PDA

Pogledaj cijelu verziju : Odlična pizza (i to bez dizanja) !!!



Ana :-)
05.02.2009., 19:51
Ovo je definitivno recept za najbolju pizzu koju sam ikad probala.

Tijesto se radi od;
-dvije šalice brašna (1šalica=2dcl)
-jedne šalice jogurta
-jednog jaja
-žličice praška za pecivo
-žlice maslinovog ulja
-i prstohvata soli i šećera

Umijesi se tijesto, podijeli u dvije kugle i razvalja.

Ako nemate domaću salsu, ja uzmem pelate dodam unutra malo soli, papra, origana i dvije žlice vode i time premažem pizzu.
I onda se na nju po želji dodaju ostali sastojci.

Probajte, stvarno je super :)

pikula
05.02.2009., 22:18
ispadne onako malo prhkije,kao talijansko tijesto za pizzu -jel' to to?

anamar
05.02.2009., 22:19
može li bez jaja?

puntica
05.02.2009., 22:20
sutra probam :mljac:


javim dojmove

:*

†vanesax
05.02.2009., 22:57
može li bez jaja?
Pretpostavljam da je i ovo testo fino, ali moj prijatelj je bio pizza majstor u Italiji i on mi je jaaako davno još rekao da u testo za pizzu nikad ne idu jaja.
Ja tako i pravim i uvek bude fino, s tim da ga ja ostavim malo duže u pećnici jer volim da je hrskavo odole.
I testo se samo malo diže dok se umesi.

ovca_i_janjad
06.02.2009., 13:58
mogu li staviti digo kvasac umjesto praška za pecivo, ja po običaju nemam pola toga :oops:

a72
06.02.2009., 13:59
jednom sam i sama ubacila neki recept za odlicno tijesto ,od kojeg je super sve pa i pizza (i danas tako mislim), ali ide jaje i bile su reakcije tipa :shock: jaje u pizzu :shock: ....kome se ne stavlja jaje ok, ali je cinjenica da je tijesto super.

Strobery Shortcake
06.02.2009., 23:47
A ako gore navedeno tijesto malo deblje razvaljate i ispržite u dubokom ulju dobijete ono što mi ovdje zovemo slani lokumi, a drugi zovu uštipcima.

goranka
07.02.2009., 10:18
A baš sam danas mislila pravit pizzu.....sad znam koju ću! Tnx za izvrsnu ideju!

Ana :-)
08.02.2009., 21:06
Tijesto je stvarno super, možda baš radi jaja i jogurta ;)

ovca_i_janjad misliš na kvasac u prahu ili u kocki?

ovca_i_janjad
08.02.2009., 22:14
Tijesto je stvarno super, možda baš radi jaja i jogurta ;)

ovca_i_janjad misliš na kvasac u prahu ili u kocki?

prah, prah...

ana0206
09.02.2009., 00:09
Radim identično tijesto samo bez jaja! I fenomenalno je i odmah gotovo!

rula
09.02.2009., 14:15
A sto treba uraditi da kad stavim svijeze sampinjone ne mi puste vodu pri pecenju?

ana0206
09.02.2009., 14:32
Već dugo ne stavljam šampinjone zbog klinaca. Koliko se sjecam kad sam ih stavljala nisam imala problema sa vodom iz gljiva! Ja slazem po principu prvo premažem rajčicom, onda mesni dio, na to sampinjoni (vrlo tanko rezani listići - 1-2 mm) , na to sir i na sir povrće! Pečem na 220 C, 10-15 minuta i to je to! nikada nisam primjetila vodu!

rula
10.02.2009., 15:10
gotovo uvijek ima vode. mozda jer stavim jako puno sampinjona (moze se reci da pravim sampinjone sa pizzom :) ali svejedno, zelim da ima puno sampinjona i bez vode. pomoc?

Ana :-)
10.02.2009., 16:38
A da staviš konzervirane šampinjone?

Ana :-)
10.02.2009., 16:39
Ili možeš šampinjone prije nego ih staviš na pizzu malo prodinstati na maslinovom ulju čisto da puste vodu.

kloolk
11.02.2009., 22:35
gotovo uvijek ima vode. mozda jer stavim jako puno sampinjona (moze se reci da pravim sampinjone sa pizzom :) ali svejedno, zelim da ima puno sampinjona i bez vode. pomoc?

Probaj peći na većoj temperaturi ;)

Krampus
12.02.2009., 02:26
gotovo uvijek ima vode. mozda jer stavim jako puno sampinjona (moze se reci da pravim sampinjone sa pizzom :) ali svejedno, zelim da ima puno sampinjona i bez vode. pomoc?

Pa ne možeš ih sirove staviti, moraš ih prodinstati...jer će se ispiškiti :mrgreen:

willow_tree
12.02.2009., 14:46
koliko to tijesta ispadne?
i koje brašno?

dalmatinka
12.02.2009., 15:11
gotovo uvijek ima vode. mozda jer stavim jako puno sampinjona (moze se reci da pravim sampinjone sa pizzom :) ali svejedno, zelim da ima puno sampinjona i bez vode. pomoc?

Pa ne možeš ih sirove staviti, moraš ih prodinstati...jer će se ispiškiti :mrgreen:

pa ja narežem šampinjone na vrlo tanke ploške ( ko u pizzeriji )
i stavim ih sirove
nikakva voda , ništa
bude odlično :mrgreen:

rula
12.02.2009., 16:43
Pa ne možeš ih sirove staviti, moraš ih prodinstati...jer će se ispiškiti :mrgreen:

:lol: Hvala ti na slikovitom prizoru, i da znas da se posteno ispiske :lol:

Ana :-)
12.02.2009., 17:36
koliko to tijesta ispadne?
i koje brašno?

Unutra ide obično glatko brašno, a meni ispadne tijesta za dvije pizze

linolina
12.02.2009., 17:40
I ja stavljam puno šampinjona, na najvećoj temperaturi pečem...i nekad stavim jaja, nekad samo maslinovo ulje....a i origano stavljam u tijesto....

linolina
12.02.2009., 17:41
I nikad nisam pokušala sa praškom za pecivo, uvijek svježi kvasac, baš ću pokušat s pp

grace
13.02.2009., 10:39
Isprobano i odlično.Dostojna zamjena za pravo tijesto kad sam u žurbi.

samamama
17.02.2009., 15:01
moj recept za pizzu:

1/4 kg brašna
malo soli
1/2 svježeg digo kvasca
malo ulja ( može maslinovog )

dooooobro zamjesiti i to je to :)

ja uvijek radim vecu kolicinu, podijelim u loptice i smrznem prije nego se pocnu dizati, kasnije odledim kada hocu picu i to je to... tjesto bude fantasticno!

samamama
17.02.2009., 15:02
zaboravih vodu :mrgreen:

kate
18.02.2009., 13:11
Jel to tjesto ispadne tanko ili debelo (onako utone kad pritisnes)?

purple rain
26.01.2010., 13:51
koji su vam omiljeni nadjevi... meni je onih 10-ak općepoznatih već dojadilo... mijenjala bih nešto..
ja najčešće radim:

na sve obavezno ide šalša... sir mi je bilo koji topljivi (gouda ili emental)

a) samo sir i origano (sa ili bez gljiva)
b) sir, šunka, origano (sa ili bez gljiva)
c) sir, panceta i luk
d) sir, malo svježeg sira, rajčica, paprika,
e) inćuni, kad se izvadi posut češnjakom i sitno sjeckanim ruzmarinom
f) tijesto za pizzu samo premazat masl. uljem i stavit grančice ruzmarina pa poslžit uz neki umak
g)tunjevina, sir
h) sir, artičoke
i) sir, tunjevina, plodovi mora, račići
j) nekoliko vrsta sira s paprikom

Angelina_2
26.01.2010., 14:57
meni je to tijesto za lepinje :)

MoMo
26.01.2010., 17:20
kako ih peces tj gdje u rerni ili? upravo pripemam tijesto ...malo cu lokuma za L napraviti mislim se da li da napravim pizzu od ostatka sutra ili da napravim lepinje ?