PDA

Pogledaj cijelu verziju : Golubovi aaaaaaaaaaaaamama_jos_malo
28.02.2010., 15:47
dolaze na balkone i kakaju, a strah me zbog djece, pogotovo kad krenu topliji dani, više ćemo biti na balkonima. A sad imam svaki dan za ribati pod na balkonu.

Balkoni nisu uređeni, a htjela sam staviti drvene podne obloge, međutim mislim da ću morati odustati zbog čišćenja.


Kako se riješiti golubova, dugoročno? Postoji li neki uzv aparat koji pomaže. CD-i ne pomažu! Rolo s tankom mrežicom za van? Heeeeeeeelp

Pinky
28.02.2010., 21:09
sto cesce boraviti na njima, otvarati vrata, objesi nekakve najlon vrecice ili krpice...
ja se rijesila nakon par godina, uzas

Peterlin
28.02.2010., 21:29
Nabavi sovu!

Ne mora biti prava, nego umjetna (vidjela sam jednom to u Pevecu, a sad ne znam stvarno gdje bi čovjek to tražio). Mora bit fest veliko da izgleda ko prava. Znalo je toga bit po vrtnim centrima i baš sam se pitala čemu to služi, pa sam i doznala - za strašenje ptičurina na balkonu.

Audrey
28.02.2010., 21:58
Na jednom balkonu sam vidjela da su stanari razapeli nešto kao ribarsku mrežu, zakačena je za plafon i s vanjske strane ograde tako da ne mogu sletjeti ni na rub ograde ni igdje unutar balkona.

ina33
28.02.2010., 22:19
Na jednom balkonu sam vidjela da su stanari razapeli nešto kao ribarsku mrežu, zakačena je za plafon i s vanjske strane ograde tako da ne mogu sletjeti ni na rub ograde ni igdje unutar balkona.

Situacija je bila strašna, a na kraju nam je jedino ovo pomoglo. Tu mrežicu smo, mislim, našli negdje tipa Pevec, Bauhaus ili nešto takvo, ima "okice" tipa centimentar kvadratni i tamnozelene je boje, pa se jedva vidi. Sretno, u potpunosti te razumijem!

Teta Eta
01.03.2010., 07:36
Nama su jedino rolete pomogle. Situacija je bila prestrasna... a sada, i kada su i dignute, ne dolaze vise k nama... odvikli se (jes' da nas je kostalooo, ali sto ces?)

twin
01.03.2010., 23:03
Mi smo se spasili sa mrežom. Stavili smo je samo na dio balkona, skužili smo na koju stranu idu i hvala Bogu nema ih više. Vidim da svi susjedi imaju obješene cd-e i kažu da funkcionira. To ti je najjednostavnije, probaj!

mamitzi
02.03.2010., 06:54
moji roditelji tek sa roletama. nije ih plašio čak ni pas, koji ih je obožavao vrebati i onda lajati.

Nataša,Sarajevo
02.03.2010., 08:10
Na jednom balkonu sam vidjela da su stanari razapeli nešto kao ribarsku mrežu, zakačena je za plafon i s vanjske strane ograde tako da ne mogu sletjeti ni na rub ograde ni igdje unutar balkona.

i mi smo ovako napravili !!!

ali i ta sova dobro zvuči mada je velik balkon , trebale bi nam bar tri, a šta će onda komšiluk misliti kakvi frikovi žive ovde :lol:

Anemona
02.03.2010., 08:44
I mi imamo velik problem s golubovima. Godinama su bila samo 3, onda je jednog pojela mačka. I sad najednom ih imamo ogroman broj, a i mačka je poginula. :roll:
Nastanili su se na krovu. imamo krov s one dvije velike krovne kućice i u kutu te kućice im je idealna nastamba.
Kenjaju ko foke, pokenjaju nam veš, stepenice,... užas.
Kako ih riješiti???
I nije mi jasno, od cijelog susjedstva su samo na našem krovu.:evil:

gorka
08.03.2010., 18:59
pogledajte da vam susjedi ne prase stoljnjake kroz prozore/balkone jer tu lezi najeci problem. golubovi samo dolaze na lako dobavljivu hranu :mrgreen:

gorka
08.03.2010., 19:00
anemona, nabavite si pesa :mrgreen:

Anemona
08.03.2010., 21:17
anemona, nabavite si pesa :mrgreen:
Ma imamo mi i pesa, ali golubovi su lukavi ko vrag. Kod nas spavaju i kenjaju cijele dane, a jedu u susjedstvu.

PericaY2K
13.03.2010., 23:19
meni se ševe pod prozorom i guguću po pol sata, fakat e da se bar ja stignem tolko ševit!

enivejz, dragi je u kineskom dućkasu nabavio onaj plastični pištolj na kuglice pa ih gađa, ofkors, nikad ne pogodi al se splaše pa ih nema tak ko prije. no imamo baba koje bacaju po pol kruha kroz prozor i šopaju ih... pa mislim si #$%&!!!

i tak, dobra je ideja i s pištoljem na vodu ih špricat.

naš je domar (rekao mi u povjerenju) posuo neki otrov po ravnom krovu zgrade, i nalio ljepila, i ovi kako su se pootrovali, da ne polete i ne padaju po kvartu se zakeljili i onda ih je otišao pokupiti u 2 one ogromne crne vreće za smeće i bacio u smećarnik. grozno, al eto, valjda su mu prisjeli van svih granica kad se odlučio za tu soluciju.

marti_sk
13.03.2010., 23:27
[QUOTE=PericaY2K;1570619

naš je domar (rekao mi u povjerenju) posuo neki otrov po ravnom krovu zgrade, i nalio ljepila, i ovi kako su se pootrovali, da ne polete i ne padaju po kvartu se zakeljili i onda ih je otišao pokupiti u 2 one ogromne crne vreće za smeće i bacio u smećarnik. grozno, al eto, valjda su mu prisjeli van svih granica kad se odlučio za tu soluciju.[/QUOTE]

Svaka mu cast :roll: ja bih isto to njemu spremila pa da vidi kako je!

PericaY2K
14.03.2010., 10:21
i agree, a što da ti kažem...

inače, na vrhu zgrade smo imali lika koji je u lođi uzgajao golubove - jednom je predstavnica zgrade išla nekaj s njima dogovorit, kaže da je na lođi bilo 20 cm dreka. a meni mama nije vjerovala kad sam joj objašnjavala zakaj ne mogu sušit veš vani (ispod sam njih i drek i perje pada ko snijeg s neba).

ove godine su renovirali i zatvorili lođu. netko im je pozvao sanitarnu inspekciju. što je fascinantno - tip je doktor!!! a žena mu radi u Ministarstvu obrazovanja, znači akademski građani.

Tako mi je i kod muža u firmi, samo iza akademskih građana uvijek ostane zasran i zaštopan wc.

Imam i ja faks, al bogami, jedino su seljaci čist narod.

Pinky
14.03.2010., 16:52
marti, ja bi ih macetom sjekla da mogu.... da tebi se#u po balkonu, lijezu jaja, ulaze u stan, gugucu po cijele dane i noci, vjeruj mi, otrov je cak human u usporedbi sa mojim idejama za tamanjenje...

na kraju se sve svede na sto cesci boravak na balkonima i tjeranje gamadi....

mama_jos_malo
28.06.2010., 01:05
Flota je prizemljena :-)

:-) Ništa agresivno, ali učinkovito

2 ogromne plastične vrane ljuljuškaju se na vjetru na mom balkonu, a taubeki ni ne prilaze u krugu 20 m.

ana.m
28.06.2010., 07:18
Joj marti...nadams e da nemaš problema s njima jer da imaš ne bi tako razmišljala.
Oni su izvor boleština, kuga živa. Je li bi štakora pomazila da ga vidiš ili bi ga otrovala. U čemu je razlika?

Mi smo muku mučili s njima. Nemamo balkon ali živimo u potkrovlju. Između boravka i spavaće sobe nam je kuhinja koja ima kao krović i normalan prozor, pa su se golubovi lijepo s vanjske strane uz krović nastanili, gradili gnjezdo i legli jaja. I to na strani spavaće sobe. To kao prvo smrdiiiiii, kao drugu, kad krenu kreštati u 5 ujutro, prooizvode takve zvukove da ti je zlo, nanašaju kukce, crve, paukove, ma svašta s čim hrane mlade, a naš prozor je tik do toga. U par navrata je MM rušio to gnjezdo. Koliko oni toga samo navuku u jako kraktkom vremenu...FUJ! A da ne govorim o zaštopavanju odvodnih cijevi za kišu, pa je curila ta voda. Pa kad po limu krenu s kanđama strugati, pa im perje leti u sobu, pa stružu kanđama po prozorima. Neko vrijeme u toj sobi nije bilo ništa, bila je prazna, prozori su bili toliko zasrani da je to bilo strašno! I onda su konačno majstori došli nekakvim limom s rupicama zatvoriti taj dio gdje su se gnjezdili i sad ne mogu dalje od ruba i nije im više napeto pa ih niti nema....Sleti tu i tamo koji ali to je to.
A ja sam svašta znala raditi kako bi ih otjerala. Zaljevala sam to gnjezdo svakakvim sanitarnim čudima. Ma odvratni su!!!!
I kad vidim da ih hrane po parkovima muka mi je.

Pa ti vidi je li bi bil amilostiva prema njima ili riskirala još i neku boleštinu od njih.

icyoh
28.06.2010., 10:48
U mojoj staroj zgradi je bio veliki problem s golubovima. Bilo ih je milion, srali su posvuda.. Znalo se desiti da mi na prozorskom oknu spava po šest, sedam ptica koje su se nakon nekog vremena prestale bojati.
Firma koja posluje u zgradi je stavila mreže, ni slabo je pomagalo.
Onda su najednom nestali - moj zaključak je da su ih potrovali, na jednom od sastanaka su navodno pričali o firmi koja se, između ostalog, bavi deratizacijom i dezinfekcijom i golubovima.
A mislim da su i montirali neki uređaj za tjeranje na krovu.

Meni su golubovi kao pernati štakori tako da nemam problema s njihovim tjeranjem.

Anemona
28.06.2010., 10:56
Evo, mi smo nedavno ugradili šiljke protiv golubova na mjesta na kojima su se zadržavali. Napokon je zamjetno bolje.

tweety
28.06.2010., 10:59
Čačkate mi po rani ljutoj!
Ne mogu si zamisliti da gledam van kroz mrežu, ne mogu ni načišćavati, koliko oni mogu nasrati i nanijeti, ne mogu više ni ta gnijezda gledati, a ni rušiti.
Da mi ptičurine vise s balkona! Učinkovito, susjed je stavio i nema ih, ali sad kad je puhalo ptičurina "odletjela". Mislim si, što da ju stavim, pa onda za neke oluje ubije nekog prolaznika, kad zvizne na cestu s četvrtog kata.

A kao šlag.....neki majmun ih hrani svaki dan. Baca im na obližni niži krov mrvice sa svog balkona.

icyoh
28.06.2010., 11:02
pa pozvoni i reci mu da to ne radi. Ja sam tako riješila problem hranjenja mačaka meni pod prozorom.

Grisa
28.06.2010., 12:50
Mi smo u zgradi preko GSK-a obukli svetlarnike i balkone u mreze a na izbocine postavili iglice (nije ostro),
i od onda nema vise nikakvih problema. Ne secam se vise tocno, mislim da je radila neka firma
farbak ili tak nekaj.

Švrćo
28.06.2010., 15:09
Naš bivši susjed je hranio golubove i balkon nam je bio užasan. Kad smo razvukli mrežu (tamno zelenu, ni ne vidi se skoro) od plafona, pa preko dijela ograde i pričvrstili ju za zid, više nam nisu mogli ulaziti golubovi na balkon.
To ti je jedini spas.

Pinky
28.06.2010., 15:17
http://www.farbak.hr/djelatnost.html

Zdenka2
29.06.2010., 10:45
Mi smo na balkon stavili prozirnu mrežu za zaštitu mačaka http://www.zooplus.com/shop/cats/cat_flaps_nets/cat_nets - to je ova gdje je na slici maca. Mačke su same po sebi dobra zaštita od golubova, ali dobro dođe i mreža (da nije tako bilo bi ih mrtvih :mrgreen:).

Točka
29.06.2010., 11:25
Ajmeee...
I mi se mučimo s golubovima koje susjeda uporno hrani iako sam ju zamolila da to ne radi, što radi pokakanog lima što radi mrava kojih ima poprilično radi silnih mrvica kruha.
Jutros sam popi.... kada su me u 05:00 probudili sa gugutanjem i pištanjem :twisted:
Ne znam više šta da radim. Mreža ne dolazi u obzir (terasa je u pitanju).
Da li je itko probao neki sprej za otjerivanje golubova, ima ga za kupiti u poljop. apotekama?

pužić
29.06.2010., 13:12
ekipa imate sredstvo kojim se pošprica zid na balkonu i nema golubova.Ako vas zanima saznat ću kako se zove.Teta mi radi u zg u jednoj firmi koja to prodaje i slala je jednoj maminoj susjedi tu tekućinu..Ne znam sastav, samo znam da postoi i efikasno tiješava ptice i da košta 50-60 kn boca toga.Idem kopati detalje o tome pa stavim link ako ima

tweety
29.06.2010., 13:31
pa pozvoni i reci mu da to ne radi. Ja sam tako riješila problem hranjenja mačaka meni pod prozorom.
ne bih tom liku rado zvonila :/

ali ova tekućina me jako zanima

Pinky
29.06.2010., 14:03
ekipa imate sredstvo kojim se pošprica zid na balkonu i nema golubova.Ako vas zanima saznat ću kako se zove.Teta mi radi u zg u jednoj firmi koja to prodaje i slala je jednoj maminoj susjedi tu tekućinu..Ne znam sastav, samo znam da postoi i efikasno tiješava ptice i da košta 50-60 kn boca toga.Idem kopati detalje o tome pa stavim link ako ima

i mene jako zanima, jedva cekam!

makita
29.06.2010., 14:24
Nama se skupljaju na taraci. Tamo ne odlazimo, al kad jednom iziđem, bojim se šta ću naći

kloolk
29.06.2010., 14:56
ekipa imate sredstvo kojim se pošprica zid na balkonu i nema golubova.Ako vas zanima saznat ću kako se zove.Teta mi radi u zg u jednoj firmi koja to prodaje i slala je jednoj maminoj susjedi tu tekućinu..Ne znam sastav, samo znam da postoi i efikasno tiješava ptice i da košta 50-60 kn boca toga.Idem kopati detalje o tome pa stavim link ako ima

nakon što smo maknuli gnijezdo s balkona, ja sam cijeli balkon i ogradu zalila domestosom i zatvorila prozore i vrata i ostavila to tako 2 dana, oribala ga i od tada se više ne pojavljuju (već godinu dana). Nadam se da će tako i ostati (puj, puj).

Pinky
29.06.2010., 15:05
kloolk. bojim se da neće... i ja opet imam problema s njima, nakon par godina mira

pužić
29.06.2010., 15:35
evo info-sredstvo se zove Flortis otjerivač golubova. tetka se inače bavi zaštitnim sredstvima i kaže da je potpuno bezopasno (napomenula sam da većina koja to treba ima i male hahare, pa je jako bitno da nije opasno ako dođu u kontakt s tim)problem je što su prodane sve zalihe i trenutno nema ništa. Dala mi je dvije adrese u Zg gdje bi moglo biti (oni kupuju od njih pa preprodaju), pa probajte tamo-Poljoprivredna ljekarna Leko, Dolac, Pod zidom 12 (01-4833827 tel) ili Dobro distribucija, Maksimirska 62 (01-2311141). Inače kaže da na istu foru ima i sredstvo za tjeranje mačaka ili pasa lutalica (ako imate s tim problema)Sretno

pužić
29.06.2010., 15:43
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://agrogen.gr/agrogen/images/stories/apoth_zoon/flortis_peristerivn.jpg&imgrefurl=http://agrogen.gr/agrogen/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26i d%3D24%26Itemid%3D42&usg=__GmMfqQ3lyU_d1mow_LWXNzgLY4Y=&h=207&w=207&sz=16&hl=hr&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=6nLxw9PWh-9OiM:&tbnh=105&tbnw=105&prev=/images%3Fq%3Dflortis%26um%3D1%26hl%3Dhr%26sa%3DN%2 6rlz%3D1W1SKPB_en%26tbs%3Disch:1
evo i link

icyoh
30.06.2010., 11:00
Jel netko probao ovu tekućinu? Jel kod nas su špricali s nekim sredstvom (ne znam kojim) i funkcioniralo bi tjedan, dva pa bi se opet pojavili.

U novom stanu nemamo problema s golubovima, čak ih nisam ni vidjela po naselju. Valjda neće u nove zgrade, nemam pojma. Nadam se da će tako i ostati.


E da - firma iz bivše zgrade je odnijela njihov drekec na analizu i ispalo da je ima svega i svačega i da su opasni. Tako da mi je super kako se ljudi zgražavaju kada se netko želi riješiti neželjenih "posjetitelja" pod svaku cijenu. Ma da, neka mi se dijete razboli, bitno da ja mogu napisati kako volim životinje.

pužić
30.06.2010., 12:28
špricala je mama moja i susjeda njena i zadovoljne su.Al stvarno ne znam koliko često špricaju. mama kaže da nema nikakav poseban miris, mislim nama ne smeta taj miris, a njima da...

miniminia
30.06.2010., 13:04
mrzim golubove.... jednako kao štakore... srećom trenutno mi više smetaju galebovi nego golubovi

vida
05.07.2010., 14:10
Ima kod nas u ljekarni repelent za golubove u obliku tekućine-750 ml košta 84,00 kn

passek
09.12.2010., 14:11
Vidi http://www.ecobirds.si/ ! Razne varijante i objasnjenja...

spring
11.12.2010., 13:42
Žičana mreža razapeta na cijeli okvir balkona i zavarena.
Ne podnosim tu leteću gamad!:evil::evil:

bucka
26.06.2012., 10:21
nakon 2 godine mira golubovi nam se nastanili na balkonu u ovih cca 15 dana što smo bili na moru
meni doslovce pozlilo kad sam vidjela ukakan balkon
uporni su ko mazge
ja ih tjeram od 5h ujutro i stalno se vraćaju
stavila neku plavu vreću za smeće na štap, ali je ne doživljavaju
te mrežice mi se nikako ne sviđaju
vidjet ću ovu foru sa plastičnim vranama ili ovom tekućinom

bucka
26.06.2012., 10:41
zvala sam oba navedena broja na dolcu i u maksimirskoj i na jednom broju mi kažu da toga nema već dugo godina, a u maksimirskoj da su rasprodali

Anemona
26.06.2012., 10:46
Bucka, na kojem su dijelu? Gredi ili nečem drugom?
Imaš za kupiti šiljke od plastike za instalirati na takva mjesta, pa ne mogu sjesti. Prilično je učinkovito i neškodljivo za ljude i golubove.

bucka
26.06.2012., 10:53
na ogradi od balkona ili na prozorskoj dasci

eris
26.06.2012., 13:09
Ubacit ću se u priču sa golubovima: Uselili se prije neikih 10tak godina u sopstvenu kuću. Douše, tada nije bilo baš sve dovršeno, ali smo živjeli ko svoj na svome. Na potkrovlju jednog dana MM je primjetio gnijezdo sa par jaja, pretpostavka golub. Kažem ja njemu da to odnese, a on, da neće, grehota je, nek se izlegu, pa će onda. E onda su se izlegli, pa je bila grehora male golupčiće odnijeti od majke, pa onda su jednog dana narasli, i otišli. Da bi se vratili, svako od tih troje sa svojim mužem i ženom:lol:I od tada nastaje dinastija, premjestila su se na grede od krova, ali kakaju, prljaju fasadu, balkonsku ogradu, i naravno sve ispred kuće. Jučer sam primjetila pred kućo puno nekog sitnog granja, očigledno je neka rodica golubica sa djecom navratila, pa prave novo gnijezdo. Užasno su uporni, izluđuju.

bucka
26.06.2012., 14:35
balkon mi izgleda ko ciganska čerga
oprali ga i zavezali 5-6 šuškajućih vrečica po ogradi u nadi da će to otjerat golubove

ZO
26.06.2012., 15:31
meni lastavice zasraćkale pola balkona, pvc stolariju, fasadu, prozor, ma fuj.....
muž se ne slaže da srušimo gnijezda već par godina
dok smo bili sami nije mi ni bio problem čistiti s vremena na vrijeme iako neću ni pričat koliko mi se gadi, postavljala sam novine, ribala....
sad kad imamo klince niti imam više vremena ni volje niti ičega
i povraća mi se
šta da radim?
kako da ih na finjaka otjeram?

ZO
26.06.2012., 15:40
pazi ovo šta on meni iskopa:

Malo je ptica, a osobito selica, o kojima narod što ne priča i da u to pričanje tvrdo ne vjeruje. Nešto od toga pričanja i vjerovanja o pojedinim pticama iznijećemo bar u kratkim potezima, pošto i to može poslužiti kao građa za proučavanje narodnog života.
Lasta (Hirundo rustica). Lastu narod zove i lastavicom, i vjeruje da je ona druga sestra Lazareva, koja je od žalosti za bratom glas izgubila, pa je samo plakala, te je i nju brat prokleo i pretvorila se je u lastavicu. Treća sestra pretvorila se u guju (zmiju). Lastavicu je isto tako veliki grijeh ubiti, kao i kukavicu, a ako ko ubije lastu, njezino pile, ili razvali gnijezdo, toga će lasta prokleti i veliko će mu se zlo dogoditi. U kojoj kući lastavice grade gnijezda, ta je kuća sretna. Gnijezdo od lastavice dobar je lijek od gr'onice (difterije), i to kada se to gnijezdo privije na grlo djetetu.

bucka
18.07.2012., 09:49
http://www.conrad.hr/artikel.php?ks=620363

MM naišao na ovaj uređaj

ZO
18.07.2012., 10:00
uh što je skupo....
ali ako drži vodu onda kad poračunaš čišćenje i zamjenu uništenog ( npr. da će mi lastavice uništiti PVC stolariju i fasadu ) nije skupo....
ali meni ostaje problem rušenja postojećih gnijezda, bojim se prokletstva :mrgreen:, a i muža

ina33
18.07.2012., 10:03
Ne kužim. A po danu? Kakvo svjetlo ih po danu tjera? Ili je to ona CD fora - pa bljeskanje ih kao ometa. Jel' neko isprobao na dulje staze, jel' učinkovito?

Meni je na već puno godina upalila ova mreža ala Zdenka što ju je svojedobno linkala - zelena, a gledam u park, pa nemam taj osjećaj mreže ili sam se navikla već. Odtad nema problema (KUC-KUC). Valjda treba svako naći nešto što mu je i estetski prihvatljivo. Te plastične vrane... malo su mi almodovarovske, ne znam, meni mreža ugodnija oku, ali de gustibus itd.

litala
18.07.2012., 11:12
ovdje vidim po ducanima ovo

http://www.amazon.com/Dalen-OW6-Gardeneer-16-Inch-Molded/dp/B00002N8HZ

i cujem da ljudi kupuju i da im funkcionira. mi trenutno nemamo nekih vecih problema, iako nismo ni bez problema :rolleyes: u ovoj kuci imamo malu verandu na ulazu i tu je i prozor od jedne sobe (pod krovicem), tu znaju cesto sjedit neke pticice pa zaseru i nekakvo zrnje nanesu... nisam jos pocela dejstvovati, ali bih mogla uskoro ;)

mozda bas sovom :lol:

ina33
18.07.2012., 11:41
Vidiš, super. Sova mi je estestski prihvatljivija od gavrana, volim sove. Javi fercera li pa da i ja montiram sovu, odmah do vanjske jedinice za klimu. LOL, luda estetika, ali fakat mi je plastik-pernata sova draža od plastik-gavrana, sve je to kriv Branko Ćopić tj. Egdar Allan Poe.

bucka
18.07.2012., 11:57
jel bi tih mreža bilo u nekim trgovinama po centru jzg-a er nam bauhausi, baumaxi i sl. trenutno uopće nisu pri ruci?

ina33
18.07.2012., 11:58
jel bi tih mreža bilo u nekim trgovinama po centru jzg-a er nam bauhausi, baumaxi i sl. trenutno uopće nisu pri ruci?

Nemam pojma, mislim da smo mi to svojedobno u Pevecu bili kupili ili tako nečem, ziher je bio veliki shopping centar.