PDA

Pogledaj cijelu verziju : Poklon za krstitke malom kumiću!! POMOĆ!



Pink-OS
17.01.2009., 22:18
što kupiti dječaku za poklon za krštenje a da nije zlato,ostalo znam novac al voljela bi nešto za uspomenu a nemam ideja,POMAGAJTE!!!!!

Luminitsa
17.01.2009., 23:13
Hm, otvoriti nekakvu štednju? Tricikl za kasnije?

kahna
17.01.2009., 23:43
Onako iskreno, od ovoga "za kasnije" mi je već muka :/
Puna mi je sobica konjića, loptica, traktora itd...-za kasnije :roll:

Ne znam dal ću ti pomoći, Luka je od svojih kumova dobio:
Krsnu košuljicu i svijeću,
zlatni lančić + križić,
stolicu za hranjenje (on drvena što je poslije mali stol i stolica)
i nekog plišanca - još vjećamo dal je pas ili majmun :lol:


Ovisi šta vam je "običaj" ako se toga držite.

puntica
17.01.2009., 23:51
mi smo dobili hrpu zlatnine, i ne znam šta da s tim radim. čak smo dobili mali dječji prten s dragim kamenjem :roll:

a bila bih zahvalna da me netko pitao što mi treba. rekla bih: hranilica, autosjedalica...i ostale stvari za kasnije.

diči
18.01.2009., 08:25
dječija biblija je lijep dar... :)

lucij@
18.01.2009., 08:54
Dječja Biblija, zlatnik, dječji beštek ...

dina
18.01.2009., 09:10
Po meni je djecji bestek kojem das ugravirati ime super poklon. Ima onaj ducan ja mislim da se zove Berghoff cijeli mali set sa salicom i tanjuricem...mislim da je bio oko 350kn

lucij@
18.01.2009., 09:15
Po meni je djecji bestek kojem das ugravirati ime super poklon. Ima onaj ducan ja mislim da se zove Berghoff cijeli mali set sa salicom i tanjuricem...mislim da je bio oko 350kn

Ima i u Mulleru, I. ga ima, prekrasan je. Jede samo s njime.

domy
18.01.2009., 11:39
mi smo dobili hrpu zlatnine, i ne znam šta da s tim radim. čak smo dobili mali dječji prten s dragim kamenjem :roll:

a bila bih zahvalna da me netko pitao što mi treba. rekla bih: hranilica, autosjedalica...i ostale stvari za kasnije.

Da ovo sa zlatninom je i meni koma.
Mi smo isto tako dobili dvije iste zlatne narukvice :?

lucij@
18.01.2009., 11:51
I. je za krstitke dobio samo jedan komad nakita, od ujaka i to je kao neka tradicija u mojoj obitelji. Od kume je dobio zlatnik. Svi ostali su me pitali što da mu kupe. I ja tako postupam sa darovima za krstitke, osim kada sam kuma, tada si uzimam za pravo da sama biram :saint:
Za dečke zlatnik, beštek, Bibliju, za cure ipak komad nakita, bisere, tako da ih nosi na svadbi. Ah, romantičarka :oops:

Deaedi
18.01.2009., 14:52
Najbolje novac, ap neka mu roditelji stvae na stednju ili kupe sta je potrebno. Svaka cast kreativnim darovima, ali malobrojni ih cijene.

dunja&vita:-)))
18.01.2009., 16:30
Najbolje novac, ap neka mu roditelji stvae na stednju ili kupe sta je potrebno. Svaka cast kreativnim darovima, ali malobrojni ih cijene.

Veeeeeeeeliki potpis, to je jednostavno nešto s čime ne možeš pogriješit, a svi sretni....iako mi se čini da u većini slučajeva ta lova ode na roditeljske potrebe, a ne na djetetove pa iz tog razloga ja to ne preferiram :roll:

Deaedi
18.01.2009., 18:54
Najbolje novac, ap neka mu roditelji stvae na stednju ili kupe sta je potrebno. Svaka cast kreativnim darovima, ali malobrojni ih cijene.

Veeeeeeeeliki potpis, to je jednostavno nešto s čime ne možeš pogriješit, a svi sretni....iako mi se čini da u većini slučajeva ta lova ode na roditeljske potrebe, a ne na djetetove pa iz tog razloga ja to ne preferiram :roll:

Ma ako i ode na neke razumne roditeljske potrebe, opet dobro...Mislim roditelji pak od svoje place kupuju za dijete. Tako da dodje na isto.

Zara1
18.01.2009., 19:13
mi smo dobili hrpu zlatnine, i ne znam šta da s tim radim. čak smo dobili mali dječji prten s dragim kamenjem :roll:

a bila bih zahvalna da me netko pitao što mi treba. rekla bih: hranilica, autosjedalica...i ostale stvari za kasnije.

Da ovo sa zlatninom je i meni koma.
Mi smo isto tako dobili dvije iste zlatne narukvice :?

:lol: mi troje naušnice :roll:

kad sam ja bila kuma kupila sam kolica za blizance (rekli su da im trebaju). draže mi je dati lovu za nešto korisno nego za komad zlata koji ničemu ne služi.

malena beba
18.01.2009., 19:48
ni ja ne volim zlato :roll:

moj je dobio narukvicu ali od bijelog zlata i ugravirano ime kume i njega i datum krstenja i nesto robice... tako smo se dogovorile.

ja pitam sta da kupim, ako vec imaju sve, donesem neku igracku koja mi se cini primjerena dobi djeteta

brane
18.01.2009., 20:20
ja sam u nedjelju kuma na krštenju
kupila sam malenom AS 9-25kg, za uspomenu će dobiti album sa slikama s krštenja, dolazi mi prijatelj profi fotograf obaviti slikavanje i torta

Biblija - predivan poklon, predivna uspomena ali će skupljati prašinu i nema baš puno koristi od nje

Beštek - ugravirano ime i sl. predivan poklon koji roditelji neće koristiti da se ne ošteti...

zlato/nakit - MRZIM poklanjati nakti bilo kome, drago mi je jedino ako znam da osoba želi baš određeni komad nakita i to ću s guštom kupiti

najbolje je pitati roditelje što im treba a sve ostalo...bespotrebno bacanje novaca....

Zara1
18.01.2009., 20:28
H. je od kume za krštenje između ostalog dobila i Bibliju za mlade. Super poklon, svaki dan si je prelista - ima super slike. :)

lucij@
18.01.2009., 21:33
Biblija - predivan poklon, predivna uspomena ali će skupljati prašinu i nema baš puno koristi od nje


Pa nećeš je pokloniti nekome tko je neće koristiti. Ne bi htjela sad zalaziti u te vode i offtopic, ali kako Biblija nekome tko se krstio može skupljati prašinu i biti beskorisna? :(

Uglavnom, I. je dobio prekrasnu bibliju na poklon za krštenje, ne od kume, već od moje sestrične. Jako je voli, ima lijepe slike i čitamo je skoro svaki dan.

lucij@
18.01.2009., 21:34
bibliju=Bibliju :oops:

brane
18.01.2009., 22:39
Biblija - predivan poklon, predivna uspomena ali će skupljati prašinu i nema baš puno koristi od nje


Pa nećeš je pokloniti nekome tko je neće koristiti. Ne bi htjela sad zalaziti u te vode i offtopic, ali kako Biblija nekome tko se krstio može skupljati prašinu i biti beskorisna? :(

Uglavnom, I. je dobio prekrasnu bibliju na poklon za krštenje, ne od kume, već od moje sestrične. Jako je voli, ima lijepe slike i čitamo je skoro svaki dan.

slažem se s tobom u potpunosti

ja ima blibliju koja je stara preko 50 godina, dobila sam ju od babe i dide kad sam se selila u drugi grad...meni predivna i vječna uspomena
ali ne možeš, kao što kažeš i sama pokloniti bibliju nekome ko ju neče koristiti, za pokloniti bibliju nekome tu osobu moraš dobro poznavati...pogotovu danas kad je krštenje djeteta prešlo u nešto "vidla žaba di se konji kuju...."

za mene je krštenje nešto posebno jednako kao što je i kumstvo jedna ogromna čast i obveza...za mene je to nešto jaaaaaako veliko

Storma
19.01.2009., 00:51
molim, drzite se poklona

koksy
19.01.2009., 10:24
Mi smo se s kumovima dogovorili, bez zlata i suvisnih poklona, otvorit cemo stednju. Ta ista stednja nam sluzi i za rodendane jer svi uvijek pitaju sta da mu kupe, ja kazem, uplatite na stednju. I eto, malac ima 16 mjeseci i preko 5000 kn...
Ali nismo uzeli djecju nego stambenu, vece su kamate i poticaj.

Ivana2
20.01.2009., 11:49
Ja još čuvam svoju dječju zlatninu. To su mi krasne uspomene, pogotovo ako je nešto ugravirano. I M obožava premetati po tome pa se čudi malim prstenčićima i ogrlicama... Ali nije valjda sada više to vrijeme... :/

koksy
20.01.2009., 13:09
Ja još čuvam svoju dječju zlatninu. To su mi krasne uspomene, pogotovo ako je nešto ugravirano. I M obožava premetati po tome pa se čudi malim prstenčićima i ogrlicama... Ali nije valjda sada više to vrijeme... :/

Meni je zlato za deckica bezveze, niti ce to nosit niti ce mu ista predstavljat kad naraste.

KATALENIĆ
20.01.2009., 13:21
Nas su kumovi pitali šta želimo za maloga jer sam sve imala od Sare; i kindač, i hranilicu, i autosjedalicu, i vrtić...baš sve. Pa su mu kupili puno oblekice, tenisice i ono šta je ima na krstu, zlatni lančić i još je dobio dosta novaca. Da, i tortu su donijeli. :)

Ivana2
20.01.2009., 13:41
Ja još čuvam svoju dječju zlatninu. To su mi krasne uspomene, pogotovo ako je nešto ugravirano. I M obožava premetati po tome pa se čudi malim prstenčićima i ogrlicama... Ali nije valjda sada više to vrijeme... :/

Meni je zlato za deckica bezveze, niti ce to nosit niti ce mu ista predstavljat kad naraste.
To je živa istina. Ipak on voli povremeno pogledati svoje "blago". Za današnje vrijeme, ono sa štednjom mi se čini kao najbolja ideja.

Pink-OS
20.01.2009., 22:09
odluka je pala,ideje su mi super,svakako sam se odlučila za Bibliju,uz naravno sve ostalo,nešto odjeće,novac,torta! baš sam sretna što ste mi pomogle i rješile mi problem! sve ostalo imaju jer ima je to treće dijete a ovo znam da nemaju jer bi mi se već sigurno pohvalili da je netko od djece dobio! hvala

helena.
22.01.2009., 12:39
Drage mame!

Imam ista pitanja, još nisam mama pa me zanimaju vaše preporuke i iskustva.
Imam čast biti krsna kuma jednoj djevojčici uskoro.
Relativno sam mlada i ne želim pasti u kolotečinu dosadnih i nepotrebnih de mode krsnih poklona, pa me zanima Vaše mišljenje.
Obzirom da par ima starije dijete nisu im potrebne "tehničke" stvari jer to sve imaju.
Mislim kupiti umjetničku sliku, biserne naušnice (kao nešto damski i vječno) i naravno nešto divno od odjeće. Gdje u ZGu kupiti prekrasnu haljinicu?Lova i torta to ću prepustiti svojim starcima. I vidim pišete o djećjoj Bibliji to mi se čini ok. to ću valjda naći na Kaptolu

Zara1
22.01.2009., 15:23
za haljinu bi možda bilo najbolje da pitaš mamu kaj se njoj sviđa, pa da zajedno odete nešto izabrati.

ivana zg
03.04.2009., 21:00
MM će biti kum u 5 mjesecu. Dječak imama malo problema u razvoju.
Sve od tehničkih stvari ima.
Ne znam koliko novaca da damo jer to ima stvarno treba, pošto bebač mora i privatno na vježbice koje su skupe.
MM bi kupio zlatninu a meni je to za dječaka bezveze, mada bi stvrano htijela da mu ostane nešto za uspomenu od kuma, što bi nosio kada naraste-kakav bi to nakit bio? :/
Kakav to zlatnik spominjete?
Bibliju ću kupit, a izbor je fakat velik, pa ako tko imama kakav savjet koja mu je dječija Biblija najlijepša neka javi?
Hvala!

superx
04.04.2009., 00:11
Mi smo dobili narukvicu od koralja kažu za sreći iako je dečko nosi je... Hranilicu malo bolju,oblekicu, tortu, svijeću, prve bambice i tako....
Za drugo dijete sam se dog s kumom za ono jaje za ležanje, maramu...
Prijedlog za ovog bolesnog miša, probajte se raspitati u nekom osiguranju o prrivatnm zdrastvenom osiguranju, to je super stvar, uključuje neograničen br nekih pretraga i pregleda a u nekim slučajevima i fizikalnu terapiju, to je stvar koja može dobro doći, naravno u dog s roditeljima... znam da ima Croatia junior....

lucij@
04.04.2009., 01:13
ivana, stvarno ne znam koji bi to bio nakit. Iskreno, meni je to bez veze za dečke jer ne poznam nitijednom muškarca koji nosi nakit. I MM je zapeo kupiti lančić i križić svom kumčetu, a sam ne nosi ništa :roll: .
Čini mi se da je taj zlatnik ili srebrnjak puno bolji poklon. Ja sam ga kupila u Privrednoj banci, ali moraš ići ranije da bi ga naručila, ne možeš ga odmah dobiti.
Što se tiče Biblije to je stvarno teško pitanje. Meni je ipak još uvijek najdraža ona crvenih korica iz mog djetinjstva. Vjerojatno znaš na koju mislim jer tada nije bio nikakav izbor, svi smo imali istu.

lucij@
04.04.2009., 01:24
Mislila sam na ovu (http://www.ks.hr/knjizara.php?id=13)

ivana zg
22.04.2009., 01:46
koliko koštaju zlatnici,kako ih naručiš u banci, mogu li se gravirati, i imaju li poslije kakvu vrijednost (predpostavljam puno manju od kupljenje, jer bez obzira na visoku cijenu zlata na burzama, zlatari ga otkupljuju po 40% nižoj cijeni od kupljene vrijednosti :? )

lucij@
22.04.2009., 09:32
Da, ali ovaj zlatnik je izdala Hrvatska narodna banka i ima novčanu vrijednost koja piše na njemu i na certifikatu.

brigita2
22.04.2009., 17:27
Čini mi se da je taj zlatnik ili srebrnjak puno bolji poklon. Ja sam ga kupila u Privrednoj banci, ali moraš ići ranije da bi ga naručila, ne možeš ga odmah dobiti.


Ja imam zlatnik koji sam dobila od svoje kume. Koja je to glupost da ne može biti veća. Nemožeš ga prodati jer je uspomena, nemožeš ga obući, nositi, igrati se s time. Stoji mi u kutijici u ormaru i stvarno je niškoristi.
Firmana (krizmana) kuma mi je kupila naušnice koje stalno nosim na ušima i mislim da je njen poklon puno bolji.
Dani je dobio od svoje krsne kume zlatni lančić s križem i ja ću mu dati da ga nosi kad poraste. Elena je dobila od krsne kume kinderbet tak da sad ima nekoliko daski u garaži, a uskoro neće imati više ništa za uspomenu.

lucij@
23.04.2009., 09:59
I meni je zlatnik glup za cure. Za njih postoji sto boljih darova, npr. biserne naušnice ili koraljna narukvica.. to će sigurno nositi kad poodraste.
Ne znam niti jednog muškarca koji nosi lančić (ili se nisam dovoljno zagledala :mrgreen: ).

Christy
23.04.2009., 17:29
Ja sam nedavno bila kuma i daravala sam kumici zlatni lancic sa privjeskom andjela(takav je obicaj,nesto ipak mora biti od zlata :/ ) , komplet bestek(zlica,vilica,mala zlica i noz) sa ugraviranim njenim imenom i prezimenom,od Tiny love baby gym (to je bila njihova jedina zelja),jos sam kupila djeciju bibliju,nesto oblekice(sosek,haljina,2 maje),kupila tortu i naravno lova (takav je obicaj).

dolega
25.07.2009., 10:53
komplet bestek(zlica,vilica,mala zlica i noz) sa ugraviranim njenim imenom i prezimenom,

gdje si kupila i gravirala?

Smajlić
25.07.2009., 18:13
malo kasnim, al evo da se i ja ubacim. Moj sin je za krštenje od kumova dobio slonića od swarovski kristala. Zaista je prekrasan, poseban i ja sam bila oduševljena tim poklonom. Vjerujem da će ga i on rado držati kasnije na nekoj polici na posebnom mjestu.

bubica27
25.07.2009., 22:21
Moj sin je za krštenje od kumova dobio slonića od swarovski kristala. Zaista je prekrasan, poseban i ja sam bila oduševljena tim poklonom. Vjerujem da će ga i on rado držati kasnije na nekoj polici na posebnom mjestu.

Eto vidiš, i još sad reci da ti sin nema dobrog kuma ;)

habibi
02.09.2009., 14:29
zna li netko gdje se moze kupiti beštek s gravurom imena u zg?

chocofan
16.06.2010., 12:49
eto da načnem ovu temu opet.....nećakinja mi ima krstitke - i kupujem bibliju (jer su to naglasili da bi htjeli imati) i veliki album za slike - dali je to možda premali poklon?
s obzirom da već imaju sve i svašta od prve kćeri, ništa drugo mi ne pada na pamet
novce ne mislim davat, niti ih ikad dajem, smatram da za krstitke ipak treba ostati uspomena...a ne novci koji će se usput potrošiti na nešto što djete nikad neće znati da mu je teta dala

Linda
16.06.2010., 13:37
Chocofan, po meni je poklon (za bilo koju priliku) simbolika i svako pretjerivanje prelazi granice dobrog ukusa.

Kao prijedlog bih rekla kutijicu za prvi mliječni zubić. Ima predivnih ručno izrađenih... od prijateljice (koja je izrađivač nakita) moja curka je dobila presavršenu kutijicu s koraljem. Originalno, lijepo i za trajnu uspomenu.
I još jedan glas za Bibliju - kod nas nipošto ne skuplja prašinu, cure je obožavaju.

annie84
16.06.2010., 14:45
A možda da ih pitaš što im treba?

tina55
16.06.2010., 14:52
mi smo isto dobili zlata, narukvicu, ogrlicu od bijelog zlata (super je što je oglica za odrasle, a ne dječja pa će ju moći nositi kasnije)
ja sam se nadala naušnicama jer to mi je nekako "naupotrebljivije" za curice kad malo porastu, a i najdiskretniji nakit (po mom mišljenju)
u dogovoru s bakom i dedom je dobila tripp trappicu koja će joj isto biti trajna uspomena- može ju koristiti i kao odrasla, a ako je kvalitetna kako kažu, imat će je jednog dana za svog bebača
i uz hranilicu je dobila i fenomenalan poklon: okvir s glinom u koju se utisne otisak bebina stopala i ručice

chocofan
17.06.2010., 13:57
meni je zlato super poklon, vrijednost, a ipak je trajna uspomena u odnosu na novce, ja sam za svoje krstitke i pričest dobila puno zlata, tada ga nisam nosila, ali sada ga baš puno nosim....
ali sam odustala od nakita jer je brat već kupio krasan medaljon, a mama naušnice...
ovo s kutijicom za prvi zub mi je super...tim više jer obožavam koralje :) ...mislim da ću vjerojatno tako nešto i kupit, u kombinaciji s ovim okvirom za stopala i ruke mislim da je to stvarno univerzalan poklon....bar bih ja voljela dobiti tak nešto kad rodim :)

katica
11.07.2012., 07:52
Molim preporuku koju dječju bibliju kupiti kao poklon za krštenje?

Cheerilee
11.07.2012., 07:57
Mi smo nekoliko puta za krštenje kupovali ovu;
http://verbum.hr/knjige/moja-prva-biblija-253/

Ali to je baš dječja, kao slikovnica, jako jednostavna a opet zanimljiva.....


Ili tražiš neku ozbiljniju?

katica
11.07.2012., 08:36
Tražim dječju. Molim te je si li prolistala
http://verbum.hr/knjige/djecja-biblija-146
Moram poslati nekoga da je kupi, pa mi dobro dođe svaka preporuka.