Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Mango chutney

  1. #1
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno Mango chutney

    Imamo doma jednu teglicu mango chutneya kupljenu na rasprodaji s kojom bas ne znamo sto bi poceli. Nismo neki specijalisti za indijsku kuhinju (ali bismo rado naucili ponesto), no znamo da je to fini dodatak pecenom mesu (vec isprobali!) i rado bismo znali nesto vise.

    Listao sam vec temu o indijskoj kuhinji (zasad samo povrsno, mozda sam nesto ispustio) pa nisam puno nasao o tome. Zanimalo bi me uz sto najbolje pase (koje vrste mesa itd), mozda ima jos kakvu primjenu osim te?
    (recimo, nisam jos probao namazati na kruh , pojma nemam zasto ... )

  2. #2

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    Tatek mi chutney jedemo uz Indijski curry jer moja malenkost obozava jaaaaako spicy hranu pa cutney malo ublazi 'vatru' (obozavam i kombinaciju ljutog i slatkog). Inace Englezu znaju chutney posluziti uz janjetinu s mentom ...

  3. #3

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno Re: Mango chutney

    Citiraj tatek prvotno napisa
    Zanimalo bi me uz sto najbolje pase (koje vrste mesa itd), mozda ima jos kakvu primjenu osim te?
    tatek, to ti je kao da pitas uz sto da serviras salatu. pase uz sve sto ti se svidja.
    osnova indijaske kuhinje jest da bi se svaki obrok trebao sastojati od:
    -rize i/ili kruha (npr. naan bread)
    -jela od mesa, ribe, povrca ili lece
    -chutneya
    to je ono pod obavezno.
    za svecanije jelovnike bit ce tu po nekoliko vrsti od svega i jos raita i sl.
    u svakom slucaju chutney se ne jede sam na kruh i sl. nego u kombinaciji s nekoliko indijskih jela.

    ono sto ja serviram s mango chutneyem je uglavnom riza (uglavnom lemon rice), neki curry, naan bread i raita od cikle (ili od cikle i mrkve) i to bude sjajna kombinacija. ako trebas recept za bilo koje od ovoga, ukljucujuci i recept za chutney, ja ga sama radim, samo reci.

  4. #4
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,985

    Početno

    U principu je super svugdje gdje ti baš fali kiseli okus.

  5. #5
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Hvala na savjetima!

    tridesettri, javim ti se mozda sa kojim pitanjem nakon vikenda, detaljnije cu prolistati onaj topic o indijskoj kuhinji!

  6. #6
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,985

    Početno

    Alternativno odi na tečaj indijske kuhinje i tamo možeš naučiti kako se pravi čatni od jabuka ili drugog voća iz našeg podneblja
    (čatni od jabuka s kurkumom i anisom - mljac)

  7. #7
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Citiraj Davor prvotno napisa
    Alternativno odi na tečaj indijske kuhinje i tamo možeš naučiti kako se pravi čatni od jabuka ili drugog voća iz našeg podneblja
    (čatni od jabuka s kurkumom i anisom - mljac)
    Bio bi dobar taj tecaj, no obzirom da ima barem 20 tecaja na koje bih isao da ima vremena i love (a nema zasad ni jednog ni drugog) ... mislim da bih ipak prvo na bubnjeve ...

  8. #8

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    tatek samo ti sviraj bubnjeve...ima dovoljno linkova na webu, a i nas nekoliko ovdje sa dobrim indijskim receptima. ako imas volje i malo kulinarskog znanja, za cas se ufuras u sve to...

  9. #9
    ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Njemacka
    Postovi
    854

    Početno Re: Mango chutney

    Citiraj tatek prvotno napisa
    Imamo doma jednu teglicu mango chutneya kupljenu na rasprodaji s kojom bas ne znamo sto bi poceli. Nismo neki specijalisti za indijsku kuhinju (ali bismo rado naucili ponesto), no znamo da je to fini dodatak pecenom mesu (vec isprobali!) i rado bismo znali nesto vise.

    Listao sam vec temu o indijskoj kuhinji (zasad samo povrsno, mozda sam nesto ispustio) pa nisam puno nasao o tome. Zanimalo bi me uz sto najbolje pase (koje vrste mesa itd), mozda ima jos kakvu primjenu osim te?
    (recimo, nisam jos probao namazati na kruh , pojma nemam zasto ... )
    Tatek,
    mi mango chutney jako volimo bas na kruhu, u sendvicu. Slozi se malo sira, zelene slate i chutney. Njam-njam.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •