PDA

Pogledaj cijelu verziju : recepti s mladim kupusom?



Roza
10.05.2011., 11:47
mladog kupusa sad ima dosta, pa me zanima što se sve kuha od njega? jedva da znam napraviti koje jelo s mladim kupusom, pa se nadam nekom dobrom receptu.

lucifer
10.05.2011., 12:23
http://www.coolinarika.com/recept/slatki-kupus-na-varivo/, evo link, neda mi se pisat iz glave, a po ovom receptu okvirno radim i bude odlično...
krpice sa zeljem isto je odličan izbor....

ivica_k
10.05.2011., 13:12
kupus na paradajzu s krumpirima uglavnom radim, a rado bih probala nešto novo i drugačije

smedja
10.05.2011., 13:19
u hladnu vodu stavis janjetine dodas malo soli, papra (po ukusu) kuhas cca pol sata, pa dodas kupus na 4 dijela, mrkvu, nasjeckani luk i crvenu papriku... kuhas jos neko vrijeme... prefino :)

smedja
10.05.2011., 13:20
ili na maslinovom ulju prodinstas luk, pa dodas mrkvu i na kraju kupus... kuhas pa pred kraj dodas jedan krumpir (po zelji)

to sve ako ti nije zao, a moze i samo na leso kraaatko prokuhati pa s maslinovim uljem

anchi pp
10.05.2011., 13:31
Obožavam bijeli kupus, najviše kao varivo.
Ali za prijedlog - jako mi je dobar kad se nareže na kriške i stavi peći u pećnicu skupa s krumpirom.

superx
10.05.2011., 14:32
DA super je pečen sa povrčem,ja sam to nedavno jela u jednoj menzi i bilo je jaaaako fino.
Pečeni kupus, krumpir i mrka sa kolutičima luka.njam

Peterlin
10.05.2011., 14:45
Ja jučer kuhala isto slatko zelje s paradajzom (minimalna količina pelata) i grahom. Ponekad dodam slanutak. To je turbo brzo gotovo:

Zažutim 1/4 glavice luka na malo ulja, frknem gore paradajz i slatko zelje narezano na rezance. Po potrebi dolijem s još vode, začinim (sol, papar, KUMIN, lovor) i pustim da se skuha do kraja. Ranije sam to radila sa zaprškom ali to smo odavno prerasli. Ponekad to jedemo samo ovako, a ponekad dodam kuhani grah ili slanutak i bude super. Uz ovo odlično ide palenta.

Peterlin
10.05.2011., 14:47
Evo još jedne ideje - štrukli sa zeljem (baš bi se to moglo napraviti...)

Kaae
10.05.2011., 23:27
Osim krpica sa zeljem, koje jedemo recimo dvaput godisnje, nama nista nije fino, a da sadrzi kupus, jel. Nekiseljen.

I salata, naravno. Na stopedeset nacina.

čokolada
10.05.2011., 23:35
Ja ovako ko Peterlin, a u varivo dodam malo suhog mesa ili neku finu kobasu.

aleksandra70vanja
10.05.2011., 23:48
meni se radi kima ili kumina ogadilo varivo od slatkog kupusa
peterlin dobro da si ga istakla velikim slovima da preskočim recept
i sada ga mogu jedino na salatu
tu ga obožavam
mada mi je ovo što je napisala smedja s janjetinom dobrano zamirišalo

Peterlin
11.05.2011., 07:51
Možeš i kopar staviti umjesto kumina... isto je dobro, iako to češće koristim uz tikvice.

I meni se sviđa ovo s janjetinom, moram zapamtiti za idući vikend, ovaj mi je već isplaniran...

smedja
11.05.2011., 08:06
mislim da se to zove kalja... moze se raditi i sa zeljem.. recept je od moje svekrve, ona bi se udavila u tome svaki dan, a i meni je mljac

ivancica
11.05.2011., 10:46
I u bosanski lonac ide kupus skupa sa ostalim povrćem.

Ja ga stavljam u jedno marokansko jelo sa piletinom. A i u wok, skupa sa komadićima piletine, mrkve, celera. Završim sa malo vinskog sirćeta. Bude super. Mogla bih naći baš točne recepte ako nekoga zanima.

Pinky
11.05.2011., 11:41
meni se radi kima ili kumina ogadilo varivo od slatkog kupusa
peterlin dobro da si ga istakla velikim slovima da preskočim recept
i sada ga mogu jedino na salatu
tu ga obožavam
mada mi je ovo što je napisala smedja s janjetinom dobrano zamirišalo

nikad u životu niti sam stavila u, niti jela varivo od kupusa sa kimom, kuminom ili koprom.

Peterlin
11.05.2011., 12:20
Probaj! Meni je to znatno umanjilo problem crijevnih plinova... he he he...

Pinky
11.05.2011., 13:02
Probaj! Meni je to znatno umanjilo problem crijevnih plinova... he he he...

ooo, super savjet!

Kaae
11.05.2011., 15:00
Joj, bosanski lonac. Trauma iz djetinjstva.

Cathy
11.05.2011., 15:21
Joj, bosanski lonac. Trauma iz djetinjstva.
A meni su salate od kupusa, trauma iz USA.:lol: