PDA

Pogledaj cijelu verziju : Krvarenje iz nosaEci
02.06.2006., 17:06
Eriku već oko 2 tjedna otprilike svaki drugi dan procuri krv iz nosa (uvijek samo jedna nosnica, ali se mijenjaju) i to traje jako kratko (ali obilno) i stane. Znam da klincima zna bezazleno curiti krv iz nosa, ali ovo već dugo traje pa se počinjem brinuti.

Andora
02.06.2006., 18:28
meni je kad sam bila mala curila krv iz nosa par godina (od 5. do 8 godine) i to u kasno proljeće i ljeto. iz čistog mira i bez ikakvih podražaja. curila bi 10-15 minuta i prestala.
vodili su me moji u doktora i reko je da to nije ništa strašno. kako dođe tako i ode. i bi tako! :mrgreen:

sandra111
02.06.2006., 23:47
Ne bih voljela širiti paniku, ali ne bih ja to tako olako shvatila. I mene (odn.) moje roditelje su tako otkantavali doktori, jer krvarenje iz nosa kod djece je kao "normalno", dok se prilikom jedne operacije s 9 godina stvar nije iskomplicirala baš zbog dugotrajnog krvarenja. Tek tada su napravljeni testovi i dijagnosticirana mi je bolest poremećaja zgrušavanja krvi. Nije to toliko strašna bolest, ali potrebno je znati.
Ne bi bilo loše ipak inzistirati kod liječnika na uputnici za hematologa.

Amalthea
02.06.2006., 23:48
Ja znam da su mojoj susjedi kad je imala 5 godina spaljivali nešto u nosu, jer je isto tako svaki čas krvarila iz čistog mira. :/ Nakon toga je bilo OK.

zabrinuta
03.06.2006., 10:19
Mi smo spaljivali neku zilicu na ulazu u nos kod ORL i nakon toga je sve bilo u redu. Ipak odi negdje na pregled

Andora
03.06.2006., 10:44
ja sam bila deblja ko djete pa bi doktor uvik rekao da je to višak krvi! :lol:

ipak, ostala mi je trauma iz djetinjstva kad bi se vraćali doma iz vikendice, al po magistrali ogromne gužve od turista.... počela bih krvarit iz nosa, mama bi dodala malu prozirnu vrečicu i onda bi krv kapala i kapala unutra, a onaj smrad uskuhane krvi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fuj!!

Arijana
03.06.2006., 13:18
Eriku već oko 2 tjedna otprilike svaki drugi dan procuri krv iz nosa (uvijek samo jedna nosnica, ali se mijenjaju) i to traje jako kratko (ali obilno) i stane. Znam da klincima zna bezazleno curiti krv iz nosa, ali ovo već dugo traje pa se počinjem brinuti.

Nama se to isto događalo nedavno, kad su bile velike vručine, pogotovo ako bi bila malo duže na suncu, a malo prije toga je bila lagano prehlađena. Isto je trajalo negdje cca 2 tj. i nije joj krvario nos svaki dan.
S obzirom da smo i ja i MM kao mali dosta krvarili na nos (MM i dandanas kad jače čihne), nisam se previše zabrinjavala.

Ako uskoro ne prestane, bolje da se obratiš doktoru.

Eci
03.06.2006., 22:09
Otići ćemo u ponedjeljak doktoru ako ne prestane, jučer po noči i danas po noći mu je išla, i još jednom danas tijekom dana.
Ne vjerujem da je zbog zgrušavanja jer njemu curi vrlo kratko. Možda to jedna te ista žilica stalno krvari, ne znam.

mamazika
04.06.2006., 00:05
Jel možda kopa nos?

kinder
04.06.2006., 10:11
krvarenje iz nosa u dječjoj dobi:
najčešće REKAS ( recurrent epistaxis from Kiesselbach's area syndrome)- nasljedna slabost endotela krvnih žilica , često u razgovoru saznajemo da je netko od bližnjih rođaka imao varikozitete, cerebrovaskularni inzult,hemoroide.
upala sluznice nosnog predvorja - 95 % Staphylococcus aureus
deformacije prednjeg dijela nosnog septuma

od oslalih uzroka, javljaju se rijetko: poremećaj koagulacije, hematološke bolesti, anemija,juvenilni angiofibrom.

Pretrage:

- kompletna krvna slika
- vrijeme krvarenja
- vrijeme zgrušavanja
- broj trombocita
- željezo
- TIBC, UIBC
- bakteriološki obrisak nosa
- pregled otorinolaringologa

kada se utvrdi uzrok, tada se vrlo lako liječi .
kauterizacija ( spaljivanje) je predzadnja metoda liječenja, zadnja je operativno liječenje.

TinnaZ
16.10.2008., 12:06
e Kinder, pametnice naša.
Ako nije ti nije problem odgovoriti, da li postoji neka granica do koje se ne bi trebala raditi panika (jer da bi dobili bilo kakvu reakciju od naše pedijatrice moramo napraviti paniku ili se posvađati).
Kod nas je za sada otprilike 1 tjedno, uvijek u snu, curi 5-10 min. Činjenice koje eventualno kao laik mogu povezati - zadnjih godinu dana izrazito slabo jede, ujak je imao vene i na kraju umro od posljedica pada u kući uzrokovanog nečim (niski tlak, moždani udar ... nije na kraju bilo definirano), njegovoj kćeri je curila krv iz nosa godinama, valjda svaki drugi dan, izrazito visoka mršava, prozirna curica, moj djed umro od moždanog udara.

ivancica
16.10.2008., 18:18
Mom F. isto često curi krv iz nosa. Jedno vrijeme mu nije curilo i to nakon što smo radili obrisak i ustanovljeno je da ima neku bakteriju(zaboravih više koju). nakon terapije mu se smirilo. Sad opet zna nekada curiti, cuno rjeđe, nekad doduše zna kopati nos pa zagrebe. Mislim da ćemo opet na bris.

Možda je to i kod vas slučaj, mada kad čitam ovo od kinder nađem da i kod nas ima u obitelji ljudi sa navedenim simptomima. Može biti da je malo i nasljedno. Kinder, stižemo na pregled. :mrgreen:

triplemama
17.10.2008., 01:07
Kao što kaže Andora mojoj M. često teče krv kada smo na putu u autu i često po noći. Vodili smo je otorinolaringologu prije par godina i poslije pregleda je rekao da nije ništa opasno ali nismo radili nikakve nalaze. Inače smo porodično anemični :mrgreen: .

Arijana
21.10.2008., 13:22
Nama je savjetovano vitamin C za djecu i kalcij, to kao jača krvne žile.

M&A
21.10.2008., 14:52
i mi smo muku mucili s krvarenjem iz nosa,po danu po noci nikada nismo znali kad ce krenuti iako bi se zaustavljalo u roku pet minuta.
cura je tad imala neke tri godine,a mene lovila panika da ne bi pocela krvariti u snu pa se nedajboze ugusila :/
pitali njenog redovnog pedijatra i dobili totalno glup odgovor "zdravo je to,ima jaku krv!"
jednom joj je cetiri-pet puta procurila krv iz nosa u istom danu i mi pravac pedijatar.
bogu hvala nije radio ovaj "nas" nego neka nova mlada pedijatrica koja ju je pregledala i ustanovila "upaljen nosic,tocnije upala gornjih disnih puteva"i dala joj tjedan dana antibiotik i Operil kapi za nos da joj stegne malo zilice u nosu koje su bile prosirene i lako pucale.
nakon te terapije do danas (a sad je curi 14,5 god.)nikad joj se vise nije ponovilo krvarenje iz nosa.

argenta
21.10.2008., 18:16
Zvjezdici krv teče svakodnevno od 6. mjeseca života. Ali pedica se zbog toga nije nešto zabrinjavala, pa nisam ni ja. Od pretraga nismo bili niti na jednoj. A krvarenju smo doskočili tako da joj svaku večer namažemo nosić kremom NISITA koji povećava vlažnost sluznice. Otkad to radimo, krvarenje je skroz prestalo.

pale
13.12.2008., 09:27
Ivi u zadnje vrijeme često ide krv iz nosa. Uvijek je to u snu, najčešće ujutro, tj to je probudi. Nije obilno i traje kratko, ali me zabrinjava što se pojavi svako malo :/ Od ljeta svaki mjesec par puta. Sad ne znam da li da odem do pedijatrice da ne skupi koji virus tamo, a nije tako strašno. Evo jutros je probudila MM-a ( ja radim), kaže on da se prepao, budi ga krvava i ona i krevet :(

Eci
07.12.2009., 22:53
Ajme, ne mogu vjerovati da sam ovu temu otvorila 2006.
I dalje imamo isti problem, samo sam skužila da se to dešava zimi, u vrijeme grijanja pa mislim da je zbog suhog zraka.
Ima li netko još neku ideju osim zdjelica sa vodom na radijatorima?
Potražiti ću i tu kremu u apoteci.

bucka
23.12.2009., 11:18
nika ima virozu!
prekjucer joj je isla krv iz nosa!
jucer 3 x!
danas vec 2x!
ne bude to puno, ali bude iz cistog mira i vec se malo brinem! :(

monax
23.12.2009., 11:24
Mojem isto cesto curila krv iz nosa, pogotovo u snu, jastuk sav krvav a tek kad se usiri krv uzass

radili sve pretrage i sve bilo ok

i nama je spas mast NISITA.
Fizioloskom isperemo nos prije spavanja i malo masti u nosnicu.

argenta
23.12.2009., 13:49
radili sve pretrage i sve bilo ok
Evo, da se i ja malo požalim... nakon dva mjeseca trčkaranja do Klaićeve i natrag, ispada da njoj nije ništa i da se "trebam naviknuti živjeti s tim". Mislim, halo, pa živim s tim skoro cijeli njen život (4,5 godine), ali zar to znači da je to normalno?

bucka
28.12.2009., 13:43
nika ima virozu!
prekjucer joj je isla krv iz nosa!
jucer 3 x!
danas vec 2x!
ne bude to puno, ali bude iz cistog mira i vec se malo brinem! :(
evo samo da "prijavim" da se nakon par dana sve smirilo i nos prestao krvariti!