PDA

Pogledaj cijelu verziju : Početak poroda, kako je sve krenulo...schlatkica
06.09.2005., 11:36
Drage iskusne forumašice, mame, prijateljice i Rode,

kako je započeo Vaš porod?
- da li je to bilo pucanjem vodenjaka? I kakav je to osjećaj kad pukne vodenjak? Jel to osjetiš nešto da se dogodi u tijelu? Ili samo krene voda?
Kad ste krenule u rodilište?

- da li je to bilo s trudovima? Koliko je trajalo do poroda od početka trudova? Kad ste išle u bolnicu?

- Inducirani porod? Kako je izgledalo? Boli li prokidanje vodenjaka?

Želim znati sve!
Objasnite nama neznalicama... panika je!

schlatkica
06.09.2005., 11:38
Javite se drage mame...

mamma san
06.09.2005., 11:44
Schlatkice, a zašto se opterećuješ detaljima i detaljima i ponovo ispirčanim pričama....pročitaj si priče sa poroda (mislim da su ti prepričana upravo sva iskustva koja si tražila).
A sad, kad vjerujem da ti je panika, probaj se što više opustiti i uživati u preslatkim čarima zadnjih dana trudnoče ...a to je zadnji šoping za bebu, kavica za frendicama, uslikavanje trbuha u hiljadu poza, uživanje sa budućim tatom, pranje oblekice za bebu, kupnja prvih igračaka za bebača, itd....porod i očekivanje nekih "traumi" ostavi sa strane. Porod, ma kako ga se bojali, u stvari je jedno prekrasno iskustvo. Jer taj trenutak kad prvi put ugledaš svojeg bebača, svoje misli, njegovo lice, prste, kosicu, oči...pamtiš cijeli život....

Uživaj, a ne iscrpljuj se strahovima! Sretno! :love:

ms. ivy
06.09.2005., 11:46
nema mjesta panici ;)

jesi prolistala priče s poroda, tamo ima svakakvih početaka? :namig:

kod mene: puknuo vodenjak, čulo se "plop" i iscurile litre vode. nije bilo greške da je to-to. u rodilištu sam bila za sat vremena (zadak). ama baš nikakvi trudovi, možda samo mali pritisak - čak ni nakon pregleda, klizme etc, a ipak sam se otvorila 5 cm. trudovi tek na dripu, 4 h nakon pucanja vodenjaka. bol lako podnošljiva, tako 3 i pol sata i rodio se andrejček. zadnjih pola sata je bilo malo teže jer uz bol imaš i pritisak a ne smiješ tiskati, ali opet ništa strašno.

bit će sve u redu, još malo pa ćeš grliti svoju mrvicu! :)

ms. ivy
06.09.2005., 11:47
mamma, opet mi u simultanki ;)

mamma san
06.09.2005., 12:04
je je..ajvi...vidi se ko svako malo rifreša zadnje postove.... :mrgreen:

krumpiric
06.09.2005., 12:31
ja sam išla na pregled tamo su vidili da imam trudove na 10ak-15min (ja mislila lažni),poslali me u rađaonu..

Roko_mama
06.09.2005., 13:43
schlatkice meni je porod (odnosno trudovi) počeo povraćanjem i proljevom, što mi npr. do tad nitko nije reko da je to moguće, i ja sam kak i inače imam problema s probavom, a Roko je ljetno dijete mislila da se radi o nekoj virozi. Cca. 2 sata nakon toga (u međuvremenu sam spavala) krenuli su lagani grčevi kao u crijevima koje sam ja također povezala sa kakti virozom i tek kad su se pojačali i krenuli učestalo cca svakih 6 minuta (u početku su kad sam ipak pomislila da bi to moglo biti to bili na 9 minuta pa mi se činilo da je to ipak viroza jer kak bi to kod prvorotkinje trudovi mogli bit otopečtka na svakih 9 minuta), pitala sve oko sebe jel to to onda su mi rekli da misle da ne al da nek ja ipak odem u bolnicu obzirom je prošo termin tak da sam u bolnicu stigla kad su bili na cca svake 3-4 minute. Vodenjak su mi probušili pri samom izlasku bebe jer sam ih iznenadila brzinom poroda pa nisu uspjeli prije probušit.
Samo se opusti i uživaj u zadnjim danima trudnoće i veseli se skorom susretu sa svojom bebom :*

lali
06.09.2005., 19:30
Dobro je,dobro je Schlatkice,Jako me zanima ova tema!!!! :)

schlatkica
06.09.2005., 22:05
Meni je ovo trenutno jako interesantno jer idem po principu NNNI (ništa nas ne smije iznenaditi)...
Ja paničarim jedino u situacijama kad me nešto iznenadi... zato pitam ovo sve. Želim paniku riješiti na vrijeme.

lali
06.09.2005., 22:56
Tako je!Samo naprijed!I ja idem po tom principu :)

schlatkica
10.09.2005., 11:43
Ah... nitko se ne želi javiti.
Vjerojatno im je već dosta priča o tome... :(

10.09.2005., 19:15
Evo, ja cu ti reci kako je meni bilo.

Prvi porod, poceo isticanjem vode u 4 ujutro. Najprije nekakva sluzava tvorevina a poslije tekucina zuckaste boje koja je polagano istjecala satima, ne u mlazevima nego polako.
Bolovi poceli puuuno kasnije, jedno 9 sati kasnije od pocetka istjecanja vode.
Drugi porod, poceo jakom bolom (prenijela 10 dana) koji bi ja vise opisala kao grozni grcevi kad nesto otrovano pojedes nego trudovi.
Bol se nije tisavala, odnosno nije bilo razdoblje bola pa pauza, nego bol cijelo vrijeme. Kad smo u pidamama dotrcali u bolnicu, vodenjak je puknuo a voda je tekla u mlazevima.

Eto kako je pocelo za obje trudnoce.

Dobro je sve pitati 100 puta, i ja ne volim iznenadenja.

Prije 2,5 godine kad sam bila pred prvi porod sam slucajno citala na Rodinom forumu jednu pricu sa poroda.Zena je opisivala kako se za vrijeme poroda tresla kao da je na struju ukljucena.Nigdje to prije nisam procitala, nigdje.KAd sam se i ja pocela tresti kao da me trese struja, pomislila sam :Hvala ti nepoznata prijateljice, da nisam to procitala sad bi umrla od straha da se dogada nesto krivo.

Dakle, kad mi se porod zahuktao , dobila sam epiduralnu na svoj zahtjev.
Prije nago sto je dosao anesteziolog (jedno pola sata joj je trebalo, meni je to bilo kao vjecnost) ja sam se TRESLA Tresla sam se kao da trcim, kao da sam gola na -10 ili kao da me struja trese u crticima.
Vise me je umaralo tresenje nego trudovi.
Tresla sam se cijelo vrijeme, sa manjim ili vecim zamasima tjela, kao da sam poludjela, sto sam se vise kontrolirala da se ne tresem to sam se vise tresla. Kasnije sam nasla u jednoj knjizi da postoje kontrakcije misica cijelog tijela koje se nekad mogu javiti u porodu od adrenalina i napetosti. Na drugom porodu se nisam uopce tresla.
Dobro je to sve znati.