PDA

Pogledaj cijelu verziju : Silikonske grudi i dojenjeDiLala
14.01.2009., 09:34
Imam pitanje - da li netko zna da li je moguće imati umjetne cice i poslije dojiti, čisto me zanima. Ja imam prirodne manje cikice - sad dojim i lijepe su - 3 recimo i na poslu me poneki pitaju jel imam umjetne, kažem naravno da nemam nego dojim (malo se čude ali ja to ponosno kažem) pa me sad zanima - da li je uopće moguće onda dojiti pored tih umetaka?
Prvih tjedana kad žena rodi cike budu ono - i 6 brojeva veće (meni su bile) pa što se tu onda događa sa tom umjetnom masom u cicama???
Mislim da je to strašno, ja sam imala i mastitis - i sad si mislim da sam umjetne imala i mastitis - pa to bi užasno bilo - i ovako me toliko boljelo da sam rekla da bi radije proživljavala 10 poroda nego bolove zbog mastitisa. Ima li koja dojilja sa silikonima ili zna li netko kaj se događa sa ženama sa silikonskim grudima - pa čak i kad su trudne - kaj im se s cicama događa - jer one narastu onda a kaj sa tim silikonima.
Nikad se o tome ne priča kad se priča o silikonskim grudima?

Willow
14.01.2009., 09:37
čitala sam negdje da su silikoni nespojivi s dojenjem (ne sjećam se gdje, u nekoj brošurici, čini mi se)
a zašto ne znam, valjda im smeta bujanje cicki ;)

DiLala
14.01.2009., 09:42
da, to je logično - baš nespojivo, no sad se ja znatiželjna pitam - kaj u samoj trudnoći se događa - svima onda cice narastu poprilično i di onda silikoni odu? - moguće je da se onda to primijeti - vide se prirodno nabujale cike i negdje sa strane silikonska izbočina? Koliko je to samo opasno. A danas to ženske rade samo tako, ko dobar dan. Nemam ništa strašno protiv toga ali imam protiv nedojenja - ili bolje rećeno totalno sam ZA dojenje!

maxovamama
14.01.2009., 09:45
Ja sam negdje pročitala da se može dojiti i kada imaš silikone. Oni se stavljaju ispod mliječnih kanalića valjda.
Samo ne znam kakto sve skupa izgleda kad ti cice buknu za 6 brojeva :/

MGrubi
14.01.2009., 09:48
kvalitetnija ugradnja silikonski umetaka je umaetanje silikonskih vrečica ispod prsnih mišiča , daleko od mlječnih žljezda

problem kod ugradnje iznad prsnih mišića, može biti jedino ako se prerežu mlječni kanalići

Deaedi
14.01.2009., 09:50
Znam za slucaj prijateljice od moje prijeteljice koja je imala strasnih problema sa silikonim. Umetke je stavila nakon prve trudnoce (prvo dijete je normalno dojila), dok je nakon drugog poroda dobila strasnu upalu,bolove, grudi joj se izoblicile i morali su joj injekcijama zaustaviti mlijeko.

DiLala
14.01.2009., 10:07
Deaedi - tak sam si baš i mislila da to bude, jer gledam sada svoje cike drage i slatke - lijepe su baš ko da imam silikonske i kako tu može biti i govora da uz cice koje "rade" mlijeko - idu i silikoni?
Meni se to čini nemogućim - treba pogotovo na početku dojenja - masirati cijelu ciku - gdje god ima mliječnih kanala a ima ih okolo naokolo - kaj češ sa silikonima, odgurat ih tko zna gdje (pod rebra?). Vrlo vjerojatno da problemi nastaju već i u samoj trudnoći - lako je kad se rodi - OK dobije se inekcija za zaustavljanje mlijeka :cry: i to je to - silikoni su na miru ali što u samoj trudnoći? Vjerojatno onda cike jače i bole i svašta nešto. Baš tužno, a sve se to radi da bi se te "lijepe" silikonske cice pokazale a kad se pokazuju zaista lijepe dojiljačke cice e onda je to sramota i fuj je bilo??? :?
No mene nije sram. Ponosna sam dojilja već skoro 17 mjeseci!

mandy
14.01.2009., 11:01
evo draga iz druge ruke : moja frendica ima silikonke, stavila nakon 1. djeteta, rodila drugo, nije dojila, a moje nesilikonke nakon 2 djece i 2 godine dojenja izgledaju bolje nego njene :D , koje su se ovjesile zbog toga što su narasle u trudnoći; a što bi tek bilo da je dojila ? kad se sjetim kolike su mi bile dok sam dojila i kolika napetost je vladala u njima :lol: , nespojiva su mi ta dva pojma dojenje i silikoni; inače, na početku (kod moje frendice) su bile odlične, ja opipala i pogledala, ne možeš uopće skužit da nisu "prave", valjda je bio dobar majstor ( u Italiji ); sve ovisi o osobnom doživljaju, ja nemam ništa protiv dok je u granicama normale ( a ne ona veličina koja ti dođe pod nos), ali ih nikad ne bih stavila jer mi je ogavna pomisao na strano tijelo u sebi (i stalno bih imala osjećaj da će ostati otisci prstiju kad MM to takne :lol: ),ovo je bilo malo OT

micika1
14.01.2009., 11:02
dojiti se moze bez problema i sa silikonskim grudima!!! Znam slucaj gdje mama vec doji godinu i pol bez ikakvih problema i dijete joj normalno napreduje i sve sta ide i sa normalnim grudima!!!
grudi joj se ni sekunde nisu obesile a i nije ni u trudnoci imala problema!!!

mandy
14.01.2009., 11:21
nije ni ova moja imala problema u T, ni poslije, što se tiče bolova ili slično, samo su se kasnije objesile

micika1
14.01.2009., 15:39
Od mojih poznanica,prijateljica dojilja svima su se objesile grudi ali bas jaaako!!!!
Ja imam prirodno malene i vec dojim 6.mj i mogu rec da mi super stoje! :)
Mozda je i do velicine a i do puno drugih faktora.....

ivarica
14.01.2009., 15:44
sigurna sam da su i njima super stajale u 6. mjesecu dojenja :mrgreen:

jako je vazno da kirurg kod instalacije silikona vodi racuna o tome koliko zena ima godina, tj planira li dojiti
vecina zena ce ipak moci dojiti, mozda ne sve iskljucivo i mozda uz nesto cesce probleme

puno je veci problem operacija smanjivanja dojki, tu dojka nakon operacije ostaje bez nekih mlijecnih zlijezda, znaci upitno je iskljucivo dojenje, moze se dogoditi i da se prekinu kanalici pa izmedju bradavice i kamala nema puta...

DiLala
14.01.2009., 16:58
znači sve je moguće, ajde dobro - dakako ovisi o majstoru, veličini i mnogo čemu. kako god- prirodno je ipak lakše i meni bi bio neki užasni osjećaj na tu umjetnu masu u meni - inače ak ih se neznantno poveća i podigne super ali je fakat smiješno kad cice budu odma ispod brade i to broj 7. Nema veze sa prirodom i prirodnim zakonima - a vidjela sam upravo takve, bila sam zbunjena i stalno sam tu tetu gledala - došlo mi je da je pitam - mogu popipat i kaj ih drži? nisam. samo sam gledala. i svi su gledali. na jednoj fešti prije 2 godine. i nitko ni od muških ni ženskih nije rekao da je lijepo. i nije bilo. al mislim da njoj je. bar nekom.

KATALENIĆ
15.01.2009., 11:53
Nemam ništa protiv silikona. Ko voli nek izvoli. Al uvijek sam se pitala kako te žene doje, da li im još narastu u trudnoći i sl. Vidim da je sve moguće. Ima li koja od vas iz Foruma silikone, ako smijem pitati? :unsure:

nova trudnica
20.01.2009., 14:57
sa silikonima ako je operacija napravljena dobro se može dojiti najnormalnije, a sva ova pitanja - kako masirati grudi, što kada grudi nabreknu od mlijeka i što kad se dobije mastitis su suvišna jer nikakvih problema nema ako je implantat stavljen ispod prsnog mišića....
žena se ponaša, doji, masira, preboljeva mastitis isto kao i svaka druga koja nema silikone....

Važno je da bi se išta zaključivalo poznavati građu grudiju koja ide pojednostavljeno ovako: 1. kosti prsnog koša, 2. mišić, 3. masno tkivo, 4. milječna žlijezda....kad se implantat postavi ispod mišića, ostaju netaknuta sva tkiva iznad: i tkivo, i mliječna žlijezda pa njeno bujanje i pražnjenje nema nikakve veze sa silikonima ....

Implantat se ne osjeća kod bilo koje radnje vezane uz dojenje i ne stvara nikakav dodatni pritisak...

superx
21.01.2009., 22:38
ovo mi je super spika,imam male slatke cice i uopce se nisu objesile od dojenja,a njoj sa silikonima jesu. nisu se objesile zato kaj ima silikone,nego zato kaj su velike, bez uvrede tebi se nema kaj objesit i ja bih se odmah mjenjala s tobom.
jako je tesko kad imas prirodno 90g kosaricu i cice ti se napune mlijekom,pa nadji onda grudnjak i sprijeci vjesanje.
meni je otisla kicma dok sam dojila i bilo mi je iskreno katastrofalan osjecaj...
tako da ja idem na smanjivanj kada rodim 2!

Mucka
25.02.2011., 12:36
micika 1,možeš li mi malo više reći o toj temi,tj o ovom prmjeru?Hvala