PDA

Pogledaj cijelu verziju : brzi prilozi uz meso?



kate
24.04.2006., 11:09
Pirjana riza
Njoke
Kroketi
Pire
Leso kelj
Leso karfiol
Umak od gljiva
zganci
leso prokulice
kuhani krumpir s persinom
leso brokula
blitva

jel vam pada jos sta napamet i kako to radite?

Romina
24.04.2006., 11:15
Dinstana mrkvica
Dinstani grašak
Šampinjoni (umak)
Bratten sos od mrkve

ASTRA
24.04.2006., 12:25
mlinci

Romina
24.04.2006., 12:34
Možeš napraviti i zapečeni grah

Mamasita
24.04.2006., 12:35
pire od brokule krumpira i mrkve s maslinovim uljem
spinat leso ili na mlijeku

aleta
24.04.2006., 13:44
kus kus. najbrži prilog i uz to najjednostavniji. polije se slanom toplom vodom i nakon desetak minuta pomiješa s nekim saftom ili povrćem, što već imaš.

LeaB
24.04.2006., 13:46
Ječam, proso, heljda, pareno povrće- sve koje postoji.

Neki dan sam radila inproviziranu paellu, bez mesa, ono je bilo sa strane.
Treba :
1 luk crveni
3 mlada luka
malo celera,
1 mrkva
peršin
paprika i 2 žlice koncentrara od rajčica ili rajčice, no kako ih baš nema...
Propržiš na maslinovom tvrđe povrće i kad omekša dodaš lukove , pa na kraju paradajz i tjesteninu.
Sol po želji.
Ne da je fino...
Ubili smo se.

Bomballurina
24.04.2006., 22:40
Meni je najobičnija riža bila otkriće. Kad je pečenje bilo gotovo, u tu sam masnoću stavila rižu, dosolila, papar, dolila vode i natrag u pećnicu. Klinci se obždrali. Meso, kao i uvijek nitko nije niti taknuo.
Vole i njoke kad pečem pile u pećnici, kad je gotovo izvadim ga van, hitim višak masnoće, postružem ono karamelizirano, dodam tek malo vrhnja za kuhanje i umiješam njoke.
Svako dinstano povrće mi uvijek dobro prođe, ali moram ekstra kupiti konzervu bambusa jer nije fora ako ne hrska.
Ima i onih raznoraznih vaseršpaci, špecla...idu jaje, brašno i mineralna voda, žličicom se stavljaju u kipuću vodu, poslije bace na ulje ili u saft.
Kuskus je već netko spomenuo, klinci ga stvarno vole.
Uz lovačke umake idu one knedle od griza, kruha..al tko bi se s time za....
Meni osobno ipak je najbolji kuhani krumpir posut peršinom.

Romina
24.04.2006., 22:46
Zaboravila sam na filu......
Žemlje se malo potope u mlijeku,i namrve u jednu posudu.Luk se izdinsta i stavi se hladit.Ižmikaju se žemljice i na njih se stavi:ohlađeni luk,2-3 cijela jaja,vegeta,biber,puno peršina,i tko voli može staviti malo češnjaka.Sve se ti izmiješa i stavi u nauljeni protvan,i onda se peče cca 45min.Meni je tak dobra da je nekad napravim samo nju za ručak sa zelenom salatom

anek
24.04.2006., 22:47
- skuhaš tikvice /izrezane na ploške/, 1 krumpir /na ploške/ i 1 jaje.
jaje izrežeš kuhano na ploške i umiješaš tikvicama i krumpiru, posoliš, popapriš, zaliješ maslinovim.
mljac :)

snoopygirl
24.04.2006., 22:52
Skuhaš kumpir na kockice, kad je kuhan procijediš, na malo više maslinovog ulja zažutit dosta kapule - crveni luk - da malo procvrči, dodat peršin, posolit i za prste lizat.
Obična riža dobije novi ukus kad se prodinsta na malo maslaca s dva tri listića kadulje.
Poriluk, samo kratko popržit, dodat malo paprike, svježu rajčicu(samo malo) i umješat špagete, onako kao na salatu, malo origana i super.
Dinstani grašak sa mrkvom,porilukom ili crvenim lukom, malo rajčice i 5.
Ja krumpir na malo veće komade stavim na prst ulja u visoku tavu, na lagano peći 15tak 20 min i pojačata da se zapeče, ko da je iz pečnice a brzo.
skuhani kumpir u kori, izrezat na fete zapečeš sa sirom i jajima, s 2-3komadića pancete, s mozzarelom je super.
mozak mi stao , ako se još čega sjetim javljam :*

bucka
24.04.2006., 22:56
tikvice na leso sa cesnjakom i maslinovim uljem!!
lagano i mljac!!

snoopygirl
24.04.2006., 22:57
sataraš ili đuveđ, to ti je express. Na što veće komade izrezat i zajedno dinstat:paprike svih vrsta i boja, crveni luk, poriluk, rajčicu dok ne ispari voda.sol papar. Može se i umješat kuhana riža. Super je ljeti kad je sve svježe.

ana.m
24.04.2006., 22:59
Prodinstana riža sa paradajzom,papikom i lukom.

ana.m
24.04.2006., 23:00
E da, šalša. To obožavam ljeti recimo uz pohane tikvice

dolega
25.04.2006., 12:39
tikvice ili patliđane izrezati na ploške,uvaljati u brašno i prepeći.
prebaciti u vatrostalnu,na svaku plošku staviti malo šalše i poklopiti komadićem mozarele i posuti bosiljkom.
zapeći u roli -odlično je.

kikic
25.04.2006., 21:50
Restani krumpir (to mi je najdraže uz šug)

kate
26.04.2006., 11:11
Kikica a kako se radi taj restani krumpir?

LeaB
26.04.2006., 12:12
Krumpir je najlošije povrće. Krade vam kalcij iz kostiju. Postoji toliko kvalitetnijih priloga. Osim toga ima visok glikemijski indeks pa je čest slučaj debljanja...

Nije da kvarim zabavu...
:/

violet
26.04.2006., 12:36
tikvice ili patliđane izrezati na ploške,uvaljati u brašno i prepeći.
prebaciti u vatrostalnu,na svaku plošku staviti malo šalše i poklopiti komadićem mozarele i posuti bosiljkom.
zapeći u roli -odlično je.

Dolega, dakle ovo se ne poha nego samo u brasno i na ulje? A treba li patlidzane mrcvariti dok ne puste gorcinu?

nana
26.04.2006., 15:15
Povrće na lešo (kuhano samo u slanoj vodi)
Pire krumpir, restani krumpir, ili krumpir na lešo s malo peršina
Okruglice od kruha, ili njoke
Rizi bizi, riža sa povrćem

Mony
26.04.2006., 15:34
tikvice ili patliđane izrezati na ploške,uvaljati u brašno i prepeći.



Joooj, ovo mi je nadraze jelo po ljeti.
Obozavam uz to jos i przenu zelenu rog papriku, pa paradajz koji se s malo ulja dinsta dok voda ne ispari i onda se u njega stave izmucena jaja.
Pa uz sve to feta sir.
Mljaaac ;)

kikic
26.04.2006., 17:46
Kikica a kako se radi taj restani krumpir?

Kate, nešto slično je napisala Snoopygirl.

Ovako, skuhati krumpir u slanoj vodi (izrezan na kockice ili u komadu neoguljen), kako hoćeš. U drugu teću uliti malo ulja i na tome zažutiti kapulu, da posmeđi. Dodati zgnječeni skuhani krumpir u to i okrenuti par minuta na vatri.

Jesti vruće ili toplo, kad se ohladi to nije to!

snoopygirl
26.04.2006., 17:51
kikic, meni je još slađi kad se radi na maslinovom ulju. A nekad znam i dodat par komadica domace pancete, al draži mi je bez.

snoopygirl
26.04.2006., 17:54
A meni vam je najjjbolje povrće na žaru, tikvice, patliđani ili ti ga balancani, kapula, paprika i pomidor i to sve lagano posolit, izrezano na debele fete ispeći na roštilju ili gradelama, pa sve lagano začiniti maslinovim uljem i kojim listićem peršina.....njami!

kikic
26.04.2006., 21:40
E da, to povrće na gradele je prava fantazija! I ja to preporučam

dolega
26.04.2006., 22:49
tikvice ili patliđane izrezati na ploške,uvaljati u brašno i prepeći.
prebaciti u vatrostalnu,na svaku plošku staviti malo šalše i poklopiti komadićem mozarele i posuti bosiljkom.
zapeći u roli -odlično je.

Dolega, dakle ovo se ne poha nego samo u brasno i na ulje? A treba li patlidzane mrcvariti dok ne puste gorcinu?da,bez pohanja.
patliđane posoli i ostavi stajati 10ak min.

snoopygirl
27.04.2006., 13:50
posolit, ali prerezane na fete ;)