Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Odgađanje istine

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2014
    Postovi
    3

    Početno Odgađanje istine

    Pozdrav svima!!!
    Ušla sam u 5. mjesec trudnoće, imam 24 godine i ozbiljnu vezu (iako samo nekih 6 mjeseci). Ove sam godine završila fakultet i uslijedila je neplanirana trudnoća. U samom početku za mene je to bio ogroman šok i nevjerica (kao i za budućeg oca, no on je to podnio muški i bio mi je potpora od prvog pozitivnog testa na trudnoću). Prihvatili smo situaciju i sada smo zaista sretni. Nakon što smo odlučili reći našim roditeljima i prijateljima, uslijedio je moj problem - ne mogu priznati roditeljima da sam trudna. (njegovi znaju već 3 mjeseca i presretni su). Ali ja, ja ne mogu, riječi jednostavno ne izlaze iz mene u tom trenutku. Osjećam se kao najveća kukavica. S roditeljima imam inače odličan odnos, no nešto mi govori da će se razočarati u mene kada im to kažem i krijem istinu već evo skoro 5 mjeseci. Očajna sam i jako bih bila sretna ako mi netko može pomoći savjetom, realnim razmišljanjem, svojim iskustvom. Voljela bih znati ima li još netko iskustva s tim osjećajem "krivice" pred svojim roditeljima ili sam ja jedina trudnica koja svoje veselje ne može podijeliti s najbližima.

  2. #2
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,393

    Početno

    Meni nije jasno zasto bi se mlada zena od 24 godine sa zavrsenim fakultetom, u vezi i u dobrom odnosu sa roditelja imala problem reci da je trudna ?! Zato sto je neplanirano? Zato sto si relativno kratko u vezi ? Ne razumijem zasto?
    mlada si zena , zivis svoj zivot, odlucila si roditi dijete...to su samo dobre i pozitivne stvari. Kako bih mogla sa necim pozitivnim razocarati roditelje? Mogla bi ih samo iznenaditi, ali razocarati... ne razumijem?

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2011
    Postovi
    466

    Početno

    Ima Sirius pravo.Kad se tako racionalizira problema nema.
    No,potpuno te razumijem jer sam se i sama tako osjecala. Mislim da je to do prezastitnickog odnosa roditelja prema meni/tebi,koji iskljucuje novo bice u tom odnosu. No, ne iskljucuje veliku srecu nove etape zivota kad oni postanu baka i deda,a ti mama.
    Ja sam ,kao prava kukavica,prepustila muzu da objavi novost. On je to ucinio direktno,bez uvoda i filozofiranja,na odusevljenje svih.

    Ne odgadaj ,jer cim cim prije,tim bolje!

    puse vam

  4. #4
    ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    498

    Početno

    Draga nema smisla odgađati. Pobogu 5 mjeseci si trudna, zar se već ne primjeti. Sigurno će ti pružiti podršku, jer to ti sad treba. Iskoristi ova tri mjeseca još da se posvetiš sebi, a ne da se moraš opterećivati ovime.

  5. #5
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    iznenadila bi se kako roditelji s oduševljenjem dočekaju vijest da će nakon svih ispunjenih snova (podigli su dijete, školovali ga, dočekali da diplomira...) postati bake i djedovi
    to im je poseban osjećaj i sve ono što nisu stigli pružiti svojoj djeci jer su radili i bili zauzeti, pokušavaju pažnjom nadoknaditi unucima

    skupi hrabrosti i samo reci
    nemaš razloga osjećati krivicu niti se bojati, vidjet ćeš

  6. #6
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    iznenadila bi se kako roditelji s oduševljenjem dočekaju vijest da će nakon svih ispunjenih snova (podigli su dijete, školovali ga, dočekali da diplomira...) postati bake i djedovi
    da, s time da prva reakcija zna biti, onako, ajmo reć - čudna

    ja sam imala 27 godina kad sam zatrudnila, bila u vezi 4 godine, završila faks i radila. i imali smo gdje stanovati. sve po ps-u.

    a prva reakcija moje mame je bila ajme, pa kako već, pa šta će vam sad to. ono, da te do kraja ubije.

    za dan-dva, nitko sretniji od nje .

    al, ako ćemo pravo, takva je bila i moja prva reakcija. jadna ja, tako mlada, pa kako ću sad to. skoro sam plakat počela. jadan mm, nije se imao s kim veseliti nego me tješio isto je to raspoloženje trajalo jedan dan. tako, različiti smo.

  7. #7
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,564

    Početno

    I ja sam s 24 neplanirano zatrudnila, pred diplomu, s već definiranim planovima za vjenčanje. Mame je već bila preminula, a tata je bio ovako kako cvijeta kaže - čudan :D. Nije se oduševio, više mu je to onako išlo na živce...i jedini mu je komentar bio da zar mi se nije bilo pametnje prije zaposlit. Mislim da je bio jako zbunjen situacijom, vjerojatno samo mu bila još premala (najmlađe dijete) i tako to..I nije trajalo dva dana.
    Bez obzira na to, sad je vrijeme da učiš na sebe gledati kao na odraslu osobu, a ne kao na dijete svojih roditelja. Možda njihova reakcija bude divna, možda i ne...kako bilo, vrijeme je za malo drugačije odnose među vama.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2014
    Postovi
    507

    Početno

    Draga Evelin, ja nisam u vezi i nemam decka, a trudna sam. I bilo me strah reci svojima jer sam znala da ce ih to opteretiti, ali rekla sam im prije desetak dana i reagirali su fantasticno. Jako su sretni A tvoja situacija je nemjerljivo bolja od moje. Ne brini. Beba je divna vijest kako god okrenes. Reci im cim budes imala priliku. Osjetit ces ogromno olaksanje. Zelim ti sve sve sve najbolje i javi kako je proslo

  9. #9

    Datum pristupanja
    Dec 2014
    Postovi
    3

    Početno

    Drage moje, puno mi znači vaša blagost i neosuđivanje i drago mi je što sam se baš ovdje obratila vama za pomoć, jer vidim da shvaćate da svatko ima neke svoje slabosti u životu. Nekako, čitajući sve ovo, dobijam snagu pa čak i želju da proširim radosnu vijest.
    Mislim da je za mene osobno najveći tabu to što je neplanirano. Jer volim sve držati pod kontrolom (nisam potpuni control-freak, ali blizu...). I nekako mi je teško i sramotno ovo priznati, ali u početku sam razmišljala o prekidu trudnoće i imala sam 1000 razloga zašto nisam spremna na dijete no život mi je donio potpuno slučajno nekoliko random situacija u životu gdje sam od potpuno random žena čula kako su nesretne jer ili nisu mogle dobit dijete ili su dijete izgubile. I to je otopilo sve i jedan moj "glupi" razlog zašto nisam spremna na majčinstvo.
    U desecima pokušaja da kažem mami da sam trudna, svaki se put javio onaj poriv za plakanjem, jedna tona koja mi pritišće srce i nekakva panika i riječi jednostavno ne izađu iz mene. Nakon toga 2 dana osuđivanja sebe kao kukavice.
    Mislim da će danas kucnuti čas da kažem mami. Tako da mi drž'te fige.

    @Sony, Inače sam i mlađe dijete, u široj familiji jedina sestrična (samo bratići i brat oko mene - bez djece zasad) tako da su svi uvijek bili prema meni zaštitnički raspoloženi.... Možda u tom grmu leži zec...

  10. #10
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,393

    Početno

    Zasto bi te netko osudivao zato sto je " neplanirano"?!
    pa ne mozes i ne trebas sve u zivotu planirati.
    zrelo si odlucila prihvatiti ono sto ti zivot nosi iako nije bilo plana.
    odrasla si mlada zena. Preuzela si kontrolu nad svojim zivotom, ne vidim nikakvu potrebu da se grizes i osjecas krivom oko bilo cega.

  11. #11
    zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    1,910

    Početno

    Samo hrabro.biti ce oni sretni.
    Ja sam bila zarucena i onda saznala za trudnocu pa nisam znala kako reci...jer ipak sam tatina maza buljila u pod a moj muz rekao ...evo da vam kazem postat cete dida i baba.ona se boji reci
    A reakcija mojih je bila...par sekundi mucanje koje je djelovalo kao vjecno...i onda ajmo po pecenje..otvori vino itd...onda pitanja o vjencanju i faxu. i imala sam 21god

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2014
    Postovi
    507

    Početno

    Evelin, ja sam dijete odnosno cura koja je sve u zivotu napravila kako treba sto se moje obitelji tice. Bila super u skoli, trenirala, upisala faks, zavrsila u roku, nasla posao brzo, polozila vozacki, kupila auto, polozila strucni ispit, odselila se u podstanare sama i eto neplanirano mi se dogodilo dijete s deckom koji ga ne zeli. Ni moji nisu ocekivali tako nesto od mene jer i ja volim imati sve pod kontrolom, cak je sestra komentirala "Ja sam uvijek bila divlja i radila sranja, ali nikad nisam mislila da ce se tebi ovo dogoditi." I prihvatili su to jer su vidjeli da sam ja to prihvatila zrelo i bez straha. Bitno je da im to priopcis samouvjereno i pokazes da si spremna. Drzim fige

  13. #13
    Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    830

    Početno

    Ja mislim da je trudnoća idealno vrijeme za suočiti se s time da će netko nama, našim odlukama i postupcima možda biti i razočaran. Vjerujem da nam to daje priliku da budemo bolji roditelji. Možda će roditelji biti oduševljeni, možda će zaista i biti razočarani, ali što je najgore što se može dogoditi? Prihvatiti da nemamo uvijek kontrolu nad svime ili da ponekad i pogriješimo je odličan temelj za roditeljstvo.
    Ako ti se plače kad to trebaš izgovoriti, onda pusti taj plač i plači, odreci se kontrole. Možda to nekom (ili tebi samoj?) naruši sliku koju ima o tebi, ali sigurna sam da će te i dalje voljeti.

  14. #14
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Ja s 19godina,u dugoj stabilnoj vezi,zivimo zajedno,ostala neplanirano trudna i isto mi je bilo grozno reći roditeljima. Tatu sam zvala telefonom u Sloveniju (gore zivi),to mi je bilo grozno,isto se pitao kako sta,al ok primio vijest. Mama je reagirala dobro,rekla he da nije bas najpametnije,ali se veselila! I evo ih sad,ponosni baka i dida,obozavaju pingvinića i uz mene su maksimalno

    Tako ti kazem da reces svojima,bit će im drago,nije to nista strasno,dapace prekrasno je! Sretno ti zelim
    Posljednje uređivanje od fingertips : 17.12.2014. at 13:24

  15. #15

    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    Njemačka
    Postovi
    55

    Početno

    Vjerovatno imaš svoju neku "kočnicu" koja je razlog zašto im ne možeš priznati, ali vjeruj mi, bit će presretni Da, postat će baka i deda, i da, ti si njihova kćer i bit će im malo čudno, ali bit će sretni Ja sam ostala trudna nakon godinu dana veze, oboje smo bili sa diplomama i zaposleni, pa sam počela paničariti na prvu kako ja to ne mogu i da nisam spremna Muževi roditelji su ostali paf, i moj muž (jedinac) je imao malu kočnicu kad im je trebalo reći, ali to je izgledalo otprilike ovako, sjedili za ručkom i ja sam samo ispalila "moramo vam reći nešto", a sve ostalo je samo došlo od sebe Probaj tako, nije da neće skužiti, a vjeruj mi bolje ćeš se osjećati ako im sama kažeš nego da saznaju od drugih ili da si im šutila cijelo ovo vrijeme. Bebica, jeeej, pa to je divno!

  16. #16
    zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    1,910

    Početno

    Da je moja kcer trudna 5mj i nezeli mi reci ja bi bila uvrijeđena.imaju pravo znati.

  17. #17
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,888

    Početno

    Velika je razlika između ne želi i ne može.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Dec 2014
    Postovi
    3

    Početno

    Eto, rekla sam mami prije nekih sat i pol. Dok smo gledale tv, primila sam je za ruku i rekla iskreno ne znam što. Neke rečenice su izašle iz mene nekontrolirano, ali očito su bile shvatljive. Mama je ostala bez riječi i samo me gledala. Muuuuk, tišina, nevjerica. Ja sam bila neočekivano mirna, nisam plakala, čak mi ni glas nije zadrhtao, potpuno sigurna u ono što pričam. Mama je zabrinuto gledala, tu i tamo postavila neko pitanje o mojim planovima, nekoliko puta ponovila da to nije očekivala... Ja sam na svako pitanje odgovorila racionalno i bez imalo sumnje i straha. Šokirala sam pozitivno samu sebe. Onda je neko vrijeme uzdisala, pitala kad ćemo reć tati i rekla da ide spavati (sumnjam da će moći spavati). Ne mogu ocijeniti uopće kako je sve prošlo. Jel dobro? Jel loše? Kako će biti sutra? Iznad moje glave samo jedan veeeeeeeliki upitnik. Ali mi je u srcu 1000 kg lakše.

  19. #19
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,647

    Početno

    Tako je i jedna moja prijateljica oklijevala i mučila se, kako će to reći roditeljima kad će onda znati da se seksala
    Oprosti što prebacujem na šalu, ali malo humora neće nikoga ubiti.
    Roditelji ti možda neće iz prve biti oduševljeni, ali unucima na kraju još nitko nije odolio

  20. #20
    zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    1,910

    Početno

    Bravo Evelin Er!
    Kad joj splasne prvotni šok biti ce sve ok.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Lokacija
    Njemačka
    Postovi
    55

    Početno

    Bravo Ma gle, naravno da je postavila takva pitanja, da ju "zaboli" ne bi bila prava majka Bude se smirila i sve posložila, sjećam se kako su muževi reagirali kad smo im rekli, nitko nije počeo plesati po stolu, to sigurno Samo su nas pogledali i ono "lijepo, djeco, nadam da znate u šta se upuštate" I od prvog dana obožavaju svog unuka više od svega! Tako da uživaj

  22. #22
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,103

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da, s time da prva reakcija zna biti, onako, ajmo reć - čudna
    .

    Ja bi se s ovim složila

    Mi dugo skupa, imamo stan, radimo, sve po ps-u.
    1. Moj tata plače od sreće, grli me a mama mrtva hladna namršti obrve, spusti glavu i ode.
    2. MM mama skače od sreće, jeca na podu ( to isto smatram čudnim ), i kaže mm tati " dobit ćemo unuka", na što on prokomentira: "ma, ja već imam unuka" .. i ode.

    Sad sve svi četvero bore ko će ga čuvati, ko će ga nositi i obožavaju ga do neba.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    996

    Početno

    nema to toliko veze sa završenim ili nezavršenim fakultetom, imanjem ili nemanjem posla i sl.
    već najviše sa zrelošću roditelja i njihovom spremnošću da prihvate da im je dijete odraslo i da
    je dovoljno veliko da osnuje svoju obitelj i na neki način "ode".
    a djeca (mada odrasla) osjećaju što njihovi roditelji osjećaju.

    meni nesigurnost koju osjeća Evelin nije ne razumljiva.
    u trenutku kad ona obznani roditeljima da će postati majka, tj. da već je majka, njihov se odnos u neku
    ruku zauvijek mijenja...

    ali to ne znači da će postati lošiji, udaljeniji itd. u mnogim obiteljima baš male bebe povežu, pokrpaju odnose
    koji nisu najsavršeniji i roditelje i djecu (bake i roditelje) učine bliskijima nego prije.

    samo naprijed Evelin, skupi hrabrost, i kaži im što prije!

  24. #24

    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    996

    Početno

    Citiraj Evelin Er prvotno napisa Vidi poruku

    @Sony, Inače sam i mlađe dijete, u široj familiji jedina sestrična (samo bratići i brat oko mene - bez djece zasad) tako da su svi uvijek bili prema meni zaštitnički raspoloženi.... Možda u tom grmu leži zec...
    to je taj grm
    Posljednje uređivanje od orange80 : 18.12.2014. at 11:20

  25. #25

    Datum pristupanja
    May 2014
    Postovi
    215

    Početno

    meni je bilo malo neugodno reci svojima.... Angie kaze jedna moja prijateljica oklijevala i mučila se, kako će to reći roditeljima kad će onda znati da se seksala ..ma i meni je to prolazilo kroz glavu jer nekako tada sve postane stvarno... svaki od ovih savjeta koje su ti cure davale su odlicni i tocni...a i netko je rekao...oni to zasluzuju znat...bolje da odma znaju, lakse ce se prilagodit, pripremit i pomoc ti i savjetima i u pripremama za bebu. cestitam sta si skupila hrabrosti .. vidit ces danas,sutra ces tek vidit pravu reakciju, jer ono prvo kad cuju je vjerojatno uvijek sok! usput, cestitam vam i sretno!

  26. #26

    Datum pristupanja
    Nov 2014
    Postovi
    507

    Početno

    Daj mami vremena da joj to sjedne. Vidjet ces kroz par dana kako ce to sjesti na svoje mjesto. Vidis da nije bilo strasno

  27. #27
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,742

    Početno

    Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    nema to toliko veze sa završenim ili nezavršenim fakultetom, imanjem ili nemanjem posla i sl.
    već najviše sa zrelošću roditelja i njihovom spremnošću da prihvate da im je dijete odraslo i da
    je dovoljno veliko da osnuje svoju obitelj i na neki način "ode".
    sjetila si me na moje obznanjivanje roditeljima
    baš su bili šokirani, iako objektivno nije bilo nešto čudno ni neobično, ali jednostavno očito nisu razmišljali da smo došli do te etape
    sjećam se da je mama rekla "pa onda moramo nazdravit!" ali brzina kojom je ispila taj viski više je govorila "dajte mi nekog alkohola!!"

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    1,048

    Početno

    moj tata je najšokiraniji bio kad sam rekla za treće... hehe
    trebalo mu pet dana da "provari" vijest
    (prvo i drugo mu sjelo za dan-dva)
    al isto me bilo "frka"

  29. #29
    1 Mandarina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    67

    Početno

    I meni je bio bed dati do znanja da sam se seksala :D prvo sam ih nazvala i s mamom pricala o snijegu (velik snijeg napadao u dalmaciji) pa nakon razgovora poslala poruku da dolazi beba...ona je super reagirala, a tata od muke cijeli dan bez rijeci igrao spider solitare...

  30. #30
    Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013
    Lokacija
    Split
    Postovi
    731

    Početno

    ja kad sam rekla mami otišla je odmah piti hahaha
    Tata je tek doznao za koji dan i nije imao nikakvu posebnu reakciju, inace je flegma.
    Za par dana je sve bilo super.
    S tim da nisam imala završen fax ni ozbiljnu vezu (prekinuli kad je saznao da sam trudna) , tako da je mojima situacija bila ajme, al sjajno su prihvatili i evo sad imaju mali veseli balunčić

  31. #31
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Super da si rekla i vjerujem da ti je lakse. Kad ti se sve poslozi i prodje malo vremena, bit ce ti smijesno sve to kako si se tako brinula i koliko si dugo tajila.

    Tako je meni bilo kad sam trebala reci baki
    Ajme
    Mami sam bez problema, ali za baku sam skupljala snagu

  32. #32
    lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,647

    Početno

    Nasu vijest su jedva svi docekali jer smo pokusavali godinama. Zato lijepo zagrli decka i budi sretna s mrvicom u busi, pazi je i vjeruj da ce i baka i deda paziti ko oko u glavi. To kako starci poblentave, moj tata hoda po soping centrima i kupuje benkice, a u zivotu nije valjda nis vise kd gajbe piva kupio. Sretno!

  33. #33
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,220

    Početno

    Ah, ja sam dugo tajila treće. Beat that!!

  34. #34
    ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,007

    Početno

    Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Nasu vijest su jedva svi docekali jer smo pokusavali godinama. Zato lijepo zagrli decka i budi sretna s mrvicom u busi, pazi je i vjeruj da ce i baka i deda paziti ko oko u glavi. To kako starci poblentave, moj tata hoda po soping centrima i kupuje benkice, a u zivotu nije valjda nis vise kd gajbe piva kupio. Sretno!
    Ista stvar kod nas... moja mama sam cvili (doslovce) a tata svako jutro zove pitat kak smo

  35. #35
    klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Postovi
    1,294

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je meni bilo kad sam trebala reci baki
    Ajme
    Mami sam bez problema, ali za baku sam skupljala snagu
    ovako nekako je i meni bilo.. 5 dana prije zaruka sam mami dala test u ruku i rekla joj da će postat baka.. naravno da me bilo strah da će loše reagirat, ali prošlo je super.. tati je rekla onna, meni je bilo bed..

    ali bakine reakcije me bilo najviše strah, mislila sam da će me se odreći, da će imat loše mišljenje o meni.. s njom imam poseban odnos.
    sve je prošlo super!!

  36. #36
    Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,254

    Početno

    Moji uopce nisu mislili da smo se seksali da bih zatrudnjela. Mi smo isli u bolnicu da nam naprave dijete. Al, ajd. Vjerojatno znaju da smo probali sami doma.

  37. #37
    ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    498

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, ja sam dugo tajila treće. Beat that!!
    Hahahahaha rasplakala sam se!!!

  38. #38

    Datum pristupanja
    Jan 2014
    Lokacija
    16. meridijan
    Postovi
    747

    Početno

    Cure, nama u petak 18tt i još se skrivamo Doduše, pretprošla T je neslavno završila pa kad sam ponovno ostala T i ponovno završila na kiretaži u travnju ove godine, moja mama je rekla da ne zna zašto ja "to" sad toliko forsiram
    Sad mi se čini da je počela sumnjati, ali ništa ne pita, a ja se pravim bedasta...

  39. #39
    ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    498

    Početno

    Samo ti to skrivaj i podijeli kad se osjećaš spremnom. Ja sam za t rekla možda par osoba. Ne želim da drugi znaju.

  40. #40
    ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,007

    Početno

    Kod nas sad vec sviiii znaju, iako je rano, ali meni ne smeta, slavimo svaki dan kako mi je mama rekla: opusti se i uzivaj, po krivu moze poc u 2.mj, 8.mj a moze i sa 10god... nikad ne znas... tako da veseli se svim srcem kad imas cemu... a sreca se dijeljenjem mnozi tak da mi svi ludujemo od srece

  41. #41

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    na pravom mjestu
    Postovi
    1,774

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, ja sam dugo tajila treće. Beat that!!
    Pa zasto?

  42. #42
    bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    983

    Početno

    Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ah, ja sam dugo tajila treće. Beat that!!
    i ja sam.

    mogu odmah i obrazloziti. trudnoca nas je iznenadila tako da je prvo meni trebao koji tjedan da si poslozim u glavi kako cemo se organizirati tako da na tudje sokiranje reagiram sa stavom, i otpilim svakoga tko si da za pravo komentirati nasu odluku. takvih je bilo, sad sute ko zaliveni

  43. #43

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,504

    Početno

    bijelko čestitam

  44. #44
    bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    983

    Početno

    Hvala

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •