PDA

Pogledaj cijelu verziju : Junetina - kako?



Imga
07.12.2008., 17:38
Nisam spremala junetinu valjda već 10 godina; što zbog ludih krava, što zbog toga jer mi stvarno dodijala nakon mononukleoze gdje sam jela samo to i piletinu na lešo.

Jučer sam uspjela iskopati kuharicu iz koje je mama kuhala kad sam bila mala i našla jedan recept svoje mladosti s junetinom i krastavcima.
Sad bi ja to spremila, ali ne znam kako da to izvedem, a da mi meso nije žilavo i bezukusno.

Kako vi radite junetinu da je mekana i da ju je užitak jesti?
Ima li veze kako je šnicl rezan? Od kojeg je dijela juneta najbolje meso za peći na naglo? Ili dinstati?
Treba prvo soliti pa onda tući? Marinirati?
Pomoć!

A niti provjereni recepti nisu na odmet. :mrgreen:

apricot
07.12.2008., 18:17
junetinu koristim samo za pašticadu
i to lažnu jer mi se ne da raditi po PS-u.
ako prvo ispečeš, pa staviš kuhati u saftu... i zaboraviš na to pa se vratiš za nekoliko sati (pazi da ima dovoljno tekućine), garantirano će ti biti mekano.

Strobery Shortcake
07.12.2008., 19:29
Moja mama ovako sprema juneće šnicle:
Dobro ih istuće i marinira par sati posoljenje u mlijeku (da ih prekrije) u frižideru.
Onda ih uvalja u brašno i prži na ulju, a onda kad su gotove, poklopi pa se pojavi i malo vlastitog soka. Meni je ovo mrak.

apricot
07.12.2008., 19:30
e, tako je moja tetka Zilha spremala :heart:
i onda umačeš kukuruzni kruh iz lokalnog "granapa".

Imga
07.12.2008., 19:48
Moja mama ovako sprema juneće šnicle:
Dobro ih istuće i marinira par sati posoljenje u mlijeku (da ih prekrije) u frižideru.
Onda ih uvalja u brašno i prži na ulju, a onda kad su gotove, poklopi pa se pojavi i malo vlastitog soka. Meni je ovo mrak.

može se onda kad se poprži zaliti npr. vrhnjem i malo prokrčkati?
neće se stvrdnuti meso?

apricot, falšo pašticada?
to je, jelda, sve u jednom loncu i bez puno peripetija :trep:

apricot
07.12.2008., 20:02
pa da.
ispečeš šnicle.
izvadiš ih van i na toj masnoći i soku od mesa propržiš povrće kao za pravu pašticadu.
kad omekša, smiksaš ga štapnim mikserom, dodaš začine, vino i vodu, vratiš meso unutra i nek se kuha dok gosti ne dođu. :mrgreen:

thalia
07.12.2008., 20:04
pa da.
ispečeš šnicle.
izvadiš ih van i na toj masnoći i soku od mesa propržiš povrće kao za pravu pašticadu.
kad omekša, smiksaš ga štapnim mikserom, dodaš začine, vino i vodu, vratiš meso unutra i nek se kuha dok gosti ne dođu. :mrgreen:

ovo zvuči super, molim lijepo nabrojeno povrće kao za pravu pašticadu pa da si i ja to napravim :mljac:

apricot
07.12.2008., 20:11
luk, korijen peršina, mrkva, korijen celera, češnjak, pelati (može i koncentrat rajčice), nekoliko suhih šljiva i/ili smokava

od začina lovor, klinčići, ružmarin, vino/prošek, sol, papar

(tko se sjeti, neka meso, noć prije, namoči u kvasinu)

mim
07.12.2008., 20:12
pa da.
ispečeš šnicle.
izvadiš ih van i na toj masnoći i soku od mesa propržiš povrće kao za pravu pašticadu.
kad omekša, smiksaš ga štapnim mikserom, dodaš začine, vino i vodu, vratiš meso unutra i nek se kuha dok gosti ne dođu. :mrgreen:

ovo zvuči super, molim lijepo nabrojeno povrće kao za pravu pašticadu pa da si i ja to napravim :mljac:
Peršin (korijen), celer (korijen), mrkva (obilno :mrgreen: ), crveni luk (puno), češnjak (3-4 kom), nekoliko suhih šljiva bez koštica, par režnjeva limuna, klinčić (umjereno, 2-3), vino.

Sve to (bez vina) ja stavim krčkati nakon što zapečem meso. Dolijevaš vode koliko treba, krčka se bar 2 sata, doliješ vino i kad je sve mekano izvadiš meso, sve ostalo usitniš štapnim mikserom, vratiš meso nazad i još malo prokrčkaš. Skuhaš njoke i "ubiješ se" 8) .

apricot
07.12.2008., 20:13
mim, ti ne stavljaš rajčicu?

mim
07.12.2008., 20:18
mim, ti ne stavljaš rajčicu?
Ne pod obavezno. Ako imam svježu-stavim bez kore. Ako ne-ništa. Meni je nekak pašticada bez paradajza bolja. Njega trpam u svaki drugi saft, ali ne u pašticadu. A u ovu kombinaciju znam ubaciti i malo špekeca da dobije okus kao da je meso špikano.

apricot
07.12.2008., 20:19
e, da... pancetu isto stavim.
i to tako sitno nasjeckanu da je ko mljevena.
viš, moram probati bez rajčice.
kad se najave gosti :mrgreen:

Matilda
07.12.2008., 20:26
cesto kuham junetinu, kao gulas ili dinstane snicle.
Nista prehodno ne pecem, vec na luk bacim snicle ili kockice mesa, dinsam dok ne pusi svoj saft, dodam vode i za sat vremena je gotovo (lagana vatra). Od zacina dodam sol, paradajz (kockice ili pelate), mrkve, crvene paprike, persina, vlasca, papra.

Alkemicarka
07.12.2008., 21:41
U pašticadu obavezno prošek i pred kraj par suhih šljiva.

MoMo
07.12.2008., 21:47
ni ja ne stavljam paradajz u pasticadu ...i to mi je super lako za spremiti kad nam dolaze gosti jer sto apricot kaze zaboravis na to par sati vratsi se skuhano :D

SS super recept moram probati ja volim te snicle pojesti (kad mi naumpadne meso sto i nije bas cesto) ali nisam znala kako se rade moram probati :mljac:

Strobery Shortcake
07.12.2008., 22:08
e, tako je moja tetka Zilha spremala :heart:
i onda umačeš kukuruzni kruh iz lokalnog "granapa".
OT: Granap=GRadsko NAbavno Preduzeće :mrgreen:

mim
07.12.2008., 22:34
U pašticadu obavezno prošek i pred kraj par suhih šljiva.
Ja šljive stavim odmah s mesom i smiksam ih u sam umak. Neki ih izvade. A što se prošeka tiče-ako ga nema okus sasvim dobro zamijeni crno vino+jedna mala žličica šećera.

†vanesax
07.12.2008., 22:39
Ja junetinu najčešće dinstam onako obično. Pre toga je posolim ili stavim neki začin od sušenog povrća (tipa vegeta) i dobro premažem senfom.
Uzimam najčešće ribić, jer bude najmekši i najsočniji.
Na malo ulja popržim naglo sa svih strana, dolijem malo vode i poklopim.
Eventualno pred kraj ubacim 1 češanj češnjaka, ali volim i bez ičega.
Odkad imam ekspres lonac, junetinu isključivo pravim u njemu i bude za 45 min jaaako fina i meka.
U običnoj šerpi joj treba 2,5-3 sata, zavisi koliko je "stara"

A radim i lovačke šnicle slično. To se uzime meso od buta, ali ima i onog dela od grudi koje bude isto tako fino.
Isečem meso na šnicle, izlupam, posolim i opet namažem senfom. I to tako malo odstoji. Još bolje ako ti tako prenoći u frižideru.
Uvaljam u brašno i na masnoći popečem naglo sa obe strane.
Opet nalijem vode, može i 1 dl belog vina, par zrna bibera, lovorov list i poklopac. Dinsta se na tihom 30 minuta, a onda ubaciš crni luk na kockice ili rebarca, beli luk na pole isečen, podliješ vodom ako treba još malo, poklopiš i zaboraviš na neko vreme.
Bitno je da ti šnicle sve vreme budu ogrezle u tečnosti, znači da ih tečnost tek-tek prekriva i da lagano krčka.
Probaš viljuškom da li je mekano. Trebalo bi biti za nekih 70-80 min.
U to možeš ubaciti i male šampinjone nekih 20-30 min pred kraj.

Ovakve šnicle trebaju biti pikantne i lagano kiselkaste.
Ja zato ponekad pred kraj ulijem malo jabukovog sirćeta i vrlo malo šećera, ako saft nema tu pravu slatko-slano-kiselo-ljutkastu aromu.
Ovo je izvrsno uz:
1. pire krompir
2. bareni krompir sa seckanim peršunom
3. češke knedle od starog hleba
4. nekakvu dobru domaću testeninu
Mljac...
Sad sam otvorila apetit da bih mogla vola pojesti, a ne juneće šniclice :P

Imga
07.12.2008., 23:05
vanesax, sad i meni sline cure
ima da jedemo junetinu cijeli tjedan :mrgreen:

ovi češki knedlički, ima negdje provjeren recept za početnike?

BP
07.12.2008., 23:10
E ovako :P
JOj vec sam gladna a jos nisam ni pocela pisati :mrgreen:

Junetina u mojoj kuhinji dolazi najcesce u dvije varijante i obje su prefine.

1) kupiti juneci ramstek
Juneci ramstek trazite da vam izrezu na deblje fete. Doma ocistite onaj bijeli debeli dio ako ga ima (a ima jer nasi mesari se prave slijepi kad prodaju meso ali necu sad o tome). Posolite se obje strane. Staviti u teflon tavu na kojoj se otopio maslac (mora biti vruce). Na naglo poprzite sa obje strane ili koliko dugo tko voli. Napomena: cim se duze przi, meso postaje zilavije i manje socno. Dakle 3 min sa svake strane meni je taman. Meso izvadite na tanjur, a na maslacu na kojem se meso pripremalo otopiti jedan ili vise zdenka sirica, malo abc sira ili neki drugi kremasti sir, dodati 3- 4 kapi worchestera (obavezno jer daju stih cijelom jelu) i onako umutiti da se otopi. Sa time premazati izvadjeno meso, popriti sa mjesavinom papra u zrnu (sa mlincem je bas cool) i odmah jesti. Uz to naravno ide jako dobro salata od rukole/motovilca i grasak "na padelu"

2) kupiti junecu lopaticu
Ovo je po receptu moje sveki :roll: ali sto jest jest. Valja.
Znaci kupiti junecu lopaticu u komadu. POsoliti je sa svih strana i staviti u visoku padelu na hladno maslinovo ulje (ne puno). Odmah dodati kapule u tezini u kojoj je meso i to na krupno narezane ( najbolje na 4 dijela). Staviti na jacu vatru u meso popeci sa svih strana onako da napravi "frisss". Nakon toga smanjiti vatru, poklopiti i pustiti da se pece u vlastitom soku i soku od luka. Povremeno okrenuti meso. Jelo je gotovo da se vidi da je luk se gotovo raspao. Meso se izvadi, nareze na fete i vrati nazad u padelu sa lukom da se malo nasafti. Pred serviranje se stavi na tanjur/pladan i zalije smiksanim saftom ( da se ne vide ostaci od kapule). Od zacina ide zaista minimum, jer je poanta da dodaci ne preuzmu ukus mesu. Ide dakle, sol, malo papra, malo chilija (tko voli ljuce), mrvica vegete, i grancica ruzmarina. Osim krumpira, savrseno ide i uz surlice, fuze ili brokulu.

Ne zaboravite na vino.... :D

BP
07.12.2008., 23:20
češke knedličke - super stvar.
Imam recept ali mi je kod mame. Budem ga nabavila i napisala

I zaboravih naravno na super stvar LICKE SNICLE.
Ne radim ih precesto, jer su dosta "teske", ali idu super u svecanijim prilikama ili povremeno u obiteljskim ruckovima.
Pisem uskoro o tome..sad trkom spavati i zaobici frizider na putu do postelje ;)

†vanesax
07.12.2008., 23:23
vanesax, sad i meni sline cure
ima da jedemo junetinu cijeli tjedan :mrgreen:

ovi češki knedlički, ima negdje provjeren recept za početnike?
Imaš na www.coolinarika.com
A evo kako ja pravim, količina za 8-10 knedli:

Uzmem 6 šnita starog belog hleba. 3 namočim u malo mleka, onako da upiju, da mleka ne bude previše, a ostale 3 isečem na kockice i popržim ih na masnoći (najbolje je ako je masnoća od pečenja ili svinjska mast, koju ja btw ne koristim, ali iskoristim ako imam nešto gde mi se pekla npr. piletina). Ako nemaš toga onda je sasvim ok kombinacija maslac-ulje.
Bitno je da toga bude dovoljno da bi ti kockice bile hrskave.
Njih istreseš tamo gde su ti zemičke sa mlekom, ubaciš 3 jaja, i brašna tako da umesiš meko i pomalo lepljivo testo. Posoliš otprilike i ostaviš da se malo odmori.
Za to vreme pripremiš neku veliku šerpu sa vodom i kad proključa i nju posoliš, kao i kad kuvaš testeninu.
A knedle vadiš kašikom koju si prethodno umočila u vodu (da se ne bi lepilo. Isto tako ovlažiš i ruke, skineš sa kašike i malo ih oblikuješ u rukama i tako napraviš sve i tek onda ubacuješ u vodu.
Šerpu poklopiš i kuvaš dok se knedličke ne podignu na površinu vode, pa još par minuta.
Kad ih vadiš stavljaš ih u cediljku da malo odkaplju i onda bi se trebale popržiti opet na malo masnoće, onako sa svih strana da se ne bi ulepile.
Ali, pošto ja to pravim obično uz neko meso sa saftom, onda ih samo u tanjiru prelijem sa tim saftom i budu mi skroz mljac.
Eto to mi ide uz junetinu od gore i zelenu salatu.

Osim toga, one su genijalne i kao prilog uz podvarak (tj. dinstani kiseli kupus)
Pravim ih i uz sos od crnog luka. I to je mljac, jedino što ima puno skroba

thalia
08.12.2008., 07:38
joooooooooooooooj :mljac:

hvala cure.

Kosjenka
08.12.2008., 08:44
Ja obavezno sve verzije šnicli od crvenog mesa napacam sa senfom i uljem barem veče prije, ako slučajno ne izvadim meso dan ranije onda pravim gulaš. Najdraža verzija junetine nam je pašticada kod drugih (ja nikako potrefit, pojma nemam zašto djeluje tako jednostavno recept) ili španjolske ptice sa knedlicama.

Lu
08.12.2008., 09:29
e, da... pancetu isto stavim.
i to tako sitno nasjeckanu da je ko mljevena.
viš, moram probati bez rajčice.
kad se najave gosti :mrgreen:

najavljujem se :mrgreen:

apricot
08.12.2008., 09:34
dogovoreno.

†vanesax
08.12.2008., 15:15
Evo još jednog:

JUNEĆI KOTLET SA SUVIM ŠLJIVAMA

U šerpu staviti malo ulja da se dobro zagreje pa ubaciti posoljene kotlete da se kratko zapeku, tj da se uhvati korica ( a to da bi meso kasnije bilo sočno)
Iseći 2 veće glavice luka na deblja rebra, 2 šargarepe na štapiće, 500 gr. krompira i 1 celer na kolutove.
U pleh dobro podmazan maslacem (margarinom) ređati luk, šargarepu, krompir, so, biber, malo ruzmarina, malo bosiljka, 400 gr suvih šljiva, pa celer i odgore propržene kotlete.
Zaliti sa malo belog vina, pokriti folijom i staviti u prethodno zagrejanu rernu da se peče dok meso ne omekša.
Po potrebi doliti po malo vode.
Pečenje traje oko 1,5 sat.

Kaae
08.12.2008., 18:48
Moja mama junece snicle namaze senfom (nikakva marinada, samo sloj senfa pred pecenje) i stavlja ih u tavu, ispod poklopca. I onda se tako.. stavec. Nije to ni pecenje, ni przenje ni kuhanje. Nakon duzeg vremena, snicli su peceni, a vodauljestavec sto ostane posluzi za umak. Dodaje jos malo vode i ponekad dodatnu zlicicu senfa i to malo prokuha u toj tavi.

Iste snicle koristi i za fake a-la-wild ili bilo koje drugo jelo u koje moze ici junetina.

Meso je nenormalno mekano i ukusno.

kalimero
08.12.2008., 21:33
JUNETINA NA LOVAČKI NAČIN
oko 5oo g. junećih šnicli istuckati batom za meso, posoliti, popapriti i kratko popržiti na vreloj masnoći.Pržene odreske premazati senfom -1 žlica, prekriti svaku tankim ploščicama kis.krastavaca ( može i male kockice)podliti sa oko decilitar vode i dodati jedno kis. vrhnje u koje se umješa žlica brašna. Ostaviti da lagano krčkaju.

LIČKE ŠNICLE
Šnicle posoliti, uvaljati u prezle i istucksti. Uvaljati ih u jaja, prezle i naglo popržiti. Slagati u drugu posudu. Svaki red šnicli posipati biberom i bijelim lukom. Zaliti vodom i bijelim vinom. Krčkati i na kraju dodati kajmaka.

Od junrtine se može raditi i klasični gulaš.

zvjerka
09.12.2008., 08:25
ovi recepti su mi njam, njam.
Ja i ovako junjetu radim. Komad junjetine cca 0,5 - 1 kg. u komadu stavim u hladnu vodu dodam puno povrća mrkve, celera, luka, poriluka zrna papra , posolim i lagano kuham 1-2 sata dok meso ne omekša. Od tekućine koju procijedim napravim juhu. A meso poslužim sa nekim umakom uz pire krumir rižu , mada meni je najbolje kad pred kraj kuhanja još ubacim krupir. Pa poslužim junjetinu umak i taj krupmir posipan sa peršinim. I tak u jednom loncu skuham cijeli ručak.

Imga
09.12.2008., 08:27
JUNETINA NA LOVAČKI NAČIN
oko 5oo g. junećih šnicli istuckati batom za meso, posoliti, popapriti i kratko popržiti na vreloj masnoći.Pržene odreske premazati senfom -1 žlica, prekriti svaku tankim ploščicama kis.krastavaca ( može i male kockice)podliti sa oko decilitar vode i dodati jedno kis. vrhnje u koje se umješa žlica brašna. Ostaviti da lagano krčkaju.

kalimero, to je taj "mamin" recept! :*
Da samo znaš koliko mi je trebalo da nađem knjižicu.
Ti ga radiš? Svi govore o dugom krčkanju ili jako kratkom pečenju da se meso ne stvrdne.
Koliko dugo se meso krčka? Ovo boldano mi baš ne pomaže.

kalimero
09.12.2008., 09:37
Eeeee, teško pitanje, kad ja sve radim odokativno. Ali akomalo razmislim nebi smjelo biti manje od pola sata.
To je recept iz stare knjige Podravkinih recepata koji mi stariji imamo :lol: , zato je i tvoja mama imala taj recept.

†vanesax
09.12.2008., 10:06
ovi recepti su mi njam, njam.
Ja i ovako junjetu radim. Komad junjetine cca 0,5 - 1 kg. u komadu stavim u hladnu vodu dodam puno povrća mrkve, celera, luka, poriluka zrna papra , posolim i lagano kuham 1-2 sata dok meso ne omekša. Od tekućine koju procijedim napravim juhu. A meso poslužim sa nekim umakom uz pire krumir rižu , mada meni je najbolje kad pred kraj kuhanja još ubacim krupir. Pa poslužim junjetinu umak i taj krupmir posipan sa peršinim. I tak u jednom loncu skuham cijeli ručak.
To se podrazumeva!

I ja to obožavam, a i moja porodica.

Imamo i onu klasičnu "rinflajš" varijantu - posle supe ide paradajz sosa, kuvanog mesa, krompir-pirea i zelenje iz supe. Mmmmmljac!

†vanesax
09.12.2008., 10:10
JUNETINA NA LOVAČKI NAČIN
oko 5oo g. junećih šnicli istuckati batom za meso, posoliti, popapriti i kratko popržiti na vreloj masnoći.Pržene odreske premazati senfom -1 žlica, prekriti svaku tankim ploščicama kis.krastavaca ( može i male kockice)podliti sa oko decilitar vode i dodati jedno kis. vrhnje u koje se umješa žlica brašna. Ostaviti da lagano krčkaju.

kalimero, to je taj "mamin" recept! :*
Da samo znaš koliko mi je trebalo da nađem knjižicu.
Ti ga radiš? Svi govore o dugom krčkanju ili jako kratkom pečenju da se meso ne stvrdne.
Koliko dugo se meso krčka? Ovo boldano mi baš ne pomaže.

Junetinu krčakš u zavisnosti od toga koliko je stara. A to ne možeš baš proceniti pri kupovini, već, nažalost,, samo pri kuvanju.
Ali, generalno, za junetinu važi pravilo - što suže to bolje. Tj. pod viljuškom možeš osetiti mekoću, tj. kad vlakna od mesa počinju lagano da se odvajaju jedna od drugih. Ili, kada bi presekla šniclu, ne bi trebalo da ti bude napor, već da se odvaja meso samo od sebe. E tad je gotovo.
To kod mene bude za otprilike 1 sat.

Ja sam jedna od onih koje ne vole da se jela dugo gnjave po šerpama, ali za junetinu stvarno moraš imati strpljenja.

†vanesax
09.12.2008., 10:12
Ali, generalno, za junetinu važi pravilo - što duže to bolje.
Bio tipfeler... :oops:

aleksandra70vanja
09.12.2008., 10:38
LIČKE ŠNICLE
Šnicle posoliti, uvaljati u prezle i istucksti. Uvaljati ih u jaja, prezle i naglo popržiti. Slagati u drugu posudu. Svaki red šnicli posipati biberom i bijelim lukom. Zaliti vodom i bijelim vinom. Krčkati i na kraju dodati kajmaka.

.

mi ovako

s tim da u ličke šnicle ne stavaljamo kajmak nego samo voda, vino, češnjak i peršin
uz pire :mljac:

Imga
09.12.2008., 12:48
Eeeee, teško pitanje, kad ja sve radim odokativno. Ali akomalo razmislim nebi smjelo biti manje od pola sata.
To je recept iz stare knjige Podravkinih recepata koji mi stariji imamo :lol: , zato je i tvoja mama imala taj recept.

idem kuhat pa što bude
izvještaj slijedi

NanoiBeba
09.12.2008., 12:55
imga, ja ti radim nešto slično, ali bez krastavaca- moji klinci to stvarno jako rado jedu (oboje, a to je rijetko da baš oboje vole).

Ja ne lupam šnicle nego ih prije prženja s jedne strane namažem senfom (senf omekšava meso) i posipam brašnom. Tu stranu staviš na ugrijano ulje i popržiš s jedne pa druge strane. Na to narežem češnjak na listiće i zalijem vodom. poklopim i pustim kuhati - koliko ovisi o tome koliko imam vremena.

U to se može dodati bijelo vino i nakosani peršin, ali ja to obično izbjegnem.

†vanesax
09.12.2008., 13:04
imga, ja ti radim nešto slično, ali bez krastavaca- moji klinci to stvarno jako rado jedu (oboje, a to je rijetko da baš oboje vole).

Ja ne lupam šnicle nego ih prije prženja s jedne strane namažem senfom (senf omekšava meso) i posipam brašnom. Tu stranu staviš na ugrijano ulje i popržiš s jedne pa druge strane. Na to narežem češnjak na listiće i zalijem vodom. poklopim i pustim kuhati - koliko ovisi o tome koliko imam vremena.

U to se može dodati bijelo vino i nakosani peršin, ali ja to obično izbjegnem.
Ovo se kod nas zovu Lovačke šnicle.
Dodamo još samo bibera

Audrey
09.12.2008., 13:06
Najčešće ju radim kao gulaš/na saft. Prepržim luk, na tome malo pržim meso, zalijem vodom i pustim da krčka....dugo. Pred kraj ako imam dodam suhih vrganja, začina, i na koncu zagustim s malo brašna.
Spicy varijanta mi je (to obično radim kad imam kockice a ne lijepe šnicle) kad na luk stavim dvije-tri žlice ljutog ajvara pa onda na tom popržim meso. Dalje sve isto kao gore, samo bez vrganja.

Imga
09.12.2008., 15:12
:mljac: :mljac:

Super mi je ispalo! Obžderali se i ja i mm. Za prilog sam radila rižu, ali bolje bi mi legla neka tjestenina. Za knedličke nisam danas imala vremena.
Lukavac nije htio - veli da mu je prekiselo. :roll:

NanoiBeba, ostalo mi još pola kile šnicli, probat ću ovako kao ti slijedeći put.
Kalimero, da, da, to je ta - 100 Vegeta specijaliteta. Unutra stvarno ima genijalnih stvari.

†vanesax
09.12.2008., 16:23
:mljac: :mljac:

Super mi je ispalo! Obžderali se i ja i mm. Za prilog sam radila rižu, ali bolje bi mi legla neka tjestenina. Za knedličke nisam danas imala vremena.
Lukavac nije htio - veli da mu je prekiselo. :roll:

NanoiBeba, ostalo mi još pola kile šnicli, probat ću ovako kao ti slijedeći put.
Kalimero, da, da, to je ta - 100 Vegeta specijaliteta. Unutra stvarno ima genijalnih stvari.

:D Super, što ti je dobro ispalo!

A ovaj recept od NanoiBeba ide savršeno uz pire krompir, mada i uz knedlilčke
Ali htela sam poskočiti, jer i ja imam pomenutu knjižicu :D