PDA

Pogledaj cijelu verziju : Operacija kile22.08.2005., 17:53
Bog cure.
Ja sam vam se javila svega nekoliko puta, ali vas redovno čitam i uglavnom nađem odgovor na svoja pitanja prije nego ih uspijem postaviti. Sad sam prošla ove postove s temom zdravlja, ali nisam uspjela naći što me zanima (možda sam nešto preskočila, ima toga puno, pa ne zamjerite).
Zanima me ima li tko od vas iskustva s operacijom kile na Kantridi u Rijeci (mi smo iz Crikvenice, pa nam je Ri najbliže, ali ako imate preporuke za Zagreb ili negdje drugdje nije nam problem otići) .
Naime, prošli smo tjedan kod Ide (skoro 23 mjeseca) primjetili neku oteklinu kod prepone, pa nas je predijatrica poslala na pregled na Kantridu i danas smo bili tamo. Dr. Nado Bukvić (dječji kirurg) je rekao da je to definitivno kila i da treba operirati. Pregled je trajao kraće od 5 minuta i za to vrijeme nisam baš dobila puno informacija (osjećali smo se k'o na traci), samo je rekao da je operacija pod punom anestezijom (što sam znala i prije), da se dijete ujutro primi u bolnicu, obavi se operacija i onda bi trebalo biti tamo još 5 dana, ali s obzirom da je još tako mala postoji mogućnost da ju puste doma isti dan. Kaže on da sve ovisi o dr.-u koji će ju operirati. Pitala sam ga u slučaju da bi morala ostati u bolnici mogu li ja ostati s njom i rekao je da ne. Skroz sam zdvojna i zbunjena, nismo se još naručili za operaciju jer bih prije toga htjala saznati što više o svemu tome.
Unaprijed puno hvala na svakoj informaciji

Brunda
22.08.2005., 23:08
Ne znam ništa vezano za operaciju kile, ali mi smo obavili operaciju pimpača pa znam nešto vezano uz anesteziju i boravak u bolnici.
Prije operacije ćete morat napraviti anesteziološke pretrage (vađenje krvi, pregled kod anesteziologa), a ujutro prije operacije se mora biti natašte.
Što se boravka u bolnici tiče, po novom zakonu jedan roditelj ima pravo biti uz dijete (do 5 godina starosti) tokom dana. Čak ima pravo i na topli obrok. Ali, nažalost, preko noći ne može ili može ovisno o doktoru ili bolnici koji se smiluju. Sretno!

25.08.2005., 17:25
Brunda, hvala na informaciji i podrški. Sutra ću ponovno probat doći do doktora da mi malo više objasni kako sve ide.
Nadam se da će čim prije otkriti što je Svenu pa da se počnete liječiti i da će sve biti gotovo čim prije. Ljubi ga i čuvaj!

mamaiSven
25.08.2005., 20:33
Mi isto idemo na operaciju preponske kile za 1-2 mjeseca. Ovdje ako je sve u redu pustaju kuci isti dan. Radi se u opcoj anesteziji, rekli su da je rutinska operacija, ali da je i svaka operacija potencijalno rizicna. Otkrili smo kilu kad je S imao mjesec dana, ali su rekli da je bolje pricekati s operacijom dok ne napuni 6-7 mjeseci, osim ako se uklijesti, tada mora biti operirana unutar 4-5 sati. Zelim vam puno srece, da sve prodje brzo i bezbolno!

Njojza
26.08.2005., 10:52
F je morao operisati kilu sa 3 mjeseca jer se uklijesitla 6-7 puta.
Ljudi toje bila katastrofa....necu ni da se prisjecam.
Ono sto je bilo zasita krasno je sto sam mogla bitri s njim a da sam dobila cak i krevet pa smo imali gdje spavat. Lucky me ..jer je bilo zena koje su spavale na stolici.
Hvala Bogu to je super proslo i nakon par dana izasli smo iz bolnice.
Danas se taj rez gotovo i ne vidi.
I meni su govorili da je to rutinska operacija...i koliko god bila rutinska ipak je bila katastrofa...meni bi mogli radit svasta ali kad je F u pitanu....brrrrrrr
no prezivili smo mi to....sve za njegovo dobro :mrgreen:

vama koje to tek ceka zelim punooooo srece i brz oporavak! :love:

27.08.2005., 11:33
Hvala cure na informacijama. Već sam mislila da smo jedini s kilom, a uvjeravaju me da je to dosta često. Sad smo izgleda kad smo bili na pregledu pokupili neku prehladu, pa sad sve stoji dok ne ozdravimo.