PDA

Pogledaj cijelu verziju : Molim recept za tortu od lješnjaka



MalaSirena
07.07.2005., 08:35
Prije nešto godina mi je frendica iz Slavonskog Broda radila tortu od lješnjaka i banana - idu lješnjaci u tijesto i kremu, a po kremi idu banane i sjećam se da je išlo dosta jaja i da je torta bila jako velika. S obzirom da se MMu približava roćkas, naravno da bih ga htjela iznenaditi.

Zna li tko takav recept ili barem neki dobar recept za tijesto i kremu od lješnjaka??

brigita2
11.07.2005., 12:14
Ja sam sa interneta pokupila recepte koje još nisam radila, ali su mi dobro zvučali. Nek se autori/ce ne ljute, ali stvarno više ne znam koji recept sam otkuda kopirala tak da ne mogu staviti linkove.

"LJEŠNJAK TORTA
Tijesto:
6 jaja
6 žlica šećera
10-12 žlica mljevenih lješnjaka
2 žlice brasna
korica limuna i vanil šećer

Priprema:
jaja i šećer dobro umutiti i dodati ostale sastojke. Uliti u kalup za tortu i ispeći.

Krema:
1 maslac
25 dkg šećera u prahu
Maslac i šećer dobro umutiti.
6 jaja
10 dkg šećera u prahu.
jaja i šećer dobro umutiti. Pomiješati sve zajedno i dodati ostatak od 40 dkg lješnjaka.

Na vrh premezati 2 šlaga.


Torta od lješnjaka I I

Sastojci
1gotova biskvitna podloga

Za kremu:
1 kutija Parfe kreme vanilin Dolcela
100 g prženih lješnjaka
600 ml mlijeka
100 ml mlijeka
1 žlica ruma

Za ukrašavanje:
1 vrećica Šlag pjene Dolcela
ribana čokolada

Postupak:
Mlijeko stavite kuhati, a kad proključa, dodajte mljevene lješnjake, kratko prokuhajte i ohladite.
U ohlađeno mlijeko uspite prašak za parfe kremu i miješajte električnom mješalicom oko 4 minute
Biskvitnu podlogu stavite u okrugli kalup i poškropite s malo mješavine mlijeka i ruma. Na podlogu izlijte pripremljenu parfe kremu.
Ostavite u hladnjaku oko 2 sata.

Posluživanje:
Ohlađenu kremu ukrasite šlagom i ribanom čokoladom Lješnjake možete zamijeniti i bademima


Torta od lješnjaka III

TIJESTO:
• 4 žumanjka
• 4 bjelanjka
• 12 žlica šećera
• 12 žlica brašna
• 5 žlica ulja
• 1/2 pecilnog praška

KREMA:
• 12 dag margarina
• 3 žumanjka
• 20 dag šećera u prahu
• 10 dag otopljene čokolade
• 10 dag mljevenih prženih lješnjaka
• 3 bjelanjka

priprava:
TIJESTO:
Pjenasto izmješajte žumanjke i šećer, dodajte ulje, brašno i pecilni prašak. Na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.

KREMA:
Izmješajte žumanjke sa šećerom i kuhajte na pari. Dodajte otopljenu čokoladu. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i čvrsti snijeg od bjelanjaka pomiješan sa lješnjacima. Premažite tijesto.

TORTA OD LJEŠNJAKA

kora:
4 jaja
6 žlica šećera
1 žlica brašna
2 žlice prezli
0,5 dcl ulja
0,5 dcl mlijeka
6 žlica prženih i samljevenih lješnjaka

Žumanjke izmješati sa šećerom,dodati ulje,brašno,prezle,mlijeko i lješnjake i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u tepsiji cca 30x40, na 180 C oko 20-25 min.
Tako ispeći 3 kore.

FIL:
9 žumanjaka
10 žlica šećera
10 žlica brašna
1 l mlijeka
1 margarin
25 dkg lješnjaka

Izmješati žumanjke,šećer,brašno sa 2,5 dcl mlijeka. U ostatku mlijeka skuhati fil. U hladno dodati margarin i lješnjake.
Filovati kore i okolo.
Torta je super, samo ostaje višak 9 bjelanjaka, ali ja napravim pusle ili nešto slično."


Kaj se tiče banana, ja ih ne bi stavljala u tortu. Jednostavno ti skrate rok upotrebe torte.

Mamita
11.07.2005., 13:39
kakav crni rok upotrebe, kod nas tortetina jedva preživi dva-tri dana.

ivarica
11.07.2005., 13:43
pa da, ali s bananom ni toliko.

ms. ivy
11.07.2005., 14:19
u večernjakovoj knjižici božićnih recepata ima genijalan recept za tortu od lješnjaka sa fantastičnom laganom kremom, napisati ću ga kad ga nađem (a možda ga sunce ima... sunceee!).

rok trajanja: pola sata! :cer:

brigita2
12.07.2005., 10:38
Meni je rok upotrebe kolača s voćem 1-2 dana. Biskvitni kolač bez voća 3-4 dana. Suhi kolači, medenjaci itd su u sasvim drugoj kategoriji.

ivarica
12.07.2005., 10:40
ja sam u petak ujutro kupila skroz ok maline, zobnula koju, bile malo preslatke, donijela ih poslije posla doma - pljesnjive :shock: