PDA

Pogledaj cijelu verziju : Streptococcus agalactiae ???Pcelica Mara
07.06.2006., 16:52
Eto, sorry ako ja stalno gnjavim s ovim bakterijama, ali što ću kad gnjave one mene.
Dakle, ovaj Streptococcus grupe B je moj vjerni drug koji se vraća i kada ga se konjskim dozama antibiotika nakratko i uspijem riješiti.
Znam da je opasan pri porodu (da me bar to brine :( ) ali ne znam koliko je štetan u postupcima. Moj dr. kaže nimalo, ali mnogi znanstveni radovi kažu drugačije.
Ima li tko iskustva s ovom beštijom?
Smeta li mi za postupak (FET)?
Kako ga se riješiti jednom zauvijek (E. coli sam otjerala, vjerujem brusnicom koju još uvijek tamanim u neizmjernim količinama i svim oblicima)?
Luda sam više od ovih briseva, koji postaju sve bolniji, toliko da sam počela krvariti poslije njih, a stalno idem i muka mi je više.

bbarbara
07.06.2006., 18:29
Pčelice i ja sam to imala, na sreću uspjela sam ga se rješiti sumamedom. Ali od njega sam nažalost dobila kandidijazu s kojom sam se mučila skoro godinu dana.

Ako budeš uzimala sumamed, svakako pazi da uz njega uzimaš barem 2 acidofila dnevno i nakon njega da sačuvaš vaginalnu floru vaginalete vagisan ili dodorlein med.

Sretno :love:

Metvica
07.06.2006., 20:00
Ako budeš uzimala sumamed, svakako pazi da uz njega uzimaš barem 2 acidofila dnevno i nakon njega da sačuvaš vaginalnu floru vaginalete vagisan ili dodorlein med.
uz antibiotike koristim kapsule Prolife (zgodnog li naziva :) ) - probiotik koji čuva crijevnu inu floru
ovaj put (nakon hsg-a) sam ga zaboravila uzeti uz hiramicin, pa sam se ogljivila, no riješilo se stanje nakon par dana probiotika + ispiranje rodnice jabučnim octom (razrijeđenim, naravno)

ina33
07.06.2006., 20:11
Pčelice, ako si tome sklona (kandidijazama), na to treba jako paziti. Paradoksalno, meni je prije IVF-a jedna ginićka koja me ne poznaje dala zbog jako malog iscjetka pit Medazol, ali bez vaginaleta, dobila sam takvu kandidijazu da sam morala Itrac protiv tih gljivica. Napominjem, ja sam tome neuobičajeno sklona (tipa obučem malo uže traperice - eto kandide), tako da moje iskustvo nije baš najrelevantnije.

dori
07.06.2006., 21:42
Draga Pčelice i ja sam početkom trećeg mj.imala takav nalaz . Prema antibiogramu pila sam klindamicin koji mi je totalno uništio želudac i stvarno ga nikome ne bi preporučila. Sljedeći bris nije bilo steptococcusa nego enterococcu i E.coli. Opet sampila antibiotik i to klavocin. On mi je bio ok. Uz njega, dnevno sam pila po jedno dvije litre čaja od šćirice, brusnicu u kapsulama i aloa vera gel. Svaki dan sam pila acidofil i prvi put u životu nakon antibiotika nisam dobila candidu.
Nakon cijele te torture jučer sam napokon dobila negativan nalaz brisa cerviksa.
Da pojasnim. Šćirica je neugledna biljka koja svuda raste, ustvari je korov. To je ona biljka kraja koje prođeš zaljepi ti se za hlače. Ja sam je sama brala i sušila, i od toga kuhala čaj.
Alo vera gel ima jako antibakterijsko djelovanje. Ja sam kupila bocu od Natural Weltha koja košta 139,00 kn i traje tri tjedna. Treba samo paziti jer je ne smiju koristiti djeca i trudnice. Ne preporuča se ni ženama koje imaju jake menstruacije.
Obavezno pij puno tekućine i kontroliraj mokraću, jer se bakterije reda streptokok rado prenesu iz mokraće.
Samo moraš biti uporna sa tim alternativnim preparatima jer inače niš od toga.

Sretno Pčelice ;)

dori
07.06.2006., 23:57
Pčelice, da li je tvoj M radio briseve uretre i ejakulata?
Postoji mogućnost da ti on to stalno prenosi ako se nije llječio.
I obavezno koristite prezeravitve dok god oboje ne budete čisti.

:*

Eowyn
08.06.2006., 08:54
pcelice mara, protiv streptokoka je djelotvoran jedino penicilin, npr. ospen. (ja sam ga se nakon hrpe antibiotika na kratko riješila ninurom). pokušaj se o tome konzultirati s gin.
sretno.

Pcelica Mara
08.06.2006., 10:50
Hvala svima na odgovorima :love:
Ja sam nažalost alergična na penicilin (tj. preosjetljiva) pa mi ga dr. ne daje ako nije baš kritično. Nisam sklona kandidijazama, a inače i obožavam jogurt :) .
Molim vas još samo za mišljenje smijem li s time poći po moje smrzuljke. Znate i sami koliko mi se čeka, išla bi odmah po njih, a nisam sigurna da ću se ovih beštija riješiti do tada (ili hoću pa će se vratiti).

mama
08.06.2006., 11:46
Prema znanstvenoj literaturi rizika od infekcije ploda kod trudnoće kada ista završava carskim rezom ne bi trebao postojati - pa ne bi trebalo biti problema.

Nego, da li si razmišljala o homeopatiji ili nekakvim biljnim pripravcima?(možda se konzultirati sa Čelikovićem, njegove trave stvarno pomažu uz razne probleme)

Pcelica Mara
08.06.2006., 11:57
Hvala mama :lol:

Ma razmišljala sam, ali nikako da odem do travara, a i htjela bi nekog dobrog, a ne šarlatana s travčicama. Ma moram poći, a i nekako previše vjerujem klasičnoj medicini. Ipak sam ja biolog, a znam da bakteriju ubija antibiotik... Ali bilje svakako ne može škodit, i to znam.

mama
08.06.2006., 12:19
I ja sam biolog, ali kad mi je zaškripala klasična medicina pomogao mi striček Čeliković (Gračanska cesta), on je kao među najboljima. Kod njega možeš doći sa liječničkim nalazom kako bi ti optimalno složio travuljage za probleme koje imaš.

Znam ljude kojima je jako puno pomogao i onaj medar iz V Gorice kojem isto doneseš nalaze liječnika pa ti on napravi tvoju mješavinu meda (npr. od prijateljice maleni ima teški oblik astme - kako je počeo sa tako složenim mednim pripravcima, više nije imao teških napada).

Ma probaj - može samo biti koristi!

Pcelica Mara
08.06.2006., 15:21
I ja sam biolog, ali kad mi je zaškripala klasična medicina pomogao mi striček Čeliković (Gračanska cesta), on je kao među najboljima. Kod njega možeš doći sa liječničkim nalazom kako bi ti optimalno složio travuljage za probleme koje imaš.

Znam ljude kojima je jako puno pomogao i onaj medar iz V Gorice kojem isto doneseš nalaze liječnika pa ti on napravi tvoju mješavinu meda (npr. od prijateljice maleni ima teški oblik astme - kako je počeo sa tako složenim mednim pripravcima, više nije imao teških napada).

Ma probaj - može samo biti koristi!

Kolegice mama, možeš mi poslati brojeve telefona (ako imaš) na pp.
Hvala! :love:

rvukovi2
10.06.2006., 17:31
Draga Pčelice, svakako i obavezno se riješi ovog strepa, meni je on izazvao pobačaj blizanaca u 21. tjednu trudnoće.

Taj doktor koji ti je rekao da on nije opasan ili slabo prati literaturu ili nikad nije imao iskustva s ovom beštijom.
Šteta što si alergična na penicilinske antibiotike oni su najdjelotvorniji protiv ovog gnjusa.
Nisam sigurna koliko se može homeopatijom izliječiti, no bilo bi dobro da s obzirom da ti ga TM stalno vraća probaš totalno prestati s odnosima bez kondoma jer i tako idete u IVF, bez obzira što se ti i TM u isto vrijeme liječite.
Moguće ti baš ta bakterija i smanjuje šanse za trudnoću.

Jako je opasno ako ga imaš na cerviksu, a ideš u postupak neizliječena jer ga s kakteterom doktor pogura u endometrij i eto ti onda sto problema.

Znači obavezno ga izliječiti prije sljedećeg IVF-a.

Pcelica Mara
10.06.2006., 17:44
Hvala na upozorenju. Potvrdila si moje strahove jer sam i ja po literaturi našla podatke da Streptococcus, premda "bezopasan" u cerviksu može postati patogen u maternici i naškoditi plodu. Mislim da me moj dr. samo želi smiriti jer je primjetio da lagano ludim, možda stvarno i od viška informacija i silnih statistika.
Sad pijem Medazol, iako ne piše na uputama da djeluje na ovu bakteriju :? . Ma idem u ponedjeljak i tražit ću penicilin pa neka dobijem pufice, isplati se.

Pcelica Mara
10.06.2006., 17:57
Ispravak, Medazol djeluje na Peptostreptococcus species kamo spada i moj gnjus.

rvukovi2
10.06.2006., 18:23
Ma najbolje ti abg govori koji antibiotik trebaš uzeti, meni je npr otišao s Cedaxom, a prije toga sam dobivala Klavocin i penicilin.
Ustvari ja se nadam da je otišao jer je gad bio u endometriju.
Tebi želim da ga se što prije riješiš.

A to što te tvoj doktor tješi, meni nikako nije popularna metoda.

Osobno želim čuti istinu o svemu ma koliko on ružna bila jer se lakše nosim s istinom na koju nekako mogu utjecati nego sa šokom kojeg nisam očekivala.

Ne razumijem zašto neki doktori misle da žene ne bi trebale čitati i informirati se, pa zbog čega nama služi glava na ramenima i mozak u njoj?
Ja od toga što više znam nisam ništa više uznemirena-baš suprotno.