Stranica 12 od 33 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1639

Tema: Lchf/ paleo/primal - prehrana

  1. #551

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    upravo tako, debljinu ne demonstrira broj kg nego količina masnog tkiva. cilj je izgubiti salo. upravo je to loše u većini dijeta; gube se mišići, salo ostaje, a stanice su gladne prave hrane. čim dijeta završi neminovno slijedi i jo-jo efekt.

  2. #552

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,203

    Početno

    hvala, anchie. ova cura na fotki, tako je nekako kod mene. imam cca 8 kg vise nego u najdebljoj fazi, a izgledam totalno drukcije.

  3. #553
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    I to je jedino što se broji Samo nastavi i rezultati (vizualni) će biti još bolji, a na vagu zaboravi (da te ne živcira nepotrebno )
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 22.03.2013. at 15:26

  4. #554
    Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,738

    Početno

    poslala meni anchie danas direktivu nek se javim TU. a ja pojima nemam da ovdje ima ovakvo mjesto.
    daklem, javljam se.
    istat ta anchie bacila mi je bubu u uho, negdje taman prije godinu dana, kako je taj lchf super. bilo nas nešto cura koje kao hoće skinut kile pa smo išle pronać načine. ajd i što se toga tiće djelovalo mi je da može proć al kad sam počela čitat kako se ljudima popravila probava odlučila sam isti tren se prešaltat.
    i pročitala sam kako je nekima trebalo par dana, tjedan dana, 2 tjedna da se priviknu.

    kod mene je kriza trajala tjedan dana. e al zato mi traje godina dana kako mi je probava odlična. nema više zatvora, napuhnutosti, užasne želje za još hrane dok sam zatvorena i napuhnuta (to me izluđivalo), trbuh mi je ravan.
    ono što se još kod mene promijenilo je menstrualni ciklus. nakon trudnoća kad je došao na svoje bio je na 23 dana. za poludit. odmah drugi ciklus na lchf i produžio se na 26 dana. pa sam mislila da je slučajno. al nije. ako u prvoj polovici ciklusa ne zeznem sa UH menga mi dođe 26. dan. ako zeznem padne na 23. drugi dio ciklusa, što se toga tiće ne igra ulogu.

    e sad, što se još promijenilo. jedem neprerađenu hranu. nakon nekog vremena mi se upalila i lampica za suncokretovo 'jestivo' ulje. pa je izletilo iz kuće i više ga ne puštam unutra. sad se ne mogu sjetiti što eventualnog prerađenog jedem. aha, pijem kavu. kad sam skužila koje namirnice jedem pomislila sam da možda i nije toliki problem u žitaricama nego da je velika dobrobit u neprerađenoj hrani. pa sam probala pojest integralnu rižu, nakon nekoliko dana ječam pa zob. uglavnom, postanem trudna od tih namirnica. tamo neki 6. mjesec.

    meni definitivno smetaju namirnice koje imaju puno UH i škroba. tako da ne jedem žitarice, mahunarke (osim leće i zelenih mahuna ponekad), krumpir, kukuruz.

    kroz ovih godinu dana definitivno nisam nikad ne pojela nešto što ne bi trebala. svako tolko malo odlutam. pa i isprobavala sam jel mi stvarno smetaju žitarice, pojedem kad sam negdje vani kod nekog što god se nudi, na ročkasima i slično pojedem tortu, kolač. ne želim se ni sjetit božića... ali to su iznimke.
    moji doma jedu uobičajeno. ja im kuham, pečem kruh, kolač, danas rižoto (to mi je finoooo inače) al ne privlači me nešto. ne mogu odoljeti kokicama. i njih pojedem, otprilike jedan put tjedno (ispečem ih na masti ili maslinovom i pospem sa koprom). to mi je slabost totalna. i neki put pojedem koju kockicu čok za kuhanje. al rijetko.
    ne kompliciram oko jelovnika. i ne razmišljam previše. uzmem onaj dio ručka koji nema puno UH i uvijek brdo salate. uvijek brdo salate. ni bez tog ne mogu i jedva čekam više to proljeće.

    kaj još? aha. kile
    daklem, ja bi sad opet skinula koju kilu. naime, zeznem koji put pa se nakupi. pa sam sad imala neku virozu pa počela osjećat veliku potrebu za slatkim, pa pila meda u čaju i svašta. pa mi se nastavio pms. uglavnom od jučer sam se restaratala tako da mi sad treba koji dan da dođem na svoje i onda kojih tjedan-dva da maknem to što mi smeta.
    ali ono što je interesantno. kad pogledam kilažu koju sam krenula skidat prije godinu dana i ovu sada koju krećem skidat, ova sada je 4kg manja. uz sve izlete u svašta. i nije da sad hoću maknut neku veliku brojku pa i ako ne maknem nije greda. ali budem tako i tako jer se mičem od meda i gluposti koje sam ubacila u sebe kroz nekih 10tak dana i otići će.

    što kod mene ne pali? ne pali da se smijem opustiti i jesti samo onda kad sam gladna. meni je to, izgleda, odavno, pobrkano i ipak trebam imat kontrole. dosta. al jedna metoda je 'nemoj uzeti prvi komad pa nećeš ni 100ti', druga je voda, voda, voda, voda, treća metoda je narezat mrkvu na kolutiće (štapići nisu tolko učinkoviti kod mene) i grickat jedan po jedan. dosta je slatka i treba je dosta žvakat i dozvoli mozgu da odreagira.


    želim dodati onima koji se misle jel bi ili ne bi. ako je zdravstveni problem i mislite da bi moglo pomoć, krenite i vrlo vjerojatno će pomoć. ako su kg problem, krenite i nakon nekog vremena uspjet će. al dajte si vremena i svakako ubacite puno više kretanja i vježbanje. ako je neko 'opće stanje' isto krenite.
    samo nemojte mozgat jel bi ili ne bi. nije to nešto što se ne može zaustaviti. kad idete jest slijedeći obrok samo maknite namirnice koje su višak i pojedite ono što ostane koliko god čudno bilo. drugi dan malo bolje isplanirate i organizirate i tako dan za danom. nema tu neke nauke. i ne može biti štete. gdje piše da se sirni namaz ne može jesti sa žlicom, bez kruha. za nutellu to isto ne piše i to nitko ne dovodi u pitanje.

  5. #555
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Nema na čemu seni



    Je, piše na njemu. Ima i jeftinijih ali na njima ne piše da su hladno prešana, samo piše da su eko/bio, pa te nisam htjela uzeti.

    I nije to jako niska cijena, ista je kao i u bio bio, na ovoj temi ili drugoj (gubim se ) smo kavofob i ja konstatirale da je cijena identična (tamo je 400 gr 72 kn)
    400g ili 400ml?

  6. #556

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    marta, ovo iz bio&bio je 400 ml

    Inesica, super post, mislim da svi, kao i ja, vole čitati iskustva onih koji su duže na lchf-u

  7. #557
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Inesicaaaaa

    Mudro si sve rekla i ne mogu ti reći kako sam happy čitati te

    Citiraj Inesica prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom, postanem trudna od tih namirnica. tamo neki 6. mjesec.
    Umrla sam do smijeha, UMRLA, tako istinito

    Marta, 400 ml
    http://www.biobio.hr/kokosovo-ulje-e...ko-400ml-19683

    I sad odem vidjeti svoje koliko je, znam da je 500 nešto, al čini se da je 500 gr jerbo na njemu piše 450ml. Dakle ovo iz bio bio je fakat jeftinije. Dobro da si me pitala ovo, ne bih ni skužila da je moja cijena u gramima

  8. #558
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,702

    Početno

    ja sam mjesec i pol u kontinuitetu, 4 kg dole - jako zadovoljna!
    Sto se tice ostalih nuspojava - nisam uopce imala poteskoca s probavom, sve uredno i ok. najvidljivije je upravo to da nema napuhavanja, cim mrvicu skrenes, odmah vidis razliku. I da, drasticno se smanjila potreba za slatkim, ako mi se i jede nesto slatko doslovce jedna kockica cokolade je dosta za utazit tu zelju!

    jedini negativni dio koji ja vidim u ovoj prehrani, a vidim da to nitko ne spominje je - stanje u novcaniku! Skupo! No, vjerujem da cu ustrajati dugorocno, jedva cekam pravo povrce na placu!

  9. #559
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Da, gustoca kokosovog ulja je 0.924 pa treba obratiti paznju na to jel govorimo o litrama ili kilogramima.

  10. #560

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Bubice, u pravu si, namirnice jesu skuplje, ali meni izađe tjedna prehrana znatno jeftinija jer jedemo puno manje količine hrane u odnosu na prije. sad najčešće imamo samo 2 obroka + koju šaku orašastih tijekom dana i u zadnje vrijeme voćku, prije smo klopali svaka 2-3 sata nešto, uz 3 glavna obroka.

    računala sam da sada tjedno otprilike trošim 600-800 kn na hranu, prije je to bilo znatno preko 1000 kn tjedno

  11. #561
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,911

    Početno

    mene ubije kupovina orašastog, s time da ova kokosova ulja i tako neke kerefeke ni ne kupujem.
    Inesica, super post. Posebno mi drago pročitati onaj dio o ciklusu, ja sam prošli ciklus pomalo imena smišljala .
    Inače imam turbo kratki ciklus, i stvarno mi ni u peti nije bilo da bi ovaj način prerane mogao pomoći.

  12. #562
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Meni je cijenom draže maslo, tj. ghee, tj. pročišćeni maslac od kokosovog ulja, mogu ga jesti žlicom. A savrseno je za pripremu hrane.

  13. #563
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Ja sam neku večer bila na neformalnom druženju sa kolegicama i na stolu je bila torta iz pekare, jako lijepa iz poznate pekare. Dobila sam svoju feticu, pojela jedan griz i skužila da u opće nije ukusno, osim šećera skoro bez gušta. Baš sam kolegici pričala za LCHF i pokažem joj tortu, kažem gle prije 2 mj bi bila smazala bez beda i tražila drugu fetu, sad ju gledam i ne mogu se natjerati da više pojedem. Nije da je torta bila loša bila je ok industrijska vjerojatno sa margerinom i aromama napravljena, ali kad se odvikneš od takvog gušta onda ti takve stvari više ne vuču, naprosto ti nisu ni više dobre.

  14. #564
    Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,738

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    jedini negativni dio koji ja vidim u ovoj prehrani, a vidim da to nitko ne spominje je - stanje u novcaniku! Skupo! No, vjerujem da cu ustrajati dugorocno, jedva cekam pravo povrce na placu!
    je, ako se krene po receptima pa na taj način planirat jelovnik.

    ali ne treba biti tako. nama je ove godine, zime, fakat bila frka sa lovom. u nekim danima mjeseca (ajmo reć polovici) nije da se ima za birat kad se otvori frižider. al ima se za pojest. ne jedu moji kerefeke, al bome ne jedem ni ja. al nismo gladni.
    sad radim onaj kruh (onaj sa brašnom od badema, kokosa, jaja....) i on je u biti skup. al on se ne jede kao ovaj kruh od žitarica. pojedem 2-3 šnite za doručak i gotovo za dan, dva.
    meni su ručkovi uobičajeni samo oduzmem priloge. ili ako je varivo sa krumpirom, sebi složim dva jaja i brdo salate i možda neko meso isčukljam iz tog variva. jogurt, sir, vrhnje. to su sve relativno jeftine namirnice ili ih barem jednako jedemo i u regularnoj prehrani pa nisu faktor koji diže cijenu.
    mislila sam da će me skuplja masnoća dokrajčiti. ali nije. jer je priprema jela skroz drugačija. pečem manje kruha. nema tolko muffina, štrudli, dinstanja, nemam pojima više čega. uglavnom nije me dokrajčilo ni to.

    al pomoglo mi je jer smo do sad ovog mjeseca imali zamrznuto povrće iz našeg vrta. sad čekam proljeće

    e, danas sam za doručak (skoro ručak) drmnula 2 jaja sa taman ubranim medvjeđim lukom. baš sam si bila

  15. #565
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,702

    Početno

    zavidim na povrcu iz vrta, medvjedjem luku pogotovo...

    mi se nismo zdravo hranili, baza naseg rucka bila je pasta ili riza, svjezi sir uopce nisam jela, jaja rijetko - zapravo sada na sve trosim vise novaca osim na kruh No, za sad je to ok...

  16. #566
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,407

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    zavidim na povrcu iz vrta, medvjedjem luku pogotovo...

    mi se nismo zdravo hranili, baza naseg rucka bila je pasta ili riza, svjezi sir uopce nisam jela, jaja rijetko - zapravo sada na sve trosim vise novaca osim na kruh No, za sad je to ok...
    medvjedjeg luka ima na placu , 5 kn puslek.
    sto se tice kupovine , klasika. Kupuje se sezonski i lokalno. LCHF moze biti skup ako kupujs sve sto piše , ali ako se vidiš zdravim razumom i promišljeno , nije skuplje.
    Npr. piletinu nikad ne kupujem u trgovini, na placu u kiosku malih proizvodaca je 30% jeftinije.
    meso kupujem u mesnici , gdje poznajem mesara , uvijek svijeze. Možeš kupovati jeftinije komade koji su također odlični
    carsko meso za roštilj , rebrica za pecenje, jeftiniji komadi junetine za gulas ( volim vratinu jer nije zilava), jetrica , kosti za juhu dobiješ gratis.
    od narezaka, uvijek imamo slaninu, ponekad cvarke i kobasice, salame ne kupujemo skoro nikad .
    Riba je skupa , nažalost , bijelu ribu kupujem rijetko . Najčešće jedemo sitnu plavu, ili smrznuti file bakalara. Ja volim losos, iako znam da putuje izdaleka, nažalost obzirom na cijenu jedem ga najviše dva puta mjesečno ( sreća da ga doma nitko ne voli).
    povrce je zimi skupo, pa se moze jesti čega ima jeftinije ( kupusnjace ) ili smrznuto .

  17. #567
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,579

    Početno

    medveđi luk iz međimurja 50 kn kila na mom placu danas

  18. #568
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,657

    Početno

    Meni se az sada ne čini da trošim više na hranu. No nisam nikada kupila kokosovo ilje.
    da radim kolače sa stevijom, bilo bi skuplje.

    Juha od kosti je meni odličan obrok, a kosti u mesnicama često ne naplaćuju.

    danas sam ujutro otißla u Lidl i dobro se opskrbila ljeßnjacima (50kn/kg) i bademima (60 kn/kg).

    Za sve vas koje voliteta jaja, pačja su meni puno bolja od kokošjih, a već neko vrijeme ih ima ( zimi ih je nemoguće naći) ona su zbog bijele i čvršće ljuske br 1. I za pisanice

  19. #569

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    NanoiBeba, gdje kupuješ pačja jaja?

  20. #570
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,657

    Početno

    Na Dolcu ili kvatrriću, kod žena koje prodaju sir i vrhnje.

  21. #571
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    A uklapaju li se pirove mekinje (ne brašno) u LCHF? Piše da na 100 g imaju 18 g UH. A na zobenim mekinjama poše 48 g UH?!?

  22. #572
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    cure, super ste se raspisale i vaša iskustva je super čitati

    ja sam probla lchf i bilo je ok, bolje sam se osjećala. prvih tjedan dana sam imala krizu, dvije koju sam pokušala riješiti lchf palačinkama no, nisam uspjela

    trenutno sam na nekoj opuštenoj varijanti, ne znam kako bih opisala. ne jedem priloge gotovo nikad, jednom mjesečno pojedem pizzu koju obožavam. u kinu kokice. vikendom doručkujem kruh. i povremeno (jednom tjedno možda) pojedem fini kolač. to su moji grijesi
    i inače se trudim ne jesti razne vrste ne-hrane. voće jedem svakodnevno.

    cilj nije bio mršavljenje već sam se ulovila da jedem gluposti. duže vremena vježbam i to 6 dana u tjednu otprilike i onda sve zakrasim keksima uz seriju u 23 i tako. onda sam to sve prestala kupovati i probala bez toga. naravno da se može, jel?

    što se tiče svakodnevnog jela, problem je kad moraš jesti negdje pod pauzom, a većina toga je bazirana na hrpi krumpira, riže, tjestenine. pojedem nekad, no žicam da mi za cijenu menija daju salatu umjesto priloga ili nosim od doma. ako uspijem pripremiti, a što nastojim jer to ispadne najzdravije i najfinije.

    anchie, možda sam nešto preskočila... ti uopće ne jedeš voće?

  23. #573
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Citiraj Roza prvotno napisa Vidi poruku
    A uklapaju li se pirove mekinje (ne brašno) u LCHF? Piše da na 100 g imaju 18 g UH. A na zobenim mekinjama poše 48 g UH?!?
    Pa zitarice ne idu u LCHF/paleo/primal. To je hrana koja se izbjegava. Al ako se ti ovako hranis ne zbog uvjerenja da su te namirnice lose, nego ti je motiv da skines kg, a u tom svjetlu je valjda ok jer je LC.


    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    anchie, možda sam nešto preskočila... ti uopće ne jedeš voće?
    Jedem (i ne samo to, jucer se ubila u maminoj domacoj strudli od jabuka ).

    Voce jedem, najcesce jabuke (najbolji omjer antioksidansa i UH), ak mi se jede slatko, onda bananu. Uglavnom, jedem sezonski (i jedva cekam jagode ) i kolicinu voca doziram - ako mi se bas jede onda jedem, al onda slj dan ili par cu manje, ili necu - ovisno o tome u kojoj sam fazi s prehranom (treninzi da/ne, aktivnost opcenito itd).

    Ako zelim skinuti koju kg, ne jedem voce. Sve jedem "neograniceno" a vocem kontroliram unos UH pa time i kilazu.

  24. #574
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Terra Magica
    Postovi
    7,229

    Početno

    Ja sam na zalost zakljucila da cu morati, bar privremeno, ukloniti kavu.
    Naime, sve na meni vristi da sam preosjetljiva na gluten i vec neko vrijeme sumnjam da mi i kava smeta i onda naletim da u kavi postoji nekih 10% proteina koji u tijelu stvara istu reakciju kao gluten i eto, to je to.
    Kavu obozavam, kuhanje i pijenje kave mi je ritual. Isprobavanje raznih brendova i kava iz razlicitih dijelova svijeta isto... place mi se.

    Ja nisam (jos uvijek) na strogom LCHF-u ili paleu, ali sam se toliko odviknula od secera i slatkog (iako nisam bila bas ovisna) da su mi uobicajeni slatkisi nejestivi.

  25. #575
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Apropo cijena...

    Bademi - moj kruh košta oko 15-20kn. Ja ga jedem cijeli tjedan (i to ga nemam uvijek). I sigurna sam da moja dvojica potroše kud i kamo više od tog iznosa na kruh i peciva koja pojedu u tjedan dana. Ako imam taj kruh, onda baš ne jedem bademe izvan toga jer mi to bude taman količina (35 gr/šaka badema dnevno).

    Kokosovo ulje je druga stavka koja je skupa a koju kupujem zbog iznimno velikih zdravstvenih prednosti. Samo dio toga zbog čega ga kupujem

    Kljucni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snazno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas na taj nacin stiti od mnogih infekcijskih bolesti. Laurinska kiselina se jedino jos nalazi u majcinom mlijeku gdje sacinjava zivotno vazni sastojak jer stiti dijete od raznih infekcija dok mu vlastiti imunoloski sistem jos nije potpuno razvijen. Jos jedan sastojak kokosovog ulja je kaprilicna kiselina koja potice rast ”dobrih” bakterija narocito bakterije mlijecne kiseline. Znanstvena istrazivanja pokazala su da kaprilicna kiselina djeluje protiv candide i unistava parazite u probavnom traktu.
    Koristim ga poprilčno malo, u kavi prvenstveno. Koristim ga za izradu crne čokolade neke deserte (jer je puno postojaniji na sobnim temperaturama od maslaca) i za peći palačinke (obožavam taj miris). Obično mi 450ml traje mjesec/mjesec i pol/dva - ovisno o tome koliko pravim čokse itd. I sad ako gledamo cijenu (onu iz biobio, 72kn na taj period) to mi se ne čini kao puno na taj period.

    Sve ostalo je isto kao i kod mojih drugih članova obitelji, meso,riba, povrće. Jedino što mi je veća stavka mi je mlijeko - jer kupujem domaće,sirovo. Al tu se vodim time da je bolje da se popije manje al kvalitetno nego da se naljevamo lošim proizvodom.

  26. #576
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam na zalost zakljucila da cu morati, bar privremeno, ukloniti kavu.
    Naime, sve na meni vristi da sam preosjetljiva na gluten i vec neko vrijeme sumnjam da mi i kava smeta i onda naletim da u kavi postoji nekih 10% proteina koji u tijelu stvara istu reakciju kao gluten i eto, to je to.
    Kavu obozavam, kuhanje i pijenje kave mi je ritual. Isprobavanje raznih brendova i kava iz razlicitih dijelova svijeta isto... place mi se.
    ne mogu vjerovati ouch! Znaš da je to meni nedavno palo na pamet, jer sam skužila da mi je stomak napuhnutiji kad pijem kavu nego kad pijem čaj. Al sam kontala da je to zbog mlijeka. Nisam ni slutila da bi moglo biti do kave

    Ja nisam (jos uvijek) na strogom LCHF-u ili paleu, ali sam se toliko odviknula od secera i slatkog (iako nisam bila bas ovisna) da su mi uobicajeni slatkisi nejestivi.
    Da, to je istina. A ljudi kontaju "jadna ti, ne jedeš takve stvari" Cure su gore pisale i baš mi je to drago pročitati - većina kolača je meni nejestiva i totalno bezukusna - ono osjetim samo puno previše šećera. Neki dan na jednom rođendanuj ja uzela neki domaći keks, zagrizla i kriomice bacila u smeće - imala sam osjećaj da će mi zubi ispasti od količine šećera.

    Meni je problem jedino kod mame - i ona je na LCHF-u (zbog zdravstvenih tegoba koje su nestale na LCHF-u), i davno prije mene se skinula sa šećera, tako da su meni vrlo fini kolači koje ona radi (za nas obiteljski) jer su vrlo neslatki - e to mi je jedino problem

  27. #577
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    imam jedno pitanje gdje se kupije ta stevija?
    Imaš po tim bio trgovinama, imaš i u DM-u. Samo ja osobno nisam sklona ni tome. Čitala sam da i u tom slučaju isto dolazi do inzulinske reakcije, al ne zbog toga što stevia diže inzulin, nego zato što je okus vrlo sladak, nego zato što tijelo ima tendenciju identično odreagirati - naviknuto je kad osjeti intenzivno slatko u ustima da inzulin ima posla. Sad, trebalo bi to istražiti malo više pa vidjeti jel stoji.



    Citiraj ida prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav, ja sam 3 mjeseca na tom programu (iz zdravstvenih razloga - kandida) . kila se tope, linija se popravi. u početku je jako teško i naporno. moglo bi se reći da psiha u početku jaako teška. to je ipak promjena za organizam (ako ste prije konzumirali "uobičajnu" prehranu).povremeno mi dođe želja da malo "zgriješim". osobito je teško ako radite cijeli dan - u ovom programu više - manje nema hrane s nogu. sve žitarice su zabranjene. ni svo povrće nije dozvoljeno. meso riba ok. no, tijelo se super osjeća, psihički i fizički. lakše je u dvoje. najteže je kuharicama, sve se detaljno planira i predviđa, najčešće se kuha više menija.
    Zdravlje često bude glavni motivator, bravo za tebe. Sve se može kad se hoće


    Ne znam više gdje sam što stavila, al mislim da sam ovo stavila na krivu temu, na onu s receptima, pa ću staviti ovdje. Ako vas iole zanima paleo/primal vrsta prehrane, svakako pročitajte ovu knjigu Mark Sisson - Primal Blueprint (pdf verzija). Jedno od boljih štiva što sam čitala.

    To je zaista divan lifestyle

  28. #578
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Anchie, i meni su obicni slatkisi fuj. Napolitanke, keksi... bas bljak. Jucer je kci trazila neki odredjeni kolac. Ja ga nisam mogla pojesti koliko je sladak. Sad bih radije pojela bananu ili orahe i jabuku- to dvoje mi je mrak zajedno.

    Jucer sam tako lose jela da mi je slabo bilo. Kao, idem pojesti malo kukuruznog baqeta s pekmezom za dorucak. Pa rucak na Sljemenu- grah. Stvarno mi je slabo doslo. Da ne kazem da sam izgledala kao da sam u otprilike 18 tjednu.

    Htjedoh jos reci- lakse mi je kad procitam da jedete voce. Bez voca ne bih ni mogla niti htjela.
    Posljednje uređivanje od Anci : 24.03.2013. at 13:34

  29. #579
    Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,738

    Početno

    ja u biti jedem jednu voćku na dan. najčešće za doručak. i to najčešće jabuka sa orašastim i sjemenkama sve zajedno sa jogurtom. e da i sa kokosom (ne uljem neg kokos čips il brašno).

    ali onda kad ne pojedem voćku duže sam sita. ovako kad se približi vrijeme ručku osjećam puno veću glad.
    no, sad pozimi, jabuke mi stvarno pašu i volim ih i nemam neki razlog ne jesti. neki put bude pol banane umjesto te jabuke. i tak.

    Anci, ulovila sam te tamo na vježbačkom topicu gdje kažeš kako si ostala bez energije i sad gdje si ovo navela što si jela. Ja sam isto par put pomislila, ajd ak pojedem malo više UH neće smetat, idem vježbat pa lako. al šipak. valjda tijelo relativno brzo makne te UH iz krvi (inzulin pospremi), pogotovo ako inače ne jedemo puno UH pa brzo odreagira, i ako ima vremena do vježbanja ne ostane baš neka zaliha energije i još javlja uzbunu da fali energije. totalni kuršlus. ostane sam napunutost koja isto ne pomaže.

    zato je meni voće uglavnom kod doručka i ni brige ni pameti

  30. #580

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    ja isto jedem obično voće za doručak; pola banane i jabuke u šejku. u zadnje vrijeme često narandžu za večeru. izgubila sam puno kg u kratko vrijeme pa sam namjerno malo usporila.

  31. #581
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    je, inesice, baš to
    jedva sam se popela i sva sam si bila debela. a gore osim graha i nije bilo nekog izbora

  32. #582
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,702

    Početno

    meni je fora sto sam ja u mjesec i pol izgubila 4 kile bez imalo vjezbanja (na bolovanju zbog loma noge pa ni ne smijem), jos kad dodjem u mogucnost puno vise kretati se, vjezbati, mislim da ce biti super!

  33. #583
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    BusyBee, ja sam se odvikla od kave (ok nisam bila nešto spešl ni ovisna) sad si eventualno priuštim instant kavu u kafiću jednom tjedno. Doma mi je zamjena ona instant kava iz Coop-a od orza (ječam na hrvatskom?). Najbolji je u sirovom mlijeku iz GSR-a

  34. #584
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,682

    Početno

    Ako vas muci i taj jecam u Bianki, tj. kavovinama, postoji bijela Bianka koja je napravljena samo od korijena vodopije. Znaci, ni zrna jecma.

  35. #585
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    nego zato što je okus vrlo sladak, nego zato što tijelo ima tendenciju identično odreagirati - naviknuto je kad osjeti intenzivno slatko u ustima da inzulin ima posla.
    Dodajem da taj intenzivni slatkasti okus ovisi i o proizvodjacu. Koristila sam vise stevija, i najintenzivnije slatka mi je bas ta iz DM-a, Slatki list.
    Od Misure stevija ne valja jer je dodana laktoza, pa kvari svaki okus.

    Stevija koja ne razvija taj intenzivno slatki okus (zasladi malo, ni blizu intenzivno!) je tekuca stevija od marke Specchiasol.
    Posljednje uređivanje od Elly : 24.03.2013. at 20:13

  36. #586
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    mislim da je netko već stavio link, ali evo ponovo: http://www.hungryforchange.tv/free-screening
    sjajan film, treba se registrirati da bi se pogledalo

  37. #587
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ako vas muci i taj jecam u Bianki, tj. kavovinama, postoji bijela Bianka koja je napravljena samo od korijena vodopije. Znaci, ni zrna jecma.
    Ajme ja se nisam ni sjetila da je ječam u toj kavovini uglikohidrat :dumuglavu:

    Bijela Bianka kažeš? Pogledat ću u trgovini.

  38. #588
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Htjedoh jos reci- lakse mi je kad procitam da jedete voce. Bez voca ne bih ni mogla niti htjela.
    Voće je vrlo ok jer je bogato antioksidansima, vitaminima itd. Ako se jedu namirnice koje imaju ugljikohidrata, onda je bitno da imaju i visoku nutricionističku vrijednost, da su omjeri UH vs vitamini povoljni (što nije slučaj s mnogim namirnicama koje izbjegavamo)

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    meni je fora sto sam ja u mjesec i pol izgubila 4 kile bez imalo vjezbanja (na bolovanju zbog loma noge pa ni ne smijem), jos kad dodjem u mogucnost puno vise kretati se, vjezbati, mislim da ce biti super!
    Bravo, go Bubice

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ako vas muci i taj jecam u Bianki, tj. kavovinama, postoji bijela Bianka koja je napravljena samo od korijena vodopije. Znaci, ni zrna jecma.
    WOW, fakat super info. Morat ću probati

  39. #589
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Mislim da vam se priključujem ako me primate. Imam 5 kg viška, trbuh zapravo (skoro 7 mj. od poroda i mega volumena buše), vraćam se na svoje treninge (spremat ću se za još jedan polumaraton) i vidim da mi treba jedno unutarnje proljetno čišćenje.

    Baš nešto na netu čitam o ovoj prehrani. Ionako se ovako hranim, bazira mi se prehrana na ribi (tuna, oslić, srdela, losos, pastrva), maslinovom ulju, kokos maslacu, povrću, salatama. Kruh ne jedem, zasladim u pms-u. Jedino će mi biti problem odreći se voća (bar jednu jabuku pojedem dnevno). Doručak od zobenih i rižinog mlijeka moram zamijeniti smoothiem, što i nije loše, ionako bih željela da mi to postane rutina. Koštunićavo voće izbjegavam jer je mališa potencijalni imatelj atopijskog. Moram još detaljno proučiti pravilnik i filozofiju.

    Ne bi trebalo utjecati na mlijeko, mislim si, ionako bih samo voće izbacila i povremene slatkiše. Pogačice od sjemenki sam si već pekla. Odlične su! Kave s ene odričem, ionako haluciniram od nespavanja.

  40. #590

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    pozdrav palčice i dobro došla

  41. #591
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Pozdrav Palčice

    Vi koji ste već neko vrijeme na LCHF, Inesica je spomenula duže menstrualne cikluse.... na više strana sam čula da su nakon izbacivanja svih žitarica i menstruacije prestale biti bolne, da su se ustabilile. Jel primjećujete neke promjene u svojim ciklusima?

  42. #592
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Bok Palčice, Anchie sada kad o tome pričaš i moj se ciklus ustabilo na 27-28 dana a bio je od 23-24 dana. Svaki put me iznenadi što kasnije dolazi.

  43. #593
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    34,579

    Početno

    ja ne jedem samo gluten od žitarica ali meni su skraćeni ciklusi na 28-29, ali možda je to i do godina, istina jako su se i smanjile

  44. #594
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Evo jedna prigodna fotka

  45. #595

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    e da, što se tiče ciklusa...ne znam koliko dugo lchf-a treba za primjećivanje promjena

    ja sam za sad 3 mjeseca na lchf- zadnja 2 tjedna sam sam klopala i dosta voća (1, ponekad 2 voćke dnevno), a zadnji tjedan i paleo kuglice

    gubitak kg je odmah stao, ali je to jako ok, jer sam u malo više od 2 mjeseca izgubila 12, red je za pauzu

    ciklus mi je neredovit, ali to pripisujem dojenju. ni prije nisam imala nikakve bolove za vrijeme m, a nemam ni sada.

  46. #596

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    blender - nedavno sam hvalila Russel Hobbs blender. jučer je riknuo...

    ne bih ga ni sad pljuvala jer mislim da je solidan za svoju cijenu, ali pokušala sam samljeti veću količinu datulja i suhih marelica i potrgala sam mu plastične nožice (one s donje strane koje ulaze u bazu). izgleda da nj snaga (750 Watt) ne odgovara snazi materijala od kojih je napravljen

    danas sam kupila neki Phillips sa staklenom posudom, 800 Watt, ima opciju drobljenja leda i kod njega su nožice masivnije i malo gumirane pa mislim da će se duže održati na životu. . čekam da se curka probudi da ga testiram (istim onim marelicama i datuljama u smjesi od badema )

  47. #597
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    uuu dobro da si rekla za Russel Hobbs, meni se baš bio svidio...

  48. #598
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Ja mislim da sam i ja svoj unistila
    Ubili ga bademi
    Posljednje uređivanje od Anci : 29.03.2013. at 14:44

  49. #599

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    anchie, i meni isto, i još uvijek mi se sviđa. ima sjajne noževe, široke i nazubljene, koji su mljeli bademe u brašno u par sekundi. stvarno je bio dobar za svoju cijenu, mislim da ću ga dati na popravak

    od ovog philipsa (skoro 900 kn) sam očekivala više; bademe mi razbacao i polusamljevene razlijepio po stijenkama, dalje vrti na prazno u rupi. dajem mu još jednu šansu na suho, sad je bilo malo ljepljive smjese za kuglice pa možda ih zato nije samljeo do kraja.

  50. #600
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,993

    Početno

    Kad vas čitam, odoh izljubiti onog svog Boscha za 179 kn

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •