kreveticu nego mora spavati,(govorim za dan a ne noc).... :evil: :evil: :evil:

AJME STRAHOTE....... :evil: :evil: :evil:

lidać2
03.12.2008., 13:29
da rijetko u kojoj bolnici to imaju al u Klaićevoj na onkologiji imaju, one dođu i na pedijatriju. Ak već ne mogu roditelji biti s dijecom cijelo vrijeme na odjelu trebalo bi organizirati na svakom odjelu sestre za igru...ipak bi bilo i dijeci i roditeljima puno lakše....

upravo tako TREBALO BI ali sumnjam da i to rade....

bundevica
03.12.2008., 13:31
mog malog necaka od 11mj.su vezali remenjima da ne hoda po kreveticu nego mora spavati,(govorim za dan a ne noc).... :evil: :evil: :evil:

AJME STRAHOTE....... :evil: :evil: :evil:
ovo je prestrašno :(

lidać2
03.12.2008., 13:33
prestrasno i to se saznalo slucajno,a tko zna kako postupaju prema djeci u doba kada nema roditelja....

ANA I RIKI
03.12.2008., 13:43
moja beba nazalost je cesto u bolnici i imam dosta losih iskustva.npr. salata,nafroloski,posjet na hodniku u na stolcu u kojem se nalazi hitna tj.bolesna djeca....uzas.!!!!V odjel ista bolnica,na inzistiranje ulazim na odjel i u kreveticu moje bebe remrnje za vezanje,nije bilo potrebe da ga vezu jer nema terapiju,i na nase inzistiranje su maknuti.kako je tesko tek onda ostviti djete kad znas da ga muce nepotrebno....

Nataša,Sarajevo
03.12.2008., 15:34
Po ovome što čitam ( :shock: ) izgleda da je pedijatrija na Klinici u Sarajevu super!

Mij G je imao godinu i po kad smo bili u bolnici oko 3 sedmice koliko me moja pamet služi, bilo je i starije djece ( neko je pitao za iznad 6 godina), bilo je i malih bebica, po 2-3-4 mjeseca. I sa svakim je djetetom mama bila, uglavnom pored kreveta, na stolici. I svaka je dobijala hranu.
Ne kažem da je zgodno, ja iz tog perioda imam podsjetnik - svu silu popucalih kapilara od svog tog silnog sjedenja, ali nevermind. To je nebitno u cijeloj priči.

Da mi je tad neko rekao da moram ostaviti dijete i ne biti pored njega, mislim da bih mu glavu otkinula.

vimmerby
03.12.2008., 23:47
evo, na varaždinskoj pedijatriji sam ja bila s malim pet dana 24 sata. (nije ni bilo nikakve šanse da me pošalju doma, jer sam im to odmah na početku kategorički naglasila.) s doručkom, ručkom večerom, "apartmanom" tj. nas dvoje sami u sobi sa svojom kupaonicom. - sve super!
imal je godinu i tri mjeseca, još sam dojila pa mi je moj dr. opće prakse napisal uputnicu na temelju koje nisam morala platiti onih sto kuna po danu.
inače je pravilo u našoj bolnici da mame tj. roditelj mogu biti s djecom predškolske dobi. nažalost to često nije tak iz jednog jednostavnog razloga - postoje roditelji kojima to niti ne padne na pamet, a u bolnici roditelje ne pitaju?! znači, ako nisi informiran i ustrajan - možeš se fućkati!
s tim da sam nakon tog iskustva, iako su sestre i doktori bili super, odlučila da nikad, nikad, NIKAD ni jedno svoje malo dijete, ni sad, ni buduće, ne ostavim samo u bolnici jer sam se tolikog plača i zazivanja mama naslušala da mi je još sad, skoro godinu dana kasnije koma zbog toga. i jako mi je drago da moj mali to nije moral proživljavati jer mislim da bi mu to bila doživotna trauma...

Tashunica
04.12.2008., 19:00
klaićeva kirurgija, ona u prizemlju kod ambulanti, posjete od 14 do 15, tako je bilo prošle godine, ne znam kako je sada.
sreća je što mi je dijete tada imalo 11 godina iako je i ona bila lagano depresivna.

klaićeva urologija posjete su od 12 do 18, ali puštaju već u 10.
mi smo imali uputnicu na kojoj je doktor rukom dopisao -cjelodnevni boravak majke uz dijete i na osnovu toga sam mogla biti s njim cijeli dan, da smo ostali drugi dan dobila bi i ručak ali smo srećom imali super doktora i užicali puštanje doma istu večer.
u sobi su bila tri kreveta i dva kinderbeta i u njima jedna curica 17-god., 13 god., 9 god., 3 godine i miha. sestara je malo, djeca stalno odlaze i dolaze sa operacija i moram priznati nije im baš lako.
taj dan je bila predstava za djecu u hodniku ispred soba. cijeli dan je djecu obilazila teta iz njihovog vrtića i donosila igračke ako je neko dijete izrazilo želju.

crvic
04.12.2008., 21:47
moj crvek je nekoliko sati nakon rodjenja zavrsio na rebru.
tri tjedna je bio na postintenzivnoj, mogla sam biti s njim od 11-22h, ako je bila neka ok sestra, cak i duze.
nakon postintenzivne, tjedan dana je bio na kardioloskom odjelu, posjeti su bili od 12-19h. sestre me nisu pustale prije 12, ali sam ostajala do 21, 22h.

nakon toga je tjedan dana bio kod kuce pa zavrsio u zaraznoj :(

u zaraznoj smo bili u apartmanu, MM nam je dolazio od 11 pa ostajao do 23 kada su ga molili da ide kuci.
ja nisam dojila svojeg crveka, ali su nam u zaraznoj rekli da donesem uputnicu da sam dojila kako ne bih platila apartman.
zahvalna sam im na svemu, u zaraznoj. dok nisu imali slobodan apartman, sjedila sam uz svoje dijete na stolici, a sestre su mi nosile topli caj i kekse.

bebelina
05.12.2008., 09:08
Dan danas imam traume jer nisam mogla ostati uz sina svo vrijereme njegovog boravka u bolnici iako su bili jako ljubazni u Rijeci i dozvoljavali da ostanem duze od predvidenih posjeta.
U Zadru je kako kad i kako za koga. Neki roditelji uspiju ostati uz dijete na pedijatriji , na sjedalici , ali na nekim drugim odjelima nema sanse, kad zavrsi vrijeme posjeta moraju poc.
ALI ni roditelji nisu svetinja, najgori su oni sto ne pripreme dijete na bolnicu i onda se raznim lazima iskradu , pa to jadno dijete tumara okolok dozivajuci ih i usput uznemiri i rasplace cijelu sobu dotad mirne djece.
Trebalo bi mijenjati i bolnice i roditelje.

krumpiric
05.12.2008., 09:22
Klaićeva-neurokirurgija-prije godinu i po (i dao Bog nikad više :( )
Od 9 ujutro do negdje 6 mislim. S tim da sam se zatvorila u sobi u kojoj je bio samo Marinko i jedna bebica u apstinencijskoj krizi...pa su me vidile sestre tek u ponoć i tada otjerale. I tako nekoliko dana
DA napomenem-ja sam još dojila.
To im nije bila relevanta informacija, budući se radilo o tolikom djetetu.

Bubica
05.12.2008., 11:08
ALI ni roditelji nisu svetinja, najgori su oni sto ne pripreme dijete na bolnicu i onda se raznim lazima iskradu , pa to jadno dijete tumara okolok dozivajuci ih i usput uznemiri i rasplace cijelu sobu dotad mirne djece.
Trebalo bi mijenjati i bolnice i roditelje.

roditelji ne znaju, misle da rade najbolje za svoje dijete ako mu nekom lazi privremeno umanje strah ili skrenu misli. Konacno, i njima tako bude lakse.
Ali, zato je odgovornost med. osoblja da ih educira, a i RODA se potrudila u tom smjeru. Svi ste pozvani :)

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=70294

bebelina
05.12.2008., 13:57
Znam! :*

kljucic
09.12.2008., 10:16
A što kada vam je dijete osuđeno na jaaaaako dugu hospitalizaciju od rođenja? Ima 6 mj. i možda je sve skupa bila mjesec dana doma i to u nekoliko navrata. I to nije kraj. Tako će vjerojatno biti do daljnjega :(

cherry
09.12.2008., 14:56
već dugo sam mislila opisati svoje iskustvo od prije skoro dvije godine.
malac je sa 16 mjeseci imao febrilne konvulzije i završili smo na rebru na neuropedijatriji.
tamo se moglo ostajati cijeli dan, štoviše, očekivalo se da se brineš za dijete:
mijenjaš ga, hraniš, mjeriš temp i slično,
ali iza 8 navečer su nas rastjerivali: kao, nema uvjeta
(i zaista nema, sobičak 4*2 sa 5-6 kinderbeta i možda 2 klimava stolca)
i nema potrebe...
ja se nisam dala otjerati.
došla je sestra, pa glavna sestra, pa doktorica, pa primarius,
i svi su različitim metodama me uvjeravali kako ga moram ostaviti,
ja sam se malo smijuckala u stilu : ma, joj, ne brinite za mene,
mogu ja na stolcu, pa sam malo ignorirala,
pa sam malo bila bezobrazna i ništa, odustali ljudi.

jedna super medicinska sestra iz švice me je bila zvala i rekla,
samo im reci da ti daju napismeno da ne možeš biti sa svojim djetetom
i mene je rečenica silno ohrabrila.
dakle, ja sam noći provodila na stolcu,
nisam se previše usudila ni naskloniti na krevetić,
čak ni kad sam dojila (na što su svi šizili i upućivali mi svakojake neumjesne primjedbe, da je tu već riječ o pedofiliji i sl. :shock:
glavna je sestra dok sam dojila
da bih ga uspavala nakon lumbalne punkcije
s takvim zgražanjem rekla: gospođo, što to radite?,
na što sam ja samo preokrenula očima i rekla joj: ajte, molim vas, ostavite me se!)

uglavnom, ne mogu vjerovati da mi i nakon toliko vremena
ova sjećanjaizazivaju ovoliko gorčine...

ujutro bi muž doveo svekrvu,
a mene odveo kući na par sati da se tuširam i malo odspavam
i tako smo funkcionirali tih osam dana što je on bio u bolnici.
mali nije bio sam ni trenutka
i strašno sam ponosna što smo to tako dobro odradili
te se nismo dali uplašiti od doktora.
(čak ni kada su tražili daljnje pretrage koje su pretpostavljale
opću anesteziju za nj, p
lašeći me raznoraznim mogućnosti bolesti i strahota koje se mogu i ne moraju dogoditi,
a nisu za iste imali nikakvih indikacija (?), i
tada sam rekla da odlazimo na vlastitu odgovornost)

joj, mogla bih do preksutra:
o sestrama koju su provjeravale svakih pola sata,
ali i onima koje po pet sati noću ne bi ušle u sobu,
o sestri koja se derala na mene kad sam pomazila i tješila klinca pod fibrom i otečene ruke zbog braunile ostavljene par dana više, a nepotrebno!!!!,
o malim bebicama koje neutješno plaču i plaču, a nitko ih ne obadaje,
itd.

mislim da se svi s pravom užasavamo bolnica,
meni je osobno najodbojnija doktorska nepristupačnost i nevoljkost objašnjavanju što, kako i zašto rade,
e taj stav da sve mora biti po špranci,
gdje ne promatraju svakog pacijenta kao posebnu jedinku,
već u stilu: to se radi ovako i ovako za svakoga bez obzira na njegovu posebnost.

cherry
09.12.2008., 14:58
joj, javim se rijetko, ali zato su mi postovi
k'o omanja disertacija :roll:

sori, ljudi

Bubica
09.12.2008., 17:35
na istom odjelu sam ja, prije gotovo 6 godina, provela 7 dana uz svoje dijete. zato mi, stvarno nije jasno cemu se, svaki puta nanovo cude.

kljucic, jako mi je zao :(
nadam se da se uspijevate organizirati da sto vise vremena provodite sa svojom bebom...

Palagruža
10.12.2008., 15:19
klaićeva kirurgija, ona u prizemlju kod ambulanti, posjete od 14 do 15, tako je bilo prošle godine, ne znam kako je sada.
Jos uvijek je tako. :(
Ako dojis, puste te da podojis dijete kad place, ako ne, onda posjete od 14 do 15h. Prestrasno. Mi smo srecom tamo bili samo jedan dan i malena je veci dio vremena kad me nije bilo tamo spavala, ali vecoj djeci je zaista ruzno. Deckic od 3-4 godine u susjednoj sobi je stalno zvao mamu. Srce mi se paralo dok sam to slusala.

sirius
10.12.2008., 15:45
A što kada vam je dijete osuđeno na jaaaaako dugu hospitalizaciju od rođenja? Ima 6 mj. i možda je sve skupa bila mjesec dana doma i to u nekoliko navrata. I to nije kraj. Tako će vjerojatno biti do daljnjega :(

:love:

Da bi se bilo uz bolesno dijete potrebno je jako malo,samo stolac pored krevetića.Ali...
Kada rijeć o hospitalizaciji dužoj od nekoliko dana bilo bi dobro imati i više od toga.
Moje dijete je provelo osam tjedana u bolnici od prvog sata svog rođenja razdvojeno od mene u drugoj bolnici.Da je lako ,nije.Govorim samo sa fizičkog aspekta jedne majke koja nije propustila ni dan u životu svoga djeteta.Bez mogućnosti zajedničkog boravka,ponekad i bez stolca uz krevet,uz borbu sa pravilima, često bez i jednog toplog obroka u danu,boraveći i izdajajući se uz dijete od 09-21 sat navećer.
Osim mjenjanja stavova u glavi,treba mjenjati i uvjete.

Bubica
10.12.2008., 16:17
:love:

Kamil12
18.12.2008., 16:21
eto i mi smo prije dva tjedna zavrsili na Salati zbog infekcije mokraćnog mjehura, ustanovili da se radi o refluksu 2.stupnja. Ima 16 mjeseci i bilo nam je traumatično iskustvo. Ne može se čak niti cijeli dan a kamoli noć. Iako se dojimo, jedan dan nas bace na hodnik, drugi dan možemo u sobi biti, jedan dan može doći u posjetu svatko tko želi drugi dan nitko i tako unedogled. nakon što smo izašli iz bolnice, dva dana je pila sirup da bi povraćala od toga, pa primala injekcije, sad je već nekoliko dana na drugom sirupu (probiotiku) dobili prvi nalaz urinokulture nakon bolnice, bio sterilan, posljednji nalaz od ovog tjedna loš, nakon injekcija i novog sirupa. Naša pedijatrica nam savjetovala da idemo i privatno sve provjeriti. Inače, zadnji put su joj držali vrećicu za urin 4,5 sata i rekli da nema vaze jer su je oni oprali i sterilizirali. ma šta da kažemo nego da smo ludi....ima li tko slična iskustva i kako se nosi s istim?

lunahor
18.12.2008., 20:04
koliko sam cula svi sa salate pobjegnu prije ili kasnije. idi u polikliniku helena .

boškarin
18.12.2008., 20:12
moj N je prošle godine bio nekoliko dana u bolnici,a ja s njim i dobivala sam normalno obroke, krevet za mene i pored mali za njega.Sestre su obilazile svaka 2 sata,ako se ne varam,a bilo je strašno što je u boxu do nas bila jako mala beba s kojom nije bio nitko,a plakala je bez prestanka.Nona bi došla jednom dnevno,i to je to.Beba je imala apstinencijsku krizu,to je moje iskustvo,ne ponovilo se više. :cry:

bebelina
18.12.2008., 20:24
Inače, zadnji put su joj držali vrećicu za urin 4,5 sata i rekli da nema vaze jer su je oni oprali i sterilizirali.

Znam samo da su nama u bolnici vrecicu za urin drzali max.2 h i nakon toga se morala mijenjat jer kazu inace nije sterilna.
Idi dalje , ako ikako mozes. :love:

blond lady
18.12.2008., 21:08
moje iskustvo sa šalate - užasno, neljubazni, nikakva komunikacija sa roditeljima - tek poslje 3 dana sam dobila uopće diagnozu šta ima - sestre ne odgovaraju na pitanja a doktoricu možeš samo uhvatiti na hodniku...

dijete je imalo 14 mjeseci, preko dana si mogao biti sa djetetom ali na hodniku na stolici, sa bolesnim djetetom koja dobija jake antibiotike :? možeš sat ili dva ali poslje toga to postaje mučenje za dijete, nemože se biti kraj kreveta, nekad se može neka sestra zamoliti da pusti kratko da se bude kod djeteta....

poslje 4 dana sam je premjestila u vinogradsku i totalno druga priča, mogla sam biti od 9 - 21 sat sa djetetom, ljubazni svi od doktora, čistačica, sestaranikad više na šalatu, tako bahati, neljubazni doktori da je to užas
oni uopće ne akceptiraju to da za djetetovo zdravlje bitno i psihičko stanje djeteta i da je bitno da je majka uz njega..

na kraju sam se posvađala s njima jer njihovo mišljanje je zašto ja paničarim ima i manje djete od moje pa roditelji ne dižu paniku

blond lady
18.12.2008., 21:19
moja beba nazalost je cesto u bolnici i imam dosta losih iskustva.npr. salata,nafroloski,posjet na hodniku u na stolcu u kojem se nalazi hitna tj.bolesna djeca....uzas.!!!!V odjel ista bolnica,na inzistiranje ulazim na odjel i u kreveticu moje bebe remrnje za vezanje,nije bilo potrebe da ga vezu jer nema terapiju,i na nase inzistiranje su maknuti.kako je tesko tek onda ostviti djete kad znas da ga muce nepotrebno....

baš tako je isto bilo i kod nas - zar nemaš mogućnosti promjeniti bolnicu ili ne ići sljedeći puta tamo

Kamil12
19.12.2008., 13:20
danas smo išli dati opet urin za urinokulturu, nakon 2 sata smo tražili da nam promjene vrećicu, promijenili, niti nakon sat vremena se nije pomokrila pa smo tražili krajnje kateter, nisu joj ga niti stavili pošteno a ona se pomokrila. od vrećice jednostavno dobije blokadu i neće dok joj mjehur ne bude više nego prepun. Inače, da ne bi blatili sve tamo na Šalati ima ih nekoliko za pohvaliti u hitnoj ambulanti jedna odlična sestra i dvije mlade doktorice dok se ove glavne prave više nego pametne uz to još frustrirane i tako se ponašaju prema nama dok su nam bilo šta objašnjavali...ovo je najvjerojatnije zadnje što smo morali na Šalati obavljati, u utorak ćemo dobiti nalaz i idemo dalje...

dixie
30.12.2008., 19:26
joj drage mame :love: ,
koliko sam tužna zbog naše situacije radi operacija toliko sam sretna sad kad vidim kako nam je dobro.
dakle, frane ima rascjep usne, mekog i tvrdog nepca i liječimo se u KB Dubrava, na odjelu za maksilofacijalnu kirurgiju.
tamo sve mame mogu biti sa djetetom od 0 do 24. prije dva mjeseca smo bili na prvoj operaciji i ja sam imala krevet, kinderbet pored, sve obroke, frane se budio iz anestezije pored mene, sestra je sjedila sa strane u slučaju da nešto krene po zlu. tamo mama vodi kompletnu brigu o bebi, a sestre su samo kao pomoć ako je potrebno. nosila sam svoju hranu, igračke, odjeću, kozmetiku...sve.
inaće odjel ima i igraonicu.
nitko mi nije prigovarao jer je f spavao sa mnom u krevetu, još nas je sestra na večer pri obilasku zaštitila kinderbetom da ne padne.
tata je bio cijeli dan s nama, jedino nije mogao prespavati.
naš doktor je :saint: koji preko maila i sms provjerava kako je f i pustio nas je doma nakon 4 dana iako se ostaje 8, ali kao bit će bebi lakše doma u poznatom :heart:
za mjesec dana idemo opet na operaciju i nekako sam mirna jer su tamo stvarno svi preljubazni i jako se trude da boravak bude što manje stresan

blond lady
30.12.2008., 21:33
kamil - što se tiče sturčnosti nema se što reći za šalatu, vrhuski su stručnjaci i najbolji u zg za nefrologiju ali sve ostalo je grozno ...

a katetar baš i nije dobro stavljati jer se tako znaju često doći bakterije u urin i zbog toga doktori to ne rado rade

znam da je to patnja sa vrećicama, na sreću h. se przo popiški ako puno pije

ANA I RIKI
30.12.2008., 21:56
moja beba nazalost je cesto u bolnici i imam dosta losih iskustva.npr. salata,nafroloski,posjet na hodniku u na stolcu u kojem se nalazi hitna tj.bolesna djeca....uzas.!!!!V odjel ista bolnica,na inzistiranje ulazim na odjel i u kreveticu moje bebe remrnje za vezanje,nije bilo potrebe da ga vezu jer nema terapiju,i na nase inzistiranje su maknuti.kako je tesko tek onda ostviti djete kad znas da ga muce nepotrebno....

baš tako je isto bilo i kod nas - zar nemaš mogućnosti promjeniti bolnicu ili ne ići sljedeći puta tamo da vjerovatno mogu al mi smo povezani i sa klaicevom i sa rebrom i sve je islo preporukom.zarazna nas slala kod doc Luetica,on na salatu salata u klaicevu itd nadamo se skoro kraju,imamo dogovorenu operaciju bubrega pa valjda cemo se izvuci bez urinoinfekcije.

Ora
01.01.2009., 02:36
Evo moje dijete je danas došlo domeka...

Bio je u Vinogradskoj...resp.

Sve pohvale osoblju!

Apartmana nema...
Kod djeteta se može biti od 09:00-22:00.
Ako neko dijete ne zaspi do 22 sata onda se ostaje dok ne zaspi...nas sestre nisu upozoravale na vrijeme.

Ora
01.01.2009., 02:36
Svima :love: i da ste što manje po bolnicama.

ninanana
03.01.2009., 12:28
Ne mogu a da se ne javim ovdje.
Jučer sam se vratila s bebicom od 4 mjeseca iz bolnice - bronhiolitis.
Riječ je o pedijatriji u Čakovcu.
Bebicu dojim uz dohranu. Doktorici koja nas je zaprimila podrazumijevalo se da sam s malom tamo.
Više nego ugodno bila sam iznenađena smještajem i odnosom osoblja prema nama.
Bile smo same u sobi. U sobi su dva ormarića, krevet, kinderbet, stol i stolice.
Ne ulazi se u sobu direktno već je ispred nje mala kupaonica za bebicu gdje je možeš mirno okupati, stolić za previjanje i umivaonik.
Sestre su nam donosile prokuhanu vodicu za nadohranu, sterilizirale bočicu i što god mi je trebalo, pomogle su.
Robicu za bebu sam također mogla koristiti našu vlastitu.
Najbitnije, tata je mogao biti s nama koliko je htio. Čak smo svi zajedno dočekali Novu godinu.
Zaista mislim da ovaj odjel zaslužuje sve riječi pohvale.

ivy
03.01.2009., 13:10
Bravo Čakovec! :D

kljucic
09.02.2009., 21:53
L. je opet završila u bolnici. Ali ovaj puta se potrefilo da su posjete zabranjene na cijelom Rebru zbog epidemije gripe. I tako ja L. nisam vidjela već tjedan dana I tko zna koliko dugo još neću). Ne znam šta ću od muke. Da li ih ikako mogu uvjeriti da me puste da ju barem vidim? Ne znam da li mi je pametno raditi neke scene jer prošli puta kad sam digla frku mi je doktorica rekla da ako mi ne paše, vodim dijete negdje drugdje (a to nikako nije moguće jer je Zavod za dijalizu i pedijatar/nefrolog samo na Rebru). Da li oni stvarno imaju pravo odvojiti dijete od majke na tako dugo?

bebelina
09.02.2009., 22:12
Preuzasno! :cry:
Ne znam , ja bi inzistirala na tome da imam pravo na posjete svom djetetu ili cak da cijelo vrijeme budem uz njega, ali to je paklena borba.
Pokusaj na lijepe, zamoli,ako ne uspijes digni frku i trazi odmah sefa odjela, pa sefa bolnice...
A ta doktorica neka potpise i pecatira svoju izjavu.
Jednom sam u Zadarskoj bolnici kad je isto tako ispao cirkus ( doticna je tvrdila da nemam pravo na pretragu) uzela od sestre uputnicu , okrenula je na poledinu i mrtvo hladna trazila da napise to sto je izjavila , potpise i pecatira i da cu poci ca. Naravno , mrko , ali napravila je sve sto je trebalo i to jako njezno (srecom pa pogled ne ubija).

Bubica
09.02.2009., 22:34
prestrasno je to :(
A da se raspitas u Ministarstvu zdravstva ili Uredu pravobraniteljice za djecu?

ivy
09.02.2009., 23:17
kljucic, prestrašno!
imaj snage :love:

twin
10.02.2009., 08:15
Dakle, koliko ja znam, U klaicevoj, na kirurgiji, dozvoljene su posjete od 12-18 sati, apartman nisam mogla dobiti, imaju samo za dojilje...

dalje?

Ja nisam dobila niti dok sam dojila. Sva tri puta....

twin
10.02.2009., 08:26
Kantrida, Rijeka

za mame dojiljice, moze se dolaziti svaka 3 sata nahraniti dijete, zadnje hranjenje u 10 navecer, prvo u 6 ujutro. izmedju oni daju jedan obrok ( bez obzira ako je beba mladja od jednog mjeseca :cry: )

nema nikakve mogucnosti da majka bude sa djetetom cijelu noc.

Da se tako moram izraziti, KRETENI!!!! Moja je Mia do zadnjeg (10 mjeseci) cicala kad je htjela ali uvijek češće od 3 sata. Kad je bila u Klaićevoj, nije spavala preko noći pa sam u principu bila s njom od kad se probudila do kad smo išle kući. Osim zadnjeg puta (nadam se i zadnji boravak u bolnici) kad sam bila od 14-15.30h i opet došla po nju u 18h.
U Zaraznoj je bila sa 11 dana na intenzivnoj i tamo nema posjeta, nakon 5 dana smo dobile apartman. Drugi puta je završila na Zaraznoj ali nije bilo šanse da je ostavim jer je fizički bila dobro. Svi su me gledali kao luđakinju, a ja sam im rekla da najbolje poznam svoje dijete i da je dobro (imala je samo temp i visoki crp) i da će joj biti veća trauma bez mene. Sljedeći dan se oslobodio apartman i prespavale smo jedan dan, i već su nas dan poslije pustili kući. Naime, oni nisu znali šta joj je, dali odmah antibiotik, a naša najbolja pedica na svijetu je odmah rekla da je to regresivna temp nakon operacije hemangioma. Na antibiotik nije reagirala, kad sam im rekla za dijagnozu rekli su da nema šanse, da nisu nikad čuli za to, a Mia je nakon 7 dana bila kao nova, crp pao sa 126 na 0,5. Nisu ni oni sveznalice. Iako mislim da je najbolje organizirana bolnica (u smislu pretraga i brzine nalaza) i da rade najbolji stručnjaci. Barem iz našeg iskustva. Ah ne ponovilo se sve to.....

Ineska
11.02.2009., 17:47
ajme ključić prestrašno, pretužno :( drž se...


Rijeka, Kantrida, neurologija - može se biti od 6-22 tj dok se ne uspava dijete.

kljucic
16.02.2009., 20:36
Da li netko sa sigurnošću zna da li mene mogu fizički zaustaviti da uđem u sobu svog djeteta i fizički me (pomoću zaštitara) izbacit iz bolnice i sl.?
Da li imaju na to pravo?
Mislim, neću se ja sad tamo s njima fizički obračunavat, ali ipak da znam do koje granice mogu ići :mrgreen:

sirius
16.02.2009., 21:47
Da li netko sa sigurnošću zna da li mene mogu fizički zaustaviti da uđem u sobu svog djeteta i fizički me (pomoću zaštitara) izbacit iz bolnice i sl.?
Da li imaju na to pravo?
Mislim, neću se ja sad tamo s njima fizički obračunavat, ali ipak da znam do koje granice mogu ići :mrgreen:

Jesi li ti igdje vidjela zaštitare?!

Jel L. još na intenzivnoj? Jel postoji realna potreba za tim ili oni ne znaju kuda bi sa njim pa ju i ne sele?
Mislim ,fizički svakako možeš uči u sobu ali nisam sigurna koliko bi se tamo mogla zadržati dok oni ne bi poduzeli sve moguće mjere da odeš?

kljucic
16.02.2009., 22:04
Da, na intenzivnoj je. A dal postoji realna potreba...hmm...ne znam. Stabilna je, ali je sada od nikuda CRP skočio na 250, rastu neke bakterije u hemokulturi pa je na 3 antibiotika. Podložna je brzim promjenama stanja pa sam s jedne strane sigurna da ju prate doktori koji ju već znaju i drago mi je da je tamo, a s druge strane, htjela bih do nje, a to je na tom odjelu malo teže. A da ne znaju kud bi s njom, ne znaju. Uvijek isti problem pošto ima jaako rijetku bolest bubrega. Ako su samo bubrezi u pitanju, jer su se sad pojavili i ti napadi.
Joj, ma tako se ne volim dovoditi u neke konflilktne situacije, ali bojim se da bi do njih došlo ako previše forsam :/

ivy
17.02.2009., 06:59
ključić strašno je to, izdrži još malo :love:

Anamarija5
17.02.2009., 15:07
moj bebach je bio u bolnici 17 dana(u klaićevoj na odjelu za opekline i kirurgiju) i svaki dan sam dolazila u bolnicu u 14h i ostajala nekad do 21h, a sestre i nitko drugi se naravno nije bunio, iako su posjeti do 18h.. 8)
apartman nisam mogla dobiti, ali ga nisam ni tražila...bojala sam se kako će proći prve 2-3 noći, ali sestre su mi rekle da je jako dobar i da ne plače kad odemo...uff kako mi je laknulo.... :D ...

apricot
17.02.2009., 19:50
ključić, samo šaljem vibre
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:

Bubica
18.02.2009., 19:44
Danas je Udruga roda poslala sluzbeni dopis ravnatelju KBC Rebra za zamolbom da preispita odluku o zabrani posjeta hospitaliziranoj djeci. Dopis smo proslijedili i Pravobraniteljici za djecu, Ministarstvu zdravstva te Udruzi "Naša djeca" koji vode projekt "Za osjeh djeteta u bolnici".

Nesto kasnije doznajemo da je Rebro danas ukinulo zabranu posjeta u bolnici. :D

Rebro se nama nije sluzbeno javilo, ne mozemo tvrditi je li bila prije kokos ili jaje (ali znamo da je u vrijeme dok smo faksirali dopis zabrana jos bila na snazi) pa vjerujemo da smo ipak malo doprinjeli novonastaloj situaciji :D

Kako je u bolnici objasnjenje bilo da je zabrana donesena na prijedlog epidemiologa HZJZ, ovih dana cemo se sigurno istima obratiti i traziti dodatna objasnjenja.

ivy
18.02.2009., 19:53
Danas je Udruga roda poslala sluzbeni dopis ravnatelju KBC Rebra za zamolbom da preispita odluku o zabrani posjeta hospitaliziranoj djeci. Dopis smo proslijedili i Pravobraniteljici za djecu, Ministarstvu zdravstva te Udruzi "Naša djeca" koji vode projekt "Za osjeh djeteta u bolnici".

Nesto kasnije doznajemo da je Rebro danas ukinulo zabranu posjeta u bolnici. :D

Rebro se nama nije sluzbeno javilo, ne mozemo tvrditi je li bila prije kokos ili jaje (ali znamo da je u vrijeme dok smo faksirali dopis zabrana jos bila na snazi) pa vjerujemo da smo ipak malo doprinjeli novonastaloj situaciji :D

Kako je u bolnici objasnjenje bilo da je zabrana donesena na prijedlog epidemiologa HZJZ, ovih dana cemo se sigurno istima obratiti i traziti dodatna objasnjenja.

bubica, mogu samo reći :D :D

kljucic
18.02.2009., 20:32
A ja mogu samo reći jedno veeeeliko HVALA! :love:
Ja sam još pred kraj prošlog tjedna poslala mail Pravobraniteljici za djecu i voditeljici Epidemiološke službe, ali kako do jučer nisam dobila nikakav odgovor već sam se jutros bila nabrusila sjest na telefon, a i osobno obići sve odgovorne odozdola prema gore na Rebru kad ono, čudnim li čudom, posjete dozvoljene 8)
I tako sam ja nakon duuuuga 2 i pol tjedna ponovno sa svojom princezom :D
Ne znam šta ste napisale u tom dopisu, ali očito su im se gaće zatresle jer jučer nije još bilo ni govora o tome. Naprotiv, dobila sam informaciju da prava epidemija gripe tek počinje i da se ne nadam posjetama još barem tjedan dana.
Danas je dežurni doktor pred kraj posjeta zamolio da se polako spremimo jer, iako bi i on najradije da su roditelji i cijelu noć sa djecom, službena zabrana posjeta još uvijek traje, a oni su nam izašli u susret.
Još jednom, HVAAALAAA! Koja ste vi moćna gomilica :love:

apricot
18.02.2009., 20:37
:*
i svim malim bolesnicima koji će moći biti sa svojima

Bubica
18.02.2009., 20:40
:love:

i velika pusa Leoni :heart:

dixie
18.02.2009., 22:24
ajme kljucic tako sam sretna zbog tebe, a i drugih mama naravno :D
veliko hvala rodi na ovome :love:

Brunda
18.02.2009., 22:29
:D :heart:

čokolada
18.02.2009., 22:31
:D :heart:
bravo , cure!

Larita
18.02.2009., 22:35
bravo cure... :love:

Bubica
20.02.2009., 10:04
na zalost sluzbeni odgovor ravnatelja KBC Zagreb nije nimalo za slavlje, zabrana traje i dalje jer je to u interesu "vaše djece" :evil: :evil: :evil:

rujemo i dalje, javim kako ce se stvar razvijati

tocekica
20.02.2009., 11:18
šalata, nefrologija-ušas! Petar je imao mjesec dana kad je završio u bolnici. moja napomena da je on isključivo dojen rezultiralo je odgovorom "ne brinite mama dat ćemo mu mi jesti-neće bit gladan" mogla sam doći u 6 ujutro na podoj -pa onda od 10-18 biti uz njega-naravno nitko mi ništa nije ponudio za jeli-ni čašu vode ,mogla sam dojiti isključivo u zajedničkoj kupaonici cijelog odjela,.sjedila sam u maloj dječjoj stolici sto je bilo naporno jer sam imala komplikacije sa šavom nakon carskog. točno u 18.00 sam upozorena da moram doma. izdajala sam se i oni su davali noću moje mlijeko. zatrazila sam da ga puste doma čim mogu jer sam polagano gubila snagu tako da smo daljnjih 10 dana išli na injekcije.
Kontrole su svaki mjesec i to je tako fantastično da bi mogli film snimit i poslat WHO i Unicefu. Sestra(jedna koja je imala čast mene 2 puta doslovno okriviti da sam ja kriva za infekciju jer mu dovoljno ne natežem kožicu) uzima uzorak na hodniku .pritom zalije i mene i Petra s pišalinom -usput ja sam tražila da promijeni vrećicu jer se Petar pokakio a ona je rekla da je uzorak dobar-morali smo ponovit uzorak tjedan dana kasnije jer je imao nemoguć nalaz(dr. rekao da je za bolnicu i superjake antibiotike a da to nemre tako bit jer nema nitrita u biokemiji).

P.S. s Dr. sam zadovoljna-samo me muče sestre

nenaa
20.02.2009., 11:25
Mozemo li ovdje malo pobrojati kakvo je stanje s posjetama i boravkom uz našu djecu dok su hospitalizirana. Znamo da nam zakon, tj. pravilnik o osnovnom zdravstvenom osiguranju omogućava "iznimno" dnevni boravak uz dijete staro do 5 godina (dnevni znaci minimum 6 sati), znamo da imamo i pravo na bolovanje dok je dijete hospitalizirano ali isto tako znamo da se ova prava vrlo cesto ne postuju i da svaki odjel ima neki svoj kucni red na koji se pozivaju. Sto je s djecom starijom od pet godina?

Dakle, koliko ja znam, U klaicevoj, na kirurgiji, dozvoljene su posjete od 12-18 sati, apartman nisam mogla dobiti, imaju samo za dojilje...

dalje?


U potpunosti sam za to da se pridržavamo pravila kuće. Znam da nije lako imati dijete u bolnici, i jesam za dozvolu i boravka i ostanaka, ali onda si pomislim na šta bi taj odjel ličio kad bi u sobi sa 6 djece dolazili i mama tata... ne znam.
Vjerujem da meni dijete hospitalizirano da bih voljela i htjela biti uz nju 24 sata i da bih se osjećala povrijeđena da mi netko to ograniči, ali opet pitam se je li ispravno, ipak je to bolnica.
Baš me zanima razvoj ove teme pa da definiram svoje mišljenje.

ms. ivy
20.02.2009., 11:48
sličio bi, vjerojatno, na ovo:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=7&Tekst2ID=143&Show=1705

lako za tvoju povrijeđenost; ali kako se osjeća dijete koje je ne samo bolesno, istrgnuto iz svoje okoline, u nepoznatoj sredini, izloženo bolnim postupcima... nego još uz sebe nema blisku osobu da mu olakša? :(

prosurfala sam stranim preporukama za ostanak djeteta u bolnici; kad ih usporedim sa situacijom kod nas, dođe mi plakati. :(

nenaa
20.02.2009., 12:00
Eh možda jednog dana. Lijep članak.

Ali bazirajmo se nažalost na naš bolnički sustav i vidimo da li se tu može nešto učiniti. Mislim naravno da može, ali mislim da nema financija i sluha sa one strane gdje su fotelje. Naravno da bi bilo predivno da mogu biti uz moju mrvicu da treba i da bih se rukama i nogama borila da tamo ostanem, ali jesmo li u svakoj bolesti upravu biti tamo. I postoje li slučajevi gdje je izolacija bila potrebna.

Ne znam možda sam otišla u totalnu filozofiju, ali pitam se kako pomiriti struku koja vječito gunđa i ne volli svoje pacijente i doživljava nas kao neuke glupane, i nas smrtnike koji možda ponekad potpuno pogubimo kompase. To se ja pitam u svojoj glavi. Vjerojatno postoji neka sredina. I ne odnosi se ovo na nikoga osobno i nemam namjeru nikoga uvrijediti, to su samo neka moja razmišljanja.

ms. ivy
20.02.2009., 12:17
ovdje ne govorimo o svakoj bolesti i slučajevima koji zahtijevaju izolaciju, govorimo o bazičnim pravima hospitalizirane djece.

tvoj post me podsjeća na situaciju u rodilištima kad se roda počela zalagati za humanizaciju poroda. :) i vidi vraga, stvari su se otad ipak malko promijenile. a da bi se to dogodilo, netko je morao dovesti u pitanje ustaljenu praksu. ;)

ali, imaš pravo. zaista nije u redu da na ovom topicu filozofiramo. ovdje treba biti konkretan i konstruktivan.

nenaa
20.02.2009., 12:21
ovdje ne govorimo o svakoj bolesti i slučajevima koji zahtijevaju izolaciju, govorimo o bazičnim pravima hospitalizirane djece.

tvoj post me podsjeća na situaciju u rodilištima kad se roda počela zalagati za humanizaciju poroda. :) i vidi vraga, stvari su se otad ipak malko promijenile. a da bi se to dogodilo, netko je morao dovesti u pitanje ustaljenu praksu. ;)

ali, imaš pravo. zaista nije u redu da na ovom topicu filozofiramo. ovdje treba biti konkretan i konstruktivan.


Ma da ustvari, upravu si.
Mene inače muči kad mi netko osporava nešto na što ja u tom trenutku mislim da imam pravo, ponekad sam u pravu ponekad shvatim da sam zabrijala.
Imaš pravo, ovdje ću se ponovno uključiti ako budem imala neko konkretno pitanje ili odgovor na postavljeno pitanje. Adios :*

seni
20.02.2009., 12:28
eto da dodam, kao netko tko zivi u zemlji u kojoj je normalno da su roditelji sa djecom u bolnici. i bolnice i dalje funkcioniraju, sustav radi, nista se nije urusilo....naprotiv.

kad su mojoj curki kada je imala 5 godina operirani polipi i mandule, te nakon sto se ona budila iz anestezije u rukame mene i mm-a ( a onaj tko je to dozivio, zna na sto mislim), a doktor nam je rekao da joj tihim glasom pricammo, mrmljamo, grlimo je i tako to...kako cula poznati glas, osjetila poznti miris...ja sam bila sudbini neizmjero zahvalna, da smo mogli biti tamo.

jer dijete bunca, trza se , krvava pljuvacka ide van...

poslije sam pitala kirurga, kako je to bilo u prijasnjim vremenima kada roditelji nisu mogli biti prisutni, tko je smirivao dijete i kod budenja iz anestezije i kod daljneg lezanja u sobi kada dijete ima braunilu za sredstvo protiv bolova...
on je samo rekao: ne pitajte i bolje da ne znate.

tocekica
20.02.2009., 12:36
samo bih još jednu stvar dodala. ja sam morala biti u zelenom ogrtaču kad sam malog dojila(muž je samo mogao gledat bebu kroz staklo) a med sestra je bebama iz te sobe davala bočicu na hodniku okružena djecom(bilo im je zanimljivo gledat kak beba papa) koja su prije toga imala posjetu u hodniku bolničke čekaone-tamo je i hitna.

Maslačkica
20.02.2009., 12:42
ovdje ne govorimo o svakoj bolesti i slučajevima koji zahtijevaju izolaciju

Ja sam gledala gdje su majke sa djecom u izolaciji (naravno na stranjskoj TV) imaju maske, odijela itd. Pa na kraju krajeva valjda i osoblje nekad uđe u tu izolaciju, šta je sa njima?


A sistem ostavljanja djeteta samog u bolnici mi je u najmanju ruku :shock:

kljucic
20.02.2009., 15:33
Da, da, opet su zabranjene posjete :(
A što se razloga tiče, danas mi je tako diglo tlak kad sam onako snuždena nakon te informacije otišla s jednom mamom na kavu i skužile smo da u tom bircu sjede studenti koji onda idu našoj djeci (bili su u bijelim kutama, dakle, "skočili" su na kavicu).
Ne znam.

lunahor
29.08.2013., 10:52
nemogu nigjde naci jel ja kao majka 11 godisnjeg djeteta koje je na bolnickom lijecenju zbog pretraga imam pravo na bolovanje ili nemam ? i jel bar imam pravo na dva dana kada dijete vozim u bolnicu i dolazim po njega :(

sirius
29.08.2013., 13:10
nemogu nigjde naci jel ja kao majka 11 godisnjeg djeteta koje je na bolnickom lijecenju zbog pretraga imam pravo na bolovanje ili nemam ? i jel bar imam pravo na dva dana kada dijete vozim u bolnicu i dolazim po njega :(
Nemas pravo na bolovanje . :(
ali zovi info telefon hzzo-a , pa pitaj na sto imas pravo , obzirom da treba transport i pratnju.

lunahor
29.08.2013., 19:04
Nisu sigurni al misle da za ta dva dana imam pravo jer kako da dijete od 11 g dode u bolnicu ? I to iz drugog grada?

sirius
29.08.2013., 20:51
Nisu sigurni al misle da za ta dva dana imam pravo jer kako da dijete od 11 g dode u bolnicu ? I to iz drugog grada?
Ako hzzo nije siguran tko bi onda mogao znati?! :/
da li ce te kontaktirati?

lunahor
29.08.2013., 21:06
Ne . Rekli su mi nek tako kazem dokici , sifra eo.

sirius
29.08.2013., 21:16
Ne . Rekli su mi nek tako kazem dokici , sifra eo.
Daj javi sto je kod dr. bilo i da li si dobila bolovanje kao pratnja.

lunahor
29.08.2013., 21:26
Moze, 17-19 .9 idemo .

lunahor
31.08.2013., 21:09
Zvala sam jos jednom hzzo na drugo mjesto i rekli su mi da sigurno imam pravo na bolovanje kao pratnja za ta dva dana kad ih vodim i idem po njih. Sifra eo.

lunahor
22.09.2013., 11:43
Dakle na kraju sam dobila doznaku sa sifrom f3 njega clana obitelji od 7-18 godina .. Po toj logici mi je mogla dat onda i srednji dan. Po meni mogla je dat samo za pratnju kako je i rekla da bude a dala je za njegu a dijete na bolnickom lijecenju. Radi se o danima prijema i odlaska iz bolnice, utorak i cetv a srijedu mi nije htjela pisat.


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free (http://tapatalk.com/m?id=1)

Idnom
25.11.2013., 15:21
Ima li netko frisko iskustvo s gastro odjela u klaicevoj?
Ovaj tjedan ce mi 14 mjesecno dijete biti hospitalizirano i u komi sam. Ne mozemo dobiti apartman, sve zivo sam probala, lista cekanja je pooodugacka-vise od godinu dana se ceka, a i tada nije sigurno jer moze doci hitan slucaj... Ali to sve je neka druga tema.
Cula sam da ne dozvoljavaju da se ostane s djetetom po noci. Kako je preko dana? Moj jos nista ne zna sam, jel ga sestre hrane, ponude bocicu za popiti vode, dudu?
Spava u bracnom krevetu doma, uspavljujem ga tako da mislim da ce tamo cijelu noc urlati i tugovati u kinderbetu. Jel ih vezu?

jelena.O
25.11.2013., 15:54
u principu od 12-18(19) možeš bit s njime, možda te ostave i do spavanja.

a zakaj ide? ph?

lunahor
25.11.2013., 16:12
evo mi smo ti bili prije mjesec dana na tom odjelu. mozes biti od 8 ujtro do spavanja. vrlo vrlo su fleksibilni :up nama su rekli od 10-20 , al da sam htjela mogla sam i duze . ja sam dolazila oko 9 i vec je tamo bilo mama, i poslije mene su jos ostajali. mozda bi te i duze pustili. do nas je bas bila soba od beba,tako da sam ih cijeli dan gledala. sa svima su od jutra do navecer bili roditelji. tj jedan od roditelja, koji su ih sami hranili i svud na pretrage sami nosili., sve su sestre fenomenalne, osim mozda jedne. doktori su isto odlicno. odjel odlican. i da ti mora biti par sati sam, sestra dode, nahrani, premota. nemas brige. zbilja odlican odjel, vrlo frendli prema roditeljima i djeci.dakle cijeli dan mozes biti s bebom od jutra do navecer. dok ga ne uspavas. sigurno i provjereno.

Idnom
25.11.2013., 17:42
Jelena, na pretrage radi alergije.
Lunahor, puuuno hvala na postu, sad cu lakse spavati do hospitalizacije :)

Idnom
25.11.2013., 20:12
Lunahor, samo bih te jos pitala kakva je temperatura na odjelu? Jel dovoljno da je samo u pidzami ili da mu jos stavim kakav tanki pulover za prek dana dok nije pokriven? Ili prek dana mogu biti u trenirci? Jel treba nositi rucnik ako ce ga kupati?

lunahor
25.11.2013., 20:54
Vjerujem da je vruce jer mi smo bili 17-19.9 i crkavali smo od vrucine jer su grijali vec tad ko ludi. Ja sam stalno luftala i otvarala prozore ;) sigurno je topla jer djeca svud u pidamama hodaju .

lunahor
25.11.2013., 20:55
Da ponesi sve za higijenu. One ti ga nece kupat, mame su same kupale djecu ;) al uzmi vl maramice pa ak niste dugo vec dan dva ni netrebas ga kupat.

Idnom
25.11.2013., 20:59
Super, hvala za sve informacije! :)

lunahor
25.11.2013., 21:08
Imaju ti i igraonicu , a i klaunovi su nas posjetili :)
Nasa soba nije imala wc i kupaonu kao ni bebi sobe u kojima su po 3-4 kinderbeta( dosta su male) a neke su imale. Sestra visnja je glavna i fenomenalna. Al velim sve su jako drage i ljubazne s djecom i roditeljima. Ja i cure smo se bas ugodno osjecale, meni veeeliko iznenadenje, veliko. Oko bas niceg nisu pravili problem. Velim ja sam dosla ranije jedan dan ,ma nista ni trepno niko nije. Pa recimo moja je jedna jako probirljiva s hranom medutim bez problema na sestrino trazenje( koja je za nju urgirala ;)) bi dobila nesto drugo sto su imali ;) mozda je jedna il dve bile " normalne uobicajene " sestre na kakve smo navikli al ostale su bile preljubazne - neocekivano . Cak su sve nalaze htjele reci ne samo meni nego djeci koja pitaju .
Sve je u staklu da svi vide sto se u sobama zbiva pogotovo kod beba , njih svi vide ;) pa ak je beba sama dodu sestre, pomaze, i tak pokriju bebu . Nemoj brinut zbilja ti je odjel ok :)

lunahor
25.11.2013., 21:10
Ja sam se nabrusila da cu se svadat jer pise da sam jedan roditelj smije, al ja sam imala dvoje djece odjednom tamo al nis nisu dramili kad nas je dvoje bilo s njih dvoje, a ni cimerici od cura, njoj su uvijek po dvoje dolazili i nis isto.

Idnom
26.11.2013., 00:49
Stvarno ti puno hvala na trudu i detaljnom opisu!!! :) vec danima brinem kako cemo to prezivjeti. Sad mi je lakse... Jos na kraju nece htjeti ici doma ;)

jelena.O
26.11.2013., 07:13
a kaj će raditi možda testiranje s mlijekom, ak da i vse bu ok, onda te puste popodne , pa opet drugo jutro moraš doć ujutro na nastavak započetog.

jelena.O
26.11.2013., 07:22
ne bi trebala brigat napose oko si kod Mišak.vidim da sam ti na opterećenju isto sve napisala.

jelena.O
26.11.2013., 07:25
inače uputno je da bude jedna osoba kod djece jer su sobe dosta male, a napose sad u dob dišnih infekcija, treba iako zdravu djecu zaštititi od svega kaj ne treba, a napose bebe.

jelena.O
26.11.2013., 10:07
zaboravila prije napisati u biti posjete su od 10, ( od 8-10 je njega klinaca), ali ti pošto ideš na opretećenje bit ćeš cijelo vrijeme s malim osim kod stavljanja brumile ( stave u slučaju da bi krenulo po zlu i treba dat neki lijek).

nadam se da će dobro proći ( mislim na hospitalizaciju)

jelena.O
26.11.2013., 10:11
idnom imaš pp.

tangerina
26.11.2013., 11:12
kad je već iskrsnula tema, a ja imam friško iskustvo sa dječjeg kirurškog na Firulama, Split, da se prijavim.
Jedan roditelj može biti s djetetom od 8:30 do navečer kad zaspu. Nikad nas nisu navečer tjerali, ljudi ostanu koliko procjenjuju da je dovoljno, ne znam dokad su ostajale mame malih beba.
S tim da, bilo je djece od npr 6 godina, uz koje su znali roditelji ostati, i nisu ih tjerali, barem ja nisam čula.
Moja je zamjerka što, recimo, ujutro roditelji moraju pričekati da prođe vizita, predaja smjene, to još mogu razumjeti, ali onda i da prođe čistačica i da se osuši pod. Moj sin ima 4 godine i njemu je to bilo maltene svejedno, ali male bebe bacaju dreku čim vide "tetu s metlom", jer znaju da je mama u sobi do a ne smije do njih.

jelena.O
28.11.2013., 16:09
Idnom nadam se da je ok

lunahor
28.11.2013., 16:39
Jucer smo bili na kontroli, u bolnici je 300 stupnjeva, sto po sobama sto po hodnicima . Uzasno uzasno vruce.

Lutonjica
02.10.2014., 15:21
za emisiju Svaki dan, dobar dan traže roditelje djeteta koje je bilo hospitalizirano da kažu svoja iskustva.
Sad imate priliku reći sve čime ste nezadovoljni i što vas je frustriralo, pa molim da se javite meni u inbox ako ste zainteresirani!
Hvala!