Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Novi pravilnik HZZO-a o ortop. i drugim pomag.

  1. #1
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,027

    Početno Novi pravilnik HZZO-a o ortop. i drugim pomag.

    Kao što ste već čuli, krenuo je novi pravilnik o ortopedskim i drugim pomagalima HZZO-a.
    Doznake će se predavati, popunjavati i dobivati na drugačiji način nego do sada.
    Jučer smo kao predstavnici naše udruge SMA.T (a bome i u ime svih pacijenata, te djece sa pp) išli na sastanak u HZZO i definirali neke nove regule.
    1. U novom pravilniku koji je izašao 24.04.2006 g su dodana, smanjena i izmjenjena neka pomagala.

    2. Na svakoj od doznaka će biti 3 prazna polja za ortp. i dr. pom. gdje će se upisivati potrebne stvari (do sada svaka stvar na svoju doznaku).

    3. Doznake će se rješavati u roku od 5 dana (moš mislit al hajde).

    4. U koliko se u pravilniku br. odobrenog pomagala, tj. količina i marka (vrsta) ili bilo što drugo kosi sa stvarnim potrebama, potrebno je posebno liječničko upozorenje (na povijesti bolesti obrazloženje zašto, koliko, čega i zbog čega- dovoljno od pedijatra ili dr. opće prakse- do sada je bilo obavezno od specijaliste).

    5. Doznake će se ovjeravati na početnih 6 mj.

    6. U svakom područnom uredu će biti na šalterima objavljeno i ponuđeno više dobavljača preko kojih će se moći odobrene stvari dobiti, na vama je da si odaberete BILO KOJEG koji vam najviše odgovara. HZZO ne postavlja uvjete koji će to dobavljač biti ali mora biti na njihovom popisu, tj. oni koji su sa njima sklopili poseban ugovor. Pripazite dobro da vam u odabiru dobavljači budu odgovarali po: hitnosti ili dostupnosti, načinu dobavljanja-dostavi ili blizini doma, te o načinu, tj. vremenskom razdoblju isporuke određenih pomagala (budući da ćete dobiti dozanku na 6 mj. količina je ogromna, pa se dogovorite da isporuka bude npr. svaki mj, svaki 2 ili pak svaki 3 mj.)

    7. Predračuni za pomagala se više neće trebati dostavljati, od sada će to biti na njihovoj brizi.

    8. U koliko tražite potrošan medicinski materijal koji nije na popisu ortp. i dr. pom. (baš zato što je potr.mat.) biti će vam odobreno isključivo po preporuci izabranog liječnika, a takav materijal nećete onda nabavljati preko ugovornih dobavljača, nego ugovornih ljekarni.

    jedan primjer:
    Napominjemo da nam je rečeno da u koliko ste dobili konkretno doznaku za invalidska dječija kolica i ako ste iskoristili potpuno doznaku u okviru njihovih odobravanja (oko 10.000,00 kn)- vlasništvo je HZZO-a.
    U koliko ste kolica iz bilo kojeg razloga morali nadoplatiti (ne pitaju vas kako- npr. vlastitim sredstvima, donacijama, sponzoristvima, poklonima...) morali bi dobiti od dobavljača potvrdu da je dio odobrenih sredstava išao od HZZO-a, a ostali dio plačen osobno. Tada takva kolica su isključivo VAŠE VLASNIŠTVO i ne morate ih vratiti. Ako se sa kolicima dogodi neki kvar, HZZO će u tom slučaju priznavati samo onaj propisani iznos, tj. osnovni popravak takvog pomagala.

    Ne mogu se sada svega sjetiti, ali ako imate dodatnih pitanja- recite!

  2. #2
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,027

    Početno

    :? Naslov je bio: Novi pravilnik HZZO-a o ortop. i drugim pomagalima- ali nije stao pa je ostalo samo ovo novi, tako da se ne čudite!

  3. #3
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    785

    Početno

    Evo imamo mi jedno pitanje. Marta je dosad dobivala pelene svaka tri mj. tu u našoj ljekarni, dobila je Pampersice 4 ili 5 jer su joj oni ulošci iliti pelene što inače idu na doznake prevelike i neudobne. Dobivala je 10 paketa (onih duplo pakovanje). Kod zadnje isporuke su rekli u ljekarni da ih više ne može dobivati.
    Sad smo našli nekog dobavljača iz Zg (mama zna kak se zovu, ja nemam papire tu kod sebe). Preko tel. su rekli da će dovesti 9 paketa pelena (jedan manje zbog putnog troška), i par paketića vlažnih maramica (ne znam točno koliko), a stiglo je 7 paketa pelena i 5 maramica. Mislim to nam je super jer dovezu kući, al zanima me jel zna netko kakvog dobavljača malo bliže nama (Virovitica, Osijek npr.)

  4. #4
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,027

    Početno

    makka, u svom područnom uredu ćeš dobiti popis svih dobavljača preko kojih možeš naručit pelene. mislim da nije u redu da su ti preko telefona rekli jednu količinu a isporučili drugu, po meni svakako trebaš promijeniti dobavaljača. iako oni tebi nisu uopće dužni mijenjati pelene, ali u svakom slučaju nije u redu da tako manipuliraju sa tobom.
    preporučujem ti bambolina pelene od simbexa, puno puno su bolje od pampersica, jeftinije, također imaju dostavu na kućnu adresu, na popisu su dobavljača svakog centra, a pelene su im izvrsne kvalitete i jako primamljivog dizajna. ja ih uzimam Niki otkako je još bila beba, i naj bolje su mi od svih pelena na našem tržištu. evo ti link: http://www.simbex.hr/index.php?optio...mid=83&lang=hr

  5. #5
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    785

    Početno

    Hvala Tea, svakako ih preporučim za Marticu. Mama je probala promijenit pelene (ne sjećam se kakve je uzela) al se Marti osipala guza od njih, pa se vratila na pampers i nije više htjela eksperimentirat. Pokušat ćemo sa ovima pa ćemo vidjet kak joj pašu.
    Jel ti koristiš bambolina ili bambo nature, jel ima kakve razlike u cijeni ili kvaliteti?

    Evo slikica moje seke
    http://img313.imageshack.us/my.php?i...oimarta6pi.jpg

  6. #6
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,027

    Početno

    ja cijelo vrijeme koristim bambolinu, nature nisam ni probala, tek neki dan saznala za njih, navodno da su one ekološke :/ , mi smo skoro na odvikavanju od pelena, a za drugu bebu planiramo one platnene! :D

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,303

  8. #8
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    785

    Početno

    Čini mi se da nam doc nije davao dobre šifre pomagala, pa su zato dolazile one velike pelene. Nismo ni znali da simbex ima pelene ze djecu, ja mislila da simbex automatski znači "pelena za odrasle", (imamo i djeda koji njih koristi )

  9. #9
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    785

    Početno

    Papiri su napokon riješeni.
    Sada smo dobili oko 480 kn za tri mjeseca, odnosno nešto oko 1100 kom pelena godišnje (što je oko tri pelene na dan).
    dakle, sada ne da više nema viška (što je Marta rado podijelila sa Markom ) nego neće biti dovoljno ni za nju samu.
    Zanima me da li sva djeca dobivaju tu količinu ili je to individualno (kako čiji liječnik odredi).

  10. #10
    Lululu

    Početno

    Mi smo isto dobili 480kn za tri mjeseca. Mislim da je to po novome za sve isto. U lokalnoj apoteci, koja nam isporucuje pelene su mi dali da biram ako cu pampers ili bambolinu, pampersica dobijem onda duplo manje, naravno. Sad sam uzela jedan paket bambolina za probu, ali se Lulu od njih osula .

  11. #11
    makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    slavonija
    Postovi
    785

    Početno

    Da, i Marti se osula guza kada je promjenila pelene (čini mi se da je isto bila bambolina),
    ali to je bilo prije par godina. Nadam se da neće opet... .
    A jel idu i ove Bambo Natur preko doznaka?
    U apoteci su rekli da će dobiti pelene od 12-22 kg, a vidim da tu veličinu nema bambolina.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •