Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Požega_02.06._pregled AS i štand s PP

  1. #1
    Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    5,203

    Početno Požega_02.06._pregled AS i štand s PP

    U subotu, 02. lipnja 2012. godine od 10 – 12 sati u ulici D. Lermana (pješačka zona)organiziramo besplatni pregled dječjih autosjedalica.

    Na istoj lokaciji obilježit ćemo i Dan zaštite okoliša prezentacijom našeg projekta platnenih pelena.


    Pozivamo sve zainteresirane da nas, osim tijekom pregleda, posjete i na štandu na kojem će se moći upoznati sa sve popularnijom prirodnom alternativom koja „diše“ - modernim perivim platnenim pelenama. Svi posjetitelji i posjetiteljice moći će iz prve ruke čuti informacije o njihovim prednostima te pogledati i opipati primjerke Rodinih platnenih pelena.


    Roditelje koji planiraju doći na pregled molimo da dovezu auto s autosjedalicom te da ponesu sa sobom upute proizvođača sjedalice, ukoliko ih imaju, kao i da dovedu svoje dijete.


    Tijekom pregleda roditelji će moći dobiti informacije, savjete i praktičnu pomoć vezanu uz ispravno korištenje i postavljanje dječjih autosjedalica.


    Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama koji je stupio na snagu 17. lipnja 2008., djeca mlađa od pet godina moraju biti vezana u autosjedalici, a djeca mlađa od dvanaest godina moraju biti vezana pojasom vozila uz pomoć posebnog postolja. Nažalost, statistike pokazuju da se velika većina autosjedalica neispravno koristi pa stoga ne pružaju djetetu optimalnu sigurnost u vožnji. Ukoliko želite provjeriti je li autosjedalica vašeg djeteta ispravno postavljena, RODA će vam pomoći i ove subote u Požegi!


    Istovremeno, povodom Dana zaštite okoliša, željeli bismo stanovnicama i stanovnicima grada Požege pobliže predstaviti i platnene pelene.
    Platnene pelene smanjuju pelenski osip, meke su i ugodne za nošenje, od prirodnih materijala. Danas sve više roditelja mora paziti na troškove, a ako se odluče za platnene pelene, sačuvat će 5000 kn koliko bi više morali izdvojiti za jednokratne pelene. Potrebno ih je samo 20-ak za jedno dijete. Sačuvat će i okoliš od teško razgradivog i potencijalno opasnog otpada jednokratnih pelena u količini od oko 1 tone po djetetu. Neki se roditelji boje komplicirane upotrebe i održavanja, no moderne platnene pelene nisu starinske četvrtaste pelene koje je trebalo iskuhavati, glačati i savijati. Šivane su u nekoliko slojeva, s oblikom koji se jednostavno pričvrsti čičkom ili drukerima. Vrlo ih je lako održavati, a jedan od razloga njihove sve veće popularnosti je i privlačan dizajn te sve bolja dostupnost u ponudi nekoliko hrvatskih proizvođača. Više informacija o platnenim pelenama možete pronaći i na internetskoj stranici www.pelene.info.

    Besplatni pregledi autosjedalica projekt su udruge RODA i njenih volontera. U
    projektu promocije platnenih pelena uspješno surađujemo upravo s Gradom Požegom koji već duže vrijeme kao jedini grad u Hrvatskoj subvencionira njihovo korištenje.


  2. #2
    eva133 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Postovi
    1,305

    Početno

    Doći ću vas obići. As još nemamo, ali pelenice ću pregledati.

  3. #3
    Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    5,203

    Početno

    Super...vidimo se eva!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •