Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 212

Tema: Hod po rubu

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno Hod po rubu

    Prije svega,ovo je priča sa sretnim završetkom.

    Priču sa mojeg trećeg poroda nisam nikada ni mislila napisati,jer je želim što prije zaboraviti.No cure su me na jednom drugu topicu ponukale da svoje iskustvo zapišem,jer svako iskustvo iz prve ruke vrijedi,svaka kap u moru informacija formira naše stavove...pa ako i moje iskustvo,kakvo god ono bilo,nekome pomogne da donese odluku o svom porodu,vrijedno je prisjetiti se....

    Počelo je željom za trećim djetetom.Nakon dva divna dječaka,još uvijek nisam imala mira,osjećala sam da još uvijek nisam rodila svu svoju djecu...kao što je jednom to prekrasno rekla litala ,osjećala sam još to jedno svoje dijete,doslovce ga osjećala u kostima.

    Ne znam zašto,ali nakon dvije trudnoće koje su se desile u roku odmah,ova nikako da dođe,znaju to moje cure sa pdf-a PZ,trebalo mi je nešto manje od dvije godine.Svojeglava i posebna beba je stvarno odlučila doći kad ona odredi,a ne mama i tata.

    Kad sam ostala trudna bili smo prepresretni...na sam Badnjak sam vidjela pozitivan test i imali smo najljepši mogući Božić.
    Trudnoća je prošla savršeno.Pazila sam na zdravu prehranu,sve kontrole,pregledi i ultrazvuci pokazivali su da je beba dobro...i da se ovaj put radi o djevojčici.

    Uostalom,to su moje cure sa Prije začeća već znale i prije uzv-a,koliko su vibrica poslale za moju Mariju.

    Trudnoća je odmicala svom kraju,termin je bio 2.9,prema procjeni dr Kosa na 3D-u,30.8.

    Bila sam aktivna doslovce do posljednjeg dana,osjećala sam se savršeno,dobila samo 8 kila...sve je upućivalo na to da će i rasplet biti,kako se ono kaže,školski.

    Naravno,kako se bližio kraj,razmišljala sam o porodu,iako je za mene postojala samo jedna opcija:ponovni VBAC.

    Starijeg sina rodila sam 2002,carskim rezom.Dva dana trudova su me izmučila i jako sporo otvarala,nisu mi ni željeli davati drip nego su porod dovršili carskim rezom.

    Drugi sin rođen je nakon dvije godine,2004.Uspio mi je VBAC,iako interventan.Roko je bio težak 4 kile,krivo su ga procjenili na 3300 pa sam dosta popucala(mišić anusa)no ajde,to se dešava,zaboraviš na par šavova više.

    Što se trećeg poroda tiče,ponovni VBAC je bio jedina opcija od početka do kraja.Kako za mene,tako i za doktore.Beba nije bila prevelika,glavom okrenuta prema dolje...par dana prije termina pojavila se uloživost pola članka,kontrakcije su bile redovite...sve je išlo kako treba.
    S obzirom na carski bila sam naručena da dođem u bolnicu u ponedjeljak,1.9,no moje je dijete odlučilo požuriti i trudovi su počeli u noći sa četvrtka na petak,29.kolovoza.

    Stezanja su počela već navečer.Obuzeo me osjećaj da bi to moglo biti to,stavila sam klince spavati,pozavršavala po kući što sam već imala,i odlučila oko 22 leći i odspavati,pa koliko sna uhvatim.

    Prve trudove sam prespavala.Kako su s vremenom bivali intenzivniji,počeli su me buditi,i naposlijetku mi više nisu dali spavati.Bilo je otprilike 3 ujutro.
    Ustala sam ,skuhala kamilicu,i pijuckala topli čaj mjereći usput razmak.Bili su na deset minuta.
    U njima sam ,mogu reći uživala.Sjećam se da sam u neko gluho doba te ljetne noći širom otvorila prozor,udišući noćnu svježinu,i da sam pomislila:danas je dan kad ćeš ugledati lice svoje djevojčice.

    Vrijeme sam kratila čitajući neke lijepe priče s poroda....aquinu,mikkinu,treću kanginu,saradadevinu...baš su mi davale snagu.Trudovi su oko 6 ujutro počeli dolaziti na 5-6 minuta i bili su intenzivni,no dosta kratki.Pasalo mi je da se naslonim rukama na stol i ljuljam bokovima dok ne prođe.Probudila sam muža koji se sav stepao i pitao zašto ga nisam prije probudila....ali mi nije trebao.Nekako bi mi smetao ...ovo je bilo samo između nas dvije.


    Probudili smo djecu,sjećam se da sam im rekla da će danas dobiti seku,da mame neće biti par dana kako smo već prije razgovarali...bili su uzbuđeni,onako,sretno uzbuđeni.Muž ih je obukao za vrtić...stajala sam na vratima izgrlila ih i izljubila,i taj trenutak kad su se za njima zatvorila vrata,meni je krenula bujica suza.Na trenutak sam začula u sebi onaj zlokobni glasić,koji dođe protiv volje:Hoćeš li ih više vidjeti?a već drugi tren sam se nasmijala samoj sebi i nastavila s pozitivom.Hormoni,hormoni.

    Sad kad razmišljam o tome,ne treba zanemarivati predosjećaj i intuiciju.Prije drugog poroda sam isto tako izgrlila starijeg sina prije rodilišta,no nisam ništa loše pomislila.

    Nije mi se nešto žurilo...inače dosta sporo rađam,upoznala sam trudove već prije i znala sam da imam još dosta vremena.Doručkovala sam,otuširala se,našminkala( e to sam kasnije požalila,i usput zaradila nadimak šminkerica...zafrkavali su me naredna tri dana)i krenula s mužem prije do mame,da se pozdravimo.

    Mama ko mama.Napola radosna,većim dijelom u strahu.Moram reći da je ona od početka ove trudnoće bila non stop u strahu,malo se umirila tokom njenog urednog tijeka,no kako je došao taj dan,njen se strah intenzivirao i kad smo sjeli u auto široko me gledala napola se smijući a napola plačući,pa sam joj rekla:Ma daj mama,ne idem ti umrijeti,idem ti roditi unučicu!

    Tokom vožnje,do bolnice imam nekih 50 minuta,su trudovi bili na 5 minuta,već dosta bolni.Sjedila sam na zadnjem sjedištu..a kad bi me uhvatio trud prodisavala sam ga na sve 4 ko mačka....koji prizor za ljude iz tramvaja i aute po Selskoj...no iskreno,nisam ih bila ni svjesna.
    Pred Vinogradsku smo došli oko 10 30.Nisam nikako htjela doći prerano da ne krenu s intervencijama,pa sam užicala još jedan čaj u kafiću iako me muž gledao kao da sam sišla s uma.
    Oko 11 pozvonili smo na vrata Rodilišta...i vrata mi je otvorila osoba koja će obilježiti moj boravak tamo,moj život,život moje bebe,a
    koja dva dana kasnije više,nažalost,sama više neće biti među živima-Karmela.

    Otišla sam na prijem,primila me mlada doktorica specijalizantica Dr Ivka,nisam sigurna da sam zapamtila u onom uzbuđenju prezime iako mi ga je rekla...mislim Dijaković ...bila je izuzetno topla i ljubazna,prilikom pregleda nježna,za vrijeme kontrole plodne vode pričala mi je o svojoj djeci,nisam ga ni osjetila...super je bila.Ustanovljena je otvorenost 4-5 cm,pozvan je dežurni liječnik,dr Tučkar,koji je rekao:ajmo u rađaonu.
    Ja sam ,zlu ne trebalo,ponovila pred njim da ne želim drip,na što mi je namignuo i rekao:ma kakva indukcija gospođo?Pa vi imate svoje trudove!

    Odmah sam veselo otišla na pripremu.Nije me trebalo brijati,klistir mi je OK,ne doživljavam ga kao nešto strašno,no razvlačila sam se na WC-u namjerno nekih 45 minuta i odrađivala svoje trudove sama.Karmela je tada došla po mene i pitala sam je hoće li mi ona biti babica na porodu.Nasmijala se i rekla:Sad ste u mojim rukama.Bila mi je jako simpatična i ulijevala mi je povjerenje.Moja vršnjakinja,djelovala je stvarno kao osoba koja zna svoj posao.

    Što se muža tiče,ostavila sam ga pre vratima,iako je on htio biti cijelo vrijeme sa mnom,i takav je bio dogovor,počeo mi je za vrijeme trudova smetati.Ne samo on,bilo tko.Nerviralo me u autu što mi stalno mjeri trudove mobitelom,nerviralo me što je tako problijedio u Rodilištu,moj hrabri tradicionalni Dalmoš,baš me,da prostite,živcirao.
    Uspjela sam ga nagovoriti da čeka ispred vrata,a kad rodim,Karmela je obećala dovesti ga da vidi bebu,primi je,pofotka.

    Oko pola jedan smjestila sam se u boksu.Dogovorila sam s babicom da me neće rezati ako bude sve u redu,i pitala sam je moram li biti pod stalnim nadzorom ctg-a.E tu je bila,hvala ti Bože i svi sveci Božji,rezolutna.Odgovorila mi je:Ovdje,da.

    Samo da napomenem,taj je ctg,koji sam ja htjela zbog svoje ugode maknuti,kasnije spasio mene i bebu.

    Ne znam kako da opišem sljedećih sat i pol....provela sam ih prodisavajući svoje trudove...brojeći kad bi počeli...dišući i brojeći,i kad sam došla u trudu do broja 50,znala sam da to sve skupa neće još dugo trajati,i da će uskoro početi tranzicija.Tri boksa su bila puna,bila sam malo sama,malo sa primaljom,nije me ometala,malo smo se zafrkavale,dala mi je vodu s gazicom.Sve je bilo OK,sve je išlo svojim tokom.

    U 14 sati pregledao me dr Tučkar,otvorena sam bila 8 cm,podragao me i rekao:Još samo malo,i rekaoozovite me kad krene.

    Tada,ne znam točno kada,na otpusnici stoji vrijeme 14 11,sve je krenulo po zlu...

    Moj dotad savršeni VBAC postao je doslovce hod po rubu života i smrti,osjećaj koji ne želim nikome da doživi.

    Zabolilo me,zabolilo me jako,ali bila sam u trudu i sve me boljelo,boljelo me cijelo tijelo i nisam mogla prepoznati lokalnu bol.Jedino što se začuo tup zvukUK!kao kad otvorite bocu šampanjca,no u boli sam pomislila da haluciniram.

    Netko me gore zasigurno čuva...jer je baš tada do mene došla Karmela,koju je prethodno zvala žena u susjednom boksu,samo da proviri
    je li sve u redu,osjećam li pritisak.Sjećam se da je zastala usred rečenice,ne znam što je uopće krenula reći,očiju prikovanih za ctg.

    Viknula je:Otkucaji padaju!Brzo,brzo,zovite doktore!
    Zatim su dotrčale dvije sestre i babica Blaženka,i sjećam se da me jedna od njih pitala kako se zovem.Pomislila sam ,znam zašto me to pitate,dobro znam kako se zovem,al od straha sam već jedva izgovorila svoje ime i prezime.

    Tada je već nastala velika strka,oko mene se okupilo valjda dvadesetak ljudi,a vjerujte,radilo se o sekundama.Svi su bili bez daha,trčali su sa svih odjela,većina njih iz prizemlja na treći kat.

    Prvi je od doktora stigao dr Tučkar,sjećam se da je bio toliko zadihan kao da je sprintao...pregledao me,i sjećam se da je rekao:Visoko je.Hitni carski.

    U situaciji kao što je bila moja zeleno svjetlo mora dati odgovorna osoba,što je u onom trenutku bila dr Košec,koja je dotrčala možda desetak sekundi kasnije,također me pregledala,sjećam se krvi,puno krvi,i rekladmah u salu i odmah režite.

    Jurili su sa mojim stolom u salu,sjećam se glavne sestre koja mi je tutnula papir za potpis koji sam jedva potpisala koliko su joj se ruke tresle,i kad sam to vidjela,nju,glavnu babicu,kako se trese,obuzela me panika.
    Primila me s obje ruke za glavu i posljednje što sam čula prije no što sam utonula u san bila je rečenica:Biti će sve dobro,no njeno lice bilo je razlog zašto joj nisam povjerovala.Izgledala je kao osoba koja govori riječi u koje sama ne vjeruje.

    Što se ,meni,zapravo desilo?

    Onaj tupi zvuk koji sam čula bila je moja maternica koja je pukla kao balon kad se rasprsne-po starom šavu iz 2002..Po trbušnoj šupljini izlila mi se krv i plodna voda,a s njima nažalost i beba.Glavom je udarila u stidnu kost a jedna nogica joj se zapetljala u moja crijeva.Ja sam krvarila,unutra.

    Nju su izvukli u 14 i 17;onako kako su bili,da se nisu obukli,da doslovce nisu ruke prali,polumrtvu,bez boje,bez refleksa...proveli su oživljavanje i dobili je natrag,srce moje malo


    Već nakon 10 minuta njen je Apgar narastao sa 2 na 10,stavljena je u inkubator,kako je rekla pedijatrica,preventivno ,jer je već plakala,kako mi je Karmela rekla,da se sve ori.
    Dva sata kasnije donijeli su mi je na intenzivnu i ostavili je dva sata....moju premedenu djevojčicu koja je zbog svoje guste crne kosice i plavih očiju već prvu večer prozvana Snjeguljicom.

    Tu noć sam,nažalost,potonula ja.Kako sam izgubila 2 litre krvi,hemoglobin mi je pao na 60 i izgledala sam doslovce kao smrt.
    Transfuzijom sam primila 6 vreća krvi,ogroman broj antibiotika,litre infuzije,i počela se oporavljati.Nakon tri dana intenzivne dospjela sam na odjel i dobila hranu i počela se zaozbiljno oporavljati.Krvnu sliku su kontrolirali dva puta dnevno i umirili se kad sam došla do 111.

    Kako su to sve to preživjeli moji?Ne pitajte.

    Muž je izgubio,kako sam kaže,deset godina života na onom hodniku.Ispričao mi je kasnije,kad su ga pustili meni na intenzivnu kad sam se probudila,da je gledao tu strku i doktore i pedijatricu kako trče i dolaze sa svih strana ,da se pobojao nije li to zbog mene,ali kako mu ništa nitko nije rekao i javio mu se na zvono,još je malo čekao,dok nije počeo ludjeti i nije se skidao sa zvona.

    I znate tko mu je javio što se događa?Moja mama.
    Ne potcjenjujte nikada majčinski instinkt,jer on postoji,on je stvaran i snažan.
    Usprkos informacijama koje su dobivali da "porod ide svojim tokom i gospođa tek što nije rodila" moja je mama oko 14 i 15 naprosto poludjela.
    Uhvatio ju je strašan nemir,sva se ushodala,i iako sam im to izričito zabranila jer sam ovaj porod željela odraditi sama,bez veza i protekcija,uzela je mobitel i nazvala dr Kraljevića,koji je prijatelj s mojim tatom već godinama...nije znala jel uopće tamo,no rekla je da ide probati.
    Javio joj se i rekao da je u bolnici,dolje na ginekologiji,no da će nazvati u rodilište i provjeriti kako sam.Informacija koju je dobio bila je isprva "porod ide svojim tokom"no odlučio je otići gore i provjeriti pa javiti mojima.

    I bome im je javio...da stoji na vratima operacijske sale,ovim riječimarijatelji,oprostite,dok sam ja stigao gore ona je završila u sali,evo profesor je operira,javit ću vam odmah čim nešto saznam jer ne smijem unutra.

    Tada je moja mama javila mužu vijest , on je poludio i počeo lupati po vratima...prvo ga je umirivala sestra a kasnije i dr Kraljević,koji mu je objasnio što se desilo i smirio ga.

    Dva dana kasnije,novi šok:primalja Karmela,osoba koja nas je spasila kad se radilo o sekundama,poginula je u groznoj prometnoj nesreći sa svojom sestrom blizankom,preselivši se među anđele gore,kad je već meni bila anđeo na zemlji.

    Najmanje što sam mogla učiniti bilo je da svojoj mrvici dodam i njeno ime u znak zahvalnosti za Život zavjetovala sam je Gospi Karmelskoj,da svake godine na taj dan iznova zahvalim što smo preživjele.

    Što reći na kraju?Sad,kad je sve ispalo dobro?
    Zaključujte same.

    Nisam mislila da se mogu,sada,u 21 stoljeću,naći u smrtnoj opasnosti na porodu.
    A bila sam ,rekli su mi,u takvom stanju da nisu znali koga bi prije spašavali:mene ili nju.I još mi je doktor rekao,da su imali samo jedan jedini slučaj kompletnog puknuća maternice prije mene...rupture su česte,no potpune,rijetke.

    A vidite,dešava se.Desilo se baš meni.
    Zanimljivo,uvijek nekako misliš:neće se desiti baš meni.

    Znam da se na ovom forumu cijeni i propagira VBAC...i sama sam mu stremila,on je moguć,ali vidite,dešavaju se i ovakve stvari.
    Slušajte ipak svoje liječnike jer njima nije u interesu da vas izmuče i napakoste vam,već rade za dobrobit vas i djeteta.
    Ma koliko mi ponekad mislile suprotno.

  2. #2
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    isuse plačem već 5 minuta na poslu...užasno...

  3. #3
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,464

    Početno

    prekrasna priča

    čitala sam je u jednom dahu i moram priznat da mi je pobjegla koja suza.

    Velika pusa hrabroj mami i njenoj curici

  4. #4
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Ajme ronin.. u jednom dahu sam procitala tvoju pricu. Strasno i prestrasno Meni se grlo stislo citajuci, ne mogu zamisliti kako je vama svima bilo....

    Neizmjerno mi je drago da se poslozilo sve tako, da je Karmela bila na pravom mjestu u pravo vrijeme i da je sve zavrsilo najbolje sto je moglo i sto ste obje tu s nama

  5. #5

    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    pod stresom
    Postovi
    1,827

    Početno

    isplakala sam se...

    i
    za karmelu i za malu karmelu i puuuno toga sada osjećam...

  6. #6
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    28,986

    Početno

    Evo su i meni došle suze na oči. Super da je sretno završilo, čestitam ti na djevočici i tako primi moju sućut zbog pogibije primalje, vjerujem da ti je ušla u srce.

  7. #7
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    neka si nam dobro, i ti i mala Maria

    sledila me tvoja priča, tulim na poslu-srećom sama u sobi

  8. #8
    zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    u radosti ...
    Postovi
    3,922

    Početno

    ajme ronin koja prica

    hvala sta si je podijelila s nama.

    stvarno je velika sreca sto je sve dobro proslo!

    ljubi malenu i tebi, hrabroj mami, veliki i

  9. #9
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,779

    Početno

    ajme ronin
    posebna priča od početka do kraja.

  10. #10
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    grozno je to što si prošla :shock:
    najbitnije je da se sve dobro završilo

  11. #11
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    9,736

    Početno

    Ajme

  12. #12
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,043

    Početno


    srećom si napisala da ima sretan završetak inače ne bi došla do ktaja priče...

  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,124

    Početno

    prestrašno za proživjet.

    ljubi malu djevojčicu

    hvala Bogu da postoje anđeli.

  14. #14
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,043

    Početno


    srećom si napisala da ima sretan završetak inače ne bi došla do ktaja priče...

  15. #15
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,030

    Početno

    Draga, draga, Ronin
    Ali nema tu mjesta suzama, žive ste i zdrave obje, a to je najvažnije!
    Za sestru Karmelu, vašeg zemaljskog anđela

  16. #16
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno


  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,360

    Početno

    Potpisujem cure i plačem skupa s njima.

    ronin, ljubi svoju malu Mariju Karmelu; poljubi je i od mene.


    Doista posebna priča, hvala što si je podijelila s nama.

  18. #18
    paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    752

    Početno


  19. #19
    Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    5,203

    Početno

    ronin

    Teško mi je bilo što sad napisati i reći...toliko me dirnulo sve to što sam pročitala...znam iz vlastitog iskustva kako se stvari, pa i čitav život promijene u sekundi...

    Čudesno je tekla ta vaša priča, baš čudesno...hvala Bogu da ste ti i Marija ipak ovdje sa svojom obitelji i s nama

    Za Karmelu ...neka joj dobrota i davanje koje si i sama osjetila donesu potpuni mir tamo gdje je sada

    Za tebe i Mariju da vas sve zajedno to što ste prošli ojača i poveže.

  20. #20
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    suze mi idu - što od sreće što od tuge što od previše emocija...

    ronin, sad bi te najrađe zagrlila da mogu - tebe i tvoju malu mišicu

  21. #21
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    ronin..

    meni je i na onih par rijeci na drugom postu pobjegla suza, a sada..

    kakva prica. ganula me toliko da nemam rijeci.

  22. #22
    koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    1,654

    Početno

    ko može reć suzama da im tu nema mjesta?

    ronin i marija

  23. #23
    suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    1,091

    Početno

    Ronin
    Najprije da ti čestitam na djevojčici i zahvalim što si ipak napisala priču, moram priznati da sam ju s nestrpljenjem čekala.
    Sva sam se naježila čitajući, tim više što i sama imam iskustvo hitnog carskog (srećom ne tako dramatičnog, ali te trenutke nikad neću zaboraviti) i što me čeka porod u 12 mjesecu.
    VBAC bi bio super, no kako se bliži termin sve me više strah ovakvog raspleta situacije tako da mi ni carski više uopće ne zvuči strašno.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,357

    Početno

    O Bože pa zar je to moguće? U nevjerici sam, zaista. Baš vam je bilo kako ne treba. Žao mi je jako jako.... no istodobno sam sretna što je sve sretno završilo.

    Čuvajte se, pazite i mazite....

  25. #25
    Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    ispod površine
    Postovi
    2,651

    Početno

    Posebna prica
    hvala sto si je podijelila s nama iako je zelis sto prije zaboraviti.

  26. #26
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,325

    Početno

    i meni su krenule suze...

    o, mila moja ronin, nisam bila ni svjesna kako si nam bila blizu smrti!

    hvala ti za priču. (kad ćemo moći doći u babine ?! )

    Najmanje što sam mogla učiniti bilo je da svojoj mrvici dodam i njeno ime u znak zahvalnosti za Život zavjetovala sam je Gospi Karmelskoj,da svake godine na taj dan iznova zahvalim što smo preživjele.


    predivno!

  27. #27
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ČK
    Postovi
    2,916

    Početno

    Drago mi je da nije bilo većih posljedica. I čestitam još jednom na curi i na njenoj volji i borbi za život.

    Ti barem znaš što se desilo. Ja neću saznati nikad, a mislim da sam bila u sličnoj situaciji. Kad spominješ tu bol - točno znam o čemu govoriš. Ali na mojim papirima ništa takvog ne piše

  28. #28
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    hvala Bogu da ste na kraju obje dobro
    plačem ko kišna godina
    hvala Bogu na Karmeli, počivala u miru Božjem

  29. #29

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa
    (kad ćemo moći doći u babine ?! )
    kad god želiš

    svim curama veliki ,baš ste drage

  30. #30

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    I zaboravih,poseban Poslid

  31. #31

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    149

    Početno

    inače gotovo nikad ne čitam priče, samo naslove, zašto sam odlučila pročitati tvoju i to u cjelosti sam dragi bog zna!

    tvoja curica ima predivno ime, mazi ju i pazi, ona je mali
    nadam se da si se ti uspjela nakon svega ovog koliko toliko oporaviti

  32. #32
    Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    1,312

    Početno

    Ja ću vam poslati jedan veeeeeliki i .
    Presretna sam što je vašu prekrasnu obitelj malena cura upotpunila i još više usrećila.
    A priču ću pročitati za jedno mjesec dana kada i moje maleno bude u mom naručju jer sada jednostavno ne mogu.

  33. #33
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,829

    Početno

    Hvala Bogu na Karmelinoj brzoj reakciji i liječnicima koji su vas spasili! Želim ti da se brzo i potpuno oporaviš i šaljem jedan virtualni zagrljaj maloj curici koja je, očito, veliki borac!

  34. #34

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,914

    Početno

    ronin

    evo sad sam pročitala i plačem....

    ljubi svoju Mariu Karmelu

  35. #35
    mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,286

    Početno

    Ajme, ronin, ne mogu ni zamisliti koliko vam je svima strašno bilo...imaš pravo, netko ili nešto "gore" nije htjelo da odete

  36. #36
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    ronin

    i za Karmele, veliku i malu

  37. #37
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    13,511

    Početno

    uf ronin
    kakav grč sam imala u želucu čitajući ovo
    a tek suze ....


  38. #38
    Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,318

    Početno

    i mene si rasplakala na poslu

  39. #39
    kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    862

    Početno

    isuse, skroz mi suze idu..
    Svaka čast na hrabrosti i svemu što ste prošle..i prekrasno je što si dodala Karmelino ime, poznavala sam je i ona je stvarno bila anđeo..

  40. #40
    Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Loch Bundek
    Postovi
    5,532

    Početno

    Ronin za tebe i obe Karmele

  41. #41
    Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    East end
    Postovi
    6,747

    Početno

    Još uvijek plačem
    Ne znam kako bih čitala da već na početku nisi naznačila sretan kraj.
    Tebi i Mariji veliki

  42. #42
    Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    659

    Početno


  43. #43
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,439

    Početno

    Tvoja priča čovjeka ostavlja bez riječi...
    ali puni srce!


  44. #44
    TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZGB
    Postovi
    4,620

    Početno


  45. #45
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno


  46. #46
    Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,884

    Početno

    Stvarno nevjerojatno koliko se tu svega ispreprelo.
    Sreća da ste na kraju ti i Maria Karmela dobro
    A čitajući priču sjetila sam se i naših odbrojavanja na PZ i koliko si je dugo čekala

  47. #47
    roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Cherryville
    Postovi
    994

    Početno


  48. #48
    pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Sesvete
    Postovi
    2,873

    Početno

    strašno
    tebi i maleckoj

  49. #49
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,253

    Početno

    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    ronin

    i za Karmele, veliku i malu

  50. #50
    Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    na turneji
    Postovi
    3,233

    Početno

    Ronin, hvala bogu da je ipak na kraju sve završilo dobro.
    Za tvoje malo srce, za tebe!

    I jako lijepo si se sjetila da tvoja Maria dobije još jedno posebno ime. To me najviše dirnulo u srce.

Stranica 1 od 5 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •