Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: torta od riže

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno torta od riže

    1 šalica riže
    3 i pol šalice mlijeka
    pola šalice šećera
    pola žličice soli
    1 vanili šećer
    2 žlice maslaca

    Rižu popržiti na maslacu, preliti mlijekom, dodati sve ostalo i kuhati dok riža ne upije sve mlijeko. Ostaviti ohladiti

    Napraviti šlag ( 1 vrečica ) i u njega umješati 3 žumanjka i sve zajedno umješati u rižu.
    U namaščeni modl za tortu staviti na dno pola šalice zdrobljenih keksi s maslacem i staviti smjesu od riže. Peči 20 minuta na 220.
    Po želji na vrh staviti šlag i ukrasiti svežim voćem.

    Našla u prastaroj kuharici pod " hrana za trudnice i djecu" i oduševljena. Torta za sve obroke i sve prilike. Jako jednostavna i brza. Najbolja hladna iz friždera.
    Dobar tek

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    460

    Početno

    moji godinama rade nešto slično, samo se ne peče. jedino kaj ide hrpa voća u nju pa se onda radi samo za blagdane i rođendane jer nije najjeftinija

    uglavnom, kolač koji svatko radi po svom ukusu,
    skuha se riža na mlijeku (sa malo šećera) večer prije i ostavi se da upije mlijeko, ali moža ostati onako vlažna; od voća šta volite, ako je konzervirano tipa višnje ili ananas i ostalo što nije sezonsko preko noći se ostavi da se ocijedi od viška soka, a ujutro (tj kad ju već radite) izreže se sve ostalo voće koje želite. možete stavljati doslovno sve što volite, mi jedino nismo stavljali jabuke.
    znači: naranče, banane, breskve, marelice, kivi, višnje, ananas, kruške, mandarine, smokve, datulje, suhe marelice... što volite ili vam padne na pamet, ili što u to doba godine ima svježe. poanta je da ima što više različitog voća. može se staviti i sitno nadrobljena čokolada, ako volite.

    slaže se (ili na veeeeliki tanjur ili u veliku staklenu zdjelu, kako vam drago) red riže, red šlaga od slatkog vrhnja, i red nabacanog svakakvog voća. ne štedite. i tako do vrha, završavate šlagom.

    na žalost ne mogu vam napisati količine, mi to radimo odokativno i u količinama dostatnim za omanju vojsku! i nikada ne bude dovoljno! :D

    mm je prije braka (bili smo skupa 10 god) uvijek rado dolazio čestitati šta god je trebalo
    i sa vrata bi pitao: ima riže?

    a za njegov rođendan, radi se jedna za goste, a jedna za njega! legenda moja velikodušna!

    to je bio i ostao najdraži obiteljski kolač iako mi je mama maherica sa svim kolačima.
    nadam se da će se netko okuražiti i probati!
    a ja moram probati ovu tortu gore.

    e, da!
    riža se mora dobro ohladiti u frižideru prije posluživanja, i ni ne pokušavajte ju vaditi da lijepo izgleda, to djelomično uspijeva samo mojoj mami. zato veliku žlicu u ruke i navalite!

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2004
    Postovi
    823

    Početno

    A ja ću probati vaš obiteljski kolač. Koliko mi svi jedemo riže mislim da će i nam trebati veća zdjela.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    681

    Početno

    Ja još uvijek radim klasični reis koch, jedan od najdražih kolača mi je to

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •