PDA

Pogledaj cijelu verziju : bakterije u stolicihani.hreljak
10.04.2010., 01:32
pozdrav,

zanima me da li ima netko iskustva s bakterijom campylobacter jejuni koju smo našli u stolici djeteta. prije mjesec dana počeli su problemi s jakim proljevom, zelenom sluzavom stolicom, grčevima i krvi u stolici. radili smo labora. nalaze i našli tu bakteriju. no i nakon mjesec dana vidim da mi dijete nije dobro. ponovno smo dali stolicu na analizu da vidimo da li je bakterija još uvijek prisutna i sada čekamo. mala neće jesti i mislim da je čak i izgubila na težini. neznam kako joj pomoći.

epidemiologinja je rekla da bi antibiotici samo produžili probleme pa me zanima ako se netko susreo s time, kad dijete se oporavilo, koliko dugo su trajali problemi...

već sam umorna, taman kad se uhodamo u hranjenje, dobro jede i uživamo, neko sranje se dogodi. kad prvi dan odbije hranu znam da me drugi dan čekaju problemi, ili bakterije u mokraći, stolici, prehlade, virusi i viroze. :cry:

paid
10.04.2010., 23:46
moj maleni je imao campylobacter s 10 mjeseci.počelo je s proljevom i povraćanjem.u prvoj stolici se nije vidjela. nakon dan temp. skočila na 40. najgorih dva dana života. 30 proljeva dnevno,povraćanje, ništa nije stavljao u usta. skoro su nas hospitalizirali, no dr. je srećom dao antibiotik za crveno grlo koji je popravio stanje u roku od par sati.u medjuvremenu je stigao nalaz koji je pokazao bakteriju. dr je rekao da je pravi lijek za nju sumamed, ali kako je već pio drugi ant. koji je tkdj. djelovao nismo popili sumamed. nakon dva tjedna ponovno analiza i nije je više bilo.

brzo se oporavio, ali smršavio je 1,5 kg u dva dana. iskreno sada mi se plače kada se sjetim tih dana.gadna j eta bakterija i mislim da to ne ide bez antibiotika. imao je iste te simptome.
spasili nas rehidromix i prolife, ali bez antibiotika ništa. pa sama činjenica daje bakterija a ne virus to govori

sinjo
11.04.2010., 22:56
moj mali ju je imao sa 11mj, počelo isto sa proljevom,povraćanjem i temp. oko 39,5. vadili krvne nalaze koji su pokazali bakterijsku infekciju i dobili od pedijatrice sumamed, nakom 3 dana došao nalaz stolice-campylobacter i več je idući dan bio bolje, pedijatrica nam rekla da je dobro što je dala sumamed i da ne ide samo tako bez antibiotika. Isto se brzo oporavio, ali on bez obzira na bolest ima apetit i uvijek normalno jede i pije puno, puno vode

cappy
24.11.2013., 11:46
Kod D.(1 god) je isto nađena dotična bakterija u stolici, no on nema temperaturu, normalno jede i pije, pa ne treba antibiotik. No evo nakon tri tjedna proljevastih stolica(povremeno je imao samo jednu, dvije kašastu dnevno) evo danas već do sada 5 vodenih, pa mi nije jasno kako to krene na bolje i onda se opet unazadi. Uzimamo waya kapi. Ima neko slično iskustvo?

cappy
27.11.2013., 09:16
Molim vas ako je netko imao ovakva iskustva, već lagano ludim. Jučer bez stolice, danas već četiri...do kad tako ?

jelena.O
27.11.2013., 10:07
kolko pojede riže?probaj mu dati u neko jelo malo rogača