PDA

Pogledaj cijelu verziju : Polip na materniciMišić Pišić
02.08.2009., 18:54
Vidjela sam da se cure na "prije začeća" dosta susreću s tim, ali kako sam ja za sada van te kategorije stavljam post ovdje.

Na gin pregledu mi je potvrđen polip na maternici. Kaže gin da nije velik (14mm) i da bi trebao otići ljekovima. Prepisao mi je Proveru, 6 tjedana 2x1. Ukoliko ne ode tako, slijedi kiretaža.

Ima li netko iskustva s polipom kojeg je sredio lijek i da li ste imali kakve simptome. Mane bolucka donji dio trbuha, ali mislim da mi je to psiha jer me boli od kada su mi ga potvrdili... :oops:

thany

sorciere
02.08.2009., 19:07
ja (još) ne znam kako utječe provera. trenutno sam na trećem ciklusu, od 3 po 10 dana koliko mi je doktorica propisala.

simptome nisam imala nikakve, i moguće je da ovo tebi psiha radi. meni je trebalo godinu dana da "psihički" akceptiram da se događaju neke promjene :lol: , al mislim da idem u dobrom pravcu. ako ne ode - a bože moj...

Mišić Pišić
02.08.2009., 19:17
Meni je rekao da Proveru pijem 6 tj. u kontinuitetu bez obzira na cikulus i da ću redovnu m preskočiti i dobiti kad prestanem piti... Ja sam potpuno neuka po pitanju tih hormona :oops:

A kaj se psihe tiče ja sam tu doma... stalno nekaj po sebi osluškujem... U ovom slučaju više na znam da li to mene boli šav od carskog ili taj polip ili sam samo luda baba :?

sorciere
02.08.2009., 19:33
:lol: :lol:

kad si rodila?

btw - ne znam da li kod nas starijih ima neka druga šema za trošenje provere, ali valjda dok zna bolje.

Mišić Pišić
02.08.2009., 21:01
rodila sam 2005. ali znam ponekad osijećati taj moj šav kao npr kad se obrijem preko njega ( a to sam radila nedavno kad sam se "uređivala" za svog stričeka doktora 8) )

Ok budem ja to sad ovih dana počela piti pa budemo vidjeli... Kad ti imaš kontrolu?

sorciere
02.08.2009., 21:21
za cirka mjesec dana... ma ne uzrujavam se :mrgreen: . kaj bude - bude.

a šav, mislim da je više psiha u pitanju. ;)

ina33
03.08.2009., 11:25
Mišić Pišić, polip smeta kod nove trudnoće, ne znam je li to planiraš uskoro. Naime, postoji teorija da polip na endometriju (sluznici maternice) djeluje kao spirala i sprječava začeće. Ako uskoro planiraš trudnoću, umjesto kiretaže možda bi mogla porazgovarati s ginićem o histeroskopiji. Ako si u ZG-u ima jedna priv. klinika koja ima tzv. office histeroskop di se to radi ambulantno, 20-tak min traje zahvat, tj. nema opće anestezije itd. Naime, koliko sam ja shvatila, histeroskopija je bolja i poštednija po endometrij jer nije struganje na slijepo (kao kod kiretaže), ali to popričaj s nekim ginićem je li bi to bila opcija za tebe.

2x sam imala polip, jednom ga rješavala histeroskopski - koiko sam shvatila, kod office histeroskopije vrlo brzo možeš pokušavat zatrdudnit. Drugi put sam ga rješavala tako da su mi dali dabroston u par ciklusa da se endometrij zadeblja i da taj polip s njim ode van - moram ti reći da mi je taj način bio teži zato jer sam od tih dabrostona dobila hormonalni poremećaj pa morala pit antibebi zbog dugotrajnog spottinga - tad sam zbog polipa bila u outu od zatrudnjivanja 6 mjeseci, nakon histeorskopije s općom anestzeijiom 3 mjeseca, nakon office histero cure su pokušavale već nakon ciklus-dva, ako se dobro sjećam.

E, da, polip me nije nijednom bolio, nisam imala pojma da ga imam, drugi put su sumnjali jer je menstrualno krvarenje dugo trajalo pa su ga skužili na UZV.

Sretno!

ina33
03.08.2009., 11:25
E, i koliko ja kužim, meni je taj polip došao zbog terapije klomifenom...

Mišić Pišić
03.08.2009., 11:31
ina, čula sam za histeroskopiju i naravno da ću pitati ginekogla, za sada se nadam da će ovaj moj otići s Proverom kod idućeg ciklusa... Ne planiram za sada drugu trudnoću, ali je ipak generalno planiram, pa bi zbog toga voljela riješiti taj poli...

u svakom slučaju hvala za savjet... :)

Mišić Pišić
03.08.2009., 11:34
Sorry nisam skužila iz tvog odgovora da li ti je rdugi put polip otišao s dabrostonom ili si i taj morala rješavati kirurški?

Kod mene gin sumnja da mi je upravo hormonalni poremećaj uzrokovao nastanak polipa...

ina33
03.08.2009., 11:43
Sorry nisam skužila iz tvog odgovora da li ti je rdugi put polip otišao s dabrostonom ili si i taj morala rješavati kirurški?

Kod mene gin sumnja da mi je upravo hormonalni poremećaj uzrokovao nastanak polipa...

A to ti je slično - klomifeni isto djeluju na hormone, potiču ovulaciju itd. Uspjela sam se riješiti dabrostonom, ali taj me drugi put debelo nazafrkavao da sam se grizla zašto to nisam otišla riješiti kirurški jer sam imala više posljedica od tog drugog, blagog načina, nego učinkovitog rješavanja histeroskopski.

Naime, meni su dabrostoni upravo izazvali daljnji hormonalni dizbalans - pila sam ih tri ciklusa, pa je onda došlo do tog spottinga i totlane disfunkcije jajnika (ovulacija ni u peti, a taj spotting), pa sam onda iduća dva ciklusa morala antibebi koje su opet stanjile endometrij. Taj drugi put me vremenski koštao šest mjeseci zafrkavanja, da sam išla na office histeroskopiju to bi trajalo 20 min i možda bih u outu bila taj ciklus - znam dvije cure kjoe su nakon te histeroskopije u idućem ili u drugom ciklusu ostale trudne, a ja sam se skoro pa više od pola godine kljukala tableticama, pa ovaj poremećaj, pa onaj poremećaj itd. Histeroskopiju sam imala 2x i oba ta dva puta je kraće trajalo - krvarenje nekih 20-tak dana, ali nakon toga normalan ciklus, ne šestomjesečni out.

Nena-Jabuka
03.08.2009., 13:32
Ne zna je li to velika razlika, unutar maternice ili van, vjerojatno je, no ja sam imala polip (veličine lješnjaka) koji je visio na cerviksu.
Bila sam naručena za odstranjenje, no zamolila sam ginekologa da odgodimo dok sam na terapiji homeopatskim pripravkom.
Nakon 3 mjeseca polip otpao sam i otišao s mengom.

ina33
03.08.2009., 15:20
Ovaj na maternici je, pretpostavljam, zeznut za začeće...

Mišić Pišić
03.08.2009., 15:33
Je je, na maternici je i zaznut je za začeće... Ništa, budem ja njega probala srediti tim tableticama... Kojem homeopatu ev da se javim i da li smijem njihove pripravke koristiti zajedno s konvencionalnim ljekovima?

ina33
03.08.2009., 15:53
Je je, na maternici je i zaznut je za začeće... Ništa, budem ja njega probala srediti tim tableticama... Kojem homeopatu ev da se javim i da li smijem njihove pripravke koristiti zajedno s konvencionalnim ljekovima?

To ti stvarno ne znam (ne naginjem tome, ja sam zasad više za radikalne i brze metode - kirurški nož) - da pitaš na pdf-u Nekonvencionalna medicina, za slučaj da ti ovdje nitko ne odgovori?

Sretno :)!