Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: i ovo je moguce :)

  1. #1
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,222

    Početno i ovo je moguce :)

    ZANIMLJIVOSTI Akiko Nishimoto omiljena je među učenicima osnovne škole u Čaglinu nedaleko od Požege
    Učiteljica iz Japana predaje engleski jezik u čaglinskoj školi
    Autor KAROLINA PAVIĆ





    ČAGLIN - Nije stroga, puno nam pomaže, a i super zna engleski. S nekim joj hrvatskim riječima, istina, katkada malo zapne, pa onda i mi nju možemo podučavati. No, najviše nam se sviđa što je veoma dobra - opisali su Josipa Abramović i Valentino Knatek, učenici petoga razreda Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu, svoju novu učiteljicu Akiko Nishimoto.
    Ona je Japanka, podrijetlom iz mjesta Nanae na otoku Hokkaido, a engleski jezik u čaglinskoj školi, koja ima oko 240 učenika, predaje od lanjskoga rujna. Doznali smo također kako je svoje đake usput naučila i poneku japansku riječ, poput "arigato", što znači hvala, ili "konnichiwa", kako se na njezinu materinju jeziku veli dobar dan.

    - Jako sam zadovoljna ovim poslom. Učenici me slušaju i,iako im je u početku bilo čudno vidjeti u razredu japansku nastavnicu, sada su se već naviknuli - kazala je mlada Akiko, koja je, podsjetimo, stanovnica čaglinskoga kraja, najistočnije i najnerazvijenije općine u Požeško-slavonskoj županiji, već nekoliko godina.

    Sa suprugom Dragom Damjanovićem, za kojega se udala lanjskoga Valentinova, živi u Latinovcu, malome naselju bez asfalta i vode, a posao učiteljice engleskoga, što joj je inače struka, u čaglinskoj je školi dobila nakon napisa u Večernjaku.

    - Jedno mi je jutro tajnik donio Večernji list u kojem smo pročitali da samo četiri kilometra od naše škole živi Japanka koja je učiteljica engleskoga jezika.

    Odmah smo otišli u Latinovac i brzo se dogovorili. Akiko radi kod nas od početka školske godine, učenici je veoma vole, a i mi smo jako zadovoljni - pojasnila je Ljubica Kovačević, ravnateljica čaglinske škole, u kojoj bi se, doznajemo, mogao početi učiti i japanski jezik.

    Takav su zahtjev, naime, uputili resornome ministarstvu, a bude li im odobreno, od sljedeće bi se školske godine japanski uveo kao izborni predmet. Učenici su, ističe ravnateljica, veoma zainteresirani, a zanimanje za jezik te daleke zemlje iskazali su i drugi stanovnici Čaglinštine, pa planiraju organizirati i tečajevi za odrasle.

    No, to nije sve. Zahvaljujući učiteljici Akiko, čaglinska se škola povezala s Veleposlanstvom Japana, koje je ondje priredilo atraktivnu izložbu fotografija, a na proljeće bi se trebala uspostaviti i suradnja između veleposlanstva i Općine Čaglin.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,299

    Početno

    ..kao u nekom filmu bilo je već na TV o Akiko, baš je slatka.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •