PDA

Pogledaj cijelu verziju : koju tortu da odaberem



Sun
28.07.2009., 07:54
moram za sutra za dječji rođendan napraviti tortu, ne mogu odlučiti koju.

jel mi možete preporučiti neku ne prekompliciranu (nisam baš neka ni kuharica ni slastičarka), htjela bih da je čokoladna, da nije preteška, da je djeci fina, ali i odraslima. pliiiz savjetujte

Sun
28.07.2009., 11:19
upravo dobila punu vrečicu breskvi domaćih - gadno izgledaju al su jako fine.
pa bih ja sad napravila voćnu tortu :mrgreen:
luda sam već od guglanja, sve izgledaju tako lijepo na slikama.
moram sad ići kupiti sastojke a ni sama ne znam koja bi mi kombinacija bila najbolja. aaaaaaaaaaaaaa

BP
28.07.2009., 11:35
Sun,

ovisi za koliko ljudi je torta i kakvu zelis. Posto imas breskvi, jako zgodna varijanta (a i fina je): dole standardni biskvit (ako nemas vremena mozes kupiti i gotovi), nakapas ga sa sokom od bresaka (prije ih narezes na kockice i pospes secerom), zatim filas sa kremom (moze puding od vanilije + putar), pa stavis kockice bresaka i gornji sloj prelijes bezbojnim preljevom za torte. (mozes jedan ili vise layera)
Rub torte i gore mozes ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem. Ma mljac!

Sun
28.07.2009., 11:41
ej thnx BP. a jel mi možeš napisati kako se radi biskvit. Pretpostavljam da onaj kupovni nije jednako fini. Ili se varam?
Nisam nikad radila ništa osim kokosove torte, totalni sam neznalica :/

BP
28.07.2009., 11:52
naravno.

DOmaci je bolji svakako, (pisem ti ispod recept jednostavne varijante), ali ja u nedostatku vremena kupim gotovi koji je isto ok (jedina mu je mana sto je malo suh, pa ga svakako treba namociti sa sokom ali ne previse da se ne raskasa, ja najcesce sa malom zlicicom stavljam i tapkam onako), inace vec dođe narezan i torta ispadne lijepa ravna ko puska pa ima i prednosti.

Evo kojeg ja cesto koristim,:

Bijeli cvrsti biskvit:
3 jaja + 15 dag šecera – dobro mikserom izraditi (min 15-20 min mixati), dodati
1 dl mlijeka
1 dl ulja
20 dag brašna +

Sun
28.07.2009., 11:57
hvala! :*

Val
28.07.2009., 11:57
hmm, a mene zanima ova kokos torta :)

Sun
28.07.2009., 12:45
:)
moja omiljena (jedina :p)

8 jaja - odvojiš bjelanjke i miksaš ih u tvrdi snijeg. dodaš 4 žlice šećera i nakon toga pomalo umiješaš jednu vrećicu kokosovog brašna (200 grama, ali ostaviš si malo kokosa za dekorirati tortu na kraju) pazeći da ti se snijeg ne spusti.
S putrom namažeš kalup za tortu, izliješ ovu smjesu u njega i staviš u pečnicu - na 180°C nekih pola sata (gledaš kad dobije onako lijepu zlaćahnu boju.

Žumanjke za to vrijeme na pari miješaš sa 4 žlice šećera dok ne dobiješ da se šećer skroz rastopi - skineš s vatre i pustiš da se hladi.

200 grama čokse za kuhanje rastopiš na vatri sa par žličica kave crne - pustiš da se hladi.

Putar 200 grama malo razradiš vilicom

Kad se sve tri smjese ohlade izmiksaš ih zajedno mikserom i to ti je fila za tortu koju razrežeš vodoravno na tri fete i mažeš kremom.
Na kraju posipaš kokosovim brašnom da izgleda kao da je snijeg po njoj pao :)

jako je fina, sad sam malo opet u dubiozi dal da ipak tu provjerenu radim 8) eh danas mi je takav neodlučan dan..

Balarosa
28.07.2009., 12:51
Ja ću opet, neoriginalno, preporučiti ovu: biskvit sa pjenom od svježeg sira i voćem (http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=58438&highlight=pjenom+sira). Jednostavna, brza, fina, a breskve ti se super uklapaju.

pomikaki
28.07.2009., 12:53
za kremu pogledaj ovdje, meni je bila jako fina i išla bi uz breskve:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=76575

Bubica
28.07.2009., 13:34
je, ta krema je odlicna, i ja sam ju radila po ovom receptu. Super ide uz voce.

Sun
28.07.2009., 14:49
hvala vam :)

nešto se rađa.. krčkaju se breskvice očišćene i na komadiće narezane, dodala i par marelica unutra.
napravila sam nešto tipa onaj recept od anek, samo umjesto svježeg sira stavljam mascarpone + još slatkog vrhnja + limun + vanili šećer..
biskvit na kraju ipak kupovni, vidim da sveki nikamo ne namjerava otići, a trebala mi je njena pečnica za to napraviti... a neda mi se pored nje :mrgreen:
tak da ipak idem brljavit po kupovnom :)

Forka
28.07.2009., 17:26
joooj, sun, vidim da sam zakasnila...
htjedoh reći da je anekica imala jedan jaaako fini recept za tortu od sira s breskvama, pa sam ga i pronašla:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?p=1484185#1484185
(i ja radila, stvarno je :mljac: )

Sun
28.07.2009., 19:38
ej Forka thnx, gore su mi već to linkali i taj sam i napravila - s malom razlikom u siru. uzela mascarpone umjesto svježeg kravljeg jer sam ga baš imala. meni krema djeluje fino, nadam se da će se i dječici sviđati (jer ima taj malo jedan lagano kiselkasti štih od limuna :/) ak ne sama bum ju pojela :aparatic:

Forka
28.07.2009., 19:52
:mrgreen: 'ko mi je kriv kad ne čitam cijeli topic!

hm, da, torta je za djecu... :?
imaš pravo za kiselkasti okus... može te spasiti jedino ako bude jako vruće, pa će im pasati malo slatkog osvježenja! :lol:

anamar
31.07.2009., 09:51
sun kakva je bila ova torta s mascarponeom?
misliš li da bi se limun mogao izbaciti?