Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Srce je organ koji raste!

  1. #1
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,884

    Početno Srce je organ koji raste!

    Krajnje je vrijeme da i ja napišem svoju priču s poroda ako ne želim da neke stvari ne izblijede i ne nestanu iz sjećanja. A to nikako ne bih željela.
    Moja priča nije ni blizu onih koje ste navikli čitati, o predivnim prirodnim i skoro prirodnim porodima jer je priča o carskom rezu, ali za mene je posebna, pogotovo onaj dio nakon samog poroda. Ako ni zbog čega drugog, zbog toga je se isplati napisati.
    Ova trudnoća je bila uredna jednako kao i prva ali sam ju puno teže psihički podnosila i jedva sam čekala kraj... a kraja niotkud.
    U subotu, 1.3. navečer otišla sam u bolnicu zbog visokog tlaka i neosjećanja bebača tokom skoro cijelog dana.
    Svena smo već neko vrijeme pripremali da će doći i taj dan kada ću morati otići i rastanak mu nije teško pao, dapače, tjerao me da odemo što prije da mu što prije rodim brata kojeg je toliko željno iščekivao. Za razliku od njega meni je rastanak pao prilično teško pogotovo zato jer sam znala da se možda neće raditi o samo nekoliko dana.
    Kada smo stigli u bolnicu, pregledavaju me u predrađaoni, mjere tlak koji je sasvim u redu, i stavljaju na ctg koji je također uredan. Već sam se psihički spremala za odlazak kući ali je dežurni doktor U. odlučio pošto sam u terminu (39. tjedan) da ostajem tamo.
    Specijalizantica mi je uzela anamnezu, a ja sam odbila potpisati da sam suglasna sa svim intervencijama. Nudila sam plan poroda za koji je rekla da njima ne znači ništa (ali ga je ipak priložila u karton) i dala da na njihov obrazac napišem što točno odbijam.
    Noć sam provela u predrađaoni, većim dijelom prikopčana na ctg i slušajući jaukanja i stenjanja žena pored sebe koje su bile u trudovima.
    Na jutarnjoj viziti probala sam nagovoriti dr. B. da me pusti doma, međutim tlak mi je opet malo skočio i ona nije htjela ni čuti. Pitala me kako sam se dogovorila sa svojim ginekologom (onim koji mi je vodio trudnoću) da ću roditi (?). Odgovaram da se nismo ništa dogovarali ali da se nadam prirodnom porodu.
    Do ručka sam ostala u predrađaoni a onda su me prebacili na Ginekologiju 1 s obzirom da na patologiji trudnoće nije bilo mjesta.
    Drugo jutro dolazi onaj isti dr. U. Koji me hospitalizirao i pita što ja radim u bolnici kada je sve u redu (tlak cijelo vrijeme osim onog jutra u predrađaoni uredan, crtg također, kao i uzv). Odgovaram mu da sam tu jer me on hospitalizirao i da što se mene tiče mogu odmah doma.
    Kaže da ćemo vidjeti kada me prebace na patologiju i odlazi.
    Drugi dan su me premjestili ali ni tamo me nitko ne želi otpustiti.
    I tada sam se pomirila sa činjenicom da iz bolnice neću izaći 2u1 već sa „bezimenim“ na rukama.
    Dani mi prolaze prilično jednolično i dosadno. Svaki treći dan uzv, svakih par pregled, svakodnevno 1-2 ctg-a i 3 mjerenja tlaka koji je u većini slučajeva školski.
    Sven i MM mi svakodnevno dolaze u posjete i to je bilo sve što mi je kratilo bolničke dane. Sven je nestrpljiv i svaki puta pita: Još nisi rodila? Pa kad ćeš već jednom?“
    Prošao mi je i termin (6.3.), i moj rođendan na koji su se neki kladili (9.3.), i Svenov rođendan (11.3.) na koji sam se ja nadala roditi. Dan prije rođendana Sven mi je rekao da ako mu sutra rodim brata da će mi kupiti Coca-colu (poznata sam ovisnica).
    12.3. odlazim na još jedan pregled i dr. Z. zaključuje kako se ništa ne događa, i dalje sam skroz zatvorena, cerviks nezreli, i da ako do ponedjeljka 17.3. ništa ne krene idem opet na sekciju. Željeći to izbjeći po cijele dane se prešetavam po bolnici, cupkam po stepenicama, ali ništa. Neće pa neće.
    Dvije večeri prije poroda ležala sam u krevetu i razmišljala kako sam se ustvari već pomirila sa sudbinom. Došla sam „nabrijana“ na prirodni porod, a evo, dva tjedna u ovom bolničkom okruženju više mi ni carski nije neprihvatljiva opcija. Tada bih već pristala na (skoro) sve samo da više rodim i pobjegnem iz bolnice.
    Cimerica s kojom sam se najviše zbližila (od njih 20-ak koliko sam ih promijenila) išla je roditi 3 dana prije mene i sjećam se kako sam joj govorila „blago tebi, ti ćeš već danas maziti svojeg Roka“. Sada, 2 mjeseca nakon toga mi je ta moja rečenica tako smiješna. Kao da me tada čekalo još 50 svjetlosnih godina do zagrljaja sa mojom štrucom. A u stvari sam se točno tako osjećala. Svaku ženu koja je „selila“ u rađaonu gledala sam s toliko čežnje i zavisti jer će ubrzo biti sa svojom bebom a ja ovdje moram još čubiti i topiti se nad tuđim bebama koje vidim na tri sekunde dok ih voze u kolicima na vizitu.
    U nedjelju, dan prije dogovorenog carskog MM se sjetio da želi bebaču dati ime prije nego se rodi i svečano objavljuje da se baca u ozbiljnu potragu (a bilo mu je i vrijeme nakon 9 mjeseci). Taj dan me nazvao valjda pedeset puta, svaki puta sa nekim novim prijedlogom, a na većinu njih sam okretala očima. Jednako kao i on 9 mjeseci na moje prijedloge.
    Pedeseti put kad je nazvao predložio je ime Gordan na koje sam pristala i tako je naš „bezimeni“ dobio ime.
    Popodne za vrijeme posjeta svi smo bili prilično euforični znajući da je to zadnji put da se vidimo u troje i da će slijedeća posjeta biti u četvero. Sven je presretan i ljubi mi trbuh cijelo vrijeme pričajući Gordanu kako će se sutra upoznati i kako je on njegov stariji brat koji će ga čuvati i učiti glupostima da zezaju mamu i tatu.
    Opraštamo se a ja jedva susprežem suze znajući da je to ovaj put stvarno TO. Sven mi više nikada neće biti jedina najveća ljubav, od sutra će doći još jedno maleno čudo koje će zauzeti jednaki dio srca kao i on. Pa je li to stvarno moguće??? Pa srce će mi se raspući!
    Ostatak dana prolazi u nekoj magli i navečer odlazim na brijanje i upute za slijedeće jutro.
    Mislila sam da tu noć neću oka sklopiti međutim spavala sam možda najbolje do tada.
    Ujutro u 5.30 sestra me budi za klistir i ctg. Nakon toga slijedi tuširanje dezinfekcijskim sredstvom i odlazak u rađaonu.
    Na hodniku rađaone svakom doktoru i primalji ponavljam kako želimo pohraniti matične stanice i saznajem da mi treba još jedan formular koji do tada nismo ispunili. MM trči u ambulantu po formular, predaje ga primalji na ulazu. Ja na brzinu ispunjavam sa infuzijom u ruci pa preko primalje šaljem MM-u da ispuni svoj dio, pa on opet vraća meni. Mislim da su nas primalje slale u rodno mjesto koliko smo ih našetali.
    Nakon vizite konačno me obavještavaju da je vrijeme i da krećemo.
    U sali već na stolu pod spinalnom još jednom napominjem dr.-u za matične stanice i tada se posramim na njegov odgovor „lako za njih, neka prvo sa bebicom bude sve u redu“. Naravno, pa kakva sam ja to majka kada o tome uopće ne razmišljam. A tada mi se dogodi klik i od tog trenutka samo o tome razmišljam „samo da bude sve ok, samo da bude sve ok, samo da bude sve ok...“.
    Operacija je počela. Nakon par minuta čujem plač i odmah zatim mi pokazuju mog sinčića. Odvoze ga na vaganje i mjerenje a mene preplave emocije i ne prestajem plakati od sreće. Nakon mjerenja donose mi ga još jednom da ga vidim i izljubim i odnose na odjel.
    Pred kraj šivanja med. brat pita dr. Z gdje me voze, na ginekologiju 1 ili na odjel babinjača. Gledam u dr. Z i govorim umilno „na babinjače“. Dr. Z odgovara „babinjače“ i na tome ću mu vječno biti zahvalna.
    Naime, na babinjačama ću još danas dobiti svoju bebu dok na Ginekologiji 1 pitanje da li ću i sutra.
    Odvoze me u sobu i sva sretna obaviještavam sve po redu da sam rodila.
    Na moje iznenađenje i još veću sreću nakon niti pola sata donose mi mog maleckog, skidaju ga i stavljaju na mene radi kontakta koža na kožu. Ljudi moji, koji je to osjećaj!!!
    Iako mi je drugo dijete taj osjećaj nisam imala prilike doživjeti sa Svenom. Ma ne samo taj osjećaj, nego uopće priliku da ga prva tri dana držim na rukama. Ovo je za mene uspjeh velik kao deset nebodera poslaganih jedan na drugi... ma i veći.
    Gordan se odmah bacio na „posao“ i kao pravi radoholičar slijedeća dva dana nije se odvajao od cike. Zahvaljujući tome već je drugi dan ubirao plodove svog minulog rada, mlijeko mu je curilo u potocima!
    Posebno na što sam ponosna je to što ga nisam dala od sebe ni sekunde (osim kada su ih odnosili na vizitu i kupanje) usprkos nagovaranju sestara da ga dam barem prvu noć da se odmorim. Ma koji odmor! Pa njegova blizina mi je i odmor i hrana... i za dušu i za tijelo, kako moje tako i njegovo. Stiskali smo se u krevetu jedan uz drugog kao da smo na minus pedeset i da nam o tome ovise životi. Nevjerojatno je kako novorođenče može „migoljiti“ po krevetu da bi dotaklo i stislo se uz mamu.
    Gledajući svog „Gordana“ nikako se saživiti s tim grubim imenom na tako slatkom i nježnom malom biću, i konzultirajući se s MM-om Gordan ipak postaje Leon. A kako je Sven poslije ispričao cijelom svijetu, ime je dobio jer papa ciku kao pravi mali lavić.
    Koliko god da sam bila nestrpljiva čekajući porod toliko sam duplo bila sad, nakon poroda, željno iščekujući odlazak kući.
    Nisam trebala dugo čekati, već četvrti dan dobili smo otpusno pismo.
    Izlazeći sa odjela dočekala su me moja starija dva muška sa ogromnim buketom crvenih ruža i konačno smo mogli krenuti u naše toplo gnijezdo. Sven je napokon kao pravi stariji brat mogao malog bracu početi učiti prvim životnim lekcijama.

    I namjerno ostavljam za kraj dio priče koji će mi zauvijek ostati urezan u sjećanje i valjda do kraja života tjerati suze u oči.
    Prvi dan nakon poroda MM i Sven došli su mi u posjet u sobu. Sven nije skrivao oduševljenje bratom i cijelo vrijeme ga je mazio, ljubio i tepao mu. Na odlasku je došao do mene i u želji da nešto kaže zadrhti mu brada i od suza u očima ne uspije izusiti ni glasa. Pitam ga: Jel' ti to plačeš? A on mi drhtavim glasom odgovara: Da, ali od sreće.
    I još jedna srcedrapajuća situacija.
    Probudio se prvo jutro i skočio k'o oparen iz kreveta panično gledajući po krevetu u kojem ležimo Leon i ja.
    - Gdje mi je brat?
    I kad je skužio da leži pored mene, uz olakšanje u glasu: Tu je. Sada ćemo biti braća do kraja života.

    I tu ću završiti svoju priču uz samo još jedan komentar.
    Moje srce ima dva jednaka dijela. I nije se raspuklo, kuca još jače i sretnije.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    22

    Početno Re: Srce je organ koji raste!

    Prekrasna priča.Čestitam

  3. #3
    bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    u miru
    Postovi
    1,245

    Početno

    Auuu moglo bi sad tu biti rapuknutih srdaca

    Ja sam se skroz navukla na priče s poroda.


    I zbunila si me s ovim gordanom

  4. #4
    kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Jarun
    Postovi
    2,995

    Početno

    Suza suzu goni, totalno sam po podu
    I posebno ogromna pusa Svenu, kak je to predivno dijete

  5. #5
    pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    zadar
    Postovi
    981

    Početno

    Prekrasna priča, a CR

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Kastav
    Postovi
    131

    Početno

    Svenu i starijem braci velika Stvarno predivna priča...

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    Kastav
    Postovi
    131

    Početno

    Leonu i starijem braci

  8. #8
    snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    1,201

    Početno

    A Brunda, rasplaka me
    prekrasna priča
    Velikom i malom bratu veliki

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,400

    Početno

    Priču sam pročitala bez problema,ali ovaj zadnji dio sa Svenom me skroz rasplakao Prekrasno!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    ja ne znam šta mi je, ali u zadnje vrime samo cmoljim na priče s poroda...

    drago mi je da ti je sve prošlo kako triba...

  11. #11
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    ...gde Dunav ljubi nebo...
    Postovi
    1,976

    Početno

    Brunda, predivno! Rasplakala si me u ovo nedeljno jutro...
    Ljubi svoje dve ljubavi...
    I da, potpuno si u pravu, sa svakom novom bebom srce je sve vece...

  12. #12
    Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    753

    Početno Re: Srce je organ koji raste!

    Citiraj Brunda prvotno napisa
    Moje srce ima dva jednaka dijela. I nije se raspuklo, kuca još jače i sretnije.
    Brunda, rasplakala si me

  13. #13
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    joj svena, predragi je , stvarno je srce organ koji raste

    berunda, cestitke jos jednom

  14. #14

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,914

    Početno

    brunda, rasplakala si me ,evo me moji gledaju u čudu


    prekrasna priča

  15. #15
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    priča je prekrasna, pogotovo kraj, a ne moram ni reći da sam već navikla da me Sven uvijek rasplače

  16. #16
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,903

    Početno

    priča možda nije onakva kakvu si priželjkivala, ali je divna.

    jasno da je svenko i mene rasplakao

  17. #17
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,906

    Početno

    Brunda, priča je predivna, a Svenove suze su me sjetile na moj prvi susret sa mlađom sekom. Ronila sam suze i jecala od sreće i svi su me pokušavali umiriti i pitali pa zašto plačeš, a ja sam svima rekla :"Pa kad je tako jako volim!"
    I taj osjećaj se nije promijenio do dana današnjeg!

  18. #18

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Mkd
    Postovi
    1,667

    Početno

    Brunda hvala ti za pricu
    a Sven je prekrasan

  19. #19
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,686

    Početno

    Predivna prica

  20. #20

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,973

    Početno


  21. #21

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,299

    Početno Re: Srce je organ koji raste!

    Citiraj Brunda prvotno napisa
    Opraštamo se a ja jedva susprežem suze znajući da je to ovaj put stvarno TO. Sven mi više nikada neće biti jedina najveća ljubav, od sutra će doći još jedno maleno čudo koje će zauzeti jednaki dio srca kao i on. Pa je li to stvarno moguće??? Pa srce će mi se raspući!

    Na odlasku je došao do mene i u želji da nešto kaže zadrhti mu brada i od suza u očima ne uspije izusiti ni glasa. Pitam ga: Jel' ti to plačeš? A on mi drhtavim glasom odgovara: Da, ali od sreće.
    I još jedna srcedrapajuća situacija.

    Probudio se prvo jutro i skočio k'o oparen iz kreveta panično gledajući po krevetu u kojem ležimo Leon i ja.
    - Gdje mi je brat?
    I kad je skužio da leži pored mene, uz olakšanje u glasu: Tu je. Sada ćemo biti braća do kraja života.

    I tu ću završiti svoju priču uz samo još jedan komentar.
    Moje srce ima dva jednaka dijela. I nije se raspuklo, kuca još jače i sretnije.
    joj brunda, koja lijepa priča
    a sven...plačem ko kišna godina, predivno

  22. #22
    VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,261

    Početno

    Draga, draga Brunda, ne daj nikom da ti stavi bubu u uho da kakva si ti to majka. Krasna priča, puna ljubavi i hrabrosti, baš kakva si i majka! Čestitam!

  23. #23
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno


  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    brunda, prelijepa priča!

  25. #25
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,388

    Početno

    ja ne plačem, to mi je od alergije

  26. #26
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,507

    Početno


  27. #27
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Ah, ovaj kraj me totalno raznježio i sva sam se naježila. Prekrasno

  28. #28
    limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    460

    Početno


  29. #29
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,362

    Početno

    Predivno
    I ja sam suzna
    Svenu i Leonu.

  30. #30
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    a jooooooj sta mi uradi zeno

    predivno!

    zasto nema neki smajlic sasuzama raznjezilicama i radosnicama?

    predivno!

  31. #31

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,299

    Početno

    p.s.

    molim admine da pod hitno uvedu par novih plačnih smajlića:

    smajlić koji plače od ganuća
    smajlić koji plače od sreće


  32. #32
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    p.s.

    molim admine da pod hitno uvedu par novih plačnih smajlića:

    smajlić koji plače od ganuća
    smajlić koji plače od sreće


    :D

  33. #33
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Brunda jako lijepa prica

  34. #34
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Brunda jako lijepa prica

  35. #35

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    ajoooj
    a meni treba smajli
    ronim suze uz ogroman
    predivno, braca do kraja zivota!

  36. #36
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,364

    Početno


  37. #37
    danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Klenovnik
    Postovi
    141

    Početno


  38. #38
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,849

    Početno

    prekrasna prica

  39. #39
    Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    572

    Početno

    Predivno
    zbog toga jedva čekam drugo
    a Sven je stvarno brat za poželjeti

  40. #40
    Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    378

    Početno

    prekrasna priča! čestitam ti još jednom.
    a Sven, kao i uvijek, originalan i neponovljiv! mene to dijete svakom izjavom ostavlja bez teksta!

  41. #41
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno


  42. #42
    malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    dalmacija
    Postovi
    8,636

    Početno

    i meni treba smajl koji place od srece...
    predivna prica

  43. #43
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno


  44. #44
    Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagabria
    Postovi
    2,116

    Početno

    rastop

  45. #45

    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,728

    Početno

    Uh

  46. #46
    pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,058

    Početno

    dvostruki rastop

  47. #47

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,536

    Početno

    joj brunda, ne vidim ekran od suza otkad je svenu zadrhtala bradica

    prekrasna prica, cestitam jos jednom

  48. #48
    Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    tu negdje
    Postovi
    1,147

    Početno

    cmolj
    predivno

  49. #49
    Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    279

    Početno

    Prekrasna priča, čestitam na mlađem, ali i na starijem sinu.

  50. #50
    disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    853

    Početno

    auh..al sam se rascmoljila...
    jedva gledam od suza...
    jaaaako dirljiva priča... Sven je
    Čestitam na prekrasnoj dječici

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •