Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Što s osmogodišnjim djetetom?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Apr 2014
    Postovi
    1

    Početno Što s osmogodišnjim djetetom?

    Pozdrav svima na Rodi, čitam vas već dugo ali tek sam se sad odlučila registrirati i odmah upadam s pitanjima, nadam se da nije frka.

    Moja sisterica ima curicu od 8 godina, 142 cm visoka i 38kg teška koju ću svojim autom odmah na kraju školske godine voditi na more, a praksa da je ja čuvam (i vozim) bit će dosta česta jer je sestra našla posao (i kreće s radom ubrzo) pa bih ja voljenu curicu ponekad i vozila u školu, iz škole i slično. Imam relativno star auto (Lanos iz 1997. godine, skoro pa duplo stariji od curice) pa mi je jako bitno da bar odaberem kvalitetnu autosjedalicu jer ću je često voziti i čuvati, pa mi se nije nimalo igrati s time. Sad, moja sestra nije vozačica pa mi onda ne može pomoći savjetom koju autosjedalicu kupiti, a vidim da ste vi ovdje, cure (nećete se valjda naljutiti što vas tako zovem), prave maherice što se tiče ove tematike pa sam sigurna da ćete mi predložiti samo najbolje. Pitanje je, kao što ste već mogle i zaključiti, što sve točno trebam kupiti da mala D. ima najsigurniji mogući prijevoz, koji je model najbolji za pojedini auto, je li u moju starudiju uopće moguće ugraditi autosjedalicu kakva mi treba i slično...

    Nadam se da ćete mi pomoći i da će na kraju sve proći dobro i veselo. Za cijenu ne pitam, da napomenem, kad se radi o sigurnosti. Hvala i pozdrav!

  2. #2
    Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    ZG, u braku
    Postovi
    4,635

    Početno

    s obzirom na veličinu djevojčice imaš dvije opcije, ali odmah u startu trebaš znati da niti jedna nije idealna
    opcije su ti booster ili booster s naslonom

    po Zakonu, ona bi se trebala voziti na odgovarajućem postolju (aka booster) do 12 godina
    problem je što ne postoji booster koji je predviđen za djecu težu od 36 kg

    no recimo da je činjenica da dijete nema 150 cm visine više problematična od toga, pa je zbog ispravne putanje pojasa (koji u protivnom u slučaju sudara može nanijeti ozbiljne ozljede) preporučljivo da se vozi na boosteru (a i Zakon nalaže)
    booster s naslonom je naravno sigurniji jer pruža i dodatnu bočnu zaštitu i ugodniji jer pruža oslonac ukoliko dijete u vožnji zaspe

    pitanje je naravno s obzirom na njenu veličinu, koji će joj booster odgovarati a to nećeš znati dok ga ne isprobaš

    ako se pak odlučiš za samo booster (bez naslona) onda i nema neke razlike od modela do modela

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •