PDA

Pogledaj cijelu verziju : Što danas kuhate /37.dio/



Stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17

oka
20.02.2011., 11:51
Pa čestitam na za prvi puta! :)

Pretpostavljam da je vepar sa češnjakom pripremljen za pečenje
tako da tu nema da nije dobro.
Sa vodom se podlijeva da mast ne prska po pečnici i krumpir onda nikako ne može ostati sirovi,
a na kraju malo pustiti da se zapeče ili ipak ne, po želji.
Nema mjesta panici :)

Kod nas danas, juha, židovska piletina sa njokima, salata
Za večeru salata sa tunom

oka
20.02.2011., 11:54
Dobro je vepra malo izrezati po površini (ne znam kakav je komad)
tako da se masnoća (ako je ima) cijedi u meso pa je tako meso sočnije, a ne suho.
A u te proreze se može staviti i češnjak.

apricot
20.02.2011., 12:00
nije se tu imalo što našpikati
a ni cijediti, bome
to je kost sa ostacima mesa, ostalo onomad kad sam pravila na lovački
znači, kost od krmića (onako, cijeli red) sa mesom i koljenica (mišić na kosti)
samo malo posolila, nabacala krumpira, luka, mrkve, celera, komorača i tikvicu
poškropila maslinovim i zalila vinom.

i sad vibram

i mislim se... možda sam ipak trebala reći mužu da djeci u kazalištu kupi kokice
LOOOOL

Ifigenija
20.02.2011., 14:59
Kuharice, otvorila sam pol litra vrhnja za kuhanje, trebalo mi za jedan umak par žličica, i g-din gladni suprug kupio pol litre.
Što da radim sa ostatkom, pol litre minus pol dcl?
Baš ne koristim puno tog vrhnja, pa nemam ideje što s njim?
S tim da ja to ne smijem, pa nek bude jednostavno (muzička... :) ) da i sebi stignem nešto skuhat.

Fa-va!

Tako moja mala kaže hvala :lol:

apricot
20.02.2011., 15:04
pa di ti je ona rolana šunka, da zapečeš sutra.
ili napravi krem juhu od bilo kojeg povrća ili kukuruza.
imaš za dva puta (pola sutra, pola možeš i zamrznuti)

a sto posto sam sigurna da će ti djeca htjeti te krem juhe, svi to vole (ili barem skoro svi)

a možeš i bilo koji od složenaca.
ili onu makaronadu s jajima i slatkim vrhnjem.

marta
20.02.2011., 15:28
Mi smo danas jeli domaće lazanje s tunjevinom i zelenu salatu. Mljac.

zhang
20.02.2011., 15:35
mozes njoke s gorgonzolom. samo lagano otopis gorgonzolu u tome.
ili zapecenu palentu s gljivama (imas na tportalu recept od ane u)
ili tjesteninu sa sirevima, isto lagano otopis razne vrste sireva i pomijesas sa kuhanom tjesteninom.

RozaGroza
20.02.2011., 16:11
Mi lazanje od jučer. Vratili se s izleta i nalupali, baš su nam dobro sjele.
Inaće Apri, šta si stavila patati i povrče skupa sa mesom? Ja inaće meso pečem pod folijom jedno sat i pol samo pa onda tek uvaljam patate. Doduše nisam nikad pekla vepra, uvijek je gulaš na lovački sa njokama.

Mm je manijak za pečenim mesom, svaki tjedan mu nešto pečem!

apricot
20.02.2011., 16:16
sve sam ti ja to zajedno utrpala, zato sam se i bojala.
ali, super je ispalo. :mljac:

samo što sam sada "teška" od te kombinacije.
ko da sam se željeza najela.

Ifigenija
21.02.2011., 06:49
mozes njoke s gorgonzolom. samo lagano otopis gorgonzolu u tome.
ili zapecenu palentu s gljivama (imas na tportalu recept od ane u)
ili tjesteninu sa sirevima, isto lagano otopis razne vrste sireva i pomijesas sa kuhanom tjesteninom.

Mislim da ću tjesteninu sa sirevima. Imam samo ementaler i parmezan - jel to dosta?

Ifigenija
21.02.2011., 06:50
pa di ti je ona rolana šunka, da zapečeš sutra.
ili napravi krem juhu od bilo kojeg povrća ili kukuruza.
imaš za dva puta (pola sutra, pola možeš i zamrznuti)

a sto posto sam sigurna da će ti djeca htjeti te krem juhe, svi to vole (ili barem skoro svi)

a možeš i bilo koji od složenaca.
ili onu makaronadu s jajima i slatkim vrhnjem.

Napravit ću im malo krem juhe, da se ne baci... a i pitam se kako se radi makronada?

Ifigenija
21.02.2011., 06:50
Mi smo danas jeli domaće lazanje s tunjevinom i zelenu salatu. Mljac.

Može recept?

flopica
21.02.2011., 06:54
može mi netko detaljno napisati kako spravlja grašak s noklicama? step by step.

zhang
21.02.2011., 08:00
Mislim da ću tjesteninu sa sirevima. Imam samo ementaler i parmezan - jel to dosta?
je, nema to nekog cvrstog pravila. mozes dodati i nekog sira za mazanje ako imas..

laumi
21.02.2011., 08:05
može mi netko detaljno napisati kako spravlja grašak s noklicama? step by step.

na ulje staviš luk i kad se on zažuti, staviš mrkvu na kockice. malo prodinstaš i podlijevaš vodom ili temeljcem. kad mrkva malo omekša, dodaš grašak, malo prodinstaš sve zajedno, zatim dodaš začine po želji, malo mljevene slatke paprike i kuhaš dalje. kad je grašak kuhan, u varivo žličicom stavljaš smjesu za noklice.
smjesa za noklice treba odstajati najmanje pola sata prije stavljanja u varivo. napraviš je od 2-3 jaja (ovisno o količini koju želiš) i nekoliko žlica brašna (ne znam točno koliko, ja radim od oka, pazi da ne bude pregusto).
ja u to varivo stavljam još i cvjetaču (pred kraj kuhanja, da se ne raskuha).

apricot
21.02.2011., 08:31
danas slanutak

flopica
21.02.2011., 09:29
laumi hvala, ja to nikad ne napravim lijepo pa sam odustala sutra ću
probati baš ovako kako si napisala.
danas - pileća juha s griz knedlama, povrće na lešo + pečena svinjetina

marta
21.02.2011., 09:33
Napraviš domaće tijesto za lazanje, 400g brašna i 4 jaja ili 3 jaja i voda, malo soli.
Izdinstaš luk, dodaš pelate (ili već neku drugu rajčicu), začiniš. Pred kraj dodaš tunjevinu. Skuhaš bešamel.
Slažeš red tijesta, šug, bešamel i tako dok ne potrošiš. Mozeš posiapti ribanim sirom, il narezanom mozarellom, na kraju preliješ bešamelom pospeš sirom i zapečeš na 200. Bude gotovo brze nego kupovne jer je tijesto svježe.

RozaGroza
21.02.2011., 10:27
sve sam ti ja to zajedno utrpala, zato sam se i bojala.
ali, super je ispalo. :mljac:

Jeste imali neki nezaleđeni bokun veprovine? Mislim gdje si je nabavila, ja mojima uvijek uzmem ono što ima u Konzumu jer naš mesar nema divljači pa ne znam jel se može to u rernu?
Na koliko si pekla? Jesu se patate raspale? 1000 kako 1000 tako :mrgreen:

Inaće mi danas salatu od rikule, slanića, pomadora i fete sira, grilane gljive sa chilly umakom, i Patate zapečene sa korjenom od seleni i sirom u rerni (pečnici) Mljac taj ručak fakat obožavam!

apricot
21.02.2011., 10:31
muž moje prijateljice je lovac pa mi je prije nekih mjesec dana dao komad sa kojega sam ja onda skinula meso i napravila na lovački.
pa mi sada ostala kost sa nešto mesa i jedan mišić na kosti.
taman za nas četvoro.

zajedno sam stavila u posudu, meso, krumpir i povrće.
sve na 230.
inače meso pečem na 180, ali sam zbog krumpira nafrljila.
poklopila i pekla nekih sat vremena. i onda otklopila da se još malo zapeče.
bilo je jako ukusno i sočno, sa fino zapečenim povrćem.

čak sam i kost iskoristila :mrgreen:

lastavica1979
22.02.2011., 00:23
Ja za grasak prodinstam luk na sitno narezem mrkvu celer persin i krumpir kad luk pozuti to ubacim malo promijesam i odmah stavljam grasak,to se kuha pol sata stavim paradajz ja imam domaci,al moze i iz ducana malo vegete i noklice od 1 jajeta i brasna i posolim i stavljam unutra s onom najmanjom zlicicom jer se noklice napuhnu.To mi je odlican rucak.

ani4
22.02.2011., 07:58
Ja za grasak prodinstam luk na sitno narezem mrkvu celer persin i krumpir kad luk pozuti to ubacim malo promijesam i odmah stavljam grasak,to se kuha pol sata stavim paradajz ja imam domaci,al moze i iz ducana malo vegete i noklice od 1 jajeta i brasna i posolim i stavljam unutra s onom najmanjom zlicicom jer se noklice napuhnu.To mi je odlican rucak.

I moji to vole, to je zapravo jedino varivo koje svi jedu. Mi ga zovemo Fino varivo.
Ja ga uglavnom radim ko i vi, stavim sve povrce koje nadem; luk, mrkva, celer, korabica, grasak, kafriol, ne stavljam rajcicu. I na kraju zakuham hrpu noklica koje radim samo od brasna, malo soli i tople vode.

E, sa danas ne znam sto bi kuhala. Zato i jesam tu tako rano...

MariolaST
22.02.2011., 07:58
za ovu sedmicu san planirala slijedeće:

Jučer: slanutak na ulje i hrenovke
Danas: kaul lešo i pohani šniceli, zelena salata
Sutra: lešo jezik (juneći), šalša od pomidora i restani krumpir
Četvrtak: falsa juha s rižom, verzot lešo, polpete, zelena salata
Petak: pura i brujet od grdobine i mišance (škarpuna, pauka, kokota..)
Subota: palamida na gradele, krumpir na salatu i blitva
Nedilja: idemo na Mosor (valjda)

Kosjenka
22.02.2011., 08:40
danas paradajz juhica, rižoto s graškom, mrkvom i porilukom i kupus salata.

apricot
22.02.2011., 09:10
nemam pojma što ću danas
ni otprilike

ms. ivy
22.02.2011., 09:28
eh, lako je za ručak. napravi anchipp varivo od slanutka i zelja.

a što ću ja? meni treba večera, priprema max pola sata.

RozaGroza
22.02.2011., 10:10
Strpat ću kokoš da se peče s patatama, korjenom od seleni, mrkvom i par komada batata. Ja se gostim salatom od tune, nisam odavno. Za slatko tiramisu ako bude vremena, ili rozatu, nemam pojma.

zhang
22.02.2011., 10:21
ajd daj recept za rozatu. to mi je fiinooo..

zhang
22.02.2011., 10:31
a što ću ja? meni treba večera, priprema max pola sata.
napravi tjesteninu sa porilukom i gljivama: prodinstaš poriluk i gljive, možeš i malo pancete ako jedeš, tome treba max 15min, dodaš malo vrhnja za kuhanje, možeš i malo kiselog. patralelno s time skuhaš tjesteninu koju, kad se skuha, ubaciš u povrće.
ako treba i meso, piletinu možeš na naglo.

e sad mi se to jede. a imam ručak od jučerašnjih ostataka: slanutak, samo sam još dokuhala ječam.

ms. ivy
22.02.2011., 10:38
ne dajem djeci gljive. :-/

kako si pripremila slanutak?

Kosjenka
22.02.2011., 10:46
fino je i bez gljiva, ako imaš gljiva mogu se gljive odvojeno popeći i poslužit za odrasle...
Super su mi te tjestenine s vrhnjem i svemu što imaš u frižu(od kelja do graška) ali izbjegavam u zadnje vrijeme i vrhnje i tjestenine.

zhang
22.02.2011., 10:52
kako si pripremila slanutak?
kao grah.
kosjenka je rekla, može i bez gljiva...
inače je to u originalu recept jednog britanskog kuhara. kad sam ga prvi puta probala, oduševila sam se...i jednostavnošću i okusom...

ms. ivy
22.02.2011., 10:55
da, ta tjestenina + povrće + vrhnje je često spas (ja obično radim s tikvicama).

Kosjenka
22.02.2011., 10:57
a kod mene često i jedini način da sinovi pojedu tikvice, poriluk ili kelj

RozaGroza
22.02.2011., 11:34
ajd daj recept za rozatu. to mi je fiinooo..

Ma full jednostavno, ako ne radiš na banja mariju.
Utučeš mikserom 10 jaja sa otprilike 6-7 žlica cukara i nekih 7 dcl mljeka.
U jednu teću napraviš karamel.
U okrugli maslom namaščeni pleh, po dnu poškropiš malo karamela, na to uliješ smjesu i pečeš na 150 jedno 1,20 h
Kad je gotova, a skužit češ jer če postat tvrđa, sirasta, izvadiš je i pustiš da se ohladi i onda okreneš na neki veći pjat, poliješ ostatkom karamela (njega malo ugriješ jer ti se stvrdne) i pustiš da se još hladi u frižideru sat-dva-tri a može i dan :)

laumi
22.02.2011., 12:35
ja ću danas musaku vulgaris (od krumpira i mljevenog mesa) i salatu od kineskog kupusa i radiča

zhang
22.02.2011., 12:53
Ma full jednostavno, ako ne radiš na banja mariju.
Utučeš mikserom 10 jaja sa otprilike 6-7 žlica cukara i nekih 7 dcl mljeka.
U jednu teću napraviš karamel.
U okrugli maslom namaščeni pleh, po dnu poškropiš malo karamela, na to uliješ smjesu i pečeš na 150 jedno 1,20 h
Kad je gotova, a skužit češ jer če postat tvrđa, sirasta, izvadiš je i pustiš da se ohladi i onda okreneš na neki veći pjat, poliješ ostatkom karamela (njega malo ugriješ jer ti se stvrdne) i pustiš da se još hladi u frižideru sat-dva-tri a može i dan :)

hvala ti :)
jel moze to u kalupu za torte ili u nekom obicnom cetvrtastom plehu?
uvijek sam nailazila na recepte u kojima to treba kuhati u vodi (to je, pretpostavljam, banja maria) pa mi se nije dalo petljati s time.
bi li to iscurilo iz onog rasklopivog kalupa za torte?

klaudija
22.02.2011., 15:23
Danas pileća juhica + po prvi puta pita od njoka (zhang, ako se ne varam, po tvojem recptu), nadam se da će ispasti dobro..

Kod nas je ručak inače malo kasni zbog lijene mame :mrgreen:

RozaGroza
22.02.2011., 15:40
Zhang ja ne bi riskirala sa kalupom za torte, nekako mislim da bi moglo iscurit. Možeš ti koji god želiš oblik, ja imam neki okruglu zemljanu, i taman mi stane ova smjesa od 10 jaja. E da najvažniji dio sam zaboravila, kad je okreneš na pjat, nagrataj malo limunove korice, da prekrasnu aromu.
Kad radim za mm-a onda nekad uvalim i puding od vanilije u smjesu, on voli da ima taj vanilija okus.

RozaGroza
22.02.2011., 15:41
Danas pileća juhica + po prvi puta pita od njoka (zhang, ako se ne varam, po tvojem recptu), nadam se da će ispasti dobro..

Kod nas je ručak inače malo kasni zbog lijene mame :mrgreen:
Potpis, naš još nije gotov ali nadamo mu se skoro, a ja "radim" na kompu, čitaj prepucavam se po forumu - ajme meni ništa neću stić!

tina55
22.02.2011., 15:48
mi danas imamo brzinski ručak, a ni taj još nije gotov: ostaci pohane puretine i dinstano povrće i riža s kurkumom (ja se najviše radujem prilogu)
sutra neću uopće imat vremena pa će biti neka brzinska tjestenina
četvrtak ću probat zapečenu leću ili lazanje s lećom

MoMo
22.02.2011., 15:51
juce jaja i spinat
danas dinstani grasak i puretina u grill tavi
sutra pileca juhica, poriluk sa jecomom

u planu imam i slanutak, krpice sa zeljem i ovu pastu sa gljivama i porilukom koj spominje zhan g to mi zvucu jako mljac :)

zhang
22.02.2011., 18:42
Danas pileća juhica + po prvi puta pita od njoka (zhang, ako se ne varam, po tvojem recptu), nadam se da će ispasti dobro..
:mrgreen:

nisam ja, mozda laumi...

roza, bas cu probati napraviti rozatu koji od iducih dana. danas imamo desert 'kolac sve po dva', s obzirom da je rucak od jucer, decke sam razveselila kolacem.

inace, ana je maloprije pravila tagliatelle sa lososom. ajme i na to
sam se nasiljila praviti.

ja bih trebala otvoriti restoran jer mi ne stignemo pojesti sve sto si ja zamislim da bi kuhala, jednostavno dan ima premalo obroka za moje zelje. mozda da kao hobiti imamo dva dorucka, dvije marende, dva rucka... :mrgreen:

kinder
22.02.2011., 18:46
grah s ječmom, sutra ostaci ...8-)

RozaGroza
22.02.2011., 18:48
mozda da kao hobiti imamo dva dorucka, dvije marende, dva rucka... :mrgreen:

A da se ne prima! Raj na Zemlji!!! :mrgreen:

laumi
22.02.2011., 18:55
nisam ja, mozda laumi...



nisam ni ja

i ja obožavam rožatu, ali je još nikad nisam radila. budem.

nego, danas je Ana U. radila neku prefinu piletinu u tikki masala umaku (nešto indijsko) i za prilog basmati rižu i dinstani špinat. izgledalo je prefino, jedva čekam da to stave na njezin blog.

tropical
22.02.2011., 19:47
shvatila sam da mi treba ova tema ali i planiranje unaprijed.

danas sam imala 15 min da od nečega doma napravim nešto. tako da se jelo tijesto sa parenom brokulom koju sam umuljala u passatu i češnjak.

za sutra i ostatak tjedna idem čitati temu.

katarinam
22.02.2011., 20:01
Napravljeno za danas a ostalo i za sutra: juha od povrća, zapečena tjestenina sa domaćem špekom i kobasicama.

tina55
22.02.2011., 20:02
ja sam negdje napisala recept za pitu s njokima, ne znam da li na tu mislim ili na neku drugu?

klaudija
22.02.2011., 20:19
Ti si mi sljedeća pala napamet kad je zhang rekla da nije njena: pita s njokima u koju idu masline i svašta nešto.. Fina mi je skroz, jedino što sam premalo soli stavila pa nije dovoljno slana.. bojla ssam se da ne bude previše.. samo što nisam stavljala masline jer ih ne volim.. ovaj puta je bila samo sa slaninom, a sljedeći put dodajem koješta..

Ali vrlo jednostavno i brzo!! hvala ;-)

tina55
22.02.2011., 20:32
Ti si mi sljedeća pala napamet kad je zhang rekla da nije njena: pita s njokima u koju idu masline i svašta nešto.. Fina mi je skroz, jedino što sam premalo soli stavila pa nije dovoljno slana.. bojla ssam se da ne bude previše.. samo što nisam stavljala masline jer ih ne volim.. ovaj puta je bila samo sa slaninom, a sljedeći put dodajem koješta..

Ali vrlo jednostavno i brzo!! hvala ;-)
je, to je taj recept
ako voliš sezam, drugi puta ga posipaj po cijeloj prije pečenja, tako mi je odlična :)

Kosjenka
22.02.2011., 21:04
ajd ponovite taj recept za pitu s njokima, zvuči mljac...za klince ofkors, ja sam od sutra na montiju8-)

zadarmamica
22.02.2011., 21:08
lignje sa krumpirima sa puno maslinovog ulja :)

apricot
22.02.2011., 21:36
danas nisam stigla ništa skuhati, pa je za ručak bila tjestenina sa šalšom.
i cikla salata iz staklenke.

sutra, juha od karfiola, pečena vratina i karfiol na lešo.

oka
22.02.2011., 22:57
Jučer: juha, dinstana riža sa povrćem, luk salata
Danas: juha, salata od ječmene kaše i pečena vratina
Sutra iIsto nešto super jednostavno jer smo svi bolesni pa koliko vremna ostane

lastavica1979
23.02.2011., 00:03
Ja danas kiselu repu kobasice

ivana zg
23.02.2011., 08:38
Nedjelja; juha od bundeve, tikvice i mrkve-i mlinci s pilećim batcima, zelena salata s jednim paradajizom
meza; domaća kopasica od divljači, festa sir, kisela paprika, domaći kruh

Ponedjeljak; Bolognez

Utorak; Kelj kao prilog šniclima na naglo u umaku od povrća i za princezu rižoto od bijelog pilećeg mesa i povrća

Srijeda; Ćufte i pire
za princezu; pohano pileće meso, špinat i pire (možda i juha jer ju obožava)

ivana zg
23.02.2011., 08:43
Subota; sarma

Nedjelja; meza;domaća kobasica od divljači, feta sir, kisela paprika i domaći kruh

Krem juha od budeve,tikvice i mrkve
Mlinci s pilećim batacima
Salata:zelena i malo paradajiza

Ponedjeljak: Bolognes

Utorak: Kelj kao prilog uz šnicle na naglo u umaku od povrća
za princezu; rižoto od bijelog pilećeg mesa i povrća

Srijeda; ćufte i pire
za princezu; pohano bijelo meso, špinat i pire (možda za nju padne i juha jer ju obožava)

ivana zg
23.02.2011., 08:46
E da i neki dan sam radila juneći saft od povrća (dan prije napacala junetinu s senfom, maslinovim uljem, sol,papar) i prilog palenta

Elly
23.02.2011., 08:59
Ponedjeljak: teletina pod poklopcem sa puno mrkve i luka, riza, zelena salata
Jucer: kineski restoran
Danas: ne znam jos, vjerojatno krem-juha od sparoga da se zgrijemo (ovdje jako puse), i onda... moram jos smisliti.

Peterlin
23.02.2011., 09:01
Ništ ne kuham - svekrva se isprsila s lončinom slanutka s povrćem. Ispržila sam pečenice sinu po narudžbi. Za mene i muža - samo još zelena salata.

RozaGroza
23.02.2011., 10:58
Kozletina u loncu s povrčem a'la Bosanski lonac
A ako mi tetka uhvati liganja večeras, sutra imamo friške lignje na kolutove (bez brašna samo na maslinovom ulju) i salatu od patata i rikule - ne mogu dočekat! A njeni lignji uvijek budu po 80 dkg jedan!

zhang
23.02.2011., 11:17
jucer smo toliko pricali o tjestenini s porilukom da sam danas to morala napraviti.
buduci da nisam imala gljive, dodala sam brokulu i jos sam u frizideru spazila komad gorgonzole pa je i on zavrsio u tavi.
ajme divote. :)

a za pravi rucak :mrgreen: pecena piletina i krumpiri i zelena salata.

oka
23.02.2011., 11:25
zhang, ma svaka ti čast, ti to sve pored dvoje dječice?
Kuham i ja po dva puta na dan, ali čim jednostavnije i čim brže :)

MoMo
23.02.2011., 11:33
zhang toliko pricas o toj pasti da ja danas stavljam jecam na stranu i pravim pastu sa porilukom i gljivama :) i MM je rekao da ne bi jecam i poriluk danas ;)

kiara79
23.02.2011., 11:59
mahune sa vrhnjem danas...mljac..dugo već to nismo papali..

zhang
23.02.2011., 12:26
zhang, ma svaka ti čast, ti to sve pored dvoje dječice?
Kuham i ja po dva puta na dan, ali čim jednostavnije i čim brže :)
nije to bas tako komplicirano, dok s to krckalo ja sam sudje od sinoc i jutros potrpala u masinu. (sto ce reci da sam ostavila kucu u rumplu sinoc :oops:)
a i stariji je bio nespavac tako da me dobrano izdresirao kako cim vise toga obaviti u cim manje vremena. a mladji hoce preko dana odspavati, tako da se sve cudim koliko imam vremena.
a stariji je danas isao u vrtic (od kad sam ja na porodiljnom ide kako hoce) pa je sada prazna kuca, ne radim dva obroka svaki dan. a kad su decki na poslu/vrticu, gledam da glavni obrok bude u vrijeme kad oni dolaze doma.
i tak, fakat je to brze nego se ovako cini kada ja to napisem...

mene fascinira koliko mame stignu u jednom danu. dok nisam rodila, ono sto sada obavim u dan-dva, tada mi je trebalo tjedan dana...ali to je sada vec skroz ot...

zhang
23.02.2011., 12:30
zhang toliko pricas o toj pasti da ja danas stavljam jecam na stranu i pravim pastu sa porilukom i gljivama :) i MM je rekao da ne bi jecam i poriluk danas ;)
jao, jao, valjda ce vam se svidjeti.. :)

Martea
23.02.2011., 13:31
jucer: varivo od 3vrste lece, 2 vrste graha, jecma i graska + mrkvica i luk. Prvi put kuhala i super je. Mjesavina mahunarki i zitarica K plus. Nadala sam se da ce ostati za 2 dana ali nije.
danas: spinat, pire, kajgana
sutra: spageti i salsa + mozarela

Curke rucaju u vrticu i skoli, pa je ovo rana vecera.

marta
23.02.2011., 13:33
špinat na mlijeku
pečeni krumpir
kajgana
kravlja puina

Angie75
23.02.2011., 14:01
Jel bi se mogla leća jednostavno ubaciti u varivo od poriluka?

MoMo
23.02.2011., 14:14
Angie probaj ja bih ubacila malo crvene lece pred kraj jer se brzo skuha i zgusne. Nama nikad nisam tako radila ali jesam za L varivo od poriluka i jecma pa daodam malo crvene lece.

zhang javim. vec dugo imam pik na tu tvoju pastu :)

filip
23.02.2011., 14:19
Danas: carbonara i zelena salata.

Elly
23.02.2011., 14:26
jao, jao, valjda ce vam se svidjeti.. :)

Ja na isti nacin radim rizoto od poriluka (eventualno poriluka i gljiva, ovisno da li jede i curica ili ne, njoj izbjegavam davati gljive), i na kraju ga "utopim" u parmezanu... mljac!
Recept za rizoto od poriluka i parmezana mi je dala moja best-frendica kad sam se ozenila i pocinjala ozbiljnije kuhati, i zbog porijekla i trenutka mi je posebno drag. :heart:

tina55
23.02.2011., 14:36
ajd ponovite taj recept za pitu s njokima, zvuči mljac...za klince ofkors, ja sam od sutra na montiju8-)
ja sad ne mogu nać gdje sam napisala recept, možda klaudija ima?

katarinam
24.02.2011., 12:47
evo ja se baš spremam napraviti varivo od mahuna.

zadarmamica
24.02.2011., 12:54
carsko meso, i restani krumpir mmmmmmmmmm :)

Elly
24.02.2011., 13:11
Danas varivo od graha u ljutom crvenom pestu, pa zapeceno u pecnici, i uz to zelena salata.

kiara79
24.02.2011., 14:23
dimljeni pečeni zec sa krumpirima,cikla salata..

zhang
24.02.2011., 16:39
ja sam danas zeleno varivo (poriluk, rastika, kelj) sa kvinoom, uz to fasiranci. pecem ih u pecnici, nemam pojma kako ce ispasti, ali pokusavam izbjeci przenje u ulju pa me zanima na sto ce to liciti.

ne javlja se momo sa dojmovima. nadam se da mi ne spominju rodbinu. :)

MoMo
24.02.2011., 17:00
zhang pasta je bila odlicna :) ustalit ce se na nasem jelovniku hvala ti puno. A probat cu i rizoto kako elly predlaze :) poriluk je jedna od mojih omiljenih namirnica
Ja fasirance radim samo ovako bas da bih izbjegla przenje i budu odlicni
http://www.taste.com.au/recipes/12074/mini+meatloaves

marta
24.02.2011., 17:04
Danas sam skuhala zutu rižu (basmati s kurkumom), bukovače, šampinjone i shiitake u umaku od senfa i zelenu salatu.

klaudija
24.02.2011., 19:57
ja sad ne mogu nać gdje sam napisala recept, možda klaudija ima?

ni ja ne mogu naći na receptima, ali imam ga naravno od riječi do riječi kopiran u računalu :mrgreen:

dakle:

PITA OD NJOKA by tina55

evo recepta za pitu s njokima
1 pakiranje njoka (ono malo)
200 g mladog sira-izmrvljenog (ja stavljam grabancijaš, ali može i neki drugi)
3 jaja
200 g slanine (ja sam jednom stavila salamu- dimljeni kare, jednom onaj hamburger)-narezano na kockice/trakice
200 g maslina (može i više i manje)
200 g kukuruznog brašna
100 g glatkog brašna (ja stavim 150 g- 150 g brašna)
1 prašak za pecivo
200 ml jogurta
100 ml ulja
sol, papar
sjemenke sezama
može se dodati i koji kiseli krastasav, kisela paprika, češnjak, blitva...što već imate

njoke skuhati u slanoj vodi i ocijediti
umutiti jaja pa ih pomiješati s jogurtom i uljem, dodati obje vrste brašna i prašak za pecivo, pa sve dobro izmiješati
dodati njoke, sir i ostale dodatke, te začiniti solju i paprom (i začinima po želji)
ja pečem u plehu za kolače, namažem ga uljem, posipam krušnim mrvicama, rasporedim smjesu i posipam sezamom
piše da se peče 40 minuta na 200 stupnjeva, ali meni je pečeno već nakon 25 min, uglavnom dok odozgo ne porumeni
paše uz bilo kakvu salatu

apricot
24.02.2011., 20:47
danas kisela repa
sutra lignje na buzaru i zelena salata

zhang
24.02.2011., 21:12
zhang pasta je bila odlicna :) ustalit ce se na nasem jelovniku hvala ti puno. A probat cu i rizoto kako elly predlaze :) poriluk je jedna od mojih omiljenih namirnica
Ja fasirance radim samo ovako bas da bih izbjegla przenje i budu odlicni
http://www.taste.com.au/recipes/12074/mini+meatloaves

bas mi je drago da vam se svijelo. i rizoto mora biti fin. sad sam se sjetila da je ana to jednom bila pravila, samo je umjesto rize stavila kvinou.

fasiranci su ispali super. ispali su puno laganiji, nisu onako teski i masni. od sada ih samo ovako pravim...

MoMo
25.02.2011., 09:22
danas nemam ideju, nemam puno namirnica doma i nemam vremena :) nikad mi ugoditi
juce je sveki pravila pitu isrunicu a ja pilecu supu sa puno povrca
danas hmmm mozda kelj (imam nas u zamrizicacu) i neka riba

tina55
25.02.2011., 10:06
hvala, klaudija :)

ivica_k
25.02.2011., 10:16
paradajz juha i rižoto od lignji

dunja&vita:-)))
25.02.2011., 10:28
ponedjeljak: kelj varivo
utorak: tjestenina u umaku od rajčice i tune
srijeda: varivo od graška i mrkvice
četvrtak: pire krumpir i špinat
petak: krem juha od brokule, lungić u bijelom umaku sa vrganjima,riža, matovilac salata

mayica01
25.02.2011., 11:57
rizot od poriluka i gljiva..odusevio me nekidan kad sam ga radila..prefino :)

RozaGroza
25.02.2011., 13:08
Kentucky fried chicken, blitva pod ulje s patatama, i salata od graha i kapule

tina55
25.02.2011., 14:11
rizot od poriluka i gljiva..odusevio me nekidan kad sam ga radila..prefino :)
može recept?
koje gljive? može bukovače ili šampinjoni (drugih nemam :))

pikula
25.02.2011., 14:15
gulaš iz rora

RozaGroza
25.02.2011., 14:57
gulaš iz rora

Ubi mi kurijozitat, kakav je ovo gulaš?

Elly
25.02.2011., 15:38
može recept?
koje gljive? može bukovače ili šampinjoni (drugih nemam :))

Mislim da je svejedno, ali uglavnom koristim sampinjone, prefino bude. :)

mašenka
25.02.2011., 15:41
Špinat s mlijekom, teleći kotlet, salata.

RozaGroza; kako spremiš "bosansku" kozletinu- fali mi ideja a puna škrinja :mrgreen:.

Marta; šta je to kravlja puina ??!

tina55
25.02.2011., 15:46
Mislim da je svejedno, ali uglavnom koristim sampinjone, prefino bude. :)
imaš neki link na recept?

RozaGroza
25.02.2011., 16:31
Špinat s mlijekom, teleći kotlet, salata.

RozaGroza; kako spremiš "bosansku" kozletinu- fali mi ideja a puna škrinja :mrgreen:.

Marta; šta je to kravlja puina ??!

Prvo mene isto zanima što je kravlja puina, jučer sam baš dumala.

A ovo s kozletinom ispalo mrak. Improvizacija al se svima sviđalo. Treba ti oko 50-60 dkg čistog mesa za 4 osobe

Sastojci: Kozletina, 2 poriluka, 4-5 mrkvi, 2 luka, 3-4 pice česna, 1 glavati kupus manja glava ili pola veče, smrznut biž, 1 svježa paprika, 4-5 patata narezanih na kockice, 1 žličica aleve paprike

Očistiš meso od kosti i izrežeš na komade od 4-5 cm. Poprigaš na ulju (ja na maslinovom) pa kad je uhvatilo boju dodaš luk, to dinstaš jedno 10 minuta pa dodaš svo ostalo povrče osim biža, i posoliš i popapriš. To se dinsta jedno 10 minuta onda doliješ vode (od oka da ti bude za ukuhat patate i da ostane šugasto) i staviš alevu papriku. 20 minuta prije kraja kuhanja dodaš patate (ja sam uvalila pola patate pola batate - bude mljac) i to ti je to :)

A imam ti još jedan mrak recept za kozletinu, mm obožava.

Meso treba narezat na bokune veličine 7-10 cm (ono da bude komad fini mesa), ali ako ima kosti, ostavi ne odvajaj.
U jednu široku teču izdinstaš nasjeckanog luka, pa kad je luk pozlatio u to lijepo složiš kozletinu, poprigaš sa svake strane na najjačoj vatri dok ne uhvati boju (okrečeš) kad je porumenilo smanjiš vatru, uliješ jedno 0.5 L bijelog vina, ubaciš sušene majčine dušine i mažurane i pustiš da se poklopljeno krčka 20-25 minuta. Tad ubaciš zaleđenog biža po gustu, koliko ga volite toliko ga staviš, doliješ pinkicu vode, posoliš, i kuhaš dok meso nije gotovo. E to ti ja kad god napravim ljudi prste ližu, a fakat ne može bit jednostavnije.

tina55
25.02.2011., 16:35
Prvo mene isto zanima što je kravlja puina, jučer sam baš dumala.

A ovo s kozletinom ispalo mrak. Improvizacija al se svima sviđalo. Treba ti oko 50-60 dkg čistog mesa za 4 osobe

Sastojci: Kozletina, 2 poriluka, 4-5 mrkvi, 2 luka, 3-4 pice česna, 1 glavati kupus manja glava ili pola veče, smrznut biž, 1 svježa paprika, 4-5 patata narezanih na kockice, 1 žličica aleve paprike

Očistiš meso od kosti i izrežeš na komade od 4-5 cm. Poprigaš na ulju (ja na maslinovom) pa kad je uhvatilo boju dodaš luk, to dinstaš jedno 10 minuta pa dodaš svo ostalo povrče osim biža, i posoliš i popapriš. To se dinsta jedno 10 minuta onda doliješ vode (od oka da ti bude za ukuhat patate i da ostane šugasto) i staviš alevu papriku. 20 minuta prije kraja kuhanja dodaš patate (ja sam uvalila pola patate pola batate - bude mljac) i to ti je to :)

A imam ti još jedan mrak recept za kozletinu, mm obožava.

Meso treba narezat na bokune veličine 7-10 cm (ono da bude komad fini mesa), ali ako ima kosti, ostavi ne odvajaj.
U jednu široku teču izdinstaš nasjeckanog luka, pa kad je luk pozlatio u to lijepo složiš kozletinu, poprigaš sa svake strane na najjačoj vatri dok ne uhvati boju (okrečeš) kad je porumenilo smanjiš vatru, uliješ jedno 0.5 L bijelog vina, ubaciš sušene majčine dušine i mažurane i pustiš da se poklopljeno krčka 20-25 minuta. Tad ubaciš zaleđenog biža po gustu, koliko ga volite toliko ga staviš, doliješ pinkicu vode, posoliš, i kuhaš dok meso nije gotovo. E to ti ja kad god napravim ljudi prste ližu, a fakat ne može bit jednostavnije.
hvala na ovim receptima za kozletinu, baš me jučer mama pitala kako bi ju spremila, odmah ću joj ovo isprintat :)

pikula
25.02.2011., 16:36
RG ma to je samo gulaš za ljenjivce :) puno luka (3-4 glavice), meso (pola pajcek, pola junček sve skupa 1 kg), grincajg satrt na kockice (faklutativno- moja slatka tajna naribana jabuka ili žlica šećera ili par suhih šljiva), puno maslinovog ulja i u vatrostalnu s poklopcem na 200 oko 2h. Ko smije puno paprike slatke i ljute, sol. 10 min prije kraja žlica, dvije pasate (a i ne moraš, ja ne stavljam)

pikula
25.02.2011., 16:38
količina je za dva dana za nas 4, jedan dan sa žgancima, sutra neka fina domaća tjestenina, fuži npr

RozaGroza
25.02.2011., 16:45
Jabuka? Hm vidiš vidiš, to moram provat! Mora da da super touch.
Inaće ja gulaš uvijek pravim sa suhim šljivama i grožđicama, i još valjda mali milijon začina, ali bez tog ne ide. Baš od toga bude fino pikantno ko pašticada.

Tina drago mi je, javi jeli se mami sviđa.

katarinam
25.02.2011., 16:47
Danas: dinstani grah sa tjesteninom
Nakon čitanja konačno dobila ideju za sutra, napravit ću nekakvu juhicu, ispeći pileća prsa u sosu od graška i mrkvice, napravit malo pire krumpira i dodati nekakvu salatu.

Elly
25.02.2011., 22:22
imaš neki link na recept?

Ne - dobila ga usmenom predajom :) (i napravila X puta)

ivica_k
26.02.2011., 11:26
juneći gulaš i carsku štrudlu od jabuka

RozaGroza
26.02.2011., 13:25
Pancerote i Pazija (mišanca)

kiara79
26.02.2011., 20:06
danas-pileća jetrica na naglo,pire i zelena salata
sutra-pileća juhica,pohana piletina,rizi bizi,punjeni šampinjoni i zelena salata,za desert mramorni kolač sa jogurtom..

pužić
27.02.2011., 12:57
danas i pon - rolana pečenka + hladna salata od tjestenine s kukuruzom, svježom paprikom, krastavcima, dimnjenom slaninicom, majonezom i vrhnjem.palačinke punjene pudingom od vanilije i šumskim voćem za desert
uto-dinstani teleći mišići + riža + slata miješana
sti-faširane šnicle, špinat, pire k. + salata od malih rajčica, mozzerele
čet-dinstani mišići teleći (ostaci od uto) + tjestenina
pet-neka riba...
sub i ned mm slavi rođ pa će biti nešto svašta...

flopica
27.02.2011., 13:13
pohana pileća prsa, bistra juha , povrće s rižom.

marta
27.02.2011., 13:32
danas juha od bundeve, pizza i salata

RozaGroza
28.02.2011., 09:29
Pazija, prigani inćuni i hrpa mladog luka

ani4
28.02.2011., 13:28
Juhica, junetina ala pasticada, njoke, mjesana salata.
Jucer smo radili pizzu, a sutra tortilje.

lukava puščica
28.02.2011., 13:36
ne znam šta bi skuhala a krajnje vrijeme je da počnem jer se ekipa vraća s posla i vrtića u 16h. dođem tu i samo me isfrustrirate svojim idejama.
i ( pužić) svojom organiziranošću ;)

lukava puščica
28.02.2011., 13:37
Juhica, junetina ala pasticada, njoke, mjesana salata.
Jucer smo radili pizzu, a sutra tortilje.

mljac, mljac, mljaaaac!

ani4
28.02.2011., 13:39
juneći gulaš i carsku štrudlu od jabuka

JA sam neki dan radila carsku strudlu od jabuka i odlicna je! Jos dok je bila topla...mljac...

V&NMama
28.02.2011., 13:45
Varivo od mahuna s raznim povrćem..

ksena28
28.02.2011., 17:40
sarme (odmrznula :)) i pire, nisam nadahnuta po ovom vremenu

mašenka
28.02.2011., 21:07
Prvo mene isto zanima što je kravlja puina, jučer sam baš dumala.

A ovo s kozletinom ispalo mrak. Improvizacija al se svima sviđalo. Treba ti oko 50-60 dkg čistog mesa za 4 osobe

Sastojci: Kozletina, 2 poriluka, 4-5 mrkvi, 2 luka, 3-4 pice česna, 1 glavati kupus manja glava ili pola veče, smrznut biž, 1 svježa paprika, 4-5 patata narezanih na kockice, 1 žličica aleve paprike

Očistiš meso od kosti i izrežeš na komade od 4-5 cm. Poprigaš na ulju (ja na maslinovom) pa kad je uhvatilo boju dodaš luk, to dinstaš jedno 10 minuta pa dodaš svo ostalo povrče osim biža, i posoliš i popapriš. To se dinsta jedno 10 minuta onda doliješ vode (od oka da ti bude za ukuhat patate i da ostane šugasto) i staviš alevu papriku. 20 minuta prije kraja kuhanja dodaš patate (ja sam uvalila pola patate pola batate - bude mljac) i to ti je to :)

A imam ti još jedan mrak recept za kozletinu, mm obožava.

Meso treba narezat na bokune veličine 7-10 cm (ono da bude komad fini mesa), ali ako ima kosti, ostavi ne odvajaj.
U jednu široku teču izdinstaš nasjeckanog luka, pa kad je luk pozlatio u to lijepo složiš kozletinu, poprigaš sa svake strane na najjačoj vatri dok ne uhvati boju (okrečeš) kad je porumenilo smanjiš vatru, uliješ jedno 0.5 L bijelog vina, ubaciš sušene majčine dušine i mažurane i pustiš da se poklopljeno krčka 20-25 minuta. Tad ubaciš zaleđenog biža po gustu, koliko ga volite toliko ga staviš, doliješ pinkicu vode, posoliš, i kuhaš dok meso nije gotovo. E to ti ja kad god napravim ljudi prste ližu, a fakat ne može bit jednostavnije.

Thanks na idejama. Ja isto najviše volim na nekakav šug, obično kao ovaj tvoj drugi samo bez biži, fino je s mladim bobom, biže ću probat, a i s ovim svakakvim povrćem.

Danas frigani inćuni, blitva i veeelika salata(endivija, rukola, radič, celer, :mljac:).
Sutra jareća juha, jaretina na lešo i povrće iz juhe, salata.

apricot
28.02.2011., 22:36
danas je bio grah s povrćem (luk, paprika, poriluk)

sutra, pojma nemam.

Mima
28.02.2011., 22:47
Danas leća sutra kelj (sa mesom). Prekosutra meso - juneći šniclu u saftu, u četvrtak sejtan sa kukuruzom.

kinder
01.03.2011., 07:18
jučer tjestenina milanese, krofne
danas sarma bez dodataka

RozaGroza
01.03.2011., 07:51
Pasta s pomadorama i parmezanom, i zelena salata

tina55
01.03.2011., 08:40
danas savijača s krumpirom i bokovačama i zelena salata

Peterlin
01.03.2011., 08:44
Danas lijeni i brzi ručak - špinat, zapečena palenta s vrhnjem, pileće bijelo meso na naglo

Elly
01.03.2011., 08:53
Jucer: krem-juha od paradajza (za E. sa rezancicima), omlet sa sunkom i sirom, zelena salata.

Danas: ostatak od juhe od jucer, pomfri i hamburgeri od puretine iz pecnice, kupus-salata.

Kosjenka
01.03.2011., 09:06
Grašak varivo i neko meso, možda i paradajz juha.

flopica
01.03.2011., 09:09
jučer - ječmena kaša i kupus salata
danas - povrtna juha i špageti s mljevenim mesom

pužić
01.03.2011., 11:47
ne znam šta bi skuhala a krajnje vrijeme je da počnem jer se ekipa vraća s posla i vrtića u 16h. dođem tu i samo me isfrustrirate svojim idejama.
i ( pužić) svojom organiziranošću ;)
lukava samo je stvar odlučiti tako "poslovati", kad se uštosiš pređe ti u naviku planiranje menija..ja napišem u sub na papir, nalijepim na hladnjak, kupim većinu potrebnog i više ne mislim na jelo, samo ko robot čitam i radim....kad ja ne stignem mm čita i radi (što je još boje hahhaha)

lukava puščica
01.03.2011., 13:22
lukava samo je stvar odlučiti tako "poslovati", kad se uštosiš pređe ti u naviku planiranje menija..ja napišem u sub na papir, nalijepim na hladnjak, kupim većinu potrebnog i više ne mislim na jelo, samo ko robot čitam i radim....kad ja ne stignem mm čita i radi (što je još boje hahhaha)

u biti imaš pravo, vrlo je jednostavno al ja evo nakon 5god zajedničkog života još se nisam odvažila na pothvat smislit menu unaprijed grrrrrrrr

al dobro evo da i ja pridonesem temi:
jučer: tjestenina carbonara (ne postoji ništa brže i banalnije)
danas: goveđa juha, svinjski šnicli i kelj kao prilog
sutra: neka ribica s placa + blitva - ovisi o ponudi na placu
četvrtak je predaleko.

zhang
01.03.2011., 16:44
danas savijača s krumpirom i bokovačama i zelena salata
ja bih lijepo molila pojasnjenje za ovo. :)

katarinam
01.03.2011., 22:35
danas; juha od šampinjona, torilje i salata od tjestenine
sutra; varivo od kelja

kinder
02.03.2011., 07:37
danas - pileći perket, riža

sutra- sarma od jučer

apricot
02.03.2011., 07:38
ječam s malo graška, mrkve i luka
i možda sitno nasjeckam hamburger unutra

RozaGroza
02.03.2011., 07:41
Ostalo salse od pomadora od jučer, pa ćemo Spaghetti meatballs danas sa salatom
Sutra, piletina s narančama i basmati rižom

Peterlin
02.03.2011., 07:44
Slatko zelje (prisiljeno) s grahom

Palenta

Pečenice (kome treba)

ani4
02.03.2011., 07:49
Juhica, rolada od mljevenog mesa punjena feta sirom u umaku od vrhnja, pire, mjesana salata. Pita od sumskog voca.

MariolaST
02.03.2011., 07:57
pon: juha, kaul i jetrica
jučer: falsa juha s rižom, tingul od koke s graškom, zelena salata
danas: juha, tingul od koke s manistrom, zelena salata
sutra: crveno meso, kiseli kupus i restani krumpir
pet: juha od polugraška, blitva i frigane lignje - kolutići, radić
sub: nešto na gradele (pretpostavljam riba), pomfrit i salata od graha i poriluka
ned: juha, pečena krila od tuke (purice) sa rižom i zelena salata (endivija).

apricot
02.03.2011., 08:26
Mariola, šta ti je polugrašak?

Angie75
02.03.2011., 08:31
Danas ću juneći gulaš. Ako je netko od vas stručnjak za gulaše, slobodno nek mi da upute :mrgreen:
inače ću po svom, što znači da će mi meso vjerojatno ostati pretvrdo :/

flopica
02.03.2011., 08:32
grah sa suhim mesom, repa na salatu, mljac!

n.grace
02.03.2011., 08:32
Polugrašak je vjerojatno suhi grašak. :-)

laumi
02.03.2011., 08:44
Danas ću juneći gulaš. Ako je netko od vas stručnjak za gulaše, slobodno nek mi da upute :mrgreen:
inače ću po svom, što znači da će mi meso vjerojatno ostati pretvrdo :/

Angie, ja meso (narezano na trakice) prvo popržim na tavici, zatim stavim na dinstani luk i mrkvu i sve dugo dinstam uz lagano podlijevanje. Sve zajedno se kuha barem dva sata (može i dulje). Meso bude mekano ko putar.

Angie75
02.03.2011., 08:45
Da, vjerojatno je problem u tome što sam nestrpljiva pa sve prebrzo mičem s vatre. Isti problem imam i čekajući da se kreme za kolače stisnu :/

marta
02.03.2011., 08:52
Jucer kratko kuhani špinat, pura, lignje na saft i zelena salata. Danas vjerojatno flekice s kupusom i kisela cikla. Plus juha od bundeve i mrkve.

Kosjenka
02.03.2011., 09:41
Kokošja juha, popečci od kelja i zelena salata.

RozaGroza
02.03.2011., 09:56
Mariola, šta ti je polugrašak?

Ja mislim da su to polutice, ono sušeno, pa prepolovljeno. Ja isto od toga pravim juhu, bude predobra!
Zapravo Mariola dala si mi super ideju, i ja ću to smutit danas!

Smajlich
02.03.2011., 10:29
Uf, nakon 10-ak dana odmora od kuće, kuhanja i spremanja, povratak u stvarnost :mrgreen: :
jučer juha od gljiva i zapečeni tortelini od puretine, a danas, hm, mislim da ću pohanog oslića i riži-biži.

Smajlich
02.03.2011., 10:32
Zaboravila sam na desert, dolaze nam gosti: pita sa šumskim voćem i zapečenim bjelanjcima ilitiga "Nježna pita". :)

MariolaST
02.03.2011., 11:06
Mariola, šta ti je polugrašak?
To ti je baš ovo što je Roza rekla. Sušene polovice graška, bez ljuske. Za juhicu - super!

katka22
02.03.2011., 13:01
Danas ću juneći gulaš. Ako je netko od vas stručnjak za gulaše, slobodno nek mi da upute :mrgreen:
inače ću po svom, što znači da će mi meso vjerojatno ostati pretvrdo :/

Iz mog iskustva, vjerujem da tvrdoća mesa ovisi o dužini kuhanja. Junetina bude super mekana nakon podosta kuhanja, tj. laganog dinstanja, pa podlijevanja cca minimalno 1,5 sat, čak i dulje...
Još ako imaš zepter, zagarantirano!

RozaGroza
02.03.2011., 13:06
Danas ću juneći gulaš. Ako je netko od vas stručnjak za gulaše, slobodno nek mi da upute :mrgreen:
inače ću po svom, što znači da će mi meso vjerojatno ostati pretvrdo :/

Moj se kuha po 3 sata. Nikako prvih sat vremena nemoj ubacivat konservu od pomadora ili pomadore, to pridonese tvrdoći. Ja isto poprigam na ulju meso, pa ubacim luk, i onda zalijem vina i pustim da ishlapi, tek onda ostale sastojke...

tina55
02.03.2011., 13:13
mi danas imamo varivo od mix žitarica (2 vrste leće, grašak, 2 vrste graha i ječam) s porilukom, mrkvom, celerom...pravi bučkuriš :)

katka22
02.03.2011., 13:23
Moj se kuha po 3 sata. Nikako prvih sat vremena nemoj ubacivat konservu od pomadora ili pomadore, to pridonese tvrdoći. Ja isto poprigam na ulju meso, pa ubacim luk, i onda zalijem vina i pustim da ishlapi, tek onda ostale sastojke...

Ovo potpisujem...
U sva jela u koja ide paradajz u bilo kojem obliku, on dolazi na kraju. Pogotovo dinstanja, gulaši i sl. Meso bude puno mekše...To mi je davno tata rekao a bio je vkv kuhar...

Angie75
02.03.2011., 13:25
Moj se kuha po 3 sata. Nikako prvih sat vremena nemoj ubacivat konservu od pomadora ili pomadore, to pridonese tvrdoći. Ja isto poprigam na ulju meso, pa ubacim luk, i onda zalijem vina i pustim da ishlapi, tek onda ostale sastojke...

Roza hvala.
Još jedno pitanje - imam neki otvoreni traminac. Jel on presladak za gulaš, ili je svejedno jer ionako ishlapi?

katka22
02.03.2011., 13:30
Dobila želju za gulašem, eno dinsta se!!!
Hvala na ideji...

zhang
02.03.2011., 13:54
mi danas imamo varivo od mix žitarica (2 vrste leće, grašak, 2 vrste graha i ječam) s porilukom, mrkvom, celerom...pravi bučkuriš :)
tina, ajd daj recept za onaj krumpir i bukovace sa prethodne stranice
bas mi se cini kao nesto fino...

tina55
02.03.2011., 13:56
tina, ajd daj recept za onaj krumpir i bukovace sa prethodne stranice
bas mi se cini kao nesto fino...
to je s coolinarike, evo ga:
http://www.coolinarika.com/recept/savijaca-od-bukovaca/

pužić
02.03.2011., 14:03
ja često pravim gulaš, na luku prodinstam meso, malo podlijem temeljcem i krčka se...na sredini , nakon cca 1 sat dodam pasiranu rajčicu u podlijem temeljcem...pred kraj malo vina ako ima otvoreno ili mislimo piti uz ručak, ako ne može i bez toga (ne otvaram vino samo zbog gulaša nikad), kuham 2,5 sata cca. Inače za vinski gulaš osnovni recept koristim ovaj koji je dolje opisan. Nekad radim s rajčicom nekad s crvenom paprikom , pa je to ili gulaš ili čobanac kako želim..
http://www.konzum.hr/Kuharica/index.htm

zhang
02.03.2011., 14:05
hvala ti :)
bas cu to napraviti. taman imam gljiva u frizideru.

danas: poriluk sa jecmom, fasiranci od puretine, cikla
cetvrtak: juha od brokule, tinina savijaca sa gljivama, kupus salata
petak: varivo od korabice i graska, piletina u panceti

RozaGroza
03.03.2011., 11:57
Angie nisam ti baš vrsna poznavateljica vina, nemam pojma - al kasno marko na kosovo ionako, nadam se da vam je bilo fino :)
Mi danas imamo varivo od leće i povrća sa dimljenim seitanom, nikako mi se ne da pravit piletinu koju sam jučer najavila.

Elly
03.03.2011., 12:08
Danas lasagne alla bolognese i zelena salata; za desert homemade sladoled od sicilijanskog limuna :)

sirius
03.03.2011., 12:11
gulaš juha od goveđeg repa sa krumpirima

ksena28
03.03.2011., 12:12
danas: mahune od jučer (zamrznula one iz vrta od svekrve ljetos i prefine su mi) a večeras vodim muža na romantičnu večeru :)

Smajlich
03.03.2011., 12:14
Pileća juha, marinirani bataci u povrću. Sutra vjerojatno lignje i blitva ili mahune, šta mi se bude dalo ;-)

zhang
03.03.2011., 12:15
kad smo kod sicilije, ja se spremam napraviti canole...u svakom postenom mafijaskom filmu ih spominju :mrgreen:
moram samo nabaviti one tuljce za saum role...

apricot
03.03.2011., 12:33
juha od tikvica, pečene kobasice, salata od mahuna

Ivana B-G
03.03.2011., 13:04
pita od sira, pita od krumpira + zelena salata

ne znam sta ce MM...domace kobasice?...;)

KayaR
03.03.2011., 13:15
Ja pravim gulas po receptu moje bake madjarice:)
Luka otprilike koliko i mesa,znaci puno.
Sitno seckan prziti na ulju dok malo pozuti(moze se naseckati sitno i paprike),na to ide meso koje se s lukom dinsta dok skroz pobeli
i ishlapi sva voda.Zatim dobro poprasim crvenom paprikom,kratko proprzim,posolim i nalijem vodom.
E,onda ga poklopljenog zaboravim:mrgreen:na bar 3 sata.
Ako je suvise tecno,jos kuvati otklopljeno dok visak vode ne ispari a ostane dovoljno safta.
Nikakvi paradajzi i vina u ovom slucaju.

Elly
03.03.2011., 13:52
kad smo kod sicilije, ja se spremam napraviti canole...
moram samo nabaviti one tuljce za saum role...


Ovdje ih u ducanima ima na svakom koraku, ali pazi, moraju biti prhki, ne smiju biti (pre)tvrdi.

Ovog ljeta smo na Siciliji jeli canole u slasticarni koja je poznata po tome da naprave svako jutro jutro bas canole (tuljce), a pune ih ispred kupca, u trenutku kad ih kupujes - budu super svjezi.

Imam odlican recept kako napraviti tuljce, javi ako ti treba!

zhang
03.03.2011., 14:22
daj! :-D

ja ih nisam nikada jela pa ce mi biti tesko usporediti. ali ce mm i stariji biti dobar orijentir. ako navale, znaci da je dobro. :)

ani4
03.03.2011., 14:24
poriluk varivo i fasiranci, mm-u snenokle, klincima krafne.

Elly
03.03.2011., 14:56
daj! :-D

ja ih nisam nikada jela pa ce mi biti tesko usporediti. ali ce mm i stariji biti dobar orijentir. ako navale, znaci da je dobro. :)

Canoli siciliani

Potrebno:
*za tuljke (canoli):
150 gr brasna
20 gr kakaa u prahu
20 gr maslaca
1 jaje
170 gr secera
1 cajnu zlicu Marsale
ulje za przenje

*za punjenje:
500 gr svjezeg sira ricotta
1 zlicica skroba
1 casa mlijeka
100 gr secera
sjecani: pistacije, sjemenke bundeve, cokolada
ekstrakst vanilije
rum
secer u prahu

Priprema:
Sastojke za tijesto (tuljke /canole) dobro izmijesati u jednolicnu masu i pustiti da odstoji sat vremena.
Izravnati sa oklagijom, a onda nozem izrezati kvadrate duzine cca 10 cm, i dijagonalno ih omotati oko cijevi za canole (ima ih za kupiti u ducanima koji prodaju te dodatke za kuhanje; moraju biti otporni na visoke temperature). Rubove canola pomociti vodom da bolje prione uz cijev, a onda ih prziti u vrelom ulju do zlatne boje.
Pustiti da se osuse, pa ih lagano odvojiti od cijevi.

Sve sastojke za punjenje dobro promijesati, napuniti time tuljke i posuti secerom u prahu. Svaki rub bude ukrasen kandiranim vocem.

Ovo ti je, btw, origigi recept iz Palerma. :) Buon appetito!

zhang
03.03.2011., 16:06
hvala ti :kiss:

kiara79
04.03.2011., 11:25
danas poriluk čušpajz..
sutra pečena rebrica sa krumpirima i salata..

aleksandra70vanja
04.03.2011., 11:31
blitva
palenta
jaja na oko:mrgreen:

marta
04.03.2011., 11:35
Ja ovdje trazim inspiraciju, al vidim da ju ni drugi nemaju.

ani4
04.03.2011., 12:33
juha, pohana piletina, pire, dinstani grasak, zelena salata. Kolac sa visnjama i cokoladom.

Ja isto vrtim jedno te isto, tu i tamo nesto novo uleti. Ali kad su moji tako teski za probati nesto drugo, frnje nosevima cim im predlozim neki novi recept.

ksena28
04.03.2011., 13:16
danas kus kus s povrćem i za desert švarcvaldica :njam:

Ivana B-G
04.03.2011., 13:53
pileca juha sa puno povrca, za MMa kuhana piletina iz juhe, za mene riblji file sa povrcem iz pecnice

RozaGroza
04.03.2011., 14:07
Leća od jučer, a ako ostanemo gladni smučkat ću palačinke pa nek mm priga, ne da mi se mrdnut danas.

Elly
04.03.2011., 14:12
Danas: pohana piletina punjena spinatom i sirom, povrce u slatko-kiselom umaku, mijesana salata (zelena salata, luk, cherry paradajz).

Kosjenka
04.03.2011., 14:54
danas šporka šalša za mm-a a ja jedem poriluk i tunjevinu s domaćim debelim rezancima

tina55
04.03.2011., 14:55
mi danas imamo lazanje s mesom, dugo nismo pa malo za promjenu, inače fenomenalne su mi bile zadnje lazanje s lećom i grožđicama

zhang
04.03.2011., 15:07
dakle...nas danasnji rucak je citava anegdota. u jednom sam trenu pomislila: tko prezivi, pricat ce...
ujutro se stariji poceo derat da on ne bi u vrtic. ok, ne mora. onda, kad je mm otisao na posao se poceo derat da bi ipak isao u vrtic. mladji kmecka jer vidi od starijeg da je to u djiru...
umirim obojicu, zagramo se s legicama. ja krenem praviti rucak jer kad su obojica doma to odradim odmah ujutro da imam ostatak dana za igru i neke sitnije stvari po kuci u koje ih mogu ukljuciti...
nisam jucer pravila onu strudlu sa gljivama pa, ajde, danas cu. kad sam svo povrce pripremila, skuzim da nemam kora. ajme, skoro sve je gotovo. ajd nista, da ne pocinjem neki drugi rucak i da ovo ne bacam, napravim koru, sve to nekako sprtljam u kalup za torte i njega u pecnicu. bez tepsije ispod.
maslac je curio na sve strane, zadimila sam cijelu kucu, jos uvijek sve smrdi, pecnicu ne zelim niti gledati na sta lici.
ova dvojica u elementu. mladji se napikirao na kocke od starijeg pa svako malo moram uletati kao mirovne snage...sada obojica spavaju u ISTO vrijeme. ajd, valjda cemo dogurati do veceri... imala sam jos i jednu ludu ideju da napravim krem juhu od brokule. ne da necu juhu pravit, do sutra necu prismrditi kuhinji...

utjesno je to sto je savijaca fina. ako se IKAD vise odlucim na to da ju pravim, stavit cu manje krumpira...

zhang
04.03.2011., 15:11
mi danas imamo lazanje s mesom, dugo nismo pa malo za promjenu, inače fenomenalne su mi bile zadnje lazanje s lećom i grožđicama
sad bih te pitala kako to pravis, al me malo strah tvojih recepata :lol:

tina55
04.03.2011., 15:11
drago mi je da je savijača fina i žao što je postala anegdota
i ja izgubim cijeli dan praktički na tu savijaču kad ju radim jer ju moram raditi u etapama s igrom i raznim poslovima
ja ju pečem u vatrostalnoj sfrkanu, taman mi stane i ne curi

tina55
04.03.2011., 15:14
sad bih te pitala kako to pravis, al me malo strah tvojih recepata :lol:
:lol: piece of cake naspram savijače
evo recepta
http://sweetgreenhr.blogspot.com/2010/10/lazanje-s-lecom.html
jako je fino i puno lakše, savijača je baš muka za napraviti

Janis
04.03.2011., 15:27
Jučer: pileća juha, juneći šniceli u saftu, riža, zelena salata
Danas: pečeni oslić s patatama (s dosta česna i ružmarina), cikla
Sutra: sarme kod sveki ;-)

katarinam
04.03.2011., 16:17
danas: juha od povrća i noklica, pečen svinjski kare i mlinci i cikla za salatu
sutra ?

flopica
04.03.2011., 21:54
danas -kiseli kupus dinstani, police iz rerne i sušeno meso
jučer -krem juha brokula, tuna i krumpir iz pećnice kupus salata
sutra - piletina pečena, dinstano povrće, juha s knedlama

RozaGroza
05.03.2011., 10:05
Rižu sa Curry-em (francuski recept sa bananama, kokosovim mljekom i grožđicama - MLJAC) za mene jer niko drugi ne voli.
Za ostale pohovana piletina i riža sa povrčem.

zhang
05.03.2011., 10:12
danas cemo juhu, kuhano iz juhe, pire i paradajz sos. za desert/veceru osinja gnijezda.
za sutra nemam nikakve ideje...

Kosjenka
05.03.2011., 11:00
Danas pašta fažol :mljac:
Sutra puretina u umaku od vrhnja, juhica naravno i još ću smisli šta za prilog, možda neko fino tjesto

apricot
05.03.2011., 11:08
pileća krilca i celer
juha od luka
šarena salata

dunja&vita:-)))
05.03.2011., 13:01
varivo grašak, mrkvica i hummus

zadarmamica
05.03.2011., 13:03
junetina sa graškom,mrkvicom,krumpirom i prilog riža.

oka
05.03.2011., 15:21
Prije: Palenta sa piletinom na saft, juha
Kasnije: Tjestenina u umaku do lososa

aleksandra70vanja
05.03.2011., 15:41
dosadno i klasično da ne može bit klasičnije
ali dugo nismo
svinjski šnicli na naglo, kad su pečeni gore smo stavili sir da se rastopi
pečeni krumpir
salata od ribanog crvenog kupusa nama, a cikla za V

apri, evo opet ja uljećem s receptom
reci kako radiš juhu od luka
meni je to uvijek bilo gadljivo dok jednom u ljubljani nismo u jednom restoranu jeli gustu juhu od luka serviranu u zdjeli od kruha
koju sam skoro cijelu ja pojela:oops: (mislim zdjelu)
bilo je prefiino

apricot
05.03.2011., 15:53
aleks, ja nisam tako dobra domaćica da pečem zdjele od kruha, pa kruh samo prepečem i stavim unutra (ali, tako rade i u većini restorana)


Na maslinovu ulju (iako je recept za maslac) prepržim luk i češnjak i začinim. Zalijem bijelim vinom i temeljcem i pustim da se kuha.
Dotle bijeli krih prepečem, poslažem pola u vatrostalnu (trebala bi svaka porcija ići zasebno, ali nisam ja restoran), naribam gore ementaler (ako staviš neki drugi sir, onda treba i malo šećera, da dobije onaj slatkasti šmek) i zalijem juhom.
Onda stavim preostali kruh, pa sir i zapečem.

Najlakše jelo na svijetu, a tako je fino da izgleda komplicirano.

anitak
05.03.2011., 16:08
jučer, juha,blitva sa krumpirom i papaline
danas,juha od jučer,pileći rižoto + zelena salata,desert, uštipci

pikula
05.03.2011., 22:08
danas: raštika, krumpir i dalmatinski buncek
sutra: njoki od bundeve, šalša, rikola, pita od malina i sira

Mima
05.03.2011., 22:11
danas pileća juha i tjestenina sa blitvom i slanutkom
sutra juha, pileći faširanci, pire od krumpira i prokulica i zelje salata

apricot
06.03.2011., 14:53
juha od mrkve, celera, luka i amarantha
lešo tikvice, brokula i karfiol
pečena vratina
cikla

samo za aleks, "recept" za juhu:

u sjeckalici, skroz usitniti luk, mrkvu i celer (glavica luka, velika mrkva i komad celera veličine pola jajeta, otprilike)
popržiti na mrvi maslinova ulja
dodati cca 2 žlice amarantha (može i proso i zobene pahuljice i quinoa, što ti paše) i minuticu-dvije promiješati na vatri
posoliti
zaliti vodom i ostaviti da se kuha nekih pola sata.
bolje je ako imaš mesnoga temeljca, ali ja sam svoj potrošila jučer na juhu od luka.
na kraju staviš peršin ili što već voliš od zelenjavih začina.

kiara79
07.03.2011., 10:48
danas juhica od jučer,piletina na saftu i tjestenina,salata neki kiseliš..

Kosjenka
07.03.2011., 10:59
Danas zapečena cvjetača i zelena salata

MariolaST
07.03.2011., 11:04
Danas: juha od povrća, integralna riža sa ledovim mixom gljiva i porilukom i salata od cikle
Sutra: juha bistra, pohana koka i pećnici (tako nema ništa ulja!!!), blitva i kupus salata
Srijeda: crni rižot i zelena salata
Četvrtak: sarma (iz friza) i pire
Petak: bob i manistra na maslinovo ulje
Subota: falsa juha s rižom, riba na gradele, pomfrit i povrće sa žara, zelena salata
Nedjelja: bistra juha (od tel.kosti) pečena teletina s krumpirima, špinat na maslu, zelena salata

Janis
07.03.2011., 11:17
špageti bolognese, probat ću kuhati što duže da vidim o čemu vi pričate :-)

RozaGroza
07.03.2011., 11:27
Danas spaghetti quattro formaggi i nekakva salata

Janis ja sam nedavno radila Bolognese tako da sam meso podlila sa crnim vinom (1/2 dcl ili čak i cijeli dcl). Fakat ispadne puno bolje nego kad se samo sa temeljcem podlijeva.

Peterlin
07.03.2011., 11:29
Ričet s mahunarkama i povrćem + salata od crvenog radiča.

Oni koji trebaju meso, nek jedu jučerašnje bakine ćufte!

Smajlich
07.03.2011., 11:30
Danas juneće šnicle (a la pašticada) s njokima (možda domaćim?, bumo razmislili :), sutra lignje (nisam još odlučila na koji način)...

lucifer
07.03.2011., 13:00
Danas grah sa mljevenim mesom salata ribano zelje i paradajz juha
Utorak poriluk varivo sa šampinjonima
Srijeda dinstano kiselo zelje sa dimljenom vratinom
Četvrtak pileći saft, kisela paprika i juha od karfiola za klince
Petak riblja juha, složenac od ribe i krumpira zapečen sa maslinovim uljem, uz to zelena salata

pužić
07.03.2011., 15:07
ovaj tjedan bez velike organizacije i kuhanja, čistim zamrzivač...
danas pizza jer imam ostataka suhovine do mm-ovog rođendana pa da potrošimo..
uto-juha od rajčice, faširanci, špinat, pire
sri- fiš (od ribe iz zamrzivača)
dalje ćemo usput...nemam trenutnu sliku što sve imam zamrznuto...

tina55
07.03.2011., 15:14
mi danas imamo lazanje od tune i kukuruza (isto čistim hladnjak i ormar pa kombiniram)

pikula
07.03.2011., 16:15
danas: ajngemahtec, domaći kruh
sutra: teleći j(ečam/poriluk) rižoto
srijeda: krem juha od bundeve, takitos de polo
četvrtak:mesno/povrtna štruca, paradajz juha
petak: špinat, krumpir, jaja

Bipsić
07.03.2011., 16:37
Danas juneće šnicle (a la pašticada) s njokima (možda domaćim?, bumo razmislili :), ...

ovo sam i ja danas kuhala, samo moji njoki su bili kupovni...

čini mi se odlična ona aprina juha, baš ću je isprobati...

Smajlich
07.03.2011., 17:35
I moji su bili kupovni...tijesto sam napravila, ali dalje od toga ni mic, jer malcu rastu gornji zubići, pa je od podne ajme&kuku, stoga nisam stigla. Sutra ću od toga spržit krokete i vjerojatno zadinstat malo piletine...Lignje u petak!

Nikolina_S
07.03.2011., 19:38
bolonjez i potočarka na salatu

MoMo
07.03.2011., 19:46
danas juneca juhica, riba i riza sa povrcem

sutra juha od povrca, pohane snicle i dinstani grasak

srijeda grah s jecomom i kupus na salatu

zhang
07.03.2011., 20:53
danas: ravioli od spinata u umaku od 4 vrste sira
sutra: juha, kuhano, sos, pire
srijeda: grah
cetvrtak: spageti sa tikvicama i salsom, pecena piletina ili puretina
petak: nemam blage veze, ali petak je ionako daleko...

frodo
07.03.2011., 21:01
da se ja malo i tu javim :-)
jučer - juha od povrća,restani krumpir,pohana piletina,zelena salata
danas - kelj i kobasice
sutra - bolognese iz škrinje i krafne domaće! :mljac:

dunja&vita:-)))
08.03.2011., 10:04
Varivo od leće i bukovača

Kosjenka
08.03.2011., 10:14
danas pečena teletina i mahune.

Janis
08.03.2011., 10:26
Danas grah i salata od cikle. Tako se radujem :-)

ani4
08.03.2011., 10:44
Juda od brokule, svijezi mali oslici za mm, file oslica za klince, blitva i krumpir na leso, krafne.

kudri
08.03.2011., 10:59
jučer: dinstani krumpir+kobasice
fokača od mozzarele i češnjaka
danas: povrtna juha (zelje, paprika, paradajz, krumpir)
musaka sa krumpirom i tikvicama

RozaGroza
08.03.2011., 11:19
Pečena teletina sa povrčem i zelena salata

apricot
08.03.2011., 11:53
ništa
cijeli dan žderem krafne

djecu ću odvesti kod mame na ručak
i krafne
meni će biti dosta samo krafne

sirius
08.03.2011., 12:00
grah i zelje
kasnije možda fritule

Bipsić
08.03.2011., 12:34
fokača od mozzarele i češnjaka


kaj je to "fokača"?

apricot
08.03.2011., 12:47
evo ti slike

http://www.google.com/images?client=gmail&rls=gm&q=focaccia&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=ERd2TdzkFoPHswbPx-GTBQ&ved=0CF0QsAQ&biw=1920&bih=1115

Bipsić
08.03.2011., 13:34
izgleda zanimljivo... thx apri.

danas: juha, restani krumpir + pečena piletina (sveki kuhala)
sutra: riba
četvrtak: varivo od kelja

ivica_k
08.03.2011., 13:40
danas brzinski, granatir marš oliti flekice s krumpirom, i neku juhu

lastavica1979
08.03.2011., 14:58
Ja danas kelj i hrenovke,a za veceru me muz vodi u restoran za dan zena

klaudija
08.03.2011., 15:24
Danas juhica od povrća, musaka i zelena salata..
Sutra, vjerojatno isto jer sam puuno napravila..

ksena28
08.03.2011., 15:39
danas morski plodovi s paštom i salata

tina55
08.03.2011., 15:49
preostale lazanje s tunom i kukuruzom od jučer i krem juha od slanutka
sutra brzinski njoki sa šampinjonima i hrenovke jer neću imat vremena baš

katarinam
08.03.2011., 17:35
danas: juha s rezancem, pećene kobasice i riža.... i svekrva sprema krafne
sutra: dvoumim se između lignji i oslića pa će mm odlučit, a za prilog će biti krumpir na salatu ili pečen ovisi o osliću ili lignjama

kinder
08.03.2011., 18:08
ćufte i pire krumpir

RozaGroza
09.03.2011., 09:02
Špinat na mljeku, ostatci pečene teletine od jučer, pire od patata i batata

Angie75
09.03.2011., 09:32
Quiche sa špinatom.

Kosjenka
09.03.2011., 10:07
kelj na lešo i oslići

spunky125
09.03.2011., 10:33
kozice i tjestenina

dunja&vita:-)))
09.03.2011., 10:33
Blitva lešo i oslići :)

Smajlich
09.03.2011., 10:38
Pošto je post ( i nemrs) lignje s petka prebacujem za danas...uz lagane začine, pod foliju s krumpirima i ispeć! Njam! :klap:

pikula
09.03.2011., 10:43
riblji file, krumpir i špinat, slanutak na salatu

pikula
09.03.2011., 10:43
mijenjam plan je sam naravno zaobravila na čistu srijedu

frodo
09.03.2011., 10:47
juha od rajčice,špinat na mlijeku,pire krumpir i riblji štapići,zelje salata

apricot
09.03.2011., 12:15
nešto riblje, nemam još pojma
došla sam ovamo po inspiraciju

Nikolina_S
09.03.2011., 12:32
varivo od poriluka

Peterlin
09.03.2011., 12:34
pašta fažol

nisam ja kuhala, svekrva nam je jučer dala punu rajnglu (bili kod nje u maškarama)