PDA

Pogledaj cijelu verziju : Trebaju nam nova kolicamakka
31.03.2006., 17:20
Evo ukratko, naša djevojčica ima 10 g. Ima trisomiju 13. kromosoma. Sada imamo Maclarenova kolica (ona obična transportna plava), ali joj već neko vrijeme ne pašu. Trebaju nam nova, bolja. Na Goljaku su nam rekli da dođemo s njom tamo da isprobamo koja joj najbolje odgovaraju, ali problem je što smo iz Slavonije, a ona ne podnese dobro put, pa me zanima kako i gdje da izaberemo kolica bez da ju vodimo sa sobom.
Može li možda netko preporučiti dobra kolica?

Tea
01.04.2006., 22:47
tek sada vidim da si napisala da ti trebaju kolica. vrlo rado bih ti ponudila svoja, ali sam ih več poklonila.
ali ti zato mogu slobodno preporučiti ova koja smo mi imale, a to su ti ova: http://www.ormesa.it/en/
i klikni na products, kids, i new bug- sa 4 kotaća!

takva kolica su za sada naj na tržištu, naravno hrvatskom i večini ljudi kojima sam govorila za njih su se i odlučila za njih. u svakom pogledu su super, npr. ručka im se spušta po visini, možeš birati više veličina, npr. br 4 je največa veličina kolica, a rastu kako raste dijete, znači i po širini, dužini, u sjedalici, idu u ležeči položaj, može se sjedalica staviti tako da gledaš u djete, ili da dijete gleda prema naprijed, kotači prednji se okreću-mogu se zakočiti, imaju amortizere, pomočnu nožnu polugu za lakše dizanje i spuštanje kolica npr. uz stepenicu, trotoar..., lako se sklapaju, sjedalica se posebno odvaja od kostura kolica, imaju zadnju kočnicu, a ono što je najbitnije: koštaju (ne malih) nešto oko 13.600,00 kn, ali sa svom opremom, tj. sa: zaštitnom prečkom da dijete ne izleti iz kolica, sa remenovima u obliku prsluka da se dijete sigurno veže, a. klin između noga, štitnik za glavu, ramena i trup i košaru! kolica su od prekrasnog materijala, sastrane imaju đepove, i uz njih se dobiju inbus ključevi tako da se u svakom momentu mogu rastegnut- zategnut, proširit i smanjiti naslon i sjedalica!

ako želiš ja ti dam broj od nihovog zastupnika u hrv, a možeš ih još vidjeti na ovim stranicama: http://www.bauerfeind.hr/details.cgi?id=70 međutim, OVO JE STARI MODEL, a novi se vidi na trečoj stranici ovog linka u pdf. formatu: http://www.bauerfeind.hr/products/prospects/Prospekt_Bug.pdf !!!treća stranica!!!

još sam ti htjela reći, pretpostavljam da to znaš budući da imaš McLarena, doznaku dobijaš svake 3 godine, koja iznosi negdje oko 7.000,00 kn + antidekubitalni madrac oko 3.000,000 = 10.000,00 i nešto sve skupa, ako već nisi to pravo iskoristila. a onda si sredi da ovih 4 tisuće nekako nadoplatiš na rate, mjenjaj za doznake, nađi si nekog donatora ako možeš ili preko svoje udruge ili udruge invalida!

ako ti bude još što trebalo samo javi!

Tea
01.04.2006., 22:50
krivo sam ti rekla u svezi slike, ona su na ovom katalogu u pdf. formatu na drugoj stranici, a na trečoj su samo rekviziti, tj. oprema.

inače se zovu punim nazivom NEW BUG, ali prepoznat ćeš koja su noviji model, koja su ružnija stari model!

makka
02.04.2006., 00:15
Puno ti hvala na odgovoru. Maclaren kolica imamo već nekih 6,7 godina i do nedavno su funkcionirala uz onaj jastuk i nešto naše improvizacije, s tim da ni nije puno vremena provodila u njima, ali kako raste (iako sunce malo ima tek nekih 12 kg) kičmica joj se krivi pa ta kolica više nikako ne valjaju. Ne može samostalno sjediti niti držati glavu, pa kad nije nama na rukama :love: treba joj nešto udobnije od Maclarena.
Ova kolica koja preporučuješ super izgledaju, a što se tiče cijene čak sam i ugodno iznenađena jer sam vidjela jedna slična koja košaju oko 18.000 kn!
Možeš mi reći gdje se mogu nabaviti?

Puno pozdrava tebi i tvojoj obitelji!

Tea
02.04.2006., 00:54
mogu, evo ti pp jer mislim da ne smijem javno reklamirati, iako ovo nije reklama nego koristan savjet!

makka
03.04.2006., 00:18
Hvala ti Tea, sutra zovemo za informacije. Sad treba sredit papirologiju pa po kolica!
Šaljemo molitvu tvom anđelu na nebu da čuva sve male anđele koji su sa nama :heart:

laky
12.12.2006., 18:37
dižem topić.Gdje mogu u RH naručiti i kupiti dječija invalidska kolica po mjeri djeteta ili obična za dijete /6 godin7.Može na pp kako nebi bila reklama.

Tea
13.12.2006., 10:33
dižem topić.Gdje mogu u RH naručiti i kupiti dječija invalidska kolica po mjeri djeteta ili obična za dijete /6 godin7.Može na pp kako nebi bila reklama.

nije reklama kad se oni jedini bave prodajom kolica za djecu sa pp, a i primaju doznake od hzzo-a. Dvije najbolje firme: Otto Bock i Bauerfeind.

makka
13.12.2006., 14:44
Evo i nas...mislila sam se javiti kada kolica konačno stignu, ali evo stižu za par dana.
Prvo smo dugo čekali na doktoricu, onda ja ona preporučila da se pričeka deveti mjesec (zbog nekih promjena u zakonu), pa je Marta išla u Zg obaviti pregled na Goljak, pa isprobati par vrsta kolica da bi konačno jedna izabrali.
Ja nisam Išla s njima pa nisam vidjela ostala, mama kaže da su joj ova što su uzeli najbolje odgovarala.
Onda natezanje sa doznakama, pa dok je napokon stiglo riješenje (iznos u cijelosti pokriva hzzo, iako su kolica bila skuplja od odobranog iznosa, pristali su )

Napokon jučer su javili da su kolica poslana :) .

Dakle, radi se o kolicima Karl Dietz, proizvode se u Hrvatskoj (nisam sigurna koji model, pogledat ću)
imaju dosta dodatne opreme, a još su posebno ugradili i nekakvu sjedalicu u koju se dijete stavi da ne klizi van (uz ab klin)

za sad ne mogu reći ništa više jer ih nisam vidjela uživo, ali trebaju stići svaki dan pa mogu više napisati (i poslikati ako treba)

Tea
13.12.2006., 14:46
makka, ajde kad ti stignu slikaj ih pa nam daj link, i punu cijenu!

bravo za vas! :D

makka
13.12.2006., 17:44
budem :)

imaju oni i svoju web stranicu, ali nema na njoj tih dječjih kolica.

laky
13.12.2006., 22:05
Hvala Tea puno si nam pomogla jer nismo znale otkud početi a u BiH nismo mogle naći.poslale smo i e-mail a i zovemo ih sutra
pusa

makka
15.12.2006., 18:32
Sve sam krivo napisala, ne radi se i Karl Dietz kolicima (to je bio samo prospekt u kojemu su bila i naša kolica)

kolica su ova http://www.rvsalvema.se/ , pod product pa drugi red prva, zovu se MAX.

jedino što nismo dobili skoro ništa od dodatne opreme,
jer odobreno je malo preko 8.000 kn, nije odobran antidekubitalni jastuk, (pretpostavljam zato što već ima jedan, a star je "tek" sedam godina :roll: )

Kolica su stigla danas, no papiri još nisu :/ , preko telefona su rekli da će sve poslati za koji dan, tako da ne znam koja im je konačna cijena

Onu "sjedalicu" (pretpostavljam da se radi o zdjeličnom pojasu) moramo uplatiti oko 650 kn.
Uzeli bi još neke stvari od dodatne opreme, ali pvo moramo vidjeti cijene.

Inače kolica su ok, daleko bolja od starih

mogu ih slikati kad sve zmontiramo :)

Tea
17.12.2006., 22:51
:D

Tea
17.12.2006., 22:52
:D

aries24
18.12.2006., 00:04
baš sam sretna zbog martice, šaljemo joj puno :love: , sigurno će uživati

makka
18.12.2006., 00:46
:love: ,
je, super su joj!
vidjela si kako joj je u onim starim kolicima, zadnjih godinu dana uopće nije mogla u njima sjediti :(

makka
11.01.2007., 13:43
Evo samo da javim, računi su stigli i nigdje nije naveden iznos :evil: .
Samo da ga pokriva HZZO.
Za zdjelični pojas je naravno napisana cijena, oko 750 kn i broj žiro računa za uplatu.
Ljuta sam jer nisu poslali nikakva uputstva, većinu smo sami skužili, ali nije mi baš jasno kako se postavlja taj pojas :/ .
Mama je zvala telefonom, pa su joj rekli neka nazove kasnije (kada bude prisutan netko tko zna objesniti) pa će joj telefonski objeasniti kako ga namjestiti :xOT, Marti je odobren antidekubitalni madrac (dobili doznake prije dva dana), pa me zanimaju preporuke.
Zsnima me da li postoje u vel. 140 x 70, i koji je bolji, kompresorski, poliuretanski ili neki treći?

marijela
07.06.2007., 22:48
Ja također trebam mijenjat kolica svom klincu koji ima 6 godina i koji također ima MClaren kolica koja već pomalo prerasta.Ako nije problem voljela bi čut neku vašu preporuku za najbolja.Sinčić jako dobro sjedi i drži glavu,a ima cp,jako je spastičan.Našla sam neka Etto ako se tako pišu,ali još nisam sigurna.Molim vas pomozite da se odlućčim i da cijena bude koliko toliko prihvatljiva

nadica_b
26.06.2007., 10:56
sve zavisi što misliš da je najbolje za tvoje dijete (što je jadno jer mi u Hrvatskoj nemamo stručnjaka koji bi ti na osnovu mogućnosti tvog djeteta preporučio kakve osobine trebaju imati kolica).
Ja sam za Denisa tražila kolica koja se mogu podesiti tako da mu je natkoljenica paralelna s cestom, a ne da je zabačen unazad. Takva kolica su uglavnom vrlo skupa, probala sam:
-otto Bock
- Thomas Hilfen
- Ormesa

Na kraju sam kupila ormesina. Ona se mogu podešavati i po širini i dubini (jako važno jer je Denis mršava glista)
Na
http://www.udruga-oko.hr/index.php?item=page&page_id=17 imaš punudu svih mogućih kolica, pa onda vidi koja tebi odgovaraju.
Faith je nabavila u Varaždinu i veli da je zadovoljna.