PDA

Pogledaj cijelu verziju : Igračke za 14mjesečnoga dječakaNikolina-Zagreb
10.09.2009., 12:16
Molila bih informaciju o tipu/marki igračke za 14mjesečnoga dječaka koji pokazuje sklonost sastavljanju/rastavljanju (vjerojatno i druga djeca njegove dobi).

Ako je problem reklamirati marku možete mi poslati i pp.
Ako je otvorena ista/slična tema (ja ju nisam našla) - prebacite moj post.

Trenutno se igra s kućicom s prozorčićima kroz koje se ubacuju elementi i vratima koja se otključavaju i to mu najviše zaokuplja pažnju, a od drugih predmeta obožava plastične bočice i kutijice kojima se odvija/otvara poklopac - što bi iz vašega iskustva od igračaka odgovaralo tim stvarnim predmetima.

Kupila sam mu i manje pakovanje plastičnih dijelova u raznim bojama koji se mogu slagati (imaju ispupčene točkice), ali je to za 18 mjeseci i ne interesira ga. Lego igračke kreću tek od 1,5 god. (ili čak 2 god.) tako da i to za sada ne dolazi u obzir.

Možete mi preporučiti i nešto drugo što smatrate interesantnim za tu dob, tj. s čim su se vaša djeca intenzivno igrala. Ako možete napišite gdje ste kupili.

Unaprijed hvala,

Lutonjica
10.09.2009., 12:23
djeci je najzanimljivije igrati se stvarnim upotrebnim predmetima i oponašati odrasle.
ako npr. voli flašama zavrtati i odvrtati čepove - to je super za motoriku, i zabavno mu je - zašto kupovati igračku koja bi to imitirala kad imate pravu stvar?
kuhače i lonci, plastične zdjele, prebacivanje sirove tjestenine iz zdjele u zdjelu, pravljenje zvečki od riže i plastičnih boca - to je prava stvar :)
vise od bilo kakve igračke veselit će ga da jednu ladicu u kuhinji napuniš posuđem koje smije dirati, pa da se s tim igra. još ako imaš kakav stari mobitel ili daljinski - ludnica :)
više i bolje uče i razvijaju motoriku koristeći prave predmete nego tzv. didaktičke igračke

Nikolina-Zagreb
10.09.2009., 12:27
Da, to znam, ali već mi ponestaje različitih plastičnih boca/kutija :) , a i htjela bih nešto zahtjevnije i ciljano - razmišljam - valjda je tim stručnjaka kreirao nešto više ciljano i korisnije nego što je neka bočica/kutijica koju mi koristimo u domaćinstvu i što će mu, prema tome, biti duže i više interesantno i kreativnije.

Lutonjica
10.09.2009., 12:30
pa to je i zahtjevno i ciljano

valjda je tim stručnjaka kreirao nešto više ciljano i korisnije nego što je neka bočica/kutijica koju mi koristimo u domaćinstvu vjeruj, nije

i što će mu, prema tome, biti duže i više interesantno i kreativnije.
neće, nikakav didaktički stolić neće nikada biti zanimljiviji od kuhanja s mamom ili sviranja po loncima

ali marketing radi čuda 8)

Pcelica Mara
10.09.2009., 12:49
Potpisujem Lutonjicu.

I nama su plastične boce bile zakon.
A moje prave teće su joj uvijek bila zanimljivije od njenih dječjih. Jednako kao i moj tuppervare, pa mi sad fali par posuda, uf.

Uz to, mislim da vam nije rano za legiće, one velike.
M. voli i one velike drvene puzle, ima neke mede u raznim robicama, valjda postoji i varijanta za dečke.

Ali, sve u svemu - najbolja igra je kad radi nešto s nama velikima, spravlja objed, sređuje kuću, nosi s nonom stvari u garažu, zalijeva vrt. To je zakon.

icyoh
10.09.2009., 15:28
Moj L se u zadnje vrijeme počeo igrati s autićima.

I jedna od rijetkih igračaka koja mu zaokupi pozornost duže od 30sek. je iz TL - okrećeš kolut i zaustavlja se na različitim slovima. Na svakom slovu je drukčija životinja pa se tako glasa - npr. kad stane na C (cow - krava) onda igračka muče. Pa on imitira.

AndrejaMa
10.09.2009., 16:06
Lego ili bilo kakve drvene kocke za slaganje.

Svaki lego koji smo kupili za mene je odlična investicija i jedine igračke koje su uvijek aktualne. Već više od tri godine. Z a obojcu, Petar se s njima igrao od prvog dana (Matej mu je ugurao u ručicu čim je došao iz bolnice da zajedno grade kuću :lol: ).
Imamo ih pune dvije velike plastične kutije i osnovna su igračka. Obojca se super s tim igraju. Uključe i druge igre, tipa slažu ZOO vrt. Naprave polje, zgrade, ograde, a onda poslažu životinje ili autiće i sl.
Sada već imamo zavidnu količinu sitnijih legača i odlične se igraju. Ali veliki su zakon još uvijek.

Iako se slažem sa ostalima da je u toj dobi bilo najzanimljivije boce, kutije od ambalaže, plastične posudice, lonci i sl.

Pcelica Mara
10.09.2009., 16:28
Evo moja M. je upravo sredila bebe i sad ih doji... dok ih sve podoji mirni smo sigurno nekih 15 minuta.
Zna ih i provozati u kolicima, pa uninavati... a to sve traje.
Ovo samo vadim mast mamama malih dečkića ;)

Lucija_Zg
10.09.2009., 16:32
Nama su bile aktualne plasticne case raznih boja i velicina (10-ak komada) od kojih se pravi toranj, a idu i jedna u drugu.
Takodjer, pelikan napravljen od mekanog materijala kojeg "hranis" kroz kljun a hranu opet vadis jer umjesto trbuha ima rupu :) tak nekak...
Super je i autic sa vozacem kojeg treba pritisnuti po glavi pa auto krene sam... eto

icyoh
10.09.2009., 16:36
Evo moja M. je upravo sredila bebe i sad ih doji... dok ih sve podoji mirni smo sigurno nekih 15 minuta.
Zna ih i provozati u kolicima, pa uninavati... a to sve traje.
Ovo samo vadim mast mamama malih dečkića ;)

Imao je i Lovre bebu. Ali je netragom nestala kad mene nije bilo prošli tjedan (MM je inače histeričan na rozu boju i igračke u obliku lutke) :mrgreen:

Pcelica Mara
10.09.2009., 17:31
Icyoh, želim ti jednu malu curicu ovaj put :love:
Pa da vidiš kako će se TM topiti na lutke i rozu boju.

andiko
11.09.2009., 08:13
Moj ima odlične igračke i dosta se s njima igra. Ima dva autića po kojima non stop sjedi i gura se naprijed, nazad. Ustane, pa ih gura ili svira po njima. U siceve trpa kocke i vadi van. Ima još neke igračke, ali samo se s velikima igra.. Mislim da imamo istu didaktičku kućicu ;) Osim toga vlakić na loptice, toranj s lopticama koje skaču van, pa ih on skuplja. Nekoliko autića kojima se isto igra....i još dosta toga.

Lutonjica....jedna ladica nije neka pomoć...jer on mora imat sve ladice...:) Ja sam mu dala jednu, ali je bila zanimljiva smo neko vrijeme... I zanimljivi su samo naši daljinski:)

Vala
14.09.2009., 08:22
u knjiznicama ( mi idemo u medvescak 1 i 2) ima za posudit drvenih igracaka, mogu se posuditi i slikovnice ( do tri kom) i za djecu do tri god. imaju igraonice pon. sri i pet od 15-16h gdje se mogu upoznati sa ostalim igrackama pa je lakse skuzit koje trenutno ga zanimaju i koje moze savladati :)

manal
16.09.2009., 18:45
Evo moja M. je upravo sredila bebe i sad ih doji... dok ih sve podoji mirni smo sigurno nekih 15 minuta.
Zna ih i provozati u kolicima, pa uninavati... a to sve traje.
Ovo samo vadim mast mamama malih dečkića ;)

:lol: :lol: :lol: zakon!

miš će isto za koji dan 14 mj. voli stvarne predmete, što svi kažu lonce, boce, čepove, telefone i daljinske. voli autiće, gura ih i poprati s "brrrm" (lijepi su mi oni tonka iz TL, pravo za male), voli balone, drvene kocke je samo fora rušiti što mama ili tata slože... trenutno je zakon puzati vani, tak da me malo strah što će biti kad zahladi :/
a ja se pitam, ako mu dam igračku koju još ne kuži, hoće li mu biti dosadna kad "stasa" za nju, jer ju već pozna?

L&L0809
17.09.2009., 10:03
joj, lut, zakon si! citala sam ovaj topic, u nadi da cu naci nesto sto ce mog Lovru zainteresirati duze od 30s. i tako, neki dan, idem ja prati sudje, Lovro mi se naravno vjesa za nogu da se idem igrati s njim, a ja njemu izvadila par lonaca, poklopaca, kuhacu, zlicu...koje veselje! ja u miru oprala sudje, Lovro nam skuhao rucak za sutra :mrgreen: i svi sretni i zadovoljni.

Peterlin
17.09.2009., 10:17
Da, da... Posuđe i plastične boce su klasika!

Osim toga moji su imali Lego duplo (davno smo ih darovali u vrtić) i obične drvene kocke, starinske, koje su slagali kako im je bilo zgodno.

Imali su i set lončića u nekoliko boja od kojih se mogao složiti toranj (ali to su radili s neke 2-2,5 godine).

Stariji je već u toj dobi obožavao dječji set alata. Oba obožavaju plišane igračke i dan danas. Obožavali su i glazbene igračke i sve što je proizvodilo zvukove (neki mikrofon koji je svirao i koji se meni nije baš dopadao :roll: dugo je bio igračka br. 1).

ALI najbolje od svega prolazile su priručne stvari:

Obožaaavali su kutije (kartonske - velike, u koje su se mogli zavlačiti, ali i kutije od cipela i koječega, u koje se mogu spremati stvari). Čak i danas se s tim igraju, dakako primjereno dobi - sad se od toga rade dvorci i garaže na katove...

Kutije od kreme (prazne, oprane) isto su bile otkriće! Obiteljska legendarna priča je scena kad se naš stariji igrao s praznom kutijom od Nivee i u jednom trenutku je otvorio... Jako se iznenadio. Nije još imao punu godinu dana. Dignuo je glavu, pogledao nas i slavodobitno rekao "G!" :mrgreen:

Lutonjica
17.09.2009., 12:58
Lutonjica....jedna ladica nije neka pomoć...jer on mora imat sve ladice...
ma to je kao preporuka - BAR jedna :mrgreen:
kod nas su sve dostupne (niske) ladice slobodne za igranje
sve potencijalno opasne stvari su na višim razinama

i obavezno imam jednu ili dvije kutije s nakitom (neke stare naušnice, narukvice, lancici koji niti su vrijedni niti cu plakati ako se potrgaju) koje su kao malo teže dostupne, pa kad uspiju doci do njih onda i igrati se s nakitom dožive totalno trijumfalno ushićenje :D

Lutonjica
17.09.2009., 13:02
e da, trenutno su hit kartonske kutije (mercator dostava LOL) i papirnate vrecice
od kutija radimo aute i kucice za psa/ macku (one su jedna pas a druga macka)
od papirnatih vrecica radimo cudovista (dobili ideju u crticu pocoyo LOL), zara izreže neke oči i usta, onda zajedno ofarbaju, pa stave na glave i jurcaju po kući

ms. ivy
17.09.2009., 16:33
moji dečki imaju lutku. anatomski vjernu, pa malac (17 mj.) na njemu uči dijelove tijela i liječi ga doktorskim intrumentima. mislim da ću mu kupiti i kolica.

voli i slagati čašice, kolutove, bratove kartonske kocke-zgrade. ubacivati predmete u kutiju i vaditi ih, u kutiju s otvorima također spretno ubacuje oblike. voziti bratove autiće (svoje ne ferma - valjda jer nisu opasni...). telefonirati. čistiti metlicom i lopaticom. obožava slikovnice, sjedne na fotelju i lista. obožava i kuhati - otvori si kuhinjski element, ladicu s dopuštenim priborom pa kuha igračke i nosi nam da probamo.

uskoro očekujem pomamu za alatom.

i doma i u vrtiću najinteresantniji su mu "pravi" predmeti poput flaša i raznih kutijica te imitiranje aktivnosti odraslih, pa potpisujem lutonjicu.

GrgurovaMama
18.09.2009., 00:44
zanima me što mislite o igri sa bebom kod muške djece...nije mi padalo na pamet do danas kad smo bili kod pedijatrice na cjepljenju i da bi mu odvukla pažnju dala mu je malu čelavu bebu a ovaj moj sav ushićen...veli sestra: pa zar ti nemaš bebu? a ja kažem da nema i mislim pa dečkići se ne igraju sa bebama...a sestra sva u čudu...

pa me zanima jer ja to možda pretjerujem ako mislim da postoje muške i ženske igračke...kako je kod vas?

moj pokazuje izuzetan interes za ona mala kolica pa o njima razmišljam ali sam u njih mislila staviti nekog plišanca a ne bebu...griješim li?? :/ :/ :/

Peterlin
18.09.2009., 07:25
Bebe (Barbie - 2 kom, Ken - 1 kom, mala Stefanie - 1 kom + jedan motor na kojem se svi oni mogu voziti)...

Osim njih imali smo još jednu bebu spavalicu koja je zatvarala oči. A dok su bili sasvim mali, poslužila je za edukaciju - ovo je glava, ovo su prsti, tu je oko, tu je uho.... Nismo imali kolica, vozila se u kutiji od cipela.

Osim beba, moji dječaci imaju i dan danas (ili naročito sada) kompletnu opremu za kuće za svoje plišane ljubimce: Plišana žaba ima kuću s krevetom, posteljinom, kadom, peći s dimnjakom, tepihom.... ne znam ni ja. Od rane predškolske dobi izrađuju sami sve što mogu.

Plišani pas koji se zove Brežuljko :roll: ima kišnu kabanicu.

Plišani pas koji se zove Rex ima isto kuću s full opremom, posteljinom, zavjesama, heklanom dekicom, svoju brnjicu, kapicu, svoju lajnu (moj sin lani je želio naučiti heklanje lijevom rukom - iako nije došao dalje od lajne tj. lančića, i te kako sam mu pokazala!) Plišani leopard "Nici" ima lajbek i francusku kapu. Ono što nisu napravili sami, napravili smo mm i ja PO NJIHOVIM UPUTAMA. No, dok su bili sasvim mali, bebice i plišavci oponašali su njihovu dnevnu rutinu - išli su spavati, jesti, u šetnju... Sve što se događalo djeci, proživljavali su još jednom kroz igru mekanim igračkama i lutkama.

Bebice su sastavni dio igračaka za SVAKO dijete, bar bi trebale biti. Osim toga, poznata je stvar da igre lutkama i plišanim igračkama pozitivno djeluju na sprečavanje razvoja agresivnosti kod djece (jer imaju priliku iskazivati im nježne osjećaje). Ne znam točno gdje sam to pročitala... Biddulph ili Brazelton, stvarno bih lagala da sad navodim citate. Nije ni bitno.

Mi čak moramo ograničavati broj plišavaca (i to već godinama) koji smije s njima u krevete. Do 4 kom se tolerira, a ja ujutro znam naći i po desetak, koje izvuku iz ormara nakon gašenja svjetla.

Barbike (i druge lutke) pomažu razvoju fine motorike, učenju socijalnih odnosa i drugo... Moji dečki ih koriste kad se igraju kazališta.
Osim toga, u vrtiću se kutići zovu "kutić lutaka" , "kutić kocaka" i drugo, a ne "kutić za djevojčice :roll: " i "kutić za dječake".

Kuhinja nam je isto godinama bila zakon - i naša prava i dječja. Imali smo kompletan set posuđa. Kad se moj mlađi sin za ozbiljno preselio u pravu kuhinju, poklonili smo to dalje jer nemamo gdje držati velike količine stvari, ali u dobi od 2-3 godine to je malo suđe bilo zakon. Bebe su morale jesti, odlaziti u restorane i sl.

Sasvim malu djecu zabavljat će oponašanje mame i tate kako kuhaju i rade ovo i ono, a kasnije će igre prerasti u prave kreativne predstave. Često mi je bilo žao što ni jednu nisam snimila...

L&L0809
18.09.2009., 08:41
kad sam bila na razgovoru s tetom iz jaslica, rekla mi je da se Lovro jako voli igrati s bebama (dakle, i u vrticu, strucne osobe, "dozvoljavaju" deckicima da se igraju s lutkama). mislim da je to odlicno, uce se biti njezniji, Lovro je cak spoznao razliku izmedju muskog i zenskog spola (jer imaju muske i zenke bebe, pa je skuzio da on ima istu pisu kao i muska beba i to mu je bilo skroz fascinantno). mi doma, na zalost, imamo samo pravu, zivu bebu, ali je mazi, grli, ljubi, pomaze mi u presvlacenju...jedino sam skuzila da bi je htio nositi (sto mu jos ne dam jer je zbilja premali), pa si nekako mislim da cemo i za doma trebati nabaviti jednu bebu koja ce biti samo njegova.

ms. ivy
18.09.2009., 11:30
GM, hitno k meni na edukaciju! :P

ženske i muške igračke ne postoje dok ih sami ne počnu birati. malom djetetu ponudit ćeš sve, pa neka bira prema interesu.

uostalom... zar vaši muževi ne presvlače, kupaju, hrane i zabavljaju djecu?

a. se u vrtiću dugo volio igrati lutkama, a cure su pak bile oduševljene alatom koji smo donosili.

i sad ima jednu barbiku, jedan winx crtić, jednog psića popišanca... voli poviriti "na drugu stranu", iako mu to ne postanu omiljene igračke.

GrgurovaMama
18.09.2009., 23:02
GM, hitno k meni na edukaciju! :P

ženske i muške igračke ne postoje dok ih sami ne počnu birati. malom djetetu ponudit ćeš sve, pa neka bira prema interesu.

uostalom... zar vaši muževi ne presvlače, kupaju, hrane i zabavljaju djecu?

a. se u vrtiću dugo volio igrati lutkama, a cure su pak bile oduševljene alatom koji smo donosili.

i sad ima jednu barbiku, jedan winx crtić, jednog psića popišanca... voli poviriti "na drugu stranu", iako mu to ne postanu omiljene igračke.

ms.ivy samo reci kad i gdje i stižemo 8)

okej idem u nabavku bebe pod hitno ali samo da nije u rozom :P

ali prvo moram o tome obavjestiti MM-a...to će biti sizifov posao...

nemam iskustva sa odgojem muške djece na taj način jer su u mojoj familiji svi ali svi cure (2 sestre, 6 sestrični itd...od muških ni m)

ms. ivy
19.09.2009., 09:12
zato će ti biti lakše muško dijete odgajati tako da ne zapostavi svoju nježnu stranu. ;)

/provjerit ću gdje je nama baka kupila bebu muškića, komplet s pimpačem i svijetloplavom pelenom... ako će tako TM-u biti lakše/

GrgurovaMama
19.09.2009., 15:51
zato će ti biti lakše muško dijete odgajati tako da ne zapostavi svoju nježnu stranu. ;)

/provjerit ću gdje je nama baka kupila bebu muškića, komplet s pimpačem i svijetloplavom pelenom... ako će tako TM-u biti lakše/

okej...čekam tu korisnu informaciju... :D :D

andiko
19.09.2009., 16:55
Moj sin bebe uopće ne doživljava...

dixie
19.09.2009., 20:48
ja sam baš danas frani odlučila kupiti ovu lutku http://www.pinkelly.co.uk/shop/article_mandresspir/Dress-Up-Pirate.html?shop_param=cid%3D29%26aid%3Dmandresspi r%26 . iako me zanima i ova sa plavom pelenom :)

Nikolina-Zagreb
21.09.2009., 10:42
Baš mi je drago da se ova tema pokazala interesantna i da se puno vas javilo. Hvala na svim korisnim informacijama i savjetima. Kada budem birala igračke, uzet ću ih u obzir.

davorkica
22.09.2009., 01:18
Plišani pas koji se zove Brežuljko :roll: ima kišnu kabanicu.

Do suza sam se sad nasmijala na ime psa!

Mojoj L su hit igračke tastatura i štipalice (kvačice za robu).

Peterlin
22.09.2009., 08:13
Plišani pas koji se zove Brežuljko :roll: ima kišnu kabanicu.

Do suza sam se sad nasmijala na ime psa!

Mojoj L su hit igračke tastatura i štipalice (kvačice za robu).

Offt. Bit ću sretna za nekih 25 godina ako mi se unuci ne budu tak zvali!!! ;)

A tastatura, stari telefon i stari radio godinama su dio i našeg "asortimana" igračaka... Dečki su se počeli s tim igrati u dobi od 1-2 godine i ni danas to nisu prerasli.

sanja77
24.09.2009., 13:57
Sven obožava autiće - svih oblika. Kupili smo onaj koji je i guralica i može se sjesti na njega i voziti se.

Leni
28.09.2009., 22:00
kod nas usisavač glavna zanimacija.. :)

Peterlin
29.09.2009., 07:37
kod nas usisavač glavna zanimacija.. :)

Ovo mi je poznato (vrijedi samo za starijeg sina): Od pelena je obožavao usisavač, fen, staru peglu... produžne kabele i slično. Danas mu je najmilija igra rastavljanje starog videa (s mozgom, dakako - pita što čemu služi). A da sve to skupa ima i svrhu otkrili smo slučajno prije par godina (mislim da je tad bio predškolac ili prvašić). Bili su kod dede i bake i ne radi dedin dvd... Malac se zavukao iza stolića na kojem to sve stoji i pobjedonosno izjavio "Deda, ispao ti je scart kabel... Sad ću ja to riješiti!" I jest!

Doduše, dok su bili sasvim mali, imala sam sve utičnice blokirane da ne bude "nismo znali"...

Smokvica.
06.10.2009., 23:02
A kad su vaši klinci počeli slagati one drvene izrezane pločice?
Mi imamo jednu sa morskim beštijama i ful je savladala. Sad mi se čini da je prerano za puzzle od npr.4 komada, ima tek 15 mj?
Neznam što ide poslije? Kučicu sa oblicima isto napuni ful brzo, najprije je gurala bezveze i živciralo je kad bi joj sugerirala di je prava rupa, onda je prihvatila pomoć, i za dan dva i to je skužila i sad više nije napeto. Čašice slaže 6 komada jednu u drugu, al još ne može jednu na drugu. Kad to počnu?
Primjetila sam da se u zadnje vrijeme jako vezala za svoju bebu, stalno je voza u kolicima, mazi ljubi i daje joj papati :)

Peterlin
07.10.2009., 13:01
Toranj od kocaka obično grade nakon 2. godine...

Evo tu ima nešto materijala o razvojnim mogućnostima djece te dobi (sa web stranice vrtića Trnoružica):

http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache:4W5pMB58fvoJ:www.vrtic-trnoruzica.hr/download_file.php%3Ffile%3DRAZVOJNE_MOGUCNOSTI_DJE CE_PREDSKOLSKE_DOBI.pdf+s+koliko+gradi+toranj+od+k ocaka&hl=hr&gl=hr&sig=AFQjCNGMR7IWgaU7f0yrKjrbZEic4a8wYw

Ja se nisam puno osvrtala na ta očekivana postignuća, a možda sam trebala (moj stariji nije to nikako mogao u odgovarajućoj dobi, poslije se ustanovilo da ima blaže neurološke smetnje koje su utjecale na motoriku) tako da ne znam ni sama što bih rekla... Uzdajte se u instinkt! Mi smo "nanjušili" problem na vrijeme, potražili pomoć i sve se riješilo.

Leni
08.10.2009., 21:11
moj također voli različite boce i čepove.. i onda pogađa gdje koji ide i stalno nešto šarafi.. pa ako je mali pokuša na drugoj.. i tako ukrug..
nikad mu to ne dosadi..

didaktičke igračke, njega to ne zanima..

konspirator
09.10.2009., 23:12
probaj s drvenim kutijama ili tornjevima za slaganje. Mi smo dobili Fabuto, to ti je igračka od Grimms-a - drveni tornjići s 4 tornja - prilično se zabavlja s njima, nemrem reći da je jako uspješan, ali ide to pomalo - a učimo i boje. Doduše, on ima 17 mjeseci. Ali kutije su zakon ili bilo kakve posudice.

LejLa22--
03.02.2010., 10:54
:lol: :lol: :lol: zakon!

miš će isto za koji dan 14 mj. voli stvarne predmete, što svi kažu lonce, boce, čepove, telefone i daljinske. voli autiće, gura ih i poprati s "brrrm" (lijepi su mi oni tonka iz TL, pravo za male), voli balone, drvene kocke je samo fora rušiti što mama ili tata slože... trenutno je zakon puzati vani, tak da me malo strah što će biti kad zahladi :/
a ja se pitam, ako mu dam igračku koju još ne kuži, hoće li mu biti dosadna kad "stasa" za nju, jer ju već pozna?
vidim da si iz vukovara znaš li možda ima li kod nas igraonica za djecu mlađu od 3 god.?

In love
03.02.2010., 11:35
Kod nas je najbolja igračka ever ovo http://www.buba-mara.eu/igracke/smoby-guralica-initio--ii---narancasta/4408203032164408207 . Imamo 2 komada i stvarno je zakon, stalno jure po stanu s time, prevoze igračke, idu na izlete... Imamo jedan isti ovaj sa linka, a drugi neki jeftiniji ali je ovaj sa linka puno bolji, u upotrebi je već 4g i još uvijek cijeli :-)

zarrin
03.02.2010., 12:49
naj igračke: autić guralica i prazna plastična kantica od milerama 1L i onda sjedne na autić a kantica u ruke i po kući 8-)....

KayaR
11.02.2010., 10:15
Moja curica ima 14.5 meseci i korpu punu igracaka kojima se uopste ne igra.
Pretpostavljam da je vecinu vec prerasla?
Ima tu ostataka zvecki,plasticnih slikovnica koje sviraju,pravih malih sa zivotinjicama koje redovno malo prelista pa glodje....supljih kocki koje idu jedna u/na drugu,kantica s prorezima za razne oblike,telefon-auto koji se vuce,dindolino(ono postolje sto se ljulja i zvoni a na njega se slazu kolutovi raznih velicina),neke kao narukvice koje se kace jedna na drugu pa bude lancic....i tako,svasta nesto,i toga svega ima svuda,vecina je zarobljena pod namestajem....a ona se zabavlja jedino tumarajuci po stanu i istazujuci ga.
Tako je "doktorirala"ukljucivanje/iskljucivanje dvd-a,tv-a,X box-a....daljinski,mobilni,sudje,izvlaci slagani ves iz komode,istovara knjige s polica....
Citam da se vasa deca slatko igraju s pojedinim igrackama,pa se cudim i nerviram sto moju uopste ne zanimaju...
Neki dan je dobila nekakvu kucicu s otvorenom prednjom stranom,kao grad u malom,pa ima lutkice koje se umecu-postar(taj ima i auto)lekar,kuvarica,frizer,a sve su zivotinjice u stvari.Pravi i neke zvuke.
I ona se konacno od toga ne odvaja jupiiiiii.....samo nosa to po kuci,stavlja/skida s toga sve elemente i ne cuje se dete!
Takodje nasa mala kumica ima islicnu kucicu koja je u stvari farma zivotinja i svaku kada dotakne(neke mora pritisnuti,neke zavrnuti,neke pomeriti u stranu)oglasava se kao ta zivotinja.
Plus jos bezbroj drugih melodija a ima i nekoliko tipki pa moze i svirati,takodje moze zvucati razlicito kao klavir/gitara/flauta.....i time je odusevljena!
Kanim investirati u tako nesto,jer vec duuuugo nismo kupili ni dobili nikakvu igracku a s postojecim se odavno rastala...a skupoooo jeee...
Ah da,ima autic-guralicu koju su stariji sinovi vec izraubovali,ali nema nikakve funkcije osim malenog gepeka,malo sedne na to i nije joj zabavno.Zato kada ode kod kumice koja ima savremenu varijantu guralice koja svira svakakvih "dabogdapoludeo"melodija ne silazi s toga.
Moje dete voli zvuk,zakljucih ja!Ili je fora da je u tudjem vrtu trava zelenija.....

sillyme
21.02.2010., 19:10
Moja ima 13 mjeseci i obozava muziku, pa su nam glavne igracke:
- slikovnica koja svira nekoliko melodija (ovisno koju slicicu pritisne)
- psic sveznalica - stalno stisce onu sapu koja svira pjesmice
- drvo koje svira kad se ubaci loptica - samo sto ona ne ubaci lopticu vec je skuzila prekidac i samo pritisce prekidac da svira
- mala usna harmonika - kad nesto svira obicno si jos uzme harmoniku i svira uz muziku, ili hoda po stanu i svira (to je fakat smijesan prizor)
- ponekad si pusti i onu igracku na potezanje sto svira uspavanku
- zvoniti zvoncem
- igracka-mobitel koji svijetli i svira (ali manje zabavno od pravog, naravno)

Voli i sve boce kojima moze skidati cepove (i naravno stavljati ih u usta), prazne bocice, kreme za ruke, veliku plasticnu zdjelu s kojom se igramo ku-kuc i par "pravih" igracki ali sve na princip otkljucavanja (to moram ja), stavljanja/vadjenja, zveckanja,...

Maya_78
22.02.2010., 00:03
ni moje dijete se ne igra samostalno tj. nikad neće posegnuti i sjesti i poigrati se s nekom igračkom (ili bilo kojim predmetom)
"miran je" samo na minutu, dvije dok sjedi meni u krilu i "čitamo"
kada je "sam", isključivo trči, ne sjeda, ne legne, ne staje :)

žabica2
22.02.2010., 14:14
Moja ubacuje lopptice u slonića, igra se sa plastičnim bocama, obožava dječje lonce za kuhanje, uzme zdjelicu i žličicu pa hrani bebe, igra se sa bebama, slaže kocke - tipa lego, voli ubacivati stvari u posude, vozi kolica, vozi autić, lista slikovnice.

smrdljiva čarapa
08.04.2010., 08:57
I ja imam sina od 14 mjeseci i ne zamaram se podjelom igračaka na muške i ženske. Svakako dječacima treba dati lutke, a djevojčicama autiće. Sve je to dio učenja i odrastanja. Najviše su u upotrebi kojekakvi uporabni predmeti - kutijice i tuljci iako imamo brdo igračaka uz koje najčešće treba sjesti sa njime i igrati se da bi dobile neki smisao. Jedino što mi nikada nije žao kupiti su slikovnice, jer su višestruko korisne sada i za budućnost. Od ostalih se igračaka ne može pogriješiti sa kojekakvim muzičkim instrumentima i sa svim mogućim drvenim slagalicama primjerenim dobi. Dodajem tricikle i guralice kada ste vani. To obožavaju.

Mrs Happy
06.05.2010., 01:41
Ovo sam jednom negdje procitala: Mali decki su potencijalni buduci ocevi i dobro je da se igraju bebama i da vjezbaju. Bas kao i male djevojcice.
Moj sin od 15 mjeseci najvise voli partvis i metlu. Igra se on i sa svojim malim verzijama, ali vise voli nase velike.
I obozava sve sto pronadje u prirodi, stapice, grancice, listove, kamencice, zemlju, pjesak, cesere, skoljkice i na zalost smece poput cepova i opusaka.
Danas pokusao uhvatiti neku zivotinjicu nalik mrsavom dugackom crvu, samo je bio prespor.:lol:Ali mi je bio presladak. Pravi mali istrazivac.