PDA

Pogledaj cijelu verziju : s koliko mjeseci prvi put kupanje u moru?



jelenap
10.04.2006., 18:12
evo bliži se ljeto. moja beba će imati 6 miseci 20.6. kada se prvi put može kupati u moru, i kolika treba biti temperatura mora.

sabaleta
10.04.2006., 20:07
Jelenap kad vidim odakle si, dođe samo da kažem: UFFF!!!

miha
10.04.2006., 21:44
prema mom pedijatru od rođenja (samo da je more toplo)!

anek
10.04.2006., 21:47
prema mom pedijatru od rođenja (samo da je more toplo)!

i po mom ped. ali to je i moje mišljenje :)
vida smo bućkali u toplom plićaku kad je imao 4 mjeseca.
znači kupali smo ga malo u moru, a puno u bazenčiću na plaži - jer se u njemu morska voda baš onako fiiino ugrije na suncu, a onda bazenčić staviš u hlad i beba uživa...

tridesetri
10.04.2006., 22:18
mi smi prvi put isli na more kad je imala dva mjeseca ali prema mom iskustvu dosta je tesko potrefiti da more bude dovoljno toplo, a da istovremeno ne bude sunca, pa s obzirom da male bebe ne smiju na sunce nama je ipak uglavnom zavrsilo tako da bi se kupala u kadici koju bi napunili morem i malo zagrijali, a sve skupa pod krosnjom drveta u hladu. tek iduce godine kad je imala vec godinu dana kupali smo se bas u moru

Kejt
10.04.2006., 22:28
koje je to toplo more ?

miha
10.04.2006., 22:31
umočiš nogu i ako ne kažeš 'brrrrr' znači da je OK ;) !

Kejt
10.04.2006., 22:43
ja brrr ne kažem jedino oko vele gospe, zato i pitam

miha
10.04.2006., 22:50
u tom slučaju se ela ionako neće imati s kim kupati, zar ne?

vanjci
10.04.2006., 23:10
moji sa 3 mjeseca u moru pocetak 7. mjeseca u elinom slucaju, odmah u duboko, nikad u bazencice sa toplom vodom... a toplo je kad je tebi ugodno :) toma se kupao do 4.11. na temp od jedno 17 kad je imao 8 mjeseci jer se tako i ja kupam... i prvi antibiotik je popio sa 3 godine...

Kejt
10.04.2006., 23:12
ne. jer ja se kupam i smrzavam :mrgreen: . jer se volim kupat. zato me i zanima ima li neka min. temp. koja je ok za malo dijete

anek
10.04.2006., 23:19
ne. jer ja se kupam i smrzavam :mrgreen: . jer se volim kupat. zato me i zanima ima li neka min. temp. koja je ok za malo dijete

mislim da ti to isto ovisi od djeteta do djeteta, vid se volio sa 16 mj. kupati i u ledenoj i u toploj i u svakakvoj vodi, niš mu nije smetalo, a bilo je klinaca i većih od njega koji nisu ni blizu vode htjeli ako nije bila stvarno jako topla.
slično je i s bebama, čim ti malenoj umočiš nožni palac u more koje njoj "nije baš", ne brini - odmah će ti dati do znanja da joj nije ugodno.
ako šuti, smije se i uživa - temperatura je prava :)
sorry, ali ja ti nisam mjerila temp. vode niti doma kod kupanja bebe, sve je to bila odokativna /ili ćemo reći odlaktovna/ metoda...

Kejt
10.04.2006., 23:30
thnx, anek, mudro zboriš, tako ćem i ja ondak napravit
planiram na more nekad u svibnju i mislim da ću se i kupat jer nikad ne izdržim čekat ... pa da ne okupam dijete i ne zabrljam nešto
ja sam štreberica pa ja to sve lijepo volim izmjerit, proučit, provjerit ... pa još jednom provjerit

jelenap
11.04.2006., 11:34
hvala na svemu. prvo ću vjerovatno s banzečićem punim mora a u 7.-om misecu kad bude more najtoplije i u moru.
puno pozdrava i 8)

toma_06
11.04.2006., 17:06
da se nadovezem - mozda je glupo pitanje - ali u čemu je tak mala beba na plaži? i mi ćemo imati 6 mjseci u 7 mejsecu i namjeravamo se kupati u moru (jedva čekamo!), ali ne znam u cemu bi trebao biti na plaži

miha
11.04.2006., 17:43
kako misliš u čemu?! pa daj nemoj mučit dijete - gola guza i šešir na glavu!!!

anek
11.04.2006., 22:02
kako misliš u čemu?! pa daj nemoj mučit dijete - gola guza i šešir na glavu!!!

8)

toma_06
12.04.2006., 10:36
kako misliš u čemu?! pa daj nemoj mučit dijete - gola guza i šešir na glavu!!!

:) pa nije da sam ga mislila gnjavit - i meni je to najlogičnije - ali kaze mi je jedna "iskusna" mama - pa treba imati pelenu - šta ak se pokaka na plaži.

I ja jedva čekam ljeto da ne mora imati taj paket između nogu, pa su me takve izjave malo ubedirale.

miha
12.04.2006., 10:39
pa što ako se pokaka na plaži - uzmeš salvetu ili što već, pokupiš i baciš u smeće!
a kako je s cuckima koji seru na sve strane?! pitaj 'iskusnu' mamu jel injima treba metat pelenu kad ih se vodi negdje ;)

relax and enjoy!

Audrey
12.04.2006., 11:15
Moja mala kao da je jedva čekala da uđe u plićak pa da se pokaka... pa smo lovili brabonjčiće po vodi. Uvijek sam s njom bila na oprezu i s papirnatim salvetama zataknutima za grudnjak od badića.
Bitno je da to pokupiš. A to što je malo bilo u vodi... ha, a koliko ima ljudi koji se ne peru pa sa sobom svašta u to more unesu... a to što se 50 metara dalje u moru s vlasnikom kupa i pas... Svatko je na različite stvari gadljiv, meni bar dječji drekeci nisu ono najstrašnije.

tridesetri
12.04.2006., 12:29
vidis ovo mi nikad nije ni palo na pamet. m. se nikad nije pokakala na plazi ni u moru. doduse tad je vec imala godinu dana pa je mozda vec malo mogla kontrolorati, a mozda cista slucajnost...

Makano
16.04.2006., 01:23
Moja A-S se prosle godine kupala drito u moru sa 3 mjeseca....nikakvi bazencici nisu dolazili u obzir....dno im nije napuhano, vrlo su plitki, pa kako ona nije sjedila nisu bili nimalo prakticni.....
ali more je bilo druga prica....totalna ekstaza (zabiljezeno na fotkama)....

ako šuti, smije se i uživa - temperatura je prava ..ovo definitivno potpisujem :)

momtobe
16.04.2006., 01:45
Moja A-S se prosle godine kupala drito u moru sa 3 mjeseca....nikakvi bazencici nisu dolazili u obzir....dno im nije napuhano, vrlo su plitki, pa kako ona nije sjedila nisu bili nimalo prakticni.....
ali more je bilo druga prica....totalna ekstaza (zabiljezeno na fotkama)....

ako šuti, smije se i uživa - temperatura je prava ..ovo definitivno potpisujem :)

Moja curica će na ljeto imati oko 3 mj. i mi bi išli na more i kupali se, pa mi je baš drago čuti da se može u more i tako rano! Ja bih izbjegla bazenčiće, stavila curku u water sling, i skupa s mamom ili tatom buć u more. Nekako ne mislim da se beba može prehladiti od "prehladnog" mora, još ako je uz mamino tijelo... Naravno, ako plače i buni se- onda niš.

miha
16.04.2006., 07:18
momtobe - sad sam prvi put čula za water sling pa sam malo prosurfala net-om da vidim o čemu je riječ... već ga imaš ili ga planiraš nabaviti? gdje?
izgleda zgodno, ali što ja znam...ja nekako mislim da je bebi u vodi ipak ljepše samo na maminim rukama - djeca se vole bacakat rukicama i nogicama, pa čak i sa 3 mjeseca...

momtobe
16.04.2006., 11:00
momtobe - sad sam prvi put čula za water sling pa sam malo prosurfala net-om da vidim o čemu je riječ... već ga imaš ili ga planiraš nabaviti? gdje?
izgleda zgodno, ali što ja znam...ja nekako mislim da je bebi u vodi ipak ljepše samo na maminim rukama - djeca se vole bacakat rukicama i nogicama, pa čak i sa 3 mjeseca...

Nemam ga još, ja bih si ga napravila (našla sam zgodan mrežasti materijal). Može se naručiti na http://www.wallababy.com/product_info.php?products_id=47 , šalju u hr. Stvarno, u moru je možda bolje bebi da je slobodnija... Ja sam water sling zamislila prvenstveno za zajedničko tuširanje, budući da imamo samo tuš kadu, a za more ćemo vidjeti onda- možda joj se svidi i u slingu?

miha
16.04.2006., 14:31
ja sam se i tuširala s njim (isto imamo tuš-kadu) - malo je nespretno pa nije baš za svaki dan, ali... naravno, moraš imati nekoga da asistira (u našem slučaju mm).
imamo i slike s tuširanja u albumu pa škicni ;)

momtobe
16.04.2006., 19:31
Kako su lijepe fotke! (I mi imamo onakav "luftić" za kupanje!)
Taj water sling mi se čini zgodan za pod tuš jer onda mogu sama s bebicom, ne trebam asistenciju...makar je i MM više nego dobrodošao :) , ali kad neće moći, da možemo i nas dvije uživati.
Miha, kad ste krenuli na bazen, s koliko mjeseci? I gdje, jel' na bebe-ribe?

maria71
16.04.2006., 20:33
ja sam se i tuširala s njim (isto imamo tuš-kadu) - malo je nespretno pa nije baš za svaki dan, ali... naravno, moraš imati nekoga da asistira (u našem slučaju mm).
imamo i slike s tuširanja u albumu pa škicni ;)

gdje ste to bili na bazenu?

slike su :heart:

miha
16.04.2006., 20:41
da odmah odgovorim objema...

bili smo u Topuskom jer mi je mama bila tamo u liječilištu, ali drugi dan kako samo bili izvjesili su natpis 'mlađima od 3 god. kupanje zabranjeno'! eto, valjda je Rok bio prvi i zadnji, a što bi tek bilo da se pokakao u bazen...

za bebe ribe je još premali - tamo idu klinci tek od 1 godine!

jastuk za kupanje je sjajna stvar (hvala andrijani s foruma), ali žao mi je što smo za njega saznali prilično kasno, nakon što sam ja otelila leđa prva dva mjeseca... inače je do 8kg, a Rok sad ima skoro 10 pa više ne 'pluta' na njemu nego mu ga postavimo iza leđa da nije naslonjen na plastiku.

a što se zajedničkog tuširanja tiče - jaaaako je komplicirano ulaženje i izlaženje iz kabine pa je za to potrebna asistencija (mene je strah i da se ne poskliznem s njim na rukama), ali valjda će sa slingom to biti lakše...

sretno momtobe - vidim da je rok tu, jel?

momtobe
16.04.2006., 21:16
Je Miha, rok je tu, ali ništa se ne zbiva još... Bude!
Još jednom, tvoj sinčić je presladak!

Makano
16.04.2006., 22:29
Ma Rok rocks!!....presladak je :) .....a kakve su mu ono kupace gacice?

miha
16.04.2006., 22:45
thanks za komplimente! volim reći da sam ga sama radila :oops: . no, dobro, ne baš sama...

pelena je kupaća, iz kamarisa, i mogu reći da je super (85kn)!

momtobe - i mi smo kasnili 8 dana, puno sreće!!!

Makano
16.04.2006., 23:04
momtobe, tek sad vidim tvoj potpis.....sretno!!
:heart:

miha...ehhh o tim kupacim pelenama citam ovdje , ali ih nema kupiti u Sarajevu , pa tako neidemo na bazen....ipak hvala na informaciji za kamaris, pa cu ih kupiti cim sljedeci put svratim u HR :love: za Roka

miha
16.04.2006., 23:22
Makano - ako trebaš, a ne dolaziš, reci pa ćemo se izorganizirati nekako! zašto da dijete bude prikraćeno užitka?

Makano
18.04.2006., 13:54
Thanks miha na ponudi , ali evo vec u nedjelju putujemo malo dalje , a na povratku smo u HR (1. maj)... :love:

Arijana
26.04.2006., 01:00
Evo par savjeta od "morske mame" ;
1. Nikad ne idite na kupanje prije 16-17 sati. Temperatura zraka je previsoka u odnosu na temperaturu mora, a o štetnosti sunčevih zraka ne moram ni govoriti.
2. Nisu vam potrebni bazenčići, kolutovi ni ostala plastika jer u dodiru s kožom samo pojačavaju osjećaj hladnoće. Mamino tijelo je najugodnije i najsigurnije za bebu.
3. Prije ulaska u more bebu uvijek prvo lagano smočite da se rashladi pa je tek onda uronite u more.
4. Ne držite je samo do struka u moru nego je uronite skroz do vrata, a drugom joj rukom obavezno namočite kosu/glavu. Nema ništa gore od toga da je pola tijela pod morem, a pola se prži na suncu.
5. Vodite računa da male bebe kad se pothlade neće drhtati i tako održavati temperaturu tijela.
6. Ženskim bebama je bolje obući kupaće gačice ako je na plaži sitni pijesak, a baba voli gmizati uokolo.

jelenap
27.04.2006., 10:24
hvala arijana.
po iskustvu tvom koja je temperatura mora pogodna za kupanje bebe?

Arijana
27.04.2006., 11:13
a baba voli gmizati uokolo.
baba=beba :roll:

Što se tiče temperature ravnaj se po sebi, što je tebi ugodno biti će i bebi, jedino računaj na to da beba puno brže gubi toplinu nego ti.

rayna
28.02.2007., 13:30

rayna
28.02.2007., 13:31
nnnnn

rayna
28.02.2007., 13:32
nnnnn

Riana
28.02.2007., 13:35
mi smo se kupali krajem lipnja i to na Pagu, mala je imala 8 mjeseci.
uživala je!
:heart:
u pličaku mi je stalno uzimala kamenčiće ili jela pjesak, pa smo radije bile u vodi do struka (mog). :lol:

kleine
28.02.2007., 13:58
ovo ljeto ce se v. sigurno kupati u moru. ja sam imala 5 mjeseci i svaki dan su me vodili na more :heart:
ah kad ce to ljeto...

Dia
28.02.2007., 14:34
M. se prvi puta kupao u moru 19.08. znaci sa 3 mj. i 4 dana

mara
28.02.2007., 15:16
Mirta sa 2,5 mj i uživala je.

Ari
03.03.2007., 00:07
miha baš sam htjela vidjet te slike skupanja ali su sve pod passwordom :?

predatorica
24.03.2007., 14:05
a sta je sa "suncanjem" tj boravkom na plazi? Koliko dugo. ima li kakvih ogranicenja (osim prejakog sunca), da li pokriti dijete u hladu, a u slucaju da nema hlada kupiti sator ili suncobran (ili nesto jos prakticnije ako postoji??)?

Kakve kreme su vam najbolje i koliko ih cesto treba mazuckati... I da li moze ici bez sesirica u vodu?

zrinka
24.03.2007., 14:39
nikako ne na sunce
u hlad obavezno kao i izbjegavanje boravka od 10-16h

sesiric i u moru

:)

YoungMummy
24.03.2007., 15:04
nesto mi tu nije jasno-djeca do godine dana ne bi smjela nikako na sunce, ali nije problem da budu u moru-pa zar u moru nije sunce??? ili svi vodite bebe na rijetke plaze gdje je u moru hlad jer se uz obalu nalaze recimo velike stijene...?

zrinka
24.03.2007., 15:33
pa jest na suncu, ali ako dodjes u 8-9 ujutro, ili u 17-18 h popodne, onda to sunce nije toliko jako da se ne bi moglo u more

Sunshine Shoot
09.03.2011., 20:54
malo podižem temu...

Planiramo ljetovanje i mišić će imati 6-7-8 mjeseci i sad mi je, čitajući ovo, laknulo da se smije kupati. Nego, smije li biti bez pelene? Možda postoje neke kupaćice ili nešto u čemu je ok da bude na plaži ukoliko se pokaki??

Beti3
09.03.2011., 21:03
Imaš pelene za kupanje. Izgledaju kao gaćice i tako se oblače. Isto tako ima predivnih kupaćih gaćica za tako malene. Od frotira mi se čine najbolje jer je pamuk. Ako znaš da je čisto i ne dovoljno toplo more može već sa pet mjeseci. Uglavnom uživaju.
Sad vidim da je ovo druga strana, pa, ako se ponavljam, nemojte zamjeriti.

koksy
09.03.2011., 21:14
Mi smo nosili sa sobom te pelene za kupanje ali one kad se smoce budu bas nekako teske...ne znam, ja sam mu odmah skinula i bio je gol. Imao je 10 mjeseci kad je prvi put bio na moru. Dok je lezao u hladu na rucniku stavila bi jednokratnu pelenu ispod njega onako otvorenu za svaki slucaj. Ustvari je vece probleme stvarao kad je bio veci, sljedece ljeto, znaci imao je godinu i 10 mj, taman bio vec par mjeseci bez pelene i svaki dan se pokakao na plazi. Nosila sam sa sobom maramice i vrecicu svaki put pa sam skupljala ko za psom :-) Dobra strana toga je bila sto nitko nije stavljao svoje rucnike blizu nas tako da se nismo gurali iako je bila mala plaza :lol:

Blekonja
09.03.2011., 21:18
malo podižem temu...

Planiramo ljetovanje i mišić će imati 6-7-8 mjeseci i sad mi je, čitajući ovo, laknulo da se smije kupati. Nego, smije li biti bez pelene? Možda postoje neke kupaćice ili nešto u čemu je ok da bude na plaži ukoliko se pokaki??

ovako isto će biti i nama!!!!

Sunshine Shoot
10.03.2011., 09:05
Imaš pelene za kupanje. ...
Hvala, hvala, sad sam malo proguglaga i našla sam Bambino Mio kupaćice.. mislim da ću ih isprobati jer ih je relativno lako nabaviti..


..Nosila sam sa sobom maramice i vrecicu svaki put pa sam skupljala ko za psom
I to mi je još jedna nedoumica: smije li se kakica baciti u smeće? Čini mi se da se ne smije, pa što onda pokupim kakicu i nosim doma? :-)

koksy
10.03.2011., 12:02
Pa ja sam bacala u smece jer smo imali dosta do apartmana, bas da mi se to sat-dva safta na suncu u vrecici kraj nas mi nije bila opcija. Meni to dode na isto kao i bacanje ostataka hrane u smece.

Ripcord
14.03.2011., 00:00
Moj stariji miš s malo više od 3 mjeseca došao na more i odmah prvi dan smo išli nogice močiti, kad je bio cca 4 mjeseca svaki dan bi ga zaronila (glavom) u more i toliko vrištala poslije toga i kreveljiva se (kao da se ne rasplače slučajno), da su me svi stranci gledali ko da sam s Marsa pala, a on bi se samo oblizivao (zato i danas obožava sve slano :)) i zbunjeno me gledao.

Budući da pomladak broj dva ide na more ove godine s 4 mjeseca, iščekuje ga ista sudbina! Btw, stariji se dan-danas ne da van iz mora kad dođemo na plažu, no to je i meni gušt uvijek bio pa ga puštam da gušta do mile volje...

p.s. stariji mali je prvi put kupaće obukao valjda kad je bio već blizu školske dobi